julbak


Idag har jag varit hos maria och julbakat.


Vi började med att göra snöberg, eller vad dom nu kallas. Då smälter man vit choklad...


... sen häller man i kokos och...


... lägger sedan ut små snöberg på en plåt med bakplåtspapper under, ställ kallt och vänta tills de har stelnat.



Sedan gjorde vi en annan variant där vi smälte mörk choklad och blandade i cornflakes. Detta är en väldigt enkel strategi när det gäller julgodis, smält choklad och blanda med något som låter gott! Till exempel nötter, russin osv.


Och jag avslutade med att testa på dessa tryfflarna vars recept man kan hitta i underbaraclaras jultidning. Koka upp 1 dl grädde och dra sedan ifrån spisen. Lägg i 200 gram vit choklad och låt det smälta. Tillsätt sedan två matskedar smör och låt också det smälta. Rör om till en smet och ställ sedan kallt. När det är tillräckligt kallt, rulla smeten till små tryfflar i digestivekex. Blir hur gott som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0