recept; macarons

Igår testade jag för första gången att göra egna macarons, och det är mycket enklare än man tror! Så jag tänkte att ni också kunde testa, om ni vill. Vi gjorde tre olika smaker; hallon, choklad och pistage, och här kommer receptet!

Grundrecept mandelkakor (25 macarons, 50 mandelkakor):
♥ 4 äggvitor
♥ 0,5 dl strösocker
♥ 150 g skållad och malen sötmandel
♥ 4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm (25 macarons):
♥ 100 g mjukt smör
♥ 1,5 dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1 äggula

Smaker:
♥ Hallon: Färga smeten med röd hushållsfärg och smaksätt krämen med 2 msk hallonsylt.
♥ Choklad och hasselnöt: Gör smeten med 125 g hasselnötter istället för sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao. Smaksätt smörkrämen med 2 msk nutella och 1 msk kakao.
♥ Pistage: Gör smeten med 150 g pistagemandel istället för sötmandeln. Smaksätt smörkrämen med lite pistagenötter och färga med grön hushållsfärg.

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.


2.
Separera vitan från äggulan (spara äggulan till smörkrämen) i en stor skål.


3. Vispa äggvitorna på låg hastighet och öka efter hand.


4. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en toppig marräng.



5. Blanda försiktigt ner florsocker och mandel.


6. Klicka ut smeten till 50 runda klickar på en plåt.
7. Låt kakorna vila på plåten i 15 minuter så att de inte spricker i ugnen.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. (de ska vara lite mjuka i mitten)
9. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


10. Nu är det dags att göra smörkrämen! Börja med att vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt.
11. Vispa ner äggulan.
12. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak. Följ anvisningarna på de olika smakerna längst upp.



13. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 macarons. Lägg resten över som ett lock. Tada, färdigt!

Kommentarer
Postat av: Anna

Macarons är gott, ska testa ditt recept :)

2011-01-07 @ 05:32:55
URL: http://beautifuljourney.se
Postat av: Julia

Dom blev inte alls bra :( jag gjorde precis enligt ditt recept och dom blev platta o döda dom var bubbliga i ugnen o sen när man tog ut dom o tog bort dom från plåten så sjönk dom ihop o blev pannkaks liknande! Säg mej snälla VARFÖR?

2011-10-02 @ 21:52:08
Postat av: M

Kanske för att recpetet och utförandet är riktigt dåligt. Sådär gör man INTE macarons!!

2011-10-07 @ 16:16:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0