julgodis del 3.

Tryfflar är faktiskt förvånandsvärt lätt att göra själv, här kommer ett recept.

Du behöver:

1,5 dl grädde
25 g smör
250 g mörk choklad
kakao

Gör såhär:
Sjud grädde i en kastrull. Drag från plattan och tillsätt smör och mörk finhackad choklad. Låt stå tills allt har smält, rör om ibland och häll sedan upp i en skål. Låt det sedan svalna, rulla små kulor i kakao och sen är det klart! Akta så du inte är för varm om händerna när du rullar bara.



Dessa dajmbitarna är fantastiskt goda, och hur bra som helst för allergiker eftersom det inte är några nötter i.

Du behöver:
2 msk mjöl
1 msk kakao
1 dl socker
2 msk smör
2 msk sirap
150 g ljus blockchoklad

Gör såhär:
Blanda allt i en kastrull och låt det koka tills det har blivit segt (cirka 8 minuter). Häll i en form och låt det stelna. Skär/klipp till små bitar och doppa dem i choklad. Ställ sedan kallt igen tills det har stelnat. Dessa är nog mina favoriter detta året!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0