grattis till mig själv som har valt ett av världens viktigaste yrken.

Idag har jag haft min sista praktikdag på en gymnasieskola i Lund. Även om det var en något rörig start med missförstånd angående vilken handledare jag skulle ha, har det utvecklats till något extremt lärorikt och inspirerande. Jag har haft förmånen att ha världens bästa handledare och världens gulligaste elever under en månads tid. Ni märker att jag är ganska nöjd med min praktik, va?

Just nu är jag så himla tacksam och lycklig över att jag hamnade just här, där jag är just nu. Att jag är påväg mot ett yrke som verkar så fantastiskt roligt. Och det får mig givetvis att tänka på alla lärare jag själv har haft som har inspirerat och påverkat mig under min egen skolgång, som jag har så mycket att tacka för och som har en hel del att göra med varför jag sökte till lärarutbildningen i höstas.

Det är tre kvinnliga och en manlig lärare som har påverkat mig mest under högstadiet och gymnasiet (Anne G, Nicke O, Charlotta A och Monica O). Vad dessa fina människorna har gemensamt är att de alla har ställt höga krav på mig och varit engagerade i min utveckling. Inte låtit mig komma undan och verkligen trott på mig. Och det är just dessa sakerna jag själv kommer (försöka) sätta i praktik när jag står i mitt framtida klassrum. Att ställa höga, men rimliga, krav och vara engagerad i varenda individ. Att se potential i elever som kanske inte ens ser det i sig själva.

Jag har också haft min beskärda del av dåliga lärare (vilket en såklart får helt andra perspektiv på nu när en själv får testa att stå framför en klass), och en annan anledning till att jag valde att söka till lärarutbildningen var att jag kände att jag kunde göra det där bättre. Så det är det jag tänker göra.

Den fantastiska kampanjen För det vidare, som ska göra läraryrket mer attraktivt, listar 20 anledningar att bli lärare. Jag kan skriva under på varendaste lilla punkt. Bland annat skriver de att som lärare blir en viktig för andra, att det är ett kreativt jobb, att det är en chans att förändra samhället och att en får arbeta med sitt intresse, i mitt fall svenska och religion. För min del kan jag inte tänka mig ett bättre yrke.

Tre små fina filmer jag tycker att ni ska kika på:


Kommentarer
Postat av: Sofie Lehtinen

Vad kul att du också ska bli lärare. Jag känner verkligen igen mig i det du skrivit. Charlotta är en av de lärare som inspererat även mig till att ha valt läraryrket :)

2013-03-21 @ 16:15:19
Postat av: maria

blir väldigt rörd av att läsa detta! kan se mig dig stå där framför en klass, kan inte tänka mig ett bättre ställe för dig!

2013-03-21 @ 21:00:14
URL: http://mariao.blogg.se
Postat av: susanne berg

Är helt säker på att du kommer bli en fantastisk lärare Sandra och du har gjort helt rätt val.Att få jobba med ungdomar är så givande! Kram mamma

2013-03-22 @ 07:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0