recept; rödbetsrisotto med rostad mandel och chévrekräm

rödbetsrisotto

I lördags bjöd jag Linnea på rödbetsrisotto med rostad mandel och chévrekräm och ni hör ju hur gott det låter! Receptet hittade jag i min bästa kokbok just nu, Mera Vego, och här kommer det för er som inte har den:

Ingredienser 4 port: 
✍ 3-4 schalottenlökar
✍ 3 vitlöksklyftor
✍ 4 rödbetor
✍ 2 msk raps- eller olivolja
✍ 3 dl avorioris eller liknande, rundkornigt ris
✍ 2 dl vitt matlagningsvin
✍ 2 msk grönsaksfond
✍ 7 dl vatten
✍ 3 dl god ost, t.ex. parmesan 
✍ salt och peppar
✍ 100 g chévre 
✍ 1 dl tjock yoghurt (10%)
✍ en god sallad
✍ 2 dl grovhackad mandel

Gör såhär: 
1. Finhacka lök och vitlök samt skala och riv rödbetorna grovt. 
2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken snabbt. Tillsätt rödbetor och ris mot slutet. 
3. Tillsätt vin och låt koka upp under omrörning. Häll sedan i fond och några deciliter vatten, och fortsätt röra. Tillsätt vatten lite i taget i takt med att det kokar in. 
4. Under tiden kan man blanda smulad chévre och yoghurt så att det blir en kräm. 
5. När riset blivit lagom mjukt, riv ner den rivna osten och smaka av med peppar och salt. 
6. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandeln. 
7. Servera risotton med mandel, chévrekräm och sallad. I receptet hade de också på krutonger, men det skippade jag. Smaklig spis! 

rödbetsrisotto

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0