recept; pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner (vegetariskt)

pasta rosso
 
I måndags bjöd jag Maria på denna utsökta pastarätten! Receptet hittade jag i boken Mera Vego och det var helt enkelt för gott för att inte dela med sig: 
 
Ingredienser (4 port):
➳ 1 gul lök
➳ 2 vitlöksklyftor
➳ 5 morötter
➳ 500 g krossade tomater
➳ 1 grönsaksbuljongtärning
➳ 2 dl créme fraiche 
➳ pasta för 4 personer
➳ oregano eller basilika efter smak (färsk eller torkad) 
➳ 200 g champinjoner skogs eller vanliga
➳ en klick smör och en vitlöksklyfta till svampen

Gör såhär:
1. Skala och hacka lök och vitlök. 
2. Skala och riv morötterna gorvs och snabbfräs med lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och créme fraiche och låt koka i 15-20 minuter. Koka under tiden pastan. 
3. Ansa och skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli lite torr. Tillsätt då smör och hackad vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. 
4. Mixa såsen slät med stavmixer (obs gör inget om den inte blir helt slät, jag tyckte det var ganska gott med lite bitar i) och smaka av med oregano eller basilika och eventuellt salt och peppar. 
5. Hyvla över massa parmesan om du vill, ät och var glad i magen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0