din sol har landat i mitt knä och gått sönder



Hej bloggen! Efter att ha vaknat ungefär tusen gånger inatt och ha drömt ungefär lika många drömmar, gav jag mig iväg på drillträning imorse och efter det åkte jag till kyrkan. Jag skulle nämligen läsa upp min novell på andakten. Det gick jättebra! Jag tycker inte det är helt enkelt att läsa upp sådana saker, speciellt inte när novellen är på tre sidor. Men jag blir bättre för varje gång, och tycker det är en helt underbar känsla att få dela med sig av det jag har skrivit. Att människor tycker om det, blir rörda. Den känslan är som en drog, jag får en kick av det.

Nu ska jag alldeles strax ta tåget mot malmö, för ikväll är det dags för maskerad! Jag har bestämt mig för att klä ut mig till en riktig 40-tals dam med massa tjusiga accesoarer! Tror att det kommer bli helt fab. Ha en kalasig halloween, hörrni! Och glöm inte att tänka lite extra på dom som inte finns med oss längre. Puss!

min fredagskväll:












Fira pappa med släkten, äta god mat, äta popcorn och chips och godis, titta på idol, konstatera att bebislukt är den godaste lukten, gosa med bebisen som luktar så ljuvligt, tända fyr på minnesrisljus och bara njuta av att allting är precis som det ska vara.

födelsedagsmiddag en lördagskväll i slutet av oktober












Förra helgen var jag på födelsedagsmiddag hos min kusin johanna. Vi åt god mat och efterätt, drack god bål och vin, spelade singstar och något dansspel och hade väldigt trevligt! Även om den enda jag kände var just johanna hade jag faktiskt riktigt roligt. Jag tror att det är bra att "utsätta" sig för sådana situtationer ibland, där man får jobba på sin sociala förmåga. Och när klockan närmade sig ett tog jag mig ner till stationen och tog en taxi hem till tomelilla igen. Fin lördagskväll helt enkelt!


this is it



Jag var som sagt och såg filmen This is it igårkväll, en film som handlar om Michael Jacksons förberedelser inför hans turné som aldrig påbörjas eftersom han dör precis innan den ska dra igång. Det har känts som att denna filmen har varit väldigt hypad, och kanske just därför har jag inte varit så intresserad av att se den. Den har inte känts lockande överhuvudtaget så jag hade faktiskt inte planerat att jag skulle se den under dessa två veckor som den visas. Men så blev det ett spontant biobesök igår och detta var den enda filmen som gick – så jag tänkte, varför inte? Den kan ju bara överträffa mina förväntningar. Och det gjorde den minsann! Ungefär efter halva började jag, precis som så många andra, förstå denna mannens storhet. Jag började inse hans otroliga kärlek och passion till musiken, och när han sjöng fick jag gåshud gång på gång. Det kändes lite märkligt, det måste jag erkänna. Men istället för att analysera sönder det tänker jag helt enkelt erkänna att jag också har blivit lite smått fascinerad av denna mannen. Det är något speciellt med människor som dedikerar hela sitt liv åt något som de verkligen älskar, och som ingen annan kan göra på samma sätt. Det är beundransvärt. Se filmen!


nu får det nog bli ett litet köpstopp



Detta köpte jag på erikshjälpen igår! En jacka som syns på första bilden (som maria har tagit) som kostade 75 kronor. Tror att man kan kalla det för duffel, den är väldigt skön och framförallt varm! Har letat efter en liknande nu ett tag, så gissa om jag blev glad! Och så ett par gubbskor för 35 kronor, som är hur tjusiga som helst. Jag älskar erikshjälpen!

min torsdag



Min torsdag började med att jag hämtade upp maria och körde ner till erikshjälpen. Hittade som vanligt massa fint! Erikshjälpen är bäst. Efteråt åkte vi till ett café i byn, bullen & bönan, och drack thé/kaffe och åt varsin macka. Gott!








Efter fikandet fortsatte vi vår lilla tur, och efter att ha åh:at och oh:at oss vid varje fint träd bestämde vi oss för att stanna och fota lite. Såhär fint blev det! Älskar älskar älskar höstens färger.



Sen körde vi till simrishamn för att titta på en väns utställning som hon hade med sin skola.



Tillbaka i tomelilla handlade jag kantareller!


Och när jag kom hem åt jag pannkakor och kantarellmacka.


En stund senare blev det ett spontant biobesök i ystad där jag såg micheal jackson filmen this is it tillsammans med min granne!

tittar på solen när jag tittar på dig


bild: papertissue

Hej fredag! Det är strålande väder och jag känner mig väldigt tillfreds med tillvaron just nu. Har spenderat morgonen tillsammans med mamma runt om i byn, bland annat på kyrkogården för att lägga blommor hos brodern, hos mormor för fika och på bo ohlsson för lite nödvändigheter. Med nödvändigheter menar jag tidningar och choklad. Och tändstickor! Och så har jag köpt födelsedagspresent till min kära pappa som fyller år på tisdag, och som vi ska fira ikväll med släkt. Det enda som kan få denna fredagen bättre just nu är att lyssna på markus krunegård, så det tänker jag göra nu! Puss!

it's true, life will smile for you


bild: papertissue

Godmorgon! Det kommer bli en fin dag det känner jag på mig redan nu. Även om jag har rullgardinerna nere så lyser solen igenom och jag börjar dagen med fantastiskt god frukost som är precis lika god även om jag äter den varje dag och ett avsnitt sex and the city. Om ungefär en timme ska jag åka och träna, och efter det blir det erikshjälpen och utställning i simrishamn tillsammans med maria!

denna låten spelades på andra avenyn igår, jag tycker den är bra och borde lyssna på the knife oftare


alla sagor, alla under, allt på en och samma gång


bild: papertissue

Bonsoir! Det betyder godkväll på franska, för er som inte vet. Åh vad jag saknar att prata och läsa franska! Världens finaste språk om ni frågar mig. Så himla vackert. Idag blev det en spontantur till malmö med louise för lite h&m, monki och ikea. På det sistnämnda handlade jag en liten hylla som jag ska ha lite böcker på, ni kanske får se när rummet är helt färdigt!

Imorgon åker louise till london och jag är ganska avundsjuk. Hade passat så perfekt med ett litet äventyr just nu. Inte för att min helg inte betyder äventyr redan. Jag är nämligen bjuden på halloweenfest nu på lördag vilket ska bli jättekul! Och då ska man givetvis klä ut sig. Har ni några förslag? Det enda jag har kommit på hittils är alice i underlandet, babuschka, docka eller cirkusdirektör. Kan det vara något tror ni? Äsch jag vet inte. Ge mig förslag!

skjuter upp problemet för ett tag



Nej nu står jag inte ut i detta rummet en sekund till, och framförallt inte med mig själv. Nu åker jag till ystad och finaste louise!

spelar det någon roll? nej kanske ingen, kanske allt egentligen


london

För exakt ett år sedan åkte jag och maria till london för att spendera några dagar där. Det var en av dom finaste resorna jag har gjort i hela mitt liv! Har ni inte varit i london måste ni åka dit. Måste.






tisdag







































bild: papertissue

Tisdag! Inatt har jag sovit ganska bra, och har faktiskt sovit mycket bättre de senaste nätterna än jag gjort på väldigt länge. Tror att det kan ha göra med att jag inte går och lägger mig mitt i natten, utan faktiskt relativt i tid och går upp runt nio-tio tiden varje morgon. Heja rutiner!

Idag ska jag fixa färdigt på mitt rum tänkte jag (fick för mig att tokrensa igår), träna och sedan träffa louise och titta på andra avenyn ikväll. Det ska nog bli en bra tisdag det här!

"i miss you. do you miss me?"



Hej. Ikväll har maria varit här och vi har ätit någon slags kladdkaka med vit choklad i, druckit thé och tittat på sex and the city. Så som sig bör en måndagskväll i slutet av oktober. Hon har precis åkt hem och här sitter jag och lyssnar på regina spektor, funderar på om jag ska lägga mig i sängen och läsa en stund. Så får det nog bli, godnatt!

mannen med turkos badrock och matchande badskor, del 3

Här kommer den avslutande delen av min novell som jag vann tredjepris för i tävlingen "ljuset". Läs första delen här och andra här!

En torsdag när de var på väg att köra från simhallen styrde han bilen in mot stan. Hon tyckte det var lite märkligt och att han tog en stor omväg, men tänkte inte så mycket mer på det. När de hade åkt en stund och var mitt inne i stan stannade han bilen utanför ett stort hus. Han tog ur nyckeln, knäppte av säkerhetsbältet och började stiga ur bilen.
- Kom nu, jänta, sa han och stängde dörren.
Han gick fram till det gigantiska vita huset, slog in en kod, öppnade dörren och väntade på att hon skulle komma. Hon slank in genom dörren och de gick in i ett gigantiskt rum fullt av antika möbler och vackra tavlor på väggarna, och det luktade precis som honom; pepparmint och cigarr.
- Välkommen hem till mig, sa han med glad röst. Jag tänkte få mitt porträtt målat, så det är bara att sätta igång!
På ett av borden hade han lagt fram blyertspennor och på ett staffli hade han hängt upp en stor duk.
- Detta är… helt otroligt, sa hon fullkomligt häpen. Är detta ditt hus?
- Äsch, det är väl inget, sa han och försökte prata bort det. Jag har handlat lite saker där som du kan använda. Jag visste inte riktigt vad jag skulle köpa, så jag tog allt som fanns. Blir det bra?
Hon bara skrattade åt honom och trodde han var helt från vettet. Så många pennor! Hennes konstnärshjärta slog volter efter varandra, och hon trodde inte riktigt at det var sant. Den gamle mannen satte sig i en fåtölj och hon började skissa upp hans porträtt på duken. Hon höll på i timmar kändes det som, och han satt lugnt och tyst i fåtöljen. Han lät henne koncentrera sig och hon visste att detta skulle bli hennes bästa tavla hon någonsin gjort.

Ett år efter att hon hade målat porträttet fick hon beskedet att den gamle mannen, hennes vän, hade dött. Lungcancer, förklarade sjuksystern när hon kom för att hälsa på direkt efter att hon hade fått beskedet. Hon skulle precis gå när systern räckte fram ett brev som han hade bett henne ge till flickan som han visste skulle besöka honom när hon hade fått veta.

Innan hon läste brevet placerade hon det framför näsan och drog in doften i hopp om att det fortfarande skulle lukta som honom. Det gjorde det, en svag doft av pepparmint och cigarr. Hon log och öppnade försiktigt kuvertet.

Jänta!

Vid det här laget sitter jag nog på ett vitt fluffigt moln tillsammans med din pappa och tittar ner på dig. Låter inte så dumt, va? Jag ska se mig omkring ifall det finns någon regnskur som jag kan öva mina simkunskaper i.

Var inte rädd för ljuset, Amanda. Människor föds och människor dör, det är så det är tänkt att livet ska vara. Och däremellan måste man leva!

(Förresten. Jag har fört över skolavgiften till tecknarskolan din. Du börjar den 16 augusti. Lycka till!)

wonderland



Nu finns det massa nyheter på bloppisen!

confines of gravity


bild: papertissue

Godmorgon! Inte för att det är en särskilt god morgon, men ja ni vet. Just nu sitter jag framför fönstret vid mitt skrivbord. Jag har nämligen förflyttat det hit och hoppas att det ska få mig att vilja sitta vid skrivbordet oftare än jag gjorde innan. Än så länge funkar det ganska bra. Förhoppningsvis kommer skrivlusten tillbaka också.

Igår tog jag och louise en tur till det nybyggda ikea! Perfekt söndagsutflykt. Strosade omkring i det gigantiska varuhuset, åt en god middag som jag blev bjuden på (!), handlade flyttkartonger och lite annat smått och gott. Och det allra finaste var när några i personalen kom ut i butiken och sjöng låtar om värmeljus och kundvagnar. Åh! Jag älskar att man fortfarande kan göra sådana saker fastän man är vuxen. Mer sådant!

11:17

Godmorgon! Jag vaknade nyss med ett ryck och tittade på klockan: 11:17, alltså snart halv tolv. Fick lite panik eftersom jag inte har sovit till halv tolv på evigheter känns det som. Sen kom jag på att klockan egentligen bara var tjugo över tio. Glöm inte att ställa tillbaka klockan idag! Jag hade en kanon kväll igår, men mer om den sen. Nu frukost!

mannen med turkos badrock och matchande badskor, del 2

Min novell som vann tredjepris i tävlingen "ljuset". Läs första delen här.


Detta var första gången de träffades, den torsdagen i simhallen med det förbaskat kalla vattnet. Veckan därpå befann hon sig i simhallen igen, utan att tänka på att det var torsdag. Hon simmade på i sin takt, simmade om den ena tanten efter den andra, och samma tid som förra gången kom den gamla mannen in i hallen med sin turkosa badrock och matchande badskor. Han tog av sig rocken, ställde skorna vid kanten och började sin resa nedför stegen.

- Då var det dags igen, jänta, sa han när han var halvvägs utan att titta över axeln.
Utan att säga någonting tog hon sig fram till stegen och tog tag i hans arm när han hade släppt taget.
- Det var ju satan vad kallt det är i vattnet, sa han när han hade nått bottnen. Tycker inte du det är kallt? Vad heter du förresten och var bort du, jänta?
Hon visste inte riktigt vilken fråga hon skulle börja med, men sa till slut att hon hette Amanda och bodde ute på landet.
- Amanda, sa han och funderade en stund. Det är ett fint namn det. Jag dansade en gång med en tös som hette Amanda. Hon hade mörkbruna lockar och en stor näsa. Hur tar du dig hem härifrån då?
- Jag ska ta bussen som går om tre timmar, sa hon och tittade på den stora klockan på väggen. Bussen ut till landet går inte så ofta.
- Struntprat, jag skjutsar dig, sa den gamle mannen och började ta sig mot kanten för att sakta ta sig fram i bassängen.

När båda hade simmat färdigt, duschat och bytt om, möttes de på parkeringen utanför simhallen. Han i turkos träningsoverall och hon i grå, slitna joggingbyxor och en stor t-shirt där det stod en slogan från McDonald’s senaste reklamkampanj. Hon funderade på om turkos var hans favoritfärg, men hon frågade inte. Hans bil var en gammal Volvo som antagligen hade varit klarröd en gång i tiden. Nu var den smutsig och full av rost, och när han skulle starta den tog det några minuter innan han lyckades. Sedan skumpade bilen den timmeslånga vägen hem till huset hon bodde i, och under tiden pratade de om allt möjligt. Hon blev förvånad att hon pratade så mycket med en gammal man hon nästan precis hade träffat, hon som var så blyg annars. De pratade om vilken sorts mat de tyckte om, om politik och om hans bortgångna fru. Frun som dött för fem år sedan i bröstcancer och det gick inte en dag utan att han saknade henne.
- Har någon i ditt liv dött, jänta? frågade han milt.
Hon blev helt stum. Var skulle hon säga? Nej, det var för tidigt och det gjorde fortfarande för ont. Hon kunde inte. Tårarna började rinna nedför kinderna och hon började andas snabbare och snabbare. Han lät henne sitta så, lät det ta sin tid och väntade på hennes svar. De var framme vid hennes hus nu, det röda stora huset där det en gång hade bott en familj med fyra medlemmar. Nu fanns det bara tre kvar. Hon började berätta om sjukhusperioden, när han blev sämre och sämre. Att han knappt kunde prata längre i slutet, inte andas själv utan var tvungen att vara kopplad till en respirator. Hur han tog sitt sista andetag när hon var och hämtade kaffe till sin mamma. Hur hon aldrig förlät sig själv för det, att hon inte var där. Hon berättade att hon fortfarande grät sig själv till sömns för att hon saknade honom så att hon nästan gick sönder.
- Jag vet hur ont det gör, sa den gamle mannen. Sorg är nödvändigt men du får inte låta det ta över dig, du får inte låta mörkret sluta dig.
Han kramade hennes hand hårt och sa att de skulle ses nästa torsdag igen, samma tid.

Och det gjorde de, precis som de gjorde varje torsdag framöver. Hon försökte lära honom att simma, men det verkade nästan omöjligt. Men hon gav inte upp, och det gjorde inte han heller. I bilen hem pratade de som om de hade känt varandra hela livet. Det kändes nästan så, tyckte hon. Hon berättade om sina konstnärsdrömmar, något hon hade ärvt av sin pappa. Hur gärna hon ville gå på en konstskola i Stockholm efter gymnasiet, men att hennes mamma inte hade råd. Han berättade att han en gång hade varit musiker i ett populärt band på sextiotalet. Hur han hade fått unga töser att skrika av lycka så fort de såg honom. De pratade om drömmar och om mardrömmar, om livet och om döden. Han fick henne att skratta för första gången på flera månader.


säg ingenting till mig



Jag tycker att exakt alla borde lyssna på Melissa Horns nya album säg ingenting till mig. Texterna, melodierna, känslorna. Lyssna genom spotify här!

du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig


bild: papertissue

Hej på er! Idag var jag uppe tidigt för drillträning, och efter det åkte jag och mamma in till ystad. Det var något rosa bandet-jippo med massa rosa ballonger, rosetter och massa sådant. Fint. Tog såklart en tur inne på h&m och köpte en kofta, två halsdukar och en sjal. Det känns som att det är det enda jag köper nuförtiden, och alltså har tusen av. Men man kan nog inte ha för många halsdukar, sjalar och halsdukar! Åtminstone inte jag. När man dessutom får det "gratis" med kuponger känns det hemskt bra. När vi gått på stan en stund tog vi en god fika på olof viktors också. Givetvis.

Ikväll ska jag på födelsedagsmiddag hos johanna som fyller år idag. Har inte riktigt koll på vilka som ska dit, eftersom jag inte känner hennes kompisar, men det ska bli kul. Jag har köpt vitt ekologiskt vin som jag ska ge henne i present (hoppas nu att hon inte läser det på bloggen innan)! Tror att paljettvästen åker på ikväll, det är nog dags för det. Fortsatt fin lördag hörrni!

mannen med turkos badrock och matchande badskor, del 1

Min novell som vann tredjepris i tävlingen "ljuset".

Torsdag. Huvudet var fullt av massa tankar, onödiga tankar som tog plats och inte ville försvinna. Hon ville bort men visste inte vart. Den enda som hon ville prata med, den enda som förstod, var borta och skulle aldrig mer komma tillbaka. Hon ville bort, men hon visste inte var hon skulle ta vägen.

Hon hamnade på badhuset till slut. Vanligtvis brukade det inte vara så mycket folk vid den här tiden, och det var det inte denna torsdag heller. Hon betalade sina trettio kronor till den mörkhårige mannen i kassan och förbannade tyst att hon nu räknades som vuxen och var tvungen att betala så dyrt för att simma. När hon doppade första tån i bassängen rös hon till, det var alltid så förfärligt kallt i vattnet och hon brukade bli alldeles blå om läpparna efter en stund. Men det var bara att bita ihop, hon tog de sista stegen nedför bassängtrappan och började simma snabbt för att få upp värmen. Hon simmade om den ena tanten efter den andra, och i högtalarna hördes en skiva med det bästa från åttiotalet. Långa armtag, långa bentag, hon försökte på något sätt simma ifrån sig själv. I vattnet kände hon sig stark och var full av energi, hon kände sig som en helt annan människa. Inte längre svag och bräcklig. Inte längre halv.

En äldre man, kanske i åttioårsåldern, med turkos badrock och matchande badskor skulle just ta sig ner i bassängen när hon närmade sig kanten. Han hade pinsmala vita ben, som förmodligen aldrig hade sett solen, en stor kula på magen och vitt lite vågigt hår. Glasögonen satt kvar på näsan, antingen hade han glömt ta av dem eller så skulle han simma med dem på.
- Jänta! Du hjälper mig ner, ropade han åt hennes håll.
Hon tittade sig förvirrat omkring, menade han henne? Alla tanterna var på andra sidan, så han kunde inte syfta på dem.
- Öh, vad ska jag göra? frågade hon lite stressat och tafatt.
Mannen befann sig halvvägs ner för stegen och hade precis fått i ena foten i vattnet. Han gav ifrån sig ett illtjut och förbannade högt hur förbaskat kallt det var. Hon kunde inte låta bli att fnissa till lite igenkännande, och närmade sig mannen för att hjälpa honom ned.
- Ta tag i min arm när jag har släppt taget, sa han utan att titta över axeln. Jag kan inte simma förstår du.
Hon hann inte reflektera över vad han hade sagt förrän han hade släppt ena armen och var på väg att släppa den andra. Hon tog hastigt hans vänstra arm och försökte fånga upp honom så gott det gick.
- Såja, såja, ojade han sig när han hade nått bottnen med sina pinsmala ben.
- Eh… Ska jag hjälpa dig mer på något sätt? frågade hon och syftade på det faktum att han inte kunde simma.
Han började röra sig mot kanten och började ta sig längs med den genom att hålla fast med ena armen och försiktigt ta sig fram med den andra med något som förmodligen skulle likna simtag. Fortsatte han i denna takt skulle det ta minst en halvtimme att simma en längd, tänkte hon.
- Nej, nej, nu klarar jag mig fint ska du se, sa han med stor övertygelse. Tack för hjälpen, jänta.

det är tomma ord som fastnar för jag låter de vara kvar

Spara plats åt nån annan låt det vara tomt
För när man ser att det blöder ja det är först då det gör ont


Du försöker ställa mig emot vägen men jag står aldrig still
För jag tror att livet just har börjat och det blir, det blir vad jag gör det till


jag tror vi ljög fast vi sa att det var sant


bild: papertissue

Äntligen fredag! Denna veckan har gått i raketfart, och det känns ganska skönt att den går mot sitt slut. Idag tänkte jag fota och lägga upp lite saker på bloppisen. Ikväll ska jag träffa finaste louise!

österlenmagasinet




Idag är min novell med i österlenmagasinet! Nivet, den som jag tävlade med för ett litet tag sedan och vann tredje pris för. För er som inte har tidningen tänkte jag såhär att jag kanske skulle publicera texten här på bloggen också, i tre delar så att det inte blir för långt. Vad säger ni om det? Första delen kommer imorgon!

du brände dig, det blev aska av mig men visst exploderade vi fint, eller hur?




bilderna har m tagit

Nämen hej! Här är uppdateringen inte särskilt bra, och någon vidare ursäkt har jag inte heller. Äsch. Tidigare idag mötte jag upp maria för att gå på erikshjälpen, röda korset och marknaden en stund. Köpte thé, nötter och kanelbullar. Följde med henne hem en stund och fikade, och sen dess har det inte hänt så mycket. Och på samma gång kanske precis allting.

små små saker som gör det lite lättare när allting känns så grått och trist


bild: papertissue

♥ att vakna och inse att en lurvig svart liten pudel ligger alldeles tätt intill vid kudden
♥ att få små små sms som betyder hela världen
♥ att lyssna på fantastisk musik med texter som förklarar allt det där så mycket bättre än en själv
♥ att träffa en vän som får en att skratta

between sheets



Nä-ä, nu går jag och gör mig en kopp thé och tittar på andra avenyn avsnittet som jag missade i tisdags. Missade ni det också, gå in och titta på svt play!

och när man längtar tar saker tid

För långsamt, för snabbt men aldrig i takt
Vi vill ju bara andas
Sova och andas omvartannat inget mer


sökes: nytt jobb



Godkväll mina vänner! Idag har jag jobbat min sista dag som telefonförsäljare, jag har inte sålt särskilt bra och känner inte att det är värt att sitta där flera timmar eftersom man inte tjänar så bra om man inte säljer. Så nu vet ni det! Tråkigt är att jag trivdes riktigt bra på arbetsplatsen och mina arbetskollegor var riktigt härliga. Nåväl, det är väl bara att söka nytt jobb. Om det är någon som har ett ledigt får ni gärna höra av er!

bröllopsfotografen



Det blev bio med louise istället, johanna hade gått och blivit sjuk den stackarn. Vi såg bröllopsfotografen och jag gillade den jättemycket. Se den! Nu ska jag sova, imorgon är det dags för jobb igen. Godnatt!

minus minus blir plus


bild: papertissue, såklart

lika barn leka bra

Tandläkarbesöket gick strålande och nu ska jag till ystad för att först träffa louise och sen johanna för middag och bio! Hon fyller nämligen år på fredag, så jag tänkte att det passade bra att fira henne så. Nu måste jag rusa!

stockholm söndag







Efter på tok för lite sömn gick vi upp och åt frukost på vandrarhemmet, packade ihop våra saker och tog sedan tunnelbanan mot götgatan och söder. Det var sol och vi var glada!




Vi gick och fikade på världens finaste café string.


'
Efter att vi hade fikat gick vi till beyond retro och spenderade lite tid där. Jag var på jakt efter en blå klänning, och mycket riktigt hittade jag en väldigt fin blå klänning.


Sen tog vi tåget hem runt fyra tiden och jag var hemma i tomelilla halv elva. Och nu vill jag bara tillbaka ungefär hela tiden.

stockholm lördag






Vi vaknade i ett regnvått stockholm, åt frukost, tog på jackorna och gick mot tunnelbanan. Åkte mot t-centralen och gick på drottninggatan en stund. Sen var det dags för maria att åka till café opera och blog awards, så jag åkte tillbaka till vandrarhemmet.








Senare på kvällen åkte jag till café opera för efterfesten, och det var ungefär så som man kunde förvänta sig att det skulle vara. Men trots ganska tryckt stämning och sneda blickar var det faktiskt ganska roligt. Drack några glas vin och en mojito och sen hoppade vi in i en taxi och åkte till en indieklubb istället.



Där stannade vi till stängningsdags runt fyra, och det var håkan hellström, billig öl/vin, dans på ett rökigt dansgolv och slutligen en promenad till vandrarhemmet för några få timmars sömn. Kan ha varit den bästa kvällen på väldigt länge!

i don't mind if you don't mind


bild: papertissue

Inatt har jag sovit elva timmar och äntligen känner jag mig på banan igen. Det blev inte så mycket sömn i helgen men nu har jag tagit igen det känns det som. Idag är jag inte på jobbet eftersom jag ska till tandläkaren om en liten stund, och det matchar inte så bra med bussar så jag valde att stanna hemma. Känns förbaskat skönt om jag ska vara ärlig, behöver lite motivation för att göra ett bättre jobb imorgon. Nu ska jag baka frukostmuffins!

måndagsmusik


sitter på bussen hem och borde vara tröttare än jag är


bild: papertissue

Ingen var nog gladare än jag när klockan slog halv fem idag, och äntligen var arbetsdagen slut. Jag tror att det kan ha varit världens längsta måndag någonsin. Nu sitter jag iallafall på bussen hemåt och borde vara tröttare än jag är. Direkt när jag kommit hem ska jag köra till ystad och möta upp mamma och några andra för att gå på förelösning om självskadebeteende och hur man tar sig ur det. Efteråt ska jag träffa en vän över en kopp thé och prata igenom vad som händer i våra liv, eftersom vi inte har setts på ett tag och på fredag åker hon till afrika! Jag är lite avundsjuk om jag ska vara ärlig.

Nu ska jag börja redigera stockholmsbilderna från lördags och söndags så att dom förhoppningsvis kan komma upp idag. Vi hörs lite senare!

07:06

Ett snabbt godmorgon på er! Jag är uppe med tuppen och ska nu bege mig mot lund för jobb. Heja vardag! Fast det hade ju varit skönt med några timmars sömn till.

without me you got it all



Just nu: Sitter på tåget hem från stockholm, är i malmö om några minuter. Vi har precis tittat på twilight och jag dog som vanligt. Ska bli skönt att komma hem!

ett bra sätt att peppa inför efterfesten på blog awards


dalmatiner


bild: weheartit

På tunnelbanan innan såg jag en kille som hade en dalmatin, det måste vara världens coolaste accessoar! (om man nu kan kalla en hund för accessoar) Jag ska definitivt ha en sådan hund när jag blir äldre, åh vad fint! Så ska den heta något gammalmodigt som Bertil, eller kanske Olga om det är en tjej. Och alla kommer vända sig om när vi går förbi, jag och min dalmatin!

it's the wrong kind of place to be thinking of you



God eftermiddag på er! Just nu sitter jag på rummet, och maria är på blog awards. Ute regnar det, och jag lyssnar på damien rice och funderar på att ta hand om kaoset i väskan. Märkligt att det går så snabbt att skapa oordning. Tidigare idag var vi en runda på stan, och jag hittade bland annat världens finaste spetsjacka/tröja. Och ett par faboulous vantar i djurmönster. Och massa annat! Åh, det finns så mycket fint jag vill köpa. Det får jag väl göra, jag har ju ändå ett jobb?

Nu sms:ade maria att hon var påväg tillbaka så nu får jag sätta lite fart! Vi ska väl ut och äta om någon timme, sen ska hon på prisutdelningen, och sen möts vi upp på efterfesten. Ska bli himla roligt! Ha en fortsatt fin lördag, puss!

stockholm fredag








Lång tågfärd med lite sömn, fnitter och markus krunegård, komma fram till ett regnigt stockholm, ta tunnelbanan mot vandrarhemmet, blogga och äta godis, och nu sova!

lev som en gris dö som en hund



23:30: Nu är vi snart snart snart framme!

tåg mot stockholm, tag plats!




Nu sitter jag och maria på tåget mot stockholm! Rullade ut från malmö central för ungefär en halvtimme sedan, och beräknas vara framme kvart i tolv. Anledningen till att vi ska till huvudstaden är att maria är bjuden på veckorevyns blogawards! Själv kommer jag bara vara på efterfesten, men det känns inte så fy skam det heller. Annars blir det väl fika, shopping och sådant. Att bara få spendera helgen där känns fantastiskt bra. Nu ska jag sova en stund så jag överlämnar internet till damen bredvid mig. Ni kan förresten läsa en text av henne på p3 idag, om arbetslöshet. Vi hörs senare, hörrni.

ingenting är vettigt 03:30



Känns som att jag kommer kollapsa så utmattad jag, men då hjälper det med en fin vän som just nu ligger i sängen och läser en tidning samtidigt som jag packar.

du om nån borde förstå


bild: papertissue

Halleluja, jag hann med kvart i fem bussen vilken betydde att jag var hemma klockan sex istället för halv sju! En extra halvtimme hemma känns guld värd numera. Min dag på jobbet har gått bättre än igår, och idag sålde jag till och med ett paket! Jag är nöjd. Och nu sitter jag här i sängen och har lite packångest inför stockholm. Det är väl bäst att sätta igång direkt. Om en stund kommer anna hit, så det blir lite one tree hill avsnitt sen. Imorgon är det äntligen fredag!

ge mig ingen skit ge mig afrobeat



Idag släpper finaste markus krunegård sina två album prinsen av peking och lev som en gris dö som en hund!!!

onsdag






Hej och hå! Såhär såg det ut när jag och maria åkte hem från jobbet för någon timme sen. Det har jag nog inte berättat för er, men jag och maria jobbar på samma ställe! Himla fint faktiskt. Idag har det gått lite sådär, det har varit en hemskt lång dag. Jag är inte riktigt van vid att gå upp halv sju på morgonen och vara igång så många timmar i sträck. Men det ska nog gå bra till slut! Nu måste jag börja skriva packningslista till stockholm, på fredag efter jobbet åker vi. Adjökens!

we've still got time



Tänk att livet kan förändras såhär fort. Jag har ett heltidsjobb, till helgen ska jag till stockholm och plötsligt känns livet lite mer fantastiskt. Min fina mamma ville fira att jag hade fått jobb, så när vi tittade på andra avenyn för en stund sen dukade hon fram kladdkaka som vi åt under tiden. Gott. Låten ovan var förresten med i det avsnittet, den är alldeles underbar om ni frågar mig. Nu ska jag titta på ett avsnitt sex and the city, och sen ska jag minsann sova! Halv sju ska jag gå upp imorgon och det känns märkligt nog helt okej. Godnatt!

jag har fått jobb!

Jomenvisst gick det vägen idag, jag har fått jobb! Igår på eftermiddagen fick jag ett samtal av en tjej som frågade om jag ville komma och provjobba dagen efter, alltså idag, och det gick faktiskt strålande om jag ska vara ärlig. Jag har fått fantastiskt fina arbetskollegor och när jag gick för dagen sa dom att jag hade varit grym och att jag såklart skulle komma dagen efter också. Åh, ni anar inte vad mycket ångest som försvann. Jag har fått jobb!

min helg


I fredags tog jag tåget till malmö runt fyra tiden, för att möta upp maria och se filmen coco - livet före chanel! Filmen var fantastiskt fin, och jag blev väldigt inspirerad och motiverad att klä mig fin igen.






När filmen var slut tog vi bussen ut mot hermodsdal och linneas lägenhet där det blev singstar i timmar, fina vänner, dans och massa vin.




Vid midnatt tog vi bussen in mot stan och vissa drog till kb medans vi andra hamnade på gayklubb. Det var väldigt intressant! Och kul. Sen ramlade vi in i linneas lägenhet runt tre på natten och somnade bums.



Ungefär såhär såg dagen efter ut innan folk började känna sig vid liv igen.



Sen satte vi på läppstift och började dricka vin/öl/annat!











När dom andra skulle dra ut kände jag mig helt plötsligt väldigt opepp och ville inte följa med, men efter lite övertalning från en viss maria följde jag med ändå! Medan dom andra drog till inkonst gick jag och maria till retro, drack vin och öl och hade det fint. Och precis som fredagen ramlade jag in i linneas lägenhet runt tre tiden, och jag kände mig ganska nöjd och lycklig med min tillvaro.

keep this fire burning




Hej bloggen! Jag och louise hade världens mysigaste måndagskväll igår. Först bjöd jag henne på en utsökt middag, recept kommer senare för ni måste testa det! Sen tog vi ett bad i vår badtunna, som jag inte har prövat förräns igår. Gud vad skönt det var, och gud vad varmt det var. Drack varsitt glas vin och pratade om framtidsplaner och hundra andra saker. Efter det började vi se finaste filmen the holiday, men båda blev så trötta av badet att vi gick och la oss efter ungefär halva. Jag undrar om en måndagskväll kan bli så mycket bättre än så.

Just nu sitter jag på bussen till lund, förväntansfull och lite nervös. Det var länge sedan jag var nervös på det här sättet, så det känns kul. Hoppas nu det går vägen!

life in technicolor


bild: papertissue

Hej hej och hemskt mycket hej! Jag har inte haft någon som helst motivation för att blogga, eller för att göra något annat för den delen, så det är förklaringen till min urusla uppdatering. Och för att jag har spenderat helgen i malmö, såklart. Men nu är motivationen tillbaka och om det går vägen får ni reda på anledningen imorgon!

Nu har jag precis förberett lite mat som jag och louise ska äta senare ikväll. Hon kommer hit runt halv åtta så då blir det god  middag, bad i badtunna, lite vin och kanske en film som avslutning. Tänk om alla måndagskvällar var sådär, det vore minsann något det. Nej nu ska jag hoppa in i duschen, puss!

bråttom



Bråttom som vanligt, men snart sitter jag på tåget till malmö iallafall. Adios amigos!

the edge of love










Förra helgen såg jag filmen the edge of love. Den handlar om den första kärleken, om ny och svindlande kärlek, om oväntad vänskap, om svartsjuka, om förtvivlan, om krig och förstörelse och så mycket mer. Men det som verkligen fastnar när man ser denna filmen är hur vackert den är gjord. Hur vackra människorna är, hur vacker miljön är och hur vacker stämning som skapas. Se den.

hela världen är så underbar om man är korkad, tom och glad

Om man vill bli lite gladare kan man lyssna på markus krunegård, ta upp sitt husdjur i famnen - i mitt fall en lurvig svart liten pudel - och dansa runt lite i rummet. Funkar alldeles utmärkt.

for you i'd bleed myself dry


bild: papertissue

Hej fredag! Jämfört med igår känns denna dagen redan så mycket bättre. Och ljusare! Något som alltid tycks göra en glad är solen. Ikväll ska jag och maria ge chanel filmen ett till försök, denna gången har vi bokat biljetter i malmö så det ska nog gå vägen. Efteråt blir det vin, singstar och vänner! Tror att det blir en alldeles förträfflig afton. Jag tror att jag stannar i malmö i helgen, så vi får se hur det blir med uppdatering. Hursomhelst får ni ha en fantastisk helg! Det ska jag minsann ha.

påfågel



bilder: stylesightings

Som ni kanske har märkt älskar jag påfåglar och deras fjädrar, men det här? Njaaa.

unclear sky


bild: papertissue

Idag vaknade jag upp med övertygelsen att det skulle bli en solig och bra dag. Men ute är det grått och trist, såklart. Nåväl, det kan väl bli en bra dag ändå! Om exakt tio minuter ska jag pallra mig ner till erikshjälpen för att lämna in lite saker och titta om där finns några fynd. Eller vadå "om"? Klart där finns fynd, det är ju erikshjälpen vi pratar om. Men det var ju det där med att vara lite ekonomisk när man inte har någon inkomst... Äsch, secondhand och billigt känns ganska tillåtet. På tal om det, ni glömmer väl inte vår bloppis? Ha en bra torsdag!

your voice is all i hear somehow



Onsdagskväll: duscha efter träning, lyssna på joshua radin, dricka chai thé och äta en clementin eller två, titta på greys anatomy klockan nio och gå och lägga sig i tid.

young at heart and full of hope




Sådärja, har nyligen kommit hem från konfirmationsträffen och har äntligen fått äta pannkakor! Jag äter det så otroligt sällan, men tycker det är så fantastiskt gott. Kanske just därför. Nu ska jag ge mig ut i utbildningsdjungeln och försöka hitta några guldkorn... Jag är verkligen helpepp på att börja plugga just nu, så jag hoppas verkligen att det går vägen. Att det blir som jag har tänkt mig. Det hade blivit så himla bra, jag är helt säker på det.

kentkentkent


omslaget till nya skivan, bild lånad från hemsidan

En fantastisk nyhet denna morgonen är att kent ska ha en vårturné. 14 mars på malmö arena gott folk! Detta gjorde nog min dag lite grann.

fotosession vid havet del tre.

Lite fler bilder från plåtningen med maria i slutet av augusti.




se även del ett och del två.

och när jag tänker efter såhär långt efter så kan jag se hur fel det blev


bild: papertissue

Godmorgon bloggen. Det känns som att jag har sovit på tok för lite, men jag borde verkligen försöka komma upp tidigare på morgnarna. Så nu är jag uppe! Om en liten stund ska jag äta frukost med mamma och några av hennes arbetskamrater, och senare är det konfirmationsträff som vanligt. Ikväll ska jag nog ta tag i att söka lite fler utbildningar, det är dags nu. Nej, frukost var det!

och när man längtar tar saker tid

För långsamt, för snabbt men aldrig i takt
Vi vill ju bara andas
Sova och andas omvartannat inget mer

... All den här tiden som jag vilat och vela
Vilat och väntat och kastat bort
Inte nu, kanske sen kommer jag också tycka
Att allt dåligt för med sig nåt gott

jag lever för kicken, precis som du



Godkväll! Jag har spenderat min dag i ystad, där jag och louise först tog en fika på snuggles. Sen gick vi en runda på stan och jag handlade bland annat en paljettväst! Jag har kikat på den i evigheter känns det som, och nu slog jag till. Är ganska säker på att vi kommer trivas tillsammans, västen och jag. Om det är något man behöver i en garderob så är det ju en sådan, eller hur? Nåväl, jag får iallafall försöka intala mig själv det. Nu ska jag nog gå en promenad med mina föräldrar, och lite senare är det andra avenyn som vanligt. Klockan nio på ettan för den som är intresserad. Pusspå!

wonderlandbloppis



Nu kan ni köpa ett par svarta fina kängor på bloppisen!

is it?


bild: papertissue

en bra tisdag


bild: we heart it

Hej hopp! Ni vet när man vaknar upp och känner att det här kommer bli en bra dag? Inte en färgsprakande, fantastiskt och oförglömlig dag, men en bra dag helt enkelt. En bra tisdag. Om en timme ska jag köra till ystad för att träffa louise en stund, och sen tänkte jag ta mig en tur på stan. Var på tok för länge sedan. Vore iförsig endast positivt om jag inte köpte något på ett bra tag framöver, men det är ju inte särskilt kul alls. Ha en fin tisdag!

humorn i sverige

Sitter just nu och tittar på roast på berns. Det går ut på att komiker ska roasta någon, fast man egentligen skulle kunna säga att det handlar om råa personangrepp. david batra har nu stått och sagt hur fruktansvärt ful bert karlsson är i minst fem minuter, och det var nog roligt ungefär i en halv minut men sen gick det lite för långt. Jag förstår inte, är inte komikerna bättre än såhär? Och petra mede leker med gränsen varje gång hon säger någonting, och hon korsar den oftare än att hon inte gör det. Tror att det var förra gången, eller förra igen, som i princip alla komikerna "skämtade" om hur tjock personen var som blev roastad. Hur kul är det egentligen? Jag tycker det är fruktansvärt! När man dessutom ser på personerna att de blir sårade, fast givetvis inte säger någonting för det hade ju inte funkat i tv, hur kan man då fortsätta? Det kvittar hur kända och offentliga personerna är, det är ändå inte okej att skämta om precis allting. Det tror jag att alla förstår med lite eftertanke.

Samma sak var det på parlamentet igår. Det enda man kan skämta om nuförtiden är tydligen hur fula, äckliga, sviniga, tjocka, fruktansvärda, naiva och korkade människor är. Men jag förstår inte riktigt vad som är det roliga i det hela. Det känns som att sveriges komiker har det väldigt knapert med kreativitet för tillfälligt, så då går dom på säkra och tråkiga kort. Trist, tycker jag, och tror att dom kan så mycket bättre än såhär.

töntarna



Kent har släppt en ny singel! Den heter töntarna, och jag har lyssnat igenom den nu två gånger och känner att den växer för varje gång. 6/11 släpps deras nya album som heter Röd, och lyssnar man på singeln kan man förutspå att det blir en hel del elektro. Vilket inte gör mig någonting! Det känns som en ganska naturlig följd av det förra albumet. Åh, nu hoppas jag på en turné snart.

som så många gånger förr, du beställer ett glas vin och jag en kopp thé



Idag är en sån dag man måste gå runt med raggsockar, håret i en knut, lyssna på melissa horn och ha tusen tända ljus.

100

Vet ni vad jag skrev om i mitt hundrade inlägg här på bloggen? Rosetter. Fint!

fotosession vid havet del två.

Minns ni när jag fotade maria på hennes födelsedag för ungefär en månad sedan? Här kommer lite fler bilder.




del ett kan ni se här.

lies beyond


bild: we heart it

Godmorgon på er! Eller ja, man kanske inte kan räkna det som morgon längre. Vaknade för en halvtimme sedan och sitter just nu i sängen och har precis ätit upp frukosten - två knäckemackor med räkost, ett ägg och ett glas äppeljuice.

Idag händer inget särskilt speciellt. Jag ska först och främst städa mitt rum, som inte har blivit prioriterat nu på några dagar. Och så ska jag träna ikväll tänkte jag. Nu ska jag se one tree hill på tvn, eftersom jag missade det igår när jag var på gudstjänsten. Adjökens!

ge mig sinnesro

"ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden."

du vet väl om att du är värdefull?


bild: papertissue

Tidigare ikväll var jag på sinnesrogudstjänst i tomelilla kyrka som min favoritpräst höll i. Jag önskar att jag gick på gudstjänst oftare, det är sällan som jag är så avslappnad och lugn som jag är i kyrkan. Och det är sällan jag är så insiktsfull också. Men den enda som kan ta mig till kyrkan är jag själv, så det är något jag ska bli bättre på.

Ikväll har jag kvalitetstid med mig själv, jag känner att jag behöver det mer än någonsin. Jag har köpt choklad och hyrt en film, ska tända lite ljus och stänga av datorn om en stund. Mår jag själv inte bra kan jag inte få andra att må bra heller.

en lördagskväll i början av oktober






Ungefär såhär såg min lördagskväll ut. Vi åkte till ystad och louise runt åtta, drack vin och klagade på spotifyreklamerna, tog en taxi runt tolv ner i stan där vi drog på olika håll, jag och anna shotade tequila rose som vanligt och sen tog vi tåget hem halv två.

sometimes all you need is one





Min fredagskväll blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Först tog vi iallafall tåget mot malmö och promenerade bort mot bion där vi skulle se coco - livet före chanel. Givetvis var filmen fullsatt, och jag blev lite bitter för en stund. Så vi gick in på H&M som låg bredvid, jag köpte en fin rosett och sen satte vi oss utanför espresso house och drack varsin latte. Sen bestämde jag mig för att inte vara bitter längre, och vi tog bussen till hermodsdal och hittade till slut till linneas lägenhet.




Hos linnea var det tvspel, singstar, chips, öl och champagne för dom andra och cola för mig, bra musik och hemskt mycket skratt. När de andra drog till kb, åkte jag till centralen och mötte upp anna för att sedan ta tåget hem till tomelilla. Sen somnade vi sött runt två tiden.

det är storm i sverige, orkaner i skåne, det har stormat i mig det senaste året


bild: papertissue

while you're on your way



NU: malmö, bio och vänner!

rosettregn på wonderlandbloppis



maria har sytt massa fina rosetter och säljer dom nu på bloppisen!

friday i'm in love


bild: papertissue

Godmorgon fredag! Jag känner mig helt galet inspirerad och kreativ idag, och klockan är bara lite över tio. Skönt med lite fredagskänslor! Nu när jag har varit arbetslös ett tag har jag helt tappat tidsuppfattningen, och datum och veckor blir ett enda stort virrvarv känns det som. Och ska jag vara ärlig känner jag mig inte särskilt arbetslös, snarare som att jag väntar på att något nytt ska börja. Som att jag har ett väldigt långt lov.

16.20 ska jag och maria ta tåget till malmö, men innan dess tänkte jag hinna med lite allt möjligt. Träna och redigera färdigt bilderna från 50-års festen förra helgen till exempel. Så nu ska jag äta frukost och sen sätta igång! Ikväll blir det bio och sedan möter vi upp några andra för att fortsätta kvällen. Ha en förträfflig fredag, mina vänner. Puss!

(ps. för att göra dagen ännu bättre, kan man lyssna på marias fredags-spotifylista här!)

two birds


bild: we heart it

Nu ser jag i kors så trött jag är. Ikväll har jag ätit äppelkaka och lyssnat på regina spektor. Och tidigare idag har jag  varit på erikshjälpen och röda korset med maria, fotat och lagt upp saker på wonderlandbloppis, ätit middag hos mormor & morfar och tränat två tjejer i drillning. Nu ska jag sova! Puss på er.

lill-lördag



Igår på kvällen tog jag först bussen till lund, och sedan tåget till eslöv.



Framme i eslöv promenerade jag till annas lägenhet, och vi drack lite vin och lyssnade såklart på erik hassle som vi skulle se lite senare på kvällen. När klockan var dags tog vi tåget till lund, och någonstans däremellan upptäckte jag att jag hade glömt konsertbiljetterna. Typiskt. Så i lund fick vi skjuts tillbaka av annas pappa (tacktacktack!) och sedan återigen till lund.




Till slut kom vi till mejeriet och då såg det ungefär såhär. Hemskt bra konsert! Och himla fin kille, den där hassle.

there is no place like home

Sådärja. Äntligen hemma. Att komma innanför dörren och känna den där välbekanta lukten som bara finns just här. Den lukten man är så van vid och känner sig trygg med. Ta av sig kängorna, jackan och den långa halsduken, för ja det är ju höst nu. På riktigt. Oktober till och med. Och undra om det verkligen var så här kallt förra året i början av oktober. Att gå dom där fjorton stegen uppför trappan, förbi pappas kontor där han sitter försjunken i några ritningar som vanligt och in på mitt eget på tok för kalla rum. Tända några ljus, vrida på elementet, sätta på tvn och datorn. Höra min storebrors musik dunka genom hela huset. Och jag börjar andas lite långsammare, börjar slappna av i hela kroppen. Känna mig i balans. Åh vad skönt det är att vara hemma. Åtminstone ibland.

wonderlandbloppis



Jag och maria har startat en bloppis! Vi tänkte att vi hittar alltid så fina saker som vi av någon anledning inte köper själva, så då kom vi på den briljanta idén att sälja vidare sakerna till er som inte har turen som vi att bo i en liten by som säljer hemskt billiga och fina saker! Bra va. Ni hittar bloppisen på wonderlandbloppis.blogg.se och vi kommer uppdatera den på löpande band. Kolla in, vettja!

RSS 2.0