recept; två saker man kan göra med morötter



Recept 1: Första receptet gäller ett fantastiskt gott morotsbröd som jag bakade i fredags. Ursprungligen kommer det ifrån UnderbaraClara och vad som gör det så bra är att det är helt utan raffinerat socker och det är billigare än bröd man köper i affär! Du behöver:

♥ 5 dl mjölk
♥ 50 g jäst
♥ 0,5 dl rapsolja
♥ 2-3 finrivna morötter
♥ 1 tsk salt
♥ 2 stora matskedar honung
♥ 8-10 dl vetemjöl
♥ 1 dl grahamsmjöl
♥ 1 dl havregryn


Börja med att smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och blanda sedan den med jästen.


Tillsätt olja, morötter, honung och salt.


Tillsätt sedan havregryn och så mycket mjöl som degen klarar av, och spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen och ställ sedan på jäsning i 30 minuter.


Baka sedan ut degen och lägg i en långpanna med papper. Låt jäsa i ytterligare 30 min och grädda sedan i ugnen i ca 15 min på 220 grader!



Recept 2:
Till detta brödet kan man äta en helt otrolig morotssoppa med fetaostkräm. Du behöver:

♥ 1 hackad gul lök
♥ 1 finhackad vitlöksklyfta
♥ 1 tärnad potatis
♥ 5 grovrivna morötter
♥ 1 liter grönsaksbuljong
♥ salt och peppar
♥ Fetaost 100 g
♥ 2 dl gräddfil


Börja med att fräsa lök och vitlök tills det blir mjukt, utan att det tar färg.



Riv morötter och tärna potatis.


Blanda alltihop med löken och tillsätt buljongen. Sjud soppan tills potatisen är mjuk.


Mixa sedan soppan till puré och krydda den. Fetaostkrämen mixar man genom att blanda osten och gräddfilen, häll sedan i soppan. Jag vet att det inte ser särskilt gott ut på bilden, men detta var helt ärligt en av de godaste sopporna jag någonsin har ätit! Lycka till och smaklig spis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0