ace



Nu har jag precis kommit ur duschen och tänkte ha en alldeles fab kväll på ace ikväll!

it's only you i think about



if you ever will be mine I will never let you down

fredag















Här kommer ett litet bildregn från igår! Efter en föreläsning mellan tolv och två mötte jag upp qu och maria för att gå på stan i några timmar. Massa secondhandaffärer på söder, fika på waynes coffee och tunnelbanan hem. På kvällen hade vi först sängfest och sen drog vi till esther och avslutade kvällen på ett mysigt ställe i gamla stan.

har jag nämnt att jag älskar att bo i stockholm?



(förlåt cupcakes att jag inte har uppdaterat idag, jag är upptagen med att dricka vin och ha det bra. vi hörs imorgon istället. ha nu en fantastisk fredagskväll, hörrni.)

qu




Nu har vi precis varit och hämtat qu på centralstationen!

rosettkuddar



Maria har sytt finaste rosettkuddarna, inspirerade av dom från h&m. Sybeskrivning finnes här!

you must be out of your mind


bild: papertissue

Hej! Efter en trögstartad morgon är jag nu på banan igen. Idag har jag druckit min första kopp kaffe. Iförsig var det kanelkaffe med hälften mjölk, och jag drack det ur ett glas istället för en kopp. Men ändå. Jag ska alldeles strax ge mig ut i snökaoset för att åka till skolan. Ikväll får vi finbesök från skåne!

Förresten. Har ni lyssnat på magnetic fields nya album? Jag har inte hunnit lyssna igenom det så noga, men det jag har hört är finfint. Lyssna här.

you can leave whenever you wan't out


wonderland




Nyheter på bloppisen!

so don't you ever for a second get to thinking you're irreplaceable


frukost på h&m








Idag gick vi upp klockan sex på morgonen för att äta frukost på h&m! Och eftersom det var på h&m fick man såklart shoppa undertiden, så det gjorde vi det också. En jeansskjorta, en adorable blommig klänning och en rosettring fick det bli. Sen åkte vi vidare till biblioteket, och sedan till hornsgatan där vi fikade på café fåtöljen och gick efter det in på judits secondhand där det var på tok för mycket fint för att vara sant. Nästa gång vi får pengar ska vi åka direkt hit, bestämde vi. Alla bilderna är marias!

men vad ska det bli av mig?


bild: we heart it

Tisdagskväll: tvättid, ett glas vin, läxa och snart so you think you can dance.

how to make a cheesecake

I söndags bakade jag ju cheesecake, och jag tänkte visa er hur det går till. Det är ju så fasligt gott.



Detta behövs:

♥ 4 st ägg
♥ 2 dl strösocker
♥ 400 g philadelphiaost
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 4 dl vispgrädde
♥ 6 st digestivekex
Börja med att smula ner digestivekex i en form.


Skilj äggulorna från äggvitorna i olika skålar.


Vispa äggulorna tillsammans med socker pösigt. Lägg efter en stund i osten och vaniljsockret och vispa lite till.


Vispa grädden i en tredje skål...


... och rör ner den ägg-ostblandningen.


Vispa äggvitorna hårt och rör sedan ner i smeten.


Häll smeten i formen och låt stå i frysen ungefär 8 timmar.


Sen är det klart! Enkelt va? Receptet är hittat här!

post.

Igår blev jag hemskt glad när jag fick se min post.



Ett paket från bokus. Miranda Julys Ingen hör hemma här mer än du, Anna Gavaldas Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans, Gunnar Ardelius Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, Per Nilssons Ett annat sätt att vara ung och Alex Schulmans Skynda att älska. Toka, tänker ni, som beställer massa böcker när hon ska läsa tusentals i skolan. Men jag kunde inte riktigt låta bli.



Och så finaste brevet med finaste bilderna från finaste vännen. Åh.

vinylskål och homeros



Har ägnat förmiddagen åt det här och homeros. Nu ska jag alldeles strax iväg till skolan!

shake it like a polaroid picture



När jag hittade en polaroidkamera på stadsmisisonen påväg hem innan blev jag hemskt mycket gladare! Åh, jag har velat ha en sån så länge. Hoppas verkligen att jag kan hitta film till den nu.

I don't care if monday's blue



Hej hopp! Idag har jag varit ledig, iallfall från skolan. När jag bodde i skåne har jag fått allergivaccin i ystad, men imed flytten har jag varit tvungen att fixa så att jag kan bli vaccinerad här också. Så det skulle jag fixa idag, och tänkte att det inte skulle bli så hemskt problematiskt. För det första hittade jag inte överhuvudtaget till det stället jag skulle till, det visade sig att sjukhuset var gigantiskt med flera olika avdelningar och min råkade ligga längst bort i ett hörn. Nåväl, framme iallafall och jag fick träffa en doktor som sa att det skulle gå hur bra som helst att jag vaccinerade mig där. Sedan skulle jag gå vidare till apoteket där jag skulle betala för själva vaccinet. På doktorn lät det som att hon skulle skicka receptet direkt, en timme senare kunde jag betala... Nåväl, jag var väldigt glad över att vara hemma sen iallafall. Nu kommer maria snart hem så jag tänkte börja på maten nu, mozzarella och tomatpaj står på menyn!

söndag



Min söndag har varit stekta ägg till frukost, cheesecake bakande och även ätande nu ikväll, dåliga tv-serier på mtv, hemmagjord pizza och new moon.

just say yes


fluffy pancakes makes me happy



bilder: we heart it

Hade jag orkat, och haft ett mindre stekjärn, hade jag minsann gjort pannkakor till frukost. Jag får väl koka ihop något annat istället! Nu tycker jag att vi alla sätter på oss något klädesplagg som vi känner oss extra fina i och har en fantastisk söndag!

sitting home alone on a saturday night, wishing you would call



bilder: we heart it

Nu är jag så trött att jag faktiskt funderar på att gå och lägga mig halv tolv trots att det är lördagskväll.

lördag på ikea





Vi har tillbringat vår lördag på ikea där vi har fikat och handlat lite nödvändigheter så som en klädstång, en lampa och rivjärn. Nu är jag helt slut i kroppen, ikea tycks ha den effekten.

twister och strand.








Min lördagskväll började väldigt opepp, så maria sa åt mig att hoppa in i duschen medans hon blandade en mojito till mig så det gjorde jag. Vi gjorde oss i ordning, tittade på let's dance, spelade uno och twister, drack vin och runt halv ett tog vi tunnelbanan till hornstull och strand. Där fick vi vänta utanför i trekvart i världens kyla för att få komma in till ett fullspäckat strand. Sen var det taxi hem och en chaufför som inte hittade, och ett försök till att trösta och övertyga min sambo om att hon är världens finaste.

i'll go crazy if I don't get crazy tonight




Den svarta klänningen och läppstiftet är på och en mojito är blandad. Ikväll ska vi till strand!

fredag!

Hej cupcakes! Det är äntligen fredag och det känns som att denna veckan har gått väldigt snabbt. Idag fyller världens bästa anna år, och jag önskar att jag inte var så långt ifrån henne. Men hur långt bort vi någonsin är ifrån varandra så vet jag alltid att vi finns kvar. Gratts anna!



Jag älskar dig.

det regnar köttbullar





Hörrni, den här måste ni se! Så himla söt och välgjord. Cloudy with a chance of meatballs, eller helt enkelt det regnar kötbullar på svenska.

hallelujah moment


bild: papertissue

Idag hade jag en lektion mellan tre och fem på eftermiddagen, och när jag kom hem stod det en alldeles ljuvlig gryta och couscous på bordet som min kära sambo hade lagat! Lyx. Åh jag trivs så himla bra i stockholm. Skolan känns inte så skrämmande längre, utan det känns som att jag har valt helt rätt och det kommer bli så kul och intressant att läsa litteraturvetenskap i vår. Idag kom dessutom vårt trådlösa modem så nu tar det inte femhundra år att ladda upp bilder längre! Hallelujah moment.

22:51

Man var bland molnen.

skär igenom varje ljud


aa



Glöm inte att världens bästa tvserie andra avenyn har säsongspremiär idag, 21.00 på ettan! Nu ska jag läsa vidare, håller just nu på med bibeln som vi ska ha föreläsning om imorgon.

tisdagskväll:


bild: papertissue

p3 guldgalan och kladdkaka.

du har levt livet och låter mig leva det


lyckad bokjakt

Min bokjakt gick hemskt mycket lättare än jag trodde. Efter skolan åkte jag till fruängens bibliotek och där hittade jag alla böcker utom en! (som nu finns reserverad åt mig på ett annat bibliotek nära där jag bor) En stor sten lyftes från mitt hjärta. Fast jag antar att jag inte alltid kommer att ha sån här tur.


gårdagens kvällsmat; vegetariska piroger


Nu mina vänner, nu ska vi baka vegetariska piroger! Vad ni behöver: margarin, mjölk, jäst, färs, svamp, vitlök, ägg, gul lök, paprika, soja, vetemjöl och ketchup! Jag har dubblat detta receptet, och det räcker ungefär till 8 st piroger. Man kan alltså halvera det om man vill ha färre.


Vi börjar med själva degen. Smält 80 gram margarin.


Tillsätt 1,5 dl mjölk och få det fingervarmt.


Smula en halv paket jäst i en skål och häll i kastrullen, rör om tills jästen har lösts upp.


Häll i 2 äggvitor.


Och 5 dl vetemjöl. Rör runt till en smidig degmassa och ställ sedan för jäsning under en bakhandduk. Medans degen jäser gör vi fyllningen! Passa nu på att sätta ugnen på 225 grader också.


Hacka lök, paprika och vitlök. Mängden bestämmer ni själv!


Börja med att fräsa löken tills den blir mjuk. Tillsätt 300 gram färs, svamp, lök, vitlök, paprika, 2 teskedar soja och 4 matskedar ketchup. Stek tills färsen är färdig!


Nu är degen färdigjäst! Baka ut små cirklar, placera dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på fyllningen i varje pirog. Vik på mitten och gaffla pirogerna vid den sidan där öppningen är.


In i ugnen i 15 minuter och sen är det klart. Bon appetit!

flying high


bild: papertissue

Det gick så mycket bättre än förväntat idag, även om jag känner mig mer förvirrad än någonsin. Hade knappt en timmeslång introduktion samt information om hur kursen är upplagd och så vidare. När jag kom hem från skolan förvandlades jag till en hemmafru och diskade, städade och lagade piroger. Sen blev jag så trött att jag somnade en timme. Och ikväll har jag letat upp litteratur ur den milslånga listan, imorgon ska jag ut på min första bokjakt. Nej nu måste jag faktiskt sova om jag ska kunna komma upp imorgon bitti! Puss på er fina

universitetet

Idag börjar jag på stockholms universitet! Läskigt. Men allra mest känns det kul, att äntligen få komma igång med något igen.

how wonderful life is now you're in the world



Min söndag har varit dåliga tv-serier, pizza, hundra liter vatten, trötthet och nu ikväll moulin rouge. Perfekt avslut på helgen!

aceaceace






Bilder tagna med marias kamera igår på ace.

saturday night







Dricka mojitos och vin med bär i, spela kortspel, lyssna på markus krunegård, ta tunnelbanan till hötorget och ace, dansa till världens bästa håkan och sen ramla hem någon gång vid fyra. Det var min lördagskväll det. Fabulous!

visioner i mitt huvud när du ler





Nu har vi bott i stockholm i exakt en vecka och det känns redan lite som hemma! Idag har vi varit en sväng på biblioteket, och åh:ade oss eftersom det var så stort och fint och storslaget. Och så har vi satt upp lite tavlor och fixat lite här i lägenheten. Kommer bli så flott så. Ikväll ska vi dricka mojitos och sen dra ut! Ihh.

fredagsfint




Efter att ha slitit hela gårdagen med att sätta upp hyllor osv. så hade vi det fredagsfint på kvällen med tacos, vin, let's dance och sådant. Hur mysigt som helst. Tidigt imorse åkte mina föräldrar hem, tack så hemskt mycket för all hjälp mamma och pappa!

and i'll always be waiting for you

So I look in your direction,
But you pay me no attention, do you?
I know you don't listen to me,
'Cause you say you see straight through me,
Don't you?

But on and on,
From the moment I wake,
To the moment I sleep,
I'll be there by your side,
Just you try and stop me,
I'll be waiting in line,
Just to see if you care

Oh, did you want me to change?
Well I'd change for good,
And I want you to know that you'll always get your way
And I wanted to say

Don't you shiver
Don't you shiver
I'll sing it loud and clear
And I'll always be waiting for you


i'll be waiting in line



bilder: papertissue

Hej! Förlåt för världens sämsta uppdatering, mina föräldrar är som sagt här och vi har fixat och donat hela dagen. Satt upp hyllor, fixat i klädkammaren (som är så fin att man vill dö lite grann!) och massa annat. Ikväll ska vi äta tacos!

won't you stand by me



Mina föräldrar kom hit igår ungefär vid ett på dagen, och vi började direkt lasta in alla mina saker i lägenheten. Det tog sin lilla tid och det kändes som att sakerna aldrig ville ta slut. När allt var inne och vi hade satt några saker på plats, mötte vi upp maria i gallerian och sen körde vi till ikea vid kungens kurva för att handla lite hyllor och åt. Världens mest ogenomtänkta ikea kändes det som fast det berodde nog mest på att vi var trötta och inte riktigt orkade tänka. 

as long as i'm needed i won't give up




Sådärja, då var man registrerad på universitetet! Nu ringde precis mamma och sa att hon och pappa är här om några minuter så jag får gå ut och möta dem alldeles strax. Senare i eftermiddag ska vi till ikea!!

allt gör mindre ont sen.



bilder: papertissue

(MEN SKRIV DÅ.)

fint ska det va (och du är finast av alla)




Till kvällsmat gjorde vi idag en fantastiskt god paj som innehöll avokado, tomat, lök, palsternacka och svamp. Och så tog vi varsitt glas vitt vin innan maria stack iväg på bio. Annars har jag ikväll i telefon pratat med en vän som jag saknar på tok för mycket redan, pratat med några till jag saknar på msn, lyssnat på regina spektor och markus krunegård, druckit thé, tittat lite på tv och gjort en beställning på bokus. Nu ska jag sova, imorgon ska jag registrera mig på universitetet och så kommer mina föräldrar hit med alla mina saker!

(Förresten, på tal om böcker. Har ni några bra boktips till mig? Ni vet nog ungefär vad jag gillar.)

she's got you high and you don't even know yet.


precis tittat på 500 days of summer och dog som vanligt



bilder: papertissue

i wanna touch the clouds




Efter att ha lämnat marias föräldrar på cityterminalen, tog vi en tur på götgatan och denna adorable t-shirten fick följa med hem från monkis rea. Och så har jag fått ursöta flyttkort idag, så ni som vill ha får höra av er!

nyårslöften.

Det är ju nytt år, vilket jag knappt har hunnit reflektera över. För några dagar sedan tittade jag igenom mina nyårslöften för 2009. Bli blodgivare stod med på listan, vilket jag tråkigt nog inte kunde bli. Utveckla mitt skrivande och fotograferande tycker jag att jag har lyckats bra med, jag känner definitivt att jag har utvecklats. Och så skulle jag handla så mycket som möjligt secondhand, ekologisk och fairtrade vilket jag också tycker att jag har skött bra. Det där med ekologiskt och fairtrade kan dock bli bättre. Jag skulle bli bättre på att hålla tider, vilket jag i slutet av året blev åtminstone lite bättre på, och så skulle jag börja träna igen vilket jag gjorde med dans, simning och yoga. Ett mål var att flytta till paris, men den drömmen krossades i slutet av sommaren. Sist hade jag att jag skulle jobba med mitt självförtroende och min självkänsla, vilket jag har gjort. Summeringen av mina nyårslöften tycker jag är helt klart godkänt. Jag känner mig nöjd!



I år tänkte jag testa att bli blodigare igen, denna gången i stockholm. Och så ville jag flytta hemifrån, vilket jag har gjort. Eftersom jag inte längre bor hemma och har tillgång till bil, blir det inte särskilt svårt att uppfylla mitt löfte om att köra mindre bil. Jag vill börja källsortera, vilket vi redan har gjort i lägenheten, och så vill jag prova nya maträtter (inte alltid köra på samma) och baka mera. I år tänkte jag bli lite modigare och ta bättre hand om mig själv. Läsa mer lär inte heller bli problematiskt imed att jag ska plugga litteraturvetenskap nu i vår vilket innebär att jag kommer läsa en hel del. Och så ska jag resa någonstans där jag inte varit tidigare. Jag tror att det kommer bli ett himla fint 2010.

but i'm just an old cliché



Stockholm omges av ett dimmtäcke och idag åker marias föräldrar hem till tomelilla igen.

börjar dagen med att norpa två bilder som maria tog igår



måndag

















Vid lunchtid idag tog vi tunnelbanan in till gamla stan där vi först fikade på er mysigt café och sen var vi lite turistiga och tittade på slottet. Så himla fint väder idag, fast det var hemskt kallt ändå. Detta inlägget tog ungefär hela kvällen att göra eftersom internet är så sjukt segt. Håll tillgodo, förhoppningsvis har vi bättre internet snart. Nu ska vi sova! Puss

unfinished business


bild: papertissue

godmorgon från stockholm!



Det har blivit lite si sådär med bloggandet den senaste tiden, men nu när vi börjar komma iordning med flytten och så lovar jag en bättring på den fronten. Nu är det dags för frukost i berg-casa!

igen och igen och igen.


bild: papertissue

jag kunde inte riktigt låta bli...




... att köpa denna superfina när jag såg den på rean på h&m. En till klänning, precis vad jag (inte) behöver!!

men vad ska det bli av mig?







Hej bloggen! Dagen har gått hemskt fort idag tycker jag. Vaknade runt tio och åt frukost, duschade och klädde på mig, och sen tog vi oss ner till ica för att handla lite saker. När vi kom hem igen satte vi igång och bakade bullar! Dom ser hemskt goda ut och det tror jag att dom är också. Nu har vi precis varit och hämtat marias föräldrar på cityterminalen, dom är på besök nu i några dagar. Trevligt! Ikväll ska vi äta spenatsoppa med fetacréme (den vi åt på nyår) och nybakta bullar. Förhoppningsvis funkar teven ikväll också!

äntligen påväg (igår)












Såhär såg det ut igår när vi tog oss upp i landet och mot stockholm! Vi började köra runt sju på morgonen och var framme vid fyra tiden på eftermiddagen. Det blev många timmar i bilen, och jag kände mig som en packad sill eftersom det praktiskt taget var fullt av grejer överallt, men det var faktiskt inte så farligt. Det kändrs som att tiden gick ganska snabbt ändå. Resterande av dagen ägnade vi åt att packa upp, diska all porslin, äta pasta med qournfärs och pastasås och sen gick vi och la oss ganska tidigt. Så numera är man alltså stockholmsbo!

fredagskväll:






Äta pizza med familjen och morföräldrarna, titta på let's dance och packa färdigt. Det var min fredag det. Imorgon är det dags, Stockholm här kommer vi!

fredagsdisco


bild: papertissue

Hej hopp! Idag har jag träffat ellen för en liten avskedsfika. Så himla trist att vi ses så sällan, och nu lär det dröja ännu längre tills vi ses. Hursomhelst var fikan hur mysig som helst med brie ciabatta, thé och massa prat.

Nu tänker jag ha lite fredagsdisco här bland flyttlådorna samtidigt som jag packar. Ikväll blir det pizza med familjen och mormor & morfar, lets dance och sista natten i tomelilla på ett tag.

håller på med flyttpackning och hittade detta talet av anna bland studentpresenterna

"Vi vet båda att vi har våra datorer att tacka för vår vänskap. Jag är otroligt glad att du bestämde dig för att skicka iväg ett meddelande till mig och att jag till slut vågade gå fram och prata med dig i skolan. Strax efter att vi börjat prata skulle jag resa till England och vara borta knappt en månad. Jag lärde mig inte mer engelska för det eftersom jag mest letade internetcaféer för att kunna prata med dig. Jag måste ha varit ute i solen en del också eftersom jag brände mig fruktansvärt mycket vilket ledde till att jag blev så röd att jag liknande en tomat. Det var då du började kalla mig tomatey och jag dig gurkey. Jag har alltid helt sjukt roligt med dig och mina tankar dras direkt till en av alla dagar vi spenderat på ditt rum. Vi satt och drack cola och som många vet är vi båda sjukt känsliga och tycker det är obehagligt när någon kittlar oss på halsen och under hakan. Jag sträckte mig efter min cola men eftersom du bara såg det i ögonvrån trodde du att jag skulle kittla dig. Du ryckte till och råkade hälla ut all colan i din bokhylla. När båda insett vad som hände började vi skratta hysteriskt tills vi inte fick luft. Något annat jag minns är när du slog in mig i rosa paketpapper och jag undrar fortfarande varför. Lista över minnen kan göras lång och fylls ständigt på. Nu är vi här idag för att fira att du tagit studenten! Jag är så otroligt stolt över dig och lycklig för att få vara din vän. Du är en av mina absolut finaste och bästa vänner och jag älskar dig galet mycket. Så grattis till studenten finaste, finaste Sandra (gurkey)!"


vi finns alltid kvar.

sov i ro















Idag har vi tagit vårt sista farväl av älskade farmor.

hope there's someone

Idag har jag varit på farmors begravning.


don't you just love goodbyes?







Det blir många avsked denna veckan, även om det såklart inte är definitivt. Ikväll har elinore varit här, och vi har tittat på filmen paris, ätit popcorn och spelat wii. Imorgon ska jag träffa kerstin för frukost och på fredag ska jag träffa ellen. Och igår träffade jag ju louise. Vet faktiskt inte riktigt hur mycket mer mitt hjärta klarar av, jag tycker ju så mycket om er älskade vänner. Och er jag inte hinner träffa, som sagt så är det inte definitivt. Jag är inte färdig med skåne än det lovar jag.

(och det är extra svårt när man läser sånt här, och sånt här)

wish i didn't miss you








Fler bilder från finaste nyår tagna av maria. Alltså, älskade vänner, jag tror inte att ni förstår hur mycket jag tycker om er.

vuxenpoäng

Nu har jag skaffat ica-kort, adressändrat och jag är i full gång med att flyttpacka. Vuxenpoängen läggs på hög!

att tillbringa tisdagskvällen hemma hos mormor och morfar

Att låtsas tycka sport är åtminstone lite intressant för morfars skull, att bli frågad tusen gånger av mormor om det är nånting jag vill ha, säkert? ingenting? jo men någonting måste du väl vilja ha?, att ändå äta en glass för att göra henne glad, att följa med henne ner i källaren och få massa fina saker till lägenheten, att somna i morfars säng och känna sig som liten igen för att sedan vakna en timme senare och åka hem.

tisdag



Efter att ha varit sjuk sedan nyår börjar jag äntligen komma på fötter igen! Förutom att hosta har jag bland annat hunnit med att gå på nyårsgala (gymnastikuppvisning), gå på sinnesrogudstjänst, inventera, tittat på jurassic park 1 & 2 med några fina och idag har jag varit i malmö tillsammans med louise. Ikväll flyttpackar jag och om en halvtimme börjar stolthet och fördom på tvn!

nyårsafton



Tog tolvtåget till malmö, mötte upp några fina och åkte för att handla. Runt tre började vi tillaga maten!







Efter att ha gjort oss fina drack vi en hemskt god fördrink och var väldigt förväntansfulla!








Sedan var det dags för vår flotta trerättersmiddag! Vi började med en spenatsoppa med fetacréme som var gudomlig, och fortsatte sedan med mozzarellafylld kycklingfilé med klyftpotatis, sås, svamp och grönsaker och till efterätt chokladmousse med bär och riven vit choklad. Så. himla. gott. Jag blev mätt så att jag ville dö lite grann men det var det värt.



Sedan runt nio var det dags att förflytta sig till hermodsdal och linneas lägenhet.









Det var singstar såklart, fruktbål, popcorn, massa vin, håkan hellström euofori och plötsligt var klockan kvart i tolv och det var dags att rusa ut med champagne flaskan och glaset!









Tolvslaget var kramar, pussar, fler kramar, foton, raketer, kärlek, champagne och en natt jag drömde-skriksång så att åtminstone hela hermodsdal hörde det. Sen tog vi en taxi till kb och fortsatte natten där och jag måste bara säga att detta var det finaste nyåret jag någonsin varit med om. Tack tack tack världens finaste vänner och tack för 2009!

mitt 2009


klappar i träden.




överraskningsdag



födelsedagsfirande i eslöv




nittonårsfest



sjöbofest

I Januari fanns det klappar i träden på gustav adolfs torg i malmö, jag såg första twilight filmen och föll pladask vilket medförde att jag plöjde igenom alla böckerna under sommaren. En torsdag överraskade jag maria och vi åkte skridskor. Min sista termin på gymnasiet började och det mesta kändes bra. Amanda och jag såg teaterföreställningen Fröken julie i malmö, och en fredag firade vi annas födelsedag i eslöv. Avslutade månaden med en nittonårsfest och en fest i sjöbo.



kb



ludde


sjal i håret


massa skratt



ystad



en midsommarnattsdröm

Vi inledde Februari med att dansa oss svettiga på kb. En dag fotade jag vår hund ludde i snön och det verkade som att han tyckte det var roligt. Det var massa skratt, och en kväll var vi ute i ystad. Var och såg en midsommarnattsdröm på ystad teater där maria medverkade och vi alla längtade oss galna till våren.


frågetävling med röda korset


sommartema


studentlyckorus

Mars började ganska mörkt och jag kände mig mest trött på allting. Det var tävling med drillningen, vi var i malmö med klassen och besökte moskén och så var jag i sjöbo och secondhandfyndade. Första stieg larsson filmen hade premiär på bio, och en kväll hängde jag och maria med röda korset och hjälpte dem med en frågetävling. Erika hade sommartema-fest och det gjorde nog så att vi alla blev lite mer hoppfulla. Jag ville bli blodgivare, men mina kärl var inte tillräckligt starka så det fick jag sluta fundera på. Studentmössan anlände och plötsligt kändes det inte så långt till juni längre.



fotografering i turning torso


mittbena




picknick i västra hamnen och teater



grillfest


påsk


skurupfest



vernissage



födelsedagsfest



modevisning



vårfest


dop


valborg

I April åkte jag och några vänner till turning torso för att bli fotograferade. Jag hade mittbena, det var påsklov och var väldigt glad. Jag och maria hade picknick i västra hamnen och gick på teater och såg marilynpassionen. Det var grillfest, påskfirande och skurupfest. Det var dags att lämna in projektarbetet, jag hade vernissage och var hemskt stolt över mig själv. Vi firade louises födelsedag med fest, jag medverkade en modevisning som maria annordnade och efteråt hade hon vårfest med tema färgglatt. Lilla jamie döptes, och jag avslutade månaden med att fira valborg i ystad.



klassfest


modevisning för rk




20-års fest



majsol




göteborg



födelsedagskalas

Rivstartade Maj med klassfest och modevisning för röda korset. Qu hade 20-års fest och det var massa kärlek. Majsolen tittade fram och vi åkte till göteborg några dagar. Jag hade ett litet födelsedagskalas där vi bland annat spelade galenpanna och fyllde i en mina vänner-bok. Annars kändes det mest skönt att skolan snart var slut.




bulgarien







studentveckan



midsommar

I Juni färgade jag håret ljust och åkte till bulgarien med louise en vecka. Det var hemskt skönt att komma ifrån allting och vi hade det hur fint som helst. När vi kom hem började studentveckan med ölbrännboll, klassfest, överraskning för lärarna och slutligen den stora dagen! Det var massa olof viktor-fikande med louise, jag fyllde nitton år och firade en idyllisk midsommar med världens härligaste gäng i en sommarstuga i blekinge.





hultsfred


öland



20-årsfest

I Juli hade jag festivalpremiär och åkte till hultsfred. Det var lycka rakt igenom tror att jag frös konstant i en vecka. Tillsammans med mina föräldrar åkte jag till öland en helg där vi bland annat gick på djurpark och hade det fint. Jag var på 20-årsfest och spenderade mycket tid tillsammans med louise. Även om Juli var en fantastisk månad så krossades även många drömmar och jag förändrades efter denna månaden.



anna k's födelsedag


linnea



50-tals museum




malmöfestivalen


födelsedagsfotografering

Augusti var månaden då jag blev arbetslös för första gången. Jag hade varken skola eller jobb men just då kändes det inte så väsentligt. Firade anna k's födelsedag, lyssnade på linnea och gick på 50-tals museum. Världens bästa festival kickade igång i malmö och jag älskade det. I slutet av månaden lämnade jag ystads allehanda för att börja blogga här istället. Firade maria's födelsedag med en fotografering vid havet.


kräftskiva



födelsedagsfest i malmö


novelltävling


sommarstugan




stockholm

I September hade jag och anna tvåmannakräftskiva. Maria hade födelsedagsfest i malmö och fjärilarna i magen växte sig större. Hade loppis med louise och blev konfirmandsledare. Kom trea i en novelltävling och fick läsa upp min novell inför publik. Jag och louise flyttade ut i hennes sommarstuga några dagar, och åkte sedan till stockholm för att titta på cirque du soleil. Såg andra stieg larsson filmen på bio, lars winnerbäcks album släpptes och jag fick betalt för att fota på en fest. Firade sista septemberdagen med att titta på erik hassle tillsammans med anna.


singstar


fest hos louise


badtunna



stockholm



höst



halloweenmaskerad

Oktober började med att jag och maria startade en bloppis. Vi dack vin och spelade massa singstar på hermodsdal och festade en kväll hos louise i ystad. Såg coco - livet för chanel på bio och kents första singel släpptes. Badade badtunna och hamnade på gayklubb en kväll i malmö. Jag fick jobb som telefonförsäljare, men kom fram till att det inte var något för mig och sade upp mig kort därefter. Följde med maria till stockholm och sällskapade henne på blog awards efterfest. Var på tjejmiddag hos min kusin och tog fina höstbilder med maria. Och så klädde jag ut mig till en 40-tals dam när linnea hade halloweenmaskerad!



utflyttningsfest


finaste lasse


stockholm

I November var jag höstdeppig, hemskt rastlös och levde för helgerna. Hade avskedsmiddag för martina som skulle ut och resa i några månader, vaccinerade mig för svininfluensan, såg finaste 500 days of summer på film och erika och qu hade utflyttningsfest i malmö. Linnea spelade på vinylbaren och jag och maria såg lars winnerbäck. Såg new moon på bio och dog dog dog. Tittade på true blood för första gången och blev lite besatt. Åkte till stockholm igen och levde på vin, dans och varma händer. Föll handlöst för emil jensen.


överraskningskalas för mormor


julklappar



the sounds



laleh




jul




juldagen


ett dygn i stockholm




nyårsafton

December började med en liten ullaredtripp och jag kom in på kursen litteraturvetenskap i stockholm.
Överraskade mormor med ett kalas med alla hennes syskon och barn. Köpte och slog in julklappar, såg the sounds på kb med louise och laleh tillsammans med anna och elin. Min farmor dog och allt kändes upp och ner. Till slut blev det iallfall jul och det kändes hemskt fint. Gick ut på juldagen, bestämde mig för att flytta till stockholm och lyckades hitta en fantastisk lägenhet, åkte upp och skrev kontrakt och fick nycklar. Slutligen hade jag det finaste nyåret någonsin tillsammans med några av mina favoriter.

RSS 2.0