don't panic




hultsfred


















2009

Igår när jag fick höra att hultsfredsfestivalen är inställd trodde jag att det var ett skämt. Jag var totalt inställd på att åka på festival nästa vecka och kände mig så himla peppad och glad över det. Det blir alltså inget besök i de småländska skogarna detta året, vilket känns fruktansvärt tråkigt. Har tittat igenom bilderna från förra året och skrattade och fällde några tårar om vartannat. Det var verkligen en fantastisk vecka och jag kan inte förstå att jag inte ska få uppleva något liknande i sommar.

jag blir så dum av dig


att trösta sig själv med ananas och ett glas rödvin.



Det har varit världens längsta dag och jag vill bara att den ska ta slut. Tills den gör det ska jag äta ananas, dricka ett glas rödvin och titta på the hills tills jag somnar. Då ska det förhoppningsvis inte kunna hända fler incidenter.

uppdatering: tydligen kunde det hända fler katastrofala saker - hultsfredsfestivalen har ställt in.

rea är bäst







Efter jobb och allergispruta på sjukhuset åkte jag till monki på götgatan och kollade in deras rea. Det fick bli två likadana klänningar med olika mönster och ett linne. Eftersom weekday ligger så himla nära blev det en tur där också och jag hittade världens finaste enhörningtröja. Åhå!

Förresten så såg jag kitty jutbring inne på monki, lika snygg och cool i verkligheten!

the worrying kind





Tre bilder från en fotosession jag gjorde i mars där min kusin frida modellar i sin tävlingsdräkt. Älskar känslan i första, älskar ljuset i andra och totalälskar hela tredje bilden.

måndagstipsen



♥ Filmen Garden State. Alltså, dör. Ni måste se denna filmen! Kanske lite bara på grund av den fantastiska musiken.
Jag har twitter! Det har jag iförsig haft ett ganska bra tag nu. Men om ni vill följa mig kan ni göra det här, och så kan ni se de senaste uppdateringarna här på bloggen till vänster. Om ni har twitter får ni gärna tipsa mig så kan jag följa er!
♥ Ni kanske har sett att det har hänt lite saker här på bloggen. I menyraden till vänster kan man till exempel se en länk till vår bloppis, jag har gjort om kategorierna lite grann och lagt till mina favoritbloggar.

wild young hearts



Jag ser hela tiden människor med inspirerande stil och det är så förbaskat synd att det inte blir förevigat på något sätt. Så jag tänker ta tag i saken och har gjort en streetstyleblogg! Där kommer jag lägga upp bilder på människor som på något sätt har fångat min blick genom kameralinsen. Titta in på wildyounghearts!

(och för er som tycker om maria's stil kan jag garantera många bilder på denna förtjusande damen)

lost in translation








Jag vet inte hur många gånger jag har sett omslaget till den här filmen och tänkt att detta måste nog vara världens sämsta film som har gjorts. Vet inte riktigt varför, det är bara den känslan jag har fått. Efter att ha sett trailern insåg jag hur fel jag hade. Detta var precis en film som jag ville se, så det gjorde jag äntligen fredags.

En melankolisk berättelse om två människor som är vilse i livet. Skådespelaren Bob Harris är i Tokyo för att spela in en reklamfilm, och på hotellet möter han Charlotte som bor tillsammans med sin man som jobbar som fotograf. Bob har varit gift i flera år och har hamnat i någon slags medelålderskris, hans fru behöver honom inte längre och han glömmer sin sons födelsedag. Charlotte har precis gift sig men hon vet inte längre om detta är livet hon vill ha. En väldigt vacker och sorglig film som dessutom är en liten kärleksförklaring till Tokyo och dess befolkning. Ett mästerverk av Sofia Coppola.

just another sunday

Denna söndagen spenderas bäst med scones, sex and the city, bokläsande under massa täcken och inte så mycket mer än det.


midsommar, fast dagen efter liksom


Det blev ju inte särskilt mycket midsommarfirande i fredags, så vi tänkte att vi kunde helt enkelt fira det igår istället.


Så vi började laga mat.


Maria plockade blommor.


Koka potatis med dill.



Öppna cavan.



Köttfärspajen klar.



Gudomligt gott.


Sen blåste vi upp massa ballonger och hade en liten fotosession utomhus.



När vi kom in igen gjorde vi världens godaste tårta som vi åt framför 500 days of summer och drack rödvin. Livet alltså, fint.

if you want the rainbow, you've got to put up with the rain




bilder: lolita, we heart it & papertissue

if you come closer


den bästa tiden är nu.

När jag jobbade i förmiddags blev jag så glad, för precis alla andra var glada. Inga bittra pensionärer i sikte, inga stressade kostymkillar och inga gråtfärdiga mammor som sprang efter sina barn. Flickor i blommiga klänningar, små pojkar som fick sitta på pappas axlar just idag och äsch vi slår till på två paketer jordgubbar fastän de är så dyra. Det är ju trots allt bara midsommar en gång om året.

Solen klär verkligen oss människor. Det låter klichéartat men vi skiner upp så fort den visar sig. Det gäller att ta vara på dessa ögonblick när livet känns så nära perfekt man kan komma för innan vi hinner blinka är vi tillbaka i snöslasket, inställda tåg och frusna hjärtan. Så glöm inte att njuta, den bästa tiden är nu.

en annan slags midsommaridyll.








marias bilder

Såhär såg midsommarfirandet ut för mig förra året. Vi åkte upp till marias stuga i blekinge och hade den mest idylliska midsommaren någonsin och jag fick chansen att börja lära känna vad som visade sig vara världens finaste gäng. Jag är så glad över att ni finns i mitt liv.

På grund av jobb, och olika arbetstider (sambon jobbar ikväll och jag jobbade förmiddag) spenderar jag med ingen mindre än mig själv årets midsommar med en festmåltid bestående av kycklingfilé (första gången jag gjorde det själv!), potatis med lite dill, sås, fetaost och gurka. Ett glas rödvin till det och jag känner mig faktiskt väldigt nöjd. Hoppas ni har en fantastisk midsommarafton och är helt galet lyckliga och glada! Puss!

titta vad som låg i brevlådan idag


vegetariska burgare.




Vegetariska burgare till lunch
och åh så gott. Nu ska jag handla vin själv för första gången lagligt och sen blir det jobb 13-21! Puss på er.

paris dag tre


Den tredje dagen hoppade vi på en buss till luxemburg trädgården.






<3



Vi satt oss ner på några stolar och tittade på miniatyrsegelbåtarna och så.


Sen gick vi vidare och jag köpte ett par röda kinaskor i en asiatisk liten butik.


Vi tog tunnelbanan till marais, men jag gick lite vilse och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det är världens finaste område ändå, när man vet hur man ska gå.


Sen tittade vi lite på operan.



Matpaus i närheten.


Efter en tur på h&m vid köpcentret la fayette åkte vi tillbaka till hotellet och vilade lite. Sen gav vi oss ut i regnet för att leta upp restaurang.






Det fick bli den närmsta bästa eftersom det regnade så fasligt. Där åt vi en tjusig trerättersmiddag med tomat och mozzarellasallad till förrätt, kyckling och potatisgratäng till varmrätt och chokladmousse till efterätt. Gott.



Avslutningsvis åkte vi till trocadero och beundrade denna ståtliga och vackra byggnaden. Dagen efter åkte vi hem och det var den resan!

paris dag två



Andra dagen i paris och även min födelsedag började med frukost på hotellet. Croissanter och kaffe, gott.


Jag hade på mig min favoritklänning och halsbandet jag fick i present några dagar tidigare.



Sen hoppade vi på tunnelbanan.


Och åkte till louvren! Vi nöjde oss dock med att bara titta på själva byggnaden utanpå.


Vi gick igenom lilla triumfbågen.



Stannade vid en fontän en stund och tittade på fåglarna.


Tog en crépe med nutella i. Finns inget godare, lovar.


Och så började vi gå mot stora triumfbågen.




Uppför champs élysées och under marken.


Uppför några trappor och sedan var man mitt i bågen!


Vi gick ner i en metro och handlade en macaroon.


Nu var det dags att åka till centre pompidou, ett modernt museeum.



Det som bland annat är häftigt med denna byggnaden är att rören är på utsidan.






Vi satte oss vid fontänen med de knasiga figurerna och åt en baguette.


Påvägen därifrån hittade jag en fin secondhandaffär.


Och söta bakelser.


Vi gick över Seine.


Och beundrade notre dams fasad.




Sen åkte vi hemåt, gick lite vilse och på fel håll, hamnade på en matmarknad, köpte hallon och hittade slutligen hotellet.



Jag hoppade i badkaret en stund, lyssnade på musik och drack ett glas vin.



Sen gjorde vi oss tjusiga och letade upp en restaurang där födelsedagsmiddagen skulle äga rum.


Jag bevisade att min tonårsklumpighet fanns kvar när jag välte ut mitt glas vin efter ungefär fem minuter.


Pappa drack öl.



Jag åt en god pastarätt och en fantastisk chokladbakelse med glass och grädde.






Sen blev det dags att promenera hem och somna ett år äldre (och lite klokare).

erik hassle

När vi hade landat på köpenhamns flygplats i söndags såg jag Erik Hassle påvägen ut. Det är när man får se musiker i verkligheten som man inser hur mycket man älskar dens musik. Åh, han var så söt, jag blev alldeles svag i benen och funderade på att gå fram och prata med honom men förstod att det inte skulle komma ett ljud ur min mun. Och så hade jag varit rädd för att låta som en liten flicka som träffar sin idol och blir överlycklig, vilket var ungefär så som jag kände mig också. 


paris dag ett


Första dagen i paris började med att vi landade på charle de gaulle ungefär vid lunchtid.


Efter en taxiresa in mot stan möttes vi av dessa fantastiska byggnader som på något sätt representerar paris.



På samma sätt som alla dessa charmiga caféer gör.


Men vi bestämde oss för att köpa varsin baguette att äta i en park.



Eftersom vi bodde väldigt nära montmatre fick det bli första anhalten.


Vi styrde vägen mot sacre coeur.


Som har den finaste gratis-utsikten i staden!


Och själva kyrkan är också väldigt vacker och pampig.


Finaste pappa.


Sen gick vi vidare och köpte en jordgubbstarte på vägen.




Alldeles runt hörnet låg ju målartorget, vilket man inte får missa när man är i dessa krokarna! Massa konstnärer som ställer ut och målar på plats på ett torg där man får gå runt och titta och faschineras.


Vi gick vidare och tittade lite på moulin rouge.


På kvällen åt vi en god middag alldeles i närheten av där vi bodde.



Och sen gick vi tillbaka till hotellet och drack lite vin som sig bör i denna stad.

jag är lite upptagen med att leva, så jag återkommer snart



Vänner. Jag är hemma från paris, kom hem igår, och har haft en så fantastisk resa. Svårt att inte ha det i den vackraste staden i hela världen. I eftermiddag åker jag tillbaka till stockholm och imorgon eller kanske ikväll hörs vi igen. Jag är lite upptagen med att leva just nu, förstår ni. Puss på er!

nu har kronprinsessan fått sin prins.



Sitter på ett hotellrum i paris och har följt vigseln via internet. Att ens spekulera ifall de är lyckliga känns onödigt när det så totalt uppenbart. Grattis Victoria & Daniel!

00:01



Idag fyller jag 20.

presenter:

















den perfekta onsdagen.


Min onsdag började med att jag vaknade i en säng i tomelilla med en lurvig pudel vid fötterna. Frukost, en lång dusch, på med kläder och sedan körde jag den lilla golfen ner till byn för att hälsa på mormor och morfar, köpa jordgubbar, gå på bo ohlsson och sådana nödvändiga saker.


Äntligen köpte jag mig ett par cloggs! Vet att hälften tycker att detta är de fulaste skorna som någonsin har gjorts, medan andra tycker tvärtom. Jag bryr mig inte om vilket, jag älskar dem!





Fika med mamma i solen.


Sen var det dags för paketöppning, vad det som var i paketerna får ni se i nästa inlägg.


Tittade när ludde spelade fotboll.






Tog si sådär tusen bilder på mig själv vid kördbärsträdet, det är lätt hänt.



Blev beordrad av mamma att cykla och plocka blommor. Dessa har jag plockat i samband med min födelsedag så länge jag kan minnas.


Dags att duka fram jordgubbschampangen.


Och fota hunden.


På kvällen firade jag nämligen min födelsedag med familjen, släkten och lite vänner eftersom jag inte är hemma på självaste dagen.


Bästa anna var där, såklart.


God mat.


Finaste louise som jag inte hade träffat på för tok för länge!









Slutligen var det dags för efterätt.


Och så lite ja må hon leva-sång som man blir alldeles varm av och uppskattar så mycket fastän man lite vill sjunka igenom jorden för det känns lite märkligt. Som sagt, det var verkligen en perfekt onsdag!

gratis internet

Att bli löjligt glad över att det finns gratis internet på hotellet.

a bientot!

Bilder på finaste gårdagen får ni se senare. Nu beger jag och mina föräldrar oss till köpenhamn och kastrup, och därifrån ska vi flyga till paris! Kan faktiskt inte komma på en bättre present än att få tillbringa sin födelsedag i den här staden.






2008

en alldeles perfekt dag.

Idag är jag omgiven av så fina människor. Detta har varit en av de mest fulländade dagarna på så länge och den är inte ens slut än. Och jag vet att jag förtjänar alltihop, vilket om möjligt gör det ännu mer fantastiskt. Dessutom är jag så hemskt glad för att ni läser min blogg, ni är bäst det vet ni va? Bäst.

i really need to get away

Kära ni. Jag har andan i halsen, ska nämligen med tåget till skåne om exakt en timme. Börjar frustrerat fundera på om jag har glömt något, men som pappa sa så är ju faktiskt passet det viktigaste. Äsch. Nästa gång vi hörs blir i skåne! Jag längtar.


Varför måste paloma faith och markus krune...

Varför måste paloma faith och markus krunegård spela ikväll när jag lämnar stockholm vid fyra? Orättvist. Tips till er som är i huvudstaden iallafall!


Jag älskar människor som verkligen tar sig...

Jag älskar människor som verkligen tar sig tid att titta en i ögonen. Man känner sig så viktig liksom.


inspire me




bilder: jak&jil

guess what, i am not a robot



Fy tusan vad bra det känns med måndag! Just nu skulle det faktiskt inte kunnat kännas bättre. Håller för fullt på att städa lägenheten, packa och förbereda mig för jobb vid ett tiden. Imorgon eftermiddag åker jag till skåne och på torsdag paris!

(det där med att bestämma sig för att må bra fungerar faktiskt)

en plats i solen



När jag loggade in på mejlen för en stund sen fick jag den otroliga nyheten att kent släpper nytt album den 30 juni. Jag är lite i chock, vad hände här? Hade ingen aning om att de skulle släppa nytt så snart, albumet röd släpptes ju i slutet av förra året.

Samtidigt kan jag inte låta bli att le och känna igen favoritbandet sedan många år tillbaka som släpper ett nytt album alldeles oväntat. Det låter som något de definitivt skulle kunna göra. Och vad som är ännu roligare är att det är väldigt snart vilket betyder kort väntan!

att bestämma sig för att må bra

När jag läser det här inlägget hos bästa anna, funderar jag precis som hon på varför man inte bara kan bestämma sig för att vara glad och må bra. Så extremt mycket tid och energi jag lägger ner på att tänka på vad som kan hända när jag egentligen bara borde leva i stunden och njuta av allting som händer. För när allt kommer till kritan så gör man val hela tiden, och det är upp till en själv vilka val man gör och om det är val som kommer göra en lycklig för stunden och i längden.

Men sen funderar jag också på att om det hade varit så enkelt, att bara bestämma sig, så hade man förmodligen gjort det för länge sen. Eller? Det kanske är svårt. Men någonting säger mig att det är ännu svårare och jobbigare att gå och må dåligt över saker man inte kan styra över och istället göra ett nytt val och välja en ny riktning som blir bäst för sig själv. Att inse sitt eget värde och inte låta andra människor någonsin få en att tvivla på sig själv.

gratis kaffe



Det bästa med mitt jobb är att man får ta gratis kaffe hur många gånger som helst och det finns ungefär tusen olika sorter i en fancy maskin. Annars har det varit ganska dött idag, det verkar inte vara så poppis att jobba på söndagar vilket jag kan förstå. Lite mysigt ändå när det inte är så mycket folk och man får dricka färgad dryck fastän det finns en matta som inte får spillas på.

En annan bra sak är att om man jobbar på söndagar hinner man inte tänka så mycket vilket man har en tendens att göra just denna veckodagen.

säg mig att det finns något mer


bild: papertissue

Nu: Jobb mellan 11-19.

hej tusen bilder på sandra (del två)




Och ja, det är tillåtet att ha tusen bilder på sig själv i sin egen blogg.

hej tusen bilder på sandra




why don't you love me


traderafynd




Två av mina senaste traderafynd. En fantastisk blå drömfångare som jag letat efter i hmm... hundra år! Sen kom jag på att jag kunde ju leta på tradera också, och där fanns den. Och så finaste väskan som lyckligtvis blev min! Tradera är bäst.

lördagsmorgnar




Lördagsmorgon:
Godaste frukosten med nykokt ägg, fralla med ost och gurka, yoghurt med färsk frukt och kaffe. Lyssna på oskar linnros album vilja bli (dör, lyssna!) och tvättid. Älskar lördagsmorgnar när det känns som att man går på moln. Nu dusch och sen fika med litteraturvetarna!

sjung om studentens lyckliga dar

Ett helt år har nu gått sedan jag tog studenten. Även om det låter som världens klyscha så var det verkligen en av de lyckligaste dagarna i mitt liv hittils. Trots att det var den regnigaste dagen jag har varit med om var det glädje och kärlek rakt igenom. Finaste klassen, jag saknar er.

Jag önskar att jag hade kunnat stå på österportstorg i ystad idag och tittat när min kusin jimmy gick ut på trappan, men på grund av jobb fick jag snällt stanna kvar i stockholm över helgen. Hörde att vädret inte hade varit på studenternas sida detta året heller, men jag är säker på att de är glada iallafall!









bilder från min student, 12 juni 2009

En tant sa precis "undrar var min son tar ...

En tant sa precis "undrar var min son tar vägen" och då trodde jag att hon sa sol, och svarade "ja, det undrar jag med". Haha alltså jag kan verkligen inte sluta fnissa.


Hej finisar! Detta är anledningen till att...

20100611156 (MMS)

Hej finisar! Detta är anledningen till att jag inte bloggar - jordgubbar. Inte att jag sitter och äter dem, utan säljer. Igår jobbade jag kvällspasset och idag började jag på morgonen. Bara det att ingen vill köpa jordgubbar när det regnar. Jag får sitta inomhus iallafall, snällt. Igår frös jag något fruktansvärt. Jobbar förresten i larsberg, precis som min pappa heter! Haha. Back to work, vi får prata mer senare idag!


Finaste idag: en tant frågade om jag frös ...

Finaste idag: en tant frågade om jag frös och så undrade hon om jag ville smaka lite prinsesschoklad. Åh.


två musiktips.

le bataillon des fous, ett band från mina skånetrakter, släppte för ett tag sedan sin debutplatta på spotify.
♥ min goda vän linnea jonsson har släppt en ny låt, keep you suffering, på sin myspace.


onsdagströtthet



Godmorgon! Idag ringde klockan halv nio, ett beslut jag tog igårkväll när jag tänkte att jag skulle få lite gjort innan jag började jobba idag klockan ett. Men nu är jag så trött att jag bara sitter och stirrar på skärmen så då hade jag lika bra kunnat sova en timme till. Tji fick jag.

Hur mår ni? Är ni lyckliga?

matbloggen

Tänker tillbaka på hur ambitiösa vi var med matlagningen de första månaderna när vi hade flyttat hit. Titta här bara, och här och här. Nu händer det högst en dag i veckan att vi äter kvällsmat tillsammans och när jag äter själv blir det oftast mackor i ugn typ tre dagar i veckan för allt annat känns tråkigt och jobbigt. Så då är det väl dags att sätta på ugnen och bre lite mackor nudå.


detta får man för en 100-lapp



första intrycket.


bild: papertissue

God förmiddag raringar. Idag kommer en fin klasskompis hit på lunch, och det är första gången hon ser lägenheten. Visst är det speciellt första gången man bjuder hem någon? Plötsligt får jag ett inre krav på att det ska vara städat, diskat och allt det där. Men det är väl så att man vill att första intrycket ska vara så bra som möjligt, även om jag vet att hennes åsikt om mig inte lär förändras hur här än ser ut. Jag tänkte köra en porträttfotografering med henne också, kul!

Hmm, städat var det ja. Får nog sätta igång nu då. Puss!

fast nu är jag ganska trött på min egen röst

Efter fyra timmars pratande i telefon på jobbet fortsatte jag i en timme till efteråt, fast då med tre av dom finaste.

wonderland





Massa fint på bloppisen!

säg att allt är bra


where do we go when we go from here?

Ny vecka och nya tag.

ps. jag har världens finaste släkt, det fick jag bevis på igår. tack, ni är bäst.


recept; dumlekakor

När jag gick på mellanstadiet hade vi fredagsfika i skolan där man fick turas om att ta med kakor av något slag. Jag tog alltid med dumlekakor som mamma hade bakat och det blev succé! Alla älskade dem och ville ha recept. Jag kommer ihåg att jag var så stolt, min mamma hade gjort de där. Min mamma var bäst i hela världen på att göra dumlekakor.

Så när söta saker hade tema barndomsminnen i tävlingen månadens sötsak, var det självklart att jag skulle göra en nostalgitripp till nittiotalet och baka dumlekakor. Här kommer receptet!

Ingredienser:
♥ 200 g margarin
♥ 1 dl socker
♥ 3 dl mjöl
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 20 dumlekakor

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop socker, mjöl och bakpulver. Hacka margarinet i bitar och blanda allt till en deg, rulla sedan degen till 20 små bollar och lägg i formar. Tryck ner en kola i varje boll, sätt in i ugnen och ta ut efter 10-12 minuter!


skrattstock 2010

Igår var det dags för skrattstock, en komikerfestival som hålls varje år på amfiteatern på långholmen.


Fruktansvärt många människor, fruktansvärt fint väder och emellanåt fruktansvärt bra komiker!


söt kompis. 


Ida.


Kan inte få nog av bilder med gröna träd och blå himmel.



Vita tygskor och jordgubbar.


Sjömanskepsen på, och nej det är inte meningen att örat ska sticka ut sådär haha.


Vid halv fyra snåret drog vi hem en sväng för att äta och sen gick vi tillbaka vid sex igen.


Klockan nio var det slut och då cyklade jag över bron till liljeholmen och insåg att stockholm är nog den vackraste staden i hela världen.


i keep dancing on my own



Varför varför varför var jag inte på grönan igår när robyn spelade? Herregud vad dumt. Tittar på reprisen av sommarkrysset nu och detta uppträdandet var precis vad jag behövde. Ni förstår hur bra musik är, va? Ger energi, kraft, lycka och extas. Så många känslor som bara sprängs i tusen miljoner bitar.

nu är du fri.

Och till slut inser man sitt mönster och att man måste släppa taget.

kaos.

Hej. Anledningen till obefintlig uppdatering är att mitt liv är lite kaos just nu. Jag kommer ihåg en kommentar jag fick när jag bloggade för en lokaltidning förra året. "Är verkligen ditt liv så puttinuttigt som det framstår?", och det enkla svaret på den frågan att det givetvis inte är det. Bloggare väljer ofta att lämna ute stora delar av sitt liv, så gör även jag. Så nej, mitt liv är inte fyllt av cupcakes, rosa moln, vin och dans. Men man väljer ju vad man ska visa sina läsare.

Just nu skulle jag vilja riva ner en bokhylla, kasta tusen tallrikar i marken, sparka hårt på en sten och skrika tills jag inte har någon röst kvar. Men jag är vuxen nu, jag får inte göra så. Jag får inte bete mig som en femåring och jag får inte behandla andra människor hursomhelst. Jag kan inte överlåta beslut till någon annan och jag kan inte låta någon annan styra mitt liv. Det är dags att bita i det sura äpplet nu.

falla fritt


och den där tomheten efteråt

Hur knäppt det än låter så blev jag färdig med min tenta för en halvtimme sedan. Jag hade räknat med att sitta uppe hela natten för att bli klar, men se där. Ibland går det av bara farten. Tur att det gjorde det just idag för jag hade aldrig orkat sitta hela natten.

Och den där tomheten efteråt, när man har slutfört något stort. Inte bara en färdigskriven tenta, utan också en färdigläst kurs. Nu har jag alltså läst litteraturvetenskap i en termin på universitetet. Jag har inte läst allt jag egentligen ska ha läst, men jag läst läst så mycket mer än jag hade gjort om jag inte hade gått denna kursen och det gör mig så oerhört glad. Det finns verkligen så fruktansvärt mycket att upptäcka om man ser förbi alla topplistor och ta tre pocket betala för två. Och det allra bästa med hela denna upplevelsen är att jag har fått lärt känna ett gäng underbara människor som jag längtar efter att få lära känna ännu mer i sommar och i framtiden. Framförallt har jag blivit så mycket modigare när jag upptäckte att det var inte så himla farligt att börja på universitetet i en klass där jag inte kände någon innan. Att upptäcka att man faktiskt kan göra vad som helst för det är inte i närheten så läskigt som man tror från början. Det är häftigt.

tentatentatenta

Jag har sovit sämst inatt, vilket medföljer att jag känner mig lite som en zombie just nu. Idag är det tentaskrivning som gäller, måste bli klar så det kommer tyvärr inte bli särskilt mycket om ens någon uppdatering här idag. Hoppas ni förstår!


nu får det vara nog






Nu får det vara färdigpluggat för dagen. Förutom att läsa Mor courage och I väntan på Godot har jag druckit tusen koppar thé, lyssnar på joshua radin och tagit två vilopauser.

Alldeles just nu tittar jag på grey's anatomy, dricker kaffe och har precis ätit havregrynsgröt. Mmm.

säkert!

Ett väldigt glädjande besked är att Annika Norrlin kommer tillbaka som Säkert i höst! Jag älskade första albumet och är helt säker på att jag inte kommer bli besviken nu heller. Albumet Facit släpps i September!


låt från förra skivan

onsdag


bild: papertissue

Hej! Jag har definitivt vaknat upp på rätt sida idag, just nu finns det ingenting jag inte klarar av. Så känns det åtminstone. Idag är det den där förbaskade tentan som står på schemat, så en bra inställning krävs för att överleva den. Nästa gång jag ska jobba är inte förrän på fredag kväll, så jag har i princip två hela dagar och en halv dag på mig att skriva färdigt. Det ska väl inte vara omöjligt, hoppas jag!

solnedgångar och fantastiska utsikter.




Kom hem från jobbet för lite mer än en timme sen och möttes av det här. Jag får aldrig riktigt nog av solnedgångar och fantastiska utsikter.

hallonbrownies

Vill ni baka något gott borde ni gå in här.

it's happy times

Då var det juni, favoritmånaden. Jag fyller år om 18 dagar, firar födelsedagen i  paris, skolan slutar och någon form av sommarlov börjar, sommaren sätter igång på allvar och det känns lite lättare att andas helt enkelt. Jobbångesten har försvunnit eftersom förutom det jobbet jag redan har fick jag idag reda på att jag har fått ännu ett jobb. Och igår hade jag besökrekord på bloggen. Det är verkligen happy times.


(men varför känns det fortfarande som att det inte räcker?)

tusen bilder på blommor.




Igår åkte vi till brunnsvikens trädgård.




På vägen fanns det söta får.


Framme!





Därinne fotade jag tusen bilder på blommor, dom blir ju så fina på bild.





Dags för lunch. Godaste salladen med bulgur, kyckling, fetaost och hummus.




Sen tog vi lite fler bilder på blommorna och begav oss sedan hemåt. På kvällen gjorde jag egna pitabröd som vi fyllde med massa grönsaker och vegetariska bitar. Såååå gott. Fin dag!

RSS 2.0