signs


genom elin.

Jag dör så fint.

måndag.


bild: max moden

Hej fina ni. Idag är det måndag och jag har bestämt mig för att detta ska bli en riktigt bra vecka. Hänger ni på?

detta köpte jag i london:


påfågelörhängen


skål och sked från chinatown


pastelliga solglasögon från primark, mintgröna rosörhängen, blå klocka från new look och heidi klum linnet


kattmask


tjusiga skor från primark (plus två par tygskor som kändes onödiga att visa upp)


audrey hepburn affischer

london dag tre

Tredje dagen i london såg ut såhär!


Vi började med frukost på hotellet.



Sen åkte vi till en av mina absoluta favoritplatser - notting hill!




Rosa hus, blommor och fin bil.



Vi svängde av till portobello road för att gå på marknaden.


Finaste husen.


Vi gick förbi ett bageri med bara cupcakes.



Då är det nödvädnigt att köpa en! Det fick bli en grön med färgglatt strössel som jag fick i en liten låda att ta med.




Vi satte oss på ett café, drack kaffe och fikade.





Sen tog vi vägen tillbaka och på kvällen åkte vi till china town men det finns det inga bilder på. Som ni har läst så skulle vi egentligen åka hem dagen efter, men pågrund av det förbaskade askmolnet fick vi spendera natten på flygplatsen och åka hem dagen efter. Det vill jag helst aldrig aldrig aldrig göra om. Förutom det var det en fantastisk resa, jag vill tillbaka nu!

låtsas födelsedagsfirande


Imorse blev jag väckt av att maria kom in på mitt rum sjungandes "jag må hon leva"! Vi firade nämligen min födelsedag på låtsas, eftersom jag inte är i stockholm när jag fyller år den 18 juni.


På brickan stod två hallonbrownies med två ljus som jag fick blåsa ut samtidigt som jag önskade mig något.



Sen gick vi ut i vardagsrummet/marias rum och tittade på sex and the city filmen samtidigt som vi åt frukost. På bordet stod fina blommor och några ballonger.


När filmen var slut gjorde vi oss fina, tog ett glas vin och hoppade sedan på tunnelbanan mot hötorget.


Vi gick till rigoletto där jag blev bjuden på bio. Givetvis skulle vi se uppföljaren av filmen vi hade sett imorse!



Vi var glada och förväntansfulla, vi hade ju väntat på det här i en evighet.




Två och en halvt timme senare var filmen slut och precis som jag förutspådde älskade jag den. Det går liksom inte att bli besviken när man har älskat hela serien och första filmen, även om det blir svårt att toppa. Sen gick vi till sergels torg, köpte varsin latte och fralle, satte oss i solen och pratade och sen åkte vi till alvik för att hämta upp marias föräldrar som är på besök några dagar. Detta är den bästa låtsas-födelsedagen jag haft!

jag har lärt mig att aldrig få nog av saker som tar slut


mors dag.

Ni som inte har 60 mil till er mamma kan väl krama henne lite extra idag och berätta hur mycket ni tycker om henne.


världens bästa och finaste mamma.

mat.



Min middag igår. Ikväll blir det mackor i ugnen, inte lika ambitiöst men åh så gott.

skynda att älska

Alex Schulman har, som säkert många vet, skrivit en bok som heter skynda att älska. Den handlar om hans barndom och framförallt hans pappa och kärleken mellan dem. Sorglig, rolig, fin, vacker och mina adjektiv räcker inte till känner jag. Ni bara måste läsa denna boken, måste. För er som inte vill köpa den kan man läsa de två första kapitlen i hans blogg här. Förmodligen kommer resten av kapitlen komma upp också, så håll utkik. Åh, alltså jag blir varm i hela magen bara jag tänker på den här boken. Läs för guds skull.


vampires have feelings too

Första gångerna jag hörde låten fembot med Robyn trodde jag att hon sjöng vampires. Jag har nog blivit lite vampyrskadad.

london dag två

Såhär såg vår andra dag i london ut!




Första destinationen var Oxford street!



Pausa med lite kaffe.


Medan mamma och jag gick i lite fler affärer tog pappa en öl på en pub.



Slutligen var det dags för Primark som jag hade hört så mycket om. Detta fantastiska paradis med billiga priser som man absolut inte fick missa! Men jag blev inte särskilt imponerad, om jag ska vara ärlig. Det kändes lite ullared över det, med fullkomligt kaos av människor och kläder på golvet och det kändes bara så sorgligt alltihopa. Alla plockade på sig berg av saker endast för att det var billigt, och riktigt så tycker jag inte att det ska vara.


Nästa anhalt blev Harrods.



Det var kul i ungefär fem minuter och sen gick vi vidare mot...




... finaste hyde park! Där åt vi medhavda baguetter och vilade en stund.


Sen sa vi hejdå till parken och tog oss tillbaka till hotellet. På kvällen åt vi italienskt igen och även denna kvällen fick kameran stanna hemma!

lördag.



ett sätt att förvara smycken på.

Efter frukosten idag blev det helt plötsligt storstädning och hej vad hurtiga vi blev. Denna tavlan har vi hängandes i klädkammaren, och den brakade sönder för ett tag sen. Nu tog vi tag i saken och lagade den och såhär fint blev det. Som ni förstår är jag lite galen i örhängen (alla på bilden är mina, och det är inte ens hälften av vad jag äger). Dock tror jag inte att jag kommer i närheten av klasskompisen Ana som har trehundra par...

Nu ska jag göra pannkakor! Det måste man nästan göra varje helg tycker jag.

på stan.


finaste byrån på stadsmissionen


stockholms godaste glass hittar du här

Efter skolan idag gick jag en sväng på stan. På STAN. Hur länge sen är inte det? Veckor, månader? Jisses. Iförsig blev det inte så hemskt många affärer. Det blev mest alla h&m vid centralen/drottninggatan, stadsmissionen och nyöppnade indiska i gallerian. Det är så mysigt att strosa omkring utan att ha någon tid att passa eftersom det enda man har att komma hem till är en tom lägenhet (maria jobbar till elva). Nu blir det schulman show och sen ska jag laga mat!

marias tävling

Ni som är sugna på gratisbiljetter till gröna lund borde titta in hos maria!


friday i'm not in love men vi kör ändå



Hej! Äntligen fredag, vad härligt. Vi har startat upp dagen här som vanligt, med frukost och ett avsnitt sex and the city. Jag längtar lite så att jag dör tills söndag för då ska vi nämligen se uppföljaren på deras film! Det kan liksom inte bli fel känner jag, även om den är dålig kommer jag tycka att den är bra eftersom jag är så opartisk som man bara kan bli. Men först är det som sagt fredag (och lördag) och jag tänkte strax gå ner till gallerian och kolla in deras nya indiska butik som öppnade igår. Sen är det sista seminariet någonsin för denna kursen och gud vad konstigt det känns.

igår hade jag snedbena och en ny blå klocka på mig




Och nu sticker jag på, för att citera, "snart-är-det-sommar-pub med bergmanfilm" på universitetet!

kära små skitungar:

Vill ni vänligen sluta ringa på dörren och sedan springa iväg, jag blir ju vettskrämd.

om bröllop och kärlek.

Jag tycker att bröllop är så himla fint och hoppas verkligen att någon dag få uppleva allt det där själv. Att kunna lova någon livslång kärlek, att hitta just den personen, något bättre kan ju faktiskt inte finnas. Att ge sitt hjärta till någon på det sättet är både vackert, modigt och fantastiskt på en och samma gång.

Om man vill titta på fina bröllopsbilder och drömma bort sig lite grann kan man kika in hos Elsa Billgren som nyligen har gift sig. Här kan man titta på bilder från UnderbaraClaras sagobröllop och världens duktigaste bröllopsfotograf hittar ni här.




Bilderna är tagna från respektive bloggar och hemsidor, och kommer i samma ordning som de är nämnda.

När jag hör människor säga att de inte vill gifta sig, eller att de inte tror på kärlek, blir jag lite ledsen. För kärleken finns där och jag tycker att bröllop är ett fint sätt att hylla den. Och jag håller med Emil Jensen när han säger "det finns ingen olycklig kärlek, det är bara alla idioter som inte vill ha en som gör en olycklig."

frustrerande.

Vet ni vad jag tycker är frustrerande? När man har haft en stressig vecka och knappt hunnit andas, och så kommer man till en ledig dag när man inte har några som helst planer och har då massa saker som man har tänkt att man ska göra så fort man är ledig. Städa, redigera bilder, blogga jättemycket, titta på film och så vidare. Men det frustrerande i det hela är när man verkligen inte får någonting gjort. För att man helt enkelt inte orkar ta tag i något. Istället tittar man på tusen sex and the city avsnitt och dricker minst lika många koppar kaffe.


första arbetsdagen avklarad och ett fint sms i inkorgen

"Hej baby. Hoppas det går bra på jobbet ikväll! Det finns hallonbrownies i frysen som jag tycker att du ska fira med, det är ju trots allt onsdag :) Låt dom ligga framme en kvart innan du äter. Skitgott med te till! <3"



Jag har nog faktiskt den bästa sambon i världen.

De senaste dagarna har jag missat tunnelba...

20100526132 (MMS)

De senaste dagarna har jag missat tunnelbanan precis, och det är så fruktansvärt irriterande! Att veta om man hade gått/sprungit liiite snabbare så hade man hunnit. Nu är jag påväg till skolan iallafall, det är sista föreläsningen för denna kursen!


wonderland



Ni glömmer väl inte bloppisen?

hej.



bilder: papertissue

let's go

Hemma och det har gått så bra hörrni. Intervjun gick, om jag ska vara helt ärlig, strålande! Det är så härligt när man verkligen klickar med intervjuaren och man känner att det går bra. Och utbildningen på det jobbet jag har fått är nu klar, och imorgon är det dags för produktutbildning och sen ska vi börja jobba. Arbetsplatsen är fylld av engagerade och entusiastiska människor och man dras verkligen med och det känns så kul! När vi hade slutat idag skålade vi i champagne och blev berömda och peppade inför vad som väntar. Nu kör vi!

13:14




Nu: Intervju och sedan utbildning.

jag blir aldrig samma, från och med du



Jag är väl förmodligen sist i världen med att publicera denna videon (känns det som) men för er som har missat så borde ni lyssna!

allergitjaffs.

Nu på morgonen har jag varit på sjukhuset och fått en vaccinspruta mot min allergi, något jag får ungefär varannan månad. Det är alltid en upplevelse att komma till denna allergimottagning. Oftast är jag sen, eller så kommer jag precis i tid, med andan i halsen och möts av totalt lugn. Det känns som att komma till ett spa med avslappnande musik och väldigt vänliga sköterskor som tar hand om en. Det blir en, om än trevlig, chock att komma till denna lilla värld.

Förövrigt har denna månaden varit fruktansvärd rent allergimässigt. Jag har i princip varit täppt i näsan konstant i fyra veckor vilket iförsig har varit kombinerat med vanlig förkylning. Men vädret idag är underbart, jag kan andas! Dom enda som tycker om regn är förmodligen pollenallergiker haha.

det går bra nu



Utbildningen ikväll gick väldigt bra, och när jag gick därifrån fick jag ett samtal som resulterade i en jobbintervju imorgon. Vad som krävs för att få ett jobb är tydligen att få ett annat jobb först!

i keep dancing on my own



Ni borde lyssna på Robyns nya singel, för den är faktiskt helt galet bra!

monday



Hej raringar! Det är måndag, ny vecka och i eftermiddag börjar min utbildning på jobbet som jag ska gå på i tre dagar. Jag är lite nervös om jag ska vara ärlig, men det ska nog gå bra. Försöker intala mig själv att det är bra att vara nervös för då anstränger man sig mer.

Annars har jag verkligen haft en av dom bästa helgerna på väldigt länge. Inte för att det har hänt något extraordinärt, men små och fina saker som har gjort dagarna fantastiska. Jag tror att solen har en del att göra med det också. Nu ska jag göra en jordgubbssmothie och redigera bilder!

london dag ett

Nu ska ni få läsa om londonresan jag och mina föräldrar gjorde förra helgen! Vi börjar med första dagen.



04:30 lämnade vi tomelilla och åkte över bron till köpenhamn och kastrup. Vid sjutiden lyfte planet och 1,5 timme senare var i london!



När vi hade fått våra väskor hoppade vi på bussen in till stan och anlände till vårt hotell som låg på Bedford Avenue.




Vi lämnade väskorna på hotellet och gick sedan och fikade.


Finaste föräldrarna utanför fiket.




Sen hoppade vi på tuben och åkte till...


Westminister! Där blev det tusentals turistfoton vid London Eye och Big ben. Här är jag och pappa.







När vi kände oss nöjda promenerade vi vidare med riktning mot Buckingham Palace.






Påvägen gick vi igenom s:t James Park.




Där fanns det bland annat massa olika sorters fåglar och ekorrar som sprang runt och var söta!





Framme vid slottet!


Efter lite strosande i thé- och souveniraffäer åkte vi tillbaka till hotellet och på kvällen åt vi middag på en italiensk restaurang men då fick inte kameran följa med. Det var vår första dag i london!

saker man kan göra en söndag när det regnar:







♥ Städa hela lägenheten.
♥ Baka bröd och kanelbullar.
♥ Titta på SATC.
♥ Ta en eftermiddagslur.
♥ Måla naglarna mintgröna.
♥ Äta varma mackor.

Och ungefär det har jag gjort idag. Nu börjar wallander!

picknick i kungsträdgården



Vid fem hoppade jag på cykeln och cyklade till kungsträdgården där maria väntade. Med mig hade jag en picknick bestående av nybakade baguetter, amerikanska pannkakor med sylt, jordgubbar, favoritchokladet, cider och en flaska rosé.







Så vi slog oss ner på en filt och när vi var mätta spelade vi lite kort och njöt av solen.


När klockan slog åtta cyklade vi hemåt och då såg himlen såhär fin ut med massa luftballonger och jag önskade att jag hade ett bättre objektiv så att det inte blev så långt bort.

tantolunden, rosé och kortspel





Vid niotiden igårkväll cyklade jag över liljeholmsbron, svängde av på hornsgatan och mötte upp Julia. Vi gick ner till tantolunden, träffade Stina och hennes kompisar, drack rosévin, spelade kort, pratade om bloggar och hade det fint. Vid tolv mötte jag upp sambon som precis hade slutat jobbet, hade följe hem och det var min fredagskväll!

Och bara det att man kunde sitta ute en hel kväll utan jacka och ändå inte frysa.

och jag säger baby, det finns en sak som alltid består

Godmorgon! Ja, ni läste rätt. Jag vaknade alldeles nyss. Det kommer bli en fantastisk dag hörrni!


hej fredag



Hemma från skolan! Nu ska jag göra en tomat- och mozzarellapaj som jag ska äta samtidigt som jag tittar på veckans schulman show. Har ni missat denna fantastiska talk-show tycker jag att ni klicka in er antingen på alex eller calles blogg där ett avsnitt läggs upp varje fredag. Calle producerar och Alex är programledare och dom bjuder (oftast) in roliga gäster där dom diskuterar nyheter och annat. Kul!

Planerna för kvällen är lite lösa än sålänge. Antingen blir det häng i tantolunden eller bio, eller både och. Påväg hem från skolan skiftade vädret och nu hänger tunga regnmoln i luften och det känns som att det ska börja åska när som helst. Inte så smart att sitta ute då kanske... Vi får se vad som händer helt enkelt!

min hjärna har redan gått på sommarlov

Jag försöker verkligen läsa det vi ska läsa inför lektionerna, men det går bara inte. Hur ska jag kunna sitta ner med blicken i en bok när jag helst av allt vill sitta ute på en bänk och äta glass? Det funkar liksom inte, min hjärna har redan gått på sommarlov. Så jag äter lite vattenmelon istället och tittar på några sex and the city avsnitt!

you and your pink sky



bilder: we heart it

jobb!

Jag fick precis ett glädjande besked via telefon - jag har fått jobb! Det tänker jag fira med en dusch och att läsa mor courage och i väntan på godot till seminariet senare idag.


"vet du vad klockan är?" "excuse me? oh, eight thirty"




Lite halvtaskiga mobilbilder som jag tog precis när jag gick en promenad, men här får ni iallafall en liten aning om hur stor sjön är som ligger precis där vi bor.

Jag mötte förresten en mörkhyad man som frågade mig på svenska vad klockan var. Det märkliga är att jag börjar prata på engelska med honom, och när jag väl har börjat kan jag ju inte direkt sluta för det hade bara blivit jättekonstigt. Varför i hela friden började jag prata engelska med honom? Antog jag att han inte kunde prata svenska bara för att han var mörkhyad? Det är ju hemskt isådanafall! Kan verkligen inte förstå varför jag gjorde det, helt omedvetet. Haha, jaja. Nu ska jag se ett avsnitt av vampire diaries!

20/5 fashion against aids



Idag släpps h&m's festivalkollektion fashion against aids, kolla på hemsidan eller i affär för det finns galet fina saker!

sommar?






Det där med att blogga när jag kom hem efter intervjun blev inte riktigt av. Hursomhelst så köpte jag vattenmelon påvägen och fotade fina bilder med mobilen. Det är så otroligt varmt och fint väder ute att man knappt kan tro att det är sant. Är det sommar nu och var tog våren vägen? Jag blir alltid lika överraskad.

Intervjun gick förresten bra. Hur bra får jag reda på antingen ikväll eller imorgon (hoppashoppashoppas). Nu ska jag fixa lite middag, morfar skickade med lite fisk nu när jag var i skåne så jag tänkte försöka mig på det tillsammans med potatis och stekta morötter. Pussel!

in the sun.



Godmorgon kära ni! Nu smiter jag iväg på en arbetsintervju, vi får prata mer när jag kommer hem. Så länge kan ni lyssna på den här fina låten!

and even though i'm good with words i've never been good with... words

Vilken jäkla dag det har varit. Jag får återkomma imorgon.

home sweet home.

Hej cupcakes! Efter att ha spenderat ungefär ett dygn på flygplatsen fick vi äntligen hoppa på ett plan imorse och åka hem. Nu mellanlandar jag i skåne några timmar, får lite kläder tvättat av mamma och sådant, för att sedan flyga till stockholm runt halv sju ikväll. Bilder från resan kommer i veckan!


nu vill jag bara hem.

Jag ar fast pa heathrow flygplats och det ar inte kul alls.


SMS-inlägg

20100517111 (MMS)


6C98CB Notting hill!!!

20100516110 (MMS)

6C98CB Notting hill!!!


greetings from london.

Hej fina. Jag har det underbart i london! Guidar mina foraldrar genom tunnelbanan, fotar massa och njuter. Igar var vi framme pa hotellet vid lunchtid. Sedan avverkade vi de viktigaste, enligt mig, turistattraktionerna som big ben, london eye, buckingham palace och sadar. Idag har vi strosat pa oxford street och jag har antligen besokt det beromda primark (3 skor hittade jag!). Efter det akte vi och kikade pa harrods (kandes som en kul sak att se) och sen gick vi vidare till hyde park dar vi at varsinn baguette. Ikvall har vi atit italienskt for andra kvallen irad och nu ar mina minuter alldeles strax slut. Hoppas ni ar glada!

SMS-inlägg

20100514106 (MMS)


Blogglistan.

Bästa bloggen: Alex Schulmans pappablogg.
Blogg jag följt längst: Antingen niotillfem, underbaraclara, stylebykling eller moderniteters.
Sorgligaste bloggen: Jag kan inte komma på en enda sorglig blogg jag läser. Inte direkt syftet jag har när jag vill läsa bloggar.
Bloggen jag kollar oftast: Alex Schulmans och Michaela Fornis.
Blogg som får mitt blod att koka: Kissies, dessies, paows och allt vad dom heter. Tjejer som inte kan skriva ordentligt och som jag verkligen inte ser det speciella i. Ni som tycker de är läsvärda, jag får be om ursäkt men jag förstår verkligen inte. Ni får gärna följa dem, men jag avstår.
Enda manliga bloggaren jag regelbundet följer: Bröderna Schulmans. 
Blogg som jag medvetet undviker att läsa: Renodlade modebloggar, urtrist.
Blogg jag läser i hemlighet och skäms över: Innan vad det Blondinbellas, men nu skäms jag inte längre.
Storbloggar jag aldrig läser: Förutom de som får mitt blod att koka; kenza, stina-lee,
Blogg som jag aldrig tänker börja läsa: Ingen som jag är medveten om just nu iallafall.
Personer som jag önskar ska börja blogga: Dom flesta av mina kompisar som jag har tyckt ska börja, har också gjort det!

(listan hittade jag hos underbaraclara)


what's broken can always be fixed, and what's fixed will always be broken


04:19



Nu är jag redo för london!

behagligt.

Det har varit en behaglig dag. Ni vet en sådan där allting bara flyter på utan några större incidenter. Det är oftast så dagen innan en resa, åtminstone för mig, att jag känner mig lugn och tillfreds. Äntligen har den där resan som man har längtat till närmat sig och plötsligt är det imorgon och det är ju väldigt väldigt snart. Jag har en välidgt rastlös själ och behöver äventyr som dessa för att inte gå sönder.

Förutom att umgås med anna har jag varit och fikat hos mormor och morfar ikväll. Nu tänkte jag duscha, packa färdigt, titta på film och sen sova. Vi kör härifrån halv fem imorse och jag blir trött bara jag hör det klockslaget. Pusspåer!

whip it




Jag och anna har tillbringat eftermiddagen med att se whip it, filmen som drew barrimore har producerat och med ellen page i huvudrollen. Så himla bra film! Den handlar om sjuttonåriga tjejen bliss vars mamma försöker göra henne till en skönhetsdrottning med inspiration från femtiotalet. Problemet är att detta inte alls är vad bliss vill, och en dag åker hon tillsammans med sin bästa vän och tittar på en rullskridskotävling och hon blir helt fast. Detta är vad hon vill syssla med. Så hon ljuger om sin ålder (man måste vara 21) och ljuger för sina föräldrar som aldrig skulle låta henne hålla på med den sporten, för att äntligen kunna ägna sig åt det som gör henne lycklig. 

Som ni förstår så blir hon givetvis påkommen av sin mamma, men ni får själva se hur det går. Bara den kända undervattenscenen gör det värt att se filmen, och musiken är riktigt riktigt bra!

the wrong way

Hej, Tågresan till skåne igår gick bra, men det var långa timmar och med ett kaoshjärta gick det extra långsamt. Det fanns inga eluttag, så efter ett gilmore girls avsnitt somnade datorn och även jag i en timme. Annars var det bulgursallad, läsning, lyssna på musik och dricka kaffe. Klockan tio var jag framme i lund, där jag blev hämtad av fina pappa och morfar och fyrtio minuter senare var jag hemma.

Idag vaknade jag i tomelilla och imorgon vaknar jag i london. Och det kan vara precis vad jag behöver just nu. Alldeles strax kommer världens finaste människa hit och jag vet att hon kommer få mig att må bra för det lyckas hon alltid med.


tomelilla

Nu är jag framme efter världens segaste tågresa!


recept; lime- och hallonpaj



Nu ska ni få ett recept på en god paj jag gjorde i helgen!

Ingredienser pajdeg:
♥ 150 g smör
♥ 3 dl vetemjöl
♥ 1 dl socker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ ½ tsk bakpulver
♥ 1 krm salt

Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form och grädda pajskalet i 175 grader i ca. 10 minuter.

Ingredienser fyllning:
4 ägg
1,25 dl socker
♥ 1,25 dl kokoskräm
♥ 3,75 dl vispgrädde
♥ 1,25 dl lime
♥ 300 g hallon

Gör såhär:
Blanda pressad lime, grädde, kokoskräm, socker och lätt vispade ägg. Lägg i pajskalet och grädda ca. 25 minuter eller tills den är klar. Låt pajen svalna och häll på hallon före servering. Bon apetit!

ps. kokoskräm hittar ni bland dom asiatiska varorna, och brukar heta Coconut cream.

i can try


allt ser annorlunda ut i dagsljus.



Av olika anledningar packade jag inte igår, så jag gick upp lite tidigare idag och gjorde det i rekordfart. Nu är jag redo för skåne och london! Men först föreläsning och en tur till biblioteket.

Jag får se om det blir någon bloggning på tåget, beror lite på vad det kostar och om det finns eluttag. Annars hörs vi antingen ikväll när jag är i tomelilla eller imorgon!

-

ibland får man reda på lite mer än man hade önskat.


tisdag







Så fint väder att man dör och hamburgare till kvällsmat. Ibland är livet gott.

just nu



Såhär ser jag ut just nu. Ser ni hur långt hår jag har fått? Det växer som ogräs. Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska klippa av det eller behålla det som det är. För det är ju faktiskt ganska fint med långt hår också.

Intevjun gick bra, och dom ska ringa om jag är aktuell för tjänsten. Så nu är det bara att hoppas hoppas hoppas. Nu ska jag alldeles strax åka till skolan för ett seminarium. Ikväll är det tvättid och packning som gäller, imorgon åker jag till skåne och i helgen till london!!!

godmorgon


bild: papertissue

NU: arbetsintervju!

i know it's hard but i can still hear it beating


combat boot


bild: gojane.com

Jag har letat efter ett par vita kängor i vad som känns i en evighet. Så hittade jag dessa finisarna på en webshop och dom var ju inte så fasligt dyra heller. Men jag vet inte riktigt, det är inte direkt läge att köpa sådana här skor när det snart är sommar. Å andra sidan kommer dom vara perfekta i höst och vinter. Hmm, jag får nog fundera lite till.

what else is there?

Det är en helt vanlig måndag. Ingen skola idag men jag borde verkligen plugga så det tänkte jag sätta igång med nu. Annars har jag pratat i telefon ungefär tusen gånger idag, fått en arbetsintervju till imorgon, gjort yoga och ätit ananas. Plugga var det, adios!


london calling








På onsdag åker jag till skåne, och på fredag åker jag tillsammans med mina föräldrar till london! Förra, och första, gången jag var där var med maria hösten 2008. Jag var brunett, gick i tvåan på gymnasiet, besökte beyond retro för första gången, åt indisk mat för första gången och föll pladask för staden.

Alla tips är hemskt välkomna! Ni vet, secondhandaffärer, bra shoppinggator, restauranger och caféer, fina parker och så. Mina föräldrar har inte varit där innan, så jag tänkte bland annat dra med dem till notting hill och så får vi ju titta på big ben och london eye såklart. Vad är det mer man ska se, tycker ni? Madame Taussauds lockar lite grann, så det blir kanske en tur dit också. Gud vad jag längtar!!!

söndagsrycket




Såhär ser jag ut när jag får ett städryck och börjar dammsuga, torka, diska, städa toaletten, tömma papperskorgar och så vidare. Såhär har jag för övrigt sett ut hela helgen; vit tröja, linne och tights. Men det får man kanske inte säga, haha.

Nu ska jag ner och handla hallon. Tänkte överraska min roomie med hallonpaj ikväll till wallander. Det är väl en bra idé!

och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde

Läser på moderniteter att det är 10 år sedan idag som Håkan Hellström släppte singeln Känn ingen sorg för mig Göteborg. Åh fina fina Håkan. Han har alltid funnits där och man blir fortfarande lika sprallig och lycklig varje gång man hör kom igen lena klockan två på natten och bara måste dansa dansa dansa.


a change is gonna come



Hej cupcakes. Denna söndagen smakar lite sådär, tror jag. Fast ändå helt okej. Denna helgen har känts som en enda lång söndag. Maria har jobbat i princip hela tiden och jag har fortsatt vara sjuk. Men jag tror ändå att det är bra att ha sådana helger ibland, så man hinner andas lite grann. Hinner tänka och känna efter. Och det har jag verkligen hunnit med denna helgen.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe (ja, ni läste rätt, numera dricker jag "riktigt" kaffe och inte bara latte. provade en dag och det var ju faktiskt gott!) och sen ta itu med diskberget. Jag tycker det är lite fascinerande att så mycket disk kan användas på en dag av två personer. Fast denna helgen är det nästan bara min disk, och då funderar jag på vad jag har ätit egentligen? Tydligen en del med tanke på alla tallrikar och så vidare. Sånt funderar jag på en söndag som denna, och lyssnar på sam cooke.

i was made for this

Ett glas vin, musik i hörlurarna och kreativiteten fullkomligt exploderar ur fingrarna. Äntligen. Sitter och jobbar på ett litet skrivprojekt som jag har velat göra väldigt länge. Detta kommer bli väldigt bra, hörrni.

min oglamourösa lördag.

Min förkylning vill verkligen inte ge med sig, så jag stannar hemma ikväll och tar hand om mig själv så kanske det blir lite bättre. Ett tappert försök i att göra det lite mer glamouröst har jag gjort hasselbackspotatis som jag ska äta tillsammans med stekta grönsaker, vegetariska köttbullar och sås. Till det tänkte jag titta på sex and the city filmen, finns nästan ingen bättre medicin.


hur jag blir svag.

fan fan fan, det skulle va du.

lördagstipsen.

♥ The imaginarium of dr parnassus: på tåget till stockholm i måndags tittade jag på denna fantasifulla filmen med vackra lily cole och heath ledger i huvudrollerna. Eftersom sistnämnda tog livet av sig under inspelningen, turas johnny depp, colin farrell och jude law om att spela hans karaktär. Filmen handlar om dr parnassus och hans extraordinära imaginarium. Han reser runt med sitt teatersällskap där publiken får möjlighet att besöka sin fantasi och välja mellan himmel och helvete. För länge sedan slöt parnassus ett avtal med djävulen, som nu har kommit för att hämta hans del av avtalet - doktorns dotter.




♥ Band of horses har släppt en ny singel - bra bra bra! Jag hittar inget bra youtube-klipp, så ni som har spotify kan lyssna här.

rödvin och tp.

Hade en himla bra fredagskväll. Jag och stina åkte hem till julia på hornstull och började kvällen med att spela tp och rappakalja och dricka rödvin. Sen tittade vi på en vampyr/varulvsfilm och begav oss hemåt vid tvåtiden.

Vad händer idag då? Hittills har jag hunnit äta pannkakor och titta på schulman show. Det började regna precis så den där promenaden jag planerade att ge mig ut på får nog vänta ett tag. Kanske skulle jag plugga så länge? Nåväl, det låter ju bra iallafall sen får vi se om det blir av.


powerwoman

På 1,5 timme har jag hunnit baka fyra bröd, kokt ägg, tagit itu med ett diskberg, städat lite, duschat och värmt mat som jag nu ska äta. Hej jag är en powerwoman!

friday i'm not in love



Den där friday i'm in love känslan har inte riktigt infunnit sig idag, och jag tvivlar på att den kommer göra det överhuvudtaget. Himlen är grå, ingenting verkar gå som jag vill idag och maria jobbar i princip hela helgen så jag kommer vara mycket ensam. Men ikväll ska jag iallafall titta på film tillsammans med två klasskamrater vilket ska bli kul. Vi har inte umgåtts så mycket på fritiden, men jag hoppas verkligen att det ändras nu.

Nu ska jag baka bröd och städa lite grann. Duscha ska jag också hinna med tänkte jag. Hoppas er fredag är lite mer fabulös!

you say you're fine. listen, can you hear it? does it speak? will i feel it? will it hurt? am i near it? i don't know.


tonight












Vilken fin kväll det har varit. Först var vi på vernissage på röda korset vid östgötagatan. Sen promenerade vi till medborgarplatsen, tog en kaffe på vägen, hoppade på tuben och åkte till t-centralen och gick till topshop där nöjesguiden hade ett event. Smirnoff ice/öl, musik och 20 procent på topshops saker. Jag köpte ett par påfågel örhängen, som syns på bild ovan.

Sen åkte vi hem, stannade till vid sjön och blev förstummade över hur vackert det är där särskilt vid solnedgång, och nu sitter vi här med varsin dator i knät och tittar på sex and the city samtidigt. Ibland önskar jag att tiden stod still.

stockholmshumor

T-centralen
Tågets dataröst: Nästa T-centralen.
Tjej (till kompis): Alltså, den där tjejen förföljer mig med överallt. När jag åkte gröna linjen i morse snackade hon också.

Röda linjen, Midsommarkransen
(Skyltarna har visar "Mörby Centrum 1 min" en lång stund.)
Ett litet barn: Pappa, det har stått en minut på skylten JÄTTELÄNGE, men det kommer inget tåg?
Pappan (hukar sig ner till barnets huvud och säger med sagoberättarröst): Du förstår, det där är ingen vanlig minut, det är en SL-minut, och den kan vara huuur lång som helst...
Barnet: Jahaa... Okej!

Passexpeditionen, Bergsgatan
(Indie-tjej - 25 står vid luckan och ska hämta ett borttappat pass.)
Indie-tjej: Får man fråga vad passet hittades?
Expedit: - 55: Eh... (tittar i sina papper)... Sturecompagniet!
Indie-tjej (väser): Men där har jag aldrig varit!
Expedit: Nähä? Men det var där passet hittades.
(Lång paus.)
Indie-tjej: Spännande... (Tar passet och går.)

(hämtat från tjuvlyssnat)

wonderland




Nu finns det lite nya saker på bloppisen!

AA

Godkvällis! Jag har ingen riktigt bra anledning till att inte ha bloggat något idag, det blir bara så ibland. Idag har jag varit på föreläsning, ätit pasta och vegetarisk köttfärssås, tittat på ett avsnitt vampire diares och sett det absolut sista avsnittet av andra avenyn. Så himla sorgligt att det är slut, världens bästa serie ju. Nåväl, saker och ting tar slut och så är livet.

Har ni tips på någon annan bra serie som jag kan börja titta på? Spelar ingen roll om det är en gammal eller ny, och det får gärna handla om vampyrer, kärlek och sådant. Ni vet ju vad jag gillar. Nu ska jag sova, puss!


müsli och vampyrer




När vi hade varit och handlat i förmiddags var vi extra husliga och blandade vår egen müsli. Det är superenkelt, bara att kasta ner massa saker som är gott. Till exempel havregryn, linfrö, russin, solroskärnor, hasselnötter och valnötter. Sen lägger man det i en fin burk som man kan ha framme.

Efter skolan åkte jag hem och lagade tillsammans med maria en oerhört god grönsakspaj. Önskar att jag hade fotat så att jag kunde lägga upp receptet till er här, men det får bli en annan gång. Sen hoppade jag på tuben till universitet igen, mötte upp två klasskompisar och tittade på en vampyrfilm som dom visade i gula villan, en lokal där bland annat litteraturvetare håller till. Kul! Nu är jag så trött att jag nästan somnar sittandes. Godnattpuss!

morning



Godmorgon! Nu tänkte vi vara hurtiga och gå ner till affären för att veckohandla. I eftermiddag är det skola och då får jag träffa mina fina skolkamrater igen! Idag börjar vi på vår sista delkurs, vilket innerbär att kursen är slut väldigt väldigt snart. Herregud, var tog dessa månaderna vägen?

tillbaka i stockholm.






Nu är jag hemma i stockholm igen efter fem timmar på tåget. Timmarna gick ganska fort, jag åt pasta, tittade på film, redigerade bilder och vips så var vi framme. Försökte smsblogga innan men det blev tydligen bara bild och ingen text. Nåväl, nu ska jag sova. Imorgon är det dags för vardag och verklighet igen. Godnatt!

små små ögonblick.

När ens morfar som aldrig brukar krama en gör det och säger farväl och ha det så bra och man vet att han verkligen menar det. När personalen på expert får en att känna sig viktigast i hela världen och är så sådär mysigt trevliga när de hjälper en att hitta ett stativ till kameran. När latten smakar extra gott och musiken låter extra bra. Små små ögonblick som man lätt glömmer bort, men är så viktiga ändå.


bild: papertissue

claras tidning


bild lånad från clara's blogg

En människa jag verkligen inspireras av är Clara Lidström som skriver bloggen underbaraclara. Hennes blogg är full av massa fina tips och texter som får en att tänka till. Nu har hon dessutom börjat ge ut sin alldeles egna tidning! Hur fantastiskt är inte det. Så ni som gillar hennes blogg, och alla andra som ännu inte har upptäckt denna tjejen, kan beställa hennes andra nummer här. Jag lovar, ni kommer inte att ångra er.

SMS-inlägg

20100503101 (MMS)


måndagsbarn.



Kära Veronica
, du borde släppa nytt album alldeles just nu.

grattis morfar









Ikväll har vi firat morfar med presenter och god mat och jag kan nog ha den finaste släkten som finns. Nu ska jag packa och se en film, imorgon väntar stockholm på mig och jag är redo att återvända. Puss!

behind the scenes





Lite behind the scenes bilder från fotograferingen tidigare idag. De två första är när Jessica sminkar Jonna, och den sista under plåtningen där vi fick använda folie som provisorisk reflerskärm. Känns som att det är dags att köpa en riktig nu. Jag har precis fört över bilderna till datorn och närmare tusen (!) bilder blev det. Jonna var jätteduktig framför kameran så det blev fantastiska bilder vad jag har sett än så länge!

dear everyone


bild: skinny

söndag



Godmorgon fina! Runt ett ska jag bege mig till en gymnasieklasskompis som nu har utbildat sig till makeupartist. Vi tänkte göra ett litet samarbete, där hon sminkar och jag fotar, så får vi båda bilder till våra portfolios. Jag ska fota en tjej som jag inte känner så det ska bli väldigt roligt! Ikväll ska är det släktmiddag för morfar som fyllde år igår och imorgon eftermiddag åker jag tillbaka till stockholm igen. Tänk vad fort en vecka går, va. Nu får jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning!

lördagsdejt

Ikväll har jag en lördagsdejt med ingen mindre än mig själv. Har lovat mina föräldrar, som är på fest, att vara chaufför idag så jag får snällt hålla mig hemma. Men det gör inte så mycket för jag är i desperat behov av egentid och behöver mest av allt vara ensam just nu - även om det är lite tråkigt.

Tittade lite på den siste patrioten innan på tv, en av världens bästa filmer. Men det är en sådan film som jag drar mig för att se, för att det känns så mycket när man ser den. Gråter ungefär miljoner tårar och blir väldigt sentimental. Likadant med till exempel titanic och pearl harbor. Även om det är fruktansvärt bra filmer så kan jag helt enkelt inte se dom så ofta för det gör för ont. Så jag slog över till the nannie diaries istället, vilket också är en bra film men lite lättsammare. Ibland är det bäst att se sådana filmer istället.

falafel

På tal om falafel verkar det inte vara så uppskattat i stockholm. För det första är det väldigt dyrt och för det andra smakar det inget vidare heller. Hemskt synd, det är ju något av det bästa som finns. Tur att man är i bästa malmö med jämna mellanrum!

valborg










Efter att ha vaknat i eslöv åkte jag och anna till malmö och började valborgsfirandet med varsin cider. Några timmar senare åkte vi först till linnea och slutligen till anna k. Det blev inget parkhäng, vädret kändes inte så stabilt. Hos anna var det efterlängtad falafel, vin, finaste vännerna, musik och spel.

När klockan närmade sig nio fick jag känna mig besegrad av min förkylning, att dricka alkohol med feber var inte den bästa idéen jag har haft i mina dagar. Så jag hämtade mina saker, satte mig på tåget, hade en av de värsta tågresorna i hela mitt liv (kallsvettades och var illamående), kom hem till tomelilla och somnade runt midnatt. Imorse kände jag mig väldigt nöjd med det beslutet. Hoppas ni hade en fantastisk kväll!

RSS 2.0