julpyntat.









Nu är det julpyntat och fint i lägenheten lagom till första december imorgon. Min favorit är renen som nog kommer att få stå framme året runt. Ställningen på sista bilderna kommer från ikea, och dekorationerna från indiska, åhlens och en butik i lund. Jag brukar inte vara så mycket för julpynt, men detta tyckte jag blev ganska lagom och fint!

le bloppis



Imorgon händer det roliga saker på bloppisen
, så glöm inte att kika in där då!

all my little words.

Har haft en såndär supereffektiv och trevlig start på denna tisdagen. Ätit god frukost, tvättat två maskiner, diskat, städat lite, gått en promenad och förberett massa roliga saker som händer i veckan. Jag är en sån som är väldigt bra på att längta och drömma mig bort till olika sorters äventyr, men det är dagar som dessa som jag faktiskt mår allra bäst. Vardagen är inte så dum ändå.

Ska hoppa in i duschen nu och sen är det föreläsning mellan 15-18. Puss!




en gång... (på högstadiet)


En gång bakade anna en tårta till mig och jag blev jätteglad.


En gång var vi påväg hem från någon fest och anna hittade en igelkott.


En gång, eller massa gånger egentligen, lurade vi massa killar att vi var jättekära i dom över msn.


En gång slog jag in anna i massa rosa presentpapper, bara för att.


En gång hade vi på oss hårband och såg ganska fula ut. Men det var meningen.


Mer än en gång hoppade anna på min studsematta och det gick så vilt till att hon antingen hamnade på gräsmattan eller i buskarna.

Jag är så oändligt tacksam över att jag får vara din vän och hoppas att vi kommer hitta på tusen tokigheter till innan vi sitter där på ålderdomshemmet med varsin rullator som vi har race med hela tiden. Jag älskar dig!

fake feather tattoo



2010-11-29


bild: via weheartit

Starten på denna måndagen kräver en kaffe i den större storleken, tur då att jag har köpt en kopp på ikea som rymmer fyra koppar i sig. Nu tänkte jag vara duktig och ta en tidigare buss så att jag inte kommer för sent till skolan på grund av det härliga snökaoset, puss!

helgen.

Denna helgen har jag varit i tomelilla hos mamma och pappa. Jag har träffat mormor och morfar flera gånger, borrat in näsan i varm hundpäls, ätit lussekatter och pepparkakor. Jag har varit på ikea och köpt en vit ram, druckit ett par glas rödvin och njutit av smaken och inte av berusningen. Jag har läst annat än kurslitteratur för en gångs skull och jag har inte frusit. Jag har varit på ett mellanhumör, inte jätteglad och inte ledsen. Varit en bra tränare och presterat bra. Jag har julpyntat, åkt buss i mörkret och lyssnat på hjärtskärande musik i vänster öra, för den andra hörluren är trasig. Jag har bytat buss till en proppfull 166 på universitetssjukhuset, och blivit alldeles varm i magen av hur folk har hanterar kaos när det gäller att alla ska få plats och att alla ska få gå av på rätt hållplats. Tänkt att det kanske finns hopp om mänskligheten ändå. En helg som inte kommer att gå till världshistorien, men som ändå varit fin.

första advent.


Första advent började med frukost tillsammans med familjen.


Mamma ville att jag skulle fota fåglarna.


Sötaste hunden!


Adventsfika.


Och bussen tillbaka till lund. Dör så mysigt det är att åka buss i mörker.

islands in the stream



Fin version.

vinter.

Denna vintern har jag utrustat mig med både en ordentlig vinterjacka och ett par vinterskor, allt för att slippa frysa. Det bör tilläggas att jag brukade gå i converse och t-shirt på vintern under högstadiet. Knäppt, jag vet. Men nu har jag väl blivit vuxet och kommit på bättre tankar! Haha, kanske när det gäller detta åtminstone.


mina fashionabla kängor

linneastyle.





Stylingen i idol under denna omgången tycker jag har varit riktigt tråkig, men någon som har lyst igenom är linnea. Adorable!

Hur vansinnigt är det för övrigt att hon åkte ur tävlingen igår?


dags för fredagsmys.

Ikväll ska vi äta italiensk kycklingpasta och det verkar så gott att jag vill dö lite grann. Kan knappast bli annat än en smaksensation med pasta, kyckling, bladspenat och soltorkade tomater. Receptet hittar ni här!


flowers.









Ni anar inte hur stolt jag är över mig själv att jag har lyckats hålla mina blommor vid liv sen jag flyttade in i min lägenhet. Och tur är det, för de är ju hemskt tjusiga!

3 utropstecken

♥ idag är det fredag!
♥ nästa vecka spelar säkert! i lund och igår köpte jag en biljett!
♥ igår hade jag besöksrekord här på bloggen, ni är fantastiska!


säkert!

min dag.






Idag har det fallit vita flingor från himlen exakt hela dagen. Även om det är kallt så har jag älskat det idag. Blir på något sätt lugn av allt det vita. Jag började dagen med frukost på hotellet i tomelilla tillsammans med mamma (hotellfrukostar alltså), sen handlade vi lite mat, åkte hem till mormor och morfar och fikade och efter det tog vi en promenad i skogen med hunden. Efter det har jag tittat på filmen the social network, ätit burgare till middag, varit i ystad med pappsen och handlat lite julklappar och fikat hos mormor och morfar för andra gången. Och så har jag bokat lite äventyr i december månad, händer massa kul då. Och det var min dag, puss!

look how they shine for you.



Julias bilder

Jag har gjort en liten specialbeställning hos Julia och såhär blev resultatet! Ett coldplaycitat från låten yellow med rymden i bakgrunden. Längtar tills den dimper ner i brevlådan, tror att den kommer att lysa upp min vinter!

werewolf


världen blev vit.




allt som glittrar.











klicka på bilderna för källor.

lycklig.

Jag är lycklig idag. Inte av någon särskild anledning, det bara är en sån dag. En bra dag.



sandy in wonderland.



Jag tror inte att jag har berättat för er varför jag heter just sandyinwonderland här på bloggen. Dels beror det givetvis på att jag är helt tokig i alice i underlandet, och hela tanken med en helt annan värld med pratande kaniner och katter som kan försvinna i tomma intet. Men mest beror det på denna teckningen. Den fick jag av min fina louise när jag hade picknick för att fira min artonårsdag. Nu sitter den på mitt kylskåp och gör min glad varje gång jag ser den.

ett litet inlägg om ondska.

bokpratet med Ann Heberlein igår ställde hon frågan (visst är det fantastiskt när föreläsaren ställer frågor till publiken?) om det finns människor som är födda onda, eller om det är omständigheter som resulterar i onda handlingar (och då med andra ord att vem som helst kan göra onda saker, det kvittar vem man är). Jag tror inte att det finns någon människa som föds ond, det känns som ett alldeles för enkelt svar men samtidigt är det också ett svårt svar. För vad är det då som gör att just den människan föds ond? Beror det på generna? Beror det på att ens föräldrar har varit onda? Beror det på något helt annat?

Heberlein tog upp exemplet med Engla's mördare och Fritzl, om att många tycker att dessa människor är ondskan personifierad och att de helt enkelt måste ha fötts onda. Om man tycker annat, måste man också på något sätt känna sympati med dessa människor eftersom det då måste ha funnits något som har resulterat i deras onda handlingar. För ofta pratas det ju om att människor som har haft svårigheter i barndomen, kanske blivit utsatta själva genom våld och/eller sexuellt, just har blivit onda på grund av det. Jag förstår resonemanget, men jag köper det inte. Det är en undanflykt att skylla på någon annan för sina handlingar. Alla har vi en chans att välja vem vi vill vara, hur vi vill vara och behandla andra människor. Det är få gånger jag blir så arg som när jag hör förklaringen bakom en till exempel våldtäkt med "jag blev själv våldtagen när jag var liten". Det ursäktar inte handlingen, det får inte den ogjord. Förutom ditt eget liv har du också förstört någon annans liv.

Jag tror att vi alla har något ont inom oss, men att det är vi själva som väljer om det får komma till uttryck eller inte och i hur stor grad. Ska man koppla detta till det religösa, kanske det är så att genom vår fria vilja gav gud oss även prövningarna mellan gott och ont. Genom vår fria vilja får vi välja vem vi vill vara, om vi vill vara goda eller onda. Jag tror att det är helt upp till oss själva, och jag säger inte att det är lätt alltid. Det kan kanske till och med vara det svåraste som finns.

Vad säger ni, tror ni att vissa människor föds onda eller kan vem som helst göra onda handlingar?

måndagskväll.





Har haft en riktigt bra måndagskväll.
Maria kom hit, jag bjöd henne på pasta med vegetarisk köttfärssås och ett glas rött och sen tog vi bussen ner till stan där författaren Ann Heberlein hade bokprat om hennes en liten bok om ondska. Så otroligt intressant och tankeväckande. Efteråt ville vi inte riktigt att kvällen skulle ta slut så vi satte oss på nedervåningen på espresso house, drack varsin kopp thé och pratade mest om tid. Om framtid och om det förflutna, högstadiet mest. Dom åren är verkligen ett kapitel för sig. Sen tog jag bussen hem och maria tåget till malmö. Sjukt bra kväll!

(ps. idag fick jag reda på att jag klarade min hindiusim- och buddhismtenta! överlycklig över det.)

det är så logiskt alla fattar utom du.



Detta är sanningen idag.
Ett par trötta ögon som inte blir piggare hur mycket sömn dom än får, en rastlöshet i kroppen och en meningslös mentalitet. Jag vet inte om det beror på det gråa vädret eller om det beror på något annat, och huvuvida det är det sista svaret vet jag inte för jag kan helt enkelt inte tänka idag. Känns som att någon har kokat gröt i min hjärna.

Det är en sån dag när ingen musik känns värd att lyssnas på och det känns helt enkelt inte lönt att dra upp rullgardinerna. Förstår ni?

hur lämnar man den man älskar, jag kommer aldrig att förstå



Så fin denna låten är. Den gör denna måndagsmorgonen lite mer outhärdlig.

harry potter and the deathly hallows part 1

Idag är det äntligen dags för mig att se första delen av sista filmen i harry potter serien. Jag tror inte ni förstår hur förväntansfull jag är! Och samtidigt ledsen att det snart är slut.


2001.

recept; keylimepaj

Hej raringar. Jag tycker vi börjar denna söndagen med ett recept på något så fantastiskt gott som keylimepaj. Jag fick prova denna pajen för första gången när vi hade avskedsfika för våra lärare i gymnasiet sista året och så har jag testat att göra den själv nu två gånger. Här kommer receptet!

Ni behöver:

♥ 15 digestivekex
♥ 125 g smör
♥ 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
♥ 1 dl limejuice
♥ 5 äggulor

Gör såhär:
1. Smält smör och blanda tillsammans med krossade kex i en form. 2. In i ugnen på 175 grader i 8 minuter. 3. Blanda 5 äggulor, mjölken och limesaften. Häll i bottnen och in i ugnen i 15 minuter. 4. Ställt kallt i minst 3 timmar och ta ut 20 minuter innan servering.

Superenkelt och supergott!


bild härifrån.

closer.








Mycket film och tv nu. En av mina favoriter, closer, går på tvåan 21.40 ikväll!

mauro & pluras kök.



Hej. Jag har fastnat framför mauro & pluras kök på tv8play sen jag kom hem från malmö runt lunchtid. Att jag har missat det här! Har haft väldigt svårt för plura innan (av någon anledning jag inte riktigt kan sätta fingret på) och mauro har liksom inte varit mer än några låtar som sarah och sådär. Men så har jag ju sett plura i tv4s Så mycket bättre och man kan inte annat än älska honom. Så rakt igenom ärlig och fin. Dessutom vill jag ge en stor eloge till Hannah Widell som ligger bakom båda av programmen, genialiskt.

synagogan.

Godmorgon! Nu sticker jag snart till malmö för att besöka synagogan med skolan. Jag har ju läst religionshistoria nu snart i en termin, och där ingår en grundläggande delkurs i judendomen och så har jag valt till en som heter judisk humor och identitet. Det ska det bli väldigt spännande att se hur en sabbatsgudstjänst går till i praktiken!

Är ni nyfikna på judedomen (det är en väldigt intressant religion) kan ni gå in på malmös församlings hemsida, som har svar på vanliga frågor om religionen här. Vi hörs senare under dagen, puss!

spindelmannen.



Nu:
spiderman 3.

recept; medelhavsgratäng



Ikväll har jag bjudit mina föräldrar på världens godaste medelhavsgratäng. Tänkte att ni skulle få receptet!

Ni behöver:
♥ ca. 1 kg mjöliga potatisar
♥ en paket fetaost
♥ 3 dl matlagningsgrädde
♥ soltorkade tomater
♥ 1 gul lök
♥ 1 paprika i valfri färg

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smörj en form. 3. Skiva potatisen, tomaterna, löken och paprikan och smula fetaosten. 4. varva dessa ingredienserna två omgångar och salta och peppra mellan varje lager. 5. Avsluta med att hälla över grädden jämnt i formen. 6. In i ugnen i 50 minuter. 7. Servera tillsammans med något gott, till exempel kycklingfilé, stekt svamp, en sås gjord på turkisk yoghurt och sweet chili sås och lite grönsaker!



får jag gå precis så nära




snö.

Klockan är tolv och det enda jag har gjort sen jag vaknade är att titta på två webbprogram, äta frukost och konstatera att det snöar ute. Det härliga med det.


min torsdag i mobiltelefonen.


Vid elva hämtade mamma upp mig och vi körde till mitt favvocafé olof viktors. Där blev det surdegsbulle med ost och grönsaker och thé, i vanlig ordning.


Och så köpte jag med mig lite kakor och åkte hem till mormor och morfar och fikade. Pepparkakscheesecake, mmm.



Köpte en chokladkalender (!) på bo ohlsson och tittade på julorkestern, åt mat med familjen, tog sjubussen till lund och nu ska jag titta på veckans kanin! Mest för att alex schulman är programledare. Det var min torsdag det!

sånt man egentligen inte får säga, men...

... jag mår bara så jävla bra just nu!


sarahs redigering

jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals



Jag har lyssnat på denna låten säkert minst tjugo gånger om dagen nu ett tag, kan liksom inte få nog. Albumet släpptes ju för ett tag sen, men det blir bara bättre och bättre hela tiden. Och denna låten, alltså. När jag sitter på bussen till och från skolan vill jag mest dansa och sjunga högt, och jag vill lyssna på precis varje litet ord och varje skiftning i musiken. Obeskrivligt.

stjärntecken enligt vogue

I senaste brittiska vogue har de tolkat alla stjärntecken utifrån olika designers, en fantastisk idé tycker jag och har suttit förstummad här en stund. Jag tänkte att vi skulle titta lite på mina favoriter.


jungfru i christopher kane


oxe i dolce & gabbana


fisk i miu miu


stenbock i chloé


väddur i alexander mcqueen


tvillingarna i stella mccartney


våg i louise goldin

Bilderna kommer härifrån, och där kan ni se resten av stjärntecknena också.

rosetter, giraffer och läppstift.











klicka på bilderna för källor.

novemberinspiration på wonderlandbloppis!

En gång i månaden hade vi tänkt lägga upp lite inspirationsoutfitsbloppisen med saker som vi säljer. Under bilderna finns länkar till plaggen och så kan man köpa hela outfiten till ett rabatterat pris! Är det inte toppen?



Novemberinspirationen hittar ni här!

vad jag köpte på erikshjälpen.


fröken julie, cigarettask som ska användas till annat och en fantastisk sjal.


superfin väska.


finaste planschen!

en alldeles vanlig, men ovanlig, tisdag.

Idag har varit en sån himla bra dag!





På förmiddagen mötte jag upp maria och vi gick raka vägen till erikshjälpen som hade på tok för mycket fint för mitt  eget bästa. Eller kanske för min plånboks bästa, rättare sagt.


Vi gick vidare till fyndkällaren men hittade tråkigt nog ingenting. Allt fint var för dyrt.


Sen gick vi till AF-borgen och åt godaste mackan med chevré, pinjenötter och honung. Alltså, dör.


Efter det gick maria till skolan och jag tog bussen hem för en timme. Drack en kopp kaffe, tittade lite på tv och hoppade sedan på bussen till skolan jag med och hade en tretimmars föreläsning om judisk humor och identitet. Tycker så mycket om dessa tisdagseftermiddagar.

måndagströttheten.



Hej hjärtan. Idag har jag mest varit måndagstrött i skolan och så har jag gjort egna pitabröd med tonfiskröra och massa grönsaker i. Gott! Jag tog precis tag i världens diskberg och funderade på i vanlig ordning varför man (jag) inte bara lär sig att diska direkt. Nej, denna dagen blir nog inte bättre än såhär så jag tror jag går och lägger mig istället. Godnattpuss.

jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv?

Ibland kan jag ha väldigt svårt för meningslösheten. När det känns så fruktansvärt hopplöst och allt bara känns totalt förglöst. Kanske beror det på att jag har blivit lite hinduism- och buddhismskadad med deras filosofi om att allting bara går runt, runt och är förgängligt. Det finns ingen början och inget slut, och värst av allt är kanske tanken om icke-jaget, att det inte finns något jag, ingen själ. Jag har väldigt svårt för att acceptera det. Vad finns det för mening för just mig att leva om det inte finns något jag? Och ska vi vara helt ärliga så kommer förmodligen inte just jag göra något särskilt stort för denna världen, precis som de flesta andra inte heller kommer att göra. Den lilla människan föds och dör och gör däremellan inte så stort vcäsen av sig, vilket kanske inte gäller för en extremt liten del men för de allra flesta.

Men så vänder det. Plötsligt blir de äldre byggnaderna så vackra att man tappar hakan igen, musiken känns i precis hela kroppen och just det leendet av just den personen man möter på gatan på morgonen när man är så trött att man bara vill lägga sig ner på trottoaren, det leendet kan rädda ens dag. Och just då känns det som att man vinner över meningslösheten, om än för en kort sekund.

du är snart där.


14 november.







Min söndag har varit sen frukost med föräldrarna, ge paket till pappa, åka till ö&b och köpa nödvändiga saker som avfallspåsar och tonfisk, titta på män som hatar kvinnor, äta traditionsenlig farsdag-middag hemma hos mormor och morfar och sen åka hem till lund. Nu ska jag titta på ett avsnitt vampire diaries och äta marabou sensation double créme wafer (jag tror att himlen smakar så). Vilken fin helg det har varit, längtar till måndag nu. Puss.

fars dag



Glöm inte att krama era pappor lite extra idag!

lill-babs









På tal om Så mycket bättre, hur fantastiskt snygg var inte Lill-babs när hon var yngre? Herregud.

så mycket bättre.

Ikväll är det dags för fjärde programmet av tv4s Så mycket bättre, ett program där ett gäng kändisar spenderar en vecka på gotland och får varsin dag där de får bestämma exakt allt de vill göra och så ska de andra artisterna tolka varsin låt av just den personen. Det har blivit en riktig succe, och jag förstår verkligen varför. Särskilt när det gäller att artisterna ska tolka andras låtar, det är genialiskt och de gör ett otroligt bra jobb.

Men det som jag tycker mest om med detta programmet är att det enda särskilda målet som dessa artisterna har är egentligen att de ska umgås, prata med och lära känna varandra. Finns det något viktigare? Visst är det spännande med massa tävlingar och drama som presenteras i andra serier, men jag tycker det är så oerhört fint med ett program som går ut på att det helt enkelt är så mycket bättre när vi är tillsammans. Att varje människa har, oavsett om det är en artist eller inte, en intressant historia att berätta. Det handlar egentligen inte om kändisar, det känns bara som att det råkade bli så. Givetvis drar det tittare eftersom det är kändisar men det är inte det viktiga. Inte för mig iallafall. Det är intressant eftersom man får komma dessa människorna lite närmare på djupet, får veta vad som är viktigt för dem och hur de är som människor. Det är kanske vinklat, vad vet jag. Jag tycker det är fantastiskt ändå. Klockan åtta på tv4 ikväll, alltså.

inflyttningsfest!



Igår var det dags för inflyttningsfest hemma hos mig! Jag hade köpt blommor och gjort fint i lägenheten.


Jag var glad.


Det bjöds på hemmagjord pizza.


Och mousserande vin.


Så fick jag massa fina paket också. Åh.


Finaste Maria var där.




Linnea, Anna, Emelie och Sanne.


Sarah, Maria, Hanna och Linnea igen.


Qu kom med cupcakes!!!




Anna var där <3


Hon hade finaste tröjan med finaste citatet.


Maria, Qu och jag.




Maskerna togs fram.



Sen när nästan alla hade gått lyssade vi på massa massa säkert! och spexade vidare. Och så var den inflyttningsfesten över! Tack för en strålande kväll, världens bästa vänner.

tonight.






Hej lovers! Här kommer lite bättre bilder (fast fortfarande webcam, haha) på nya frillan och jag skulle vilja påstå att I am, som tyra banks säger, working my hair! Älskar det. Ikväll ska jag ha en liten inflyttningsfest för vännerna med lite pizza och skumpa. Oslagbar kombination, tippar jag på. Ha en fantastisk fredagskväll, kära ni!

trollsländor och en val.





En av mina favoriter bland smyckestillverkare är söta Matilda som driver shopen Quietland. Mina senaste tillskott i smyckesfamiljen är ett par trollsländor och en val. Åh.

förlåt att jag aldrig sagt förlåt



Denna låten har jag fastnat för mest hittills på nya albumet. Så hemskt fin och sorglig.

jag har gått för långt, kan inte sluta gå
hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå
i ett ensamt rum, en sekund blir tusen år
för ljus att nå. så djupa sår
sjunker längre för varenda gång jag vänder om
men jag vänder om, än en gång
orden fastnar halvvägs, jag vet inte hur jag bär mig åt
samma gamla visa, jag vet inte vad det är för låt

allting börjar om. jag kan börja om
jag behöver hela mig, så jag kan ge dig hela mig
när allting börjar om

jag har gått så långt, nästan blivit van
historien upprepar sig och slutar alltid likadant
sidan som går vidare har någon redan rivit av
så jag griper tag i vita blad
om inte jag var feg, om inte du var den som hade rätt
hade väl du aldrig kunnat genomskåda allt som skett
samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt
förlåt att jag aldrig någonsin sagt förlåt

allting börjar om. jag kan börja om
jag behöver hela mig, så jag kan ge dig hela mig
när allting börjar om

new hairdo.





Och jag älskar det!

goodbye long hair.










Nu gör jag det bara.

paljettmössa





Hälsa på min nya paljettmössa från h&m! Det är lite abba-varning på den, men det ska nog funka fint. Den är festlig tycker jag!

Sådärja, då var skolan över för denna veckan. Det är nämligen såhär att jag bara har föreläsningar måndag till onsdag resten av terminen - Lyx! Nu pyser jag till tomelilla för drillträning och lite andra saker, hejhopp!

november please be good to me.











att skriva.

Att skriva har alltid varit väldigt naturligt för mig. Som att andas, ungefär. Jag har aldrig varit särskilt intresserad utav grammatik, hur ett språk är uppbyggt med feminina och maskulina verb och hur ändelser förändras och så vidare. Och eftersom jag aldrig har varit intresserad har jag inte riktigt brytt mig om att verkligen lära mig grammatiken i de språken jag har lärt mig (förlåt alla språklärare). Jag har alltid följt min inre intuition och skrivit/sagt det som låter naturligt rätt. Tur för mig är att det oftast har varit just grammatiskt rätt, även om det inte riktigt har varit min mening.

Men det senaste året känns det som att jag har tappat skrivandet lite, börjat tvivla på min förmåga. Kanske har det att göra med att skrivandet inte praktiseras mer än här på bloggen (vi har inte haft så mycket skrivuppgifter på universitetet, varkens nu eller i stockholm), kanske har det lite att göra med att efter en viss tenta i litteraturvetenskap blev jag otrolig sågad av en lärare angående just mitt språk. Syftningsfel, stavningsfel, fel meningsuppbyggnad och så vidare. Det är tråkigt, för jag har alltid tyckt att just skrivandet har varit något som jag är ganska bra på, lite av min grej sådär. Det är ju just skrivandet jag vill syssla med.

Vad jag vill få fram med denna texten är nog att man aldrig ska tvivla på sin förmåga, för det blir verkligen bara bara sämre. När så många andra har sagt motsatsen till vad den läraren på stockholms universitet sa, när jag själv egentligen är fullt övertygad om motsatsen, då ska jag inte tvivla. Så nu tänker jag sluta med det.

svart, vitt och allt däremellan



Hej. Jag tänkte att vi skulle börja denna tisdagen med Daniel Adams-Rays nya album som nu finns på spotify. Ni hittar det här! Nu ska jag ta tag i mig själv och försöka resa mig efter gårdagen, känns lättare sagt än gjort. Frukost och en dusch är nog en bra början.

autumn leaves me with an empty feeling.





Nu har jag fått hem mina tygpåsar som jag beställde av Julia! Hon trycker dem själv med egengjorda tryck och jag tycker de är superfina.

härlig start på veckan.

Det känns som att min måndag kunde ha börjat bättre. Först snoozar jag en halvtimme för att jag är så trött att jag håller på att kollapsa, sen tappar jag busskortet mellan kylskåpet och garderoben, vilket leder till att jag får stå och kämpa för att få ut det och missar den bussen jag tänkte ta. Men det gjorde inte så mycket, eftersom jag för en gångs skull var tidigt ute, så jag promenerade längre bort där stadsbussen gick och tog den istället. Så kommer jag till skolan och det visar sig att föreläsningen som jag trodde började klockan tio, börjar klockan ett istället. Tur att det är fint väder iallafall.


och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Jag vet inte, ibland känns det bara som att jag tappar mig själv.

söndag







Imorse kom mamma och pappa med frallor och vi åt frukost tillsammans. Sen har dagen fortsatt vara sådär bra utan någon direkt anledning. Jag har tvättat massa tvätt, rensat lite kläder, druckit hasselnötskaffe som jag köpte på indiska igår, varit ute på en promenad i det fina vädret, tittat på robin hood, tagit itu med lite viktiga saker och nu avslutar jag dagen med att titta på bridget jones och ska strax gå och lägga mig. Hoppas ni har haft en fin helg, puss!

we are the world



Jag vet att denna videon är oerhört cheesy, men jag älskar den ändå. Gråter varje gång.

på tal om lägenheten...

Det är några av er som har frågat lite hur lägenheten ser ut, om jag vill göra ett slags hemma-hos-mig-inlägg. Och det ska jag givetvis göra! Det har bara varit så mycket den senaste tiden, men snart är allt klart och då ska ni få se. Stay tuned!


miniatyrer i köket.





Jag är ganska så svag när det gäller minatyrer av saker. Till exempel små skopor och ett litet rivjärn, det kan jag verkligen inte motstå!

fredag och lördag.




Fredagskvällen var hemmagjord pizza, rödvin, mamma som sällskap, godis och chips och idol.

Idag är det äventyr med bästisen som står på schemat, och jag blir upphämtad typ nu så au revoir!

shoes.




Är lite (mycket) sugen på dessa finisarna från h&m. Fast jag är lite osäker på vilken färg. Vad säger ni; svarta, röda eller blåa?

jag får liksom ingen ordning på mitt liv.


ännu mer Sandra.

Vill man få ännu mer av mig kan man göra såhär:

♥ lägga till mig på twitter där man får följa varje litet steg.
♥ bli vän med mig på facebook (så kan vi prata hemlisar med varandra), sök bara på Sandra Berg så ser ni på bilden vem som är jag.
♥ kolla in min streetstyleblogg där jag lägger in bilder på sådant som inspirerar mig.
♥ skicka iväg ett litet mejl till [email protected] om man har något särskilt på hjärtat. det är alltid kul att få mejl!


att vara en i mängden.

Älskar att gå och titta in i fönster när jag är ute och går på kvällarna. Att inse att precis allting inte kretsar kring en själv (så känns det ju ibland) utan att det finns andra människor också med andra berättelser. Denna lilla inblick på bara några sekunder när jag ser någon sitta vid datorn, vid tvn eller laga mat, och bara känna sig en i mängden. Oftast vill jag vara alldeles unik och olik precis alla andra, men ibland är det skönt att bara vara en bland hur många som helst.

pappsens dag.











Imorse var det tänkt att vi skulle köra över bron till grannlandet, men planerna ändrades på grund av busvädret. Så vi stannade till i malmö istället och firade pappsens dag med god mat, lite strosande i affärer på gågatan och så avslutade vi firandet med tårtrester från igår hemma hos mormor och morfar. Och det var inte så tokigt det heller, minsann!

idag fyller världens finaste pappa år.



Grattis pappa! <3

tjyvstart.




Ikväll har vi tjyvstartat födelsedagsfirandet för pappa med tårta tillsammans med familj och släkt. Nu tänkte jag kollapsa i sängen, ska upp tidigt imorgon. Godnatt finisar!

long ears made him happy.












Fenomenala marc johns.


maybe, maybe not




Idag har jag inte föreläsning förrän klockan tre, och ungefär så kommer det se ut varje tisdag nu ett tag framöver. Härligt tycker jag, för det innebär ju sovmorgon och sådana trevligheter. Nu ska jag göra äppelmos, och sen kila iväg till skolan. Adios!

lanvin ♥ h&m



Älskar detta.

november.







Efter en inledande föreläsning i delkursen hinduism, buddhism, sikhism och jainism mötte jag upp mamma vid domkyrkan runt tolvtiden. Vi spatserade vidare till conditori lundagård som låg alldeles i närheten, och jag blev överraskad med present eftersom jag hade klarat judendom-kristendom-islam-tentan!!! Herregud vad glad jag blev när jag fick reda på det. Sen gick vi in i massa massa affärer, och jag köpte bland annat en vinterjacka som inte är särskilt fin men åtminstone varm och det är ju kanske det som är grejen med vinterjackor.

Hemma hos mig lagades en utsökt middag bestående av lax, potatis och grönsaker i ugn och god sås. Bra början på november!

indestructable



Nya videon till nya versionen av indestructable!!!

RSS 2.0