söndagsmiddag på löderups strandbad.

























Här kommer ett bildregn från idag
när familjen och släkten har varit och ätit finmiddag för att fira pappsen som fyller år i veckan. Gruppbilder, god mat och efterätt (som alltid är godare), lite kaffe på det, paketöppning och sådana trevligheter. Ikväll har jag överraskat gudfadern med blommor, som fyller år imorgon, och så fick jag äran att träffa lite kossor också. Vilken söndag!

det här är du och jag.





ur finaste cup of love

halloween.











Lite såhär såg halloween ut förra året, med maskerad där jag var utklädd till 40-tals dam och hade en fantastisk kväll (med inslag av kaos och hjärtekross, men det hade inget med mina fina vänner att göra). Årets halloween spenderar jag i föräldrarnas soffa med tv och chips. Men jag klagar inte, nej inte alls faktiskt!

min lördag.

Inatt sov jag på marias soffa och imorse när vi vaknade kändes det som att det skulle bli en bra dag. Och det blev det!


Efter frukost klädde vi på oss och jag fotade maria till streetstylebloggen.


Tittade på löven och tänkte att snart är denna årstiden över, vilket känns tråkigt eftersom hösten är så fin.



Stack bort till värnhem och entré och jag hoppade in i ett provrum på monki och provade en klänning som var på rea och en t-shirt. Det fick bli ett köp av båda, minsann.



Såhär fint är det utanför folkets park.






Så vi stannade och fotade massa.




Sen gick vi vidare till myrorna, stannade på ett fik och jag åt gudomlig daimcheesecake, bort till h&m på storgatan och gustav adolfs tog (som är det bästa), snabbis på lagerhaus och sen tog jag farväl av m och hoppade på tåget till lund där pappa och morfar väntade i lägenheten. De hade varit på ikea och köpt rullgardiner till mig, och sedan satt upp dem. Sånna snällisar! Sen följde jag med dem till tomelilla och nu sitter jag här i föräldrarnas soffa. Det var min lördag det!

friday night.



vänta på bussen





Igår åkte jag som sagt till maria och spenderade kvällen med att äta godis, chips, dricka rödvin och cola och titta på idol och new moon efter det. Mysigt värre!

puss.





En liten puss till er!
Glöm inte hur fantastiska ni är. Nu smiter jag till malmö och spenderar kvällen hos maria med lite vin och filmmys och så.

fredag!




Så, mina vänner, nu är tentan skriven och jag har försökt sova en stund (blev i princip fyra timmars sömn inatt) men det ville tyvärr inte min kropp. Så nu tänkte jag ta tag i lägenheten som ser ut som ett litet bombnedslag, den har inte riktigt blivit prioriterad på grund av allt pluggande. Men nu ska här bli fint igen!

taggad på fejjan av annabanana.




1. på malmöfestivalen. 2. jag och julia på popaganda i somras! 3. tre gladisar på 20årsfest.

skor och fisk.



bild 1: säg hej till mina nya skoälsklingar! köpte dem på erikshjälpen igår för 70 riksdaler, något jag kan tycka är lite utav ett överpris för att vara secondhand. men samtidigt visste jag att jag skulle ångra mig om jag inte slog till. bild 2: min middag som alldeles precis har hamnat i min mage. torsk som morfar har fångat, kokt potatis, broccoli, morötter och lite citron. behöver jag säga att det var gott?

petit déjeuner.



onsdagsmys.



Min dag har varit tentaplugg, en sväng på erikshjälpen, till ica för att fylla kylskåpet, drillträning med söta femåringar och sen bil till lund med mamma. Nu har vi onsdagsmys med varsitt glas rött, popcorn, saffransskorpor och naturgodis. Och så lite bonde söker fru till det. Vardagsnjuter till tusen, och jag (och mitt kaoshjärta) fullkomligt älskar det.

juliet capulet is in a relationship and it's complicated.











tentatentatenta.



Hej. Jag vet att bloggen är lite tråkig just nu, tyvärr (fast det menar jag egentligen inte, för det är sjukt intressant att läsa om det här) har dessa böckerna den mesta av min uppmärksamhet för tillfälligt. Hoppas att ni förstår, jag måste nämligen monsterplugga fram tills fredag då det är dags för tenta igen. Så nu ska jag läsa vidare om lille buddha, som min föreläsare kallade honom!

get some



Äntligen har lykke li släppt nytt!

ibland behöver det inte vara mer än såhär.



Imorse sov jag länge, åt en god frukost, slängde in lite tvätt i tvättmaskinen, tittade på sjunde himlen och nu har jag duschat länge och tittar på schulman show. Om någon timme ska jag ta bussen till tomelilla och spendera några dagar där för drillträningar, tentaplugg och familjetid. Härliga måndag, ibland behöver det inte vara mer än såhär.

dalarna vs. skåne





Här går jag och lovar er uppdatering så står bloggen tom hela helgen. Vilken stil va! Hursomhelst så kom jag hem från borlänge sent igårkväll och somnade medebums. Har verkligen haft en toppenhelg tillsammans med massa roliga drillmänniskor och lärt mig en massa, och dessutom fått en ordentlig träningsvärk på köpet! På bilderna ovan ser ni lite hur vandrarhemmet såg ut som vi bodde på. Det märktes att vi hade hamnat i dalarna...


hela gänget.

mot borlänge.



Hej! Nu sticker jag till borlänge över helgen på drillinstruktörskurs, men datorn hänger med så förmodligen hörs vi snart igen! Puss <3

(för övrigt tar det ungefär åtta timmar att åka till borlänge från lund. phue.)

på tåget.

Jag sätter mig i en fyrasits på öresundståget och mitt emot mig sätter sig en kille i sjuttonårsåldern, kanske yngre. Han ser så oerhört liten ut. Han tar upp boken Ondskan av Jan Guillou och försöker läsa men kan inte låta bli att snegla på alkoholisterna bredvid. Han stirrar på den gröna tuborg burken precis som att han aldrig har sett en öl förut, och jag börjar fundera på om detta är något hans föräldrar har försökt skydda honom ifrån. Hela denna världen som han nu får en liten inblick i. Och i alkoholisternas ögon och i deras sargade ansikten står det att den ondskan som är på riktigt kan man inte läsa sig till. Jag uppfattar hela situationen som tragisk, men nödvändig och oundviklig. Pojken tittar på dem som om han vore på zoo och ser apor. Apor som mamma och pappa har berättat om där hemma men som inte blir helt på riktigt förrän man ser dem i verkligheten. Men aporna märker det inte ens, åtminstone ger de ett sken av oberördhet. Hon tar en klunk av ölen och han tittar ut genom fönstret med både en sorgsen och ganska nöjd blick, samtidigt liksom. Pojken stiger av efter några hållplatser och tar sin bok med sig, och en historia att berätta vid middagsbordet hemma. Alkhoholisterna sitter kvar, även när jag går av tåget, och kanske sitter de kvar ända till växjö.

Att två världar kan skilja sig så mycket.

regnbågen i en kaffekopp.



Ibland får man anstränga sig lite extra för att se de små fina sakerna, till exempel regnbågen i en kaffekopp.

marknad.










Hej lovebirds! Jag är i tomelilla och har varit på marknad i det fantastiska höstvädret idag. Då kan man fika med fint sällskap, köpa örhängen i ett indianstånd och köpa marknadsgodis och thé som heter höstglöd. Och precis det har jag gjort också! Festligt va. Nu ska jag äta korvstroganoff och ris med familjen, adios!

jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks.


"för jag har märkt att hunger lönar sig och att en människa som hittat rätt presterar tusen gånger bättre"

Clara skriver ett så himla bra inlägg här om att man inte ska ha tråkigt om man inte måste, att man måste våga använda sina resurser och just det man är bra på och göra någonting av det. Att våga drömma och att våga göra verklighet av sina drömmar.

"om man inte ens vågar drömma större, om man nöjer sig redan innan man har försökt – då kan man heller aldrig komma vidare."

sälpussar.


Läste denna lilla notisen i City igår och var ju såklart tvungen att kolla upp klippet på youtube. Det ser ni nedan och det är ju helt bedårande! Åh.


dear mr. potter, i still daydream about getting my hogwarts letter.










senapsgul.



Senapsgult är inte bara ett fint ord utan också en väldigt fin färg, kanske bästa höstfärgen. För övrigt tittade byggarbeterna utanför fönstret väldigt märkligt på mig när jag poserade framför kameran och tog bland annat denna bilden. Nåväl, nu hoppar jag och sjalen på ett tåg till hässleholm för att spendera resten av dagen hos denna damen!

så jäkla häftigt.

Idag har jag varit på sista buddhismföreläsningen inför tentan nästa vecka. Känns så himla sorgligt, jag fastande verkligen för buddhismen och fann den väldigt faschinerande. Och dessutom har vi haft en helt fantastisk föreläsare. Tänk att det kan göra så mycket. Det är kanske uttjatat men det är verkligen otroligt viktigt att den som lär ut är engagerad och passionerad inom sitt område. Då dras studenterna med och det blir så hemskt roligt att lyssna och lära.

I början av denna kursen (alltså hela religionshistorian) nämnde en lärare att alla föreläsare är totalt insnöade på sin religion och det kan vara lite förvirrande för oss studenter eftersom vi blir dragna på olika håll imed att religionerna är så olika. Men det är ju det som är roligt. Att man känner att man vill dyka ännu djupare in i religionen efter att föreläsningen är slut, att det finns så mycket att hämta. Att förstå skillnaderna och likheterna. Men samtidigt inse att man aldrig kan bli fullärd när det gäller religion eftersom det hela tiden förändras. Det är så jäkla häftigt.

att vakna av regnet.


kladdkaka.

Läste någonstans på facebook att det är kladdkakans dag idag! Det är väl förmodligen inget officiellt men jag tyckte det lät fint och så fick jag ju en anledning till att baka nu ikväll också. Så nu ska jag äta en bit av den, dricka thé och titta färdigt på top model!


en annan dag, en annan kladdkaka

och vinnaren är...

Nu har jag dragit en vinnare i tävlingen! Och bidraget kommer från signaturen firewood dangerton med ordet medhjälpare. Förklaringen är:

"Kassa associationer eftersom att det ofta är synonymt med kumpan, eller medbrottsling, men egentligen är det ju ett ganska trevligt ord. Någon som är med dig och hjälper dig."



några av mina medhjälpare

Tänkte att ni skulle få se resten av bidragen också!

Åsa - "Alla mina andetag bär ditt namn", med förklaringen "Är en boktitel, så fantastiskt vackert...."


bild: papertissue

Maria
- "jag älskar dig", med förklaringen "många tycker säkert att det är både fantasilöst och klyschigt men när jag ändå tänker på det så tror jag att det är min favoritmening för vad kan en människa säga till en som är finare än det, egentligen? att älska någon känns större än allt annat tycker jag."


bild: weheartit

Sarah - "daffodils",  med förklaringen "(försökte komma på något svenskt ord som överträffar det, men det finns inte) mitt hjärta hoppar lite när jag säger daffodils för mig själv, kanske på grund av att ordet finns med i min favoritfilm, big fish."

Elin - "utanmyr", med förklaringen "det var ordet som kom upp i mitt huvud. Det är namnet på en bok som inte är så värst bra egentligen, men miljöbeskrivningarna i boken är underbara. Om ett litet rött torp vid en mörk sjö, en sommar. Ett gäng ungdomar tillbringar sin tid där med att bada, koka soppa, fotografera, elda i den öppna brasan, fiska och plocka smultron. Detta låter jätteknäppt, men jag får bara en sån ljuvlig känsla bara jag tänker på ordet Utanmyr. Det är så jag vill bo någongång."


bild: papertissue

Kim
- “You can have anything in life if you’re willing to sacrifice everything else for it.”, med förklaringen "För att det stämmer. Det är vad som gör livet så svårt och orättvist på något sätt. Allting handlar om vad man vill vinna och vad man väljer att förlora. Det underbaraste och hemskaste."

cup of love.

Jag tänkte börja denna måndagen med att tipsa om min absoluta favoritfilm - cup of love. Framförallt handlar den om kärlek.


Om kärlek till slutet.


Om desperat och olycklig kärlek.



Om förvirrande och spännande kärlek.


Om sådan kärlek som helt enkelt inte går att stoppa för att det är meningen att det ska bli så.

Se den. Även om det gör lite ont i hjärtat efteråt är det enligt mig en av de finaste filmerna som finns.

att blogga.

Jag älskar att blogga, tycker att det är något av det bästa som finns. Jag får dels uttrycka mina tankar och funderingar inför fina läsare och så får jag tipsa er om saker som jag tycker om. Och att så många (ni är ju faktiskt en del) vill gå in och läsa här varje dag tycker jag är fantastiskt och ska jag vara helt ärlig så är det lite svårt att förstå att siffrorna i statistiken faktiskt innebär riktiga människor som sitter framför datorn och läser det jag har skrivit och tittar på mina bilder.

Men så blir det så ibland att man helt enkelt inte har så mycket att säga. Som denna helgen, till exempel. Av någon anledning som jag inte är riktigt säker på, har jag varit helt slut och i princip inte orkat göra någonting. Förmodligen är det allt som har lagt sig efter flytten och det är ganska intensivt i skolan eftersom tenta nummer två närmar sig. Det är ganska mänskligt att inte vara särskilt kreativ när man knappt orkar tänka. Jag tänker aldrig någonsin be om ursäkt för att jag inte bloggar, eftersom jag först och främst gör det för min egen skull. Men jag tänkte bara förklara lite grann, och berätta att bloggen (och dess läsare) är oerhört viktig för mig. Glöm inte det.

Och så tänkte jag berätta att tävlingen är avslutad, och vinnaren presenteras någon gång under morgondagen! Alla tävlingsbidragen var så fina så jag känner att jag måste sova på saken.

berg och dalvana.

Hej finisar. Tänkte bara titta in och berätta att jag lever, är i tomelilla hos mina föräldrar och andas lite. Vill även påminna om tävlingen som avslutas imorgon. Skriv ert favorit ord eller mening tillsammans med en liten förklaring så kan ni vinna en hemskt fin bok. Puss! <3


socker


kusselin.





Ikväll har min kusin johanna varit här och vi har lagat finmiddag, tittat på film, ätit chokladbollar och skrattat i vanlig ordning. Jag vet inte riktigt varför, men varje gång vi umgås beter vi oss som femtonåringar igen och sitter och asgarvar åt precis ingenting. Underbart.

Och nu har jag efter några paniktårar, med hjälp av fin mamma och fina vänner, bestämt vad jag ska läsa till våren. Egentligen var det ganska självklart, men ibland behöver man lite hjälp på traven.

hej, ville bara säga att hösten är så himla fin.









torsdagstipsen.

tävlingen där man kan vinna en väldans fin bok.
spotifylistan med massa bra höstmusik.
wonderlandbloppis som har mängder av fina saker till sjukt billiga priser.

blåa chokladbollar, rosor & solnedgång.








Efter två fantastiska föreläsningar om buddhism kom mina föräldrar hit och vi fikade blåa chokladbollar, jag fick fina blommor av mamma och sen gick vi en promenad när himlen var helt fantastisk (men det blir aldrig likadant på bild som i verkligheten). Vilken fin onsdag det har varit!

ägg.


klicka på bilden för källa

Hej hjärtan! Idag känns livet lite lättare att leva. Ibland blir man bara less på allting, ni vet.

Nu är jag hemma på lunchen och äter ägg. Har massa ägg som måste ätas upp, och nu blev det äggröra med soltorkade tomater och pesto. Ihhhk, gott. Vore fint om ni kanske hade något superrecept som innehåller ägg, annars lär jag föräta mig på det gamla vanliga!

always laugh when you can. it is cheap medicine.










klicka på bilderna för källor

i'll be fine, just not today.

Idag är en sån dag när jag irriterar mig på att busschauffören är på otroligt gott humör och till och med önskar mig en trevlig dag när jag stiger av, när jag tror att jag ska dö av mensvärk och när jag gör ungefär allt för att inte börja plugga (som att plocka ögonbrynen i minst fem minuter, väldigt nödvändigt).

Inte den solskenshistorian jag förväntade mig imorse, alltså.


klicka på bilden för källa

harry potter and the deathly hallows part 1







bilderna kommer från moviezine.com

Första delen av harry potter och dödsrelikerna har premiär om 37 dagar, 14 timmar och 47 minuter, om det var någon som undrar. Jag längtar som en tok!

avokado




Börjar denna dagen med avokadoknäckemackor (finns nog inget bättre, helt ärligt), ett kokt ägg och en latte med kanel på det. Och solen skiner, så det kan ju inte bli annat än en bra dag!

tacos and twilight



Ikväll har maria varit här på besök och vi har ätit tacosrester från igår (lika gott idag) och tittat på första twilight filmen. Fint. Och så fotade jag henne lite precis när hon kom, kolla in på streetstylebloggen!

Nu har hon precis åkt hem så jag tänkte kika på ett avsnitt vampire diaries och sen sova. Har två föreläsningar imorgon så massa sömn lär behövas. Au revoir!

poncho





Idag invigde jag min nya poncho från h&m tillsammans med en loppisfyndad väska som kostade ungefär en tia. Det är underbart höstväder idag med blå himmel och skinande sol, men det märks verkligen att det blir kallare. Åh kan vi inte bara stanna tiden just nu lite.

young at heart and full of hope



qu's bilder från fredags

Godmorgon cookies!
Nu skuttar jag alldeles strax iväg på en föreläsning. Ni glömmer väl inte tävlingen? Ha en fin måndag, puss!

101010



Jag kände att det inte fanns något annat vis att avsluta denna helgen på än att äta tacos tillsammans med fina mamma som sällskap. Alltså, kan man någonsin tröttna på tacos? Gudomligt. Imorgon är det måndag, äntligen! (försöker måndagspeppa)

mitt hjärta slog ett extra slag för pastell - tävling!

Nu är det dags för tävling! Jag tänkte att ni skulle skriva ert favoritord eller favoritmening som ni tycker är så väldans fin. Ni får gärna lämna en liten förklaring till också.

Mitt eget bidrag blir meningen "mitt hjärta slog ett extra slag för pastell" vilket är titeln på boken som man kan vinna. Det är en kärlekshistoria om längtan, om Indien och om minnen. Jag fullkomligt älskar sättet författaren skriver på, varje rad är som poesi. Och just den meningen, titeln, är ren och skär ordkonst för mig. Det känns på ett speciellt vis i hjärtat när jag läser den meningen. Och kanske är pastell mitt favoritord just nu.

Ni lämnar alltså ert bidrag som en kommentar i detta inlägget och så drar jag en vinnare nästa söndag, den 17 oktober, klockan 15.00. Lycka till! (kanske är det så att man har extra stor chans att vinna om man skriver om tävlingen på sin blogg och länkar hit. skriv det i kommentaren isåfall!)




bowlingskor.



Det kan vara så att det på något märkligt vis hamnade ett par bowlingskor i exakt min storlek i min väska igår. Undrar hur det gick till!

jag bowlar aldrig nykter.







Fredagskvällen började med att jag åkte hem till anna k på lantmannagatan där även qu befann sig. Vi drack vin, var nostalgiska, lyssnade på massa bra musik och tittade lite på idol.


Sen gick vi till bussen och mötte upp maria!



Alltså. Sånna finisar.


Vi åkte till värnhem och big bowl! Det första vi gjorde var att beställa in två kannor med öl.


Sen bowlade vi!




Och dansade och sjöng som sjutton samtidigt.




För övrigt var detta typ första gången någonsin jag inte tyckte öl var det vidrigaste jag någonsin hade smakat. Framsteg!



Så helt plötsligt hade det gått en timme och så var vår tid slut, men tiden går ju fort när man har roligt och det hade vi minsann.


Sen gick några av oss till golden och drack öl/cider och sen hoppade jag på bussen hem. Såhär stjärnklart var det klockan tre på natten. Magiskt.

Jag känner bara glädje när jag ser dessa bilderna. Fy fan vad jag älskar er.

festlig kasslergratäng



Igår var mina föräldrar snälla och köpte lite saker till mig på ikea, och efteråt när jag hade slutat skolan kom de hem till mig och lämnade allting och så gjorde jag och mamma en festlig kasslergratäng! Tänkte att ni skulle få receptet.

Ingredienser:
♥ 240 g pasta
♥ 400 g kassler
♥ 1 påse béarnaisesås (blå band)
♥ 2 dl mjölk
♥ 400 g krossade tomater
♥ 100 g gratängost

Gör såhär:
1.
Koka pastan och lägg över i en gratängform. 2. Strö över finstrimlad kassler. 3. Rör ner innehållet från en påse béarnaisesås i mjölken, låt koka upp. 4. Blanda ner krossade tomater i såsen. 5. Bred såsen över pastan och kasslern. 6. Strö över riven ost. 7. Gratinera i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter och servera sedan med en god sallad. 8. Ät!

friday never hesitates



Hej ni! Nu är favvoklänningen från beyond retro på och läpparna är sådär godisrosa, ska alldeles strax åka till malmö och bowla med favoriterna. Det kan ju inte bli annat än bra! Nu är vi glada ikväll, okej? Alldeles bubblande glada och lyckliga.

squirrel



Åh, alltså visst står det Sandra skrivet på denna förtjusande tröjan från h&m?

om varför jag läser religionshistoria.

När jag har berättat att jag läser religionshistoria blir många förvånade. Det är väl inte det du vill syssla med? Det ska väl inte du jobba inom? Och till en början visste jag inte riktigt vad jag skulle svara. Jag valde denna kursen för att det verkade kul och intressant, för att vara kortfattad. Och jag tycker det är fantastiskt att man kan få möjligheten idag i sverige att få läsa en kurs bara för att det är "kul och intressant". Allt man gör behöver inte leda till en karriär, det kan faktiskt leda till att man växer som människa också.

Men jag läser även denna kursen därför att jag tycker att religion är oerhört viktigt. Både för mig som människa och för att kunna förstå andra människor. Eftersom religon har varit en så stor del av många människors liv (det var inte så länge sen sverige hade en statskyrka till exempel) har den också präglat samhället enormt. Inom många religioner är inte det väsentliga vad man tror på, utan hur man gör det. Handlingarna står i centrum och det påverkar ju alla runt omkring. Exempelvis är det bara 20 procent judar i jerusalem som kallar sig troende, men en mycket större procent lever som judar i praktiken. Även inom islam är handlingarna en stor del av religionen, och likaså i hinduismen. Även om man är sekulariserad, och detta gäller också till stor del i sverige, lever man fortfarande kvar i traditionerna som religionen har innefattat. Skapar man en förståelse till varför människor lever som de gör, kan man kanske också utveckla en acceptans och respekt, och på den vägen besegra fördomarna som skapar stora missförstånd.

i rymden finns inga känslor.



Efter skolan kom louise hem till mig och jag bjöd henne på goda veggieburgare som vi tyvärr fick stressa i oss för att hinna med bussen ner till stan. Där blev det bio och filmen i rymden finns inga känslor som jag fullkomligt älskade. Den handlar om en kille med aspbergers och är både rolig och fin och har framförallt ett fantastiskt manus. Se den för guds skull! Trailern hittar ni här.

brooklyn sun


kan vara en av salems finaste låtar.

Godmorgon! Inatt har jag sovit i tomelilla och nu åker jag tillbaka till lund. Idag står det två föreläsningar på schemat och ikväll ska jag bjuda louise på mat och efter det ska vi på bio! Livet är ganska härligt just nu. Pusspå!

into the wild.





Igårkväll såg jag filmen into the wild som handlar om en kille som väljer att lämna allt det materiella och ge sig ut i vildmarken. Han skänker bort och bränner upp pengar, klipper sina kreditkort och id-kort, lämnar sin bil i öknen och lever på mat som han själv skjuter. En väldigt vacker och intressant film som jag tyckte om.

I can't find you.











klicka på bilderna för källor.

tenta och lyxmat.



Idag var det alltså dags för den stora tentan, och det var både lättare och svårare än jag hade föreställt mig. Bara ordet salstenta skrämmer ju skiten ur en, men jag tror faktiskt att jag föredrar den formen (nu när jag vet hur det är) jämfört med hemtenta.

För att fira att jag ens gjorde tentan (var väldigt nära på att ge upp halv tre inatt...) gjorde jag lyxmat ikväll som innebar kycklingfilé, klyftpotatis, fantastiskt god sås och sallad. Kan vara det godaste jag har ätit på väldigt länge!

inte utan dig.


idag har jag:


Druckit obscent många koppar kaffe.


Lyssnat på beyoncé, men kanske allra mest säkert!s nya album som blir, om möjligt, bättre för varje lyssning.


Pluggat som attans.



Fått besök av mamma som hade med blommor från trädgården och ett gott bröd.



Senare kom maria och vi åt pasta med veggiefärs och pastasås, drack några glas vin, åt varsin kanelbulle (som fina mamma hade handlat) och gjorde storslagna planer inför framtiden. Nu ska jag fortsätta plugga!

monday morning och första natten i lägenheten.



Hej finisar! Det blev en obefintlig uppdatering igår, istället blev det ikea och fortsatt fixande i lägenheten. Närmare kvällen åkte föräldrarna hem och jag spenderade första natten i lägenheten - och jag överlevde! Haha. Idag är det turboplugg som gäller, tentan närmar sig med gigantiska steg (imorgon är det dags). De enda tillåtna pauserna är när mamma kommer vid lunch och när maria kommer över en stund ikväll. Hoppas ni har en fantastisk måndag, puss!

igår och idag.



Igår
var jag som sagt på ullared tillsammans med anna. Det blev en mysig liten roadtrip och inte mindre än tre timmar på varuhuset som bidrog till huvudvärk men även några fynd. Kanske mest tid spenderade vi på leksaksavdelningen där jag mest av allt ville köpa lunchlådan ovan med barbapappa på, men jag fick hejda mig. Istället blev det ett jättefint disneypussel som ni ska få se när det är färdiglagt! 1000 bitar lär ta sin lilla tid, dock.

Idag har det varit dags för den stora flytten. I förmiddags packade jag och pappa in alla saker i bilen och släpet, och begav oss sedan till lund och lägenheten för att packa in allting. Det tar verkligen på krafterna att bära saker fram och tillbaka, och ni vet ju att jag har en del saker... Tur att jag har en snäll granne som kunde hjälpa pappa med soffan! När det blev mörkt begav vi oss till tomelilla igen och just nu sitter jag i soffan i mitten av mina föräldrar, och en liten lurvig hund bredvid såklart. Jag ska nog alldeles strax gå och lägga mig, är helt slut efter en heldag på ullared och en heldag av flytt. Imorgon fortsätter det, och förhoppningsvis är det mesta klart närmare kvällen. Hoppas ni har en fin helg!

såhär vill jag också känna ju.


to build a home.








har tyvärr varit slarvig när jag har sparat dessa, så jag har inga källor

Lite det här inspireras jag av när jag tänker på hur jag vill inreda min lägenhet. Ljust, massa detaljer, fina blommor, klänningar på väggarna, spetsgardiner och tusen böcker. Jag vet inte riktigt om det har framgått riktigt, men jag flyttar in redan imorgon!

101001



Hej cupcakes! Nu tar jag en paus från tentapluggande och flyttpackning och tar en tripp till ullared med en fin vän. Kan vara precis vad jag behöver just nu. Glöm inte födelsedagskalaset på bloppisen idag!

RSS 2.0