välkommen på födelsedagskalas hos Wonderland!



Imorgon fyller bloppisen ett år, och då passar det väl bra med ett litet födelsedagskalas! Det kommer innebära sänkta priser och ett "tag 3 betala för 2"-erbjudande, men allt om det kommer ni kunna läsa imorgon på bloppisen. Den hittar ni här!

morgonsol som lyser igenom spetsgardinerna.


Godmorgon! Nu tycker jag att vi gör detta till en alldeles strålande torsdag.

"i like my money right where i can see them, hanging in my closet."

Här varvas det tentaplugg, flyttpackning och ungefär tusen andra saker samtidigt. Men det är kul att känna att man lever! Nu tänkte jag ge mig på att packa ner garderoben och alla smycken, jag är väl klar om sisådär hundra år.



wild at heart.











klicka på bilderna för källor.

för när jag ser dig, min vän, kommer allt tillbaks igen



ja, jag borde gå men köttet är svagt
(är aldrig över dig.)

och på malmö central har de paraplyn som lampskärmar.





Hej finisar! Blev så himla glad när jag kom till lund imorse och det var blå himmel och sol, det perfekta höstvädret. Efter skolan åkte jag till malmö och mötte upp amanda för att köpa hennes skiva och ta en fika innan jag hoppade på tåget till tomelilla igen.

Gå in på amandas hemsida här, hon är en fantastisk musiker och spokenword-artist!

combat boots




Jag har ju varit lite besatt av att hitta ett par vita kängor, utan någon som helst lycka. Tills för en vecka sen när jag kollade runt på tradera i ett sista försök och där fanns de! Aldrig använda och till ett rimligt pris, det kallar jag skolycka.

Och dessutom ser det ut som att dessa är identiska med de jag tittade på från början (men som tog slut), så jag undrar om de inte är köpta på samma ställe. Jag tror att vi är menade att vara med varandra.

this weekend.



I helgen har jag:

♥ varit på drilltävling där jag har agerat stöd/fotograf/åskådare/chaufför
♥ haft myskvällar, tittat på massa film och somnat relativt tidigt
♥ varit på ikea och handlat soffbord, två hyllor och lite annat fint
♥ träffat finaste ellen som jag gick i samma klass som i hela låg- och mellanstadiet

Och nu är jag så fruktansvärt glad över att denna måndagen är över, den tog nästan knäcken på mig.

"flytta inte berget, ge mig styrka att bestiga det"

Idag har varit den värsta dagen på väldigt länge. Anledningen? Jag har suttit med en viktig uppgift hela dagen och det har inte alls gått som jag ville. Önskar bara att jag hade börjat på den i mer god tid, men som vanligt är jag sent ute och inte beredd på skrivkramp. Förstår inte varför man/jag gör såhär, när jag vet att jag mår dåligt över det. Hur svårt kan det va att bara planera sin tid och slippa vara efterklok. Nu är uppgiften i princip klar iallafall, även om jag inte är det minsta nöjd. Men om det är något jag alltid har varit noga med är det att alltid lämna in saker i tid (har aldrig missat en deadline), oavsett hur dåligt det än är. Det är bättre att lämna in något dåligt än ingenting alls.

Rubriken är förresten ett citat som maria skickade i ett sms igårkväll, den meningen har jag tänkt kanske tusen gånger idag.

talk to you soon.

Jag har försökt skriva ett blogginlägg kanske tio gånger idag, men det känns inte rätt. Och då ska jag inte tvinga fram det (mer än jag gör just nu). Vi får höras mer imorgon istället, helt enkelt. Hoppas ni har haft en fin helg, puss!

it's like forgetting the words to your favourite song


Fantastiska Regina Spektors nya video till låten Eet.

autumn makeover





Så himla tjusiga påslakan från h&m's senaste home kollektion - autumn makeover. Älskar pudelmönstret och påfågelmönstret känns ju väldigt Sandrig't!

hemstudier och fredag.

Igår hade vi sista föreläsningen på första delkursen, så nu är det massa hemstudier fram tills den 5 oktober när vi ska skriva tenta. Förutom den har vi en stor textolkningsuppgift att lämna in nästa vecka, phue. Men det ska nog gå bra!

För övrigt älskar jag att det är fredag, som vanligt. Fick vakna av mig själv imorse (eller okej, av sopbilen och av mammas musik från nedervåningen), äta frukost framför sjunde himlen och duscha länge. Lyx.

det går bra nu.

Ni vet den där lägenhetsvisningen jag var på förra veckan i Lund? Det var väldigt många sökande, och det kändes ganska hopplöst. Men idag fick jag reda på att lägenheten är min! Inflyttning är redan nästa helg och ni kan ju gissa om jag är glad just nu.

När jag kom hem hade min fantastiska mamma bakat rulltårta för att vi skulle fira. Jobb och lägenhet på en vecka, det går bra nu!



kalender.


Efter att ha haft en helvit, tom framsida på kalendern i kanske två månader kände jag att det var dags att göra den lite finare. Bilden kommer från den där tjusiga dior-reklamen och baksidan ingick i kalendern. Jag är nöjd! Nu ska jag bara ta tag i alla saker som står inuti också.

school

Förlåt att det blir så mycket tjat om skolan just nu, det blir lätt så när det är i princip bara det som mitt liv handlar om för tillfälligt. Nästa vecka är sista veckan för denna delkursen, och veckan därpå skriver vi vår första tenta. Känns så himla sorgligt att det redan är över. Man vill liksom inte att föreläsningarna ska ta slut, professorerna är så himla intressanta, proffsiga och duktiga och man vill bara sitta som en svamp och suga i sig all kunskap. Nästa delkurs handlar om buddismen och hinduismen, och det ska såklart också bli väldigt intressant.

Oavsett vad ni vill läsa, ta chansen och gör det på universitet eller högskola, man lär sig så otroligt mycket. Och när man tänker efter är det ju faktiskt fruktansvärt kul att lära sig nya saker!



i'm so happy



Efter skolan idag var jag på arbetsintervju, och gissa vad - jag fick jobbet! Det ska jag fira genom att hälla i mig kaffe och plugga plugga plugga. Och göra några glädjeskutt, tjoho!

you know why it's hard to be happy? because you find it hard to let go of the things that make you sad.











klicka på bilderna för källor.

hjortar.


Idag har jag ett par hjortar i öronen, fint!

calleth you, commeth i








Med vissa personer kan man stå framför en kamera och ta tusen löjliga, fula och fina (!) bilder och sedan skratta åt dem tillsammans och bli alldeles varm i magen.

get up and go


Dagens frukost: två mackor med ruccola, avocado, rödlök och örtsalt, melon, kokt ägg och chaithé.

Idag har jag inga föreläsningar, men det finns så hemskt mycket att läsa ändå. Försöker komma på något knep för att komma igång men det finns liksom inget, det är bara att göra det. Finns inga genvägar. Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen åka iväg till ystad för allergispruta. Sen ska jag läsa vidare, och lyssna på min höstplaylist. Pusspåer!

i see a darkness

Imorse ringde klockan 07:30 och jag kände mig tröttare än någonsin. Borde finnas ett förbud mot föreläsningar på måndagsförmiddagar. Slog på nyheterna, suckade och blev om möjligt ännu mer trött. Fina mamma hade gjort mackor som jag kunde ta med till lunchen, men av någon märklig anledning gjorde jag dubbla uppsättningar och det hela slutade med att jag glömde alla mackorna. Tur att föreläsaren var intressant idag, annars hade jag nog somnat i skolan.

Det har varit en tryckande stämning i luften idag. Det märks att man inte riktigt vet hur man ska reagera, ovissheten om hur det kommer bli är stor. Jag kan inte för allt i världen förstå hur över 300 000 svenskar kan välja att rösta på ett rasistiskt parti.



måndagsinspiration - mörkröda läppar, senapsgula koftor och mysiga tröjor




bilder: stylesightings och två sista copenhagenstreetstyle

fem filmtips






höstlöv och tunga regndroppar.


bild: papertissue

Jag har gjort en fin liten höstlista
med massa bra låtar som jag tycker om just nu. Låtar som passar bra att lyssna på när man fryser lite extra mycket och behöver vira flera filtar runt omkring sig, när man dricker tusen koppar thé och tittar på löven utanför fönstret som faller och ibland kanske det känns som att man själv också gör det, när det regnar sådär ofantligt mycket och man förstår inte hur regndroppar kan vara så tunga.

Listan hittar ni här, och förmodligen kommer den fyllas på under hösten. Varsågoda!

19 september

Idag är det dags, hörrni. Nu sticker jag och röstar!


försenad födelsedagsmiddag




förrätt


hos oss får hunden en egen stol att sitta på


gudfar i min fina turban, haha





Ikväll har jag haft liten försenad födelsedagsmiddag
tillsammans med mina fina gudföräldrar och ett par grannar. God förrätt, varmrätt och efterätt, vin, winnerbäck och kent i bakgrunden och sådana trevliga saker. Nu ska jag sova annars somnar jag snart sittandes. Godnattpuss!

dinner and a movie.


Igår hade jag först två föreläsningar i skolan, var på lägenhetsvisning och blev knäpp på vädret som var sol och regn om vartannat. Sen hoppade jag på bussen till malmö och åkte till...


... Louise och hennes fina lägenhet!





Hon hade gjort godaste middagen med kyckling med en sorts fyllning, klyftpotatis, rödvinssås och grekisk sallad med massa fetaost och avokado. Sen blev det massa snickelisnack och efter en film somnade vi ungefär medebums.




Imorse vaknade vi upp till fint, men blåsigt, väder. Åt frukost och gjorde oss iordning, och gick bort till tåget och louise åkte till ystad och jag åkte hem till tomelilla!

Har nog aldrig behövt kaffe lika mycket so...

Har nog aldrig behövt kaffe lika mycket som jag gör idag.


dansa fastän hjärtat brister.



bilder: papertissue

svenskt och osvenskt. (på tal om valet)




"det här med ett främlingsfientligt parti i svenska riksdagen, det känns... osvenskt."

vote.

Det är väl ingen som har undgått att det är val på söndag, ett väldigt viktigt sådant dessutom. Ni glömmer väl inte bort hur oerhört viktigt det är att rösta? Att vi faktiskt utnyttjar det faktumet att vi lever i en demokrati? Röstar man inte har man ingenting att säga till om.

Detta är mitt första val och det känns riktigt roligt!


pluggeliplugg

Idag står det plugg- och hemmadag på schemat. Har en uppgift som ska lämnas in imorgon nämligen. Kanske blir det också en liten sväng på erikshjälpen och så tänkte jag göra tomatpaj ikväll.

Inatt drömde jag förresten om alla tre religioner vår första delkurs handlar om; kristendomen, judendomen och islam. På något sätt var jag en del av varje religion och det kändes läskigt verkligt.


onsdag och mysteriet på lunds universitet.

Hej ni! Idag har jag varit på två föreläsningar som handlade om judendomen, fikat med sarah och sålt lite kurslitteratur, ätit fisk till middag och varit på drillmöte. Hektisk dag, men jag gillar't. Skönt att komma igång igen efter att ha varit sjuk en vecka.

Förresten, blir så faschinerad av detta tornet eller vad man ska kalla det som ligger precis bredvid där jag går i skolan. Tänker bara på mysteriet på greveholm och det tornet Dioda och Sprak åker iväg med i slutet. Haha, hoppas ni inte tycker jag är alltför konstig nu.


facit



Fantastiska Säkert! har släppt sitt album facit nu, och det kan ni lyssna på genom att trycka på bilden. Jag har inte hunnit lyssna igenom mer än kanske tre låtar, men det kan ju inte vara annat än bra!

stöckhölm









Lite såhär såg det ut genom maria's lins under stockholmstrippen. Nu ska jag strax åka till skolan!

måndag i stockholm.


Måndagen började med frukost på waynes.


Sötis!



Jag hade min nya hatt från monki.


Vi åkte till universitetet för att fixelifixa.


Sen åkte vi till mariatorget och café fåtöljen.



Därinne träffade vi fina linnea och pratade mest politik.


Sen gick vi ut i regnet och gick en sväng på beyond retro vid zinkensdamm!


Tillbaka till lägenheten, äta pizza direkt på plåten, dricka cider och öl, hoppa i finkläderna och ta miljoner bilder tillsammans.


Sen tog vi tunnelbanan...


... till Debaser medis!


I födelsedagspresent av mig fick maria nämligen en konsertbiljett till kate nash! Vi var glada och förväntansfulla.





Hon var helt fantastisk, knäpp, underbar, vacker och magisk! Så himla bäst.


Sen tog vi lite fotoautomatbilder, åkte hem och sov och dagen efter tog vi tåget till skåneland igen!

café string och norrköping.



Efter att ha åkt buss hela natten kom jag fram till stockholm vid sextiden i söndags!


Jag hoppade på tuben till liljeholmen och gick till vår gamla lägenhet och lämnade mina saker, sov en stund, hoppade i nya kläder och åkte in till stan och mötte upp Stina från litteraturvetenskapen på Café String!




Där åt vi godaste söndagsbuffén med massa olika sorters bröd och pålägg, men kanske allra bäst var pannkakorna med glass och bär.


Mätta (!) och belåtna gick vi vidare till Beyond Retro på Åsögatan.


Därinne mötte vi upp Denise (också från litteraturvetenskapen) och efter strosande på stan tog vi en fika på götgatan.


Några timmar senare hoppade jag på tåget till Norrköping.



Där hade nämligen vega kören, där maria och linnea är med, en konsert! De sjunger bara massa bra låtar som cyndi lauper's true colors, ingrid michaelsons keep breathing, the arks calleth you commeth I och så vidare. Så bra att man dör lite grann.


Tjugo i nio hoppade vi på bussen tillbaks till Stockholm igen och somnade gott efter kanske världens längsta dag.

släktkalas och nattbus till stockholm.


I lördags var jag på släktkalas hos min kusin emelie som hade fyllt år! Vi åt en fantastiskt god smörgåstårta.


Finaste mamma.


Pappsi.


Kusin Martin.



Sötaste Johanna och Jamie.




Paketöppning.

Sen hoppade jag på en buss till lund och där en nattbuss som tog mig till stockholm!

när verkligheten hinner ikapp.

Hoppade på tåget till skåne imorse och kom fram väldigt många timmar senare, givetvis var vi dessutom försenade med lite mer än en timme. Jag vet inte varför men det var precis som att allt rann av mig, som att verkligheten hann ikapp och allt bara kändes så jävla hopplöst och grått. Hoppade på bussen till tomelilla och bäddade ner mig under den vita mysiga filten och sov en timme. Det hjälpte, lite iallafall. Det måste ske en förändring nu, jag vet det och det underlättar att jag vet vad som ska förändras men det känns så oändligt stort. Babysteps i rätt riktning är nog enda sättet.

Massa fina bilder från helgen kommer, jag ska bara hitta orken och motivationen.

Hej finisar! Jag har rymt till stockholm i...

Hej finisar! Jag har rymt till stockholm i några dagar, är tillbaka imorgon igen och då hörs vi mer. Puss!


grattis kristoffer och tobias!










Tacopaj, politik och val-snack, skratt, glada ögon, trötta ögon, kaffe och efterätt. Det var gårkvällen det!

blue




Såhär såg jag ut igår när jag var hos mina gudföräldrar och firade deras söner!

supergoda laxburgare

Igår gjorde jag supergoda laxburgare som  jag tänkte att ni skulle få receptet på!

Ni behöver:
♥ 500 g lax (färsk eller tinad frusen)
♥ 1 ägg
♥ 1 finhackad lök
♥ 2 msk dill
♥ 1 krm vitpeppar
♥ 2 tsk salt
♥ smör till stekningen


1. Lägg laxbitarna och 2. löken i en matberedare.


3. I med dillen.


4. Knäck i ett ägg och 5. kryddorna.


6. Kör runt tills det blir en bra konsistens.


7. Forma burgarna och 8. stek cirka en minut på varje sida.


9. Servera tillsammans med tomater och vitlöksås, eller gör som Clara och servera med ugnsstekt potatis och en god dressing! Det är för övrigt därifrån receptet kommer. Lycka till, det smakar ljuvligt!

höst.







Hösten är här nu
och jag älskar det. Speciellt nu i början när det inte är för kallt! Dessa fina bilderna togs förra hösten, tänk vad mycket som har hänt sen dess.

Jag har hunnit vara arbetslös några månader, jobbat två veckor i lund, flyttat till stockholm, läst litteraturvetenskap, sommarjobbat i stockholm, flyttat tillbaka till skåne, börjat läsa religionshistoria. Och nu sitter jag här, igen, i samma rum som för ett år sen med två ljus- och två mörkbruna väggar. Men ändå, så mycket som har hänt.

friday atlast



Jag har hostat hela natten och mår fortfarande ganska kasst, så det fick bli ännu en hemmadag. Men jag är glad ändå, det är ju fredag!

jag ♥ erikshjälpen


Tröja i finaste blå färgen.


Mörkblå kofta med tjusiga pärlknappar.


Tre blommiga skålar och en på fot.



En randig låda och finaste kopparna i mintgrönt, ljusrosa och ljusblått. Vet inte riktigt vad jag ska ha kopparna till när de är så små, men jag kunde inte riktigt motstå!


Stor och rymlig väska.

grr.




torsdag.

Torsdag och nya tag. Igår beslutade jag mig för att det var sista dagen jag missade föreläsningar, och idag är jag ledig så jag tänkte förklara mig frisk nu. Även om hostan finns kvar och näsan fortfarande är lite täppt.

Idag ska jag besöka bästa erikshjälpen, plugga, städa och göra laxhamburgare. Men först och främst frukost och ett avsnitt sjunde himlen! (har blivit lite besatt)


learn from your mistakes.

Vissa saker är väldigt enkla, det gäller bara att lära sig från sina misstag.

body talk pt. 2


klicka på bilden för att lyssna på albumet

Sitter och lyssnar igenom Robyns nya skiva
, uppföljaren till body talk. Favoriterna hittills är såklart fantastiska hang with me, in my eyes och den fenomenala avslutningen med akustiska indestructable. På denna skivan har hon även ett gästspel av snoop dogg i låten u should know better. Lyssna för guds skull!

att läsa bloggar istället för att plugga.

Min första skoluppgift ska lämnas in imorgon, och jag har inte börjat på den förrän ikväll. Jag vet, jag blir så less på mig själv. Kan till viss del skylla på min jäkla förkylning de senaste dagarna som gör att min hjärna känns som att den ska sprängas vilken sekund som helst, men till stor del handlar det om vanlig lathet. Ni vet, göra andra saker istället för att göra det man egentligen ska. Som att läsa bloggar till exempel. Så nu tänkte jag tipsa om två fina bloggar jag har börjat läsa den senaste tiden!


365days drivs av systrarna Mira och Thilda som tycker om secondhandklänningar lika mycket som jag och som tar så fina bilder att jag vill dö lite grann.


Milk/Signe
är speciell på något vis som jag inte riktigt har klurat ut än. Magisk, kanske är ett passande ord.

fashion







via: olsenanonymous

Älskar detta.

friskhetstecken

1. Kunna sova en hel natt.
2. Vilja gå upp när man vaknar.


bild: papertissue

vilda unga hjärtan.



Nu är streetstylebloggen uppdaterad med massa inspirerande bilder!

true blood



Det bästa med måndagar är att ett avsnitt true blood släpps! Lyckan.

förkylningsgnäll

Hej mina vänner. Det var inte fråga om att ta sig till skolan imorse, efter en helvetesnatt utan sömn släpade jag mig ner till mina föräldrars sovrum och har inte rört mig ur fläcken på hela dagen förutom några toalettbesök och lite mat. Varje gång jag reser mig upp känns det helt ärligt som att jag ska gå sönder, kroppen är så fruktansvärt ömtålig och det känns som att min hjärna ska sprängas.

Fast nu ikväll känns det lite bättre, hoppas att det värsta är över och att jag åtminstone kan sitta upp imorgon längre än fem minuter. Jag har inte riktigt tid att må såhär nämligen.

sjuk.

Imorse när jag vaknade i marias bruna soffa gjorde halsen ont och näsan var helt igentäppt. Har alltså gått och blivit sjuk igen. Inte sådär mysigt sjuk så man kan ligga och titta på filmer hela dagen med gott samvete, utan verkligen må riktigt uselt sjuk. Tappar min livsvilja när jag mår såhär. Livsviljan som var så stark igår, så stark som den inte har varit på väldigt länge.

Nu ska jag poppa popcorn, titta på en värdelös komedi och bestämma mig ifall jag ska gå till skolan imorgon eller inte. Känns så dumt att missa föreläsningar nu i början. Åh, jag orkar verkligen inte vara sjuk.


födelsedag- och inflyttningsfest


Igår var det kombinerad födelsedag- och inflyttningsfest för den här damen!


Sugrörstjejerna.


Max och Mange.


En glad Linnea!





"Jag må hon leva..."



Älskar såna här bilder.


Söta Emma.


Jag var ju också där, såklart.


Jens och Erika.






Ett säkert sätt att veta om det har varit en lyckad kväll är när man blir förvånad över att tiden har gått så fort för plötsligt är det dags att ta på sig skorna och gå bort till debaser.


Där träffade vi Arga snickaren, haha.




Det var en fantastisk kväll, den bästa på väldigt väldigt länge!

dreamcatcher





Nu åker jag och mina nya örhängen till malmö, ikväll har maria födelsedag- och inflyttningsfest!

where the wild whings are



Igår såg jag filmen where the wild things are. Den handlar om en liten pojke som heter Max som är så alldeles hemskt ensam, och så har en väldigt vild fantasi.



Så kommer han till vildingarnas land där han träffar några figurer som han övertygar om att han är kung.

"Han undrar om du håller all ledsamhet borta."
"Jag har en ledsamhetssköld. Den är stor nog åt oss alla."



Filmen är fylld av massa fina citat, kärlek och vänskap. Och så ensamheten, den påtagbara ensamheten.


Extra bra vän blir Max med en som heter Carol.



Så kommer de fram till att de ska bygga en plats där bara det man vill ska hända.



Men det blir inte riktigt som de hade tänkt sig, och de kommer på att Max inte är någon kung. Han är bara Max.



"Åk inte... Jag älskar dig så mycket att jag vill äta upp dig."

Nu tänkte jag inte avslöja mer, men detta är en film ni verkligen måste se!

ignorant boy, beautiful girl


första veckan.

Nu har första veckan i skolan gått och jag känner verkligen att jag trivs. Även om jag "bara" har haft fyra föreläsningar hittills så känner jag redan att jag har lärt mig så himla mycket, och det är så fruktansvärt intressant. Man tror ändå att man har lite koll när det gäller de största religionerna, men det finns så mycket historia bakom allting. Idag har vi till exempel haft två föreläsningar om kristendomen och i princip allt var nytt för mig. Och man inser verkligen hur viktigt religion är i samhället oavsett om man vill det eller inte.

Lund verkar vara en fin stad att studera i också. Det är verkligen studentanpassat och vid universitetet (som är ett väldigt stort område) känns det som ett eget litet samhälle. Mitt lokalsinne, eller rättare sagt kartförmåga, är inte den bästa så jag har lyckats gå vilse ett x antal gånger denna veckan. Men man lär ju sig av att gå fel också.

torsdag och blog awards




Igår mötte jag upp maria efter skolan och vi hoppade på bussen till malmö och gick av på värnhem. Där gick vi in en sväng på Entré och sen köpte vi sallad på Go Go Green, där man får välja ingredienserna till det fenomenala priset 45 riksdaler! Jag tog sallad, vit fiberpasta, kycklingfilébitar, ananas, majs och cashewnötter, underbart.


Sen gick vi hem till maria och tittade på några avsnitt sex and the city.


Vid sju var det dags för blog awards-eventet på bik bok.



Såhär tjusiga var vi.


Finis!


Sötaste Magnus Weideskog spelade och det var fruktansvärt mycket folk.


Isabella Löwengrip var där och jag fotade henne till streetstylebloggen!


Till slut fick vi nog av alla människor, tog varsin goodiebag och gick till möllan, in på volym och jag beställde ett glas rödvin och maria en öl.



Där satt vi en stund och pratade om viktiga saker, och sen gick vi hem till henne, såg ett avsnitt till av sex and the city och somnade nästan bums!

morgonkaffe och gäspningar.



bilder: första är från papertissue

spöken


turban




Idag tänkte jag inviga min nya turban från beyond retro!

RSS 2.0