februari genom mobilen.

Sista februari och jag tänkte att vi kanske skulle göra en liten tradition att visa månaderna genom min mobil! Tycker att summeringar är väldigt trevligt, och har ju faktiskt en kategori som heter just det och den hittar ni här.


Latte och plugg en måndag hos maria.


Jag försökte locka våren med tunna strumpbyxor, converse och blommig klänning, men det var mest... kallt.


Drilltävling i Borås.


Hänga på biblioteket i några timmar.


Världens finaste hund!!!


Några av mina drillisar. Hur söta.




Sol!


Wallismys med maria.


Denna bilden tog jag idag i skolan och mina händer ser helt enorma ut? Haha. Ville mest visa mina nya örhängen!


cosmic love


12:08

Godmorgon, tänkte jag skriva. Men det är det verkligen inte även om det känns som att det vore morgon. Imorse vaknade vi tidigt hos maria av att någon granne hade disco och sen tog vi bussen till lund, hon till skolan och jag åkte hem och sov en timme. Denna tröttheten, alltså. Paradoxalt så blir jag så trött av den. Men nu ska jag ta tag i mig själv och göra lite lunch, plugga lite och sen åka iväg på föreläsning mellan två och fyra! Puss på er.


sunday fever



Sova till tio, äta frukost framför nyhetsmorgon, redigera bilder, baka kladdkaka, läsa om televisionen inför morgondagens föreläsning och ha den finaste söndagskänslan. Man borde spendera alla söndagar såhär, när tiden liksom står still. Nu sitter vi i marias soffa och tittar på sex and the city tills wallis börjar om någon timme. Söndagstradition, ni vet!!!

kladdkaka med vit choklad


bild och recept från recept.nu

Okej hörrni, vi har precis bakat denna kladdkakan och eftersom jag har ätit den innan vet jag hur ljuvlig den är fastän den står i ugnen just nu! Givetvis ska ni få receptet.

Ingredienser:
100 g smör eller margarin
200 ♥ 200 g vit choklad
3 ♥ 3 st ägg
2 ♥ 2 msk ljus sirap
0.5 ♥ 0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 ♥ 1.5 dl vetemjöl
1 ♥ 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 ♥ 1 krm salt
0.5 ♥ 0.5 dl kokosflingor till att bröa formen

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål. 3. Smörj en form och "bröa" den med kokosflingor (eller ströbröd om man inte har det hemma). 4. Smält chokladen i ett vattenbad och rör i det smälta smöret och tillsätt ägg och sirap. Vispa ej! 5. Vänd snabbt ner smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. 6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 14-17 minuter (den är färdig när smeten precis har "stannat"). 7. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen i ca 20 (blir lättare att skära upp och så blir den sådär perfekt kladdig). 8. Servera den med lättvispad grädde eller vaniljglass! Gott!

gatan kallar/streets calling




se fler bilder på wildyounghearts

2011.02.26











Hej hej! Igår tog jag tåget till malmö och mötte upp maria på triangeln. Gick lite på stan, hade min favoritklänning på mig, köpte finaste solglasögonen på h&m och fotade maria vid en graffittivägg. Så sjukt fina bilder, ni får se lite senare. På kvällen lagade vi lasagnette, tittade på mello, råkade dela två flaskor vin och pratade tills klockan helt plötsligt var halv tre och nej nu får vi nog gå och lägga oss. Bästa lördagen!

go do



Dör ganska mycket på denna låten.

sweet disposition

Ljuvliga lördagsmorgon! Eller förmiddag kanske är mer passande att säga. Unnade mig lyxen att inte ställa väckarklockan och har ätit frukost framför nyhetsmorgon där jesper börjesson intervjuade fredrik wikingsson. Verkar vara en intressant människa, fredrik. Och härlig. Nåväl, nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka till malmö för att spendera resten av helgen med maria!


fem bilder som får representera min fredagskväll.







1. Fredagsglad.
2. paj med apelsinmarinerad kyckling och grillade grönsaker med paprikacréme.
3. ljus som doftar kaffe.
4. vårglöd i köket.
5. those dancing days senaste album daydreams & nightmares gör en på bra humör. (klicka på bilden för att lyssna)

paljettbasker, en grön halsduk och ganska så blåsigt.


catching moments.




Åh, jag är så glad. För några veckor sedan fotograferade jag en gudstjänst i tomelilla där konfirmander, en kör och ett barndop var närvarande. Lite av resultatet blev sedan publicerat i kyrknytt, en lokaltidning inom svenska kyrkan. Det är första gången mina bilder blir publicerade. Känns som en bra början! Tyvärr kan jag inte visa er mer än såhär av bilderna, eftersom de ingår i ett litet projekt. Men lite ser ni åtminstone!

friday never hesitates.

Hej kamrater! Det är fredag och den tjugofemte vilket innebär pengar, dubbelt så bra alltså. Idag har jag veckans sista föreläsning och efter det ska jag luncha med en kursare från religionshistorian. Känner på mig att detta kommer bli en bra dag, puss!


sockerkaka.



Jag fick någon konstig craving på sockerkaka, så jag slängde ihop en för någon timme sen och nu står denna blommiga assietten tom. Herregud vad gott, och kanske är det så att smeten är allra godast.

vackra hem.






källor: lolitas & julia

Jag märker hur jag själv trivs bättre när det är fint hemma. Hur jag gärna diskar innan jag går och lägger mig för att jag inte vill vakna upp till oreda. Hur jag vill lämna lägenheten i ordning innan jag åker iväg. Att det är (nåja, iallafall nästan) lika roligt att köpa fina saker till mitt hem som klänningar och skor. Jag tror att det är viktigt att känna harmoni i sitt eget hem. Att man kan känna sig glad och ledsen i det. Att man både kan skratta och gråta i det. Att man kan känna sig som sig själv i det.

jag älskar dig mer än du någonsin kommer få veta.


hallonsmoothie.




Den godaste smoothien gör man på massa hallon, vaniljyoghurt och en halv banan. Och allra godast är den att dricka med ett färgglatt sugrör i ett prickigt glas!

wonderland




Idag har vi lagt ut massa fina saker på bloppisen, som vanligt på onsdagar alltså! Så in och fynda här.

running up that hill

Hej raringar! Precis hemkommen från en föreläsning mellan 8-10, och idag var det faktiskt lättare att gå upp än i måndags. Det är nästan så att jag njöt av att vara uppe tidigt, men det var nog pannkaksresternas förtjänst. Något jag inte njöt av var den fruktansvärda kylan som verkar ha återvänt. Jag vägrar att dra på mig vinterkängorna och den tjockaste vinterjackan så jag får helt enkelt stå ut.

Nu ska jag plugga lite och sen ta bussen till tomelilla för drillträning ikväll och imorgonförmiddag! Mina drillisar har ju förmånen av att ha sportlov, vilken lyx... Puss!


good morning beautiful.



klicka på bilderna för källor.

sängkläder.

Okej, just nu finns det inget bättre än att lägga sig i en skön säng med nya sängkläder.


disco in the livingroom.



predikan.

I söndags var jag på sinnesrogudstjänst och min favoritpräst gjorde en predikan som jag så gärna vill dela med er. Jag vet att det är mycket text, men det är värt att läsa igenom.


Mod att förändra det jag kan.

Visst har vi väl alla stångats mot en eller annan vägg, med enda resultat att pannan blev blodig. Väggen står likväl kvar.

Vad är viktigast i ditt liv? Vad kan du släppa taget om? Frälsning, detta nu kristna ord, handlar om att släppa taget om våra vanföreställningar så att vi kan se meningen med livet eller åtminstone skönja den.

Släpp taget om materiella ting, om andra människor, om hämnd. Släpp taget om det som varit! Släpp taget om drömmen att bli någon annan än den du är. Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra.

Mod att förändra det jag kan.
Inom kristendomen uttrycks det som att låta sig födas på nytt, varje dag; ta tillvara den nya dagen som vi får alldeles gratis, vare sig vi vill eller ej. Dagen ligger för våra fötter som en ny skapelse. Den är ingenting vi kämpar oss till, som en belöning efter en hård kamp. Den bara finns där! Dagen kan dock bli till en kamp, vilket vi vet väldigt väl.

Vad i ditt liv vill du förändra, jämfört med gårdagen? Det är en fråga vi bör ställa oss själva då och då. Du måste själv vilja förändra det hos dig som du inte mår bra av. Det räcker inte med att konstatera att... jag är si eller så, ful, tjock, oduglig, pinsam, ofta destruktiva omdömen. När jag märker att det är något hos mig som inte är sant eller konstruktivt, då måste jag vilja förändring. Ingen gör det åt mig. Inte ens Gud, hur du än uppfattar Gud. Men du behöver inte göra jobbet ensam! Ta hjälp! Av Gud i bön, av andra människor, vänner eller terapeuter eller prästen och kyrkan.

Så samla mod! Se dig själv i en spegel. Stå kvar, en lång stund. Titta! Vad ser du?

I min spegel ser jag en utväxt efter för länge sedan färgat mitt hår. Det grå ville jag ta bort. Jag är ju så ung! Mina ögon är blåa, svart när jag blir arg, har jag hört. Men det har jag aldrig själv sett. Då är jag ju inte arg på mig själv i alla fall!

Jag ser rynkor som är nya. Dem är jag glad över. Jag är ju inte så ung! Visdom ska synas.

Jag provar att le lite. Fler rynkor. Skrattrynkor! Bra! Tänderna kunde ha varit vitare, det har jag alltid tyckt. Men de är mina och de fungerar. Man kan visst färga tänderna, har jag hört... Men gör det mig gladare? Nej, det gör det nog inte. Mer benägen att visa tänderna kanske, men det är ju skratt och glädje jag vill visa, inte tänderna i sig, eller?

Nåja, vad är väl en bal på slottet...

Begrunda din spegelbild, hela bilden. Fastna inte i detaljerna utan se dig själv som du ser andra. Visst blir det så att helheten är både större och mer än delarna?

Så är det med ditt inre också. Du och Gud känner dina brister. Du fördömer, Gud älskar. Du skäms, Gud älskar. Det finns ingen anledning att göra sig mindre än vad man är.

Låt ingen stjäla ditt liv! Även krossade drömmar är värdefulla. Misstag begår alla, men endast du kan välja att erkänna dina misstag och titta på dem, lära dig, släppa dem och gå vidare med dem. De har nu blivit till en erfarenhet. Kanske dyrköpt, men din erfarenhet.

Text: Kerstin Hellemarck


pangkakor.



Jag har haft bästa förmiddagen med hjärtformade pannkakor till frukost (dagen kan inte bli annat än bra då) och så har jag städat lite, diskat och håller på att tvätta. Nu ska jag plugga, hej!


värsta känslan.

När man känner sig rastlös och meningslös och samtidigt så otroligt orkeslös.


några tankar om Stylisterna.

Jag har nu följt Stylisterna sen det började och känner att jag vill skriva något om det. För att alla ska vara med på noterna så är detta ett webprogram med systrarna fahrman i spetsen där det går ut på att tio deltagare ska lära sig att bli stylister. Konceptet är ungefär som top model, där man får olika sorters utmaningar/uppdrag och varje vecka röstas någon ut. Vinner man stylisterna får man en praktikplats på tidningen sofis mode, som är en bilaga till aftonbladet.

För det första tycker jag att detta är en bra grundidé, ett kul koncept. Själv har jag inte stött på något liknande, och det är rätt riktning att för en gångs skull hitta på något eget och inte rippa det från något annat land. Och det ligger väldigt rätt i tiden med alla unga fashionistas som förmodligen är helt galna i det här programmet.

Som sagt, det är en bra idé. Men det är synd att det inte fungerar lika bra i praktiken. Jag kan tänka mig att detta är ett seriöst försök att få människor att ta stylister mer på allvar, och inse hur mycket jobb detta yrket innebär. Och samtidigt som man får en inblick i just det, så blir deltagarna och programmet väldigt förlöjligat också i filmandet. Särskilt några deltagare uppfattas som extremt korkade och det blir lite dokusåpaaktigt vilket bara är tröttsamt. Givetvis drar drama mer tittare och om någon uppfattas som korkad så blir det desto mer underhållande. Men varför kan man inte bara göra ett professionellt och seriöst program utan den biten? Det hade varit så mycket mer intressant (och nytänkande) att titta på isåfall.

En annan sak som gör mig väldigt konfunderad är diskussionerna om deltagarnas egna stil. Det är speciellt två tjejer som får mycket skit för deras personliga stil, "att den inte passar in under sofis mode". För mig är detta bisarrt. När blev det negativt att ha en egen stil, är inte det något som borde hyllas? Att sofis mode är en komersiell tidning som ska tilltala en bred läsarkrets tror jag att alla deltagarna var väl införstådda i när de sökte detta programmet, men jag förstår inte riktigt varför de måste se ut som en kopia av sofi fahrman. Hur de ser ut påverkar inte hur de stylar andra personer, och resultatet av ens arbete måste väl ändå vara det viktigaste i detta yrket precis som det inte spelar någon roll hur en designer ser ut eftersom det är kläderna som skapas som måste vara i fokus.

För övrigt är hela stylistutbildningen väldigt märkligt, och då syftar jag inte bara på detta programmet. Man kanske inte ska stirra sig blind på själva huvudgrejen, men kan man verkligen lära någon om bra stil? Är inte det en talang, likt konstnärer och designers, som man "bara har"?


jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder.


Igår var jag på sinnersogudstjänst i tomelilla där maria bland annat spelade lars winnerbäcks hugger i sten. Åh, den låten alltså. Innehåller så många minnen och känslor. Jag filmade lite grann och ni ser resultatet ovan.

Efteråt körde vi hem till mig i lund, tittade på wallanderfilmen och åt chips och muffins. Bästa söndagstraditionen!


supermåndag.

Hallå där! Nu har jag precis kommit hem från min kursintroduktion till delkurs två på medie- och kommunikationsvetenskap, åtta till tio en måndagsmorgon verkar vara poppis på det där stället. Men, tro det eller ej, så är det faktiskt ganska härligt att börja veckan såhär hurtigt för nu har jag ju hela dagen framför mig. Jag ska vara superduktig och plugga så mycket jag kan idag och ikväll ska jag träffa maria på af-borgen en sväng. Bra dag, bra måndag! (och förlåt alla ni som har en dålig start på veckan, då vill man mest kräkas över såna här inlägg).


konsekvenser.

Det finns så mycket jag skulle vilja säga och göra, men som hindrar mig därför att jag vet att konsekvenserna kan såra någon annan. Och även om jag säger det, eller gör det, så förändrar det ingenting. Därför känns det onödigt att öppna munnen. Ibland önskar jag bara att jag kunde göra saker utan att tänka på konsekvenserna. Så skönt det hade varit.

calle och anitha.


bild från calles blogg.

En blogg jag verkligen tycker om att läsa är calle schulmans. Nu har han gift sig med sin anitha och såhär dagarna efter får man ta del av massa fina detaljer. Man blir glad helt enkelt, ända in i hjärtgropen. Så vill ni läsa och bli glada av kärleken hittar ni calles blogg här, och anithas här.

cause you're amazing, just the way you are.

Melodifestivalen är det väl lite sisodär med nu om åren kan vi väl alla konstatera. Men desto bättre var gaygalan som sändes på fyran efteråt igårkväll, herregud det var nog den bästa galan jag har sett på tv. Så mycket kärlek, så mycket värme. Det är något med gayvärlden som känns så härligt. Det är så öppet och ärligt och det känns som att alla genuint tycker om varandra. Nu förstår jag ju att detta inte är hela sanningen, men det man kan se på ytan är fint iallafall!


solen i ögonen.




Så glad man kan bli av solen. Trots att jag inte ser så glad ut på bilderna. Jag har köpt så fina saker idag, och när vi kom tillbaka till lägenheten hjälpte mamma mig att storstäda och nu ska vi äta smörgåstårta. Ibland har man det bra.

åkrar och himmel


för exakt ett år sen...




... var min mamma och moster och hälsade på när jag bodde i stockholm. Det var massa snö och väldigt kallt, vi gick på stan och jag köpte en lila kavaj på weekday vintage som jag aldrig har använt. Men fin är den.

Idag är nästan all snö borta i lund och mamma kommer snart hit och hälsar på för en heldag på stan. Erikshjälpen har öppet och jag är lördagsglad!

little red doll.






bilder: sandra berg

Tittar igenom dessa bilderna som jag tog på maria för ungefär ett år sen när vi bodde i stockholm. Så himla tråkigt att många bilder bara ligger i någon mapp på en dator och blir bortglömda. Så mycket mer värda än så. Vackra stad och min vackra vän. Plåtningen kallade vi little red doll, eftersom hon ser ut som en liten docka.

belöningar.



Jag är väldigt för det här med belöningar till sig själv. Detta chokladet fick jag av mamma i alla-hjärtans-dag present, och det förtjänar jag att kalasa på efter att ha överlevt denna veckan! Och så tänkte jag unna mig en eftermiddag i soffan med så lite tankeverksamhet som möjligt och hoppas på att det botar huvudvärken som har varit närvarande sen i lördags (vilket är sjukt jobbigt eftersom jag i princip aldrig har huvudvärk annars). Tycker för övrigt att fredagar är bra dagar att vara snäll mot sig själv, vilket man givetvis ska vara alla dagar. Hur ska ni belöna er själva idag? För det borde ni!

andrahandsbokhandeln.

Goddagens! Imorse tog jag en tidig buss hem till lund, lämnade in tentan (!), gick och handlade lite mat och så besökte jag för första gången andrahandsbokhandeln på winstrupsgatan (mitt emot stadsbiblioteket). Herregud, vilken grej! Massa kurslitteratur i bra skick till ett bra pris! Jag blev så lycklig när jag hittade alla mina böcker som jag behöver till min andra delkurs som börjar på måndag, fyra böcker för 480 spänn. Man börjar bli lite knäpp när man tycker det är ett okej pris för kurslitteratur, va? Men alltså, åh. Jag är så glad. Och det är fredag!


när livet testar en.

Ibland testar livet en så fruktansvärt hårt. Jag tror att det gör det för att vi ska inse att vi klarar av mer än vi faktiskt tror att vi gör. För det gör vi, utan tvekan. Fastän man bara vill ge upp ibland så inser man till slut att man gick levande ur den matchen också.

Ps. min tenta är färdigskriven! Fan vad stolt jag är över mig själv.


are you leaving.



Bästa erik eassle har släppt en ny singel som heter are you leaving, som är ett samarbete med jocke berg och martin sköld från kent. Sjukt bra och ni kan klicka på bilden för att lyssna på låten. Albumet mariefred sessions släpps den 23e mars!

sandra.



Imorse vaknade jag av att mamma lämnade en present på nattduksbordet och sa grattis på namnsdagen, och morfar var här precis med tio rosor. Hur fint.

Idag har alltså jag och ungefär 29614 kvinnor (och 3 män) namnsdag i sverige. Lite fler än förra året, alltså. Grattis till oss!

christer i p3.

Ett bra sällskap när man pluggar är radioprogrammet christer i p3. Massa knäppa och sköna diskussioner om viktiga och mindre viktiga saker, varvat med bra musik och det hela känns bara väldigt trevligt. Kan inte bli bättre! Lyssna via webben här, hörrni.

onsdagsinspiration.




Onsdagsinspirationen står stockholmstreetstyle för. Långa kjolar, strumpor i öppna klackar, runda glasögon och fina jackor - dör så fint!

wonderland

Om ni letar efter en portfölj så säljer vi en fin på bloppisen idag!


mornin!



Godmorgon! Och det är faktiskt en god morgon. Har har några överjävliga dagar på sistone så jag hoppas att det vänder nu. Det som är allra bäst med hela internet och hemtenta-konceptet är att man kan jobba lite var man vill och ändå ha tillgång till allting. Hemma, på biblioteket eller hos föräldrarna i tomelilla. Det är hos sistnämnda jag sitter nu, ska skriva allt jag kan innan drillträning och årsmöte ikväll. Nu kör vi så det ryker!

ps. vad många ni var igår!!! hej!


att leka duktig student.



Sådärja, nu har jag lekt duktig student på biblioteket i några timmar. Det var faktiskt härligt att sitta där i en stor fåtölj med hörlurar i öronen och bara kunna fokusera på tentan. När jag är hemma blir det lätt att jag intalar mig själv att jag behöver paus titt som tätt och så slutar det med att jag tittar på tv istället. Biblioteket fler gånger, med andra ord. Nu: mat!

insomnia



En av de bästa sakerna med o.c är definitivt musiken. Åh.

miljöombyte.



Hej! Idag tänkte jag ta mig utanför min lilla lägenhetsbubbla och åka till biblioteket för att plugga lite där. Tror att det är bra med lite miljöombyte. Förlåt förlåt förlåt att allting handlar om min hemtenta just nu på denna bloggen, tyvärr är den det enda jag har i huvudet. Vilket är bra för tentans skull, men mindre roligt för er! På fredag efter 10.00 kan jag andas igen så då lovar jag lite roligare inlägg. Puss!

tentaångest.



Tentaångesten
var på tillfälligt besök för någon timme sedan, men jag bestämde mig för att den inte var välkommen och intalade mig att det än så länge är ganska lungt. Jag har någorlunda koll på vad jag ska skriva om och måste "bara" hitta alla mina källor från kurslitteraturen. Det kommer gå vägen denna gången också (ni märker hur jag försöker lugna och peppa mig själv, va?)!

Men nu får det vara slutpluggat för dagen, ska göra thé och ägna resten av kvällen åt all drama i o.c. Hoppas ni har haft en härlig alla-hjärtans-dag, finisar! Själv har jag knappt hunnit reflektera över att det är just idag men det är kanske bara tur, haha. Puss!


gayvecka.

Det är gayvecka på matlagningsprogrammet halv åtta hos mig. Betyder det att det aldrig är med någon som är gay i vanliga fall? Tycker att det blir lite löjligt. Förstår tv4s tanke att de vill ge dessa människorna något, att de ska få exklusiv tvtid eller något. Men varför måste man alltid göra en grej utav folks sexuella läggning, när det egentligen inte spelar någon som helst roll. För man lagar väl inte bättre, eller sämre, mat för att man är gay/hetero?

Nu har jag inte ens sett programmet som ska sändas ikväll, men jag kan tänka mig att de kommer vinkla det åt det typiskt stereotypa att antingen är de fjolliga eller så ska de bevisa att "de är precis som alla andra". Hade de varit som alla andra hade de inte behövt en hel regnbågsvecka.


jag kommer.



Veronica maggio
har äntligen släppt en ny låt och jag gillar't! Den perfekta måndagsmusiken när man måste plugga tills man dör och mest längtar till fredag när tentan ska vara inlämnad.

that dress.


bild: alexa chung via frida

Denna bilden får inviga denna veckan. Den klänningen, alltså. Hade man inte varit lite lyckligare om man hade haft den i garderoben?

for you i'd bleed myself dry.


walking on a dream.

Tycker det är så fruktansvärt härligt med söndag idag. Unnade mig lyxen att inte ställa väckarklockan vilket resulterade i att jag sov till elva idag. Det var minsann inte igår det hände senast! Nu har jag tittat på lite för många avsnitt o.c så det är verkligen dags att börja plugga. Det bästa vore om jag sträckläste några timmar så jag ska försöka vara duktig och göra det. Sex dagar tills hemtentan ska vara klar... Puss på er!


söndagsfrukost i sängen.


hemma.

Nu är jag hemma efter en lång dag i borås. Har precis slängt in en fetaostpaj med oliver, grillad paprika och ruccolacrème i microvågsugnen och ni hör ju så gott det låter. Kan inte bli annat än succé. Ska se slutet av melodifestivalen och sen titta på en film kanske. Eller så stupar jag i säng ganska snart. Vi hörs mer imorgon, finisar.

för kärleken.



Jag fick inte igenom mitt filmförslag igår, däremot såg vi en svensk film som heter för kärleken med bland annat tuva novotny. Den handlar om fyra personer som under en dag möts och på ett eller annat sätt avgör varandras öden. Små val som i slutändan medför stora konsekvenser. Jag har inte riktigt bestämt mig än om den skildrar sverige på ett bra sätt, men jag tror det är det regissören vill komma åt. Hursomhelst, se den!

<3







små berättelser om favoritsmycken.


Första gången jag använde dessa örhängena sa min vän linnea att jag såg ut som jasmine i aladdin. Fint tycker jag, och tänker på det varje gång jag tar på mig dem.


Dessa rosörhängena köpte jag när jag gick på gymnasiet och jag har tappat dem en gång i skolan och en gång när jag var i london. Hittades båda gångerna och jag tror att det betyder något (speciellt när jag har blivit så ledsen varje gång jag har tappat dem).


Detta påfågelhalsbandet gjorde att jag blev kär i matthew williamsson när han designade för h&m.


Det dyraste jag har köpt i smyckesväg är mina chanelörhängen och jag vet att jag kommer tycka de är lika fina om femtio år.



Sjukt klumpiga och tunga pärlörhängen men jag älskar dem.



Små berlocker från thomas saabo. Jag har ett eiffeltorn, en hästsko, kamera, flygplan, rosett och ett ankare. Kanske är förpackningarna allra finast.



Djurörhängen och ringar från h&m som är helt magiska.


Denna fjäderringen hittade jag i en butik i köpenhamn när jag var där i slutet av förra året med mamma. Blev så glad när jag såg den.



De finaste smyckena hittar man alltid på de mest oväntade platserna. Dessa har jag köpt på marknader och secondhand för en tia paret.

mot borås.

Godmorgon! Då var det dags att bege sig till borås igen, denna gången för årets första drilltävling. Jag har inga starter på denna tävlingen så jag ska bara sitta i pubilken och njuta av min absoluta favoritsport. Hoppas ni har en härlig lördag (fast ni sover nog vid den här tiden, eller så har ni inte gått och lagt er än), puss!

(har tidsinställt några inlägg så bloggen står inte tom idag)


it's so fluffy i'm gonna die.



Antingen kommer anna skratta åt mig eller så kommer hon tycka att det är en strålande idé att se denna filmen ikväll. Jag hoppas på det sistnämnda, den verkar ju helfestlig!!! Men jag får nog leta upp något alternativ, den bruden gillar ju mest drama.

whywhywhy

Varför är det alltid så att när jag verkligen måste plugga så fastnar jag med något annat som tar så mycket längre tid än jag trodde? Igårkväll tog jag fram alla mina smycken som har legat slarvigt i en byrå för att organisera och försöka ha så mycket som möjligt framme (annars glömmer jag vad jag har), och givetvis blev jag långt ifrån färdig igår så jag fick fortsätta idag. Nu är jag nästan färdig med det iallafall, och ska slänga mig i soffan och läsa kurslitteratur i någon timme. Om jag inte fastnar vid schulman show, det vills säga (skärp dig nu, sandra!!!). Ikväll kommer anna hit!



there’s a hell of a good universe next door; let's go


för regniga dagar/comforting sounds.

Just idag passar det bara så himla bra med regn. För ett ganska bra tag sedan gjorde jag en spotifylista som heter för regniga dagar/comforting sounds och den hittar ni nedan om ni vill ha något fint att lyssna på. Precis som regnet gör mig lugn har denna musiken samma effekt. Nu är den inte uppdaterad på ett tag, men det kommer nog in lite nya låtar när som helst.


klicka på bilden för att komma till listan.

mina tankar är dina tankar fast det vet du knappast om.

Musik på skånska gör mig lite knäsvag.

thursdaymorning.



Godmorgon cupcakes! Åt frukost med mamma för en timme sen och har lyssnat på morgonpasset hela vägen till lund och då kan knappast morgonen bli bättre. Just nu mellanlandar jag i lägenheten men ska alldeles strax ta bussen till skolan för föreläsning mellan elva och ett. Sen är det helg!

burlesque.



Jag avslutade min tisdag med att titta på filmen Burlesque, där Christina Aguilera har huvudrollen. En ganska typisk dansfilm på många sätt men jag tycker ändå att den var väldigt proffsigt gjord och just burlesque är en dansform som jag inte har sett på filmduken tidigare. Kul att se Cher i action igen, dessutom. Se!

birthdaydinner.










Igår firade vi mammas födelsedag tillsammans med familjen, mormor & morfar och moster med familj på en mysig restaurang nere vid hamnen i ystad.

wonderland

Ni vet nog vad onsdag innebär vid det här laget! Idag säljer vi på bloppisen ännu en jeansskjorta (verkar vara poppis), fina clips-örhängen och två par sextiotalsglasögon utan glas i. Helt galet fina saker, in och fynda här med er!


är lite vårig idag.



Ps. åkte samma buss som gudrun schyman idag från lund men blev lite starstrucked så jag vågade inte gå fram. Men om du råkar läsa detta gudrun så ska du veta att jag tycker du är fantastisk!

det är storm i sverige, orkaner i skåne, det har stormat i mig det senaste året.

Inatt trodde jag att hela byggnaden skulle lossna och blåsa iväg, herrejesus vad det blåse. Man blir ju lite skakad. Tydligen har det varit orkanstyrka så det är kanske inte så konstigt. Hursomhelst, idag är en väldigt bra dag för min mamma fyller som sagt år och jag har köpt presenter som hon kommer tycka om och ikväll ska vi fira hennes dag.

Men först ska jag göra mig iordning och ta mig till ystad för allergispruta! Detta farandet alltså, undrar när jag tröttnar på det. Nej nu får jag sätta fart, puss!


grattis mamma!




Idag fyller min finaste mamma år!

chaos, you've been my friend for quite a while.


välkommen hem till mig.

Nu har det blivit dags för er att se hur det ser ut hemma hos mig på fiolvägen!


Vi börjar i hallen. Där står vinter- och höstskorna framme och jackan jag använder mest just nu. Fler skor och jackor hänger i skåpet till vänster. Och som ni ser så finns alla halsdukar här och många väskor.



Mitt emot hallen står köksbordet och två hyllor med fruktskål, radio, tavlor, böcker, skivor, påfågelfjäder och en hel del annat.


Tavlorna har louise målat.




För att komma till sovrummet/vardagsrummet så går man igenom köket.



På kylskåpet kan man läsa emil jensens bästa inredningstips.


Mitt emot köket sitter köksklockan och så en dörr som leder in till toaletten.





Det bästa därinne är tvättmaskinen och duschdraperiet med fjärilar på. Favoritparfymen och det röda lanvinläppstiftet får stå framme.



På andra sidan lägenheten ligger alltså vardagsrummet och sovrummet i ett (eller så skulle man kunna säga att sängen står i vardagsrummet). Ovanför sängen hänger mina inspirationstavlor och planchen från moderna museet fick jag av maria i julklapp för två år sen.


Bredvid sängen står nattduksbordet och byrån som jag har köpt på erikshjälpen i tomelilla, jordgloben och fåtöljen köpte jag på auktion.



På klädstången hänger alla klänningar och kavajer, och här står också alla mina finaste skor.


I fönstret står några blommor och annars är det mest smycken och en fin lampa.



Mitt emot byrån och tvn står soffan och soffbordet. Filten köpte jag på ikea igår och jag älskar mönstret!


Bredvid hänger en lång hylla med böcker, eiffeltorn, big ben och lite andra fina saker.


Ovanför soffan hänger en tavla som jag fick av min bror i julklapp. Tänker mig att den får vara en påminnelse så att jag kommer iväg till den där staden snart.

Slut på rundvandringen!

come with me.



Hej bloggisar!
Sov hos maria inatt, och imorse när vi vaknade åt vi frukost framför nyhetsmorgon och sen var vi duktiga och pluggade en timme. Vid tolv tog vi bussen till lund, jag hoppade av på stationen och handlade mat och nu är jag hemma.

Sjukt härligt med måndag och ny vecka. Jag hara bara skola på torsdag, men ska vara superduktig och plugga massa massa så att jag inte får panik nästa vecka när jag ska börja på hemtentan. Annars ska jag fira mammas födelsedag imorgon och i helgen drar jag kanske iväg till borås en sväng. Nu: lunch och så ska jag fota lite i lägenheten så att ni ska få se hur jag bor. Så titta in om någon timme eller så igen, Puss!

wallis.

När jag bodde i stockholm hade jag och maria en söndagstradition att se wallander tillsammans, fastän vi båda egentligen inte är så mycket för sådana filmer. Så ikväll kör vi en favorit i repris hemma hos henne och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta denna helgen på!


eve, the apple of my eye.



Hjärtskärande.

young at heart and full of hope.



bilder: lolitas

tove styrke.


klicka på bilden för att lyssna på albumet.

Den senaste tiden har jag lyssnat väldigt mycket på tove styrkes album. Detta albumet är ju inte så jätte färskt, men ibland blir det bara så att man inte lyssnar ordentligt förrän långt efter. Och gud vad bra det är! Lyssna, hörrni.

oövervinnlig.

På lördagsförmiddagar brukar jag känna mig helt oövervinnlig. Det känns som att allt är möjligt, hela helgen ligger framför en och man vet att måndag är långt långt bort. Sen att måndagen kommer snabbare än man tror varje gång är en annan femma.

Ska dricka upp mitt kaffe och göra mig redo för att ta bussen till tomelilla. Ikväll ska vi fira moster och kusins födelsedag, och imorgon väntar ett fotojobb! Fy vad jag trivs med livet just nu.


fredag på brobygatan.






Igår åt vi himmelsk hemmagjord pizza, drack några glas rödvin, pratade, åt brownies med grädde och bär och avslutade med att titta på några sex and the city avsnitt. Sen tog jag tåget hem och blev melankolisk i regnet, men ändå så nöjd med min fredagskväll med den finaste vännen man kan ha.

love child.



Nu sticker jag och favvorosetten till malmö och blir bjuden på middag hos maria! Blev för övrigt väldigt nöjd med dagens eyeliner, övning ger färdighet. Ha en fin fredagskväll, puss!

Conscious Collection

Varje säsong gör h&m en miljösmart kollektion, och årets heter conscious collection. Alla plagg är i vitt och det är mycket broderier, vollanger, spets och draperingar. Himla fint tycker jag, och här får ni se mina favoriter!






bilder på resten av kollektionen hittar ni här.


dör så fint.


pepp på livet.

Godmorgon! Igår unnade jag mig en eftermiddag och kväll helt utan plugg och andra måsten. Det var nog precis vad jag behövde för idag är jag pepp på livet igen! Ska strax hoppa in i duschen och sen bege mig ner till stan för paketletande och så ska jag lämna tillbaka en bok på biblioteket också. Hoppas att solen tittar fram snart så att vädret kan matcha mitt humör också! Haha, idag är jag tydligen positiv så det räcker och blir över. Hoppas ni också är glada!!!


kanelbullete.


lite svar.

I detta inlägget ställde ni lite frågor som jag tänkte att jag skulle ge lite svar på.

Vad jobbar dina föräldrar med?
Min mamma jobbar just nu i huvudsak med konfirmander och pappa har en egen anläggningsfirma.

Vad är det dummaste du har gjort?
Det dummaste jag har gjort, och gör, är när jag sätter mig själv i andra hand och tvivlar på mitt eget värde.

Vilken typ av killar gillar du? (egenskaper och utseende osv.)
Jag har en tendens att falla för killar som antingen är musiker eller som tycker att musik betyder mycket. Av någon anledning har jag väldigt svårt att se mig själv med någon som "inte direkt lyssnar på musik". Jag gillar killar, och människor överhuvudtaget, som har en färgstark personlighet men är så pass trygga i sig själva att de inte måste ha all uppmärksamhet hela tiden och måste spela någon slags roll. Som har sunda värderingar och som är engagerade. Som gör saker av en anledning. Som har humor och är charmiga. Till utseendet är jag lite svag för killar som ser ut att komma från ett annat århundrade, och annars gillar jag kombinationen converse/jeans/flanellskjortor.

När blir du blyg?
Jag blir nog mest blyg när jag börjar oroa mig för vad andra tycker och tänker om mig. Dumt.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
Lite kärlek hade varit fint.

Jag undrar om du har varit kär nån gång?
Jag trodde det men i ärlighetens namn så börjar jag tvivla. Har nog mest varit kär i kärleken.

...och så undrar jag vilken som är din favoritaffär?
Världens tråkigaste svar är väl att säga h&m, men jag älskar verkligen den affären. Det finns mycket tråkigt som jag aldrig skulle köpa men så är vissa kollektioner helt fantastiska. Som the garden collection, till exempel. Favoriten bland secondhand är definitivt beyond retro. Och erikshjälpen i tomelilla, såklart. Där hittar jag mina bästa fynd!


när det vänder.

Ni vet när man har gjort något jobbigt och allting känns så himla bra efteråt? Exakt så känns det nu. Vi hade gruppredovisning på seminariet idag, inte för att det var särskilt jobbigt men det är så skönt att det är gjort. Nu har vi inte nästa föreläsning förrän nästa torsdag och veckan därefter är det dags att skriva hemtenta.  

Nu ska jag fira med tusen avsnitt o.c och så får jag nog äta något innan min mage kurrar sönder. Puss!


mario kart love song.



Detta kan vara det finaste jag vet just nu.

trött på att vara trött.



Jag är trött på att vara trött. Även om jag aldrig har haft magsår kan jag föreställa mig hur det känns, och det känns som att det är nära. Jag är trött på att klaga över att det finns så mycket man måste göra för det hjälper inte. Inte ett dugg. Men det hjälper lite när små fyraåringar tittar en i ögonen och säger ivrigt fröken, fröken och rycker en i tröjan. Då känns allting lite lättare.

Nu ska jag göra tomatsoppa och sen är det snart dags för sista träningen för dagen. Skulle tippa på att jag kollapsar i sängen sen. Förlåt, denna bloggen blir inte roligare än såhär idag. (och livet är inte så hemskt som det framställer i detta inlägget så ta det inte så allvarligt)

nebulosa.




Sånt här tycker jag både är fint och lite läskigt på en och samma gång.

wonderland.

Idag säljer vi bland annat detta fina armbandet på bloppisen!


tips tips:

När man gör en lista över saker som ska göras (och speciellt när det känns lite jobbigt), kan man skriva ner vardagssaker som funkar bra att stoppa in när man behöver ta en paus. Till exempel diska, bädda sängen, duscha osv. Inte så jobbiga saker och man känner sig duktig när man har fler saker att bocka av! Bra va.


like a goddess, part four.






Bilder: Sandra Berg

Fjärde delen av gudinnebilderna på maria. Här testade jag göra en grymt snygg, och väldigt enkel, frisyr och jag blev väldigt nöjd med resultatet! Här hittar ni del ett, två och tre.


1 februari 2011.



Efter tidig föreläsning och grupparbete kände jag bara för att titta på o.c och sen råkade jag somna en haltimme. Nu känner jag mig som en människa igen så jag tänkte ta tag i mitt liv nu. Typ diska och bädda sängen, och sen ta tag i alla miljoner saker som behöver tas tag i. Första dagen på februari kunde varit roligare (och tråkigare).


you're in a land where you don't belong.


RSS 2.0