tell me something about yourself.

Ni börjar bli många nu som tittar in och läser bloggen varje dag. Kan ni inte berätta något om er själva, vad ni tycker om eller hur ni helst spenderar en lördagskväll? Eller något helt annat, kanske en hemlighet som inte ens er bästa vän vet om. Vill ju lära känna er, och så får jag något fint att läsa när jag kommer hem från stockholm.



bilder: papertissue

love is all


instagram




Jag har börjat använda den populära fotoappen instagram där man kan ladda upp bilder och redigera dem på lite olika sätt. Allra bäst gillar jag hittills funktionen "nashville". Så förutom min twitter (där det mest blir ord) är det kanske det bästa sättet att se vad jag har för mig om dagarna. Sök på användarnamnet sandraberg om ni vill följa mig!

gymnasiet.







bilder lånade från olika personer på facebook

Eftersom jag ska spendera helgen tillsammans med två av de personerna som jag umgicks med mest under gymnasietiden är det oundvikligt att inte tänka tillbaka till den tiden. Saknar lite.

sunglasses and jewelleries



I min värld är det fullt rimligt att ta med tre par solglasögon när man ska iväg tre dagar.


stockholm.

När detta inlägget publiceras sitter jag på ett flygplan till världens bästa stockholm med louise. Vi ska hälsa på martina, som vi gick i samma klass på gymnasiet med, och bara göra massa roliga saker. Det känns som att jag inte har varit i stockholm på år och dar (ett halvår typ) så det ska verkligen bli fint att göra ett besök. Jag är tillbaka sent på måndag kväll, men har förinställt några inlägg till er. Puss!


















fredag.

Idag har jag jobbat mellan 9.30-14.30, ätit blåbärspaj och druckit kaffe, färgat mammas hår, postat skor som ska få nya (förhoppningsvis) lyckliga ägare i stockholm, alvesta, norrköping och lund, och ikväll blir det fredagsmiddag med föräldrarna och imorgon flyger jag till bästa staden! Kan ni gissa vilken? <3


h&m autumn 2011


Varje gång h&ms höstkatalog dimper ner i brevlådan glömmer jag bort allt det härliga med sommaren och börjar istället längta efter kyligare höstdagar med halsdukar och bortglömda vantar på bussen. Jag tänkte att vi skulle bläddra lite och titta på vad jag tyckte bäst om i årets katalog.



Senapsgult och olika nyanser av brunt och blått är det finaste. Kavajer, stövlar och slokhattar.




Vackra vadlånga kjolar och varma koftor.



Fina indianinspirerande ponchos.



Olika nyanser av rött. Herregud vad fint.


insekter


äggkopp.


Säg hej till mina nya festliga äggkoppar! De kommer från märket rice och jag köpte dem i en mysig liten affär på Öland.


Man blir ju glad bara av att titta på dem, perfekt för att höja morgonhumöret när man är trött.

every teardrop is a waterfall



Robyn gör en fin cover på coldplays every teardrop is a waterfall. Nu sticker jag till kivik och jobbar, puss!

tradera



Godmorgon! Tänkte börja dagen med att tipsa om att några av skorna jag säljer ligger också ute på tradera, här hittar ni dem. Happy bidding!


recept; rödbetsbiffar med fetaost



Häromdagen gjorde jag rödbetsbiffar med fetaost från grunden och dom blev så goda så jag tänkte att ni skulle få receptet! Jag åt dem tillsammans med ugnsbakade rotfrukter (som inte blev så brända som de ser ut) och turkisk yoghurt med kryddor i.

Ingredienser:
♥ En påse med rödbetor
♥ Fetaost
♥ Lök
♥ Ägg
♥ Mjöl

Gör såhär:
1.
Börja med att grovriva så många rödbetor som du orkar. 2. Hacka lök och stek tills det är mjukt. 3. Häll i den rivna rödbetan och stek på mellanvärme en stund. 4. Låt det sedan kallna en stund, tärna en fetaost och lägg i. 5. Tillsätt några ägg och så pass mycket mjöl som behövs för att forma smeten till biffar som inte går sönder när du steker. 6. Stek biffarna på medelvärme tills de är klara. 7. Klart! Passa på att göra många som kan frysas in, perfekt när man har dålig fantasi eller inte hinner göra någon annan mat.  


skokalas





Skokalas på bloppisen!

onsdag.

Godmorgon! Jag råkade sitta uppe halva natten och titta på felicity, nivet den serien som gick för hundra år sedan. Idag ska jag mest packa inför helgens äventyr och lite andra småtråkiga saker som jag har skrivit upp på min onsdagslista. Snart fortsätter skokalaset på bloppisen, puss!


hattävlingen på beyond retro.



För några veckor sedan vad jag med i en tävling som beyond retro anordnade på sin blogg där vinsten var denna fantastiska stråhatten ovan.


Man skulle skicka in sin tjusigaste festivaloutfit och här är alla tre vinnarna! Överst står jag med min prickiga klänning som jag hade på malmöfestivalen förra året.




Och såhär ser jag ut i min vinst! Passande nog kommer klänningen också från beyond retro. Ett av mina bästa köp någonsin kanske.

shoebonanza






Förlåt att det dröjde, men nu är bloppisen uppdaterad med massa fina skor! För att det inte skulle bli en smärre chock för er så kommer ett nytt lass imorgon. Bloppisen hittar ni här!

yesterday.



Igårkväll lagade jag mat i typ två timmar, åt vattenmelon till efterätt, tittade på sex and the city och senaste avsnittet av true blood och så rensade jag ut femton par skor så snart blir det shoebonanza på bloppisen! I'll let you know.

i am not an island.

Måndag och jag plöjer igenom hela första säsongen av sjunde himlen, gråter flera gånger under varje avsnitt, dricker kaffe och känner mig bara så trött. Försöker städa, ta tag i disken som har stått i flera dagar, vika tvätten men jag orkar inte riktigt. Kanske är det vädret. Kanske är det bara jag.


lyckan i att äta färska bär till frukost en måndagsmorgon.


who's gonna walk you home



Denna låten gör så ont och är samtidigt så vacker.

norway

Två läsvärda inlägg från igår: underbaraclara och julia.

fredagens middag och gårdagens lunch.




Fredagens middag, som jag åt när jag spenderade kvällen med att vara hundvakt, bestod av två olika sorters kycklingspett som jag köpte i delikatessdisken på ICA, het mango/chili sås och en sallad bestående av vattenmelon, fetaost, ekologisk babyspenat, körsbärstomater, rädisor och rödlök. Salladen åt jag sedan till lunch dagen efter också, så sjukt god! Tack för inspirationen julia.

Ni får ursäkta att det inte ser så aptitligt ut genom min mobilkamera, men jag orkade inte släpa med systemkameran till tomelilla. Nu: handla mat och sen jobb!


my heart is beating like a djungledrum



does this darkness have a name?

All kärlek till Norge, Oslo och Utøya. Detta har varit en väldigt grå dag och jag grät hela vägen till jobbet imorse när jag lyssnade på nyheterna via radio. Den bästa rapporteringen har utan tvekan skett via twitter.

Vill man läsa om helvetet på ön kan man göra det i detta blogginlägget som en av ungdomarna på ön har skrivit.

mariefred sessions


klicka på bilden för att lyssna via spotify

Av någon anledning har jag inte lyssnat på Erik Hassles nya EP Mariefred sessions förrän nu, och herregud vad jag har missat något. SÅ SJUKT BRA. Och det kan väl inte bli något annat resultat när han har samarbetat med Jocke Berg och Martin Sköld från Kent. Lyssna, hörrni!

work work

Godmorgon raringar! Nu sticker jag till kivik och jobbar några timmar, egentligen var min helg helt oplanerad men så tänkte jag att jag lika bra kunde jobba. Ikväll ska jag hem till min moster och fira hennes man som fyller år, och på söndag eftermiddag ska jag jobba i brösarp. Och där har ni min helg på ett ungefär. Puss!


sommar på torpet med hanna hellquist.


bild: maria obed

Idag har Hanna Hellquist premiär för sin första egna radioshow på p3 som heter sommar på torpet. I programmet tar hon kändisar till sitt torp i Grums som ligger i Värmland, och första gästen är Oskar Linnros. Hon säger i en DN-artikel att hon ville göra ett sommarpogram där det kan få gå lite åt helvete. Jag älskar Hanna Hellquist och tror att det kommer bli hur kul som helst att lyssna! 16.00 på P3, alltså.

sometimes late at night under slow black skies I can hear your heartbeat for miles




sandra x 3 genom marias lins

kyss mig.






Igårkväll mötte jag upp maria utanför biografen vid storgatan i malmö för förhandsvisningen av filmen Kyss mig. Filmen var väldigt bra och efteråt gick vi bort till möllan och satte oss på Nyhavns uteservering för några glas vin och öl, pratade om framtiden men ändå hur viktigt det är att tillåta sig själv att vara ung först. Trots regnet var det en himla fin kväll!

roadtrip tisdag - öland, igen!


Tisdagen började med frukost. Hotellfrukost måste ju vara det bästa.


Jag invigde min nya väska från h&m som jag köpte dagen innan! Älskar den, lagom stor och bästa färgen.


Idag skulle vi utforska Öland och vi började med att titta på fin keramik.


Vi åkte mot Borgholm.


Påvägen hittade jag fina skolplancher i original men var för snål för att köpa.


Istället köpte jag en i mindre format för en tjuga.



Så kom vi fram till Borgholm.



Mina föräldrar.






Och tusen vackra blommor.


Efter att ha gått en stund och tittat i lite affärer gick vi in på ett mysigt trädgårdscafé.





Maten såg godare ut än den var men det var trevligt ändå.


Sen lämnade vi caféet.


Köpte lite kryddor på vägen.




Köpte och åt makrill i Böda, och sedan åkte vi till Byxelkrok och vände sedan tillbaka till Färjestaden igen.




På kvällen åt vi himmelsk god mat nere i hamnen med bästa utsikten, och dagen efter åkte vi till skåne igen.

Tack för en fin roadtrip, mamma och pappa!


roadtrip måndag - öland!


Natten mot måndagen började det regna och det kändes som att det aldrig ville sluta. Vi lämnade Norrköping tidigt på morgonen och åkte till Västervik, men det var inte ens värt att stanna eftersom det regnade så hiskeligt.


Så istället körde vi direkt till Öland.



När vi kom fram åkte vi till ett köpcenter och spenderade någon timme där, sedan åkte vi och hälsade på pappas syster och hennes familj som också var där på semester och så fikade vi tillsammans med dem. Sen åt vi pizza precis vid deras camping, åkte tillbaka till färjestaden där vi bodde och gick runt i hamnen en stund.




Det slutade regna så fort vi kom över bron i princip och på kvällen blev det riktigt fint väder.


Sen gick vi till vårt hotell och spenderade resten av kvällen där.


roadtrip söndag, del 2 - kolmården!


Nästa stopp på vår roadtrip var Norrköping och Kolmården! Här började äventyret.


Vi började med att kika lite på kartan.


Och sen gick vi in i marine world.



Först tittade vi på världens sötaste knubbsälar som roade sig själva med att simma fram och tillbaka i sitt vatten.



Vi tittade lite ovanför vattnet också.


Sen ställde vi oss i kön till delfinshowen.


Detta såg jag fram emot mest av alltihopa, jag råkar nämligen vara väldigt förtjust i delfiner och vattendjur överhuvudtaget.



Så himla duktiga och vackra och åh jag dog.




Vill bli delfinskötare nu, typ.


Efteråt provade jag girafföron vilket kändes lite absurt med tanke på min längd.


Dags för tiger world!




Där det såklart fanns tigrar.


Och snöleoparder som smälte in i bakgrunden.


Strutsar.



Barn som klappade getterna. Undrar om barnen eller getterna tyckte det var roligast.



Kommer inte ihåg om detta var någon slags hund eller björn, men söta var de iallafall.


Ett gäng med kameler.


Och noshörningar.


Sen hälsade vi på elefanterna Bua, Saonoi och Saba.



Tillsammans med delfinerna var nog dessa mina favoriter. Magnifika.


Söta och nyfikna surrukater.




Schimpanser och gorrillor som mest chillade.


Slutligen skulle vi gå på safari.


Det gjorde man genom en lång linbana högt uppe i luften. Älskar sånt.






Giraffer.



Och mjuka brunbjörnar.



Trötta lejon som tydligen sover tjugo timmar om dagen och jagar resterande fyra. Sen åkte vi till vårt vandrarhem med mörka väggar, somnade tidigt och det var den dagen!


roadtrip söndag, del 1 - gränna!




I söndags började vi vår roadtrip och vårt första stopp var Gränna! Där var det mesta polkagrisrandigt, såklart. Tänker att de som bor där året runt måste vara rätt så trötta på just det.




Vi gick in i en affär och pappa matchade.


Det fanns polkagristhé som jag köpte.



Och så tittade vi på när en man rullade ut polkagrisstänger.



Det fanns massa fina färger och spännande smaker.


Jag valde supersur och äpple. Sen körde vi vidare igen!

lund.

Hunnies, i'm home! Vi lämnade öland imorse och jag mellanlandade en stund i tomelilla innan jag tog bussen hem till lund. Herregud vad skönt det är att vara hemma igen. Ikväll ska jag titta på det senaste avsnittet av true blood, dricka ett glas rödvin och inte göra så hemskt mycket mer än så. Och just det, det ska ju sändas en wallanderfilm också! Imorgon kommer ett bildregn från vår roadtrip på bloggen, puss!


hur man bakar världens godaste tårta.



Tårtan som jag gjorde på min födelsedagsfest gjorde jag för första gången på midsommar när jag bodde i stockholm. Då gjorde jag en liten receptvideo som ni kan se ovan, låten är dance anthem's of the 80s med regina spektor! Så sjukt god tårta alltså.

luftballonger.



För två veckor sedan var himlen full av luftballonger.

do do do do what you wanna do, don't think twice do, what you have to do


moustache



Nu kan man köpa dessa stiliga mustaschernaquietlandshopen! Och massa andra fantastiska egengjorda smycken gjorda av Mathilda som också skriver en fin blogg här. Jag är själv ganska sugen på ett eget halsband...

svensk sommar tinar frusna hjärtan.



Jag har gjort en spotifylista som heter svensk sommar tinar frusna hjärtan där jag samlar all bra musik som jag lyssnar på denna sommaren! Just nu är den en timme lång men den kommer nog fyllas på hela tiden. Passar till picknick i favoritparken, födelsedagsfest på balkongen, peppen inför utekvällen och en helt vanlig onsdag när man bara vill bli glad. Klicka på bilden för att lyssna!

twitty

Varje gång jag reser iväg tipsar jag om min twitter, men det är verkligen bästa sättet att följa mig på när jag inte sitter vid en dator! Så får ni inte nog av mig (haha) kan ni helt enkelt följa mig här.


en såndär lista.




Jag heter
Sandra Cornelia Berg, men jag brukar aldrig vilja säga mitt mellannamn för jag har aldrig tyckt om det. Men jag tänkte sluta med det från och med nu, för så illa är det verkligen inte.

Jag är för tillfället på roadtrip med mina föräldrar. Vem vet var vi är just nu nu nu!

Jag är duktig på att hitta på bra lösningar och se små detaljer.

Jag tycker inte om när saker man har planerat och sett fram emot jättemycket inte blir av.

Jag är jättedålig på att
ta tag i saker direkt men har nog blivit bättre på det. Iallafall lite.

Jag läser bloggar som får mig att känna någonting och som inspirerar mig.

Jag gillar när människor tar sig tid att vara helt närvarande när man är i ett samtal. När man riktigt ser varandra i ögonen och struntar i vad som händer imorgon eller vad som hände igår. När bara nu finns.

Jag sjunger när jag är ensam och glad, eller tillsammans med någon som jag känner mig trygg med.

Jag älskar min familj och mina vänner som vet precis hur de ska få mig att må bra och bli glad.




Jag önskar att jag får förbli frisk i mitt liv förutom några fjuttiga förkylningar då och då, att jag får uppleva många många äventyr, att jag någongång känner mig helt hemma någonstans och att jag hittar någon som får mitt hjärta att slå vackra volter och inte klumpiga kullerbyttor.

Jag är inte speciellt bra på att komma i tid. Absolut ingen bra egenskap eftersom jag själv hatar att vänta på andra människor. Kanske är det därför jag alltid är sen så slipper iallafall jag vänta? Dumt av mig, jag vet.

Jag pratar ofta med min mamma. Oftast mer än en gång om dagen.

Jag tycker om gamla saker som har en historia. Köper så mycket hellre en klänning i en trång secondhandbutik som någon har dansat många gånger i, än en ny som alla andra har.

Jag är beroende av sömn. Tråkigt svar, men får jag inte mina sömntimmar så mår jag både dåligt och blir på extremt dåligt humör.




Jag dricker
helst kaffe, thé och vatten. Och vin.

Jag lyssnar på både glad och ledsen musik, så länge den känns.

Jag blir arg på människor som inte ser längre än näsan når. Som inte ser konsekvenserna av att man slänger skräp på marken även om det är naivt att tänka att det kan göra skillnad att inte göra det.

Jag är rädd för att det är för sent.

Jag kan inte förstå människor som dömer andra utifrån vilket land de kommer från, vilken läggning de har eller hur de ser ut.

Jag är pinsamt dålig på att hålla ordning ibland. Jag kan gå in i ett rum och tio minuter senare ser det ut som andra världskriget.

Jag är uppväxt i en liten by på Österlen i Skåne som heter Tomelilla i ett gult hus som mina föräldrar fortfarande bor kvar i.

Jag har hål i öronen, fem stycken närmare bestämt. Använder nästan alltid bara ett i varje dock.

Listan snodde jag från vackra Elsa, och häromdagen mötte jag en liten blond flicka på kanske fem år som hette just det. Och tänkte att det var ett perfekt namn för en blond liten flicka med glugg mellan tänderna.

cherryblossom.


olseninspiration.











klicka på bilderna för källor

roadtrip!

Hej bloggisar! Vid sex imorse körde jag och mina föräldrar iväg på en liten roadtrip med riktning mot Norrköping och vi kommer vara borta i åtminstone tre dagar. Jag har förinställt lite inlägg till er så att bloggen inte står tom, och så får ni se massa bilder sen när jag kommer hem igen. Puss!


saturday.



Nu pyser jag till sjöbo för att sälja bär för tredje dagen i rad. Och på köpet får jag höra äldre män berätta om hur bärförsäljningen såg ut förr i tiden, prata om tjusiga secondhandklänningar med äldre damer och ta emot sedlar från blyga små blonda flickor som är med sina mammor och handlar. Hur ser era lördagsplaner ut? ♥

all that i am, all that i ever was, is here in your perfect eyes they're all i can see



Första året på gymnasiet läste jag kursen estetisk verksamhet, och jag minns en lektion när vi skulle ta med varsin låt som vi tyckte om. Vad ett låtval kan säga mycket om en person. Jag tog med chasing cars med snow patrol och nu sitter jag och lyssnar på den fem år senare. Den känns fortfarande i hela kroppen och jag tror att jag alltid kommer att älska denna låten.

blöppis





Igår uppdaterade maria bloppisen med massa fina saker! In och fynda här!

it all ends here.



Ungefär såhär glada var vi innan vi gick in i biosalongen igårkväll. Förväntningen på denna filmen alltså, eftersom det var så sjukt länge sedan jag läste sista boken så mindes jag inte så hemskt mycket och därför skulle det bli väldigt spännande. Utan att avslöja för mycket så måste jag säga att det inte kunde bli ett bättre slut. Nu är jag väldigt partisk, men jag tyckte att filmen innehöll allt. Det var både spännande, charmigt och extremt sorgligt. Så mycket vänskap och kärlek. Och nu är det över.

att göra sig fin för en magisk kväll.





Igår regnade det hela dagen, men på kvällen började det spricka upp så då tog jag på mig mina bästa hp-solglasögon och satte på mitt finaste läppstift kvällen till ära.


Och ett nytt armband och nagellack från h&m.

no air.

Luften gick ur mig.

nevermind i'll find someone like you.


torsdagen den 14 juli.

Godmorgon raringar! Idag är jag uppe tidigt för att åka och jobba alldeles strax, blev inringd från mitt gamla sommarjobb så idag ska jag stå och sälja jordgubbar i ystad. Detta fick jag reda på igår, men annars har jag längtat efter denna dagen så länge nu. Av flera anledningar. Ikväll ska jag till exempel kliva in i harry potters värld för sista gången, vemodigt är bara förnamnet. Hoppas ni får bästa torsdagen!


oreos och chokladcupcakes med jordnötsfrosting.

Två av mina recept som jag använde till lördagens festligheter hämtade jag från boken söta saker som är skriven av Therésia Erneborg som driver en blogg med samma namn som boktiteln.  



Det första är hemmagjorda oreos och då behöver man:
♥ 1 ½ dl strösocker
♥ 1 dl kakao
♥ 3 dl vetemjöl
♥ 1 tsk bikarbonat
♥ 1 krm salt
♥ 150 g rumsvarmt eller flytande smör 
♥ 1 ägg lätt uppvispat

fyllning:
♥ 50 g smör
♥ 2 ½ dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret, sist i med ägget. Gör ungefär 40 runda platta kakor, antingen genom att forma degen som en rulle och skära dem i skivor eller genom att kavla ut den försiktigt till några millimeters tjocklek och stansa ut kakor med ett runt pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i åtta-tio minuter i 175 grader. Rör samman ingredienserna till fyllningen, bred ut på undersidan av hälften av de svalnade kakorna och lägg på resten som lock.



Det andra receptet är chokladcupcakes med jordnötsfrosting och då behöver man:
♥ 125 g rumsvarmt smör
♥ 2 ägg
♥ 1 ½ dl mjölk
♥ 4 ½ dl vetemjöl
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 2 msk kakao

fyllning:
♥ 50 g mjölkchoklad

jordnötsfrosting:
♥ ½ dl jordnötssmör
♥ ½ dl naturell färskost av typen Philadelphia
♥ ca 3 dl florsocker (jag tog något mindre och det funkade bra)

Gör såhär:
Blanda smör och strösocker och rör sedan ner äggen, ett åt gången. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Bryt mjölkchokladen i bitar och stick ner några i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen, 175 grader varm, i 20 minuter. Rör ihop ingredienserna till frostingen, använd så mycket florsocker som behövs för att glasyren ska bli fast och slät. Spritsa generöst med frosting över muffinsen när de har svalnat och dekorera eventuellt med färgglatt strössel.

du är min hjälte för att du vågar vara rak, du är min hjälte för att du är precis så svag som jag och kom hjälp mig jag behöver dig igen igen igen.


kom nära.










Lite såhär har min tisdag sett ut genom kameralinsen. Jag köpte en kalender på akademibohandeln i en oväntad färg (för att vara mig) och ett par vackra skor på h&m för mina presentkort som jag har haft i all evighet. Varför är det alltid så att när man väl har fått ett presentkort så hittar man oftast ingenting. Och så fikade vi kycklingsallad och islatte på wayne's, köpte blommor till mormor och sen åkte vi till tomelilla.

Ikväll har jag ätit middag tillsammans med mamma och pappa, börjat planera inför nästa veckas roadtrip och tittat på harry potter och den flammande bägaren. Nu ska jag äta hallon och vaniljkesella!

wouldn't mind this.





Fint från h&m.

i fallow rivers

Godmorgon cupcakes. Om en liten stund kommer mamma hit och vi ska ta en tur på stan är det tänkt. Prio ett för min del är en kalender eftersom min gamla alldeles strax tar slut och jag börjar få lite panik över det. När det är kaos i min hjärna känns det skönt att det iallafall är ordning i kalendern (framförallt till hösten såklart). Sen följer jag med till tomelilla och stannar där några dagar. Längesen jag var där nu. Pusspå!


waiting for forever.



Jag kan inte sluta lyssna på denna låten med the mostar diving club. Den är med i soundtracket till filmen waiting for forever som vi såg igår, så himla fin. Ni kan se trailern här.

Ena sekunden duggregnar det ute och i nästa tittar solen fram, jag har precis sett färdigt de vises sten och tänkte dammsuga innan jag sätter på film nummer två. Allt för att försöka låta bli att känna och tänka idag.

presenter.




Fantastiska blommor från anna & tania.



Säkert!s senaste skiva på vinyl och en vacker spegel av maria. <3


Vinflaskor från erika, anna k, linnea, essie och johanna.


sanne & emelie hade hängt ett fint halsband runt deras flaska.


Plus muffins från linnea & essie.


Och presentkort på nova lund från min kusin johanna.

Tack fina ni! <3


harry potter.

Idag känner jag inte för att göra någonting så därför tänkte jag bara ha harry potter-maraton och städa efter festen i lördags.


klicka på bilden för källa

söndag.

Jag har fortfarande på mig kläderna som jag sov i, magen är full av pizza, lägenheten ser ut som andra världskriget och det känns som att någon sitter innanför min panna med en hammare. Söndag alltså. Ska titta på mona lisas leende som börjar klockan nio och äta de sista kakorna som blev över igår.


djungelkvinnan.






birthdayparty.







Igår hade jag födelsedagsfest för mina närmsta och bästa vänner! Man firar aldrig en bra födelsedag utan kakor, så jag bakade cupcakes, oreos och blåa chokladbollar. Och ställde fram jordgubbar och färgglada sugrör såklart. Då kan det inte bli annat än bra.



Vid sju började det droppa in människor som gjorde mig glad med paketer.


Och då var det dags att ställa fram tårtan.


Jag visade mitt tjusiga fotoalbum som alla tyckte var fint.



Tania och Anna var där.


Och Essie med Linnea.


Anna och Erika.


Sanne och Emelie.


Jag och mitt hjärta.


Linnea och Johanna var uppfiningsrika med sugrörsmustacher.





Sen tog vi fram lite masker och det är ju alltid festligt.








Så många har det nog aldrig varit i min lilla lägenhet. Trots att det blev väldigt varmt så var det en fantastisk födelsedagsfest med dom bästa vännerna man kan ha.

tonight.




Om en timme kommer massa fina vänner hit för att fira min födelsedag. Jag har bakat tårta och massa kakor, satt på mig djungelklänningen och peppar till kent samtidigt som jag tittar på harry potter på femman (någon granne lyssnar högt på amarillos sommarplåga, kontraster). Nu måste jag dekorera tårtan och fixa med frosting på muffinsen! Stor puss på er!

kärleksvisa #3



Jag filmade min favoritlåt med Ensamhushåll igår, det lät såhär. Ni hittar fler av deras låtar på spotify!

älska allt ikväll.



Igår mötte jag upp maria på centralen och vi började kvällen med att gå med riktning mot västra hamnen.




Påvägen satte vi oss vid vattnet med fiskmåsarna som sällskap, drack varsin cider/öl och pratade om att man glömmer bort att det är sommar lite. Att man nästan glömmer att njuta av den. Så det gjorde vi nu.


Sen var det dags att gå till demobankens konsertkväll som låg precis vid stapelbäddsparken!


Där hängde vi utanför och väntade på att första bandet skulle börja spela.




Först ut var Simon Johansson.


Sen gick vi in.





Och lyssnade på Turn off your television som lät lite som band of horses. På ett bra sätt.


Mellan banden spelade Max bra låtar.



Och så avslutade finaste ensamhushåll och gjorde min fredagskväll magisk.

demobanken





Nu trotsar jag regnet och sticker jag till malmö för att gå på demobankens konsertkväll tillsammans med maria! Hennes kille ska dj:a och så ska ett himla bra band som heter ensamhushåll spela. Tror det blir en sjukt bra kväll faktiskt, puss!

rainy friday.

En regnig fredag betyder perfekt tillfälle att baka inför morgondagens födelsedagsfest och dammsuga och städa hela lägenheten, inklusive under alla skorna. Med hjälp av min allra bästa mamma såklart.




juni genom mobilen.


Juni började med siestafestivalen i hässleholm och denna bilden hamnade på storbildskärmen, haha.


Vi hängde mest i öltältet.


Och gick på massa bra konserter. Som till exempel the ark som avslutade med guldkonfetti.


På dagarna hängde vi hemma hos anna, drack kaffe och badade. Levde ganska bra med andra ord.


Sista dagen var maria såhär snygg!



Lite såhär såg det ut när jag åkte till åhus och jobbade på ett läger för sommarkonfirmander.


Fika med kusinen på olof viktors.


Midsommar.


Malmö central.


Sen åkte vi till Göteborg.




Och var pepp på where the action is.

don't.


bildkälla: trevor basset

islatte.



Ikväll lyxade jag till det med att dricka islatte efter maten. Så himla gott och väldigt enkelt att göra. Blir inte så sugen på varmt kaffe när det är så varmt ute. Receptet hittar ni på marias blogg här!

val.

Ibland känns valen man gör så väldigt avgörande och ibland känns det som att hur man än väljer så är det ödet som bestämmer.

tvåtusentio på nittiosex sidor.


Jag har insett vikten av att komma ihåg saker och allra bäst minns jag genom fotografier. Därför blev jag väldigt glad när mitt fotoalbum som jag gjorde för några veckor sedan kom igår! 96 bilders sammanfattning av mitt 2010. Framsidan är en bild tagen i paris, där mamma håller i en jordgubbstarte som vi köpte i Montmatre.




Jag tänkte att ni skulle få kika lite i albumet och vi börjar vid stockholmsflytten med fjärilar i magen, mojitos och förälskelsen i denna vackra stad.



Fantastiska vänner.



När jag åkte till London tillsammans med mina föräldrar.




Och firade min tjugoårsdag i Paris.




När jag kom hem började sommaren på riktigt.



Och vi tillbringade våra sista dagar i Stockholm.






Sen flyttade jag tillbaka till skåne och hade ett helt fantastiskt slut på sommaren med födelsedagsfester, festivaler och ren lycka.



Stockholmsäventyr.



Så blev det höst och jag hade inflyttningsfest i Lund.




Vinter och julen kom.


Och avslutade året på nyårsafton med mina bästa.


Baksidan på albumet är tagen efter en magisk lars winnerbäck konsert i helsingborg. Tyckte den passade där.

Jag beställde mitt album via blurb.com där man kan göra sitt eget album precis så som man vill ha det. Det är verkligen guld värt att få det färdigtryckt och slippa sitta och klippa och klistra (vilket vissa såklart tycker är charmen med det hela). Så det rekomenderar jag!

good morning.

Sådärja, nu har jag gått igenom min morgonrutin vilket innebär att läsa igenom alla bloggarna som jag har bokmärkt, tittat på ett avsnitt av den serien jag följer just nu samtidigt som jag äter frukost. Nu är jag redo för denna dagen!


DON'T TALK TO ME I FALL IN LOVE SO EASILY.

sluta.


if she was away i could do anything.

Om man har tråkigt kan man locka håret, sminka sig och ta 75 bilder på sig själv.





ikea.




Igår köpte jag nya köksblommor och krukor på ikea, och lite annat smått och gott som blåa underlägg, blommiga sänglakan och rosa rosetter.

(med tanke på hur tjejiga saker jag köpte så måste det ha slagit slint i huvudet på mig, jag menar såklart servetter och inte rosetter)

water for elephants.


Häromdagen såg jag äntligen filmen water for elephants. Den handlar om Jacob Jankowski som berättar om den första cirkusen han besökte år 1931 som inte klarade sig till slutet av det året.



I början av berättelsen ska den yngre Jacob precis skriva sin sista tentamen på veterinärutbildningen på Cornell. Det är en fantastisk dag och hans föräldrar är så stolta över honom.


Men så händer en olycka och båda hans föräldrar dör.


Det är mitt under depressionen och hans pappa som också hade varit veterinär hade erbjudit gratis hjälp till sina kunder och blev på det viset hårt skuldsatt, därför hade Jacob ingenstans att bo eftersom banken äger deras hus.



Så han beger sig hemifrån och hoppar på ett tåg på natten som råkar vara benzini brödernas cirkus.


Där får han syn på den vackra Marlena Rosenbluth som är stjärnattraktionen på cirkusen.


Efter att ha avlivat en av hennes hästar blir Jacob cirkusens veterinär.


Eftersom hästen hade varit en del av det stora stjärnnumret är de nu tvugna att skaffa en ny stjärna som blir elefanten Rosie.



Jacob och Marlena blir genast förtjusta i deras nya stjärna.


Och de börjar också bli väldigt förtjusta i varandra.


Dessväre är Marlena gift med den onda cirkusdirektören som behandlar Rosie som en dum elefant vilket leder till kaos under en föreställning.


Cirkusdirektören tar ut sin ilska på stackars Rosie som blir allvarligt skadad.



Till slut gör ändå Rosie succé och cirkusen blir utsåld överallt.


Och allting går bra tills cirkusdirektören blir svartsjuk och de bestämmer sig för att rymma.



Det dröjer inte länge innan de blir hittade men till slut får ändå cirkusdirektören vad han förtjänar. Jag tänker inte avslöja slutet på filmen mer än att säga att det är ett fantastiskt slut. Och en fantastisk film. Se den!


saker jag ser fram emot.

Hej onsdag! Tycker vi börjar dagen med lite saker jag ser fram emot:

♥ lördag, för då ska jag ha kalas!
♥ den 14e juli när jag äntligen ska få se sista harry potter filmen. dör så spännande.
♥ när man någon gång nästa vecka får reda på om man kommer in på det man har sökt till hösten. både förväntansfullt och sjukt läskigt.

Ser ni fram emot någonting?


the apocalypse is over


where the action is.


För exakt en vecka sedan var jag på where the action is tillsammans med anna och hennes flickvän tania.



Vi började dagen med att hoppa på en spårvagn till linnéplatsen.



Där följde vi strömmen.




Precis utanför satte vi oss i gräset och peppade lite med cider och spotify genom mobiltelefonen.





En stund senare gick vi in och fick våra armband, tjusiga spelscheman av tele2 och väntade på att serenades skulle börja spela vid två.





Då var jag tvungen att gå närmare scenen och lyssna på den kanske bästa duon någonsin - markus krunegård och adam från shout out louds. Herregud vad bra det var.




Sen ursäktade daniel adams ray för sin franska, det var otroligt varmt och i publiken fanns det flickor med enhörningar på skuldrorna.






På tur stod bästa bästa the ark och jag blev tårögd när de spelade calleth you commeth i som vanligt.




Efter det köpte vi langos och tittade lite på glasvegas.








Och så avslutade coldplay festivalen med fyrverkerier, jätteballonger, en otrolig ljusshow, konfetti och kanske den bästa konserten jag har varit på. Helt fantastiskt.


man måste dö några gånger för att leva.

Min tisdag betyder ikea med mamma och jobb i eftermiddag!
 

erikshjälpen.





Mina fynd från erikshjälpen i lördags. Ryska dockor, bruna sandaletter, en vacker skål med rosor och en svart klänning som är för varm för att användas på sommaren men som maria sa så är det ju inte sommar året runt.

bloggkartan

Jag har placerat min blogg i lundbloggkartan!

wildyounghearts.





foton: wildyounghearts


first week of july.

Goddagens! Ny vecka och idag ska jag ta tag i mitt liv, typ. Tvätta som en dåre, diska flera dagars disk, städa, handla mat och sådana tråkigheter. Men det känns faktiskt ganska skönt med vardag och måndag, behöver vila upp mig från de senaste äventyren känner jag.


wonderland






Nu finns det massa nyheter inne på bloppisen!

BD-FOREVER









marias bilder

På retro igår var det ett gäng pandor, krossade glas, dans och skriksång till broder daniel, håkan hellström och markus krunegård på ett trångt dansgolv och sen ramlade vi hemåt vid halv fyra tiden och då var det fortfarande varmt ute. Vad mer kan man begära.

making up for teenage crime


Min lördag började jag med att åka till åkarp och möta upp maria utanför erikshjälpen som hade tioårsjubileum. Vi fyllde varsin korg, drack kaffe och åkte vidare till malmö ungefär en timme senare. I malmö gick vi lite på stan och jag gjorde några reafynd från monki och weekday som jag är himla nöjd med.


Påvägen till bussen hittade vi en graffitivägg som vi använde som fotovägg.



Och sen åkte vi hem till maria.


Där drack vi islatte.


Och sen var det dags att börja laga mat! Vi gjorde en av våra favoriträtter från vårt samboliv vilket är en pastagratäng med aubergine, svamp, soltorkade tomater och sparris. Receptet hittar ni här.


Så gott att vi dog lite.



Vid åttatiden dök dessa fina tjejerna upp.




Vi drack vin, spelade ett kortspel som jag inte var något vidare på och peppade inför kvällen med massa bra musik.


Jag kände mig väldigt nöjd med min sminkning.


Och Carro hade sjukt snygga skor.


Sen var det dags att gå bort till retro där klubben so tough so cute hade bd-kväll! En helt fantastisk lördag.

if she was away



Så sjukt snygg video. Så sjukt snygga tjejer. Lördagspeppen!

första dagen i göteborg.


I måndags körde vi upp till göteborg och med oss hade vi en katt som gärna ville sitta på bästa platsen.


Så kom vi fram sent på eftermiddagen och hann inte mer än att komma in i göteborg förrän vi körde vilse. Men så hittade vi rätt bakgata tillslut vid linnéplatsen och lämnade av katten och dens trevliga ägare.





Sen åkte vi vidare för att träffa tanias mamma.


Där satt jag på huk.



Tills anna försökte knuffa ner mig.


Så dök hennes mamma upp och vi satte oss i en liten park för att äta glass och prata lite, och efter en stund åkte vi hem till tanias moster där vi skulle sova. Och det var första dagen i göteborg!

saturday.

Godmorgon finisar! Nu ska jag alldeles strax hoppa på en buss till åkarp och träffa upp maria för att gå på deras gigantiska erikhsjälpen. De har tydligen jubileumsfest och 10% rabatt så det kan ju inte bli annat än bra! Sen ska vi åka till malmö och gå lite på stan och ikväll blir det nog vin och dans dans dans. Förhoppningsvis. Hoppas ni får bästa lördagen, puss!


äntligen hemma.

Hej bloggisar! Jag satte precis foten innanför dörren och är äntligen hemma igen. Resan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, det blev varken något liseberg eller gå på stan och kika i affärer. Men så kan det bli när det är mer än en vilja och olika begränsningar. Where the action is var hursomhelst fantastiskt och idag svängde vi in om ullared påvägen hem, så det har absolut varit en bra resa ändå. Nu ska jag packa upp och titta på dirty dancing som börjar på ettan snart!


glad skit innan festivalen i tisdags

RSS 2.0