favorit i repris.





fotograf: sandra berg
modell:
maria berg

ballerina.


harry potter.



Blev väldigt förtjust i denna filmaffischen som niotillfem tipsade om för ett litet tag sedan. Går att köpa här, kanske slår jag till. Snart är det dags för sista delen av the deathly hallows, ihk!


new years eve.



För ett litet tag sedan klippte jag ihop en video från när vi skålade in 2011. Himla fin kväll, kika på videon hörrni!

on my mind






inspiration från stockholms streetstyle

liseberg.

Idag ska vi gå på liseberg, wie! Sist jag var på något liknande var på gröna lund i stockholm förra sommaren där jag och maria hängde två dagar på raken och hade hur kul som helst. Åka karuseller och bli fnittriga, käka sockervadd och känna sig som femton. Gotta love it.


life in technicolour ii.



Nu börjar coldplay spela!!!

spelschema.



Såhär ser spelschemat ut för dagen! Allra mest ser jag fram emot: coldplay, serenades, the ark, sahara hotnights och glasvegas.

wtai.

Idag är det tisdag och det är dags för endagsfestivalen where the action is! En musikfestival i Azaleadalen i Göteborg med massa band, och förhoppningsvis ska jag få återuppleva guldregnet på the arks spelning. Gud vad jag är peppad på detta!


bookshelf number one.


I helgen satte jag upp två nya hyllplan i lägenheten och här får ni se det första.


Jag placerade det över sängen och flyttade anslagstavlorna som satt där innan.


Mina fina klassikerböcker som jag fick i födelsedagspresent fick bästa platsen.


Och harry potter böckerna såklart.


Och så fick silverskorna och spegeln också plats. Jag blev väldigt nöjd!

underbaraclara.



Idag är det dags för underbaraclaras sommarprat i p1! Lyssna direkt klockan 13.00 eller på reprisen ikväll 22.05. Jag tänker försöka lyssna påvägen upp till göteborg!

"Om förtrycket i för trånga jeans och frigörelsen i en femtiotalskjol. Att vara åttiotalistfeminist och älska att baka bullar, bli en gammal nucka vid 23 års ålder och förlora sin mamma alldeles för tidigt. Allt detta handlar mitt Sommarprogram om."


paris.



Åh! Denna videon får mig att vilja fly till paris på direkten.

göteborg.



Hej! Nu blir jag alldeles strax upphämtad av ovanstående för att åka till bästa göteborg! Jag gillar ju den staden och har inte varit där på ett bra tag så det ska bli sjukt kul. På schemat står massa roliga saker som endagsfestival, liseberg och så hoppas jag att vi ska hinna gå på stan också.

Jag kommer hem igen på fredag och tills dess har jag förinställt massa inlägg till er så att bloggen inte ekar tomt. Hoppas ni får bästa veckan för det ska jag minsann ha!

beyond borders.



Kvällens filmtips är beyond borders från 2003 med angelina jolie och clive owen i huvudrollerna. Den bjuder på hjärtskärande kärlek, action, ångest och dåligt samvete för att majoriteten av oss människor inte ger den hjälpen som behövs och det sämsta slutet. Men ändå, en väldigt bra film.

det finns så många tricks du inte kan.


söndag.


Jag började min dag med söndagsfrukost i sängen.


Sen åkte jag och postade ett knippe förstoringar.


Köpte sommarfrimärken.


Jag håller på att tvätta massa kläder inför nästa vecka.


Och så drack jag precis kaffe för första gången på två veckor i min nya födelsedagsmugg av lovisa burfitt tillsammans med macarons samtidigt som jag tittade på paris-avsnitten i sex and the city. Så väldigt klyschigt av mig.

Nu ska jag fortsätta denna supersöndagen med att packa inför imorgon, då bär det av för äventyr!

ignorant boy, beautiful girl.



Jag har med all säkerhet publicerat denna låten tidigare i bloggen, men jag måste göra det en gång till. Smärtsamt vacker.

for dawn.

Varje gång jag ser slutet av en film där det står något i stil med "till dawn" eller något annat namn så känns det som att berättelsen får en helt ny dimension. Det blir inte bara fiktion, det blir så mycket mer verklighet när det finns någon som blir tillägnad. Tänkte på det tidigare ikväll vilket förändrade min uppfattning om filmen totalt som så många gånger tidigare. Jag tror inte att filmer alltid bara är filmer med påhittade berättelser, oftast tror jag att den som gör filmen delar med sig kanske mer än den tror av sitt eget liv. Känslor, minnen.

Kanske är det därför jag älskar film så mycket.

parenting never ends.

Ikväll har jag haft mina föräldrar på besök och vi har ätit en god kyckling/broccoligratäng, tittat på tv och ätit jordgubbar med grädde till efterätt. Och så har pappa hjälpt mig att sätta upp två hyllplan och mamma har hjälpt mig att städa lägenheten ordentligt och den har nog aldrig varit såhär fin. Pappa fixade också min router så nu slipper jag min internetsladd och kan sitta med datorn på varje kvadratmeter i lägenheten. Hur lyxigt är inte det. Och nu sitter jag här med nyfärgat hår som mamma också ska ha äran för och känner mig så tacksam.

Föräldrar alltså. Vad i helvete (förlåt för svordomen, men jag var tvungen) skulle man gjort utan dem. <3


midsommarafton.



















Igår började vi kvällen hemma hos erika och jens som bjöd på en hejdundades midsommarmiddag som innehöll precis allting som man förväntar sig en sådan afton. Nypotatis, dill, sill (som jag inte äter, men trevligt för de andra), snaps och snapsvisor, skratt och flickor i fina klänningar och stiliga pojkar. Sen fortsatte vi festen ett stenkast därifrån hemma hos maria med jordgubbar och glass (DOG så gott), wii-spelande, somrigt vin, sång och sittdans in på småtimmarna. Jag är så nöjd med min midsommar!

midsommar.






Några bilder från midsommar förra året när jag bodde i stockholm och firade dagen efter då både jag och min dåvarande sambo jobbade. Vi gjorde god midsommarmat, drack cava, blåste upp massa ballonger och genomförde en fotosession med den finaste utsikten och så avslutade vi med en fantastisk tårta.

Planerna för ikväll är inte helt spikade, vi får se var vi hamnar helt enkelt. Bara jag får spendera midsommar med mina bästa så är jag nöjd. Glad midsommar finaste ni!

pottermore.



Åhå! Vad jag får gåshud av dethär.

young at heart and full of hope.



Efter ännu en febernatt vaknade jag upp beslutsam om att jag ska fira midsommar ikväll vare sig jag är frisk eller inte. Något jag förmodligen kommer ångra bistert men jag tänker att det är värt det istället för att spendera ännu en dag i sängen och känna sig hjärndöd. Så får det bli!

satc.

Hej ni. Efter en svettig febernatt vaknade jag upp och mådde iallafall lite bättre än igår. Men för säkerhetens skull har jag spenderat exakt hela dagen i sängen i sällskap av carrie, charlotte, samantha och miranda. Känns skönt att rymma in i någon annans värld idag.


sjuk (igen).

Det blev ingen förträfflig dag, och det blev inget ikea heller. När jag hade tagit sprutan åkte jag hem till mina föräldrar och la mig i deras säng och har gjort det i princip sedan dess. Ont i hela kroppen och varm som en spis, välkommen tillbaka febern. Jag var ju sjuk för inte alls så länge sedan och nu har jag lyckats bli det igen. ORKAR INTE.

Nu ska jag iallafall strax åka hem till lund igen och titta på massa sex and the city tills jag somnar. Så får jag hoppas att jag vaknar upp bättre imorgon, och helt frisk på fredag när det är midsommar!

silverskorna.


På min födelsedag fick jag ett himla tjusigt paket som ursprungligen kom från nelly.


Inuti fanns dessa fantastiska silverskorna!


Det är nellys egna märke i modellen zhob som finns i massa andra färger men jag tyckte att dessa var allra finast. Vem vill inte ha ett par silverskor liksom.



Klacken är på 13,5 cm och med en platå på nästan 5 cm (som tur är) så då blir jag ungefär 175 cm! En dröm för en dvärg på 160 någonting.  



Jag tror jag är kär. Nu får jag nog öva lite här hemma innan de får följa med på äventyr, för även om de är lätta att gå i så känns det lite svindlande.

snälla bli min igen.



Lyssnade på denna säkert tjugo gånger igår. Så sjukt fin och sorglig på samma gång. Det var nästan så att jag satt och blev ledsen på riktigt när jag satt där på bussen och levde mig in i den berättelsen, men sen kom jag på att jag inte har något att vara ledsen över. Inte ett dugg. Och så blev jag nästan lite ledsen över det, haha.

onsdag.

Godmorgon bloggisar! Idag är jag uppe med tuppen (nåväl, det är tidigt för mig iallafall) för att åka till ystad och ta allergispruta, efter det ska jag möta upp mamma och åka till ikea en sväng! Känner på mig att det kommer bli en alldeles förträfflig onsdag. Puss på er!


i helgen berättade förresten maria att hon hade kvar denna blomman som vi hade i vår lägenhet när vi bodde i stockholm. sjukt! (att hon har lyckats hålla den vid liv sen dess) och nu såg jag denna bilden i arkivet och därför fick det bli ännu en bild på blommor i denna bloggen!


you make it easy on me.

När det har varit grått ute precis hela dagen är det lätt hänt att man blir så glad när solen kikar fram på kvällen att man råkar ta tusen bilder på sig själv i väntan på bussen. Annars har jag jobbat idag och inte gjort så hemskt mycket mer än det. Himla skönt faktiskt.


birthdayflowers.







Känns otroligt lyxigt att ha massa vackra blommor i lägenheten. De ljusa rosorna fick jag av mina föräldrar, de mörkare av mina gudföräldrar, liljan av maria och de små av min brors flickvän. <3


dagens lunch.


Ostomelett med mozzarella, rödlök och tomater. Gott!

lilla my.



Sitter i min sköna soffa och dricker thé ur den nya muminimuggen med lilla my som blåser såpbubblor och tittar på tusen avsntt sex and the city. Tror jag forsätter kvällen i precis samma stil.

måndagsinspiration.



Herregud vad jag inspireras av denna damen som stockholms streetstyle har fångat på bild.

2011.06.20

Hej hopp! Idag står följande på schemat: åka hem till lund med alla saker (har varit borta i en vecka plus alla födelsedagspresenter, phue), köpa sommarkort, lämna in timlista på föräldraförstärkning och handla mat till mitt ekande kylskåp. Jag har längtat lite efter det där vardagstråkiga så det ska faktiskt bli ganska härligt.


hurra hurra hurra.
















Jag har haft en oförskämt bra kväll tillsammans med nära och kära, fått vackra blommor och fina presenter, druckit rödvin i solnedgången, ätit god mat och efterätt och känt mig väldigt nöjd med min födelsedagshelg. För det har faktiskt känts mer som en helg och inte bara en dag, men det gör inte mig någonting. Inget alls.

jag måste ha varit någon annan innan jag kände dig.



Såhär låter melissa horns nya singel som kommer på plattan som släpps i september om jag inte har helt fel för mig. Älskar det.

sunday.

Det är en väldigt segstartad söndag. Jag sov tills jag vaknade (vilket var välbehövligt efter att ha gått upp tidigt varenda dag denna veckan), åt frukost framför nyhetsmorgon, försökte träna bort min träningsvärk på löparbandet och nu sitter jag i sängen och tittar på reprisen av so you think you can dance som jag missade i tisdags. Det är en segstartad söndag men jag tror att det är precis vad jag behöver.

Ikväll kommer lite släkt och mina närmsta vänner hit för att födelsedagsfira mig!


födelsedag.



När jag kom hem från tävlingen (som för övrigt gick fantastiskt bra, är den stoltaste tränaren i världen just nu) så blev jag överraskad med ballonger och vackra rosor när jag kom hem.



Och så åt vi vit choklad-kladdkaka och jag fick öppna massa paket som mina fina föräldrar hade köpt. Tack mamma och pappa! Ni får se inom den närmsta framtiden vad som fanns inuti.


Närmare kvällen åkte vi till fritidsbaren som ligger precis vid havet i ystad.



Där fanns det fina pastellstolar, virkade dukar och blommor i fönstren.




Jag åt supergott kycklingspett med pommes och sweet chili sås och sedan köpte vi med oss de berömda wienerbröden och åkte hem till mormor och morfar för fika. Bästa 21årsdagen!

21



Igår somnade jag som tjugoåring och idag vaknade jag som tjugoett. Jag ska inleda min födelsedag på junidrillen i staffanstorp och sedan blir det fika och paket hemma i tomelilla och ikväll ska vi ut och äta på något tjusigt ställe. Det kan nog inte bli en bättre dag att fylla tjugoett på!

johanna.


Idag har jag träffat min finfina kusin Johanna. Vi ses inte så jätteofta, men ändå ofta för att vara kusiner (har typ inte kontakt med några av mina andra kusiner mer än på släktkalas och så) och varje gång vi ses känns det bara så himla bra. Som att det inte har gått alls lång tid sedan vi sågs förra gången.  


Här är hon! Det som är så bra med just Johanna är att vi är precis lika förvirrade och skrattar åt samma saker. Och hon gör mig alltid alltid lika glad.


Mitt emot satt jag.


När jag fick reda på att hon aldrig hade varit på Olof Viktors bestämde jag att vi var tvungna att åka dit medebums. Bästa caféet på Österlen! Där fikade vi surdegsbulle, citroncheesecake och kolatriangel. Sen vinglade vi (mest jag i mina träskor och träningsvärkande vader efter en impulsspringtur på löparbandet igår) över kullerstenarna och åkte hem igen. Himla bra fredag!

åhus genom iphonen.








Populära objekt på denna blogg - blå himmel, mat och blommor.

church.










Om man är i Åhus borde man definitivt göra ett besök i deras otroligt vackra kyrka. Pampiga lampor, fina bänkar i blått, fantastiska fönster. Och har man tur får man en guidad tur i kyrktornet av vaktmästaren.

tre bra fredagssaker.

♥ jag klarade min sista tenta och har nu slutfört min medie- och kommunikationsvetenskapskurs! hurra för det!
♥ underbaraclara ska sommarprata i p1! jag blir så imponerad och längtar verkligen tills det är dags.
♥ som det ser ut nu kommer jag förmodligen inte behöva flytta ifrån min fina lägenhet i höst (som det var tänkt från början). lite för bra för att vara sant.


detaljer





Detaljer kan göra så mycket för intrycket av en plats. Som den vackra lampan i andaktssalen, den virkade duken utanför matsalen och det gröna handfatet i rummet.

min jesus, min herre, gud det finns ingen som du. min lovsång jag ger, till dig mer och mer, förundrad av din kärleks djup. du tröstar, du skyddar, styrker den vacklandes steg. forma min dag, mitt liv och mitt jag. för alltid vill jag tillbe dig.


De tre senaste dagarna har jag umgåtts med det här fina gänget. Det är sommarkonfirmanderna som har träffats en gång i månaden under året och som nu har gått ett lite längre läger och ska sedan intensivläsa innan sin konfirmationsgudstjänst.




Vi har varit vid havet.


Ätit otroligt god mat.










Ätit glass och promenerat i vackra åhus.




Varvat lektioner med lekar och sång.


Och bara haft det väldigt bra.

Några av dessa bilderna och många fler kommer att visas i början av deras gudstänst, så ni kanske får se dem där!


home is where your heart is

Nu är jag hemma!!! Ska sova en stund och sen kommer ett bildregn från de senaste dagarna.


konfisarna del 3

Nu kommer de sista bilderna på konfirmanderna, lovar. Här är slutet på deras resa och de hade gjort sig så fina och gjorde alla så stolta. Finisar.













kitten.



DÖÖÖR.

kan inte släppa dessa glitterskorna.



via: signe

konfisarna del 2

Nu ska ni få se hur konfirmandernas genrep gick till och några bilder från fotograferingen. Är så nöjd med dessa bilderna, ljuset i kyrkan är fantastiskt.













every teardrop is a waterfall



Om det är någon därute som har missat coldplays nya låt every teardrop is a waterfall får nu chansen att lyssna på den. Herregud vad jag älskar det bandet, kan inte fatta att jag ska se dem live igen om mindre än två veckor.

konfisarna del 1

I ärlighetens namn så blev det inte mycket till söndagsfilm igår, utan jag satt uppe till typ två på natten och fixade med konfirmandernas bilder eftersom jag verkligen ville få det klart så att jag kunde skicka iväg det idag. Att jag alltid ska tro att allting går så mycket fortare än det egentligen gör. Givetvis började både skrivaren och datorn krångla för mig igår och det var väldigt nära att jag kastade ut båda två någon gång vid halv ett tiden. Men nu är det klart! Så jag tänkte att ni skulle få kika lite.










Gudstjänster, läger i åhus och när de provade kåpor. Imorgon får ni se genrepet och lite ifrån fotograferingen, och på onsdag från konfirmationsgudstjänsten.

twitty

Hej, ni glömmer väl inte att jag finns på twitter dygnet runt? Nästan åtminstone. Följ mig här!

konfaläger

Godmorgon! Idag åker jag iväg på konfirmationsläger igen, denna gången ska jag mest vara lekledare och hjälpa till där det behövs. Kommer vara borta ända tills torsdag så jag kommer nog vara ganska slut efteråt (med tanke på hur slutkörd jag var efter förra lägret som bara var över en helg), men jag har förinställt några inlägg till er varje dag så att det inte är helt tomt här. Kanske tittar jag in med ett inlägg från mobilen också. Puss på er!


Bild tagen på förra lägret


2011.06.12






Godkväll bloggisar. Idag har jag gjort följande:

♥ fikat precis vid havet med mamma och pappa
♥ provat marabou sensations nya smak strawberry & cheesecake (som var okej)
♥ varit söndagsrastlös
♥ badat badkar i en timme och lyssnat på morgonpassets sista sändning från i fredags
♥ gjort klart konfirmandernas bilder som ska skickas ut imorgon (på tok försent vilket har gett mig på tok för mycket ångest)

Snart ska vi äta rester från igår och sen blir det söndagsfilm. Puss!


I told you to be patient, I told you to be fine



Söndagsmusik.

pannkakor och pingst.

Imorse stekte jag pannkakor när jag vaknade till mina övernattningsgäster och kände mig som kanske den bästa värden i världshistorien. Eller så var det för att jag själv älskar pannkakor. Nu har jag spenderat de senaste timmarna med att packa vilket kanske är det tråkigaste som finns i hela världen. Att veta vad jag känner för att ha på mig på torsdag nästa vecka känns svårt.

Snart ska jag iallafall åka till tomelilla och fira pingst med föräldrarna och morföräldrarna!


2009-2011

På tal om att det är två år sedan studenten så är det ganska svindlande att tänka på vad som har hänt sedan dess.


Jag har varit arbetslös en höst och insett att jag aldrig någonsin vill vara det igen.


Sen fick jag nog och flyttade till Stockholm med min bästa vän.


Där började jag min första termin på universitetet och läste litteraturvetenskap med fina klasskamrater.


I slutet av sommaren flyttade jag till Skåne igen och på hösten fick jag en lägenhet i Lund och började plugga religionshistoria. Mitt bästa beslut tror jag.


Och denna våren har jag bott kvar i Lund, pluggat medie- & kommunikation, börjat jobba som föräldraförstärkare och genomfört mitt första långvariga fotojobb.

Under dessa två åren har jag fallit hårt men rest mig igen, förlorat saker och vunnit andra. Jag har slutat vara rädd för framtiden och istället börjat se fram emot den. Jag tror till och med att jag har börjat känna mig lite i balans vilket har känts oerhört viktigt för mig. Det känns som att jag är på rätt väg nu.

recept; italiensk kycklingpasta



Nu tycker jag att vi börjar denna dagen med ett recept på en supergod italiensk kycklingpasta! Jag bjöd på den igår och det blev succé.

Du behöver:
ca. 300 g pasta, gärna tagliatelle
250 g fryst eller 150 g färsk bladspenat
♥ 2-3 kycklingfiléer
♥ 2 vitlöksklyftor
♥ 6-8 soltorkade tomater i olja
♥ 2 ½ dl Kelda mellangrädde

Gör såhär:
1.
Koka pastan. 2. Tina spenaten om den är fryst. 3. Skär kycklingen i småbitar och bryn i smör. 4. Hacka vitlök, spenat, tomater och lägg sedan i när kycklingen är klar. Glöm inte att krydda med salt och peppar. 5. Tillsätt grädde och låt koka i några minuter tills det blir lagom tjockt. 6. Servera med pastan och ett glas rött!

två år sedan.




För två år sedan stod jag på österporttrappan tillsammans med min klass som jag hade tillbringat tre åt tillsammans med. Nv3c. Så enormt mycket glädje just där och då, och den friheten som jag tror att vi alla kände. Och det är ju sant att livet förändras efter att man har tagit studenten. Kanske inte så radikalt som man fantiserade om under alla tråkiga mattelektioner, men det förändras. Man förändras framförallt som människa.

Idag står årets studenter på trappan i ystad och skriker av glädje. Hoppas ni har bästa dagen!

era bästa sommarbilder.

Här kommer ett inlägg med era bästa sommarbilder som ni har skickat in, vinnarbilden ser ni längst ner!



Caroline skickade in denna syrenbilden med beskrivningen: "Jag tog bilden bara för några dagar sedan, en dag då solen sken hela dagen, det var en riktigt sommardag. Jag passade då på att gå en runda i trädgården för att titta om det fanns några fina blommor att fota och lägga upp på bloggen, och det fanns massor, varav syrenerna var en."



Julia skickade in en bild som hon hade tagit på sin syster och skrev såhär: "Denna bild väcker många minnen hos mig. Somrarna utan bekymmer. Att bara försvinna i naturen och dess härlighet. Det är sommar för mig. Därför har jag valt denna bild som mitt bidrag."



Sanna beskrev sin bild såhär: "En bild jag tog i helgen då jag åkte till landet för att rensa tankarna. Min far låg på gräset i solen, ackompanjerad av sin hund och sina två katter! Livet!"



Annika är så väldigt förtjust i grodor och skriver såhär om sin sommarbild: "när jag lyckades fotograferar GRODAN som hoppa väldigt snabbt. Jag samlar på grodor örhängen,halsband osv."



Bea beskriver sin dag med två supervänner: "Jag har då valt denna bilden på mig (i hatt), Elina och Addi som är tagen under en utflykt till Nimis förra sommaren. Det var hur varmt som helst och vi gick, klättrade och svettades en hel dag. Jag gillar bilden för att vi ser glada och somriga ut, och för att den påminner mig om hur roligt vi hade det! Verkligen en superdag med två superbrudar! Love it!"



Moa (som illustrerar så vackert att hjärtat slår lite fortare) skrev såhär fint: "Min favoritbild är från sommaren 2009 på mig och min hund Bob. Det var den finaste semestern jag haft. Jag och min dåvarande pojkvän läste, badade, rodde, promenerade och åt alla våra måltider utomhus. Bob jagade flugor."



Maria skickade in en bild på sin katt och skrev såhär: "det är inte den finaste bilden i hela världen men jag älskar den bara så himla mycket därför att den är så mycket SOMMAR. den är tagen förra sommaren när jag bodde i sthlm och kom hem till tomelilla och allt var så fantastiskt. drack kaffe ute på altantrappan med mamma och så kom katten och la sig vid mina fötter. älskar den extra mycket idag eftersom jag fick höra att vår grannes katt blivit påkörd och dött idag. då kramar man om sin egen katt lite extra."



Och vinnarbidraget kommer från lisa som beskriver sin bild såhär: "det här är min bästa sommarbild eftersom den utstrålar glädje när jag springer ut i vattnet och för att jag badade med min fina syster, det var en fin kväll och vi hade egentligen bestämt att vi inte skulle bada förrän vi åkte till arvikafestivalen men vi kunde inte hålla oss, så vi åkte till en sjö som heter lomsjön och badade lite och jag minns hur himla fint det var och hur jag sprang ut i vattnet och att jag vågade bada, för jag gillar inte att visa mig i bikini så det var ett stort steg för mig att våga bada!"

Jag valde detta bidraget främst för att jag blev så glad av bilden och för att jag tyckte så mycket om lisas beskrivning. För sommaren är ju så, spontan och pirrig och man kan helt enkelt inte hålla sig från att göra alla dom sakerna som man har längtat efter den långa kalla vintern. Grattis lisa, du har fått mejl!

young at heart and full of hope



Godmorgon! Jag börjar min fredag med frukost och schulman show, dessutom har jag typ inte hostat på hela natten så det kan inte bli annat än en fantastisk dag. Sen ska jag sticka och handla inför ikväll för då ska jag bjuda två vänner på middag!

Om en stund kommer allas bidrag från tävlingen upp och den som vinner kommer snart få ett mejl!

recept



Satt precis och googlade recept inför imorgonkväll när jag kom på att jag har ju massa goda saker i bloggarkivet. Medan jag letade hittade jag bland annat keylimepaj, morotsbröd och morotssoppa, sparrissoppa, laxburgare, medelhavsgratäng, spenatlasagne och kycklingpaj. Jag kan rekomendera exakt varenda en!

bloppisnyheter





Nu hittar ni tre nya saker på bloppisen, himla fina tycker jag!


torsdag.

Det är en väldigt grå torsdag och jag har hostat hela natten. Jag är så dålig på att vara sjuk för jag tröttnar på att vila efter typ en dag i sängen, och sen mår jag nästan ännu sämre för att jag ska springa runt överallt och ingenstans. Men nu har jag hostmedicin hemma iallafall så förhoppningsvis ska det gå över snart.

Annars är jag hemma igen och tar tag i disk, tvätt som har hängt på tork och sådana viktigheter. Ingen fantastisk torsdag men helt okej.


listor är kul, eller nått.



Namn:
sandra berg
Piercingar: jag hade en period när jag var yngre där jag skulle pierca så många hål i öronen som möjligt. jag hann göra tre i vänsterörat och två i höger innan jag insåg att det kanske räckte. annars har jag inga på några andra ställen.
Tatueringar: inte en enda och har nog kommit fram till att jag inte vill ha någon heller. inte just nu åtminstone.
Längd: har inte mätt mig sedan början av gymnasiet, men runt 1,63 skulle jag tippa på.
Skostorlek: 37/38
Hårfärg: just nu är det blont, det blir kanske mörkt igen om ett tag.
Fräknar: lite grann.
Önskar du att du bodde någon annanstans? nej, jag är så väldigt nöjd just nu.
Tycker du att du är attraktiv? ibland.
Vilket schampo använder du? just nu är det någon grön flaska, men det brukar inte vara särskilt konsekvent.
Vad är du rädd för? att ångra mig. döden, ibland. att bli allvarligt sjuk.
Gillar du berg- och dalbanor? älskar!



Senaste…
Filmen du hyrde?
minns inte, laddar tyvärr mest ner nuförtiden.
Filmen du köpte? stekta gröna tomater på ica. mycket bra film, se den!
Låten du hörde: love the way you lie med rihanna på radion.
Låten du laddade ner? lyssnar bara genom spotify nu.
Personen du ringde? mamma.
Personen som ringde dig? mamma.
TV-program du såg? igårkväll såg jag först premiären av tv4s herrskap och tjänstefolk (väldigt bra, rekomenderar!) och sedan min nya favorit off the map på femman.
Person du tänkte på? om en hund räknas som person så tänkte jag på hur söt ludde är när han sover och man ser på tassarna att han drömmer om något äventyr.



Favorit…
Låt: just nu lost in the world med kanye west och bon iver.
Sak att göra:
Sport: drill och dans!
Kläder: fina och bekväma.
Film: nästan allt som handlar om kärlek och andra världar.
Bil: någon gammal fin modell, men jag är inte så insatt.
Serie: sex and the city, true blood, one tree hill och vampire diaries.



Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? lite för många gånger.
Gråtit över en flicka? absolut.
Ljugit för någon? det är väl klart.
Varit i slagsmål? nej.
Blivit arresterad? haha, nej.



Antal…

Gånger du varit kär? en.
Gånger ditt hjärta brustit? en.
Hjärtan brustet på grund av dig? ingen vad jag vet.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? inte så många, kanske mellan 10-20. mest när jag skrev krönikor för lokaltidningen och med drillningen. 
 

utdrag ur alex schulmans bok om sin amanda.

Senaste…

Boken du läste? kurslitteratur om socialpsykologi.
Personen du fick e-mail av? ett tävlingsbidrag.
Personen du fick brev av? vuxenskolan till drillningen.
Personen du fick sms av? min kusin johanna.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? i tisdags.
Saken du köpte? två saker till bloppisen på erikshjälpen igår.

Listan hittade jag hos fröken forni.


påminnelse.

Kikar in med en liten påminnelse om tävlingen, imorgon är sista dagen att tävla. Skicka in din bästa sommarbild och vinn ett finfint halsband från quietland. Puss!


furnitures.




Jag har precis varit på erikshjälpen och köpt saker till bloppisen (ni får se imorgon) och tittat på vackra möbler. Önskar att man bara kunde gå loss på massa secondhandmöbler som har en historia och strunta i hela ikeas sortiment. Nu tycker jag iförsig om mycket av ikeas saker, men det går inte riktigt att jämföra. Helst av allt vill jag ha en gigantisk lägenhet som jag kan möblera runt i typ hela tiden. Eller ännu bättre vore ett hus med massa rum som får en alldeles berättelse. En dag.

vackra skor.



Är inte dessa skorna från nelly fantastiskt fina?

jag vet nästan inget om dig, du vet nästan inget om mig


wildyounghearts






Jag fotade massa streetstylebilder på siestafestialen, kolla in här!

to let myself go

Lyckan i att vakna upp med åtminstone lite mindre feber än igår. Gårdagen var inte rolig någonstans. Nu ska jag ta en dusch och tvätta mina sängkläder, gud vad härligt det ska bli. I eftermiddag åker jag nog hem till mina föräldrar så att dom får pyssla om mig lite grann. Och så ska jag gå på fläktjakt för denna värmen plus feber tar död på mig.


maybe, maybe not






siestafestivalen genom marias lins

tävlingtävlingtävling



Ni glömmer väl inte tävlingen?

blev sjuk på kuppen.

Hej kompisar! Jag. mår. så. dåligt. Igår kände jag mig sjukare och sjukare ju längre dagen gick, och idag är det ännu värre. Har nog haft feber inatt och skulle tippa på att jag fortfarande har det. Så jag får nog fira nationaldagen i sängen med film och snytpapper. Denna måndagen kunde ju verkligen varit roligare...  


siesta lördag


Lördagen började vi med pannkakor. Man kan inte börja en dag på ett bättre sätt.



När klockan närmade sig två blev vi avlämnade (anna skulle till göteborg) och satte oss utanför festivalområdet och drack lite vin. Tyvärr missade vi britta perssons spelning, men vi hade det trevligt ändå.







En stund senare gick vi in och såg ane brun, fotade lite streetstylebilder (bland annat på adam tensta) och åt tex mex-mat samtidigt som vi kollade på daniel adams-ray. 


Bandet som fick avsluta vår festival var fina billie the vision & the dancers som vi tyvärr bara hann se en halvtimme av, sen åkte vi till stationen och tog tåget till lund. Och så var siestafestivalen över för vår del!

siesta fredag






I fredags hade vi poolhäng hemma hos anna hela dagen och spelade spel, åt god mat, brände oss av solen och bara njöt av livet.




Att dricka cava i en pool måste ju vara på ens tio topp lista på saker man allra helst gör en solig dag.


<3



Så närmade det sig kväll och vi gjorde oss i ordning.




Sen åkte vi till festivalen och började med att titta på grymma sahara hotnights konsert. Tjejband borde det definitivt finnas fler utav.



Efter det var det dags för oskar linnros som hade lockat dit festivalens alla småtjejer.





Sen det var det dags för bästa bästa bästa the sounds. Som ni märker var det massa bra band som spelade denna dagen.


Vi kikade en stund på rebecca och fiona.



Sen gick våra conversefötter till öltältet för första gången den dagen.



Avslutningsvis spelade håkan hellström för en enorm publik och även om jag tror att sjuttonåriga sandra hade uppskattat det mer så var det en väldigt fin konsert. Fina håkan.


kärlek är ett brev skickat tusen gånger




Hej finisar! Igår avslutade vi dagen med en sjudundrandes konsert med håkan hellström och idag har vi ätit pannkakor till frukost. Nu ska vi åka och se britta persson, puss!

s!estastyle




foto: wildyounghearts

siesta torsdag


Igår anlände vi till hässleholm runt ett, blev upphämtade och åkte hem till anna.


Vi blev bjudna på en sjukt god gratäng.


Och var så väldigt peppade så vi satte oss i gräset med varsitt glas.





Där pratade vi om dialekter, alla landskap man lärde sig i högstadiet som man inte kommer ihåg längre, alla hyss man hittade på mot lärarna när man inte visste bättre och hade det väldigt bra där i solen helt enkelt.



Jag och anna.



Sen var det dags att åka till festivalområdet!




Såhär glada var vi över det.




Direkt när vi kom in satte vi oss och tittade på ett band som anna ville se.





Sen gick vi fram och tillbaka mellan öltältet några gånger, fotade lite streetstylebilder och peppade inför kommande konserter vi skulle se.





Vid tio spelade knowing is not knowledge.




Halv tolv började the ark!!!



Jag tror att hela hässleholm hörde publiken när de körde tell me this night is over. Så. himla. fint.





SÅ SJUKT BRA KONSERT. En och en halvtimmes eufori och samtidigt så väldigt vemodigt eftersom det är deras sista turné någonsin. Kanske därför var det extra mäktigt.



Och så avslutade de med ett konfettiregn i guld och finaste calleth you commeth i och jag tror bannemig att detta var en av mina favoritkonserter jag någonsin har varit på.

tävling: skicka in din bästa sommarbild och vinn ett halsband från quietland!



Medans jag är borta några dagar tänkte jag ha en liten tävling på bloggen! Tävlingen går ut på att skicka in sin allra bästa sommarbild och skriva några rader om varför man tycker att just den är så speciell. Bilden ska man ha tagit själv eller så ska man vara med som motiv.

Antingen mejlar man bidraget till [email protected] eller så länkar man till bilden och skriver några rader i en kommentar i detta inlägget. Glöm inte att lämna er mejladress!

Tävlingen avslutas om exakt en vecka, torsdagen den 9 juni, då jag väljer ut en person som vinner detta förtjusande luftballonghalsbandet från Quietlands The Charming Collection. Kanske är det så att man har lite extra stor chans att vinna om man skriver ett inlägg om tävlingen och länkar i en kommentar, alternativt hojtar om det på facebook eller twitter. Lycka till!


it began in hässleholm



Hej bloggisar! Vet ni vad, nu sticker jag till hässleholm för att hänga på siestafestivalen tillsammans med dessa två brudarna! Jag tänker mig massa grymma konserter, finaste vädret, bästa sällskapet, vin, dans och ett tredagars firande av att sommaren har börjat. Kan faktiskt inte bli annat än fantastiskt. Vi ses kanske där!? Datorn hänger med men vi får se hur det blir med uppdateringen, annars är jag tillbaka på söndag igen. PUSS!

Förresten, kika in här runt 14 så kommer det en liten tävling här på bloggen!


breakfast

Inatt drömde jag om min frukost som jag såg fram emot så himla mycket men av någon anledning inte hann äta, eller så glömde jag bort det. Haha. Bäst att jag gör det nu då!


so happy i could die.

Det har varit en överväldigande dag på mer än ett sätt. Lite för bra för att vara sant till och med. Jag har stannat upp ett par gånger och tänkt att nej, snart ringer någon och säger att allt var ett skämt. Att denna dagen inte ens har existerat. Men jag tänker tro på det, och jag tänker säga att fy fan vad jag förtjänar detta.

Nu ska jag ta ett glas vin och packa inför morgondagens äventyr. Hittills har jag bara hunnit bilda en liten klädhög på fåtöljen men nu ska allt prydligt ner i en väska tänkte jag. Kan knappt vänta tills imorgon.


maj genom mobilen.

Såhär har maj sett ut genom min mobilkamera!


Fotade tulpaner som vanligt.


Hade kräftpremiär för året.


Klippte av håret lite till.


Köpte en finsak från jade jaggers samarbetskollektion med indiska.


Fotade konfirmation och såg ut lite såhär.


Åkte på en biltur med pappa...


... och hittade en bild på mitt högstadiejag i bandtröja, mörkt långt hår och massa pins.


DÖR SÅ FIN.


Firade linneas födelsedag i malmö.


Tentapluggade och pussade på ludde.

sommarlov!!!


RSS 2.0