personifiering inom politiken och medias påverkan i samhället.

Tittade på kvällsöppet igår angående socialdemokraternas nya partiledare Håkan Juholts särbo som är dömd för bedrägeri. Detta är ett tydligt fall av personifiering inom politiken vilket egentligen är fullkomligt orelevant. Istället för att tala om vad Juholt har för planer som partiledare levereras vi smaskiga nyheter om hans privatliv. Jag har väldigt svårt att föreställa mig att han skulle göra ett sämre jobb på grund av denna händelsen. Givetvis borde en partiledare köra med öppna kort, men jag förstår inte varför man gör en så stor grej av det. Där ljög jag precis, jag förstår precis varför pressen väljer att förstora det. De gör allt i sin makt för att sälja fler nyheter - och vad säljer inte bäst om chockerande drama.

Jag anser att media gör fel när de exponerar en sådan här sak, och ungefär likadant tycker jag angående fotbollsspelen Anton Hyséns "erkännande" av sin sexualitet. Jag förstår mycket väl att denna fotbollsspelaren vill komma ut med detta och gör det antagligen för att alla inom sporten ska känna att det är okej att vara homosexuell i den världen. Men samtidigt kan det bli väldigt fel om man gör en stor grej av det. "Är Anton Hysén den enda homosexuella inom den manliga fotbollen?". En absurd fråga, men man undrar ju. Det kanske får fler människor att komma ut, men samtidigt kanske inte alla vill ha den uppmärksamheten som Hysén fick och väljer därför att inte berätta. Och den naturliga konsekvensen av att blåsa upp denna nyheten så mycket som media gjorde blir att allmänheten tror att det är något unikt och sensationellt att vara homosexuellt. Det är det inte, det är fullkomligt normalt.

Om jag skulle vara riktigt naiv skulle jag kunna säga att jag aldrig kommer publicera sådana nyheter när jag jobbar på en tidning. Men som sagt, det vore väldigt naivt för det är tyvärr så tidnings-, och mediebranchen fungerar i nuläget. Det är väldigt intressant att spekulera i hur det hade gått för den tidningen som hade valt att ta en ståndpunkt i dessa debatterna och valt att inte skriva om dem som sensationsjournalistik. Samtidigt är det väldigt enkelt att skylla allt på medierna, som absolut har en stor makt. Men vi får inte glömma att vi som mediekonsumenter har också ett stort ansvar.

scared of the dark


tandläkarbesök, allergibehandling och ledarmöte.

Goddagens! Idag har jag dagen uppbokad till något tråkiga saker som tandläkarbesök, allergibehandling och ledarmöte. Fast det sistnämna är inte särskilt tråkigt. När jag fick ett samtal angående tanläkartid häromveckan ville jag för övrigt skrika av glädje. Det var på tok för länge sedan jag var där och det är sannerligen dags för en kontroll, och eftersom jag själv inte kunde få tummen ur och boka en tid så blev jag så väldigt glad när jag blev erbjuden en. Nu frukost, hej!


dålig på vardag, del 2.

Cupcakes, jag behöver er hjälp. Jag har kommit in i någon slags grå vardag där jag håller på att drunkna och så kan jag ju inte ha det. Jag vill att mina vardagar ska innehålla mer färg. Nu behöver inte det betyda att jag ska dricka vin måndag, tisdag, onsdag och att det ska hända något extraordinärt precis varje dag. Det hade nog ingen orkat med. Jag menar mer att man kanske testar på nya maträtter, tittar på fina filmer, lyssnar på bra musik och sådär. Så frågan lyder alltså om ni har något bra vardagstips till mig? Någon bra tisdagsfilm, spännande men inte alltför svårt recept, något bra spotifylista eller helt enkelt har andra tips på vardagsaktiviteter. Tipsa på! Så vore jag hemskt tacksam.

fan vad snygga människor det finns.




bilder: stylesightings

le bloppis



Godmorgon! Idag kan ni bland annat fynda dessa grymt snygga solglasögonen på bloppisen!

sandras skönhetssalong.



Ikväll har jag invigt mitt fotbad som jag fick i julklapp, lagt ansiktsmask (som jag också fick i julklapp, av mamma), målat naglarna och låtsas att jag har haft en egen liten skönhetssalong här hemma. Trevligt kvällsnöje.

Nu börjar pluras kök snart, ikväll är det bland annat maja från the sounds med!


mean everything to nothing

Mina tisdagsplaner gick lite i kras, men det är okej. Istället har jag tagit en lång promenad med christer i p3 som sällskap, beställt kurslitteratur, pluggat någon timme, ätit kyckling för tredje dagen i rad, vikt tvätt och städat lite grann. Tagit tag i saker som behöver göras och försökt hålla min rastlösa själ sysselsatt.

Ps. min tv funkar igen!!!! Att det gör mig överlycklig gör mig lite orolig. 

 

Jackie O







Såg ett tvprogram om jackie kennedy häromveckan och blev inspirerad. Stora solglasögon, pärlhalsband och fina klänningar och dräkter. Så himla classy.

kurslitteratur.

Lyckan när man inser att man redan har fyra av sex böcker till delkursen som började i måndags.

baby i was born this way



Detta känns som lady gagas mest kommersiella hit, men herregud vad den får mig att typ... vilja förändra världen eller något. Framförallt så blir jag på sjukt bra humör av den! Och precis på det viset tycker jag att vi börjar denna tisdagen.

dålig på vardag.

Jag hade en riktigt usel måndagsmorgon. När alarmet ringde på mobilen sa jag högt "åh nej" och ville bara dra täcket över huvudet igen och sova vidare. Jag var så otroligt trött och opepp på denna dagen och vardagen överhuvudtaget, men jag var tvungen att gå upp eftersom jag hade en obligatorisk kursintroduktion. Så jag gick upp, försökte äta frukost men den smakade mest som något som hade kommit upp ur halsen istället och gick sedan till bussen och frös i min vårjacka som jag tvunget skulle ha på mig just idag. På bussen kände jag hur livsgnistan rann ur mig, bredvid satt en kille som pratade med en tjej bakom sig på engelska och frågade henne när hon skulle tillbaka till afrika igen, och jag tänkte mest hur ska man orka engagera sig och åka till afrika när man (jag) ens knappt klarar av en vardag i sverige. Sen blev jag sen till kursintroduktionen, men av någon anledning började vi inte förrän lite senare så det spelade ingen roll, men innerst inne var jag mest arg på mig själv för om det inte har några konsekvenser så kommer jag bara fortsätta likadant. Vår nya lärare var danska, och även om hon var ganska duktig på svenska så orkade jag inte riktigt lyssna och ville mest att de två följande timmarna skulle gå så fort som möjligt. Och så tog hon inte ens närvaro.

Men dagen har successivt blivit bättre och ikväll ska jag gå och lägga mig i tid så att morgondagen kommer fort. För den vet jag nämligen redan nu att den kommer vara bra, hela dagen! Godnatt raringar.


drömfångare.



Så väldigt fina smycken från h&m.

kursintroduktion

Godmorgon! Kursintroduktion 10-12 idag, men allra helst skulle jag nog vilja ligga kvar i sängen i någon timme till. Det har varit en lång och härlig helg och jag har nog lyckats vända lite på dygnet. Men nu ska jag få i mig lite frukost och åka till skolan sen, tänk att halva kursen redan har gått. Puss!


var ska detta sluta?

Jag får inte min tv att fungera och det gör mig fullkomligt tokig. Eller, själva teven fungerar ju men jag kan inte titta på några kanaler. Nu har det varit såhär i några dagar och jag kan verkligen inte förstå vad som är fel. Inga sladdar sitter lösa och jag har testat att starta om både tvn, boxern och slå av strömmen typ tusen gånger. Men det hjälper inte. Känner mig sjukt hjälplös och jag hatar det.

Tänker på denna krönikan som alex schulman skrev om bland annat sin dotter som försöker använda tvn genom touch screen och blir missmodig när hon inser att det inte går. Hur hon sedan byter till datorn och klickar på nästa klipp på bollibompa efter 15 sekunder för att hon blir otålig, och jag känner igen mig själv i denna otålighet när jag kan sitta vid datorn och bara klicka runt utan att något egentligen fastnar och jag känner en stor frustration. Jakten på nya intryck är oändlig, och jag undrar bara var detta ska sluta?

Det enda programmet jag ville se denna helgen var nya mentalisterna på femman, och jag ser nu att det går att se live på deras hemsida. Tänk nu om internet också skulle sluta fungera, vad tusan skulle jag göra då.

kaffe och oreos.


jimmys 20årsfest.


Igår hade min kusin Jimmy 20årsfest på hotell Continental i Ystad och jag började med att fota mig själv i en av alla speglar samtidigt som vi drack fördrink.




Ett väldigt tjusigt ställe med massa fina kristallkronor och vackra detaljer i taket och sådär.


Pappa ville skåla.




Mamma.



Min bror Kim och moster på första bilden, och så mamma med sin syster på andra bilden.


Och där satt jag med mina paljetter.


Så var det dags att sätta sig till bords. Såhär såg menyn ut, fast lite annorlunda för vegeterianerna.




Mamma och pappa.


Morfar och mormor.


Vi började med en aptitretare, jag fick räkor.


Sen fick vi in en silltallrik med massa saker på. Jag är egentligen inte så förtjust i sill, men bestämde mig för att jag skulle testa allting åtminstone. Det var helt okej, faktiskt.


Jag lyckades inte fånga min kusin på bild en endaste gång under kvällen, men såhär ser födelsedagsbarnet ut när han vinner någon tävling.



Dags för huvudrätten. Jag fick hälleflundra som var supergod, och de andra åt någon slags oxfilé.





Avslutningsvis drack vi kaffe och åt äppelkaka med vaniljsås. Synd att man var så mätt, för det var himla gott.



Alla ställde sig upp och sjöng "jag må han leva" och hurrade.


Och så höll min moster, jimmys mamma, ett långt och jättefint tal men då fick jag agera fotograf med hennes kamera så jag kunde inte ta några bilder själv. Hur som helst så var det en väldigt festlig afton!

earth hour

Ni glömmer väl inte att släcka ner och stänga av all electricitet när det är earth hour ikväll? 20.30 är det dags att ta ställning angående klimatförändringarna.

Förra året spenderade jag och maria kvällen på en konsert i kungsparken och det var så kallt att lalehs gitarr blev ostämd och hon fick sjunga acapella. Himla fint ändå.



hej, ikväll tänkte jag ha detta på mig.


vädret alltså.




Herregud vilket fint väder, det är nästan så att jag inte känner av vinet från igår. Och hur nice är det inte att det bara tar tio minuter att åka tåg mellan malmö och lund. Älskar det!

och jag vet att allt är falskt och bedrägeri, men det struntar jag i för vi dansar och du har så mjuka läppar.







Igår började vi kvällen på nyhavn's uteservering med lite vin och öl, sköna värmelampor och konstaterande att livet är så jävla bra just nu och hoppades på att de närmsta månaderna ska gå så sakta som det bara går. Sen gjorde vi ett litet stopp på golden och helt plötsligt stod vi på kb's dansgolv tillsammans med en av mina föredetta kursare och dansade som om det inte fanns någon morgondag. Kanske är det så att det är de oplanerade kvällarna som blir allra bäst.

i need some fine wine (and you need to be nicer)

Jag tror jag måste hoppa i en svart klänning, inviga dessa skorna och ta bussen till malmö för att dricka lite vin med maria. Ha en fin fredagskväll så hörs vi imorgon, massa pussar!


rolling in the deep



Sinnesjukt bra låt.

världens bästa stad.

Läser hos elsa att hon är i paris och blir lite (väldigt) avundsjuk. Paris är kanske den bästa staden i hela världen, och lite såhär såg det ut när jag och mina föräldrar var där förra året i juni.
















it made me think that we almost had it all

Om jag fullkomligt älskar det faktumet att det är fredag idag? Det är nog en liten underdrift.


chicken nuggets med pommes, vin och wii.






Igår åt vi chicken nuggets och pommes, kladdkaka till efterätt med en matkoma som efterföljd, drack vin och öl, spelade massa olika kortspel och mario kart wii när batterierna ville laddas och hade det hur bra som helst! Lill-lördag är ju faktiskt en ganska så bra uppfinning ibland. Och så lyckades vi hålla oss vakna tills klockan slog fyra på morgonen, det tillhör verkligen inte vanligheterna när det gäller oss två.

söndag, eller torsdag, eller vad vet jag.




Idag känns det som söndag på väldigt många sätt. För det första sov vi till lunchtid och för det andra så har vi inte fått så mycket mer gjort än att ligga i soffan och titta på tv. Och så kom maria över med morotsmuffins och drack lite kaffe, hemskt trevligt tycker jag! Anna åkte hem för en stund sen och nu tänkte jag fortsätta kvällen i soffan. Imorgon är det helg på riktigt!

nä vet ni vad, ikväll förtjänar jag ett glas vin eller två.



att möblera om när man inte har något annat att göra.

Jaha, vad ska man göra när man inte har en tenta att plugga till. Jag möblerade om lite grann.


Hängde upp en till klänning i fönstret. Den rosa alltså.



Placerade en paljettröja ovanför sängen och flyttade planchen.


Spikade upp tavlan som tidigare stod vid elementet. Och så var det med den saken!


ursäkta min franska


wonderland

Lite nytt på bloppisen idag!


high and low



Invigde mina nya conversisar imorse, tänkte att de kanske skulle ge mig tur. Tentan då? Jag är lite rädd att jag har fokuserat på fel saker när jag har pluggat så jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick. Men man kan väl hoppas på att skorna gjorde sitt jobb. Nu är jag ledig i fyra dagar!!! Det känns fantastiskt.

8-13

Idag får ni gärna hålla tummarna för mig mellan 8-13 för det är då jag sitter i en tentasal och skriver så att pennan glöder. Eller så har jag hjärnsläpp, men förhoppningsvis inträffar det första scenariot och absolut inte det andra. Usch, jag hoppas verkligen att detta går vägen. Vi hörs när jag är hemma igen, puss!


i consider myself done.

Nu får jag inte in ett enda begrepp till i mitt huvud. Där inne är det en salig blandning av narratologi, semiotik, genusperspektiv när det gäller medierna, offentlighetsprinciper och typ tusen saker till. Men - i consider myself done. Nu får det räcka och så får jag hoppas att turen är på min sida imorgon.

Om två minuter börjar äntligen äntligen pluras kök och sen ska jag gå och lägga mig så jag orkar gå upp på tok för tidigt imorgon, godnatt!


chokladtipset.



Har ni smakat Lindts choklad med smak av havsalt? Magiskt.

what are you waiting for.



Idag lyssnar jag på p3 populär följt av brunchrapporten och musikguiden, njuter av det fina vädret genom fönstret, leker frågesport när jag pluggar in all information till tentan imorgon, dricker kaffe och är ganska glad för vid den här tiden imorgon är det över. Om ett dygn behöver jag (förhoppningsvis) inte tänka på denna tentan mer. Som jag ska fira!


app som botar homosexuella.

Apple godkände igår en app som ska "bota homusexualitet", där den kristna organisationen Exodus står bakom. Denna organisationen stoltserar med att under 35 år ha "hjälpt" familjer som har "drabbats" av homosexualitet. Läs artikeln här.

Alltså, VA?!


something to die for


ännu ett tråkigt inlägg om pluggande.

Oj vad tiden går fort när man pluggar hela dagen. Känns som att det har gått två timmar när det i själva verket har gått en hel dag. De senaste dagarna har jag gjort slut på bläck i två pennor, det säger kanske något om hur mycket jag har antecknat samtidigt som jag har läst kurslitteratur. Herregud vad jag har skrivit, vågar inte räkna hur många sidor jag är uppe i.

För övrigt har jag insett att min nackspärr beror på många timmars pluggande i samma läge = jobbigt för nacken. Haha. Nu ska jag läsa vidare!

finskor.



Jag råkade vinna ett par skor på tradera häromdagen
mitt i feberyran, eller kanske snarare på grund utav den. Det var något år sedan dessa skorna såldes på monki och jag var så ledsen över att jag inte hann få tag i ett par. Så otroligt tjusiga. Och nu mina för 52 riksdaler! Det kan man väl stå ut med.

tre saker jag längtar efter.



♥ Pluras kök
som kör igång en andra säsong på tisdag. Jag är ju väldigt förtjust i första säsongen, om ni minns.
♥ Onsdagkväll när tentan är skriven och jag ska fira tillsammans med bästa anna.
♥ När min dumma förkylning vill släppa taget och min nackspärr försvinner (vaknade upp med den i fredags och än är den inte borta).

måndagsbarn.

Godmorgon! Jag satt uppe till två inatt och pluggade, så jag kände att en sovmorgon till tio var nog välbehövlig. Nu är det slutspurten som gäller dessa två dagarna för på onsdag är det dags för tenta. Ska bli så oerhört skönt när den är skriven.

Vilken helg det har varit! Har känts lika lång som en hel vecka, och förutom att jag har varit sjuk och känt tentaångest så har den varit så himla bra. Nu: frukost!


hundtandsmönster, prickigt, fiskar och blommor.


Min söndag började med gudstjänst och sedan åkte vi till ikea efteråt. Jag köpte fina kuddar till soffan.


Var på jakt efter glas utan motiv men kunde inte motstå dessa prickiga.


Och så isformar med fiskar och blommor. Fina tycker jag.

RM i borås.







En drillhelg med fyra timmar i en liten buss dit och fyra tillbaka, en glad busschaufför, fredagkväll på restaurang terassen som kändes mer som en bastu, alldeles för få sömntimmar, knäckta stavar, köttcravings (min solist precis innan hon skulle tävla), en del tårar och många skratt och jag som den stoltaste tränaren i världen.

hemma.

Herregud vad skönt att komma hem.

varjelitetsteg

Ni glömmer väl inte bort att ni kan följa mig på twitter också? Där hittar ni mig typ hela tiden, och speciellt nu när jag inte kommer ha med datorn i borås. Ni hittar den här!


06.52

Godmorgon från Borås! Igår var vi framme runt halv sju på kvällen och efter en utsökt middag med ett glas rött råkade vi inte komma i säng förrän närmare ett igår... Inte många timmars sömn alltså. Nu ska vi äta frukost och strax bege oss till hallen och sen sätter tävlingen igång!

den ordentliga grannen.

Grannen som bor under mig verkar vara i min ålder, men ändå inte. Utanför hennes dörr finns en dörrmatta och blommor i fina krukor, och kikar man in verkar det vara väldigt organiserat och städat när man än går förbi. Hon verkar vara en sådan som städar en bestämd dag i veckan och lagar ordentlig mat varje dag, är duktig och pluggar så mycket som hon borde och bara är väldigt ordentlig helt enkelt.

Allt detta har jag såklart fantiserat ihop i mitt eget huvud, förutom vad jag har sett in i hennes lägenhet och dörrmattan och blommorna. Alltså behöver det inte riktigt vara så som jag föreställer mig (förmodligen är det inte så), men jag kommer på mig själv med att gå lite skamset förbi och tittar in, känner mig lite misslyckad och så går jag uppför en trappa till min lägenhet och där finns bara en dammig cykel som inte har använts på flera månader (hon verkar använda sin ofta) och en trasig stol som inte ens är min men av någon anledning har hamnat utanför min dörr. Nu behöver det inte vara så att ålder hör ihop med om hur ordentlig man är, men jag känner mig plötsligt väldigt liten när jag ser hennes vuxna utsida av lägenheten.

mot borås.

Nu är väskan packad och det är dags att bege sig till borås igen för drilltävling! Vi åker upp idag och så är tävlingen imorgon. Jag har en juniorsolist som ska tävla för första gången så det ska bli väldigt kul. Datorn får snällt stanna hemma, men vi hörs nog lite ändå tror jag. Puss!


going out tonight


Hej fredag, vi börjar med denna låten tycker jag!


såpopera.

Visste ni att när televisionen utvecklades i USA var den finansierad av reklamintäkter, oftast sponsrade företag hela program vilket medförde att att innehållet också skulle passa annonsörernas profil. Vissa annonsörer, till exempel tvättmedelstillverkaren Procter & Gamble, hade även äganderätten till programserier, och framförallt dramaserier, vilket gav upphov till genrebeteckningen såpopera på 1930-talet. Detta var känsloladdade dramaserier på dagtid som finansierades av "såpa"-tillverkare.

Det, och mycket annat viktigt och oviktigt, har jag lärt mig idag. Men nu har jag pluggat i ungefär sex timmar i sträck så jag tror det får räcka för idag.

thursday afternoon.



Min eftermiddag: kanelbullar, tentaplugg, tvättning, packning och si sådär tusen snytpapper.


chatroulette.



Haha alltså åh, detta gjorde verkligen min dag.

bita ihop.

Godmorgon bloggisar! Seminarium 8-10 är inte något jag jättegärna vill ägna mig åt denna torsdagsmorgonen, men jag har inte så mycket val. Det kommer säkert bli hur intressant som helst men jag vill mest sova bort min dumma förkylning. Men ibland får man helt enkelt bita ihop och ta sig igenom det. Vi hörs senare idag hörrni, puss!


men tänk ändå vilket mirakel lite mascara, rouge och en pudel som vill sitta i ens knä gör.




just nu hade jag hellre...

... legat under ett täcke och lyssnat på den här listan ungefär tusen gånger, ätit massa glass och inte gjort så mycket mer än så. Men precis som vanligt har min kropp valt precis fel tillfälle att bli sjuk på, när jag har tusen saker jag måste göra. Blä.


sjukis.

Givetvis vaknade jag upp med förkylningen från helvetet. HÄRLIGT. Har ni några mirakelkurer som gör att man blir frisk medebums, eller åtminstone till fredag?


tisdagsrapporten.

Jag känner mig väldigt nöjd med min tisdag. Vaknade utvilad, åt god frukost, tittade på sjunde himlen och fick dagens moralpredikan, pluggade, drack kaffe och lyssnade på bra musik samtidigt vilket faktiskt gjorde det hela ganska trevligt. Sen åt jag middag tillsammans med familjen, pluggade lite till, tränade och har nu avslutat mitt dagsverk med en bit ananaspaj. Så, nu vet ni ungefär exakt vad jag har gjort idag. Varsågoda för den informationen!

Förresten, är det inte märkligt att varje gång man måste göra något (som att plugga till en tenta) så börjar man längta efter att göra massa andra saker? Blir till exempel sjukt sugen på att rensa garderoben när jag läser marias blogg, baka bröd, städa i badrumsskåpet och massa andra vardagliga saker. Som när jag blir sjuk, så tänker jag alltid hur mycket jag ska uppskatta allting när jag är frisk. När jag inte måste plugga till min tenta kommer jag ha tid för alla dessa sakerna och det kommer vara sjukt kul. kul lär det ju faktiskt inte vara.


tentatjat

Ska jag vara helt ärlig så skrämmer nästa tenta skiten ur mig. Denna kursen har varit så fruktansvärt bred innehållsmässigt och jag är rädd att jag inte ska kunna greppa hela bilden. Dessutom var vår lärare så snäll att påpeka att föregående år var det 40 procent som inte hade klarat just denna tentan... Den informationen hade jag lika väl kunnat vara utan känner jag.

Samtidigt blir det såklart en liten utmaning också. Givetvis ska jag peppa mig själv och säga att jag absolut inte ska vara delaktig i de där 40 procenten. Jag ska vara bland procenten som faktiskt klarar tentan. Men där är det lika lätt att ge upp som att kämpa. Fan heller att jag ger upp och så är det med den saken.

(Det sistnämna bestämde jag mig för alldeles nu)

mellanmålstipset.



Ett litet mellanmålstips: turkisk yoghurt och flytande honung!!! Sjukt gott.

raise it up


vi kör väl på va.

Hej där! Idag står det tentaplugg på schemat exakt hela dagen, inga ursäkter godtas. Möjligtvis toalettbesök och någon slags förtäring för att hålla blodsockret uppe. Tur att jag har några sådana här dagar som är helt oplanerade innan tentan, det är nämligen då jag jobbar bäst när jag inte har någon tid att passa. Då kör vi då!


garderobsförälskelser.




Vissa plagg älskar man bara, oavsett om det går flera månader utan att man använder dem. Denna längre tröjan känns så mycket jag för två år sedan, och fortfarande lika mycket jag när jag har på mig den idag. Undrar hur många plagg man kan säga så om. Älskar dessa färgerna för övrigt, så galet fint till mitt hår (både då och nu) dessutom.

foxy silver glitter jeffrey campbell.



Okej, jag vet att det är helt sinnesjukt att betala såhär mycket pengar för ett par skor och att det är världens modefluga som alla kommer spy på snart. Men det sistnämnda bryr jag mig inte så mycket om, dessa skorna har funnits i mina tankar så länge nu och jag har till och med drömt om dem. Är det inte meningen att de ska bli mina då?

om du gör som du alltid gjort, får du samma resultat som du alltid fått.

Detta citatet har funnits i mitt huvud den senaste tiden, skrivet av kloka michaela. Om du gör som du alltid har gjort, får du samma resultat som du alltid fått. Att det är så enkelt men ändå så jävla svårt att inse.


2011.03.14

Godmorgon! Fast klockan är snart lunch, men jag känner mig ganska segstartad denna måndagen. Maria sov här inatt och åkte till skolan för två timmar sen. Själv hoppade jag i sängen igen och sov en timme till, vaknade nästan ännu tröttare men nu börjar jag piggna till.

Hur som helst så är det väldigt skönt med ny vecka, idag ska jag plugga så mycket jag bara hinner och sen åka till tomelilla och fotografera till mitt fotoprojekt! Det känns som att saker och ting är påväg åt rätt håll nu och jag känner mig ganska lycklig över det.


young at heart and full of hope



Så! Nu har jag städat hela lägenheten så att den nästan ser ännu finare ut än vad den gjorde innan festen i fredags. Har tänkt ett flertal gånger under helgen att det inte är klokt att så få personer kan stöka till en så liten lägenhet, haha. Det gjorde vi med bravur! Nu sitter jag i soffan och dricker kaffe och nyponsoppa, en förvånandsvärt god kombination. Ikväll kommer maria hit och söndagsmyser!


all is said and done


klassiker.




Åh. Niotillfem-sandra har fått massa klassiker av bonnier, och det skapar ett väldigt ha-begär hos denna sandyinwonderland-sandra. De är indelade i två delar, en äventyrsdel (med bland annat robinson crouse och de tre musketörerna) och en med så kallade uppväxtklassiker (alice i underlandet, den hemliga trädgården och så vidare). Eftersom jag i princip inte har läst någon av dessa böckerna så hade det varit hur fint som helst att ha dem i min bokhylla.

Böckerna går att köpa på bokus här och här.

dagen efter.

Min lägenhet är så stökig och mitt huvud känns tungt, men det gör inte så mycket. Denna dagen kunde inte sluta på annat sätt än pizza med hemkörning (onlinepizza.se i mitt hjärta) och den typiska feel-good-filmen från sent nittiotal. Härligt ändå. Nu ska jag iväg och låtsas vara en människa, hej!


great minds thinks alike


spelkvällen.












Jag spenderade min fredagskväll tillsammans med ett litet gäng fina människor hemma hos mig. Vi började med en eminent måltid, drack starka mojitos, shotade i små pastellkoppar, spelade kortspel (det var ju trots allt spelkväll) och hade väldigt trevligt. Tack för en förträfflig kväll, mina vänner!

friday night fun



Hej kompisar! Det är fredag, jag har mina största fjäderörhängen på, vi ska äta veggieburgare och blanda mojitos, och sen kommer lite mer folk hit för spelkväll! Kan ju inte annat än bli succé. Hoppas ni får en alldeles strålande kväll, puss!

h&m inclusive

H&m har släppt en ny kollektion som heter inclusive där alla ska känna sig inkluderade, från storlek 32 till 54. Bra av H&m, men något skamligt att det inte har funnits förrän nu. Borde inte alla kollektioner vara till för alla?





alla kläderna finns på h&ms hemsida

not in love


fredagspeppen!

Godmorgon fredag! Jag har inte kunnat sova särskilt många timmar på grund av blåsten från helvetet och byggarbetarna som är morgonpigga, men jag är pepp ändå. Nu ska jag till skolan, hej!


chokladbollar.



Nej hörrni, såhär kan vi inte ha det. Har man gjort något som man ska vara stolt över, i mitt fall handlar det idag om att ha blivit godkänd på min tenta som jag har lagt ner flera flera timmar på, då ska man bannemig fira det. Och inte bara genom att bli peppad att plugga ännu mer. Så nu ska jag fira med chokladbollar!

om skånska.

Varje gång jag åker till tomelilla så ändras min dialekt ganska märkbart. Jag börjar prata en bredare skånska och plötsligt säger jag saker som "pälsamyssa" istället för pälsmössa (just användningen av det ordet berodde på ett tvprogram). Efter ett halvår i stockholm har jag lyckats få bort en hel del av dessa uttrycken så att jag slipper få höra hela tiden att jag inte blir förstådd, och ett resultat av det är att jag har fått höra av flera människor att jag artikulerar mina ord väldigt bra vilket gör mig lite glad av någon anledning.

Det är inget negativt att prata bred skånska, det kan till och med vara lite charmigt, men jag tycker det är intressant hur dialekten kan anpassa och ändra sig efter sin omgivning. Jag skulle aldrig få för mig att prata på det sättet när jag är i skolan med alla kultiverade lundabor (iförsig är mina klasskamrater från hela landet, det är väldigt få som faktiskt kommer från lund), och när jag är i tomelilla och runtomkring på österlen känns det lite löjligt att artikulera och göra sig märkvärdig. Hur som haver så tycker jag det är kul med dialekter!

welcome to my silly life.

Min hjärna är tydligen inställd på att det är tisdag idag (som någon kommenterade det förra inlägget), och det känns faktiskt ganska märkligt med helg imorgon. Veckan har liksom gått för fort. Idag har jag som sagt träffat min seminariegrupp och planerat vår redovisning inför nästa vecka och så har jag fått tillbaka min hemtenta som jag blev godkänd på (!) vilket gav mig en stor dos motivation inför att plugga till nästa tenta som är om två veckor. Det var välbehövligt, salstentor tillhör inte direkt mina favoritsysselsättningar. Ja, det är väl bara att sätta igång dådå!


jag följer varje steg hon tar



Godmorgon! Tänkte att vi börjar denna tisdagen med denna låten som gör mig så glad, med en väldigt söt video. Nu ska jag till lund och träffa min seminariegrupp, puss!

fireworks





Hej hej, idag har jag fikat på olof viktors med mamma och försökt vara en organiserad tränare åt fjorton små barn (en liten utmaning!). Nu tänkte jag tillbringa den närmsta halvtimmen i mina föräldrars badkar i deras nya badrum som har blivit hur fint som helst. Åh, det ska bli så härligt att bada för första gången på evigheter! Ni kan ju gissa vad jag ska göra varje gång jag är i tomelilla framöver.

jakten på lyckan.

Ni missade väl inte sista avsnittet av Hanna Hellquists program Jakten på lyckan igår? Under åtta program har Hanna försökt ta reda på vad som gör oss människor lyckliga. Kan man bli lycklig av pengar, av att klappa en delfin, tro på en Gud, göra en altruistisk handling, eller hur blir man egentligen lycklig?

Jag har själv funderat väldigt mycket på lycka de senaste veckorna. Tror det är viktigt att fråga sig själv vad som gör just mig lycklig och börja agera efter det. Och framförallt inse att man inte kan förlita sig på att någon annan kan göra en lycklig, det jobbet måste man göra själv. Citatet "lycka är ett tillstånd och inte en destination" tycker jag också är väldigt klokt. Att inte vara övertygad om att har man så mycket pengar, går ner så många kilon, blir chef på det företaget, har så många kompisar och så vidare, så blir man automatiskt lycklig.

Alla avsnitten går att se på svtplay.


rea på wonderlandbloppis!

Idag är det er turdag! Det är nämligen så att vi har bestämt oss för att ha lite rea på de flesta varorna på bloppisen. Massa väskor, smycken, klänningar, blusar och så vidare. Ni hittar bloppisen här!



kaffe i glas och sol.



Godmorgon! Två bra saker denna morgonen är kaffe i glas och sol. Och frukost! Herregud, frukost. Kan vara den bästa maten på hela dagen.

Förresten, två bra texter igår här och här.

the wonderland issue.









En liten titt i den senaste tidningen från Monki. Massa fint!

min dag.



Själv firar jag kvinnodagen med att gå runt barfota i lägenheten för första gången på flera månader utan att frysa om fötterna, osminkad och med de skönaste kläderna jag kan tänka mig. Nu ska jag göra en omelett med allt gott jag har i kylskåpet och sen plugga resten av dagen, puss!

internationella kvinnodagen, men...

Malou Von Sivers börjar sitt program efter tio med att berätta vad hon ska ta upp i dagens program, och den stora händelsen är givetvis internationella kvinnodagen. Hon belyser hur viktig den dagen är och att hon själv tycker att kvinnors utvecklig går lite långsamt. Men trots detta väljer hon att i första programpunkten att sätta en kniv i alla kvinnors ryggar genom att ta upp det "faktumet" att alla kvinnor är avundsjuka och mer elaka än män.

För det första tror jag inte ett dugg på att kvinnor är mer avundsjuka eller elakare än män. Jag har hört män precis lika ofta "prata skit" om andra män (och kvinnor), och tror inte att det är något som kvinnor speciellt ägnar sig åt. Och redan här blir diskussionen bisarr eftersom man inte kan bestämma egenskaper utifrån vilket kön man har. När ska alla förstå att alla människor har olika egenskaper, och sluta dela upp dem mellan könen. Förr trodde man på fullaste allvar att alla män var mer logiska, rationella och starka när kvinnor var mer irrationella, känslomässiga och svaga. Och vad blir då konsekvenserna av dessa föreställningar? Jo, att man handlade utifrån dem och lät till exempel männen studera på universitet eftersom de var mer logiska, medan kvinnor absolut inte kunde ägna sig åt sådana saker eftersom de var mer irrationella. Och ni kan ju gissa vem det var som bestämde att det var såhär, vilket kön som till största del representerade alla läkare och forskare på den tiden som påstod att det fanns "bevis för att det var på detta sättet".

I denna diskussionen tar de som leder debatten ofta upp att det fortfarande är bevisat av forskare att kvinnor är mer på detta sättet, något jag som sagt är väldigt skeptisk mot. Men om det trots allt visar sig att det är bevisat att kvinnor är mer avundsjuka så tror jag bara att det handlar om att vi har fått den stämpeln så länge och därför blir det till slut att vi agerar på det sättet som vi förutses agera. Redan i grundskolan fick vi tjejer höra att vi bara snackade skit om varandra och att det var totalt annorlunda bland killarna. Detta var alla lärare överrens om, alla killarna sa att det var så och till slut började ju vi tjejer också tro på det och blev till slut på det sättet också. Hade man slutat behandla oss elever utifrån vårt kön så tror jag faktiskt att det hade sett annorlunda ut.

Detta är inget påhopp på Malou Von Sivers, jag tror faktiskt att hon representerar många människor (både män och kvinnor) och deras åsikter. Men det hade varit så mycket mer intressant om hon hade vinklat denna diskussionen åt att försöka belysa hur vansinnig denna myten är och vilka konsekvenser den får. Jag tror att det hade påskyndat kvinnors utveckling mer än vad hennes diskussion gjorde.

måndagsbilder




pretty pretty please don't you ever ever feel like you're less than fucking perfect


I follow you deep sea baby

Godmorgon! Så otroligt skönt med ny vecka, och framförallt att den förra veckan är över. Ibland har man bara sådana veckor som man vill ska ta slut så fort som möjligt. Nåväl, nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta mitt hår. Haha, jag försöker verkligen inte att göra det varje dag (gjorde det för något år sedan) så nu känns det som en lyx med nytvättat hår. Sen frukost och föreläsning 11-13! Efteråt ska jag ägna mig åt något så trivialt som att tvätta och städa, but i love it.


solnedgången.




Det är något alldeles särskilt med solnedgångar. Man blir liksom påmind om hur otroligt vacker världen kan vara och på något sätt hur obetydlig man själv egentligen är. Oavsett vad jag gör och hur jag gör det så kommer solen ändå att gå upp och sedan gå ner. 

För övrigt är det ingen vidare bra idé att ta upp mobilen och fotografera när man kör, men ibland måste man bara.

genrep



Det är dessa sötnosarna jag lägger ner några timmar på varje vecka när jag åker till tomelilla på drillträningar.








Lite fler bilder från genrepet. Jag förstår att ni kanske inte är så intresserade av massa drillbilder, men ibland tänker jag att det är kul att visa lite så ni får lite mer insikt i vad jag sysslar med förutom skolan och så!

drilledrill





Idag är det dags för genrep med drillningen. Lite såhär såg det ut på juluppvisningen för några månader sen, alltså hur söta är inte dessa underbaringarna. Ni får nog se lite bilder sen eftersom det är jag som har hand om fotograferingen!

the moniker



Ni förstår vilket bidrag som är min favorit just nu, va?

ljusblå converse.




Min mamma är så fin. Hon visste hur gärna jag ville ha ljusblå låga converse, så en dag när jag var hemma i tomelilla stod dessa i mitt gamla rum och väntade på mig i en välbekant kartong. Hur många sånna kartonger har man inte sparat genom åren. Men finast är såklart skorna!

skip-bo



Igår
spelade vi ett kortspel som heter skip-bo (som var hur roligt som helst), drack vin, åt chips och naturgodis, gjorde sommarplaner, skrattade och hade det fint på annas rum.

Idag vaknade jag utvilad för första gången på flera veckor, blev på bra humör av en liten rödhårig pojke som ville kittla mig under fötterna, tog tåget hem vid elva, hade solen i ögonen, köpte med mig frallor på ica och ska nu äta frukost. Åhå!

the only exception.



Hej hej, här sitter jag i mintgrön tröja och beige tygblomma. Fin kombination tycker jag. Och lyssnar på deppiga kärlekslåtar men det ska jag sluta med för alldeles strax blir jag upphämtad av anna för vinkväll i hässleholm. Precis vad jag behöver, puss!

snacka om att förena nytta med nöje.

Calle Schulman har börjat blogga på ny adress där han kallar sig för välgörenhetsbloggare. Ju fler pengar han får in genom sina besökare, desto mer pengar kan han skänka till ett välgörande ändamål. BRA säger jag, och hans nya bloggadress hittar ni här!


gårdagens fynd från erikshjälpen.


Fantastisk mönstrad tröja med lite för hög krage, men jag kunde inte riktigt motstå den.


Och två glass/milkshake skålar som är hur festliga som helst!


i'll be yours



Festligt fredagslåt!

det dåliga samvetet hänger på.

Jag har aldrig varit något vidare bra på att vara hemma från skolan. Även om jag har haft en bra anledning att vara hemma får jag så oerhört dåligt samvete och det liksom gnager inifrån. Därför skolkade jag i princip aldrig på högstadiet eller gymnasiet. Fattade inte riktigt poängen eftersom jag ändå mådde mer dåligt av att vara hemma än i skolan.

Har haft världens sämsta natt med i princip ingen sömn, så jag var lite snäll mot mig själv genom att sova vidare när klockan ringde klockan åtta och missade alltså dagens föreläsning. Och här sitter jag med det dåliga samvetet.

en utomordentlig torsdag.

Imorse var jag nära att dra täcket över huvudet och ge upp den här dagen. Jag är glad att jag inte gjorde det.

Den där lunchen jag pratade om förra veckan med min kursare från religionshistorian sköt vi upp till idag, så jag tog mig alltså till malmö vid lunchtid och mötte upp henne vid hennes otroligt fina lägenhet vid värnhem. Där blev jag bjuden på supergod sparrisomelett och någon slags kladdkaka efteråt, och när jag nämnde att jag aldrig har varit på erikshjälpen i åkarp föreslog hon att vi skulle ta oss en tur dit. Tur var det! Om secondhand har något slags mecka i skåne så tror jag att det ligger i åkarp. När vi hade gått runt och pillat på ungefär allting, skrattat åt alla knäppa saker och oh:at oss åt alla fina saker och betalt för våra fynd, fick jag till och med skjuts hem till lund. Sån snällis. En utomordentlig torsdag!


om det där internet och behovet av att berätta om allting för alla.

Det är enkelt att plåga sig själv. För enkelt. Desto svårare är det att inse vad som får en att må dåligt och försöka göra sig av med det. Att göra en förändring för sin egen skull. Kanske det svåraste som finns.

Jag har skrivit det förut, och jag skriver det igen. Internet är en helt otrolig och fantastisk plats på många sätt, och ett helvete på andra. Det är inte bara positivt att vi lever i ett samhälle där man känner att man behöver berätta för ett okänt antal människor exakt vad man gör och var man befinner sig. Det är inte bara positivt att man vet allting om en annan människa som man inte ens har träffat (inte allt, men åtminstone väldigt mycket). Nu låter det precis som att jag har blivit nätmobbad eller fått någon taskig kommentar, det har jag inte men jag inser bara vilket mönster jag själv har när det gäller att läsa vissa bloggar som inte ger mig något i längden. Bloggar som jag egentligen förstår bara bygger upp en overklig bild av sitt liv eftersom ingen kan leva det där perfekta livet. Varför ska man gå och tråna efter något som inte finns? Så otroligt onödigt.

Min poäng med denna texten är att mycket med internet är frivilligt att delta i. Jag kan strunta i att klicka in mig på en blogg som jag vet bara kommer få mig att må dåligt, och jag kan välja att inte gå in på facebook om jag inte känner att jag vill veta vad alla andra håller på med. Tror det är viktigt att påminna sig själv om det, och jag tror att det kan få en att slippa onödig ångest också.

if I only could i'd make a deal with God


coffee


kommer tyvärr inte ihåg källan

Jag tror att kaffe kommer rädda denna dagen.

jag är en sån...

Som nästan alltid får stressa när jag ska iväg någonstans.

Som älskar ost och choklad. Fast inte tillsammans.

Som gärna ser en film om dagen. Jo, men faktiskt.

Som älskar dans och har själv dansat i flera år. Helst balett och modernt.

Som skulle vara helvegeterian om jag inte hade tyckt om kyckling så mycket. En dag, kanske.

Som har svårt för att göra absolut ingenting.

Som är lite kär i harry potter.

Som just nu tycker att blått är den finaste färgen.

Som är ett proffs på att hitta fina saker.

Som är bra på att se saker och mindre bra på att se vissa saker.


you're my river running high, run deep run wild

Min onsdag innehåller grupparbete, föreläsning mellan 13-15 och två drillträningar i tomelilla ikväll. Hjärtat känns lite tungt idag men det ska nog bli en bra dag ändå, hoppas jag.


wonderland



Onsdag= nytt på bloppisen!

ångestklumpar.

Det är märkligt hur man kan tillåta andra att skapa små ångestklumpar i ens mage, utan att den andra personen förmodligen vet om det. Det viktiga i att inte tillåta någon annan bestämma över ens välmående.

i don't care if monday's blue, tuesday's grey and wednesday too...



Oftast tycker jag att tisdagar är ganska meningslösa.
Mest för att det varken är början, mitten eller slutet av veckan, det är någonting däremellan och det känns långt till helgen och ja. Inte en favoritdag helt enkelt. Men denna tisdagen har varit bra. Inte för att något spektakulärt har hänt, men jag har pluggat tillräckligt mycket för att jag ska känna mig nöjd och så har jag tittat på en bra film och tänkte faktiskt sätta på en till alldeles strax.

Men innan det ska jag äta en favoriträtt på senare dar, chili con carne med ris. Herregud så gott. Har jag nämnt att jag har blivit proffs på att koka ris?

att hitta färgklickarna.





När det är grått som betong utomhus, vilket man mycket väl är medveten om eftersom man har kanske det största fönstret som finns och det dessutom är en byggnadsplats precis utanför som inte direkt gör det bättre, gäller det att hitta färgklickar. I senaste elle, i en lunch bestående av hallon, mango och vaniljyoghurt och i pastellkoppar med tillhörande assiett. Helt plötsligt känns det inte så grått längre, som man kan lura sig själv va!

tipsa mig om serier!

Okej, jag har nu plöjt igenom alla säsonger o.c och följer annars one tree hill och vampire diaries men det kommer ju bara ut ett avsnitt i veckan och jag tycker om att se många avsnitt på raken. Att ha något att längta till när man har pluggat några timmar och förtjänar en paus.

Jag har funderat på att börja titta på skins eller glee, men har inte riktigt kommit till skott än. Vad säger ni, är det något att titta på? Har ni några andra serier som är värda att följa? Som ni förstår gillar jag mest drama och vampyrer, haha. Och kärlek såklart. Tipsa mig!


mars



Hej lovers! Just nu skulle jag mycket hellre vara i paris med denna utsikten, men det är äntligen mars och jag är ganska nöjd ändå. Och idag är en sådan dag helt utan planer vilket jag verkligen älskar och behöver emellanåt. Började med sovmorgon och nu ska jag äta en stor frukost, sen blir det massa plugg i ett försök att sätta sig in i bourdieus tankar om televisionen och hela medievärlden. Inte helt enkelt med massa nya sociologiska begrepp som jag inte har hört talas om tidigare, men jag har bestämt mig för att det ska gå. Vi hörs lite senare, puss!


RSS 2.0