bloppiskalender.



Vi fortsätter i samma spår som förra året, och kommer även detta år ha en julkalender på bloppisen under december månad. Varje dag fram till julafton lägger vi ut en ny vara, och just den dagen är det dessutom lite billigare än de andra dagarna, så det gäller att passa på! Välkommen att fynda, med start imorgon! Bloppisen hittar ni HÄR och jag kan redan nu avslöja att det finns en fantastiskt fin senapsgul kofta i lucka nummer ett.

wednesdaybreakfast



Onsdagsfrukosten gick i färgskalan gul och orange. Nu blir det plugg och kaffe i några timmar, hej!

en fin sak.

Under middagen i lördags kom min briljanta vän anna på idén att vi alla skulle säga något bra om personerna som satt vid bordet. Märkligt nog ger man väldigt sällan komplimanger till sina närmsta vänner, när det kanske är dom som behöver höra det allra mest. Det blev en väldigt fin och ärlig stund och jag blir fortfarande alldeles varm i magen när jag tänker på det.


mornin.



Såhär såg jag ut i lördags när jag stod och väntade på bussen i malmö. Nu ska jag till skolan för teknikföreläsning och efteråt tänkte jag ta en snabb runda på stan för att kolla på en (förhoppningsvis) fin klänning. Puss!

detta inlägget blev lika rörigt som det är i mitt huvud just nu.

Jag har haft en helt okej och smärtfri måndag, men som vanligt är det ändå något som skaver i början av veckan. Det behöver inte ens ha hänt något dåligt för att någon slags meningslösthet ska skölja över mig likt en skyhög våg. När jag egentligen inte känner någon meningslöshet. Som att känna att man har massa anledningar att må dåligt när man i själva verket inte har det. Jag kanske bara är trött.

Just nu känner jag för att sitta uppe i några timmar till men jag måste vara vuxen, ansvarsfull och lägga mig i tid för att gå till skolan imorgonbitti. Jag känner inte för att vara vuxen och ansvarsfull ikväll, men jag ska dricka upp min kopp choklad och lägga mig i sängen. För jag har egentligen inget val. Fastän jag har det. Motsägelserna svämmar över just nu.

the lion's roar.



Så. jävla. bra.

le bain



Min mamma har verkligen snappat upp att jag är tokig i allt som har med paris att göra. Dessa två till badrummet överaskades jag av för ett tag sedan, tjusiga!

måndag.

Måndag igen och jag tror faktiskt att det smakar ganska bra. Inte fantastiskt, men bra. Och ibland får man nog nöja sig med bara det.

Jag har en hel del skolarbete att ta tag i, dels är det bilder som ska redigeras, en rapport som ska skrivas och idag ska jag börja tentaplugga till tekniktentan som är om en vecka. Det känns inte omöjligt på något sätt och det är fruktansvärt skönt att känna så. Ikväll åker jag till tomelilla och håller i drillträning som vanligt, puss!


första advent.


Lagom till första advent är det julpyntat i min lägenhet!


I det stora fönstret står ljusstaken i mitten och till höger står en snökula och ett tomtepar.


Djurhörnan är till vänster.


Ställningen köpte jag på ikea förra året och förra helgen i köpenhamn köpte jag fyra glitterdjur från märket rice. En rosa noshörning och en guldig giraff.


En grön pingvin och en blå apa. Fina tycker jag!


Såhär ser köksbordet ut.


Och i det fönstret står glitterrenen, men den står iförsig framme året runt. Hoppas ni har en mysig första advent!

lördagskvällen.



Min lördagskväll började med att jag mötte upp maria på nobeltorget i malmö och så gick vi hem till erika som skulle bjuda på middag.



Vi började med att skåla i mousserande.


Denna bilden tog jag mest för att komma ihåg hur flaskan såg ut, för det var väldigt gott.


Sen satte vi oss till bords och började äta.


Vi serverades vegetariska filéer (som hade varit marinerade och därför extra goda), rotfrukter i ugn, sallad och en gudomlig sås. Det var så gott att jag dog lite.


Maria hade gjort en chokladcheesecake till efterätt och vi blev lite lyriska.


Erika.


Maria.


Anna.


Och så jag.



Det var mycket kattgos.


Och sånt här.



Och efter lite mer kattgos gick jag mot bussen vid ett snåret och åkte hem efter en väldigt trevlig kväll med tre fantastiska vänner.

can you turn it down.





Nu sticker jag till malmö för middag, rödvin och vänner. Puss!

mitt sämsta jag.

Mitt sämsta jag kommer fram när jag är trött och stressad, då blir jag inte alls rolig att umgås med utan snarare vresig och irriterad. Ni kanske förstår att jag föredrar att vara ensam i det läget... Genom åren är det oftast min stackars mamma som har fått stå ut med mig när jag är på det humöret och det är väl kanske inte helt rättvist. Samtidigt finns det någon slags kärlek i det också eftersom jag släpper min trevliga fasad (brukar oftast lyckas vara trevlig mot andra iallafall) inför henne, men jag förstår om hon inte alltid tycker det är så roligt. Förlåt mamma.

Så nu ska jag ta en lång powernap så att jag blir på bättre humör, göra en ordentlig to-do lista inför nästa vecka och sen hoppa in i duschen och göra mig redo inför kvällen.


min hjälte.

true colors



Rysningar.

friday.



Så väldigt trött idag
och allting går så långsamt. Men jag har iallafall gjort min veckostädning i lägenheten och ska snart ta bussen till tomelilla för att äta pizza med familjen ikväll och hålla i träning imorgonbitti. Sen måste jag nog plugga resten av lördagen så att jag hinner bli klar med rapport och mina bilder innan jul, och dessutom hinna plugga till en tekniktenta som ska göras om lite mer än en vecka. Blir ännu tröttare bara jag tänker på det.

Förresten! Jag säljer min systemkamera canon 400D på blocket HÄR, ifall någon är intresserad. Bra pris och så ingår väska och extra minne.

golden treasure



För att inte drunkna i allt novembergrått målade jag mina naglar i mitt senaste nagellacktillskott som är en fin färg med namnet golden treasure från h&m. Festligt!

Fundering nummer 1:
Varför blir alltid händer lite små läskiga/äckliga när man fotograferar dem? Iallafall blir mina så och jag konstaterar att jag nog inte tycker om mina händer så mycket. Åtminstone inte på bild.

Fundering nummer 2:
Jag har aldrig brytt mig särskilt om allt vad nagelvård heter, men man kanske skulle ta och ta hand om dom där nagelbanden så det inte gör så ont emellanåt. Har ni några tips på vad man kan göra billigt hemma?

fredagslistan.

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Minns inte så mycket mer än att jag var elva år, gick i skolan och hade precis börjat drilla.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För exakt ett år sedan gjorde jag det här. I det stora hela hade jag nästan precis flyttat till lund, pluggade religionshistoria på universitetet och älskade det och kände att livet började ordna upp sig lite.

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Choklad, sourcream & onion chips (tröttnar på alla andra), ostbågar, ostbollar och läsk.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
När jag gick på högstadiet var jag besatt av simple plan, så jag kan i princip alla deras låtar från de två första skivorna. Annars kan jag väldigt många låtar med kent och lars winnerbäck.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR?
Först skulle jag köpa en fin lägenhet i malmö. Sedan skulle jag köpa alla saker som jag önskar mig just nu men som är lite för dyra (typ en macbook, några par jeffrey campbell skor och en dalmatin). Efter det skulle jag åka till paris och bjuda med maria, åka till thailand med min familj och åka till new york. Det är dom tre ställena jag drömmer om just nu. Och så skulle jag vilja köpa något fint till mina morföräldrar som hade gjort dom glada.

6) FEM DÅLIGA VANOR?
Skulle verkligen vilja vara en morgonmänniska, men går jag upp tidigt för många dagar fungerar jag inte. Mitt minne kan vara fruktansvärt dåligt ibland, vilket kan vara riktigt jobbigt, så jag försöker skriva ner allting och vara åtminstone lite strukturerad. Jag kan oroa mig väldigt mycket inför saker jag ska göra och på grund av det också ställa in, vilket iförsig har blivit ganska mycket bättre. Ofta håller jag fast vid det första intrycket av människor, även fast det kanske inte alltid stämmer in på personen. Jag kan vara väldigt långsint och glömmer aldrig (en paradox till mitt dåliga minne).

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Fotografera, dricka vin, skratta med vänner, titta på film och sova.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Converse med klack, jeansleggings, smycken med dödskallar, spetsiga klackar och nätlinnen.



Listan snodde jag av maria.

kino


I eftermiddags mötte jag upp min klasskompis Veronika, hennes tvillingsyster och deras kompis utanför Kino i Lund.


En liten biograf inredd i gammal stil med schackrutigt golv och röda sammetsfåtöljer. Dog så fint där var.


Veronika in action och de andra två som modeller. Det ska bli kul att se hur bilderna blir sen!

Nu har jag ätit tacos för andra dagen irad och ska fortsätta min torsdagskväll med en drös webtvprogram.

brigitte bardot






Jag är lite sugen på att göra en klassisk brigitte bardot plåtning med det klassiska tuperade håret, svartvitt och i 60-70tal stil. Vad säger du om det fröken, ställer du upp som modell?

2011-11-24

Godmorgon torsdag! Min dag börjar med min andra och även sista (lyx) föreläsning denna veckan, och i eftermiddag ska jag assistera en klasskamrat när hon ska fotografera på en gammal biograf i lund. Spännande! Annars är jag ganska pepp inför fredag imorgon och glad över att det har varit en ovanligt lugn vecka hittills. Sådana veckor behövs verkligen emellanåt. Nu ska jag hoppa på bussen, hej!


the royal tenenbaums.

Ikväll ska jag se the royal tenenbaums för första gången och något säger mig att jag inte kommer att bli besviken. Återkommer imorgon.


breakfast for lunch.



Detta ser kanske mer ut som frukost men det är faktiskt min lunch som jag åt när jag kom hem för en stund sedan. Gott bröd med ost och egengjord morotsmarmelad, kokt ägg och en blåbärsyoghurt som några snälla flickor delade ut på centralen.

portfolioworkshop.

Herregud är det redan onsdag. Idag har vi portfolioworkshop i skolan mellan 9-12 där vi ska testa på att bygga egna portfolios, kul! Och förhoppningsvis användbart inför framtiden. Nedan kan ni se två av bilderna jag valde att ta med, och vill man se fler bilder jag har tagit kan man klicka sig in på min digitala portfolio här.



dear mr. potter, i still daydream about getting my hogwarts letter.

Sådärja, nu har jag varit duktig hela dagen och förberett mig inför skolan imorgon. Fick också reda på att jag inte bara har klarat tentan som jag skrev för ett tag sedan, utan att jag också fick VG på den!!! Galet. Det ska jag fira med att titta på den sista harry potter filmen och drömma mig bort bland all magi.


på gatan där jag bor, där bor ingen som är ensam, där bor det bara människor som håller av varann.



Mina två favoriter från helgens så mycket bättre. Ni tittar på programmet, va? Finns nog inget program som gör mig så varm i magen.

tisdag.

Godmorgon bloggisar! Jag har sovit i tomelilla inatt och ska ta bussen om en timme till lund. Egentligen skulle jag jobbat i eftermiddag men det ställdes in, så jag har en helt ledig dag. Fruktansvärt skönt och välbehövligt. Nu får jag nog hoppa in i duschen innan det blir stressigt som vanligt, puss!



you're so ahead of yourself that you forgot what you need


köpenhamn


I lördags åkte jag och mamma över öresundsbron till köpenhamn.


Vi började med att gå mot ströget.


Första stoppet fick bli kaffe.



Efter att ha varit sjuk och inte vara ett dugg sugen på kaffe, var det väldigt gott och jag konstaterade att jag äntligen var frisk.








På en sidogata hittade jag en affär som gjorde mig alldeles lyrisk med massa fina saker på en på tok för liten yta.


På det gigantiska h&m fanns det fina illustrationer.



Sen gick vi uppför en annan sidogata där det fanns en fin cykel.






Vi var på jakt efter en lunchrestaurang.






Och slutligen slog vi oss ner på ett mysigt litet italienskt ställe och beställde in varsitt glass rött. Att dricka vin till lunch borde man definitivt göra oftare.


Jag åt en pastarätt med pesto och kyckling som nog var den godaste pastan jag någonsin har ätit. Det ni.




Efter lunchen hamnade vi i matkoma och gick runt i massa affärer och tittade bland annat på fina blommor.


När det började bli mörkt var det dags att gå bort mot tivoli.



Därinne var det fint upplyst och ryskt tema.



Vackra djur.





Ryska torn och fina karuseller.




Vi avslutade dagen med att kika på ryska dockor och sedan åkte vi över bron och hem igen med trötta fötter. Tack för en fin lördag, mamma!

måndag.

Godmorgon måndag! Idag står det tvätt, rapportskrivning och redigering av köpenhamnbilder som jag ska visa er senare på schemat. Känner mig väldigt harmonisk denna morgon, vilket är ovanligt för mig att känna överhuvudtaget på måndagar. Men jag ska inte ifrågasätta det utan bara njuta istället.


breaking dawn.



Nu känner jag mig som dom skrikande femtionåriga justin bieber fansen som gick runt med stora plakat i köpenhamn igår (någon som vet varför?), men det ska bli så kul att se breaking dawn ikväll! Ska ta bussen alldeles strax och ta en kaffe med maria innan vi sätter oss i biosalongen. Bästa avslutet på helgen!

vegakören.

Min fina maria är med i en kör som heter vegakören och nu har dom släppt en skiva som heter with every heartbeat som dom spelade in i våras, och den kan man lyssna på via spotify HÄR! Massa av mina favoritlåtar är med som körversioner och ni borde verkligen lyssna.


november 2010.


I november förra året firade vi pappas födelsedag i malmö.


Jag hade bott i min lägenhet i en månad och läste religionshistoria på lunds universitet, min första termin i lund för övrigt.


Klippte av håret.




Hade inflyttningsfest med mousserande vin och fina vänner.


Köpte en fin plansch på erikshjälpen som fortfarande hänger på precis samma ställe.


19 november kom den första snön till lund.


Mamma, Ludde och mer snö.



Första advent.




Och så avslutade jag månaden med att julpynta i lägenheten.


nu skiter jag i det här och drar till köpenhamn istället.

Godmorgon cupcakes! Nu hoppar jag och mamma på en buss till köpenhamn och spenderar vår lördag bara med trevligheter. Kan vara precis vad jag behöver efter en jobbig förkylning och den sjukaste stressen på sistone. Puss!


friday afternoon.



Storstädar lägenheten och lyssnar på förra årets höstplaylist - höstlöv och tunga regndroppar. Finfint. Och så väntar jag på att klockan ska bli fem för då ska jag hämta opp maria och styra skutan mot tomelilla!

weekend.

Jag ser väldigt mycket fram emot denna helgen! Här kommer tre anledningar:

♥ ikväll kör jag till tomelilla och äter en god middag med mina föräldrar, tittar på idol och somnar tidigt.
♥ imorgon åker jag och mamma till köpenhamn för att gå på stan hela dagen, kanske ta en tur på tivoli och bara ha det fint tänker jag.
♥ på söndag ska jag och maria titta på breaking dawn! herregud vad spännande.


why is a raven like a writing desk?








Godmorgon! Medans jag åker iväg på bildhandledning får ni titta på lite fler miljöbilder från gårdagen. Detta temat såg jag nog mest fram emot att göra, men det förstår ni nog. Det var så roligt att jag nog får göra en serie med bara inspiration från detta magiska underland.

hej hå.




Efter en liten powernap, tomatpaj och ett glas rött känner jag mig som en ny människa. Idag har jag varit i en fantastisk skog hela dagen och tagit bilderna till mitt fotoprojekt som vi har nu i slutet av kursen jag går denna terminen. Jag gjorde fem olika bilder och sagoteman, och ovan kan ni se en miljöbild och en närbild på samma tema. Ni kanske kan gissa varifrån inspirationen till denna bilden kommer?

it's a wrap.

Åtta timmar senare och jag är hemma och totalt slutkörd i både kropp och huvud. Får be om att få återkomma lite senare.

everyone loves me, i'm a cupcake



Det ryktas om att det ska vara ett tekalas i veberöds skogar idag.

photoshoot



Godmorgon! Något trött och ovan att gå upp redan vid åtta, men nu åker jag iallafall och hämtar upp maria som ska vara modell i mitt fotoprojekt jag gör i skolan, och sedan beger vi oss till veberöd där min klasskamrat Veronika bor. Alla bilder kommer tas i skogen och jag är så peppad att jag nästan spricker. Fy vad kul detta ska bli!

see you in wonderland




Har jag precis kommit hem från en gästföreläsning om portfolios och nu fortsätter förberedelserna inför den stora fotograferingen imorgon. Det är så många detaljer som ska klaffa, men förhoppningsvis kommer det bli ungefär som jag har tänkt mig. Väldigt roligt ska det bli hursomhelst!

hello new shoes



Dessa finisarna traderade jag hem häromveckan för en hundralapp, en bra affär med tanke på att dom har kostat fem gånger så mycket. Välkommen till skofamiljen!

bowlingfilmen.

Två fredagar sedan började vi kvällen hos anna, sedan åkte vi ett gäng och discobowlade och drack öl, och sedan vidare till golden för att avsluta kvällen på ett svettigt dansgolv på kb. Bilderna såg ut såhär och här kommer en bowlingfilm jag har klippt ihop!


svaren på era frågor.

Här kommer svaren på era frågor som har kommit den senaste tiden. Jag får be om ursäkt över att det har dröjt lite, jag har både varit sjuk och stressad upp över öronen. Men nu kör vi!



Vad tar du på dig när du inte känner för att ta på dig något alls, utan bara klär på dig för att man måste ha kläder på sig? Det känns som att jag har haft en väldigt lång sådan period nu där jag verkligen bara slänger på mig något på morgonen för att jag orkar bara inte. Min räddare i nöden är alltid min jeansskjorta, ett par leggings och converse. Då kan man alltid komplettera med lite smycken så blir det iallafall lite roligare. Men usch, måste verkligen ta tag i det här snart.

...och i vilken klädkombination känner du dig som absolut snyggast i?
En svart klänning/längre tröja och svarta höga klackar. Känner mig alltid snyggast när jag är klädd i svart topp till tå och röda läppar.

Var står du politiskt? Jag började inte intressera mig för politik förrän förra valet, när jag äntligen hade åldern inne för att rösta. Lägligt med andra ord. För mig blir det bara mer självklart att jag går mot en socialdemokratisk politik. Hade jag röstat idag hade min röst antingen fallit på socialdemokraterna eller feministiskt initativ.

Är du engagerad i något på fritiden? Jag är tränare inom en sport som heter drillning.

Vilket är ditt bästa godis? Choklad choklad choklad.

Gillar du katter? Både ja och nej. Är definitivt en hundmänniska, men kattungar är väldigt söta.



Vad tycker du om doftljus? Mysigt men inget jag lägger stora pengar på direkt.

Vad ska du göra under julen? Då ska jag umgås med min familj och släkt, äta julmat (och bli sjukt trött på det som vanligt efter två dagar), dricka julmust, öppna julklappar, titta på massa film och ta det väldigt lugnt.

Vilken är din längsta resa? Om du menar längsta i tidspann så har jag aldrig rest mer än i en vecka, tror jag. Men den resan som jag anser som längsta var när jag var på en kryssning i medelhavet där vi vaknade i ett nytt land varje morgon.

Vem är din stilikon? Jag är lite frälst i emma elwins stil för tillfälligt. Annars önskar jag att jag klädde mig lite som Elsa Billgren eller Emma Sundh, men det är inte riktigt min stil tyvärr.

Var det rätt att Blair blev ihop med prinsen istället för Chuck i GG? Oj, jag är inte alls insatt i gossip girl världen mer än att jag vet huvudkaraktärernas namn. Men jag tycker nog att Chuck och Blair hör ihop, även om det verkar som att dom inte kan vara tillsammans.

A3, A4 eller A5? Vilken är din bästa storlek på papper? Jag är ganska förjust i alla tre faktiskt. Men a5 kanske.

Hur många killar har du haft? Om du syftar på förhållande så har jag inte haft någon pojkvän.

Favoritglass? Nästan allt med choklad i. Den godaste, och typ dyraste, är nog ben & jerrys cookie dough.

Tips på bra ställe att äta i malmö? Ska man äta något billigt och riktigt gott ska man äta falafel i malmö, det finns i varje hörn typ. Godaste buffén finns antingen på rosegarden (vid gustav adolfs torg) eller veggie gården (vid hansa companiet). Annars har jag inte ätit sådär hemskt mycket ute i malmö, det blir mest hos kompisar och så.



Beskriv en perfekt dag? En perfekt dag är en fredag och jag åker till skolan för att gå på föreläsning fram till lunch. Då möter jag upp maria inne i stan och vi äter en falafel, sedan går vi på stan i några timmar och jag passar på att gå på myrorna och humana för det har jag inte gjort på länge. Sen går vi hem till henne, sätter oss i varsin fåtölj och tittar på schulman show samtidigt som vi fikar och dricker kaffe. När kvällen närmar sig gör vi oss i ordning samtidigt som vi dricker ett glas vin och lite senare möter vi upp resten av gänget och har en fantastisk fredagskväll i malmönatten. Vad säger du maria, ska vi göra detta snart?

Hur gör man för att slippa söndagsångest? Bästa sättet tror jag är att göra någonting roligt, och faktiskt ta vara på att det fortfarande är helg. gå på bio med en kompis, ta en lång promenad som man inte hinner mitt i veckan, gå på stan och köpa en present till sig själv, pyssla eller baka något gott.

Saknar du tomelilla? Jag är där så ofta så jag hinner inte sakna det :)

Bästa staden du varit it? Paris. Alltid Paris.



Och några av er har frågat var jag köpte det tjusiga guldiga nagellacket på bilden ovan, det har jag skrivit om här och man kan köpa det på åhlens för 85 riksdaler!

fallen princess.

Med tanke på mitt fotoprojekt där jag hämtar inspiration från sagornas värld, blev jag tipsad av mina klasskamrater om serien fallen princess av fotografen Dina Goldstein. Hon har satt prinsessorna i en modern tid och ställt frågan vad som egentligen hände när dom skulle leva lyckliga i alla sina dar.








Snövit har en lat man och massa ungar, rapunzel har fått cancer och tappat allt sitt hår, rödluvan är inte så liten längre och törnrosa vaknar aldrig. Både roande och intressant tycker jag! Fler bilder kan ni se här.

shake it out



Älskar denna låten. Nu åker jag till skolan och går på föreläsning mellan 10-12, puss!

true colours.



Såhär höstfint vad det igår vid Högestad. Vill inte riktigt att denna hösten ska ta slut samtidigt som jag nästan längtar lite efter snön (dock inte efter kylan). Ambivalensen. Eftersom det är måndag sticker jag nu till tomelilla för drillträning, puss!

lilys


måndag.

Hej måndag, jag tror faktiskt att jag är redo för dig.

just nu...



... dricker jag förkyningste (som jag köpte på julmarknaden) och hoppas att det ska göra underverk.

julmarknad.








Idag har jag varit på julmarknad med min mamma och moster. Jag får väl hålla med om att det kanske är i det tidigaste laget att i november gå runt bland massa julbockar, tomtar, kransar, marmelader, marsipangrisar, äta brända mandlar och dricka glögg men det var faktiskt riktigt mysigt. Nu längtar jag efter julen.

fars dag.



från maria: gudrun hälsar


lördag.

Det är tråkigt att ta beslutet att lyssna på sin kropp och stanna hemma för tredje dagen. Men samtidigt förstår jag att det är bättre att göra så än att vara sjuk dubbelt så länge om jag inte tar det lugnt. Så istället för att åka till malmö stannar jag i sängen, tittar på schulman show och ikväll ska vi fira pappa med släkten.


en festligare lördag förra helgen

yellow diamonds in the light and we're standing side by side



Mina favoriter gör en cover på en ny favoritlåt. Inte helt lysande kanske, men ändå fint.

feministiskt forum



Här kommer ett helgtips för dig som befinner sig i Malmö i helgen: Malmös feministiska nätverk annordnar ett feministiskt forum på lördag och söndag där det kommer vara massa spännande och intressanta föredrag och massa annat, programmet kan ni se HÄR. Helgen inleds med frukost med Gudrun Schyman och jag hoppas innerligt att jag känner mig bättre tills dess så att jag kan delta!

askungen, törnrosa och snövit.

Mitt internet kommer inte att fungera idag i lägenheten så jag har förberett mig genom att ladda ner tre disney klassiker för att göra reserach inför mitt fotoprojekt i skolan. Alice i Underlandet såg jag förra helgen och idag ska jag se Askungen, Törnrosa och Snövit. Några av dem har jag inte sett sedan jag var liten så det ska bli ett fint återbesök i sagornas värld.



chokladbollar



Herregud vad jag har mått dåligt idag. Ont i halsen har övergått till feber och en rejäl förkylning. Det är himla tur att jag är sjuk så sällan för så här ynklig som jag är står jag knappt ut med. Men vad ska man göra... Gjorde massa chokladbollar för att försöka få åtminstone en gnutta energi.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tio och debatt börjar, sen ska jag försöka sova hela natten och på något mirakulöst sätt vakna upp frisk imorgon. Oddsen är väl inte sådär jättestora för det.

Sjukvinkel just nu.


det bor en ängel i mitt rum, hon har sitt bo ovanför mitt huvud.



En favorit hittills i Så mycket bättre.

slow down.

Som ett brev på posten har jag lyckats bli sjuk så nu ligger jag under täcket med varm choklad och har bunkrat upp med brustabletter fullproppade med c-vitamin och halstabletter från apoteket. Tänkte skriva att jag inte har tid att vara sjuk men det kan vara precis det som har utlöst det. Jag måste nog sakta ner lite.


pan am

Hemma och mer död än levande för tillfälligt. Fick börja jobba en timme senare och dessutom jobba över så jag var hemma senare än jag hade planerat, men det har trots allt varit en bra dag ändå. Teknikföreläsning om retuschering på förmiddagen, två timmars lunch med fina klasskamrater, kaffe och after eight, texthandledning och några timmars barnpassning.

Nu tänkte jag se veckans avsnitt av min nya favvoserie pan am som handlar om tjusiga flygvärdinnor på sextiotalet. Det blir mitt tisdagstips!

flightless bird, american mouth


busy woman.



Denna dagen känns lite löjligt överdriven om man tänker på hur resten av veckan ser ut. Först har jag skola mellan tio och halv fyra (med två timmars lunch, suck) och direkt efteråt ska jag jobba fram till sju på kvällen. Nu får jag sätta lite fart så att jag inte missar bussen, puss!

Ni glömmer väl inte att ställa frågor HÄR.

vardagslyx?



Dricker en kopp varm choklad och tittar på ett avsnitt vampire diaries innan jag kollapsar i sängen.

vi kanske ska kalla det för en frågestund.

Om man kikar på statistiken så har ni blivit fler som följer bloggen varje dag. Därför tänkte jag passa på att ge er nya (och gamla, såklart) läsare möjligheten att ställa frågor ifall det är något ni undrar över. Vad jag gör om dagarna, vad jag pluggar, var jag helst fikar, hur jag helst spenderar en lördag eller något helt annat. Vad undrar ni över?



måndag igen.


marias bild

Känns ganska segt med måndag.
Har den sjukaste träningsvärken efter discobowling och dansdansdans och dessutom miljoner saker på min to-do lista att ta tag i. Fast en positiv sak är att vi bara går i skolan en dag denna veckan, så jag ska nog hinna med allting ändå.

let's bowl























Igår började vi kvällen hemma hos anna för pepp och vin. Vid nio tog vi bussen till värnhem och big bowl där vi sedan spenderade en timme åt att discobowla, dricka öl och ha fantastiskt roligt. När timmen hade gått tog vi en taxi till golden, och slutligen hamnade vi på kb där vi dansade oss genomsvettiga till stängning vid fyra. Jag var inte hemma förrän halv sex imorse och idag är jag minst sagt död. Men det var det absolut värt!

under löven.

Det går lite långsamt här idag. Än så länge har jag bara lyckats ta mig ur sängen och kikat på reprisen av Så mycket bättre, ett väldigt fint avsnitt. Medan jag redigerar bowlingbilder och försöker piggna till ger jag er min fantastiska höstplaylist. Melankoliskt, vackert och harmoniskt - så vill jag att min höst ska låta. Klicka på bilden för att komma till listan.


we found love in a hopeless place




Nu sticker jag och mina nya smycken från monki och min nya t-shirt från h&m till malmö och har en fantastisk lördagskväll!

turn it down



Nu sitter jag och peppar till denna låten. Sjukt snygg video!

ett år sedan.








Nu är det lite mer än ett år sedan
jag hade världens roligaste bowlingkväll med mina bästa. För ovanligheternas skull drack jag öl hela kvällen, dansade i sofforna på big bowl, hade långt blondt hår, prickig klänning och hade en av de roligaste kvällarna det året. Ikväll gör vi om det!

saturdaymorning.

Jag känner för att börja denna lördagen med pannkakor och tim burtons version av alice i underlandet. Så det är precis det jag ska göra nu.


tim walker.








En av mina största inspirationskällor när det gäller fotografi är Tim Walker. Om ni tittar på bilderna ovan förstår ni nog varför.

it's better than i ever even knew.



Här sitter jag och äter lunch, förvånad över att jag är påklädd och färdig i så pass god tid innan bussen går. Bara för det blir det väl stressigt ändå, eftersom jag sitter och bloggar om det. Story of my life.

friday never hesitate.

Godmorgon! Herregud vad jag behöver denna helgen. Nu ska jag äta frukost framför schulman show och sen åka till malmö för första handledarträffen i skolan inför vårt fotoprojekt. Ikväll kommer mina föräldrar hit för en liten födelsedagsmiddag, eftersom pappa fyllde år igår. Det kan inte bli något annat än en bra fredag!


but when it's over, and it's gone, you almost wish that you could have all that bad stuff back so that you could have the good.



För mig gör denna videon hela låten. Jag har inte rktigt ord för den.

oktober genom mobilen.

Såhär såg oktober ut genom min iphone! För tidigare månader se kategorin summeringar och vill man följa mig på instagram så heter jag sandraberg!


En blå hortensia och middag tillsammans med mina föräldrar.


Finaste husen mellan lund och malmö och kanelbullar.


Eftermiddagslur och fina rosor.


Guldiga naglar och en pepp tjej.


Inflyttningsfest hos Qu.



David Batras komikershow på Ystads teater som får en att tappa andan.


Studiebesök hos en fotograf med klassen.


Fina dörrar i Lund.


En fjäril och en fin bil.


Kontraster.


Picknick i ett pippitält.


Marias kök.


En blå ballong i brevlådan och fredagsskor.


Magiska fiskar.


Muminfamiljen hos familjen Waga.


Chokladpudding med strössel och en mysig hund.


Plugga hemtenta och sushi på Rosegarden i Malmö.


Fredagsfika hos maria och hamburgare och vin hos Qu samma kväll.



En härlig höstdag med min kusin Johanna.


Kaffe och mer hemtenta.


Datorsalen i skolan och godaste glassen jag vet.


Hemtenta klar (!) och en trött, men söt, hund.


Det stora kastanjeträdet på min gamla högstadieskola och marknad i byn.


Virkade bakelser i en affär.


Fredagkväll på Nyhavn på Möllan.


Finfrisyr.

grattis pappa.



Idag fyller världens bästa pappa år, nämligen min. Denna bilden tog jag förra veckan till en skoluppgift och jag kan inte låta bli att skratta lite varje gång jag ser den. Älskade pappa.

hey you.


kaffe och paket.

Projektplanen är färdig och jag har varit och handlat mat för att fylla på kylskåpet som ekade tomt. Nu har jag äntligen mjölk så att jag kan dricka kaffe igen! Lyckan. Så det ska jag göra nu medan jag öppnar paketet från monki jag fick idag. Varför är det så löjligt kul att öppna paket som kommer på posten.


will you wait for me darling, i need to know

Hej, jag har en projektplan jag måste skriva nu på förmiddagen så jag får be om att återkomma. Tills dess kan ni lyssna på den här fantastiska låten:


Soppa och vitlöksbröd hos mamma och pappa.


tisdagsbabbel.



Här sitter jag nyduschad i min pippitröja vid mitt skrivbord (förlåt att jag tjatar, men alltså <3) och dricker kaffe utan mjölk. Eller, jag tog en klunk men det är faktiskt inte alls gott utan mjölk... Men det vore bra smart att lära sig dricka utan. Nu ska jag sluta babbla om kaffe och sätta lite fart innan jag ska ta bussen om en timme till tomelilla, ledarmöte ikväll. Hej!

kärleken till ett skrivbord.



Jag kan vara väldigt impulsiv. Jag började fundera på att ha ett skrivbord i lägenheten för några veckor sedan och kunde inte riktigt släppa den tanken, så igår åkte jag och mamma till ikea och köpte ett skrivbord till mig. När jag kom hem på kvällen satte jag mig direkt och skruvade ihop det, och det låter kanske enkelt men det tog ungefär tre timmar och jag skruvade fel typ tre gånger så när jag var färdig kändes det som att jag hade gått igenom ett krig. Men det blev så fint. Det är svart, enkelt med fina linjer och vackra detaljer.

Eftersom det egentligen inte alls fanns plats för ett skrivbord här var jag tvungen att ta bort något annat. Klädstången fick åka ut och nu ligger det massa kläder överallt som jag måste hitta en ny plats för. Och så har jag tusen andra saker jag måste göra. Men det gör ingenting, allt jag känner just nu är kärleken till detta skrivbord.

RSS 2.0