Kvällens projekt.

Vad har jag gett mig in på...


fierce


marias bild

italiensk kycklingpasta på icas studentblogg

Idag gästbloggar jag på Icas studentblogg - istället för nudlar! Jag valde att blogga om min italienska kycklingpasta som har gjort succé varje gång jag har bjudit på den och ni har ju fått receptet inte mindre än två gånger här men jag tänkte att det kunde vara festligt tredje gången gillt! Så här kommer det.



Du behöver:
ca. 300 g pasta, gärna tagliatelle
250 g fryst eller 150 g färsk bladspenat
♥ 2-3 kycklingfiléer
♥ 2 vitlöksklyftor
♥ 6-8 soltorkade tomater i olja
♥ 2 ½ dl Kelda mellangrädde



Gör såhär:
1. Koka pastan. 2. Tina spenaten om den är fryst. 3. Skär kycklingen i småbitar och bryn i smör. 4. Hacka vitlök, spenat, tomater och lägg sedan i när kycklingen är klar. Glöm inte att krydda med salt och peppar. 5. Tillsätt grädde och låt koka i några minuter tills det blir lagom tjockt. 6. Blanda med pastan och drick ett glas rött till!


last day of october.

Godmorgon måndag! Inatt har jag fått massa sömn så jag är relativt måndagspepp. Nu ska jag och mamma åka till ikea och jag ska handla något efterlängtat som kommer vara väldigt funktionellt i min lägenhet. Och så dyker det upp en rolig sak här runt lunchtid, det vill inte missa. Puss på er!


excusez-moi

Ursäkta mig, men hur kan det redan vara söndagkväll. Känns som att denna helgen har gått i ett och jag har inte riktigt hunnit andas. Nåväl, nu ska jag titta på vem kan slå filip och fredrik tillsammans med mina föräldrar, dricka julmust (premiär) och försöka förbereda mig inför måndag imorgon. Känns ganska tungt om jag ska vara ärlig.


rockabilly













sneakpeak från igår.




puss.


boy you got that boob badom boom.

Igår satt vi på nyhavns uteservering (!) i över fyra timmar, drack vin och öl, skålade och firade och pratade om framtiden. Ännu en fantastisk fredag.

Inatt har jag sovit tio timmar och när jag vaknade åt jag frukost framför senaste vampire diaries. Exakt så borde alla lördagar börja. Men nu börjar klockan bli mycket och jag får nog sätta fart lite grann. Ikväll ska min brors flickvän ha födelsedagsfest med rockabillytema, festligt!


you make it easy on me




Efter att ha vänt upp och ner på hela garderoben sticker jag nu till malmö för att ta ett glas vin eller två med maria. Vi har sjukt mycket att fira och det gör man bäst med vin. Vi hörs mer imorgon, puss!

multitasking.

Yellow! Som carrie bradshaw brukar säga. Ni får ursäkta den lilla frånvaron här inne, jag började dagen med massa webbtv och sen har jag städat lägenheten grundligt sen dess. Samtidigt försöker jag ta tag i allting som jag har skjutit upp när jag har skrivit tenta. Nu börjar magen kännas tom så jag får nog börja göra mat också, puss!


ett inlägg om feminism och rätten att få välja.

Jag tvekar oftast när det gäller att skriva om feminism och jämställdhet (för mig får dom begreppen hand i hand) här på bloggen eftersom jag inte känner att jag har alla begreppen och kan argumentera för min sak som någon som är utbildad inom ämnet...

... men jag känner ändå att jag vill kommentera den debatten som fördes på kvällsöppet igår när det gäller föräldraledighet. Som ganska ung och utan erfarenhet är det inte problemfritt att prata om denna debatten eftersom jag omöjligt vet hur det känns i den situationen. Men för mig handlar det om, och kommer alltid handla om, att jag vill ha rätten att välja. Det ska inte vara självklart att jag som kvinna ska stanna hemma med mitt barn och att mannen ska arbeta för att det oftast är han som har högst ekonomi. Jag vill alltid kunna göra ett aktivt val och vill inte att alla ska se det som en självklarhet utan att jag ens har fått några valmöjligheter.

Jag förstår de uppenbara problemen om det är mannen som tjänar mest som ska vara hemma, att man kommer förlora pengar på det. Men samtidigt så tror jag inte att ens ekonomi kommer krascha totalt under den lilla perioden av sitt liv, och för övrigt är det väl också konstigt att alltid anta att mannen inte vill vara hemma och umgås med sina barn. Vill inte alla föräldrar det?

Under programmet såg jag en twitterkommentar där någon skrev att dens pappa inte hade tagit ut någon föräldraledighet när den personen var liten, och dom hade ändå en bra relation som vuxna. Min pappa tog inte heller ut någon föräldraledighet och vi har också en bra relation nu, men för mig ligger problemet i att han förmodligen inte ens funderade på att vara hemma och jag tror inte att mamma funderade på att börja jobba direkt heller. Det finns såklart inget rätt eller fel i detta, allting måste ligga på en individnivå. Därför vet jag heller inte om det löser allting att staten bestämmer exakt hur mycket ledighet båda ska ta ut, men samtidigt tror jag  att det kan medföra att en förändring kommer fortare.

Det är fruktansvärt tröttsamt när det blir rabalder för att Laila Bagge ska sitta i idoljuryn två veckor efter att hon har fött sitt barn när det inte hade varit alls konstigt om hennes man var i samma situation. Det är fruktansvärt tröttsamt när Ebba Von Sydow får massa skit i sin blogg för att hon har lagt ner tid på att göra barnmat till sitt barn med tjusiga burkar, när det bara hade setts som något positivt om pappan hade gjort det. Det är fruktansvärt tröttsamt att det fortfarande inte är helt jämställt i vårt samhälle.

winter food.


via lolita

idag ska jag bara göra roliga saker.

Nu när tentan är färdig ska jag bara göra roliga saker idag. Jag har egentligen tusen andra viktiga saker att ta tag i, men det får faktiskt vänta till imorgon. Idag ska jag:


Köpa marknadsgodis och titta efter fina smycken bland alla stånden. Det är ju marknad i Tomelilla och jag blir alldeles lyrisk varje år när det är dags, fastän det är samma skit varje gång.


Titta på min första Woody Allen film. Har varit väldigt skeptisk mot den herren tidigare, men denna verkar fin.


Börja läsa någon bok ur min klassikerserie. Är inte helt säker på vilken jag ska börja med, men jag funderar på alice i underlandet eller robin hood.

klad

För att illustrera hur glad jag är över att tentan i princip är färdig tänkte jag bjussa på några tusen bilder från webkameran. Eller två.



the fear you won't fall


hello wednesday.



Godmorgon!
Igår skrev jag hemtenta i nio timmar innan jag slocknade precis vid midnatt. Jag hann börja på den sista uppgiften så den kommer jag hinna göra klar idag. Känns skönt att vara i relativt god tid och inte behöva sitta hela sista dagen i panik (om det inte låser sig totalt idag, det vill säga. peppar peppar).

Nu ska jag iallafall göra ett miljöbyte och åka till tomelilla och skriva där hela dagen. Ikväll är det drillning som vanligt så det blir intensitvt pluggande fram tills dess. Hoppas ni är glada, puss!

är inte mitt bästa jag idag. inte alls.

Så obeskrivligt trött idag. Hade bildredovisning i förmiddags som drog över rejält på tiden och var hemma mycket senare än jag hade planerat. Nu ska jag skriva hemtenta resten av dagen och är inte alls pepp på det. Vill inte vara vuxen och ansvarsfull idag.

(sjukt längesen jag hade en riktig skitdag, men egentligen är jag bara trött och grinig. förlåt.)


god morgon.


1/3

Hola! Nu har jag skrivit klart en tredjedel av tentan och tänkte ta en liten paus och äta egengjord tzatziki, falafel och potatis i ugn. Gott. Sen ska jag plugga i någon timme till och förbereda mig lite inför morgondagens föreläsning där jag ska opponera på en klasskompis bilder. Herregud vad fort denna dagen har gått. Ikväll ska jag äntligen titta på förra veckans avsnitt av vampire diaries, det är så spännande just nu att man får magknip varje gång det är slut.


just nu-listan

Här kommer en lista på hur det är precis just nu, och den har jag snott både av emma och elsa!




Jag längtar efter:
Massa saker. Jag längtar efter torsdag när jag har skrivit färdigt hemtentan och ska gå på marknad som belöning. Jag längtar efter julen. Jag längtar efter framtiden.

Jag ledsen över:
Att man växer isär med vissa människor men förstår att det är oundvikligt.

Jag äter helst:
Igår åt jag och maria vegetariska filéer, sås och rotfrukter som hade varit i ugnen. Det var så gott att jag hade velat äta det sju dagar i veckan, ungefär.




Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning:
Efter hemtentan ska vi sätta igång med ett eget stort fotoprojekt och det ska både bli spännande men också lite läskigt. Att stå på egna ben och kunna ha självdiciplinen att följa sin tidsplan.

Det finaste jag vet är:
När människor tar sig tid att överraska mig och anstränger sig för att göra mig glad och lycklig. Och dom där små ögonblicken under en dag när man inser att man älskar livet.

Jag läser:
Mest kurslitteratur för tillfälligt.

Jag är galet stressad över:
Är nog inte galet stressad över någonting, vilket känns väldigt väldigt skönt.




Jag lyssnar helst på:
Hjärtskärande bon iver låtar eller pepplåtar som denna.

Jag drömmer om:
Att kunna försörja mig på mina ord och bilder. Att besöka länder långt långt bort. Den dagen det är möjligt när det gäller schema och ekonomi att ta hand om en vit hund med svarta prickar. En liten familj och ett litet hus så småningom.

Jag blir nostalgisk av:

Såg en lärare från högstadiet häromdagen, och då blev jag nostalgisk över det fastän högstadiet var en hemsk period.

måndag igen.

Godmorgon bloggisar. Idag har jag ställt in allting på mitt schema så att jag kan sitta hemma exakt hela dagen och skriva på hemtentan. Ute är det mörkt, vilket måste vara det perfekta pluggvädret, och jag ska bara vakna med lite frukost först.


en annan frukost

vad skulle jag göra utan dig.


It's you, it's you, it's all for you, everything I do



Söndagsmusik.

kom igen nu britt-marie, kör för fa-an

Hemma i lund igen. Jag har tagit en lång dusch och ska nu sätta på några koppar kaffe och sätta igång ordentligt med hemtentan. Hör och häpna så tycker jag faktiskt att det ska bli ganska kul, det är nog första gången jag känner så inför en hemtenta haha. Ikväll kommer maria hit och söndagsmyzer! <3


lördag.





Idag har jag
lunchat med min kusin johanna i sjöbo och till slut hamnade vi på hennes gamla skola där vi gick runt och tittade, njöt av det fantastiska höstvädret och var tvugna att åka rutschkana. Så himla härligt att ses och skratta åt samma saker. När kvällen närmade sig hoppade hon på en buss och jag åkte till tomelilla för att tillbringa lördagskvällen här med hemmagjord pizza tillsammans med mina föräldrar.

jag är nästan där


Efter fredagsfika hos maria gick vi bort till Qu som bor några kvarter bort.




När vi kom fram hällde vi upp varsitt glas vin och började laga mat.


Kaninljus.





Vegetariska hamburgare och klyftpotatis, himmelskt gott förstår ni väl.


Vi spelade några partier skitgubbe med en seinfeldkortlek.




Och så slutade det med att alla tre tokdansade i typ två timmar till glad och pepp musik och helt plötsligt var det dags att ta sista tåget hem till lund. En fredagskväll som inte blev riktigt som jag hade tänkt mig, utan så mycket bättre!

young at heart and full hope



Idag har jag hunnit ha sovmorgon till halv tio, gått på eftermiddagsföreläsning och mött upp maria vid centralen för att sedan gå hem till henne. Nu ska vi äta morotskaka och titta på schulman show, lite senare ska vi bort till qu och äta hamburgare och dricka några glas vin! Perfekt fredagsnöje om ni frågar mig. Puss!

cirkusprinsessor.

Via Niotillfem hittade jag dessa fantastiska bilderna på cirkusprinsessor från 40- ochn 50-talet. Alltså åh, ni vet ju hur mycket jag älskar cirkus. Som en helt annan magisk värld.









Blir helt lyrisk av dessa bilderna, särskilt den första med sötaste lejobebisen. Man kan se ännu fler här.

ett knippe torsdagsbilder.



Igår blev jag upphämtad av anna efter skolan och så åkte vi till rosegarden som ligger precis vid Gustav Adolfs torg för att äta deras berömda lunchbuffé. Jag skulle vara cool och äta sushi men det funkade sådär, är inte helt säker på om det är min kopp av thé. Med matkoma i magen åkte vi vidare och kikade på några lägenhetsvisningar vid värnhem och nydala.




Vid femtiden hoppade jag på en buss till möllan och gick hem till maria en stund. Galet fint väder men ganska kallt.



En timme senare mötte vi upp johanna och gick bort till Garaget där Tiina Rosenberg höll en fantastisk föreläsning. Efteråt tog jag tåget hem till lund och insåg att jag inte hade satt min fot i lägenheten sedan nio på morgonen. Lång men hemskt bra dag!

i can't make you love me


kunskap i ett klassamhälle

Tips till alla er i malmötrakten: Ikväll föreläser genusprofessorn Tiina Rosenberg om hur makthierarkier baserade på klass, kön och etnicitet genomsyrar universitetsvärlden och om hur vi ska kämpa emot dem. Det arrangeras av vänsterns studentförbund i malmö och föreläsningen hålls på Garaget som ligger på Lönngatan 30 mellan 18.00-21.00 ikväll!


20 oktober.



Alltså,
hur kan det vara torsdag redan? Veckorna går helt sinnesjukt nu och innan man hinner bli vardagstrött är det helg igen. Tur är väl det kanske. Nu ska jag iallafall iväg till skolan för en föreläsning där vi ska repetera inför hemtentan, och efteråt ska jag luncha med anna och följa med henne på några lägenhetsvisningar. Ikväll ska jag hem till maria och lite senare ska vi på en (förhoppningsvis) intressant föreläsning. Händelserik och spännande torsdag!

tre bra onsdagssaker.



1. Orangea rosor på mitt soffbord.



2. Glittrande fjärilsljus från Indiska.


3. Frukost till lunch.

jag ska:



♥ sluta läsa bloggar som får mig att må dåligt
♥ sluta irritera mig på vissa människor och istället önska dem ett gott liv
♥ sluta vara så hård mot mig själv
♥ sluta tvivla på mig själv
♥ sluta krampaktigt hålla kvar i relationer som inte fungerar

Den eviga klyschan - life is too short.

pangkakor

Godmorgon! Nu ska jag äta pannkakor som blev över igår till frukost och sen måste jag läsa läsa läsa för imorgon delas vår hemtenta ut! Ikväll blir det tomelilla och träning igen, och där har ni min onsdag. Inte så spännande kanske men helt okej.


who run the world?



Är typ besatt av Beyonce just nu. Såg detta uppträdandet på Oprah Winfreys sista program och det är så sinnesjukt mäktigt!

le bloppis




Bloppisen har ekat tomt nu i några månader men nu har maria lagt upp bland annat ett par skitsnygga ankelboots och en fantastisk jeansväst! Själv håller jag på att rensa ut min garderob (ett evighetsprojekt) så håll utkik. Som vanligt hittar ni bloppisen HÄR.

i don't know much about algebra, but i know one plus one equals two



Godmorgon bloggisar!
Idag ska hela vår klass ut på stan i malmö och få fotouppdrag av vår lärare hela dagen. Kan inte bli annat än lärorikt och roligt! Jag är så glad att denna kursen både är praktisk och teoretisk, och inte endast det sistnämnda. När vi är klara i skolan ska jag och en klasskompis åka hem till henne i veberöd och göra en uppgift tillsammans som ska vara färdig på fredag. Mycket fotografering idag alltså, tråkigare kunde man verkligen haft det!

"varsågod, Charlie. här har du ditt första minne."

Alex Schulman skriver vackert och melankoliskt om ensamhet och om det första minnet. Läs inlägget här.

"Jag rörde mig mot dörren och såg hur Charlie i panik famlade vilt efter mig, men den milda pedagogen hade henne i sitt grepp och jag öppnade dörren och ansträngde mig för att själv inte börja gråta och vände mig en sista gång mot Charlie innan jag gick och när jag såg omfattningen av hela hennes olycklighet hann jag tänka: “Varsågod, Charlie. Här har du ditt första minne.”"

i was here, i lived, i loved, i was here, i did, i've done, everything that i wanted and it was more than i thought it would be i will leave my mark so everyone will know i was here





Modell: Maria Berg
Fotograf: Sandra Berg

måndagspeppen istället för måndagsångesten.

Hela denna terminen kommer jag vara ledig på måndagar från skolan och det har gjort att söndagar har blivit hur härliga som helst medan måndagar har blivit den nya söndagen. Så istället för att faktiskt njuta av ännu en ledig dag har jag alltid haft en ångestklump i magen av någon märklig anledning.

Nu ska det bli ändring på det! Jag tror att jag måste sluta fokusera på att det är som en förlängd helg och istället se det som första dagen på veckan där jag kan ta sovmorgon och plugga osv. Så nu ska jag dyka ner i kurslitteraturen någon timme (första tentan närmar sig...) innan jag åker till tomelilla för träning ikväll. Puss!


just nu:



Söndagsmyz med maria, wallander, chokladpudding, chips med dipp och cola. Den perfekta avslutningen på helgen.

detta är min nya idol.




Maria skickade precis länkarna till dessa klippen. Haha alltså jag dör.

33 ways to stay creative


via emsedge

Den effektiva helgen fortsätter i en rasande takt. Men först måste jag ta tag i världens största diskberg... Hur kan det bli så mycket disk efter bara två dagar? Ett stort mysterium.

sunday.

För första gången denna veckan får jag vakna av mig själv och inte av alarmet på mobiltelefonen. Söndagslyx.

städa städa städa




Fick världens städryck och började städa hela lägenheten. Sorterade ut massa saker i badrumsskåpet som jag har haft i säkert två år men som jag aldrig använder, och tänkte att nej nu åker det ut. Och nu vill jag bara fortsätta rensa ut saker och kanske på ett metaforiskt flummigt sätt rensa ut i mitt inre. Älskar när dessa rycken infinner sig.

calculating bimbo


lördag.

Hej och ursäkta för den lilla frånvaron! Igår åkte jag till tomelilla efter skolan och hade drillträning både på kvällen och nu imorse. Nu är jag tillbaka i lund och ska ta tag i världens lägsta to-do lista som jag har skrivit i veckan med allt jag inte har hunnit med på grund av skola, jobb och annat viktigt. Phue.

Ikväll ska jag faktiskt inte göra ett endaste dugg förutom att titta på skräptv, laga god mat och äta grönsaker med dipp. Är så himla sugen på det. Höstsolen lyser och det hade varit härligt med en promenad lite senare i eftermiddag så jag ska nog försöka ge mig ut på en sådan. Men först får jag sätta lite fart här, puss!


parafras


Modell: Maria Berg
Fotograf: Sandra Berg


Jag bestämde mig för att använda denna bilden till min uppgift som jag ska redovisa idag i skolan. Resten av bilderna som jag tog på maria i onsdags får ni se när jag har hunnit redigera färdigt!

2011-10-14



Hej fredag, jag är väldigt glad över att du äntligen är här!

torsdagsbabbel.

Min favoritstund på dygnet är nog nu precis när man har kommit hem från skolan eller jobbet, eftermiddagssolen lyser igenom gardinerna och man känner att kvällen är oändlig. Fastän den går i raketfart ändå. Men den känslan av att man har hela kvällen framför sig om man inte har något inplanerat.

Jag unnade mig en eftermiddagslur på en hel timme och ska nu ta tag i lite städning och disk innan jag slänger in mackor i ugnen med chevréost som jag ska toppa med honung efteråt. Jag tror att den rätten (om det får lov att kallas maträtt) ligger på min tio i topp matlista.

ballong.



Någon har lagt en blå ballong i min brevlåda och det är väl lite fint. Men jag tror inte att brevbäraren är så förtjust i den, haha.

frukost hos maria.






Såhär såg det ut igår när jag hoppade på tåget, köpte frallor på vägen och gick hem till Maria för att äta en ljuvlig frukost. Kanske är det så att frukost smakar allra bäst när man har fint sällskap.

Dagens frukost får nog intas stående, jag lyckas alltid få det stressigt på morgonen när jag ska till skolan och speciellt dagar när jag ska hinna duscha också. På dagens schema står det föreläsning på förmiddagen och i eftermiddag ska vi kika på två utställningar på fotogalleriet Format på Friisgatan i Malmö. Kul!

vilken lyx.

Känns så himla lyxigt att vara hemma innan åtta på kvällen när man i vanliga fall inte kommer hem förrän tio på onsdagar.

i run my world.



Herregud vad denna kvinnan inspirerar mig. Låt dessa 20 minuterna förändra ditt liv.

fotografi.

Igår fick vi i klassen möjligheten att besöka fotografen Ulszula Striners studio i Malmö. Så oerhört inspirerande och spännande att få lyssna på en professionell fotograf prata om sitt yrkessamma liv och få känna och testa på lite av hennes utrustning. Drömmen att få jobba i sin egna studio alltså.

På tal om fotografi. Jag har ju en digital portfolio där jag lägger upp alla mina finaste bilder som ni kan kika på hur mycket ni vill. Jag blandar photoshots och jobb med mer personliga bilder. Ni hittar den HÄR!


wednesday.

Hola! Som maria hade sagt. På tal om det så ska jag göra ett besök hos den damen nu på förmiddagen, först frukost och sen ska jag fota henne för ett skolprojekt!


if you put my heart under a microscope you proberly gonna wonder why it's in such a critical condition


ta mig hit.


den längsta tisdagen.



Godmorgon tisdag!
Det är tur att jag somnade tidigt igår för denna dagen är inte att leka med. Först ska jag ha teknikföreläsning i skolan i en mörk datorsal och efteråt ska vi på studiebesök hos en fotograf och kika på hennes studio. Spännande! Och sen på kvällen ska jag jobba fram till sju så jag lär väl stupa i säng någon gång runt åtta. Nädå. Men jag lär vara trött. Som tur är så brukar aldrig sådana långa dagar vara så jobbiga som man tror innan.

veckans tråkigaste dag.

Det verkar aldrig sluta regna idag och jag är lite tom på ord.

det här var ju verkligen inte tråkigt.


Idag skulle mamma och jag avsluta denna helgen på ett väldigt festligt sätt. Vi skulle nämligen till Ystad och titta på David Batras komikershow "Det här var ju tråkigt". Jag misstänkte att man inte fick ta med sig kameran så ni får nöja er med bilder tagna med mobilen.




Ystad teater är verkligen magisk. Tunga röda gardiner, statyer, högt i tak med gulddetaljer, tusen kristallkronor och en högtidlig atmosfär.


Utsikt mot fina små hus.


Så var det dags att ta plats.




Och så följde nittio minuters skrattfest med världens kanske roligaste kille som byggde sin show på olika lappar han har hittat runt omkring i Sverige. Om ni får möjlighet att se showen så rekomenderar jag den verkligen! Ett fantastiskt sätt att avsluta sin helg på.

denna ska jag bo i.



I torsdags köpte jag den finaste, varmaste och mysigaste koftan någonsin på Åhlens. För pengar jag egentligen skulle handla mat. Man får göra så ibland, tänker jag.

maybe, maybe not

Sitter i sängen hemma hos mina föräldrar fortfarande i sovkläderna och försöker ta tag i min söndag. Det går sådär. Kan inte riktigt fatta att helgen snart är slut.


marias bild

guldiga naglar.





Nu tänkte jag tipsa er om en festlig sak! Nämligen arty nails som kommer från märket Viva La Vida och säljs på Åhlens bland annat, som är som ett nagellack man klistrar på och som ska hålla i ungefär två veckor utan att flagna. Om ni har hört talas om Minx så ska det vara ungefär samma princip men att man helt enkelt kan göra det hemma själv. Det fanns i massa andra mönster, men jag tyckte guld var finast. Spexigt!

qu flyttar in.






















Igår tog jag tåget till Malmö och gick först hem till Maria en sväng innan vi gick bort till Qu som hade inflyttningsfest i den största ettan jag någonsin har sett. Där var det golvfest med finaste vännerna, vin, skratt, musik och massa kärlek som vanligt. Sen hade jag följde med Sanne och Emelie till bussen och det bästa med Malmö är kanske att man kan gå in på första bästa ställe och beställa en kycklingkebab som smakar ljuvligt för nästan inga pengar alls. Staden som aldrig sover.

PUSS



blev utmanad av maria att göra en fredagsenkät

Vad åt du till frukost?
Pannkakor med oboypulver på. Så gott att man vill dö lite grann.

Vad har fått dig att skratta idag?

Anna får mig alltid att skratta.

Vad har du på dig just nu?
Stort linne, världens finaste kofta som jag köpte igår och tights.

Hur ser resten av dagen ut?

Jag väntar på att maten ska bli klar och sen ska jag hoppa i lite finare kläder och sminka mig.

Vad händer ikväll?

Qu har inflyttningsfest i malmö och jag ska träffa fina vänner, dricka vin och ha roligt tänkte jag.

Och på lördag?

Då ska jag sova och förmodligen åka hem till mamma och pappa i tomelilla.

Och på söndag?
Träna, plugga och göra något roligare på kvällen som ni får läsa mer om då.

Vad är det roligaste som hänt dig den här veckan?

Jag tycker det är sjukt kul i skolan på varje föreläsning (faktiskt) och när anna kom hit igår.

Och det absolut sämsta/tråkigaste?
Att läsa i min engelska kursbok. Så sjukt tråkigt :(

Helgens tre bästa låtar?
Simple minds - Don't you (forget about me), Hoffmaestro - Highway man och Kid Cudi ft. Kanye West - Erase me.

Hur lyder dina senast tre inkomna sms?
"ok, då tar vi tiden i sporthallen, och när vi väl kommer igång med programmet...", "sniggt!!! ingen aaaaaning" och "hey! får jag komma tillbaka till dig en sväng?"

Vad dricker du i helgen?
Kaffe, vin, vatten och cola.

Bästa bakfylletips?
Pizza, cola, film och vänner.


björnbär.



Tänkte att en björnbärssmoothie skulle göra det iallafall lite enklare att ta sig igenom den där engelska kursboken.

fredagsfint från stockholms streetstyle



Såhär vill jag se ut i höst.

fredag.

Det är fredag och jag ska äta pannkakor till frukost. Och så ska jag vinka av anna som ska iväg och jobba och ikväll har finaste qu inflyttningsfest i malmö. Däremellan ska jag plugga och njuta av att det är just fredag.

Igår köpte jag billiga och fina rosa rosor på lidl och ja, livet är helt enkelt ganska enkelt och härligt att leva just nu.


södra esplanaden fynd


YSL-läppstift för en femma, som tyvärr var alldeles uttorkat så det får vara fin prydnad istället.


Ljusblå kiwilykta från ittala (den i mitten) för 40 kronor.


Varm jacka för 80 kronor.


Den perfekta väskan som får plats med alla viktiga skolsaker.


Fantastiska örhängen för 15 kronor.

Dessa sakerna fyndade jag för två helger sedan, plus lite fler saker som en kofta och ett par skor som jag inte är säker på att jag ska behålla. Ni förstår att södra esplanadens loppis är en riktig guldgruva, va?

grey thursday.

Godmorgon cupcakes! Idag är det så grått ute att det känns nästan omöjligt att gå utanför dörren. Men jag har en hel del saker jag måste fixa i stan idag, så jag är så illa tvungen. Men först ska jag äta frukost och plugga några timmar, och ikväll kommer anna hit så jag tror det kommer bli en mycket bra torsdag. Bisous!


wednesdayevening.



att det kan va så svårt att vara 20 år.


snövit.

Två filmer jag verkligen ser fram emot nästa år är snövit som ska skildras två olika sätt.



Den första är Snow White and the Huntsman med Kristen Stewart i huvudrollen och den ska ha en twist till den ursprungliga sagan (det har ju egentligen båda filmerna, om jag har förstått det rätt). The Huntsman, jägaren, som är beordrad att ta ut snövit i skogen för att mörda henne, blir i denna filmen hennes beskyddare och mentor i kampen mot den ondskefulla drottningen.



Den andra är The brothers Grimm: Snow white med Lily Collins i huvudrollen och den handlar om hur snövit och de sju dvärgarna försöker ta tillbaka kungariket från den elaka styvmodern som spelas av Julia Roberts. Peppen på dessa filmerna alltså!

little houses.



Mellan lund och malmö ligger de sötaste små husen jag vet just nu. Varför ser inte alla hus ut såhär? Nu blir det skola hela långa dagen, och sen har jag lyxigt nog fem dagars helg. Hur knäppt är inte det egentligen. Hursomhelst, hurra för det!

carro

FÖRE





Imorse mötte jag upp Carro som ville bli fotograferad eftersom hon skulle klippa av en bra bit på sitt hår.

EFTER





Och så sågs vi efteråt och tog några bilder då också, och det ser ut som att damen blev nöjd!

ropen skalla, kanelbullar åt alla



När man slutar skolan redan vid lunch, solen lyser och det är sådär perfekt höstvarmt. När man hittar en ny favoritlåt man lyssnar på tusen gånger och påvägen hem diskuterar film och får filmtips av en klasskamrat. Då är livet fan bra.

Nu ska jag dricka kaffe, äta kanelbullar och plugga resten av eftermiddagen. Puss!

gunnar ardelius



Jag tänkte tipsa om två smått fantastiska böcker jag läste i somras. Båda är skrivna av den eminente Gunnar Ardelius och den första boken heter jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket.



Den börjar med att Morris träffar Betty.




Och dom blir kära i varandra.

"Jag vill inte vara kär på det sättet, som alla andra tråkmånsar. Vår kärlek är annorlunda.  Den handlar om oss."



"Till en början fanns alltid valet att vara ensam. Sedan blir det inte ett val längre. När slutade det vara ett val? Vad är det i mig som som har slutat att välja dig, som istället har flyttat in i dig så att jag måste vara med dig för att kunna vara med mig själv?"

Detta kan vara det finaste citatet.



Gunnar Ardelius har ett magiskt språk och fina och finurliga detaljer.





Men detta är inte en kärlekshistoria som slutar lyckligt.

"Det är som att de hela tiden häller mer färgglatt strössel på en smältande mjukglass."



I uppföljaren bara kärlek kan krossa ditt hjärta är Morris fortfarande kär i Betty. Men dom är bara en fin tanke som inte fungerar i praktiken.



I denna boken får man lära känna Morris pappa också.



Han är en ganska enastående figur.



Morris är fortfarande en hopplös romantiker, och väldigt olycklig.

"Han tar upp en daggmask från gatan. Sliter den i två delar. Nu är den inte lika ensam längre. Han kastar stumparna åt varsitt håll. Är de menade för varandra så kommer de att hitta tillbaka till samma ställe. Hjärtat styrs av ett retledningssystem som skapar och överför elektriska signaler. Kärleken skulle kunna vara en elektrisk kortslutning i hjärtat. Daggmaskar har inte några vidare stora hjärtan. De är slemmiga ändå."




"Prata inte med mig. Jag blir så lätt förälskad."



Pappan har ett svagt hjärta.



Men så träffar Morris Lena som också tycker om att springa, och tillsammans med Morris pappa åker de på träningsläger söderut.



Så händer det som inte får hända. 



Men så slutar det på något sätt bra ändå.

Läs dessa böckerna för guds skull. Eller för er egen.

off to school


klicka på bilden för källa

urban outfitters.

Tips: gå inte in på urban outfitters hemsida den månaden du har bestämt dig för att spara pengar för där finns VÄLDIGT fina saker.



Snygga skjortor till exempel.


Blåa creepers.


Finaste plånboken.


Mustaschörhängen och snigelring.


Den perfekta väskan.


Och en portabel vinylspelare.

förstahandskontrakt.

Idag är det exakt ett år och en dag sedan jag flyttade till 34 kvadratmeter i lund. Då var det bara tänkt att jag skulle bo här just i ett år, eftersom den som hyrde ut lägenheten skulle flytta tillbaka då. Men i våras fick jag det glada beskedet att han skulle säga upp sitt kontrakt och om allt gick som vi båda ville skulle det skrivas över på mig istället.

För ungefär en månad sedan skrev jag på mitt första förstahandskontrakt och äntligen kan jag känna mig riktigt hemma någonstans. Idag besiktigades lägenheten (vilket måste göras när den överlåts till någon annan) och nu är allt klart! Det är nästan lite för bra för att vara sant.


saker att uppskatta en måndag.



♥ en blå hortensia på köksbordet.

♥ att alltid vara ledig på måndagar.

♥ att ha ett annorlunda schema denna veckan vilket innebär att jag bara går i skolan tisdag och onsdag.

♥ att äntligen kunna kalla denna lägenheten för min.

slutstädat och slutkörd.

Nu får det vara slutstädat. Såhär fin har nog aldrig min lägenhet varit, eller kanske framförallt så ren. Inte ett enda dammkorn finns kvar och det doftar ljuvligt av rengöringsmedel. Nu får vi hålla tummarna för att det räcker inför morgondagen, men det tror jag nog. Tack för hjälpen, världens bästa mamma och pappa. <3

Resten av kvällen ska jag ladda inför måndag och ny vecka, titta klart på moreus med mera och så blir det söndagsfilm. Hoppas ni har haft en fin helg, puss!


i keep dancing on my own



Jag har inte alls följt true talent som går på tv3, men idag sänds repriser från hela veckan och jag fastnade verkligen för denna versionen av robyns dancing on my own. Hemskt vackert.

urbanears.

Okej kompisar, nu behöver jag er hjälp. Jag vill beställa ett par urbanears men kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg. Så just nu väljer jag mellan blått och brunt. Vilken färg tycker ni att jag ska välja? Kanske någon helt annan?



städarsöndagen.

Godmorgon söndag! Idag måste jag städa lägenheten otroligt noggrannt för imorgon får jag ett superviktigt besök som ska göra en besiktning. Ni kanske kan gissa varför. Lite senare i eftermiddag kommer mamma och pappa hit och hjälper mig, som tack tänkte jag bjuda dem på en god middag. Och så måste jag tvätta och veckohandla... Busy sunday. 


saturday



Äntligen hemma! Idag har jag varit med massa konfirmander på sövde äventyrscamp där man får göra massa kluriga och roliga saker tillsammans som definitivt skapar en bättre teamkänsla inom grupperna. Det har varit sommarvärme och en väldigt trevlig dag, men nu är jag så trött att jag nästan svimmar. Ikväll ska jag bara titta på sista avsnittet av breaking news, senaste vampire diaries och inte så mycket mer än så. Pusspå!

september genom mobilen.

Som vanligt tänkte jag att ni skulle få se hur min månad har sett ut genom appen instagram! Om det är någon som vill följa mig så heter jag sandraberg.


Lite såhär började september.


Kräftskiva hos louise och utsikten från buss nummer 5 till tomelilla.


Jag på bussen och lite busskonst.


Så kom hösten.


Fina vattendjursfrimärken och finaste hunden.


Kaninmoln och regnrutor under samma tågresa.


Lördagsvin i malmö och en söt katt som jag tror hette Rozzo.


Kaffe i min bästa termos påväg till skolan och alfapetkväll med maria.


Lördagsloppis på södra esplanaden och fika på ariman.


Dimma och solsken samma dag.


Och så avslutar vi med en bild från kön till debaser i torsdags och lite senare samma kväll inne på golden där vi hamnade till slut. Finfin månad tycker jag!

första oktober.


marias bild

Jag hade verkligen inga som helst planer denna helgen och hade i princip tänkt ligga i soffan och läsa ikapp all kurslitteratur. Men så ringde mamma igår och bad mig rycka in på deras konfirmandträff dagen efter så nu sitter jag på en buss till sövde och ska hänga med konfisar hela dagen. Roligt tycker jag!

RSS 2.0