orange, rött och rosa



Är förtjust i dessa färgerna just nu. Plånboken är för övrigt ett fynd från södra esplandens loppis förra helgen, tänkte visa resten av fynden inom de närmsta dagarna. Nu ska jag snart åka till tomelilla, puss!

yesterday




debban vs. golden



Igårkväll hoppade jag på tåget till malmö, mötte upp maria och gick hem till hennes nya lya som jag fick se för första gången. Fint! Vi drack vin ur plastflaskor, catchade upp lite och peppade inför kvällen.



Vid åtta mötte vi upp johanna och gick bort till debaser. Där ställde vi oss i den milslånga kön eftersom det var tänkt att vi skulle se yelle. När vi nästan var längst fram var det fullt där inne så vi fick göra nya planer för kvällen. Tur att det var ganska varmt ute och att jag hade ett trevligt kösällskap iallafall!







Så när qu anlände gick vi bort till gamla kära Golden som hade ett livejazzband för kvällen. Vi beställde öl och vin, pratade och skrattade bort kvällen. Sen tog jag bussen hem till lund och var fruktansvärt tacksam över att jag inte hade den tidiga föreläsningen dagen efter.

kontraster




Herregud vad dimmigt det var imorse och herregud vad soligt och varmt det blev under dagen! Vilka kontraster. Ologiskt nog är den längsta dagen i skolan också den som går snabbast och känns roligast. Kanske är det för att då får man äta lunch tillsammans med sina klassisar och prata om gamla tanter som fryser in sina döda katter och så får man titta på en dokumentär om fattigdomen i kongo på den sista föreläsningen. Sjukt bra torsdag.

Nu ska jag ta en snabb powernap och äta kvällmat, sen blir det malmö och yelle på debaser ikväll!

saknar detta håret lite grann.


carpe diem för fan.

Innan man hinner blinka är veckans jobbigaste dagar över och torsdagen är här och då är det alldeles strax helg! Nästa vecka ska jag jobba på att alla dagar ska vara veckans bästa dagar, har ni något bra tips på hur man gör det? Fångar dagen, typ.

Nåväl, idag är det två föreläsningar på schemat och ikväll tänkte jag ignorera det faktumet att det är skola imorgon (som tur är så börjar jag inte förrän efter lunch) och gå på konsert på debaser och dricka lite vin med fina vänner.


vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer längtar efter något som kan rädda mig


dom kallar oss skådisar

Jag blev väldigt förtjust i svts koncept dom kallas oss artister, så jag blev väldigt nyfiken när jag såg att dom hade gjort samma idé fast med skådespelare - dom kallar oss skådisar. Hittills har det sänts fyra avsnitt med Maria Lundqvist, David Dencik, Cecilia Forss och Krister Henriksson. Man får komma dessa personerna lite mer inpå djupet och får veta varför de ville bli skådespelare från början. Själv såg jag alla fyra avsnitt på raken igårkväll, ett väldigt trevligt kvällsnöje!


wednesday.



Sovmorgon och frukost i sängen framför tv5play. Nu ska jag redigera bilder och sen blir det tomelilla och träning!

thank god for sending demons


höstinspiration från stockholm streetstyle







Dör så snyggt.

att överleva en överjävlig måndag och hoppas på en bättre tisdag.

Godmorgon bloggisar. Jag överlevde min överjävliga måndag som egentligen inte var så farlig och som faktiskt slutade helt okej med tidig sömn framför breaking news. Men ibland orkar man bara inte och det råkar nästan alltid vara en måndag när det känns så.

Denna tisdagen börjar med teknikföreläsning mellan 10-12 och i eftermiddag ska jag passa min lilla prinsessa för första gången efter hennes sommarlov. Det ska bli härligt, vi ska äta soppa och öva på att cykla. Och så måste jag hinna fixa en skoluppgift som ska vara färdig tills torsdag också. Nu måste jag gå till bussen, puss på er!


dör måndagsdöden.

Varför känns det som att allt bara slår en i bakhuvudet på måndagar? Som att man får en fet, skoningslös smäll i bakhuvudet när man minst anar det som slår ens tillvaro i spillror och man vet inte i vilken ände man ska börja sopa upp dem.

owl




Det har flyttat in en fin liten uggla hos mig, tack mamma.

i need coffee



Denna måndagen kräver en biljon koppar kaffe. Minst.

moraeus med mera

Nu har jag gjort allt på min söndagslista (städa, dammsuga och tvätta) och om en timme ska jag möta upp maria vid stationen och handla inför kvällens söndagsmys. Wallander, chips, dippa, cola och ett finfint sällskap är den perfekta avslutningen på veckan.

För övrigt kan jag tipsa om ett himla bra program på svt som heter moraeus med mera. Det är artisten Kalle Moraeus som bjuder in massa bra artister i olika genrer till Orsa i Dalarna där han kommer ifrån. Helt enkelt massa artister som träffas, spelar musik och bjuder på ett härligt program. Det fjärde avsnittet går ikväll klockan 20.00 och de tidigare avsnitten går att se på svtplay!


the holstee manifesto


MAWIAO




Ser ni vilken sjukt snygg kompis jag har!

sunday fever


marias bild

Första morgonen denna veckan jag inte behöver ställa klockan och stressa iväg. Älskar söndagar.

lördagsloppis på södra esplanaden och fika på café ariman.


Imorse ställde vi klockan tidigt och hoppade på bussen ner till stan. Vi skulle nämligen på södra esplanadens loppis! Det är faktiskt skamligt att jag inte har varit där förut.





Det var sjukt mycket människor och sjukt mycket saker, det tog liksom aldrig slut. Eller det gjorde det ju men det var en lång loppissträcka. Det mesta hade bra priser och det fanns nästan allt man kan tänka sig. Man kan väl säga att vi minst sagt gick bonanza och köpte varsin ny garderob. Typ.


När vi nådde andra änden vid mejeriet svängde vi av och gick upp mot stortorget.


Vi var otroligt kaffesugna så vi slog oss ner på café ariman och drack vårt kaffe med en himmelsk äppelkaka för min del.




Våra linslock blev kompisar.




Sen tog vi bussen hem med alla våra saker, tittade på eftermiddagsfilm och åt pizzarester.


Och nu har maria åkt hem, jag har precis fotat massa luftballonger utanför mitt fönster (vill också åka!) och ska nu njuta av den lugnaste lördagskvällen någonsin.

monki online



Hurra, bästa monki har äntligen öppnat en webshop! Gud vad jag har väntat på det länge. Nu ligger det iförsig ett flertal butiker så nära som i malmö, men det känns ändå lyxigt (och lite farligt) att kunna sitta hemma och klicka hem saker som kanske är slut i butik. Ni hittar den här!

hemmagjord pizza, rödvin och alfapet.






Igår gjorde vi hemmagjord pizza som smakade ljuvligt, drack rödvin och spelade en omgång alfapet. Vi kan låtsas att jag vann, men sanningen är att jag förlorade med över femtio poäng. Tur att jag tycker det är roligt iallafall! Nu är det dags för lördagsloppis på södra esplanaden, kanske det bästa nöjet på en lördagsförmiddag. Puss!

i keep on running, keep on running, and nothing works, i can't get away from you



young at heart and full of hope

Känslan av att gå upp tidigt en fredagsmorgon, hoppa in i duschen och inte vara trött fastän det är tidigt. Äta frukosten som smakar extra bra just idag samtidigt som man tittar på nyhetsmorgon, åka till skolan och lyssna på en intressant gästföreläsare om street photography och få en uppgift i just det. Ta bussen hem klockan tolv, prata med en klasskamrat jag inte har pratat med innan och mötas av leende människor. Alla är glada på fredagar.

På fredagar känns det extra bra att leva helt enkelt.

att göra en hårdonut utav en strumpa.

Genom signes blogg fick jag tipset att göra en hårdonut utav en vanlig strumpa. Det låter ju helknasigt, men funkar sjukt bra! Här kommer lite bilder och förklaring på hur man gör.


1. Klipp av den nedersta tådelen på strumpan.


2. Börja rulla strumpan.


3. Tills du har kommit till andra änden och det har blivit en donut.


4. Sätt upp håret i en stram hästsvans så högt upp på huvudet som du vill ha den och trä över donuten.



5. Fäst sedan håret över din donut som på bilden ovan, vips så har du en stor och fin knut på huvudet! Nu var jag inte så värst noga med att få med alla små hårstrån, men om man är det blir det såklart finare.

receptet för en bra fredag.

Tur att den där mittiveckan ångesten gick över ganska fort för innan jag ens hann blinka var det dags för veckans bästa dag! Idag har vi en gästföreläsare i skolan och ikväll kommer maria hit för hemmagjord pizza och rödvin. Det mina vänner, det är ett recept på en bra fredag!


wedding of my dreams

Inatt drömde jag att jag skulle gifta mig. Men när jag stod där den dagen i min brudklänning kändes det bara så fel. Så oerhört fel. Och jag tänkte att nu måste jag ju genomföra detta, även om det inte känns rätt. Den känslan alltså.

Känns som att detta kommer hemsöka mig tills den riktiga dagen kommer.

hårinspiration




Hårinspiration från sofis blogg.

erase me


morgonpasset i p3

Nu ska jag åka till skolan för två föreläsningar (som vanligt på torsdagar) och tänkte mest tipsa er som kanske har missat morgonpasset i p3 som sänds varje vardag mellan 06.30 -10.00. Programledare är hysteriskt roliga Martina Thun, Kodjo Akolor och Hanna Hellqvist och genom att lyssna på det får man verkligen en härlig start på morgonen. Själv sitter jag alltid och småskrattar på tåget till skolan. Varsågod för det torsdagstipset!


all the best people are


klicka på bilden för källa

troy davis

Idag ska amerikanen Troy Davis avrättas i USA 19.00 lokal tid. Trots att inget mordvappen finns, det finns inte någon teknisk bevisning och sju av nio vittnen har dragits tillbaka. Trots att det är oklart ifall han är skyldig ska han avrättas. Man kan läsa mer om detta i en artikel i DN.

Att det fortfarande avrättas människor år 2011 är obegripligt och omänskligt. Jag tror och hoppas att vi i framtiden kommer minnas tillbaka till början av detta årtusendet, skaka på huvudet och inse hur fel många saker fortfarande var. Och jag hoppas framförallt att vi har insett och lärt oss av våra misstag.

recept; zucchinigratäng



Jag är lite inne på att göra gratänger, som ni kanske har märkt. Igår gjorde jag en supergod zucchinigratäng och till den behöver man:

♥ 2 st zucchini (jag tog en av varje färg)
♥ 1 st röd lök
♥ 2-3 dl grädde
♥ 1 pkt philadelphia örter och vitlök
♥ Riven ost, mängd efter smak




Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär zucchinin i skivor och skiva löken. 3. Varva dessa i en ugnsfast form. 4. Blanda grädden och philadelphiaosten och häll över formen. 5. Strö över så mycket ost som önskas. 6. In i ugnen i 30-40 minuter. 7. Klart och ät!


onsdag fast allra helst hade jag velat att det var fredag

Godmorgon! Denna onsdagen känns väl inte sådär jätterolig om jag ska vara helt ärlig, allra helst skulle jag nog bara vara hemma och göra precis ingenting. Men jag måste ombesiktiga bilen, jobba lite, träna och hålla i två drillträningar ikväll. Ibland får man bara bita ihop och göra saker fastän det inte känns så roligt. Vara vuxen, typ. Gud vad jag önskar att det vore fredag istället.


pluggplaylist efterlyses



Nu ska jag spendera två timmar i soffan med denna boken tänkte jag. Är det någon som råkar ha en bra pluggplaylist att dela med sig?

all the words

Hej kompisar! Imorse hade jag teknikföreläsning och nu njuter jag av en ledig eftermiddag och kväll eftersom jag egentligen skulle ha jobbat. Har precis gjort en zucchinigratäng som står i ugnen och doftar ljuvligt. Blir det gott kanske det dyker upp ett recept här imorgon. Hoppas ni har en fin tisdag, puss!



inspirationboard



Detta inspirerar mig just nu.

du är min hjälte för du är precis så svag som jag



puss och kram, tavelram


På ikea igår köpte jag en fin fjärilstavla och en ram som jag skulle använda till en av mina favoritbilder som jag har förstorat upp. Nu är bara frågan var i lägenheten jag ska hänga upp dem.


För ett tag sedan fick jag denna planchen med våra vanligaste dagfjärilar av snälla mamma som jag också har ramat in och som nu hänger i köket. Ni får ursäkta något skev bild. Det var allt på tavelfronten för tillfälligt!

sommarens tio bästa ögonblick

Det är väl dags att verkligen inse att sommaren är över för iår. Här kommer mina tio bästa ögonblick för denna sommaren, helt utan inbördes ordning men däremot i kronologisk!




1. S!estafestivalen i hässleholm.




2. Where the action is i Göteborg, och kanske framförallt coldplays konsert.




3. Demobankens konsertkväll i malmö.




4. Min födelsedagsfest.




5. Sista Harry Potter filmen. Herregud vad sorgligt.




6. Roadtrip med mamma och pappa där vi började i gränna, fortsatte till kolmården och avslutade på öland.




7. Finaste Stockholmsresan där jag och Louise hälsade på Martina.




8. Annas födelsedagsfest.




9. Bästa malmöfestivalen.




10. Och att få se The Ark inte mindre än tre gånger på deras allra sista sommarturné. Vilken fantastisk sommar det har varit, hörrni.

vecka 37

Godmorgon! Efter lite mindre än tio timmars sömn känner jag mig redo för vecka 37. Det är för övrigt helt sjukt hur fort veckorna går, det är redan tredje veckan på terminen. Idag är det städ- och pluggmåndag och i eftermiddag ska jag träna på gym för första gången på evigheter. Sen blir det drillträning som vanligt ikväll.

Och just när denna terminen är igång börjar det bli dags att söka inför nästa termin...


knarkar vampyrer och kärlek.

Nu när jag har sett sista true blood avsnittet på denna säsongen släpps lämpligt nog det första avsnittet på den tredje säsongen av vampire diaries! Dessa vampyrer alltså.


väldigt kär/obegripligt ensam



Linnea Henriksson har släppt sin första singel och oväntat nog har hon skrivit den tillsammans med ingen mindre än Orup. En spännande kombination, och det blir också en spännande låt tycker jag. Och att hon sjunger på svenska också, jag gillar den mer och mer!

saturdaywine



Första gången jag slog upp ögonen imorse var klockan lite över åtta, sen vaknade jag inte förrän nu. Lite snopet, om man säger så.

Igår drack vi vin och lyssnade på musik hos annas arbetskamrat och sedan blev det en liten sväng till möllan och golden. Vi hann knappt sitta där en kvart innan dom stängde så det hela avslutades med ett tio minuter långt asgarv utanför golden och sen tog jag mig hem till lund med missade tåg och missade bussar så det tog nog ungefär en och en halv timme. Gissa om det var skönt att komma innanför dörren och lägga sig i en varm säng. Nu blir det ikea!

don't you forget about me





Nu blir jag alldeles strax hämtad av annapanna (otroligt lyxigt att bli hämtad med bil när man har ställt in sig på att åka buss och tåg), det blir middag och sen blir det malmö och festligheter! Lördagskvällar alltså, kan vara det bästa.

lördagspeppar


saturday

Efter en härlig powernap och några ostknäckemackor känner jag mig som en helt ny människa! Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning inför kvällen, vi hörs lite senare! <3


malmö-tomelilla







Tågresan efter skolan bjöd på 19 grader och sol i malmö, kaninmoln, regnbåge i skurup och regnfönster. Nu är jag i tomelilla eftersom jag ska hålla i teknikträningen imorgonbitti och sen åker jag tillbaka till lund igen! Mycket åkande fram och tillbaka just nu, men det får vara okej. Fy sjutton vad skönt med helg!

i min väska



Photography, a critical introduction av Liz Wells
Kollegieblock och mapp till skolan
Kalender och penna
Påfågelask med plåster, huvudvärkstabletter och sådant
Nycklar till lägenhet och cykel
Portmonnä från monki
Iphone
Busskort
Passerkort till skolan

Ni ser vilka färger jag gillar, va?

sovmorgon

Dagens sovmorgon har jag levt på ungefär hela veckan när jag har varit tvungen att ställa alarmet tidigare och tidigare. Nu ska jag äta frukost och titta på schulman show, sedan är det bildredovisning i skolan och efter det är det helg, hurra!


innan jag kände dig


Klicka på bilden för att lyssna via spotify

Nu har äntligen finaste Melissa Horn släppt sitt tredje album innan jag kände dig och man kan väl säga att hon fortsätter i samma spår som de tidigare albumen med hjärtesorg och väldigt vackra melodier. Men det är också just av den anledningen man älskar henne.

en torsdagslista.



Vad är den äckligaste mat du vet?

Jag tycker nog inte att så mycket mat är äckligt. Men ibland kan jag bli så fruktansvärt trött på husmanskosten man har ätit tusen gånger i skolmatsalen och hemma hos sina föräldrar som pytt i panna eller fläskpannkaka. Så det äter jag väldigt väldigt sällan. Kan inte ens minnas sist jag åt det. Annars hatar jag lakrits.

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
När jag fotograferade ett gäng konfirmander i ett halvår och kände att jag utvecklades både inom fotografi och personligt. När jag fick börja skriva krönikor för lokaltidningen på gymnasiet, det kändes väldigt stort då. När jag blev tillfrågad om jag ville fotografera en stor femtioårsfest och resultatet blev strålande. När jag avslutade mitt projektarbete på gymnasiet med en fotoutställning. När jag var bland topp tre i en novelltävling som var betydelsefull för mig (inte jobb men ändå).

Vad ångrar du i livet (om något)?
Det enda jag ångrat och kommer att ångra är när jag inte har varit så modig som jag egentligen vet att jag är. När jag tvivlar på mig själv.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?

Är lycklig ovetande om alla sjuka rykten, eller så finns det inga.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
En varm duffel, tusen halsdukar, basker, kängor med klumpig klack och klänningar och långkjolar tror jag.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?

Mina dr. martens.

Har du någon oanad talang?
Jag är väldigt bra på att veta vad andra människor har behov av och på att hitta lösningar. Vilket inte är så positivt när jag glömmer bort mig själv och mina behov.

Vad gjorde du i helgen?

Var sjukt trött och umgicks med maria.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Fota okända människor till en fotouppgift som ska redovisas på fredag. Läsa ikapp i kurslitteraturen. Sluta snooza på morgonen. Inte få panik över att jag är ensam tränare för drillekis denna veckan (vi brukar vara tre) (det gick hur bra som helst). Titta på säsongsavlutningen av true blood, herregud spännande.

Vad har du på dig just nu?

En senapsgul klänning och en rosa kofta.

Senaste låt du lyssnade på?
Något dom spelade i morgonpasset i p3.

Bästa skönhetsknep?
Sömn, självkänsla och kärlek.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Kostym.

Och fulast?
Spelar ingen roll vilken klädstil det är egentligen, har kläderna dålig passform eller man ser att personen som bär dem inte känner sig bekväm blir det inte fint.

Vem saknar du?

Jag saknar ingen just nu.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?

Just nu vill jag bara komma in på journalistprogrammet.



Vilka tre personer inspirerar dig mest?

Mina medielärare på gymnasiet som fick mig att inse vad jag vill jobba med. Mina lärare på den kursen jag går just nu som får mig att vilja utveckla mitt fotograferande. Många lärare överlag. Och människor som följer sina drömmar.

Bästa filmen nånsin?
Jag kan omöjligt välja en film. Älskar alla harry potter filmerna. Alice i underlandet (Tim Burtons version). Till vildingarnas land. Lost in translation. Closer. Cup of love. Avatar. 500 days of summer. Water for elephants. Candy. Och fler.

Bästa boken nånsin?
Samma sak här, jag kan omöjligt välja bara en. Harry Potter. Skynda att älska och Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött. Gunnar Ardelius böcker. Som vi älskade varandra av Anders Paulrud. Och fler som jag inte kommer på just nu.

Vilka tidningar läser du?
Är hemskt dålig på att läsa tidningar. Men om jag läser så är det Elle, Lula och Chic.

Vad önskar du att du var bättre på?

Att hålla mina egna regler.

Är du religiös?

Nej, men troende.

Vad är din största rädsla?
Att ångra mig. Att leva ensam. Att leva med någon för att jag är rädd för att leva ensam.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?

Inte till mig personligen, men jag hörde av en vän att någon hade sagt att jag var högfärdig och trodde jag var bättre än alla andra. Det tycker jag verkligen inte så jag blev lite ledsen när jag fick höra det även om jag kanske vill låtsas om att jag inte bryr mig.


Om du får barn vad ska du döpa dom till?

Känns omöjligt att kunna veta det innan, men något kort namn tror jag. Som Moa, Måns eller Tova.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Är usel på bilmodeller, men någon som fungerar som den ska och som är liten = lätt att parkera!

De tre finaste sms du fått i år?

Tre av dom finaste är: "jag vill träffa dig snart igen" "hej jag tänkte bara påminna dig om hur mycket jag älskar dig" "du är min lilla lady"



Listan snodde jag från niotillfem.

nåt annat än det här

Godmorgon! Nu hoppar jag på tåget till malmö och har två föreläsningar i skolan fram till tre i eftermiddag. På lunchen ska jag och två klasskompisar ta porträtt på varandra och bilderna ska vi sedan jobba med i photoshop på lektionen i skolan nästa vecka, kul! Hoppas ni får bästa torsdagen, puss!


autumn.




Jag omfamnar hösten med kärlek och inser som vanligt att det är min favoritårstid. Aldrig känner jag mig mer i balans än under hösten.

kurslitteratur



igår och idag



Igår: teknikföreläsning där vi började gå igenom det grundläggande i photoshop, wordfeudspelande och himmelsk kycklingwok och kladdkaka framför två bra filmer med anna.
Idag: allergispruta i ystad, bilbesiktning för första gången, försöka hinna plugga inför morgondagens föreläsningar och två drillträningar ikväll i tomelilla.

paradise



Såhär låter coldplays nya singel som släpptes igår och som kommer finnas på deras nya album mylo xyloyo som släpps den 24 oktober!

nytt





Jacka i ponchomodell och armband från h&m, halsband från h&ms kollektion fashion against aids köpt på tradera

2011.09.12

Godmorgon tisdag! Jag lyckades bli övertalad att sova i tomelilla eftersom det regnade och blåste så mycket igårkväll, så nu ska jag först köra till lund och sen åka buss, tåg, buss (många byten) till malmö för att ha teknikföreläsning i två timmar! I eftermiddag har jag en playdate med anna inplanerad så det är en mycket bra tisdag med andra ord!


måndag.

Har haft världens mysigaste måndag hittills med massa kaffe (tyvärr inga oreos) och tusen avsnitt one tree hill samtidigt som jag har fixat och donat i lägenheten och planerat inför veckan. Och mina böcker har kommit, hurra! Nu: tomelilla!


butterfly



blue skies


i don't care if monday's blue



Godmorgon!
Det känns verkligen inte jobbigt att vara ledig på måndagar och få en extra lång helg. Idag hoppas jag på att min kurslitteratur kommer på posten så att jag kan förbereda mig inför veckans föreläsningar, och ikväll är det dags för drillning i tomelilla igen. Nu gör vi detta till en bra start på veckan, puss!

chokladrecensionen; marabou orient



Varje gång det släpps en marabou nyhet blir jag lite av eld och lågor och måste testa det. Även om det kanske inte låter gott med en blandning av choklad, dadlar och pistage var jag alltså tvungen att köpa det igår när jag handlade inför mitt och marias söndagsmys. Mycket riktigt var det inte någon större hit, men hur skulle jag veta det om jag inte hade testat?

jag saknar dig



I fredags såg jag filmen jag saknar dig som är regisserad av Anders Grönros och baserad på boken av Peter Pohl. Den handlar om enäggstvillingarna Cilla och Tina som är väldigt nära varandra men ändå olika. Cilla är den kreativa konstnären medan Cilla är mer dramatisk och blir kär titt som tätt. Systrarna ska snart fylla femton år men Cilla får inte vara med om det, hon dör i en bilolycka och lämnar kvar Tina ensam. Den handlar om den fruktansvärda sorgen att förlora någon så nära och förstå att hon aldrig kommer att komma tillbaka. En otroligt mäktig historia, se den!

söndagsmys på en lördag, scones och tvrepriser.

Igår kom maria hit och vi hade söndagsmys (fastän det var lördag) med chips och dippa, godis, cola och wallanderfilm. Och så tittade vi på tack för musiken där annika norlin var gäst och efteråt sändes mia skäringers föreställning dyngkåt och hur helig som helst som var både hysteriskt rolig och sorglig på samma gång. En bra tvkväll med andra ord.

Imorse åt vi scones till frukost, maria åkte hem för en stund sedan och nu började det precis ösregna och åskan mullrar med jämna mellanrum. En typisk söndag. Jag tänkte titta på massa tvrepriser, tvätta, städa och göra allt jag inte hunnit tidigare i veckan.



dinner and a movie.



Äntligen äntligen helg! Idag hade vi en bildföreläsning i halvklass där vi presenterade vår första uppgift som var vårt alter ego. Varje person fick kommentera någon annans bild och jag tror att det är väldigt lärorikt att både prata om andras bilder och låta andra prata om ens egna bilder. Även om det är läskigt. Nu sitter jag på bussen till tomelilla för att äta fredagsmiddag med mina föräldrar och senare blir det bio med Louise!

recept; rotfruktsgratäng




Okej, nu ska ni få ett recept på en sjukt god rotfruktsgratäng. Nu är det ju så att jag säger att allting är sjukt gott på denna bloggen, men allting jag lägger upp är också sjukt gott. Speciellt denna gratängen!

Du behöver:
♥ 3 morötter
♥ 1 kålrot
♥ 1 purjolök
♥ 1 gul lök
♥ 2 vitlöksklyftor
♥ 5 dl matlagningsgrädde
♥ 3 dl riven ost
♥ salt och peppar




Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ in den på grill. 2. Skär rotfrukterna och löken i tunna skivor, blanda allt i en bunke med hälften av osten och häll i gratängformen. 3. Häll över matlagningsgrädden och strö över osten ovanpå. 4. Gratinera i ugnen i 50 minuter och lägg över folie när ytan fått tillräckligt med färg. 5. Ät tillsammans med fetaost och exempelvis vegetariska filéer eller någon slags biff kanske!


alter ego





Varje gång jag tvivlar på mig själv tänker jag på den här personen som klarar precis allting bara hon vill. Som är modigast i hela världen och som inte är rädd för någonting som inte är farligt. Hon som vågar falla för att hon vet att någon fångar henne. Hon som vågar vara lycklig och vågar leva livet fullt ut. Hon som vågar älska även om det inte finns någon garanti att hon får kärlek tillbaka. Som vågar lita på andra och tror att det finns något gott i varje människa. Som vågar visa vem hon är och är stolt över sig själv. Hon som är oövervinnlig.


moonlight


are you so strong or is all the weakness in me?



Denna låten gör så ont.

tecken på att man är vuxen.





1. Man vill lägga pengar på blommor. 2. Man passar på att köpa kaffe när det är billigt.

07:56

Godmorgon! Har sovit i tomelilla inatt och ska nu åka till skolan direkt för två föreläsningar mellan 10.15-15.00. Har ju bara haft förmiddagar tidigare men det ska nog gå bra. Igår hade vi terminsstart för drillekis (de minsta) och det blev succé, hälften av alla var nya och det känns hur kul som helst! Ikväll ska jag bjuda min kusin på rotfruktsgratäng (bara namnet på rätten låtter ju gott) och imorgon är det fredag och äntligen helg!


vardagsinspiration






bilder: stockholms streetstyle

kronärtskocka premiär.


Igår gjorde jag något som jag aldrig har gjort förut. Jag tillagade nämligen en kronärtskocka för första gången!


Det är superenkelt men tar lite tid. Beroende på hur stor kronärtskockan är kokar man den tills den är mjuk inuti, min var ganska stor så jag kokade den i saltat vatten i nästan en timme.


När den är färdig öppnar man upp den blad för blad och då finns det massa hår längst in i mitten som man skär bort med en kniv. Klicka sedan en stor klick med vitlökssmör i mitten som du doppar bladen i! Man tar ett blad i taget och biter av köttet längst ner. Till slut är det bara kronärtskockshjärtat kvar vilket man äter med kniv och gaffel. Detta var alldeles ljuvligt så ni måste testa!

champagne for breakfast.



Försökte liva upp den här gråa onsdagen med att dricka juice i champagneglas och det fungerade ganska bra.

tisdagskväll



Hej bloggisar! Mitt internet har inte fungerat sen igårkväll, men nu så är det (äntligen) igång igen. Imorse var jag så trött att jag snoozade i en halvtimme men hann som tur var med bussen vid nio ändå. I skolan hade vi tekniklektion där vi gick igenom grundligt hur själva kameran är uppbyggd och så fick vi vår första fotouppgift! Känns helt otroligt att få plugga något som man verkligen älskar.

Imorgon är jag ledig och på kvällen är det dags för tomelilla och drillning igen. Nu känner jag att detta inlägget kanske inte var det roligaste i världshistorien, så jag slutar nog nu. Puss!

can I



Nu är jag nog lite sent på det, men bästa annika norlin med artistnamnet säkert! har börjat översätta och spela in sina låtar på engelska och denna låten är med i ett projekt som heter can i. Det kan man läsa mer om här. Fint!

owl


bild: stockholms streetstyle

Denna uggletröjan från monki vill jag ha! Och det röda håret.

vecka 36

Godmorgon måndag! Denna veckan händer massa roliga saker. Drillsäsongen drar igång ordentligt och denna veckan ska jag inte hålla i mindre än fyra träningar, jag ska gå i skolan tre dagar, gå på bio och så vill jag dricka vin och dansa hela natten på lördag. Ska vi göra det, maria? Bra!


tomelilla

Sitter i soffan och äter pringles och tittar på film tillsammans med mamma. Idag har jag sovit länge, pluggat lite, tittat på tusen avsnitt av 16 and pregnant på mtv och ätit grillat med mina föräldrar. Känns verkligen som att man fick en extra sommarhelg med otroligt fint väder.

Imorgon är det måndag igen och då drar drillsäsongen igång, därför stannar jag i tomelilla tills dess och åker sen hem till lund. Ärligt talat så känns det helt fantastiskt med rutiner och vardag.


you know everything about me




söndagsmorgon.





Frukost i solen en söndagsmorgon i september känns minst sagt lyxigt.

kräftskiva.


Igår åkte jag till ystad vid sjutiden och hem till louise som hade kräftskiva! Ni vet ju hur mycket jag älskar kräftor så jag var ganska pepp. Först fick vi en fördrink som heter P2, den innehåller vaniljvodka, sourz sour apple, limejuice, fruktsoda och var sjukt god!




På balkongen hade louise dekorerat fint.


Till slut hade alla kommit, som Emilia och hennes pojkvän till exempel.


Då var det dags att plocka fram dessa röda krabaterna som vi åt tillsammans med västerbottenostpaj och gott bröd.


My, Madde och Jimmie.


En oskarp Louise.


Elinore och Lalle.





När det blev mörkt var det dags för ostbricka.


Kvällens sötaste var utan tvekan hunden Alice som sprang runt under bordet och fångade upp all mat som tappades. Sen låtsades jag att jag var askungen och åke hem innan klockan slog tolv!

saturday.



Nu åker denna tjejen till ystad och går på kräftskiva, hej!

powernap.

Att ta en liten powernap på lördagseftermiddagen när man ska iväg senare ligger helt klart på min topplista över saker att göra.


portfolio.


klicka på bilden för att komma till portfolion

Ovan ser ni en print screen av min digitala portfolio! Där har jag samlat mina bästa bilder i kategorierna porträtt, mode, jobb och personligt. Hoppas ni gillar den!

and it hurts with every heartbeat






Konserten igår var magisk, jag fick gåshud ungefär under varje låt. Det om något är väl ett gott betyg. Vegakörens nya skiva heter with every heartbeat och alla låtarna har svenskt ursprung. Mina favoriter är utan dina andetag med kent, with every heartbeat med robyn, night after night med the sounds och prayer for the weekend med the ark. Man kan beställa skivan via deras hemsida här, gör det!

fredag.

Sitter och tittar på Go'kväll och känner mig tillfreds med livet. Denna veckan har känts fruktansvärt lång men samtidigt väldigt rolig och spännande med skolstart och allt. Nu är det äntligen helg och jag inleder den med att åka till malmö (igen) ikväll för att gå på skivreleasen av vegakörens nya skiva. Konserten hålls i st johannes kyrka vid triangeln och efteråt är det nattmässa. Ska både bli fint och mysigt.


vegakören i norrköping förra året

tried to call you last night tried to text you, i had a few drinks and i missed you, even if i messed up believe it or not, you are everything i've got



Vissa låtar lyssnar man på tjugo gånger under en dag och kan ändå inte få nog. (Då är det tur att man bor ensam och har hörlurar till sin iPod när man lyssnar påväg till och från skolan). Detta är en sådan låt från serenades nya platta criminal heaven. Briljant.

recept; vegetariska köttbullar



Du behöver:
♥ 400 g vegefärs (eller nötfärs om man inte är veggie)
♥ 1 krm svartpeppar
♥ 1 msk salt
♥ 5 msk ströbröd
♥ 1 dl vatten
♥ 1 st gul lök

Gör såhär:
1.
Blanda ströbröd med salt och peppar i vatten och låt svälla ett tag. 2. Hacka lök och blanda i smeten tillsammans med färsen. 3. Rör om till en fin smet. 4. Rulla smeten till köttbullar och stek på mellanvärme tills de är färdiga. 5. Servera och njut!


födelsedagsmiddag och h&m event.


Igår hade jag min första teknikföreläsning där vår lärare berättade om sitt yrkesamma liv och visade sina bilder. Närmare kvällen kom maria hit och jag lagade en födelsedagsmiddag till henne, vegetariska köttbullar från scratch med stekta grönsaker och sås.



En födelsedagsmiddag bör innehålla presenter och egengjorda vykort.


Inte för att skryta alltså, men herregud vad gott det blev.



Och så drack vi varsitt glas rött.



Vid sju åkte tog vi tåget till malmö och h&m vid gustav adolfs torg.


Där pratade Frida Fahrman om hösttrender och så fick man rabatt på allt man köpte under kvällen.


Hej hej.



En timme senare tog vi tåget tillbaka till lund och lyssnade på serenades resten av kvällen och somnade tidigt eftersom båda skulle till skolan dagen efter!

lila



augusti genom mobilen.


Glass med hård (!) topping och snyggaste skorna.


Spelkvällar.


Fika på café Ariman i Lund och vattenmelon en måndagskväll.


Räkor, kex och vin med mamma en tisdagskväll och malmö central.


Cirkusbyrån och hattlamporna på Ilva. Känner fortfarande ett stort ha-begär.


Påväg till malmö och en luftballong.


Fika på café Olof Viktors med mamma och en lurvig pudel i sängen.


Edda Magnason på malmöfestivalen och så maria och jag.


Sista dagen i augusti.

good morning.


klicka på bilden för källa

Såhär hade det gärna fått se ut i min säng när jag vaknar.

RSS 2.0