tradery

Ni glömmer väl inte mina traderaauktioner som går ut imorgon? Klicka på bilden så kommer ni till auktionen!



vecka 18


såhär nöjd idag.

Alltså exakt hur härligt är det inte att börja en vecka med att fira hela dagen tillsammans med fantastiska vänner? Såhär ser min vecka ut:

♥ eftersom det är en av mina favorithögtider idag har jag bjudit hit ett gäng söta flickor på champagnefrukost och sedan ska vi dra oss ner mot stadsparken för några timmars traditionellt valborgshäng (har aldrig firat valborg i lund så någon gång ska väl vara den första, speciellt om man bor här kanske) och sedan drar vi till malmö. kan inte bli annat än fantastiskt.
♥ imorgon fyller min morfar år! det ska vi fira med buffé på ingelsta kalkon utanför tomelilla, mmm.
♥ på onsdag ska vi redovisa landskapsbilder i skolan och på kvällen är det drillträning som vanligt.
♥ på torsdag har vi texthandledning på orkanen och jag funderar på att stanna kvar på biblioteket efteråt och plugga.
♥ och helgen fortsätter med plugg plugg plugg. en rapport ska bli färdigskriven och bilderna redigerade och ivägskickade för förstoringar. phue.

Glad valborg på er!

en repris på detta imorgon, tack.













Ni har sett dessa bilderna typ tusen gånger men jag eftersom det verkligen var en av de BÄSTA dagarna på hela förra året så får ni se dem en gång till. Sol, jordgubbar, folkets park, vin och världens bästa jävla vänner. Imorgon är det dags för valborg igen och jag längtar så att jag nästan blir galen!

sunday.

Godmorgon söndag! Min fantastiska mamma kommer snart hit för frukost och sedan ska vi åka en sväng till ikea! I eftermiddag har jag en pluggdate med mig själv, så att jag kan vara ledig med gott samvete imorgon. Herregud vad denna helgen har flugit förbi, har inte riktigt hunnit andas. Nåväl, nu får jag nog hoppa ur pyjamasen innan hon knackar på dörren. Puss!


let us stay young



Maria inatt ca. 02.00 på triangeln: "Sandra, jag cyklar inomhus!!!"

friday night's fun












Igår: Rödvin, kramar, fyra vackra vänner, dans till nostalgimusik och skjuts på cykel till tåget. Detta liv alltså.

Idag:
Sova till klockan tolv, kinapuffar, cola och senaste avsnitten av glee, new girl och vampire diaries.

just precis nu...




Längtar jag efter:
ikväll när jag ska åka till malmö för att träffa några fina personer och dricka vin och sånt. behöver verkligen det efter en rätt så tuff fredag.

Är jag ledsen för:
att jag är så hård mot mig själv emellanåt.

Är jag glad för:
att det snart är sommar och jag ska få vara lite ledig.




Äter jag helst:
till frukost har jag fått dille på någon slags wannabe prickig korv (älskade det när jag var liten) fast i kalkon. till lunch har jag börjat göra smoothies igen, och allra helst med frysta hallon för det är så gott när det är kallt. till middag är jag inne i någon dålig period och tycker det mesta är tråkigt och jobbigt, någon som har något bra recept?

Ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning:
måndag när det är valborg (har storslagna planer) och när jag och maria ska åka till paris! vet redan nu hur underbart det kommer att vara.

Är det finaste jag vet:
spontana sms från vänner som skriver hur mycket jag betyder för dem. dör.




Läser jag:
"hjälp, vem är jag? - anteckningar från en terapi, av caroline af ugglas. och all kurslitteratur jag kommer över som har kopplingar till mitt projekt i skolan.

Är jag galet stressad:
över min rapport som jag håller på med i skolan just nu. kommer inte riktigt igång och är lite bättre på att tacka ja till jobbpass och göra andra saker istället än att skriva.

Lyssnar jag helst på:
kents nya album. hela tiden, typ.

Blir jag nostalgisk av: sms och mejl när människor från förr hör av sig men jag inser alltid (kanske också försent) att det finns en anledning till att allt det där tillhör det förflutna.

 




listan snodde jag från emily


time for coffee




Äntligen fredag! Idag har jag jobbat mellan 8-13 och nu dricker jag kaffe ur min nya bokstavsmugg som jag köpte på Louisiana häromdagen samtidigt som jag tänkte skriva skriva skriva på min rapport. Är så löjligt glad över en ledig helg att det nästan känns absurt.

stockholm söndag (del 2)


Här kommer sista delen med bilderna från min och mammas Stockholmstripp! Efter att ha spenderat förmiddagen på Fotografiska med fina Martina träffade jag ju upp mamma igen och så tog vi färjan över till Djurgården.





När vi var framme styrde vi fötterna mot Skansen.



Vi skulle hälsa på djuren såklart!




Utbrast i ett stort "åh" när jag fick syn på denna vackra påfågeln. Ett av mina absoluta favoritdjur.



Söta grisbebisar.


Här ligger två lodjur och solar.





Fina björnar som ser väldigt mjuka ut.


Man kan ju inte annat än att älska sälar men alltså GUD vad de stinker?!


Om någon bild skulle illustrera njutning till max så tror jag att det skulle vara denna.


Och nyfikna till tusen.


Efter någon timme på Skansen gick vi ut igen och köpte årets första mjukglass. Gissa om det var gott.


Sen tog vi färjan tillbaka och åkte till flygplatsen för att åka hem igen efter en finfin helg i världens bästa Stockholm.







isberg.



DÖR på detta.

helena blomqvist







Alltså, vad är oddsen att jag är i Stockholm några dagar innan Helena Blomqvist har en utställning på fotografiska? Snacka om dålig tajmning. Dessutom har det en väldigt relevant koppling till projektet jag håller på med i skolan just nu. Hade SÅ gärna velat se detta!

jag är inte rädd för mörkret


klicka på bilden för att komma till albumet

Igår släppte kent sitt album jag är inte rädd för mörkret och ni som har läst denna bloggen ett tag vet hur mycket jag älskar detta bandet. Det låter väldigt mycket som kent. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar till augusti när jag och maria ska se dem live i malmö.

regn & scones








Efter att ha tagit mina sista allergisprutor någonsin (!!!) imorse mötte jag upp mamma på Hasse & Tages nyöppnade café i Tomelilla där min moster har börjat jobba. Vi åt deras sconesbuffé med massa goda tillbehör och drack kaffe till, jag kan verkligen rekommendera detta stället om man är i krokarna!

louisiana










Igår åkte den fotografiska bilden till Louisiana och kollade på Andreas Gurskys bilder som var extremt detaljrika och väldigt coola i verkligheten. Det var mitt första besök på museet och jag måste säga att jag verkligen gillade det. Jag och Veronika passade på att gå igenom alla andra utställningar som hänger där samtidigt och efter någon timme satte vi oss på tåget hem igen. Finfin dag!

stockholm söndag (del 1)


Nu fortsätter vi med bilderna från vår Stockholmstripp! Söndagen började med en gudomlig hotellfrukost, måste ju vara något av det bästa som finns.


Min fina mamma satt och spanade på någonting.


När vi hade ätit klart gick vi ut i våren.


Jag var fruktansvärt pepp.





Skulle nämligen kila bort mot fotografiska för att möta upp...


... fina Martina!!! Vi gick i samma gymnasieklass och nu har hon bott i stockholm ett tag, och herrejesus vad jag har saknat denna damen.






Efter en lång kram gick vi in på fotografiska och började vår tur med att se Anton Corbijns fantastiska utställning inwards and onwards.




Fortsatte med Steve Schapiro och tittade på bilderna från Gudfadern.




André Kertész hade fotograferat sitt Frankrike och runtomkring fanns väldigt franska små bord med rutiga dukar.




Marcus Bleasdales utställning handlar om LRA, Joseph Kony och människor som står under deras makt.





Mats Bäcker visar sina snygga rockfotografier på bland annat U2, Rolling Stones och Dawid Bowie.



Efteråt var vi såhär glada!




Sen följde Martina mig till tuben och jag mötte upp mamma igen och så tog vi en fika i solen. Det var nästan sommarvärme! Vad vi gjorde efter det får ni läsa om en annan dag.

den magiska skogen.









Igår tog jag mina sista bilder till projeket i denna fantastiska skogen. Det blev magiskt!

andreas gursky




Idag åker vi till köpenhamn med klassen för att gå och se Andreas Gurskys fantastiska bilder på Louisiana, ska bli så roligt att se dem i verkligheten!

i've got you under my skin


vecka sjutton

Hej och hå, nu kör vi på ny vecka! Jag ska verkligen verkligen försöka att inte boka in varenda ledig minut utan tillåta mig själv att vara lite ledig emellanåt också denna veckan. Framförallt sova mer. Som vanligt får ni se ungefär hur min vecka kommer att se ut:

♥ idag gick jag upp tidigt för ett läkarbesök i tomelilla...
♥ ... och efteråt ska jag åka till veberöd för att fota vidare på projektet! så sjukt roligt och jag tror att det kommer bli SÅ bra.
♥ imorgon ska vi åka till köpenhamn med klassen för att gå på konstmuséet louisiana och kolla in andreas gurskys bilder! hur kul?!
♥ på onsdag ska jag ta mina sista allergisprutor någonsin (!!!) och på kvällen står det barnpassning på schemat.
♥ torsdagen innehåller bildhandledning i skolan och innan dess hade jag tänkt försöka välja ut vilka bilder jag ska använda i projektet. och så måste jag skriva på rapporten och läsa massa kurslitteratur också.
♥ och på fredag ska jag jobba på förmiddagen och sen har jag en helt oplanerad helg! känns knäppt. då ska jag titta på massa film, göra pannkakor till frukost, ta långa promenader och förhoppningsvis inte så mycket mer än så. längtar redan!



snart är helvetesveckan äntligen över.

Jag har haft en helt vansinnig vecka. Den började i ganska lugnt tempo men har accelererat varje dag. Det blev lite mycket helt plötsligt när jag blev inringd på jobbet en extra dag och fick sitta uppe till två på natten för att förbereda inför plåtningen dagen efter. Sen fick jag för mig att jag skulle hinna med ett socialt liv också och träffa anna på fredagskvällen, men båda var så trött att vi däckade innan elva.

Som vanligt inser jag hur extremt beroende av sömn jag är. På lördagen ringde klockan vid fem och en timme senare blev jag upphämtad för att åka till Ängelholm på drilltävling om varade fram till sex på kvällen. Jag tror inte ni anar hur fysiskt och psykiskt utmattad man blir efter en sådan laddad dag. Och idag ringde klockan sju imorse och jag har jobbat hela dagen fram till fem.

Skulle behöva typ en helg till nu så att jag hade kunnat ligga död i soffan men imorgon är det måndag och det är full fart som gäller även då. Jaja, jag får väl sova i ett annat liv. Det är inte meningen att låta så bitter men jag måste nog bli lite bättre på att planera och säga nej till saker. Två av mina svaga sidor.

fashiontale








fotograf: sandra berg

Kommer ni ihåg när jag gjorde gjorde ett modereportage i skolan förra året med inspiration från disneysagor? Precis som förra kursen så avslutar vi denna med ett projekt där vi får göra i prinicp vad vi vill och jag tänkte fortsätta på ungefär samma spår fast denna gången ska jag inrikta mig på alice i underlandet!

Idag ska vi plåta de första bilderna och vi återvänder till samma skog och jag använder mig av min favoritmodell igen. Herregud vad detta ska bli roligt!

fredagspeppen

Började denna fredagen med en ordentlig sovmorgon (behövdes när jag somnade vid två igår...), en god frukost och senaste avsnittet av kaka på kaka. Tänk vad en bra start kan göra, nu känner jag mig pepp på denna dagen!


säger till mig själv som ett mantra:

Djupa andetag, Sandra. Djupa andetag. Du klarar precis vad som helst, det vet du. En sak i taget så ska du se att detta kommer gå vägen också.



(extremt stressad idag av skolprojekt, rapport, jobb och allt annat så vi får prata mer imorgon finisar. puss.)

stockholm lördag (del 2)



Vår första dag i Stockholm blev betydligt bättre när vi steg ut på gatan under eftermiddagen och det var STRÅLANDE solsken! Alltså den lyckan.



Solkyssta gator.


Utanför Mood-gallerian.


Vi gick vidare mot Kungsträdgården.


Hej hej!






Körsbärsblommorna var påväg. Åh.


Gick förbi pampiga operan.







Gick vidare mot Gamla stan.



Där hittade vi en mysig restaurang och bestämde oss för att det var dags för middag.




Vi beställde in varsitt glas rött och jag åt en gudomlig kycklingpasta. Sedan åkte vi till hotellet vid zinkensdamm och spenderade kvällen i varsin säng med värkande fötter framför teven och var väldigt nöjda med vår lördag.

tradera ännu mera

Här kommer ett lass till med traderaauktioner!


Först ut är ett par fantastiska svarta 8 håls Dr martens i storlek 37 och dem hittar ni HÄR.


Jag säljer också ett par svarta kilklackar i modellen New Delores från Nelly i storlek 37 och dem hittar ni HÄR.


Sist ut för denna omgången är ett par snygga hörlurar från WeSC i modellen Bongo i färgen brilliant blue som finns HÄR.

Happy bidding!

moln på fingrarna.




Här kommer första stockholmsfyndet och det kommer från monki. Känns fint att gå runt med moln på fingarna.

stockholm lördag (del 1)


Här kommer första delen av min och mammas lördag i Stockholm! Vi hoppade på ett tidigt flyg och landade på Bromma till det här... Där stod jag i converse och vårjacka och visste inte om jag skulle skratta eller gråta.




Vi tog iallafall flygbussen in till stan och bestämde att vi helt enkelt fick spendera dagen inne i affärer så att vi slapp det hemska vädret. Började på h&m home som hade fina saker som vanligt.



Jag som älskar h&m blir ju lite extra lyrisk i Stockholm eftersom där finns ungefär tusen affärer med olika avdelningar. På ett h&m hittade jag ett par fina solglasögon som fick följa med hem och tjusiga kragar i plast.



SÅ vackert mönster.


Detta är kanske den finaste kavajen jag sett.


Och dessa skorna tyckte jag var väldigt festliga. Ska man slå till kanske?


Vi försökte hålla humöret uppe.



Efter någon timme bestämde vi oss för att äta lunch inne på mysiga urban coffée.




Snygglampor och snyggtavlor.



Sen var det dags att röra på sig igen.


Tittade på fina skor.



Man kan inte annat än att trivas inne på monki.


Och så tog vi en läskpaus inne på gallerian. På eftermiddagen blev det strålande sol men det får ni veta mer om i nästa inlägg!

hold on.

Bloggisar! Jag tvättar, städar, pluggar och redigerar stockholmsbilder på en och samma gång (sådär effektivt) så jag får be om att få återkomma lite senare med första bildkavalkaden från helgen. Hej så länge!


klicka på bilden för källa

buda buda



Idag går mina traderaauktioner ut, buda buda! Ni hittar dem HÄR.

vecka sexton.

Hej kompisar! Kom hem till lund sent igår efter en fantastisk helg i stockholm och nu befinner jag mig mest i måndagskoma. Ni ska få se massa massa bilder på vad vi gjorde i helgen men först kommer en veckoplanering som vanligt:

♥ jag började denna veckan med att gå på medicindeligering imorse så att jag ska kunna dela ut medicin på jobbet! det ligger nog på listan på saker jag aldrig trodde att jag skulle göra.
♥ idag är sista dagen att söka inför höstterminen och igår fattade jag ett stort beslut angående min framtid. ni får veta mer när det närmar sig! men gud vad det pirrar i min mage bara jag tänker på det.
♥ imorgon är jag helt ledig! då ska jag ta en lång vårpromenad och skriva rapport hela dagen.
♥ denna veckan har jag två jobbpass inplanerade, onsdag förmiddag och hela söndagen. perfekt att jag kan jobba lite nu när vi inte går i skolan så mycket under veckorna.
♥ på torsdag har vi texthandledning i skolan och efteråt ska jag gå på stan och fixa massa rekvisita inför nästa vecka när jag ska fotografera till mitt stora projekt. det ska bli så roligt!
♥ veckans bästa dag, alltså fredag, ska avslutas tillsammans med anna och massa tvspel. om jag längtar?
♥ på lördag är det dags för drilltävling igen! skånedrill i ängelholm (väldigt skönt att det är nära för en gångs skull) och alla mina starter ska tävla, pepp pepp!


stockholmsfåglar

all i ever wanted

Adrian Lux och Jocke Berg är uppenbarligen en alldeles strålande kombination. Vem hade anat det?


new girl.






alla källor hittar ni här

Ni tittar väl på new girl? Det handlar om Jess (som spelas av bästa Zooey Deschanel) som flyttar in i ett kollektiv med tre killar. Det är en väldigt varm, roligt och härlig serie som jag verkligen rekomenderar, även om jag inte brukar gilla serier i denna genren. Hursomhelst, om ni inte redan följer den så borde ni definitivt börja med det för man blir faktiskt lite gladare av det!

pinterest del 2.

Skrev ju om pinterest häromdagen (aka världens bästa inspirationsplats) och här kommer resten av mina kategorier:





I kategorin far away places hamnar alla fina bilder som har med platser långt borta att göra.





Under clothes and beauty samlar jag alla fina frisyrer, vackra kläder, skor och snygga människor helt enkelt.





Interior är kanske min favoritkategori och där finns allt som har med inredning att göra.





I mappen food and drinks finns allt som jag tycker ser gott ut, både i matväg och drickbart.

Och det var alla mina kategorier och ni hittar alla källor på min pinterest HÄR!

stockholm.





Nu skiter jag i det här och drar till stockholm istället!

en fredagseftermiddag i april









Malmö visade sig verkligen från sin bästa sida idag, det var riktiga vårkänslor i luften. Efter skolan begav jag mig bort till min fina maria för kaffe, kladdkaka och schulman show. Vi hann dessutom med att planera kläder inför skolprojektet jag ska göra inom den närmsta tiden. Det kommer bli SÅ bra.

Ikväll äter jag pizza hos föräldrarna och imorgon sätter jag mig på ett plan till bästa stockholm!

wuthering heights.



Denna vill jag se.

fredagen den trettonde.

Studsade ur sängen idag, det händer typ aldrig. Möjligtvis är det för att det är fredag idag och jag känner mig väldigt pepp inför dagen och helgen! Nu ska jag äta frukost och sedan packa inför stockholmstrippen imorgon, innan jag åker till skolan för bildhandledning. Glad fredag på er!


pinterest del 1.

Använder ni pinterest? Jag skaffade ett konto för några veckor sedan och är redan ganska så fast i denna inspirationsvärld. Det är alltså ett ställe där man kan samla massa bilder för inspiration, hur bra som helst med andra ord! Jag tänkte guida er igenom mina kategorier och börjar med dessa fyra.





Under rubriken stories samlar jag allt som har med berättelser att göra. Filmer, böcker, tvserier och så vidare som jag tycker om. Just nu är det mest harry potter, new girl, alice i underlandet och skins.





I mappen animals hamnar allt som har med djur att göra, både verkliga och låtsas.





Under wonderland hamnar allt som är lite magiskt.





Och i mappen words finns såklart allt som har med ord och meningar att göra.

Alla källor finns på min pinterest HÄR.

dagens lunch.




Fortsätter på mattemat och visar dagens lunch som består av vaniljyoghurt med mangobitar och hallon som jag äter i en skål med tillhörande fat från filippa k för rörstrand i mönstret burkina. Tjusigt tycker jag! Nu ska jag fortsätta min lediga dag med en timmes yoga och lite plugg inför bildhandledning imorgon.

torsdagsfrukost framför senaste avsnittet av glee.


äntligen.

Jag är så glad att denna dagen snart är över.

conscious collection



Denna klänningen får en verkligen att tappa andan.

alice.

Har startat denna onsdagen med att titta på disneys tidigare version av alice i underlandet för att göra reserach inför projektet vi håller på med i skolan just nu. Mys. Men nu ska jag styra upp mig själv och denna dagen, hej!





tradera



Ni glömmer väl inte mina auktioner på tradera? Ni hittar dem HÄR. Och snart kommer det upp fler!

vår vår vår



Nu är det dags för en vårlista på spotify! En lista att lyssna på när man sitter på bussen med solen i ögonen, på uteserveringen med solglasögon och dricker kaffe, i parken på årets första parkhäng och under sena nätter med fantastiska vänner. Musik som jag älskar just nu och som får mig att bli vårpepp helt enkelt! Ni hittar den HÄR.



insta

Godmorgon tisdag, idag står det två timmars skola och jobb ikväll på schemat! Så länge tänkte jag att ni skulle få titta på några instagrambilder som jag har tagit den senaste tiden:


fredagsmys med föräldrarna och gott godis


bokstavsvimpel och fina stolar i en inredningstidning


påskfint på köksbordet och påväg till skolan


äggmålning


långfredagen



påväg till malmö i lördags

full av liv




marias bilder

vecka femton

Började denna veckan med en sovmorgon, frukost och två avsnitt på raken av new girl. Medans jag hoppar in i duschen tänkte jag att ni skulle få kika på hur min vecka kommer att se ut:

♥ idag hade jag egentligen tänkt vara helt ledig men så ringde jobbet precis och frågade om jag kunde hoppa in och jobba ikväll och imorgonkväll. kul!
♥ vi har ju börjat med ett nytt projekt i skolan nu så vi har inte så många föreläsningar utan bara ett handledningstillfälle i veckan, förutom den vanliga teknikföreläsnignen på tisdagar.
♥ och på tal om projektet så börjar det bli hög tid att börja planera upp det ordentligt. denna gången ska jag inrikta mig på sagan alice i underlandet så researchen kommer bland annat vara att titta på disneys två filmer och om jag hinner tänkte jag också läsa boken. vilken lyx.
♥ till helgen åker jag till stockholm med mamma! ska bli helt fantastiskt att andas stockholmluft igen. jag tänker mig ett besök på fotografiska för att kolla in anton corbijns utställning, gå på stan, ta en fika med fina martina, kanske ta en tur på skansen, goda middagar och bara ha det fint med mamma. längtar så mycket.


let us stay young




















Igår fyllde jag två påskägg, plattade håret och satte på mig det rosa läppstiftet för att åka till malmö där maria och max hade påskfest! Efter timmar av skratt, galendans, vinglas i golvet och påskgodis tog vi en taxi till moriskan och fortsatte natten på deras dansgolv innan jag tog sista tåget till lund och somnade som en stock när jag kom hem. Mina vänner är fullkomligt galna och det är kanske just därför jag älskar dem så mycket.

Idag har jag legat under ett täcke i soffan exakt hela dagen och tittat på si sådär hundra filmer. Ska bli skönt med en extrasöndag imorgon fastän dagen i princip ser ut som alla mina måndagar brukar göra. Nu ska jag sova, puss!

lördag.



Tillbaka i lund, schulman show, kaffe och kanelbullar. Livet.

en lång fredag.


Långfredagen började med frukost tillsammans med mamma.


Lite senare var det dags för konstrunda! Första stoppet blev på Galleri Hästhagen i Bollerup.






Där kikade vi på en utställning som FC Österlen hade arrangerat och min kusin Jimmy var en av konstnärerna (näst sista bilden).









Sen körde vi vidare till Galleri Keramika Fantasia.





Där fanns det massa färgglad keramik.



Lite kossor på vägen till nästa stopp...




... som var Österlenkryddor. Där var det smakvernissage av massa spännande och goda kryddor av olika slag.


Det blev lite inköp.






Som vanligt svängde vi inom till mammas kompis Kerstin som gör tjusiga armband och där passade vi på att fika och dricka kaffe.


I krokarna ställde fantastiskt duktiga Linnea Frank ut sina fotografier.


Sist men inte minst åkte vi till Ystads saltsjöbad och tittade på Carolina Gynnings vackra tavlor. Vi var inte direkt ensamma, om man säger så. Det var den konstrundan!

frontlinjen.



Tycker om denna.

skärtorsdagen.



Mitt påskfirande inleddes med att färga massa ägg.



Såhär tjusigt och pastelligt blev det!



Sen var det dags att göra sig lite extra fin och det fick hänga harar i öronen.



Vid sex var det dags att äta påskmiddag.


Morfar och pappa.



Min bror kim och hans flickvän sofie.




Söta mormor.




Lurvigaste pudeln i byn.




Min första tallrik gick i olika nyanser av rosa.




Och så avslutade vi dagen i soffan allihopa med efterätt, godis och film! En strålande skärtorsdag.

vill ha.


klicka på bilden för källa

fjädrar och ägg.

Nu är det officiellt påsk, en av årets absoluta höjdpunkter tycker jag! Jag har börjat min skärtorsdag med två timmars drillträning men nu ska jag mest ta det lugnt fram till ikväll när jag ska äta påskmat med familjen. Mysigt.

Såhär tjusigt ser det ut på mitt köksbord hemma hos mig. Påskris med blåa fjädrar (såklart) och ett väldigt fint ägg från indiska som är fyllt med mitt favoritgodis geishachoklad och ferraribilar. Jag blir mer och mer kräsen när det gäller smågodis men choklad är alltid gott.



mänsklig värme/vinyl



Har utökat min vinylsamling (den är inte så stor än) med markus krunegårds nya album mänsklig värme.

Åhå. Snyggmarkus.

på lunch hos sandra



Nu blir det lyxlunch
i form utav ciabatta med skagenröra, vaniljyoghurt och cola framför veckans avsnitt av på middag hos hannah och amanda där bland annat härliga jesper börjesson är gäst. Herregud vilken bra onsdag detta är, det känns i hela kroppen.

dare to be great



Igår fick jag ÄNTLIGEN tummen ur och satte upp min bokstavsvimpel som jag fick av maria i julklapp. I kartongen finns hela alfabetet och så får man själv helt enkelt komponera ihop en mening som man vill ha på väggen. Min version av det uttjatade uttrycket carpe diem, kan man säga. Dare to be great.

Nu hänger det ovanför sängen och jag kan inte tänka mig en bättre mening att vakna till varje morgon.


tisdag.




Skulle ju egentligen har jobbat ikväll men eftersom det är påsklov för de små liven behövdes det inte. Nehäpp. Så jag har tagit en långpromenad och fotograferat till en skoluppgift, hälsat på hästarna som vanligt och mest varit seg resten av dagen. Klarar inte riktigt av att vara helt ledig flera dagar i rad, haha. Blir så fruktansvärt rastlös.

triwa corniche chrono



Jag är på jakt efter den perfekta klockan och egentligen vet jag ju redan hur den ser ut - helt i guld och i den större modellen. Men det verkar vara svårt att hitta just den. Annars är denna klockan från triwa också väldigt tjusig. Väldigt väldigt tjusig faktiskt.

tradera mera

Jag håller på att rensa bland skor, väskor, kläder, smycken och ja det mesta. Har ju ganska mycket grejer... Så här kommer ett gäng auktioner som jag har lagt ut på tradera:



Först ut är ett par fantastiskt fina cremevita palladium pampa hi i storlek 37 som tyvärr är för små för mina fötter. Dom perfekta vår- och sommarskorna. Skickas i originalkartong och auktionen hittar ni HÄR.



Denna vackra weekendväskan eller träningsväskan eller vad man nu vill använda den till kommer ursprungligen från gina tricot och jag har aldrig använt den. Oklart varför. Nu säljer jag den iallafall och auktionen hittar ni HÄR.



Och sist ut för dagen är denna fina väskan med korta handtag från h&m. Älskar den egentligen men jag och väskor med korta handtag är inte den bästa kombinationen helt enkelt. Ni hittar den auktionen HÄR.

Fler annonser kommer i veckan, happy bidding!

true blood season 5



Oh herregud!!! Gissa om jag längtar?

vecka fjorton



Äntligen april!
Det måste vara en av årets bästa månader, även om jag vaknade till snöflingor imorse. Men nu skiner solen så jag hoppas att det bara var ett dagen-efter aprilkämt. Såhär kommer min vecka se ut:

♥ idag har jag en helt ledig måndag och ingen drillträning i tomelilla ikväll för ovanligheternas skull. känns skönt.
♥ även om man inte har lov när man pluggar på högskola/universitet så tänker jag låtsas att jag har påsklov denna veckan. förutom texthandledning i en timme på onsdag har jag nämligen inget annat i skolan! vilken lyx.
♥ på tisdag står det barnpassning på schemat och det är alltid roligt att passa min lilla skitunge.
♥ under veckan ska jag redigera massa bilder jag har tagit under ett konfirmationsläger och en äventyrsdag som ska visas på deras konfirmation.
♥ påskfirandet börjar på skärtorsdagen och jag ska fira med min familj med massa påskmat tänkte jag!
♥ traditionsenligt åker jag och mina föräldrar ut på konstrundan på österlen under långfredagen och det är verkligen en av vårens höjdpunkter. hoppas bara att det ska bli lite varmare tills dess.
♥ under veckan ska jag försöka hinna med att se filmen passion of the christ som är helt fruktansvärd men också otroligt bra.
♥ och så har jag en helt oplanerad helg än så länge! känns knäppt men bra.

pasta carbonara



I torsdags bjöd jag min maria på vegetarisk pasta carbonara och det var så gott att jag smällde av lite. Uppmanar härmed alla att laga denna rätt om ni som jag aldrig har gjort det tidigare, och ja ni andra också såklart. Jag följde detta receptet och det smakar bäst med ett glas rött till!

let there be light


halv åtta hos veronika

God söndagsmorgon! Medans jag är iväg och jobbar från åtta till halv sju ikväll (phue) så jag tänkte att ni få kika på vad jag hade för mig i fredagskväll!


Fem minuter innan jag skulle köra fick den sanna tidsoptimisten i mig för sig att det var en jättebra idé att ta tusen foton i badrumsspegeln. Nåväl, jag lyckades faktiskt komma relativt bra i tid ändå och hämtade upp Cornelia och Johanna på stationen.



Vi styrde bilen mot Veberöd där min klassis och partner in crime Veronika bor med sin stora familj. Älskar älskar älskar att gå omkring i hus där det bor stora familjer med tusen bilder på väggarna och en historia i varje hörn.


Så blev det dags att sätta sig till bords, vi var nämligen bjudna på middag. Hur lyxigt som helst!


Cornelia och Veronika.



Johanna.


Cornelia igen. Är inte skrattbilder det bästa?


Vi skulle äta ugnsbakad lax med potatis och hollandaisesås.




SÅ gott.


Viktoria och Veronika (som är tvillingar, men det ser ni nog).


Till efterätt åt vi en god chokladtårta.




Mycket skratt och mycket prat om högstadiemat och hemkunskapen, hundpersonligheter och film. En alldeles strålande fredagskväll!

RSS 2.0