earth hour



Earth hour
med vampire diaries på datorn (utan sladd i, alltså bara batteri), tända ljus, äppelcider, godis och ostskruvar.

rymdtröjor, vackra skor, cirkusdofter, pastelltelefoner och minigrytor.

Hej cupcakes! Bloggen har tyvärr inte varit så prioriterad denna veckan vilket har medföljt till en si sådär uppdatering, men jag hoppas att ni har förståelse för det. Idag vaknade jag i tomelilla och sedan tog jag och mamma bilen till lund och gick runt på nova lund i några timmar. Kikade på massa vackra saker och till slut var det en rymdtröja, en parfym från h&m och några andra saker som fick följa med hem. Skorna är så fina att jag dör lite, men jag får ta mig en funderare och vänta till slutet av april iallafall (det har blivit lite mycket skor på sistone).

Nu har pappa också anlänt till fiolvägen och vi väntar på att bakpotatisen ska bli klara i ugnen. Det ska bli så gott!

Ps. Ni glömmer väl inte earth hour ikväll? 20.30-21.30!




viddebrö

Nu ska jag hämta opp två fina på stationen och sedan åker vi mot veberöd för att tillbringa kvällen hos veronika som tillsammans med sin syster bjuder på middag. Ska bli så härligt. Puss!


såhär såg det ut när jag bjöd dem på middag för ett tag sedan, johannas bild

mänsklig värme snälla kom närmre, 37 grader celcius är allting som behövs





Lyckan i att tillbringa en solig och ledig fredagseftermiddag med en mochalatte, kanelbullar och det senaste avsnittet av schulman show. Om jag var en person som använde mig av uttrycket livskvalité så hade det var väldigt lämpligt att använda just nu.

Ps. Det var min hemkunskapslärare på högstadiet som lärde mig att snurra kanelbullar på detta viset, som kringlor. Vissa saker stannar kvar.

står och väntar på bussen med markus krunegårds nya album i hörlurarna (SÅ bra), fredag!!!



my thursday so far.





Har haft en alldeles ypperligt bra torsdag än så länge. Såsat runt länge i pyjamas och ätit frukost framför nyhetsmorgon (mitt bästa), varit i mataffären och köpt rosa tulpaner och liljor (som inte har slagit ut än), lyssnat på glad musik och pimsat med lite olika saker här hemma.

Nu ska jag baka kanelbullar och om några timmar kommer maria hit på middag!

marni at h&m


Något jag verkligen gillade med h&ms samarbete med marni var deras fantastiskt fina accesoarer. Jag lyckades haffa två stycken.



Det jag främst ville ha var dessa fruktansvärt fina clipsörhängena som jag inviger idag.


Och så köpte jag ett cremevitt klumpigt armband också.

SÅ nöjd.

en ledig onsdag.


Jag har en ledig onsdag idag, ingen skola och inget jobb. Känns hur skönt som helst och extremt välbehövligt. Började dagen med en god frukost (som gick i färgen brunt) i sängen.


Sen låg jag kvar i sängen någon timme och tittade ikapp på webbtvserierna som jag följer, exempelvis kaka på kaka.


Och solen tittade fram. En fantastisk start på denna onsdagen som sedan fortsatte med en halvtimmespromenad samtidigt som jag lyssnade på hannah & amandas podcast i hörlurarna, ljuvligt.

älskade jävla kent



Vaknade denna fantastiska onsdag av ett sms från min bästa maria som frågade ifall jag hade hört kents nya singel 999 och att vi måste gå på malmökonserten i sommar. Klart att vi måste. Så nu har vi beställt biljetter och jag längtar så att jag går av.

Älskade jävla kent.

våffeldagen







Gissa vem som åt våfflor i söndags (förmodligen inte bara jag). Så sjukt gott att jag storknade men blev lite besviken när jag inte orkade äta så många som jag hade förväntat mig. Får nog ta och äta våfflor lite oftare än en gång om året tror jag bestämt.

insta

Här kommer några instagrambilder från förra veckan som jag inte har visat er!


När vi var och kikade på en utställning på sjöfartsmuseet passade vi på att ta en tur i ubåten. Kände mig som fjorton år igen och tyckte det var hur kul som helst.


Ett fint dalmatinfoto på fotografins rum (där det fanns en helt otrolig utställning, gå och se om ni har möjlighet) och ersättningsbuss-kaos på lunds centralstation.


Lördags-Sandra.


Söndag och våfflor.

saturdaynight in pictures.










Jag känner en sådan oändlig kärlek till dessa personerna.

vecka tretton

Skepp o'hoj, jag lever! Efter en ganska utmattande helg, mest psykiskt, känns det väldigt skönt med vardag och måndag. Jag fortsätter i samma spår som förra veckan och tänkte berätta för er hur min vecka kommer att se ut:

♥ jag kickstartade veckan med att gå upp klockan sex imorse (!) för att jobba en timme senare, och senare i veckan kommer jag jobba två dagar till! hurra! (knäppis som hurrar för att få jobba)
♥ i skolan har vi teknikföreläsning som vanligt och sedan börjar handledningarna inför projektet som vi ska hålla på med resten av terminen. mer om vad jag kommer att göra för projekt kommer inom kort, är ni nyfikna på hur förra så såg det ut såhär.
♥ på fredagkväll är jag bjuden tillsammans med två andra fina på halv åtta hos mig-middag hos min klassis veronika. älskar sånt.
♥ helgen fortsätter bra med att mamma kommer till lund på lördagen och så ska vi gå på stan och på kvällen kommer också pappa och då tänkte jag bjuda dem på middag.
♥ och så avslutar jag veckan och inleder april med att jobba hela söndagen.



five wishes.

Här kommer ett gäng saker som jag går runt och drömmer om just nu. De flesta råkade bli blå, ni vet ju hur jag känner inför den färgen så det är kanske inte så konstigt.


molnringar från monki


blå klänning från åhlens


halsband från monki


finaste klänningen från h&m


nike air max 90 i någon festlig färg

saturday.




Började denna lördagen på mitt favoritvis vilket innebär god frukost (rostade surdegsmackor med ost och marmelad och varm choklad) samtidigt som jag tittade på veckans avsnitt av schulman show. Fantastiskt.

Nu ska jag strax åka till malmö för ikväll blir jag bjuden på middag och sedan ska jag tillbringa kvällen med de flesta av mina favoriter!

fredagsmyz med popcorn, kinapuffar, cola och ett glas rött.


en blå dröm i paisley.




I tisdags tyckte min förkylningshjärna att jag förtjänade en ny klänning så jag spatserade in på h&m innan barnpassningsjobbet och blev alldeles kär i denna skapelsen. En blå dröm i paisley som jag tänker dansa omkring i när det blir lite varmare. Visst är den fin?

slut som artist

Jag är helt slut. Det har varit en lång vecka med skola, jobb (första gången på det nya igår, det gick jättebra!), drillträningar, tidiga mornar, sena kvällar och såklart några riktigt trevliga saker däremellan. Men nu är jag så trött i kroppen och i huvudet så det ska bli fruktansvärt skönt med en ledig fredagkväll som jag bara ska tillbringa i soffan framför massa bra serier som jag inte har hunnit se i veckan.

Nu ska jag dricka kaffe och städa lite, här ser ut som ett bombnedslag fast nästan ännu värre.



torsdag.

Godmorgon! Nu ska jag åka till malmö och gå på studiebesök med klassen på malmö museer, spännande och kul med ännu ett studiebesök. Efteråt ska jag åka till mitt nya jobb och gå bredvid för första gången! Vad som kan bli mest spännande är hur jag ska kunna hålla mig koncentrerad i åtta timmar när jag vanligtvis bara behöver hålla mig koncentrerad ungefär två timmar i skolan. Men det ska nog gå bra. Kommer inte hinna blogga mer idag så vi får höras mer imorgon, puss!


lägger framtiden i ödets händer.


gran torino

Igår tittade jag och anna på filmen gran torino med och av clint eastwood, en film som jag helt har missat. Hur som helst så var den väldigt bra och inte alls som jag hade föreställt mig. Se den!


kafé agnez











Igår mötte jag upp tre fina personer och gick till kafé agnez för att äta lunch och efterföljande fika med kaffe och cheese cake. Väldigt trevligt och sjukt gott! Kafé Agnez är ett väldigt mysigt och fint café som endast serverar vegansk och ekologisk mat, och ni hittar det på Agnesgatan 11 på Gamla Väster i Malmö. Det blir dagens tips för den som är i krokarna!

dark shadows



Denna filmen verkar ju helt fantastisk, och kanske lite olik tim burton på något vis.

nu kommer tranorna med våren






Några måndagsbilder när jag och mamma tog bilen och åkte till ystad, fikade på olof viktors, njöt av det otroliga vädret och fyndade en matta till mig som jag ska ha under mitt nya soffbord. Sen däckade jag i sängen i någon timme helt utslagen av förkylningen, men det var det värt.

vecka tolv

Jag känner mig inte ett dugg redo för en ny vecka men vad ska man göra. Det är väl bara att köra på. Ungefär såhär kommer min vecka att se ut:

♥ jag har börjat veckan med en ledig måndag och avslutar den som vanligt med drillträning.
♥ efter tisdagens teknikföreläsning ska jag träffa några klassisar och äta lunch och på kvällen står det barnpassning på schemat.
♥ för att jag överhuvudtaget ska orka med ovanstående och resten av veckan måste jag göra allt som står i min makt för att bli frisk, jag har nämligen gått och blivit förkyld igen eller rättare sagt så blev jag nog aldrig riktigt frisk från förra omgången. Så det får bli massor av sömn, c-vitamin och te.
♥ på onsdag ska jag passa nano en stund och hänga med anna innan kvällen när det är drillning som vanligt.
♥ på torsdag ska vi på gå på studiebesök på malmös museer, älskar studiebesök.
♥ idag har jag inhandlat inneskor (och därmed åldrats si sådär tio år) för på torsdag eftermiddag ska jag gå bredvid för första gången på nya jobbet. Spännande!
♥ avslutar skolveckan med en portfolioworkshop och tänker spendera hela helgen med min bästa anna, massa hundgos (kanske mest bus om nano får bestämma) och bara göra massa härliga saker. Herregud vad jag längtar till helgen redan nu.


weekend







Här kommer ett gäng instagrambilder som får illustrera min helg som hjälp- och lekledare på ett konfirmationsläger i åhus. Ballonglekar, jag har fått pianolektioner av maria (och lärt mig några ackord! kunde inte ett dugg om piano tidigare så det är ganska bra tycker jag), otroligt god mat och fika, tusen koppar kaffe, filmmys, skogsluft och skrattattacker. Väldigt roligt men fullkomligt utmattande.

för om det innebär att du och jag aldrig mötte morgondagen, så vill jag veta att du kände, om känslorna var samma, känner du detsamma, detsamma, detsamma som mig



Det är något särskilt med vackra män som sjunger om kärlek på svenska.

gissa vem som har kirrat sommarjobb.

Den där ångestklumpen börjar komma smygandes redan i slutet av januari, just när man börjar sväva iväg och fantisera om sommaren. Någon månad senare börjar man leta runt på hemsidor och fylla i formulär för att söka sommarjobb, fastän man vet att det egentligen är lönlöst. De flesta har kravet att man ska ha erfarenhet, även om det inte står klart och tydligt. Jag har ingen erfarenhet förutom telefonförsäljarjobb (det kan vem som helst få) och bärförsäljare (det kan i princip också vem som helst få). Och jag vill inte vara telefonförsäljare eller bärförsäljare. Inte en sommar till.

Men så fyllde jag i ett formulär på lund kommuns hemsida ändå, för man kan inte få något jobb om man inte söker något jobb. Jag sökte på ett LSS-boende för det känns som att det skulle kunna vara rätt för mig, men jag tänkte nog ändå att utan erfarenhet är det ganska kört. För några veckor sedan fick jag ett samtal där jag blev erbjuden att komma på intervju, och även om jag kanske inte inledde den på bästa sätt (kom 15 försent, man FÅR inte komma sent till en arbetsintervju men jag körde vilse) så kändes det faktiskt ganska bra. Och i tisdags ringde en vänlig kvinna och sa att jobbet var mitt! Det känns faktiskt ganska overkligt. Mitt första "riktiga" jobb.

shoes.




Ok, hur snygga är inte dessa då? Från h&m såklart.

konfaläger

Mornin'! Jag har ju varit hjälpledare på ett gäng konfirmationsläger förra året och nu är det dags igen. Idag pyser jag till åhus med ett gäng konfisar för att vara lekledare tillsammans med maria (!) vilket ska bli väldigt roligt. Känns ju nästan som att vara iväg på läger själv vilket jag nog inte har varit sedan grundskolan.

Ett år var jag ansvarig fotograf för en grupp, och är man sugen på att titta på de bilderna så finns de här, här och här. Jag har tidsinställt några inlägg år er och är hemma igen på söndagkväll, pusspusspuss!






fotograf: sandra berg

fredag gånger fyra.

1. Kaffe hos mormor & morfar. 2. Smörgåstårta i en möbelaffär där jag kikade på en matta. 3. Tacogratäng hos mamma och pappa. 4. Och nu ett glas rött på det!


the artist




För exakt en vecka sedan mötte jag upp min klasskamrat och partner in crime veronika, hennes tvillingsyster och två av deras kompisar för att gå och se filmen the artist. Filmen vann ju fem oscars så förväntningarna var skyhöga.



The artist är en stumfilm som utspelar sig i Hollywood 1927 och handlar om stumfilmsskådisen George Valentin som är otroligt älskad av sin publik. Av en slump möter han den vackra Peppy Miller och efter att de har spelat in några filmer tillsammans gör också hon succé som skådespelerska. Hon får sitt stora genombrott i ljudfilmen, men Valentin kämpar envist för att stå kvar i rampljuset och vill inte ge upp stumfilmen. Efterhand bleknar hans stjärnstatus mer och mer och efter börskraschen 1929 förlorar han allting.

En helt fantastisk film och utan att avslöja för mycket kan jag också säga att det är en otrolig kärlekssaga. Se den!

fredag.

Hej bloggisar.

Gårdagens uteblivna bloggande berodde på två föreläsningar och styrelsemöte på kvällen, det fanns bokstavligt talat ingen ledig tid att sätta sig ner framför datorn och när jag kom hem på kvällen somnade jag på direkten. SÅ trött.

Är ni fredagsglada? Idag har jag en ledig fredag framför mig och solen skiner, inte direkt någon dålig kombination. Min näsa rinner och jag undrar om det är förkylningen som är tillbaka eller om allergin är tidigt ute i år. Jag vet inte vilket jag hoppas mest på. Nu ska jag iallafall sluta lyssna på melankolisk musik, hoppa ur pyjamasen och njuta av det faktumet att jag behöver göra något skolrelaterat för ett litet tag framöver.

vårskriket.




Nu viskar inte våren längre, nu skriker den.

tisdagsmiddag, film och alfapet.




Hade en så himla bra kväll igår. Både jag och min kusin frida hade en ledig kväll så vi passade på att träffas hemma hos mig. Jag bjöd henne på en vegetarisk gryta som vi åt samtidigt som vi tittade på film och spelade ett parti alfapet. Hur trevligt som helst!

världens bästa föräldrar.




Alltså. Jag har världens mest fantastiska föräldrar.

Jag har pratat med mamma om att vi skulle åka till ikea någon dag för att köpa ett nytt soffbord till mig eftersom det andra är så slitet. När jag är iväg i kalmar hela helgen så åker mina föräldrar till ikea och inhandlar detta soffbordet åt mig OCH åker dessutom hem och monterar ihop det i min lägenhet. Utan att jag vet om det.

När jag kommer hem från kalmar sent på söndagskvällen kommer jag in genom dörren och ser soffbordet. Gissa om jag blev tårögd? Mamma har dessutom städat lägenheten och köpt vårblommor. Kan inte riktigt förstå hur jag förtjänar att ha dessa två människor som föräldrar.

vaniljmakroner




Fick för mig att jag skulle göra vaniljmakroner sent igårkväll eftersom jag för en gångs skull var hemma en måndagskväll, och jag smakade nyss resultatet. Ljuvliga. Och fina för en gångs skull!

marni/h&m



Hoppsan.

Råkade klicka hem dessa örhängena från h&ms samarbetskollektion med marni. Jag kunde verkligen inte motstå dem. Nu längtar jag ruskigt mycket efter att de dimper ner i brevlådan, hoppas det inte dröjer så många dagar.

breakfast




Ingen föreläsning idag eftersom läraren var sjuk, så efter ännu en sovmorgon åt jag frukost i sängen framför senaste avsnittet av once upon a time. Rostade mackor med prästost och apelsinmarmelad, löskokt ägg, äppeldricka och thé i pippimuggen. Bästa (och godaste) sättet att börja en tisdag på!

RM syd/öst






Igår kom jag hem sent till lund efter en härlig drillhelg i kalmar. Vi körde upp på lördagen under eftermiddagen och efter att ha ätit på en fantastisk grekisk restaurang tittade vi på mellofinalen på hotellrummet samtidigt som vi sydde det sista på dräkterna. På söndagen gick vi upp tidigt och åt en god hotellfrukost och sedan var det tävling hela dagen. Är så fruktansvärt stolt över mina fina tjejer! Nu går det på rätt håll.

måndagstrött

Hej raringar! Jag är ganska måndagstrött efter att ha varit i kalmar hela helgen på drilltävling, men som tur är så har jag ingen skola idag så jag fick iallafall sovmorgon. Idag måste jag plugga hela dagen för vi ska lämna in en bildanalys av en bild från utställningen på moderna museet och eftersom jag har varit iväg hela helgen så har jag lite att ta igen.

Denna veckan känns väl inte riktigt lika rolig som förra (som var ganska otrolig), men det ska nog gå bra ändå. Klart att det ska. Nu får jag nog sätta på lite kaffe så att jag kan vakna ordentligt, puss!


känns lite lättare med måndag när denna lurvbollen ligger bredvid

mon dieu, paris!



Vet ni vad!

I torsdags bokade jag och maria flygbiljetter till paris!!! Jag blir helt pirrig i hela kroppen bara av att skriva det. Ända sedan jag var där första gången för några år sedan har jag velat åka dit med maria och visa henne hur fantastisk staden är. Vet att hon kommer älska det lika mycket som jag gör.

Så i början av min favoritmånad juni åker vi dit och stannar några dagar för att ha picknickar med baguetter och vin i någon park, äta macarons, fnissa åt hur liten mona lisa-tavlan är i verkligheten, hänga i marais (där vi också ska bo), ta turistbilder på eiffeltornet och leva livet. I paris. Kan knappt tro att det är sant.

den bästa torsdagen, del 2.


Nu fortsätter den bästa torsdagen och efter utställningen korsade jag en gata och plingade på hemma hos maria som bjöd på god pastasallad till lunch.


Efteråt drack vi kaffe, åt kanelbullar, kikade på senaste avsnittet på middag hos Hannah & Amanda och bokade en sjukt rolig sak. Ni får snart veta vad det är! 




Någon timme senare gick jag ut och då var det vår igen (!), jag åkte hem till lund och mötte upp min fina kusin johanna och så åkte vi hem till mig.



När vi kom hem lagade vi den godaste tomatpajen, fast denna gången använde vi mozzarellaost ovanpå istället för vanlig riven ost. Det blev nästan ännu godare. På kvällen åkte vi till sjöbo för att gå på ett tupperwareparty hos johannas syster, vilket var första gången för min del och jag handlade till och med något. Några timmar senare körde vi tillbaka mot lund och gjorde en avstickare mot staffanstorp där johanna bor som fick visa sin tjusiga lägenhet, och sedan körde jag hem och slocknade ungefär medebums.

Herregud vilken bra torsdag.

vernissage

Igår hade vi vernissage längst upp på ubåtshallen i skolan för vår utställning. Under en månads tid ungefär har vi arbetat med projektet family frames där uppgiften var att se tillbaka i sina gamla fotoalbum och se ifall det var något som saknades och som inte hade blivit dokumenterat.








Så efter en utvärdering och ett avslut på den delkursen samlades hela klassen där uppe och så hade vi som sagt vernissage med kakor och kaffe, och allas bilder var tjusigt uppsatta på en tapet med en ram runt (min bild är tyvärr inte med på dessa bilderna, det blev lite problem med min ram så den sattes upp precis innan jag gick och jag hann inte fota).

Och såhär såg det ut på min instagram:







Festligt.

kalmar

Efter en väldigt lugn och härlig lördagsförmiddag (min bästa stund på hela veckan tror jag bestämt) med packning i sista minut (vad annars) sticker jag nu till kalmar över helgen för drilltävling! Denna gången har jag tre starter i tre olika klasser så det ska bli väldigt spännande och roligt. Vi kommer hem sent på söndagkväll men det kommer upp några inlägg under helgen ändå. Hoppas ni har bästa helgen hittills, puss!



den bästa torsdagen, del 1.

Nu ska jag berätta för er om den bästa torsdagen på väldigt väldigt länge. Eftersom jag tog typ tvåhundra bilder tänkte jag att det är bäst att dela upp det i två inlägg.




På morgonen vaknade jag upp i tomelilla till ett vinterlandskap. Där stod jag i vårjacka och converse och var lite chockerad, om man säger så.


Jag fick skjuts av anna (och passade på att pussa på nano) till moderna museet i malmö, så sjukt snällt.



Där mötte jag upp klassen och så hängde vi in våra jackor och väskor i gula skåp med citat på.



Så var det dags att gå på en guidad visning av utställningen ladies and gentlemen - kameran som spegel. För att citera dem själva: "utställningen sätter fokus på porträttfotografin, och hur konstnären i sin ateljé skapar bilder inte bara av hur människor faktiskt ser ut - utan också hur de skulle vilja se ut."




Fantastiska bilder av Cindy Sherman.


Francesco Vezzoli porträtt av Prinsessan Caroline av Monaco som poserar som drottning Kristina av Sverige.


Ett väldigt starkt fotografi av Tracey Mofatt.


Det är dessa polaroider av Andy Warhol som har namngett utställningen - Ladies and gentlemen.


Robert Mapplethorpe.


Nordiska fotografer och först ut är Vibeke Tandberg.


Elina Brotherus.


Och Monica Englund.



Och sist ut samlades tre afrikanska fotografer.

En väldigt bra utställning, gå och se den om ni har möjlighet!

2012-03-09

Kamerans minneskort är fullt av bilder men det finns inte så mycket tid att sätta sig ner framför datorn för att redigera bilder och blogga. Men så fort jag bara kan ska jag blogga om den bästa torsdagen och om vårt vernissage som vi har haft i skolan idag.

Idag är jag lite fredagsfin och ikväll ska jag på bio med en klasskompis och några fler!



who run the world? girls!



Denna låten kan väl vara extra passande dagen till ära. Idag ska jag bara umgås med massa härliga brudar, herregud vad fin denna dagen kommer bli. Visa lite extra mycket kärlek idag till era systrar, mammor, fruar, flickvänner och så vidare. Även om alla kvinnor är precis lika viktiga (minst!) alla dagar på året så kan det vara en bra dag att tänka på det extra mycket just idag. Precis som alla hjärtans dag, kärlek är ju viktigt varje dag.

varma mackor med chèvre och honung. dör så gott.


wednesday.





Har hängt med dessa sötnötarna idag i eslöv och sjöbo av alla ställen. Lunch på uteservering i solen men med fruktansvärt kalla vindar, har fortfarande inte tinat upp riktigt. Men annars har det varit en härlig onsdag hittills.

Nu ska jag titta på film med mamma och ikväll är det drillträning som vanligt. Pusspå!

korvstroganoff



Efter en lång och lyckad intervju (som jag tror gick bra!) åkte jag hem igen och slocknade i en timme. Så trött. Ikväll har jag lagat korvstroganoff för första gången, vilket var väldigt enkelt och hur gott som helst. Nu sitter jag i soffan med tända ljus och ett glas rött för att fira... inget särskilt egentligen utan bara att det mesta är väldigt bra just nu. Och hur stolt jag är över mig själv.

the whale



Jag har ett nytt mobilskal! Eller det har jag haft ett litet tag nu men har inte fått tummen ur att visa er. Det beställdes på weskins och valen är gjord utav annika bäckström.

Såhär ser produktbilden ut. Tjusigt tycker jag!

lalalalalalalala

Godmorgon tisdag! Nu ska jag sticka iväg till skolan för teknikföreläsning och efteråt ska jag på arbetsintervju. Åhå. Är lite nervös så ni får hemskt gärna hålla alla tummar och tår ni har för mig idag, vill så gärna att det ska gå bra!


peppar med denna låten idag som får mig att längta efter soliga dagar med parkhäng och rosévin

nu är det vår både utomhus och inomhus.



Nu är det inte bara vår utomhus utan också inne i min lägenhet. På köksbordet står en bukett tulpaner i en ny blå vas, finaste kandelabern som jag fick i julklapp, två kastehelmi ljuslyktor från ittala som mamma överraskade med i fredags och så en ny fruktskål.


I lördags fick jag en vårblomma av anna. Så gulligt att jag dör.



På toaletten hänger ett nytt duschdraperi med blommor och fjärilar, och nya färgglada handdukar. Alltihop från h&m home.


På soffbordet står nya ljusstakar (blå såklart) och en bukett rosa tulpaner.


Och i soffan finns det två nya kuddar, en rund lila och en med fjärilar. Dessa är också från h&m home.

all that glitters


vecka 10.



Hej bloggisar! Jag är ovanligt nog väldigt måndagspepp, frukosten smakade väldigt bra, solen lyser och det känns som att denna veckan kommer bli väldigt bra. Den kommer bland annat innehålla det här:

♥ hundpassning som har blivit en fin del av vardagen
♥ en spännande arbetsintervju på tisdag som jag hoppas så innerligt ska gå bra
♥ drillträningar som vanligt och dessutom drilltävling i kalmar på söndag (vi åker upp på lördagen)
♥ ett besök på moderna museet med skolan för att få en guidad visning av denna utställningen...
♥ ... och eftersom min finaste bor granne med moderna museet tänkte jag smita dit efteråt och äta lunch
♥ en date med min kusin johanna som jag tycker så mycket om
♥ på fredag ska vi ha vernissage i skolan som avslutar ett projekt som vi har hållt på med i några veckor
♥ och så ska jag inviga min nya vårjacka som blev min i fredags. nu är det vår!!!

let us stay young










Hade en fantastisk lördagskväll
igår med tre av mina favoritpersoner, massa valpbus, mello och drinkar. Skrattade så att tårarna rann flera gånger och insåg än en gång hur otroligt fina vänner jag har.

Nu ska vi titta på femte filmen för dagen, förutom en välbehövlig promenad har vi vuxit fast i soffan. Imorgon är det måndag igen, känns ganska skönt faktiskt. Hoppas ni har haft en fin helg, puss.

söndag.


puss



Min lördag har hittills varit väldigt lugn och behaglig. Anna och nano kom hit för en stund sedan och vi har precis ätit middag och nu slocknade nanisen i annas knä. Om en timme kommer några fina personer hit och vi ska dricka drinkar och sådant festligt! Älskar lördagar. Puss!

vit choklad, citron och äpple med kanel.




Gick som sagt förbi en ny macaronbutik igår som ligger på klostergatan 11 i Lund. Butiken heter Abrick Macaronn och har massa härliga smaker på sina macarons. Vi valde vit choklad, citron och äpple med kanel. Ljuvliga.


Sparade en till idag och lyxade till eftermiddagskaffet. Så gott med kaffe efter en veckas förkylning.

den perfekta fredagen.


Jag hade verkligen den perfekta fredagen igår! Och eftersom jag dokumenterade den med min mobil tänkte jag att ni skulle få kika lite. Först åkte jag till skolan och lämnade in min rapport och bild som ska vara med i en utställning med vernissage om en vecka. Fick se mina klasskamraters bilder och man kan ju bara bli imponerad. Sedan åkte jag hem i det fantastiska vårvädret där min fina mamma väntade.


Vi åt lunch (hon hade köpt med sig scones från espresso house, sjukt gott) och jag svirade om till vårjacka (!), färgglad halsduk från sonia rykiel för h&m, solisar, och var ganska glad som ni ser. Sedan åkte vi ner till stan.


Jag hittade bland annat en ny vårjacka och köpte två buketter tulpaner för att inviga mars på det rätta viset.



Slutligen gick vi förbi det nya macaronstället på klostergatan och kunde inte låta bli att köpa med oss några stycken, gick förbi domkyrkan där folk satt ute och solade och sen åkte vi hem till mig igen. På kvällen åt vi en gudomlig kycklinggryta, drack ett glas rött och tittade på bra tv resten av kvällen. Så himla bra fredag!

take a bath




Blev nästan lite löjligt förtjust när jag såg dessa thékopparna på trendenser. Ett ganska saftigt pris, men jag måste erkänna att jag är lite sugen på att slå till. Är de inte helt fantastiska? Pols Pottens nakenbadare hittar ni här.

första mars



Efter ännu en natt av feberdrömmar (värsta som finns) bestämde jag mig för att stanna hemma från dagens föreläsning och vila lite till. Nu har jag precis tagit en lång varm dusch och efter att jag har ätit upp lunchen ovan ska jag skriva vidare på processrapporten som ska in imorgon. Heja heja... Men fy sjutton vad skönt det ska bli när det är klart.

RSS 2.0