utförsäljning på Calypso, lunch på Sugar Ditch och snöbus i Tomelilla.


I lördags mötte jag upp Maria för att gå på vintagebutiken Calypsos utförsäljning med femtio procents rabatt! Tusen människor på en väldigt liten yta men jag fyndade iallafall två klänningar, två brickor, ett fat, en ring och ett par örhängen. Mycket bra.


Maria hade klippt håret på morgonen och var smashing!


Sedan promenerade vi bort till Sugar Ditch för att äta lunch. Det är nämligen en av sakerna som står på vår bucket list 2014, och det blev också första saken vi bockade av.



Jag åt en vegetarisk burgare med fårost och tzatziki och massa annat. Sjukt gott.

Sedan vinkade jag hejdå till Maria och hoppade på tåget till Tomelilla. På kvällen gosade jag så mycket det bara gick med min älskade älskade Alice, hälsade på mormor och morfar och hämtade mina föräldrar på en middag.


söndagen busade vi i snön innan jag fick skjuts till Malmö av mamma.

 
Vi åkte till Ikea och jag fick ett nytt påslakan som kanske känns lite juligt men jag tycker det passar bra nu ändå. Resten av söndagen stod det tvätt, städ och planering av lektion på schemat, och det var den helgen!

tio bilder som piggar upp.

Hej. Jag ligger hemma i soffan och är sjuk idag. Väldigt deppigt. Här kommer tio bilder som piggar upp mig, och förhoppningsvis er om det behövs:
 
 
1. Ett annorlunda slut på Askungen.
 

2. En skönhetsdrottning utan tidsperspektiv.
 


3. Bitches say what?



4. Och ja, han heter Obi-Wan Kenobi.


5. Are you famous?

 
6. Hot dog.

 
7. Denna stjärnan.

 
8. Spice Girls och Eiffeltornet.
 

9. Exakt så.
 

10. Katter som ser ut som manliga modeller.

balett


För någon månad sedan frågade Maria mig ifall jag ville börja dansa balett med henne igen. Min första impuls var att svara nej, inte kan väl jag börja dansa balett igen. Jag är väl för gammal (?) för det. Men så tänkte jag att jo, jag ska visst det börja dansa igen för det är något av det roligaste som finns och jag behöver inte göra det för att bli bäst i världen utan bara för att jag vill. För att det är kul. Så ikväll ska vi på vår första balettlektion sedan gymnasiet och det är läskigt men jag tror att det ska gå bra! Och gör det inte det så är det väl inte hela världen.

reflektioner en onsdagskväll i januari

Kommer hem halv åtta efter en dag av praktik och barnpassning och hoppar direkt i duschen för jag vet att jag inte kommer orka duscha imorgon när klockan ringer lite innan sju. Dagarna blir både längre och på något vis kortare under praktiken till skillnad från skolan. Jag har haft väldigt svårt att somna om kvällarna hittills fastän jag är så trött att jag vill dö lite, så idag har jag undvikit att powernappa när det har funnits något litet tillfälle för det och hoppas att det ska hjälpa. Nu ska jag äta sen kvällsmat, titta på Sveriges mästerkock, Mia på Grötö och förbereda mig inför den första lektionen imorgon som jag är ansvarig för. Imorgon är det torsdag och snart lördag och då får jag äntligen pussa på min lilla lurvboll igen.

en lägenhet full av blommor.


I lördags fick jag tre buketter med tulpaner av Maria, Anne, Linnea och Essie. Hur fint. Jag har blandat färgerna och ställt en bukett på soffbordet.


På köksbordet står två buketter.


Förutom tulpanerna är lägenheten full av massa andra blommor just nu. Som ett bonsaiträd i fönstret.


En amaryllis som har överlevt sen julen. Fråga mig inte hur. De tre fina vaserna/burkarna med insekter på fick jag förresten i julklapp.

 
Och på soffbordet står också en hortensia som jag fick av mamma för ett tag sedan. En borde alltid ha massa blommor i sitt hem, jag tror på riktigt att det gör en lite mer lycklig. 

första dagen på praktiken.

 
Idag har denna stackars (nåja...) studenten befunnit sig på sin första praktikdag mellan 9-16. Gissa om en är trött nu efter alla intryck och efter att ha gått opp i ottan. Har iallafall haft en väldigt bra första dag i Lund med min fantastiska handledare och känner mig pepp inför de närmsta fyra veckorna! Det största minuset är dock att Alice måste vara hos mina föräldrar under veckorna eftersom jag är borta för många timmar för att hon ska klara sig själv, så nu saknar jag henne tokmycket. Men fyra veckor går fort.
 
Nu längtar jag tills klockan slår nio för då känns det okej att bädda ner sig i sängen, titta på ett färskt avsnitt Girls och sedan somna bums.

lördagskvällen


Igår hade jag bjudit in ett knippe fina personer och därför började kvällen med att jag lagade mat.


Det var lite av italienskt tema, som ni ser.


Dukade med fågelservetter.


Gott rödvin, tips tips.



När gästerna kom serverade jag förrätt som bestod av bröd stekta i olivolja och vitlök med vitlöksfärskost, körsbärstomater och basilika.


Och till huvudrätt blev det pastagratäng!


Essie var där.


Linnea.


Anne.


Och Maria.


Vi åt tills vi storknade och drack rödvin.


<3


Min lilla gulleplutt.


Till efterätt blev det vaniljkesella blandat med naturell yoghurt varvat med crumble och jordgubbar. Japp, det var gott.


Sedan tittade vi på P3-guldgalan.


Bad dem göra något gulligt.


När jag bad dessa göra något gulligt fick jag se detta.... Gulligt :)


 
Resten av kvällen lyssnade vi på beyoncé, spelade massa lekar och hade en alldeles strålande lördagskväll. Tack fina ni!

is everything ok? yeah, just need some space.

bildkällor via pinterest

torsdag.

 
Denna torsdagen började jag med att träna tillsammans med Maria och efteråt åkte vi hem till henne och hade pluggdag med avbrott för pannkakslunch, kaffe och kanelbulle. En dag som började ganska värdelöst men som blev bättre allt eftersom jag fick umgås med min bästa hela dan. Jag skrev en del på min hemtenta men blev dessvärre inte färdig så jag får skriva färdigt imorgon. Sedan är jag färdig med termin tre på lärarutbildningen, hurra för det!

kim fyller år.


Jag spenderade som sagt helgen i Tomelilla och i lördags skulle vi fira min brors födelsedag.


Mamma hade dukat fint med tulpaner.


Och servettringar.


Fina och ståtliga Kelly.


<3


Hej hej i badrumsspegeln.


Min bror Kim.


Morfar och pappa.


Fina mormor.



Gosade med katten lite också.


Sedan var det dags att äta saker från havet.


Efterätt.


Och tårta.

sista veckan på terminen, kaffe och tulpaner.


Idag började sista veckan på denna terminen och nästa vecka börjar vårterminen med att jag ska ut på praktik i en månad igen! Men innan dess ska två seminarier hinnas med och en hemtenta ska skrivas, phue. Fast det känns faktiskt väldigt genomförbart.
 
Idag läser jag kurslitteratur, dricker kaffe, bekräftar en bröllopsbokning, går på promenader med Alice i ett minusgradigt Malmö och njuter av tulpanerna som jag fick av mamma igår. Har spenderat helgen i Tomelilla med födelsedagsfirande och massa mys så nu känner jag mig redo och pepp för en ny vecka!

Ps. Det började precis snöa här. Ambivalensen inför det.

ibland måste man våga göra saker som man egentligen inte vågar, för annars är man ingen människa utan bara en liten lort.

bildkällor via pinterest
 
Nu ska jag strax iväg och göra något väldigt läskigt. Men så är det när en har lovat sig själv att vara lite mer modig och inte låta dumma rädslor stoppa en. Går det vägen, vilket inte bara beror på min prestation idag, berättar jag kanske för er senare.

en drös med böcker, en hand och monkikläder.


Här kommer ett till inlägg med saker jag fick i julklappar!

Wooden hand från Hay och boken Urban Vintage.


Två kokböcker i form av Mia Öhrns Franska bakverk och Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning.


Tredje delen av Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar, Välkommen till den här världen av Amanda Svensson och Om att älska av Michaela Forni.


Sist ut av böckerna var denna serien i Albert Bonniers klassiker som alla handlar om kvinnors villkor. Madame Bovary av Gustave Flaubert, Glaskupan av Sylvia Plath, Under det rosa täcket av Nina Björk och Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall.

Alla böckerna, och handen, fick jag av min snälla mamma. Jag, som älskar att läsa, fick en tusenlapp att handla böcker för. Då blev det dessa ovan.

 
Och så fick jag tre klädesplagg från Monki.


En mörkblå plisserad långklänning av mig själv och en blå bomberjacka från min bror.

 
Och en lång kappa/kofta från mina morföräldrar. Dör lite på den.

always be yourself. unless you can be beyoncé. always be beyoncé.


min stil 2014.


Dagarna innan nyår satt jag och tittade igenom min stilmapp på pinterest för att få inspiration rent klädesmässigt inför 2014. Att reflektera över vilka saker jag redan har men som jag vill använda mer och vad jag skulle vilja investera i. Inte för att denna listan är hugget i sten, ens stil kan ju förändras väldigt många gånger under ett år, men lite såhär tänker jag:

Vad jag redan har men som jag vill använda/börja använda mer
- bomberjackorna
- pilotsolglasögon
- runda solglasögon
- sneakers
- randig klänning
- platåskor
- vita converse
- långärmad svart vid klänning
- blingiga örhängen
- kimonos
- rött och rosa läppstift
- mina låga docs, som jag fortfarande måste gå in i
- den perfekta svarta hatten
- bruna skinnhandskar (när de är söndriga borde jag klippa av fingertopparna)

Vad jag vill investera i
- en blå/vit flanellskjorta
- långa t-shirtar utan och med tryck
- en svart långklänning med kort ärm
- en lång vit blus
- en skjortklänning med kort ärm
- en lång leopardkappa
- en v-ringad tröjklänning
- mörkblå och ljusgrå sweatshirts
- en luddig jacka
- svartglittrigt nagellack
- eyeliners i festliga färger, exempelvis silver eller guld
- mörkrött läppstift

take a bath, arne jacobsens tea towels och en karaff.


Ett skepp kommer lastat med fler julklappar, denna gången till köket!


Först ut är Pols Pottens teservis take a bath som har stått på min önskelista i flera år.


Fyra damer som tar ett bad i varsinn tekopp.


Visst är de ljuvliga?

 
Och så fick jag även av mina föräldrar Arne Jacobsens tea towels med bokstäver på och en sjukt fin karaff!

goals: be happy

bildkällor via pinterest

Helgen har varit lugn, så väldigt lugn. Igår var jag på morgonyoga med Maria och förutom det har jag tittat på serien bomb girls (se!), fått cykelpunktering och fått det reparerat, fixat i lägenheten, tagit promenader med Alice, tänkt på vad jag vill göra iår, lagat mat och börjat på en hemtenta som ska vara klar om två veckor.

Jag kände mig stressad innan jul och trodde inte att jag skulle hinna slappna av under julledigheten. Men det har jag verkligen gjort. Och jag har hunnit göra i princip allt som stod på min ledighetslista, förutom att rensa mejlen men det tänkte jag ta tag i under kvällen. Detta får bli sista lediga dagen fastän jag inte ska till skolan förrän på torsdag. Imorgon ska jag komma igång med träningen och fokusera mer på plugget än fiktiva tv-världar. Det blir bra.

Dagarnas skum/L'ecumes des jours

 
Igår var jag på bio med Maria och såg filmen Dagarnas skum, eller L'ecumes des jours som är originaltiteln. Sådär underbart knäpp och franskt finurlig med en vacker och genial Audrey Tautou i huvudrollen. Bor en i Malmö visas den på biogaf Spegeln som är en av Sveriges första kravmärkta biografer och som dessutom A-märker sina filmer, bra grejer alltså!

valposter, bästisklappar och pastellboxar.


Jag tänkte börja så smått att visa mina finfina julklappar jag fick förra veckan, och först ut är en canvasposter med valar som jag gav mig själv! Den är köpt på webbutiken Le Kiosk och på deras hemsida står det såhär:

"Vid Atlanten i Porto, Portugal har portugisiska paret Joao och Raquel sitt lilla boktryckeri där de tillverkar planscher och anteckningsböcker i finaste vintagestil. Allt görs förhand och de använder bara miljövänligt bläck och 100% återvunna material. De har här gjort en reproduktion av en gammal skolplansch som de målat med vattenfärger. För rätta retrokänsla har de gett dem en gulnad färgton och lagt in små fläckar här och där så att det ska se ut som de hängt med sedan Gammelfarfar satt i skolbänken långt före surfplattornas tid!"

Fint.




Från min bästa Maria fick jag en vacker karaff, stor necessär, lösögonfransar och ett fint fjäderarmband.



Och sist för denna gången är dessa boxarna som jag önskade mig från H&m home och fick av mamma i julklapp. Ja, de är nog egentligen tänkta till barn men jag tyckte de var så himla himla fina så det tänker jag inte bry mig om. Så extremt drömmiga i mjuka pastellfärger.

gott nytt år!

Jag hade världens bästa nyårsafton igår, och det såg ut ungefär såhär.


Jag åkte hem till Maria vid tretiden för att hjälpa henne inför kvällen. Vi började med att duka upp ett långbord i hennes vardagsrum.


Konfetti överallt.


Blommor i små vaser jag hade tagit med.


Udda porslin i en fin mix.


Guldserpentiner. Kan ha gått lite bananas över hela lägenheten, inklusive toaletten, med dessa.


Tusen bilder på dukningen men vi blev så nöjda.


Så bra förutsättning inför en strålande kväll.


Sedan var det dags att göra vid oss innan vi började på maten.


Lösögonfransar på.


Tillsammans med en rymdklänning och rosa läppstift var min nyårsuniform.


Gästerna kom när klockan slog sju.


Maria hade köpt minichampagneflaskor som fördrink. Genialiskt.


Emelie.


Linnea och halva Essie.


Maria.


Moi.



Sanne och Anne.


Och Jojo!


Så var det dags för förrätt. Toast med rödbeta, chevréost och valnötter. Omg.



Vi pratade om nyårslöften och var överens om att krossa patriarikatet borde stå högt på listan.


Gulliga.


Mer konfetti åt folket.


Sedan åt vi huvudrätt som bestod av marinerad tofu (<3), hasselbackspotatis, kengisås, rotfrukter i ugn och sallad. Kan ha varit den perfekta kombinationen av mat, alltså.


Dessa två alltså. <3


Dricker vinet.


Hängde i köket lite.


Så tacksam över att Alice har så många mostrar som tar hand om henne.


Sedan var det dags för ett nyårzquiz som jag och Maria hade gjort!


Team Riot girls och Girls riot.


När vi hade quizzat färdigt åt vi efterätt!


Glace au four. Så extremt gott?


Så blev klockan midnatt och då sa vi hejdå till 2013 och hej till 2014 med fyrverkerier, kramar och bubbel!

 
Sedan dansade jag resten av natten med dessa fantastiska personerna. Kunde på riktigt inte haft ett bättre nyår!

RSS 2.0