bra post

onsdag

Idag fick jag sjukt bra post! Bland annat ett inbjudningskort till min favorit som fyller två år och ska ha kalas. Galet att hon börjar bli så stor.

onsdag

Och så fick jag ett brev där det stod att jag hade fått ett stipendium på 3000 (!!!) kronor från Malmö Högskola!

onsdagonsdag
 
Det firade jag med ett glädjeskutt och några skivor melon innan det var dags att plugga vidare igen. Nu har jag läst igenom all litteratur (!) som vi har till tentan och ska bara sammanställa alla anteckningar när jag kommer hem på lördagkväll och sedan börja nöta nöta nöta. För jag tänker minsann klara av den där tentan om jag så ska behöva plugga dygnet runt innan (vilket det känns som att jag har gjort de senaste veckorna).

Nu ska jag packa färdigt och imorgon bär det av till Göteborg för lite välbehövlig ledighet med min finfina mamma!

göteborg

Hej! Är mitt inne i tentahets just nu så jag är medveten om att här inte är så kul inne. Men på tisdagkväll nästa vecka är tentan genomförd (och förhoppningsvis godkänd) vilket innebär sommarlov! Tror inte ni förstår hur mycket jag längtar. Men först ska jag lära mig allt (nåja) om de fem världsreligionerna samt ursprungsfolkens religioner. Gulp.

Har dessutom varit så smart att boka in en Göteborgs-tripp med mamma nu på torsdag-lördag (vet inte hur jag tänkte när jag visste att jag skulle ha tenta några dagar efteråt, men men yolo osv) fast det ska faktiskt bli skönt och kul att åka iväg några dagar. Därför tänkte jag höra med er ifall ni har några göteborgstips? Typ roliga affärer, bra restauranger, mysiga fik, fina platser att se osv osv. Tipsa mig!
 
roadtrip till västkusten med mamma och pappa!roadtrip till västkusten med mamma och pappa!roadtrip till västkusten med mamma och pappa!roadtrip till västkusten med mamma och pappa!

mammorna och eu-valet.


Glöm inte att ge kärlek till era mammor idag och att rösta i eu-valet! Två extremt viktiga saker. 

I wish someone would love me as much as Kanye West loves Kanye West

bildkällor via pinterest

mammabesök på en helt vanlig måndag.

måndag

I måndags fick jag besök av min fina mamma strax efter lunch och vi bestämde oss för att göra en typiskt tråkig dag till något mysigt istället! Så vi fikade i parken, gick timmeslånga promenader med Alice och på kvällen hällde vi upp varsitt glas rött och lagade...

måndagmåndag

... pulled turkey! Så sjukt gott var det.

måndagmåndagmåndag

Resten av kvällen tittade mamma på ishockey och jag satt bredvid med dator och hörlurar och tittade på webtv istället. Mycket bra start på veckan!

Linnea fyller år.

Linnea fyller år!

I lördags fyllde fina Linnea år och på kvällen firade vi henne! När vi kom dit välkomnades vi av bål och småplock, sjukt gott.

Linnea fyller år!

Tomater med brie och basilika.

Linnea fyller år!

Oliver.

Linnea fyller år!

Och melon med brie. Mmmm.

Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!

Maria, Sanne, Anne och Essie!

Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!

Partypynt.

Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!

Lite senare var det dags för tårta och födelsedagssång.

Linnea fyller år!Linnea fyller år!

Med bland annat jordgubbar och chokladpudding <3

Linnea fyller år!

Födelsedagscheyen.

Linnea fyller år!

Maria sjöng med inlevelse.

Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!Linnea fyller år!

Och så fick vi lyssna på en liten minikonsert. Så bra kväll!

the tube club på far i hatten

the tube club på far i hatten!

Efter en fredag som hittills hade innehåll av att bli bjuden på frukost av min gamla fotokursare Johanna, röstning i eu-valet (rosa, såklart) och en tre timmars föreläsning om buddhismen cyklade jag bort till Far i hatten på kvällen.

the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!

Hade sällskap av gulliga Anne och Felicia.

the tube club på far i hatten!

Vi skulle nämligen gå på The Tube Club där min begåvade vän Linnea skulle spela och Maria skulle köra på några låtar!

the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!

Är kompis med en rock-star.

the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!the tube club på far i hatten!

Det var så himla himla bra. Linnea sjöng massa nya fantastiska låtar som jag inte hört innan och när Maria körade blev det om möjligt ännu bättre. Efter ett glas mousserande rosé och en rabarberdrink cyklade jag hem tidigt till min lilla räv och tittade på säsongsavslutningen av vampire diaries som slutade sämst. Åhå.

det fanns en värld av is i hjärtat mitt, du startade en lavin när du gav mig ditt

Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!

Efter att ha filmat till ett grupparbete hela onsdagen kom min bästa Maria hem till mig med mat och sedan satte vi oss på bussen till Lund. När vi kom fram var vi såhär glada...

Kent på Mejeriet!

... för vi skulle nämligen se Kent på Mejeriet! Alltså känslan av att på riktigt ställa sig i kö en timme innan insläpp till en konsert. Har liksom inte hänt sedan jag var ung och svår.

Kent på Mejeriet!

Vi ringde Emelie och Sanne för att fråga vart de höll hus.

Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!

Jag hade en kent-tygpåse kvällen till ära.

Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!

Sedan dök dessa två gullisarna upp.

Kent på Mejeriet!

Världsbra gäng som jag drack öl och cider med i kön för att komma i pepp-stämning.

Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!
Kent på Mejeriet!

Så förväntansfull inför en kväll med världens bästa band bredvid min bästis.

Kent på Mejeriet!

Vid nio var det dags.

Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!Kent på Mejeriet!

Och de närmsta två timmarna fick vi uppleva en intim klubbspelning med en bra blandning av nya och gamla låtar och extasen när de avslutade med mannen i den vita hatten som de hade sagt att de inte skulle spela denna turnén.

Det är så knäppt och underbart att jag fortfarande är så förälskad i detta bandet som jag började lyssna på 2002 när de släppte albumet vapen & ammunition. Så mycket som har förändrats sedan dess, så mycket jag har förändrats. Men kärleken till Kent är bestående och jag vet på något sätt att det alltid kommer att vara så. Att deras musik alltid kommer att betyda så oerhört mycket.

grupparbete

grupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbetegrupparbete

Tänk att en kan ha så kul när en gör grupparbete en onsdag tillsammans med tre fina personer.

jag kan liksom bara inte låta bli

 
När jag cyklade hem från skolan häromdagen cyklade jag förbi en lyktstolpe med detta fina citatet. När jag såg att LdB har en postertävling där en kan vinna en resa till Paris tyckte jag att det var ett passande citat att återanvända!

Nedan ser ni mitt bidrag i tävlingen och ni får hemskt gärna rösta på mig! Klicka på bilden för att komma till tävlingen, och det går bra att rösta varje dag om en nu orkar göra det. Jag blir extremt glad ifall om ni vill rösta åtminstone en gång <3

 

anna och storma

frukost med anna och stormafrukost med anna och stormafrukost med anna och storma

Imorse kom dessa gulliga, Anna och Storma, på besök.

frukost med anna och storma

Vi åt frukost.

frukost med anna och storma

Och lekte och hade det mysigt några timmar innan jag cyklade till jobbet.

frukost med anna och stormafrukost med anna och stormafrukost med anna och stormafrukost med anna och stormafrukost med anna och storma

Och det är fint hur någon kan förändra ens liv totalt. Även om hon heter Storma så vet jag att hon är allt annat än en storm för dig. För det är hon som gör att du äntligen kan känna dig lugn. Att allting äntligen är självklart. 

my perfect day has nothing to do with the weather or what i'm doing. my perfect day is whenever i'm with you.

Jag har haft en helt magisk helg och träffat flera av mina bästa personer. En extrem kontrast till den dåliga starten på veckan, med andra ord.

På fredagen var jag först i skolan några timmar och pratade om allt annat än vi skulle i vår lilla grupp, kanske lite slöseri med tid men väldigt trevligt. Efter lunch mötte jag upp fina Ellen, min gamla bästis från mellanstadiet. Vi åkte hem till mig och fikade, pratade, gosade med Alice och drack vin innan vi skildes åt. Det är så extremt fint att det kan gå ett år sedan vi sågs sist men att det känns helt naturligt att träffas ändå.

världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!

Jag mötte sedan upp Linnea för att äta falafel innan vi gick till Anna där Maria också väntade.

världsbra fredag!

Anna och hennes pojkvän Johan har precis flyttat in i en helt underbar lägenhet.

världsbra fredag!

Så det skulle vi såklart skåla för.

världsbra fredag!världsbra fredag!

Linnea och Maria.

världsbra fredag!

Anna.

världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!

Skål!

världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!världsbra fredag!

Resten av kvällen åt vi chips, spelade spel, drack vin, lyssnade på musik och skrattade. Tacksamheten över att få ha dessa personerna i mitt liv.

partners in crime

På lördagen tittade jag på Harry Potter med min kusin Frida och på kvällen cyklade jag och Alice till Maria för att titta på Eurovision song contest. Gav min bästa bästis ett brytarmband där det står partners in crime. För att hon är min allra bästa partner in crime.

Avslutade sedan helgen med söndagsfrukost och promenad i pildammsparken med mamma och på kvällen tittade jag på Sunes sommar och blev nostalgisk. Ingen söndagsångest så långt ögat kunde nå.

så var är vi nu. så var är vi nu idag. är det någon här som ser en väg tillbaka. vad du betyder för mig. vad jag betyder för dig. är det någon här som vet?

Som alltid flyr jag till musiken.
Den enda plats där jag är jag.
En plats med enkla raka regler.
Där de stora drömmarna är lag.
 
Jag längtar så otroligt mycket tills nästa vecka när jag ska få se Kent live igen. Än så länge är jag mest fäst vid låten var är vi nu på det nya albumet.
 

orange is the new black season 2

 
En av mina favvoserier, Orange is the new black, är tillbaka med säsong 2 den 6 juni!!! Peppen och längten på det.

cry a river. build a bridge. get over it.

Herregud vilken deppig vecka detta har varit hittills. I måndags vaknade jag upp med en extrem mensvärk (som har suttit i, om än trappats ner, sedan dess) och har dessutom blivit ännu mer förkyld förutom min härliga pollenallergi. Så jag fick dessvärre skippa vårruset i måndags vilket känns så sjukt trist, men samtidigt realistiskt eftersom jag knappt har kunnat träna eftersom jag har varit sjuk typ hela våren (känns det som).
 
Men nu, nu är det jag som tar kontroll och gör denna veckan bättre.
 
 

belle epoque


Att sitta på Belle Epoques uteservering första lördagen i maj tillsammans med sin bästis och prata om Paris. Tack livet.

not all those who wander are lost.

lördag
bildkällor via pinterest

Vaknade relativt utvilad, gick en halvtimmes promenad med Alice och nu ska jag plugga någon timme och städa innan det blir tidig kväll och jag ska möta upp Maria för butiksinvigning av en secondhandaffär och ett glas på en uteservering. Kan inte begära så mycket mer av denna lördagen. 

Och denna stunden. Just nu. Nyduschad med en kaffekopp bredvid datorn, en hund som sover i soffan och solen lyser in genom fönstret. Livet alltså.

sjuttontimmarsfesten.

valborg!

Världens bästa valborg började med att klockan ringde halv sju och så var vi i Lunds stadspark klockan åtta på morgonen. Här knäcker Linnea den första ölen!

valborg!

Vi var inte ensamma. Tydligen hade det varit 30 000 personer i parken denna dagen, galet.

valborg!

Qusingen.

valborg!

Vi hade med oss knytisfrukost och åt mackor, pannkakor, jordgubbar, kladdkaksmuffins, potatissallad och massa annat gott.

valborg!

Bubbeldags.

valborg!valborg!valborg!valborg!valborg!valborg!

Skål!

valborg!valborg!

Njuter som ni ser.

valborg!valborg!valborg!valborg!valborg!

Ljuvlig start på dagen.

valborg!valborg!

Maria satt på min högra sida och glittrade, som vanligt.

valborg!valborg!valborg!valborg!

En gullis.

valborg!valborg!valborg!valborg!

Linnea och Essie.

valborg!valborg!valborg!valborg!

Vi satt mitt i solen och det var helt galet varmt. Sommar!

valborg!valborg!valborg!valborg!

Gulliga.

valborg!valborg!

Dans.

valborg!valborg!

Och kärlek.

valborg!valborg!valborg!valborg!

<3

valborg!valborg!

På eftermiddagen tog vi tåget tillbaka till Malmö, köpte lite mat och satte oss på Marias balkong.

valborg!valborg!

Finfint sällskap.

valborg!valborg!

Jag och Maria delade på en flaska av Hannah & Amandas rosévin.

valborg!valborg!valborg!

Blåste bubblor.

valborg!valborg!valborg!

Resten av kvällen spelade vi jenga och hade allsång till Håkan Hellström innan jag i sällskap av Linnea och Essie började gå hemåt vid midnatt med ett snabbt stopp för lite mat. Efter sjuttontimmarsfesten somnade jag så fort jag lade huvudet på kudden och det var en i raden av det fantastiska konceptet valborg.

RSS 2.0