när två ska bli tre.

Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014
Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014Gravidfotografering i Staffanstorp med Martina och Pelle!Gravidfotografering i Staffanstorp september 2014
Fotograf: Sandra Berg
 
Under ett bröllop i somras hamnade jag under middagen bredvid ett par som var gravida och vi började prata om hur roligt det hade varit att göra en gravidfotografering. Ett tag senare kontaktade de mig och ville ha graviditeten och första tiden med barnet dokumenterat, så kul! I slutet av september bokade vi in första fotograferingen och här kommer några bilder från det tillfället. Visst syns det hur kära de är och hur mycket de ser fram emot att den lille krabaten kommer ut? 
 
Idag åkte jag till Staffanstorp igen för att fotografera sista gången innan det är dags för förlossning i början av nästa år. Så fint att få följa med en liten bit på deras resa. 
 
Är ni intresserade av att boka en fotografering? Mejla till sandra.berg@hotmail.com så pratar vi vidare där. 

ännu en podcast där två vänner som råkar ha samma efternamn snickesnackar om livet.

Hurra, nu finns podden på itunes också! Sök på Sandra och Marias podcast, så hittar ni första avsnittet där. Vi är helt överlyckliga över att så många redan har lyssnat! Skriv gärna en rad i en kommentar ifall ni är en av dem, vore så kul att veta vem ni är :) 
 

podcastinspelning och bowling förra lördagen.

premiärinspelning av podden och bowling!premiärinspelning av podden och bowling!premiärinspelning av podden och bowling!premiärinspelning av podden och bowling!premiärinspelning av podden och bowling!
 
Några få och oskarpa bilder från förra lördagen när jag och Maria spelade in första podden och efter det drack vi vin och bowlade med ett fint litet gäng! 
 
Så trött på mitt 50 mm 1.4 objektiv som det nästan är omöjligt att få skarpa bilder med (som ni ser ovan). Nu är det jag som sparar ihop till ett 1.2! 

sandra och marias podcast avsnitt 1

Här har ni resultatet av vad jag och Maria spelade in innan vi bowlade i lördags - en podcast! Vårt allra första avsnitt som handlar om varför Maria spelar in podden utan byxor, om ångest och dödsångest och om hur svårt det är att svara på frågor från en blogglista. Om vad som är bra och dåligt med svt's tv-program Gift vid första ögonkastet och hur det kan komma sig att jag inte är rädd för någonting. 
 
Skulle bli så himla himla glad ifall ni ville spendera en timme med oss i hörlurarna! Skriv gärna till oss ifall ni har lyssnat och ifall ni vill att vi ska prata om något särskilt under nästa podcast eller vill att vi ska svara på en fråga. Avsnittet blev lite väl långt och ljudet är väl sådär, men det kommer bli bättre jag lovar. Och så kommer den förhoppningsvis upp på itunes inom några dagar, men annars kan ni lyssna via spelaren här nedan. Arrrrh detta är så pirrigt! Men galet kul såklart! 
 
 
I slutet pratar jag om ett youtubeklipp som ni kan titta på här nedan: 
 

stockholm håller andan till toner av Forever young. två hjärtan som förstört varann, en natt då alla ljus försvann.

 
Tips på svinbra låt. 

be brave enough to travel the unknown path, and learn what you are capable of.

bildkällor via pinterest
 
HEJ och förlåt för världens sämsta blogg för tillfället. Bloggen får tyvärr prioriteras efter förberedelse av lektioner och annat. Här kommer veckans schema några dagar för sent: 
 
- i måndags började jag veckan med att hålla i en religionslektion samtidigt som jag blev bedömd av min handledare från högskolan. gulp. men det gick väldigt bra, jag är supernöjd! på kvällen var jag på terminens sista balettlektion och det var sjukt kul som vanligt. 
- igår fick jag njuta av en ljuvlig sovmorgon och så avslutade jag tisdagen med världens härligaste yogapass. så otroligt skönt att få sträcka ut kroppen och vara i nuet under en timme. 
- idag ringde klockan vid den okristliga tiden sex och ikväll ska jag hänga, mysa och plugga med anna! 
- imorgon håller jag en lektion på förmiddagen och efter det tänkte jag köpa en ljusstjärna att ha i mitt fönster plus köpa födelsedagspresent till min kusin Johanna.
- på fredag är det någon slags kompetensutvecklingsdag-tjohejsan på praktiken och på kvällen ska jag till Staffanstorp för att fira Johannas födelsedag med middag!
- lördagen börjar med gravidfotografering i Staffanstorp (det är inte ofta en är i Staffanstorp TVÅ gånger på en och samma helg) och sedan ska jag till Tomelilla och mysa fram tills söndagen. 
- söndagen är superlugn med tvätt och tvserier. Och så ska jag såklart julpynta lägenheten, första advent ju! 

"du kommer att bli en jättebra lärare"

När min handledare på praktiken spontant säger till mig att jag kommer att bli en jättebra lärare, med betoning på jättebra. Att få höra det från en person som jag ser upp till väldigt mycket gjorde min fredag. 

när det kändes under förra veckan.

 
- när jag pratar med min bästis i telefon en helt vanlig torsdagskväll och vi skrattar i vardagen tillsammans. 
 
- när jag träffade religionsklassen jag ska undervisa för under praktiken och en elev frågar hur länge jag ska stanna, varpå jag svarar fyra veckor och hen utbrister "åh, fy vad kul!" med ett leende. 
 
- när mamma skickar bilder på Alice varje dag. 
 
- när jag yogar tillsammans med femhundra människor på amiralen under ledning av ljuvliga Yogagirl som säger om och om igen att allt vi någonsin behöver har vi i inuti oss, i vårt hjärta. 
 
- när en lång måndag blir roligare av sms från Joanna. 
 
- när jag varsamt slår in de tre första julklapparna och längtar så otroligt mycket till julen. 
 
- när jag sitter i personalrummet på fredagen efter lunchen och läser bloggar med bon iver i hörlurarna och hör ett dovt sorl av samtal jag inte tar del av men som ändå blir ett trevligt sällskap. 
 
- när jag åker till Tomelilla efter första praktikveckan och möts i dörren av tusen pussar från Alice. 
 
- när jag tittar på veckans avsnitt av Filip och Fredriks ska vi göra slut och tårarna rinner när paret som kämpar för att hålla ihop springer ut i sjön för att nakenbada och får en glimt av peronerna de blev kära i för länge sedan. 
 
- när jag spelar badminton med tre fina vänner för första gången sedan gymnasiet och det är så jävla roligt. 
 
- när jag får träffa elever på praktiken som jag har fått följa från att de gick i ettan och nu i trean, och får se hur mycket de har växt som personer. 
 
- när jag spenderar söndagen i soffan med min fina Anna bredvid mig och fastän vi inte säger ett ord till varandra utan har fokus på plugg så känner jag mig så trygg och varm bredvid henne. 
 
- när jag är påväg hem efter en ljuvlig lördagskväll hos Linnea och Essie och trillar halvt med cykeln på grund av klackskor och en flaska bubbel i kroppen. aj. 
 
- när jag sover hos mina föräldrar i Tomelilla på fredagsnatten och mamma väcker mig för att hon inte får tag på pappa. och jag får upp hemska bilder i mitt inre och skulle nog inte klara av om det skulle hända. 

and I will be nowhere if not with you.

bildkällor via pinterest
 
Då var det dags för vecka 47 och andra veckan på praktiken! Den ser ut såhär: 

- Idag har jag haft ansvar för min första lektion! Det blev en religionsintroduktion om hinduismen, vilket var väldigt kul men lite pirrigt såklart eftersom det är första lektionen för denna praktiken. Men det gick bra! Och så har jag dansat balett som vanligt på måndagskvällarna och druckit thé framför finalen av kockarnas kamp. Nu ska jag kasta mig i sängen och titta på säsongspremiären av Historieätarna (!!!) innan jag somnar. 
- Imorgon har jag sovmorgon vilket ska bli helt underbart och på kvällen ska jag på flex med Maria. Känner att jag kommit in i ett träningsflow nu vilket känns väldigt härligt! 
- Onsdagkväll blir det barnvaktjobb och annars praktik på dagen. 
- Torsdag borde, förutom på praktken, verkligen ägnas åt storstädning av denna kaoslägenheten. 
- Fredagen är den längsta på praktiken, suck. Efteråt åker jag till Tomelilla och myser med min lilla pälsboll fram tills lördagförmiddag. 
- På lördagen åker jag hem till Malmö igen och på kvällen ska vi dricka öl och bowla! Woop woop! Jag och Maria ska träffas en stund innan och göra något som ska bli sjukt kul, men det får ni veta mer om när det är gjort!!! 
- Söndagen är lugn som vanligt. En ganska vanlig vecka utan extraordinära inslag, ganska skönt faktiskt! 

födelsedagsbrunch på Ystad saltsjöbad

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

För två söndagar sedan fyllde min pappa år och det firade vi med brunch på Ystad saltsjöbad! 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Jag började med en frukosttallrik där det bästa såklart var pannkakorna. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Familjen <3

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Efter ytterligare en tallrik med lite mer matiga rätter (kräftor <3) var det dags för detta himmelriket. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Små cupcakes. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Macarons. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Chokladfontän!!!

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Plus munkar, äppelkaka och frukt. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Var tvungen att fotografera den fina tapeten också. 

Det var någon som kommenterade och ville att jag skulle skriva om hur brunchen var, så här kommer lite kort om det. Det jag vill ha på en brunch är framförallt frukostalternativ och det var kanske inte super mycket att välja på när det gällde det. För mig som inte äter skinka osv fanns det bara ost, så det hade varit kul om det fanns fler pålägg att välja på. Matalternativen var helt okej, men inte mer än så. Höjdpunkten var definitivt dessertbordet, förmodligen mest av estetiska skäl. På det stora hela en trevlig och lyxig upplevelse! 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Något av det bästa är ju också att detta finns precis utanför dörren. Så vi tog en promenad på strandkanten. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Fina mamma. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Och jag. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!

Pappa. 

familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!familjefirande av pappas födelsedag med brunch på YSB!
 
Det är verkligen något fantastiskt med hav och vatten. 

fint från urban outfitters

bildkällor via pinterest
 
Råkade fastna inne på Urban Outfitters hemsida häromkvällen och hittade SÅ MYCKET FINT. 
 
1. Cirka världens finaste smyckeshängare i form av en bisonskalle. 
2. Ett stjärndiadem. Tänk vad fint till nyår! Eller alla andra dagar på året. 
3. Astrologismyckeshand.
4. Noshörningsbokstöd. 
5. Valkrok. 
6. Transparent paraply. Funderar att investera i ett sådant till bröllopsfotografering, ifall en skulle ha otur med vädret. 
7. Stjärnhårspänne. 
8. Läderrem till kamera. 
9. Hängande terrarium. Så himla fint. 
10. En liten guldpyramidlåda att ha smycken, eller annat fint, i. 

recept; fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

För ett tag sedan gjorde jag denna fantastiskt goda fisksoppan med saffran som jag tänkte dela med mig receptet av! 

Till fyra personer behöver du: 
- 400 g lax (funkar även med annan fisk, typ torsk)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 morötter 
- 7 dl fiskbuljong (vatten + fond/tärning) 
- 20-30 körsbärstomater
- 3 dl grädde
- 1 pkt saffran
- 200 g räkor
- 1-2 msk pressad citron

Gör såhär: 
Tärna och salta fisken (alltså torrimma fisken). Finhacka lök och vitlök samt skiva morötterna. Fräs löken och morötterna i en kastrull/gryta i några minuter och häll sedan på buljongen och låt koka i 10-15 min. Tillsätt sedan halverade tomater, grädde, saffran och fisken, låt sedan sjuda tills fisken är klar (ca. 5-10 min). Lägg i räkorna i slutet så att de precis hinner bli varma och smaka sedan av med citron, salt och peppar. Klart! 

Fisksoppa med saffran
 
Ikväll ska jag laga den till min mamma och så ska vi äta den med bubbligt vitt vin till. <3

kobra om transrevolutionen och mens.

Måste tipsa om två bra avsnitt av Kobra som jag har sett på sistone: 
 

Det första handlar om transrevolutionen, att transpersoner blir allt mer synliga i populärkultur och politik men att de fortfarande är en väldigt utsatt grupp. 
 

Det andra avsnittet handlar om något som hälften av jordens befolkning har erfarenhet av - mens! Det är fortfarande ett väldigt känsligt ämne för många men här ifrågasätter de ifall tabut håller på att försvinna. Själv försöker jag att bli mer öppen när det gäller mens, till exempel genom att inte smussla med tamponger och prata högt om det oavsett var jag är. Det är ju verkligen ingenting att skämmas för eller hålla hemligt. 
 
Båda avsnitten finns att se via svtplay. 

nya dojjs

Nya skor från Nelly

För ett tag sedan klickade jag hem två par höst/vinterskor från Nelly som jag tycker mycket om. 

Nya skor från Nelly

Dessa kommer från Nellys egna märke och kommer invigas när det har blivit lite kallare. Himla bra pris och så känns de varma och gosiga. 

Nya skor från Nelly
 
Och så dessa bootsen från Vagabond som jag älskar. Har använt dem nästan varje dag sedan jag köpte dem! 

origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken

Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!

För två tisdagar sedan var jag på origamikurs med Up the wooden hills hos Formfröken

Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!

Formfröken har cirka världens finaste butik och en vill köpa ungefär allt därinne. 

Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!

Vi blev bjudna på fika innan workshopen drog igång. 

Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!

Sedan var det dags att vika järnet. Det var pilligt, svårt, frustrerande emellanåt, roligt och meditativt. 

Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!

Här är min första origamiboll ever! Fin va!!!

Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!Origamiworkshop med Up the wooden hills hos Formfröken!
 
Här står gulliga Lisa Marie som är designern bakom Up the wooden hills. SÅ rolig och trevlig kväll! 

vecka 46.

bildkällor via pinterest
 
Hej måndag och vecka 46! Den ser ut såhär: 

- Idag börjar min fyraveckorspraktik på en gymnasieskola i Lund! Hittills har jag hängt med min fina handledare och fått träffa klassen som jag ska undervisa religion för under de kommande veckorna. Ikväll är det balett och sedan är jag nog så trött efter världens längsta dag så det blir säkert supertidig sömn. Skönt. 
- Efter praktiken imorgon ska jag på Yogagirls yogapass på kvällen! Alltså njutet på det. Yogagirl kommer till Malmö för att hålla i en yogaklass och jag har sett fram emot det så himla mycket. 
- Onsdagen avslutas med badminton! Gud, har ej spelat det sedan gymnasiet och då tyckte jag det var värdelöst eftersom det aldrig blev något ordentligt spel när bollen (eller vad det nu heter?) åkte i marken jämt. Men nu ska jag ge det ett nytt försök med Linnea, Maria och Anna! 
- På torsdag har jag bara praktiken inplanerat och efter det ska jag ta det lugnt. 
- Efter praktiken på fredag kommer mamma och Alice på besök! Vi ska äta supergod fisksoppa och dricka bubbligt vin till maten och dagen efter ska vi gå på stan. Mys. Herregud vad jag ska gosa med min lilla räv. 
- Resten av helgen är oplanerad förutom tvätt och allt annat som nog inte hinns med innan i veckan. 

min lilla älskling.

 
Eftersom min praktik börjar på måndag har Alice flyttat in hos mina föräldrar en månad framöver. Jag är evigt tacksam över det, men kommer sakna att komma hem till någon som alltid blir glad över att se en och att gosa in sig i hennes varma päls. Min lilla älskling. 

Nadja Wedin

Print av Nadja WedinPrint av Nadja Wedin

När jag satt och rensade bland gamla tidningar hittade jag detta printet av Nadja Wedin som jag totalt hade missat. Det åkte upp ovanför sängen. 

Muggar från Hemtex med mönster av Nadja Wedin

Vilket gjorde mig påmind om hennes temuggar hon designat för Hemtex som jag hade kikat på men inte köpt. Så då gjorde jag det helt enkelt. 

Muggar från Hemtex med mönster av Nadja WedinMuggar från Hemtex med mönster av Nadja Wedin
 
Så himla fina med blommor, fåglar, bin och fjärilar. 

Romeo och Julia på operan.

Romeo och Julia på operan med Maria!

För två lördagar sedan samlade jag ihop min trötta kropp efter en dag på bakluckeloppis och tog en bild (snarare femtusen, men denna blev mest ok) innan jag cyklade för att möta upp Maria vid Malmö Opera

Romeo och Julia på operan med Maria!Romeo och Julia på operan med Maria!
 
Det var en kall och regnig lördagkväll men vi skulle gå på opera för första gången så humöret var på topp. 
 
Romeo och Julia på operan med Maria!

Vi skulle se Romeo och Julia

Romeo och Julia på operan med Maria!

Mitt eminenta operasällskap. 

Romeo och Julia på operan med Maria!Romeo och Julia på operan med Maria!

Och så dog inte helt oväntat Romeo och Julia i slutet och det hela var verkligen en häftig upplevelse. Jag är glad att det var en historia som en känner igen sedan innan, tror det hade varit rörigt att förstå annars. Men alltså, så grymma operasångare och sångerskor, och musikerna var fantastiska. Och nu kan vi checka av ett operabesök från vår bucketlist för 2014! 

för att vi kommer alltid att finnas kvar.

tatuering!!!

Igår mötte jag upp Maria på kvällen för att gå till tatueringsstudion Malört. Maria frågade nämligen mig för ett tag sedan ifall jag ville göra en vänskapstatuering med henne. Klart att jag ville, så himla himla fint ju. Och igår var det alltså dags! 

tatuering!!!tatuering!!!
tatuering!!!

Och här satt vi innan och var nervösa men sjukt peppade. 

tatuering!!!

Såhär blev min!!! Vi gjorde alltså evighetstecknet, för att vi alltid kommer att finnas kvar. 

Detta var ju min första tatuering så jag var ganska nervös innan eftersom jag inte visste vad jag skulle förvänta mig. Men det var faktiskt inte så farligt. Det gjorde ont, men det var helt klart hanterbart. Sedan gjorde ju jag världens pyttegrej på inte så jättekänsligt ställe, så det är förmodligen därför det inte var så hemskt. Men om jag jämför med min septum så var den, alltså piercingen, hundra gånger värre. 

tatuering!!!

Såhär blev fin Marias! Vi gjorde samma fast på olika ställen. 

hearts are wild creatures, that's why our ribs are cages.

bildkällor via pinterest
 
Herregud vilken helg, och vilken vecka. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Vi behöver inte gå närmare in på det, men så otroligt fint med fantastiska människor runt omkring en som är som bomull när en faller. En fantastisk familj, fantastiska vänner och fantastiska klasskamrater. Jag är så tacksam. Tack. Nu försöker jag samla ihop mig och fokusera på en ny vecka, som ser ut såhär: 
 
- hade från början en fullbokad måndag men har fått avboka det mesta (har absolut ingen ork) förutom ett möte med malmö högskolas studenttidning. förhoppningsvis ska jag kunna bidra med mina bilder (och kanske ord) till den tidningen framöver, det känns kul. annars är det mest kaffe och kurslitteratur som gäller idag, och en långprommis med min lilla räv. 
- imorgon ska jag träffa min grupp och börja förbereda inför två redovisningar vi har efter vår praktik. på kvällen ska jag och Maria göra vår vänskapstaturering! omg omg omg. 
- onsdagen blir det också grupparbete och på kvällen ska jag vara barnvakt. 
- på torsdag har jag skola och på kvällen blir det kanske barnvaktsjobb igen. 
- och på fredagen åker jag till Tomelilla igen för träning och på lördagen ska vi fira mormor och morfars guldbröllop! 
- veckan avslutas med en hjärt- och lungräddningskurs och träff med barnvaktsorganisationen jag jobbar för. 

RSS 2.0