I didn't change. I just found myself.

bildkällor via pinterest
 
Hej och välkommen vecka 43! En något märklig vecka eftersom jag inte har en endaste sak schemalagd i skolan, men massor att göra hemifrån ändå såklart. Och så ska jag äntligen börja träna efter tre veckors träningsuppehåll! Såhär ser veckan ut: 

- Idag ska jag skriva ihop en seminarietext till genuskursen jag går och ikväll ska jag träna flex soft! Funderar på att lyxa till det med bastu efteråt, åhå. 
- Imorgon ska jag börja med min inlämningsuppgift till genuskursen och på kvällen ska jag på origamikurs hos Formfröken! Det är fantastiska Up the wooden hills som kommer och lär ut hur en viker olika origamifigurer. Så nu tänkte jag bli proffs! Ska bli så kul men lite läskigt eftersom jag ska gå själv, men jag har bestämt mig för att göra läskiga saker emellanåt och det kommer säkert gå bra. 
- På onsdag står det bara hemmaplugg på schemat. Då ska jag börja läsa inför två grupparbeten vi ska göra i skolan den närmsta tiden. Under dagen tänkte jag även lämna några påsar med varma kläder till hemlösa eu-migranter i Malmö. 
- Torsdag blir det tvätt och fortsatt plugg. 
- På fredag ska jag åka till Tomelilla för att träna med Gitta och på kvällen ska vi fira pappa med släkten. 
- Lördagen är än så länge ledig. 
- Och på söndagen ska jag äta brunch på Ystads Saltsjöbad för att fira pappa med familjen! Den brunchen ska vara amazing så jag ser mycket fram emot det! 

söndagstipset

Mitt söndagstips är att titta på K-special med Gruppen och herrarna. Det feministiska teaterkollektivet Gruppen har gjort en föreställning som är en humoristisk uppgörelse med patriarkatet. Grymt bra! Går att se på svtplay. 
 
 

en tisdagsförmiddag med Maria.

en tisdagsförmiddag med maria

I tisdags mötte jag upp Maria för att gå till en tatueringsstudio i närheten av henne och boka tid till vår vänskapstatuering!!! Den 4 november smäller det, och då får ni se vad vi ska göra för något. Efteråt gick vi in på Bara Blommor och jag köpte en liten pumpa som jag sedan fotade i Marias kök. 

en tisdagsförmiddag med maria

Sedan bjöd Maria på förmiddagsfika och kaffe som vi njöt av framför veckans avsnitt av ett härligare liv med Hannah & Amanda. 

en tisdagsförmiddag med mariaen tisdagsförmiddag med mariaen tisdagsförmiddag med maria

När vi var i blomsteraffären tidigare köpte Maria en fin torkad hortensia och det kom jag på att jag också ville ha, så jag cyklade dit igen och köpte en sådan. Mycket bra tisdagsförmiddag! 

bakluckeloppis

Hej! Idag ska jag spendera dagen på en bakluckeloppis i Södervärns parkeringshus (sjukhusets gamla parkering) i Malmö, så har ni inget för er borde ni komma och säga hej! Och leta efter fynd såklart. Loppisen är mellan 10-15! <3

en lördagspromenad i pildammsparken.

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

För två lördagar sedan hade mamma sovit över hos mig och efter frukosten åkte vi till Pildammsparken för lite höstterapi. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

Mina två favoriter. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

Vi gick runt på alla stigar. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

Och blev hänförda av höstens brinnande färger. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

Gullegumpen. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

En fin liten byggnad mitt i skogen. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

Det finaste jag har. <3

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!

Och så hittade vi massa vackra blommor som sjöng på sista versen. 

lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!lördagspromenad i Pildammsparken med mamma och Alice!
 
Mycket härlig lördagsförmiddag. 

en torsdagskväll i Trelleborg


lördagspannkisar och (förra) veckans juice.

lördagspannkisar och veckans juicelördagspannkisar och veckans juice
 
Det här med pannkakor börjar bli en fin helgtradition i denna lilla ettan på 32 kvadrat. I lördags gjorde jag bananpannkakor till frukost och stekte äpple i agavesirap och massa kanel. Ringlade över lite jordnötssmör och strösslade över kokos. Oh lord, säger jag bara. SÅ gott. Till det drack jag (förra) veckans juice som bestod av 250 g blåbär, 3 kiwi och 3 clementiner. 
 
På lördagskvällen cyklade jag och Alice bort till Linnea och Essie där vi blev bjudna på så himla god mat, drack rödvin, tittade på Så mycket bättre och pratade om religion, politik, utbildning och ebola. Så sjukt spännande att prata om politik med en som är socionom (och ytterligare två som pluggar till det), ebola med en sjuksköterska och religion med en som håller på att ta kandidat i teologi. Mycket bra lördag! 

i am mine. before i am ever anyone else´s.

bildkällor via pinterest
 
Att få inleda en ny vecka med en ledig förmiddag, sol utanför fönstret för första gången på vad som känns evigheter, kaffe och en sovande hund bredvid i soffan. Det är inte dumt, det. Såhär ser vecka 43 ut: 
 
- Idag har jag skola mellan 13.15-16 och ikväll är det balett som vanligt. Herregud vad mina måndagar känns lättare sedan jag började på balett. Att avsluta kanske veckans tyngsta dag med något man tycker är roligt är ju genialt. 
- Imorgon ska jag kanske sitta barnvakt på kvällen och för övrigt blir det genusplugg. Och just det, på dagen ska jag och Maria boka tid för att göra en vänskapstatuering! Omg omg omg. 
- På onsdag ska jag möta upp Linnea på kvällen och gå på föreläsningen Potter, pedagogy and professors: teaching and learning in the Harry Potter books. Alltså PEPPEN på det?! 
- Torsdagen inleds kanske med några föreläsningar som religionsinstutitionen på skolan anordnar och resten av dagen ska jag umgås med Anna. Hon har också börjat läsa till svenskalärare (!) och ska ha en grammatiktenta på fredag så jag ska försöka hjälpa henne så gott jag kan. Gjorde ju min grammatiktenta för några terminer sedan och blev faktiskt lite frälst och kan till och med tycka det är ganska kul = nörd. 
- På fredagen vaknar jag upp i Trelleborg hos Anna och får sedan skjuts till Malmö efter att hon har skrivit tentan och på kvällen ska jag på en konsert med Vegakören! Det är ju FN-dagen och därför anordnar de en konsert som heter Reclaim human rights, 21.00 i Sankt Johanneskyrkan för den som är intresserad. 
- Lördagen spenderas först på en bakluckeloppis med min mamma! Vi ska stå på parkeringshuset vid Södervärn och sälja massa saker är det tänkt. Kom dit mellan 10-15 vettja! På kvällen ska jag se operan Romeo och Julia med Maria. Vi har skrivit upp opera på vår bucketlist för 2014 och äntligen blir det av! 
- Och söndagen ska jag inte planera in ett endaste dugg på. Vilken vecka, va! 

inför bröllopssäsongen 2015.

Fotograf: Sandra Berg 
 
Om det är någon här inne som läser som går i giftastankar och skulle vilja boka mig som bröllopsfotograf under 2015 går det bra att skicka iväg en förfrågan redan nu. Letar ni efter fotograf till denna hösten eller vintern går det såklart också bra! För mer information och bokningsförfrågan kan ni mejla till sandra.berg@hotmail.com. Puss! 

studentafton om feminism.

feministisk afton på studentafton!feministisk afton på studentafton!

På tisdagseftermiddagen förra veckan hoppade jag på en buss och mötte upp Maria i ösregnet i Lund. Vi satte oss i AF-borgen och åt någon slags kvällsmat bestående av frallor, yoghurt och granola, nötter och kaffe. Älskar frukost till kvällsmat så det var prima. 

feministisk afton på studentafton!feministisk afton på studentafton!

En stund senare gick vi bort till universitetsaulan som är väldigt pampig och fin. 

feministisk afton på studentafton!

Vi skulle gå på studentafton om feminism! 

feministisk afton på studentafton!feministisk afton på studentafton!

Och fick lyssna på dessa tre genierna - Gudrun Schyman, Kristin Linderoth och Seher Yilmaz - som pratade om feminism inom akademi, aktivism och politik. Mycket bra! 

recept; acaibowl och lingon/päronjuice

senaste veckan
 
För en vecka sedan hade jag ingen tid att passa på förmiddagen och kunde därför lägga lite extra tid på frukosten. Resultatet blev en acaibowl med massa gött på och i och veckans juice som består av lingon och päron. Angående "veckans jucie" så tänkte jag testa att göra en ny juice varje vecka, najs va! Här kommer lite recept. 
 
Acaibowl

Ingredienser: 
- 1 frusen banan 
- 1,5 dl frysta bär (till exempel blåbär, hallon, jordgubbar osv)
- 2 msk acaipulver 
- 1 tsk kokosolja
- valfri mjölk i i valfri mängd (beroende på hur en vill ha konsistensen) 
- valfri topping - jag tog banan, riven kokos och jordnötssmör men tänker att det också kan vara gott med färska bär, fröer (linsfrö, solrosfrö osv) och nötter till exempel 
 
Gör såhär: 
Mixa allting och toppa med något gott! 
 
Lingon/päronjuice

Ingredienser: 
- 250 g tinade lingon 
- 6 päron 

Gör såhär: 
Kör allt genom råsaftscentrifugen! 

if it doesn't matter, get rid of it.

bildkällor via pinterest
 
En grå måndag och jag känner mig skör och svag i kroppen. Denna veckan blir det inget måndagsschema, det enda jag har planerat är skola och det känns faktiskt lite tråkigt om jag ska vara ärlig. Men det dyker kanske upp något oväntat under veckan, vem vet. 

några bilder från början av veckan.

senaste veckansenaste veckansenaste veckansenaste veckan

Tända ljus varje kväll. 

senaste veckan

Massa mys. 

senaste veckansenaste veckan
 
Och ett par nya blommiga sneakers från H&M. 

lördagskvällen.

 
En instagrambild från igårkväll. Började kvällen med att cykla till Anna och Johan där även Maria och två av Johans kompisar var. Drack vin fram tills åtta när vi cyklade till KB och lyssnade på Little Jinder och drack öl fram tills finaste Markus Krunegård började spela. Dansade dansade dansade och skreksjöng så högt jag bara kunde. Fy vad fint. Sedan blev jag paniktrött och drog hemåt när de andra skulle gå ut. 
 
För övrigt så sjukt jävla less på att behöva vara en jobbig feminist bara för att jag inte tycker sexistiska skämt är så himla roliga. Så trött på människor som bara vill provocera och säger vad som helst utan att tänka efter. 

mackan ikväll = pepp


<3

köpenhamn med mamma!
 
Fin sak: att skratta tills tårarna sprutar tillsammans med sin mamma flera gånger under en dag. 

massa äpplen och hetsplugg för en vecka sedan.

fredag

För exakt en vecka sedan åkte jag till Tomelilla på förmiddagen för att träna en variant av crossfit för första gången, herrejesus vad jobbigt men kul det var! Efteråt åkte jag och mamma ut på upptäcktsfärd och mötte en hårig tjur på vägen. 

fredag

I närheten av Kivik stannade vi till för att köpa äpplen. 

fredag

Och så körde vi vidare mot Kivik. 

fredagfredagfredagfredagfredag

Gjorde en liten avstickare för att fotografera hösten. 

fredagfredagfredag

Så himla fina färger nu. 

fredag

Och så kom vi fram till målet - äppeltavlan i Kivik! Så fin med blommor och bin. 

fredagfredagfredagfredag

En styck fin bil. 

fredagfredagfredag

När vi hade fått nog av alla vackra äpplen åkte vi hem till mina föräldrar igen. 

fredag
 
Och så satte jag mig vid köksbordet med kaffe och ett tomt worddokument som skulle fyllas med en inlämningsuppgift till genuskursen jag går just nu. När jag började vid fyra hade jag alltså inte skrivit ett ord, tjugo minuter innan deadline vid midnatt hade jag skrivit tre sidor. Phue. Och det var den fredagen! 

valfena

valhalsband från wishes and stars!

Förra veckan fick jag finfin post med finfina frimärken. 

valhalsband från wishes and stars!

Det var en beställning från wishes and stars. 

valhalsband från wishes and stars!
 
Som innehöll ett halsband med en valfena!!! Älskar ju valar så himla mycket även om de är ganska läskiga. 

vecka 41.

bildkällor via pinterest
 
Vilka fina och peppande kommentarer jag får på förra inlägget, tack snälla gulliga ni! Jag fick definitivt mer sug att blogga efter det. Därför tänkte jag sätta igång och göra ett hederligt veckoschema på måndagar igen, med början från och med idag. Egentligen vet jag inte om någon är särskilt intresserad av vad jag ska göra i veckan, men jag tycker sånt är kul att läsa på andra bloggar så varför inte. Ungefär såhär kommer min vecka se ut: 
 
- Imorse ringde klockan redan sju och det är så ovanligt här hemma att till och med Alice låg kvar i sängen (det händer cirka aldrig) när jag steg upp med grusiga ögon och cyklade iväg till skolan en timme senare. Vid lunch åkte jag hem igen och har lyssnat på en inspelad föreläsning om queerteori, som ingår i genuskursen jag läser distans just nu samtidigt som jag går på lärarutbildningen. Ikväll ska jag äntligen på balett igen, det finns inget roligare sätt att avsluta en måndag på jag lovar. 
 
- Imorgon ska jag till veterinären med Alice för att klippa hennes klor, det är hög tid eftersom det gjordes sist innan sommaren. Hoppsan. Under dagen ska jag lyssna på en till genusföreläsning (om jag inte hinner den idag) och på kvällen åker jag till Lund för att äta någonstans med Maria innan vi går på Studentafton om feminism med bland annat Gudrun Schyman! Peppen! 
 
- På onsdag redovisar min grupp i skolan på internationella veckan på orkanen och så ska jag nog vara barnvakt på kvällen. 
 
- Torsdagen spenderas i skolan för att lyssna på redovisningar och samma gäller för fredagen vilket avslutas med en kursutvärdering. ÄNTLIGEN är denna kursen över som faktiskt inte alls har varit bra. Har haft väldigt fina gruppmedlemmar men kursen har varit kaos, så det ska bli så skönt att det är över.
 
- På fredagskvällen kommer mamma på besök och sover över, och på lördagen ville hon åka till Ikea för att kolla in julsakerna och jag tackar aldrig nej till att åka till Ikea :))) På kvällen ska jag titta på Markus Krunegård, vilket var en födelsedagspresent till min bästa Maria! Så nu ska jag peppa hela veckan genom att lyssna på alla hans låtar. 
 
- Söndagen blir lugn. Som vanligt ska jag veckohandla, planera inför kommande veckan och så blir det nog lite redigering av gravidbilder och bilder från förra helgen när jag fotograferade konfirmander på äventyrscampet i Sövde. 

söndag

söndagspannakorsöndagspannakor
 
Hej och förlåt för den lilla (eller okej, inte så lilla) tystnaden. Livet kom emellan osv. Så himla fint att ni har tittat in varje dag ändå och speciellt glad blev jag över en kommentar om att mina inlägg saknades. Puss! 
 
För exakt en vecka sedan åt jag pannkakor gjorda på bovetemjöl med hallon och blåbär till söndagsfrukost och drack kaffe med mjölk ur en ny liten mjölkkanna som jag hade köpt dagen innan. Ungefär likadant har denna söndagen sett ut, med (banan)pannkakor till frukost, kaffe och ett ganska lugnt tempo. Nu ska jag äta söndagsmiddag framför säsongspremiären av både vampire diaries och once upon a time, peppen på det alltså. 
 
Är lite ambivalent till det här med bloggande. Jag vill verkligen ha en blogg där jag kan visa mina bilder och skriva om sådant jag tycker om. Men samtidigt har jag inte riktigt tiden längre att göra ordentliga inlägg ofta, och även om jag vill skriva varje dag så hinns det liksom inte med. Så jag tänkte höra med er om vad ni tycker. Ska jag uppdatera lite mer sällan med mer ordentliga inlägg eller oftare med varierande kvalitet? Ni får hemskt gärna berätta för mig om vad ni gillar här på bloggen också, om ni vill att jag ska skriva mer om något och vad som är bra och så. Hade varit superfint om ni ville skriva ner lite av era tankar om det! 

RSS 2.0