innan höstkylan kom på riktigt

innan höstkylan kom på riktigt

Förra lördagen mötte jag upp Maria utanför Chez Madame för att äta brunch! 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Vi fick in en supertjusig ställning med massa godsaker. 

innan höstkylan kom på riktigt
innan höstkylan kom på riktigt

Maria åt scones och smoothie, och jag högg in på fattiga riddare och den ljuvliga tallriken med yoghurt, granola och bär. Tydligen ville ögat mer än magen eftersom jag också beställde en surdegsbulle som jag definitivt inte orkade äta, så den fick följa med i väskan för mellis senare. Och så drack vi kaffe såklart. 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Mitt finfina brunchsällskap! 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Så himla tjusigt och härligt ställe, dit vill jag gå igen. 

innan höstkylan kom på riktigt

Efter någon timme hoppade vi på cyklarna och åkte förbi en solros. Kändes lämpligt eftersom enligt Maria var det den sista sommardagen. Vilket jag var skeptisk emot men fick tyvärr hålla med dagen efter när de kalla höstvindarna var ett faktum. 

innan höstkylan kom på riktigt

Sedan gick vi i massa affärer, bland annat en butik inne på triangeln som jag helt har missat som hade helt sjukt fina inredningssaker. Här kommer en bildbomb: 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Så jäkla fint med guldbestick. Köpte för övrigt en vit ljuskopp (eller vad det kallas) med svart mönster på som syns i denna bilden. 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Blev lite kär i dessa diamanterna. Kanske skulle en slå till? Vore ju hemskt fint med lite diamanter hemma. 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Och så köpte jag en liten stjärnljusstake också. 

innan höstkylan kom på riktigt

Mycket fin butik. Tänkte hela tiden att min mamma skulle älska den så jag får nog ta med henne dit snart. 

innan höstkylan kom på riktigt

Nästa stopp var en blomsteraffär på möllan. Jag köpte en lila prydnadskål i en lerkruka, som tyvärr inte alls trivs i min lägenhet med på tok för lite ljus (herregud vad jag längtar efter en balkong). 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt

Älskar blomsteraffärer, och kanske särskilt på lördagar. 

innan höstkylan kom på riktigtinnan höstkylan kom på riktigt
 
Sista stoppet blev på Beyond Retro där jag köpte världens mysigaste kofta och sedan skiljdes vi åt efter en fantastisk lördag på stan! 

HUR JÄVLA FINT ÄR DETTA.


if not me, who? if not now, when?

 
Igår när jag skulle sova efter en lång dag med ett besök i Helsingborg med skolan och balett som gjorde att jag knappt kunde gå efteråt (!) tittade jag på detta klippet och herregud. Jag grät, fick rysningar och även om luften hade gått ur mig efter en för kort helg och lång måndag så fick jag massa energi igen. 
 
I klippet talar Emma Watson (Hermione <3) om feminism på FN:s huvudkontor i New York i helgen. Framförallt talar hon om att smutskastningen av feminism måste få ett slut och hur det skulle bli bättre för oss alla, kvinnor och män. Så jävulskt bra. 

klara, färdiga, GÅ

 
Photoboothinvigning på biblioteket denna fredagseftermiddag (den sista bilden illustrerar ganska väl hur det känns inuti just nu). Okej, ju fortare jag blir klar med första inlämningsuppgiften i genuskursen ju fortare får jag ta helg. KÄMPA. 

I am not afraid of storms, for I am learning how to sail my ship.

bildkällor via pinterest
 
Bokar in saker att se fram emot i höst. Opera, origamiworkshop och födelsedagsbrunch bland annat. Tar igen plugg från förra veckans förkylningskoma och dricker lite för mycket kaffe. Redigerar bilder från säsongens sita bröllop och får förfrågningar inför nästa säsong. Passerar gränsen för tjugotusen följare på pinterest och undrar lite hur det hände. Kan fortfarande gå utan jacka utomhus trots att det snart är oktober. Livet just nu är ganska fint och jag mår bra. 

en ny tiger i familjen <3

en tiger i familjen <3en tiger i familjen <3

Vi har en ny tiger i familjen! 

en tiger i familjen <3en tiger i familjen <3en tiger i familjen <3

Min bror har nämligen skaffat en till katt och jag fick träffa honom första gången för två lördagar sedan när jag var i Tomelilla och hälsade på. Har aldrig varit så mycket för katter tidigare, snarare varit rädd eftersom jag tycker de är ganska oberäckneliga och otroligt självständiga. Men nu när jag har fått vara med från att de är små och fått lära känna dem när de växer har det förändrats lite. 

en tiger i familjen <3en tiger i familjen <3

Hur kan en liksom inte tycka om något så gulligt? 

en tiger i familjen <3

En till gullis som njuter extremt av sin mjölk. 

en tiger i familjen <3en tiger i familjen <3en tiger i familjen <3
 
Och som hade lite gympa <3

Nike air max thea

Nike air max thea!

Jag har köpt nya skor! Från Nike. 

Nike air max thea!

Ville ju gå i ett par svarta sneakers denna hösten och valet blev ett par helsvarta Nike air max thea. Inte helt enkla att få tag på eftersom de tydligen är superpoppis och märkliga i storleken, men till slut haffade jag ett par som passade mina fossingar. 

Nike air max thea!Nike air max thea!

Jag är så nöjd! 

vi kan bättre än såhär (jag vet det)

Det var inte med ett lätt hjärta en somnade igår direkt. Lättad över regeringsskifte, men nedsänkt över hur många procent SD fick och att F! inte kom in i riksdagen. Det är så svårt för mig att förstå och hur frustrerad jag än blir så förändrar det ingenting. Men, som så många kloka säger så hjälper det inte att bli nedstämd utan istället måste vi kämpa ännu hårdare för ett varmare och bättre Sverige. Vi måste tro på att det är möjligt. Jag tror att det är möjligt.
 
Idag tar jag det superlugnt i soffan med kaffe för första gången på en vecka (friskhetstecken!) och kurslitteratur så att jag ska kunna dansa balett ikväll. Kom igen nu kroppen, work with me. 
 

det händer nu

mitt möllans vårmarknad, fika på marias balkong och körsbärsblommormitt möllans vårmarknad, fika på marias balkong och körsbärsblommor

Herregud, idag smäller det! Det blir en riktig rysare känns det som. Rösta nu idag! Om du inte använder din röst kommer någon använda din tystnad. 

några tips från en sjukling.

Jag är fortfarande sjuk vilket känns superdeppigt. En hel vecka av misär. Det blir lite bättre varje dag men denna hostan knäcker snart mig. Nåväl, kanske gör ett regeringsbyte mig frisk (hoppas så innerligt på det)! Sedan måndags har jag i princip legat i soffan och har därför hunnit konsumera en hel del film osv som jag tänkte tipsa er om. 
 
 
Tips nummer 1: den romantiska filmen Endless love som handlar om tonårskärlek som är så ofantlig stor. Den var så fin och fick mig att bli lite mer optimistisk till det där med kärlek. 
 
 
 
Tips nummer 2: filmen Labor day med Kate Winslet i ena huvudrollen som handlar om henne och hennes son som en dag blir tvingade att ta med en man hem som precis har rymt från fängelset. Från början ska mannen bara stanna till samma kväll, men det slutar med att han stannar längre än så och ja, ni kan ju gissa hur det utvecklar sig. Oväntat bra film! 
 
 
Tips nummer 3: dokumentären Linda Pira - som du inte visste om som är ett ihopklipp av serien om Linda Pira som sändes av Svtplay och PSL. Handlar om Linda Pira under våren 2013 när hon var höggravid med sina tvillingar och om hennes genombrott inom musiken. Finns på svtplay!
 
 
Tips nummer 4: ÄNTLIGEN har Hello Saferide släppt sitt nya album The Fox, The Haunter and Hello saferide. Jag har bara lyssnat igenom hela albumet någon gång men det är precis så vackert, mysigt och hjärtskärande som vanligt. Finns på spotify och är ett utmärkt höstsoundtrack! 

förra veckan genom mobilen

 
Förra veckan gick jag och förtidsröstade rosa! 
 
 
Jag fick ett till tackkort från ett brudpar som jag fotograferade i somras. Så himla fint. 
 
 
Invigde min nya yogamatta på ett yogapass vilket var så avslappnande att jag somnade i slutet. Hoppsan. 
 
 
Hittade nya fina vägar i Kirseberg. 
 
 
Efter en föreläsning om hållbar utveckling på Kranen cyklade jag bort till Green Matmarknad (som ligger supernära) och fyllde på med världsviktiga ting. Nötfalafel, fettucine gjort på soja bönor, kokosolja och världens godaste chokladglass från Lily & Hannahs. 
 
 
Ännu en promenad. Jag och mamma tävlar om att gå 10 mil under september månad, så hepp hepp! 
 
 
Och så har jag gosat med mitt lilla hjärta som vanligt. 

sjukis.

Det allra sämsta sättet att börja en vecka på måste väl ändå vara att bli dunderförkyld med rinnande näsa, halsont och ett dunkande huvud. Fy vilken miserabel måndag jag har haft. Efter att ha genomlidit några timmar i skolan har jag tittat på nästan en hel säsong av One tree hill, knaprat ingefära och legat under ett täcke i soffan. BLÄ. Mirakelkurer mottages tacksamt. 
 

I am Icon

 
 
Torsdagstipset blir dokumentärserien I am Icon i sju delar som handlar om världscoola Icona Pop och deras turnéliv. Första avsnittet släpptes igår och nu släpps ett avsnitt varje dag fram tills nästa onsdag! Mycket bra. Går att se på mvh.svt.se.

sommarens sista suck

fira marias födelsedag!fira marias födelsedag!

Efter en lugn lördag med sovmorgon, storstädning och besök av mina föräldrar cyklade jag bort till denna fina på kvällen! 

fira marias födelsedag!

Det stod blommor överallt. 

fira marias födelsedag!

Anne var där och lite senare kom Anna också. 

fira marias födelsedag!fira marias födelsedag!

Vi blev bjudna på bubbel. 

fira marias födelsedag!

Och tårta. 

fira marias födelsedag!

Och på tolvslaget skålade vi i mojitos på Carib Kreol för Maria som fyllde tjugofyra jordsnurr!
 
Att jag har förmånen att få ha denna fantastiska personen som bästis är ibland oförståeligt. Men jag är så tacksam för det, för om det inte hade varit så hade mitt liv varit betydligt tråkigare och mindre härligt. Det känns som att vi har vuxit upp tillsammans, vi lärde ju känna varandra i början av högstadiet och sedan dess har vi upplevt så otroligt mycket ihop. Vi flyttade hemifrån tillsammans, till en tvåa i Stockholm där vi bodde med ärvda möbler och stora drömmar. Något av det viktigaste jag söker hos en vän är trygghet och det är Maria väldigt bra på att ge mig. Jag känner mig trygg i vår relation och är helt säker på att vi alltid kommer finnas kvar. Det är liksom Maria som kommer vara gudmor till mina barn. Det är Maria som alltid kommer vara en av mina stabila punkter i livet. När allt annat svajar är det något jag aldrig behöver tvivla på. 

calypsos utförsäljning, minigolf och ben & jerrys och ett glas rött på moriskan.

calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!

Hade en så himla bra sista fredag på sommarlovet som började med att jag och Maria cyklade till Calypsos utförsäljning. Det är en secondhandbutik vid Folkets Park med väldigt fina saker, så det är tråkigt att de ska slå igen. Dock ska de satsa på webshopen istället så där får en väl hålla koll. Jag hittade ett par fina skor som fick stanna kvar men Maria köpte en superfin klänning! 

calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!
calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!

Nästa stopp var minigolfen i Folkets park. Vi har ju en bucketlist över 2014 och denna stod med som punkt, check på den! 

calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!

Det visade sig att den som spelat minst golf (Maria) hade oanade talanger och var grym och den som tagit golflektioner för hundra år sedan (jag) var väldigt ojämn i spelet. Men det var väldigt roligt iallafall och eftersom det regnade var vi ensamma på banan = ingen kö! 

calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!

En annan sak som står med på vår bucketlist är att äta Ben & Jerrys kulglass som är på samma ställe som minigolfen. Jag tog en strut med strawberry cheesecake och chocolate fudge brownie som smakade fantastiskt. 

calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!

Sedan ville vi inte att kvällen skulle ta slut så vi slog oss ned på Moriskans uteservering och drack ett glas rött. Så extremt mysigt. 

calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!calypsos utförsäljning, minigolf, ben and jerrys och ett glas rött på moriskan med maria!
 
Och så några bilder inne på toaletten innan vi cyklade hemåt igen <3 

she designed a life she loved

bildkällor via pinterest
 
1 september och jag har börjat på min femte termin på lärarutbildningen och gått på första balettlektionen för terminen. Vi hade en ny balettlärare som är så himla behaglig som person och pedagogisk och jag kommer ha träningsvärk i vaderna imorgon. Hösten känns så mycket mer som ett nyår än 31 december så jag har bestämt mig för en nystart som jag gör varje höst. Innan jag somnar ska jag läsa första kapitlet i Hannah & Amandas bok the golden year och nu börjar mitt eget golden year. 

RSS 2.0