18. Globetrotterpodden

 
I avsnitt 18 vikarierar Linnea för Maria och vi pratar bland annat om resor vi har gjort och vill göra, om prokrastinering, feminism och mens. Lyssna via spelaren ovan eller iTunes! 

what is the point of language if you don't say what you feel?

bildkällor via pinterest

Spenderade exakt hela dagen i soffan igår framför tv-serier (förutom några rastpauser med Alice), så fruktansvärt skönt och välbehövligt. Så nu är jag redo och pepp för en ny vecka! Denna veckan ska jag bland annat: 
 
→ Börja på en ny delkurs som heter religion, ungdomskultur och medier! Ska bli skönt med en liten nystart i skolan, känner mig så himla skoltrött för tillfälligt. 
→ Komma igång med löpträningen igen efter förkylningen så att jag kommer i form till vårruset. Pepp pepp (försöker jag intala mig själv iallafall)! 
→ Och fira påsk såklart! Med konstrunda, äggmålande och påskmat i mängder. Så sjukt sugen på påskmust just nu. 
 
Ps. Podcasten Källan, som jag sköter sociala medier för, har skapat ett instagramkonto och det vore så kul ifall ni ville följa det! Kontot heter → Podcastenkallan. Följ följ följ! 

bröllopsinbjudan

BröllopsinbjudanBröllopsinbjudan

Förra veckan låg det här gulliga kortet i brevlådan. 

Bröllopsinbjudan
 
En bröllopsinbjudan! Blev chockad och skrek rakt ut. Två av mina närmsta vänner ska gifta sig och jag är så otroligt glad för deras skull! Dessutom är det första bröllopet jag är bjuden till utan att vara där som bröllopsfotograf. Svindlande att vara i den åldern där ens kompisar börjar gifta sig och skaffa familj. Och väldigt fint såklart! 

Anna och magen.

Anna och magenAnna och magenAnna och magenAnna och magenAnna och magen
 
Tog några bilder på Anna och magen i måndags. Nu är det inte många veckor kvar ♡♡♡

på mitt soffbord.

soffbord

Såhär såg mitt soffbord ut förra veckan! Det enda som skiljer sig nu är väl egentligen bara att tulpanerna har vissnat och kastats, och att det är mindre frukt i fruktskålen. Men annars är det ungefär samma. 

soffbord

Dessa fina äggen hittade jag i Butiken i byn när jag var där med mamma för några veckor sedan. Tjuvstartade påsken litegrann. 

soffbordsoffbord

Tulpanerna fick jag av gulliga mamma. 

soffbordsoffbord

Fruktskålen, ljusstakarna och vasen är från Netto, mitt bästa fyndställe. 

soffbordsoffbord

Jag har ett stort fyrkantigt soffbord och brukar ha prydnadssaker på halva och så använder jag resten av halvan som matbord, hemmakontor osv. 

soffbord

Är särskilt förtjust i detta hörnet. 

våffelsöndag

våffelsöndagvåffelsöndagvåffelsöndag
 
Tänkte att det var passande att visa dessa bilderna från två söndagar sedan när mina föräldrar kom på besök och så gjorde vi våfflor. Godast är det att äta tillsammans med gräddfil, rödlök, stenbitsrom och räkor, så smakar det nästan som langos vilket är något av det godaste jag vet! Efteråt gick vi en lång promenad och plockade vitsippor på vägen. 
 
Får se ifall det blir några våfflor för min del idag, ska passa barn fram till åtta ikväll. Men gott hade det minsann varit! 

17. Stockholm-Malmö

 
Vi spelade in veckans podd via skype och den handlar om barnlängtan, resor och att vara stolt över sig själv. Lyssna via spelaren ovan eller i iTunes! ♡♡♡

jag vill:

bildkällor via pinterest
 
✍ göra egen pesto ✍ fotografera vårblommor ✍ fortsätta marathonkolla på twin peaks med Linnea ✍ vara påskledig ✍ träffa annas bebis som är beräknad om fem veckor ✍ ha roligare frisyrer än nersläppt och hästsvans ✍ köpa nya solglasögon ✍ gosa med hundvalpar ✍ att det ska vara sommarlov ✍ se Cirkeln ✍ bli helt frisk ✍ bli överraskad ✍ fortsätta plastbanta mitt kök ✍ läsa mer skönlitteratur ✍ dricka kaffe i solen ✍ rensa min garderob ✍ skriva en novell ✍ bära läppstift till vardags ✍ gå mer i secondhandaffärer ✍ börja titta på film när jag äter lunch hemma (som Sandra Beijer berättade att hon gjorde i sin podd) ✍ ha ett städat skrivbord ✍ färgkordinera böcker ✍ upptäcka något nytt ✍ måla någonting ✍ se en val i verkligheten ✍ måla naglarna vita ✍ dricka mer vatten ✍ lära mig att vika fler origamifigurer ✍ pussa på en solvarm hundhjässa
 
Och det sista ska jag göra precis nu. Hej! ♥

innan vi faller


Jocke Berg, ditt jävla geni. 

skype-podda

 
Har precis skype-poddat med denna gölliga som är i Stockholm över helgen. Det får ni höra om på tisdag! 

solförmörkelse och hur det är att plugga till lärare.

 
Idag har jag vikarierat på mina sista lektioner och kunde inte låta bli att smygtitta på solförmörkelsen via datorn. På Svalbard täcktes solen helt och det hade varit så sjukt coolt att vara där och se det med egna ögon. 
 
En gullig elev frågade igår om det är roligt att plugga till lärare. Det är väl kanske ingen nyhet för er som läser denna bloggen och lyssnar på podcasten att jag är ganska negativ till utbildningen på MAH. Den främsta anledningen till det är att det finns potential till att så många saker skulle kunna vara bättre, och då syftar jag mest på det organisatoriska. Onödig tid och energi läggs på att som student själv försöka tolka olika saker, och det är inte sällan en får olika direktiv beroende på vem en pratar med. Själva kompetensen gällande ämneskunskaper är det definitivt inga fel på. Våra lärare är fantastiska på sina egna forskningsområden. Men det är pedagogiken som ofta brister, och det är tråkigt. Och kopplingen till vårt framtida yrke är inte alltid en central del i undervisningen, vilket åtminstone jag anser vore meningsfullt. Men såklart är det så att när det gäller utbildningar så är det också lite vad en gör det till. Viktigt att påpeka är också att det såklart gäller vilken inriktning en väljer att läsa, jag kan bara prata utifrån mig själv och vilka inriktningar (svenska och religion) jag har valt. 

Om någon är mer nyfiken på hur utbildningen mer praktiskt går till får ni jättegärna lämna en kommentar eller mejla till [email protected] så ger jag gärna konkreta exempel! 

Butiken i byn och internationella kvinnodagen.

butiken i byn och internationella kvinnodagen!

För två söndagar sedan var det ju 8 mars och efter en barnfotografering åkte jag och mamma till inredningsaffären Butiken i byn

butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Därinne fanns det massa fint, som målade ägg och miniatyrstolar. 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Fina affischer. 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Snygga påsar. 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Kom därifrån med några superfina saker, ni ska få se! 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Sedan körde vi till Tomelilla igen lagom tills F! Österlen annordnade en liten sammankomst. Det var ju internationella kvinnodagen

butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!

De hade bakat så fint. 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Och Gudrun Schyman höll ett brandtal om löneskillnader bland kön. 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Blir alltid lite starstruck av Gudrun. 

butiken i byn och internationella kvinnodagen!

Så himla fin söndag. 

"Det går att bli helt frisk"

läs artikeln här. 

Kolla vilket gullo som är på Expressens hemsida idag! Maria slutar aldrig inspirera och imponera på mig, och idag kan ni läsa hennes historia om sin egen ätstörning hon hade i tonåren samt om hur hon nu engagerar sig i föreningen Frisk & Fri

16. Ett meltdown senare

 
Podden är tillbaka! Denna veckan pratar vi bland annat om äppelcidervinäger, njutningar, internationella kvinnodagen och avslöjar några hemlisar. Lyssna via spelaren ovan eller iTunes! <3 

Källan

 
Jag har något roligt att berätta för er! Från och med idag är det jag som sköter sociala medier för intervjupodcasten Källan

Källan är en podcast som görs av gulliga Sandra Lundin (som skriver bloggen atilio). Varje vecka intervjuar hon en gäst som är inspirerande på något sätt, och hittills har bland annat Sandra Beijer, Flora Wiström och Frida Vega Salomonsson varit gäster. För någon vecka sedan läste jag på hennes blogg att hon efterlyste en assistent som kunde hjälpa till med sakerna runtomkring själva podcasten, så som uppdatering av sociala medier och så småningom klippning av podden. 

Min ambition är att facebooksidan (och så småningom instagramkontot) ska vara en härlig förlängning av podcasten. Där jag hintar om framtida gäster, lägger upp rykande färska avsnitt, delar med mig av vad jag själv inspireras av och interagerar med poddens lyssnare. 
 
✂ Gå in och gilla Källan på Facebook!  

eveything you want is on the other side of fear.

bildkällor via pinterest

Vaknade upp imorse och kände mig ännu mer förkyld än någonsin. Ganska så less på den här förkylningshjärnan som är segare än någonsin och får typ träningsvärk av allt snytande. Jaja, som vanligt är det inte riktigt läge att vara sjuk (tråkigt att kroppen inte anpassar sig efter min kalender) men det får vara som det är. Såhär ser veckans schema ut: 
 
→ Idag förbereder jag mig inför opponering, går ut med en vovvsing åt en gammal kursare och om jag känner mig bättre ikväll ska jag dansa balett. Hoppas. 
→ Imorgon och fram till fredag ska jag vara lärarvikarie för första gången! Lite läskigt men mest roligt. Det är på samma skola som jag har praktik och jag kommer ha min handledares lektioner när hon är bortrest. Imorgon ska jag också ha opponering i skolan mellan 13.15-17.00. Lång dag alltså. 
→ Resten av veckan händer inte så mycket mer än vikarierande, förutom att jag och mamma ska se Alex och Sigges show i Lund på lördag! Peppen!

bokrea

bokrea och dardel

Jag försöker spara alla pengar jag kan till sommaren, men kunde inte låta bli att beställa för åtminstone en hundralapp på årets bokrea. Att få paket med böcker på posten är definitivt en av mina favoritsaker i denna värld. 

bokrea och dardelbokrea och dardel

Det blev fyra böcker! 

bokrea och dardel

Har bestämt mig för att läsa alla Harry Potter böcker på engelska också, så när jag såg att dessa kostade 15:-/styck blev jag glad! Försöker hitta alla andra i samma omslagsserie, men har hittills inte sett dem någonstans. Någon som vet var en kan köpa dem?

bokrea och dardel

Och så hittade jag två andra som jag har kikat på tidigare. Steglitsan av Donna Tart och Inte helt hundra av Caroline Hainer. 

la prima classe

La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!La prima classe i Lövestad!
 
I lördags åkte jag och mina föräldrar till Lövestad för att äta på den omtalade pizzerian La Prima Classe. Jag åt en pizza med getost, honung och valnötter och herregud vad gott det var. Tips tips till er som är i närheten! Efteråt tittade vi på mello hemma hos mina morföräldrar och det var en himla mysig lördagskväll. 

vykort

bokrea och dardelbokrea och dardelbokrea och dardelbokrea och dardelbokrea och dardel
 
Efter att vi hade sett Nils Dardels utställning på Moderna muséet häromhelgen gick vi en sväng i shopen. Jag köpte tre vykort - två lite större med motiv av Dardel och ett litet av Johan Thurfjell. Det sistnämnda har Maria som stor affisch och jag har länge tyckt att det är så himla fint. Men med noll utrymme kvar på väggarna så är det mer lämpligt med ett litet vykort. Fina va?

Brunch på Mormors Bageri, Nils Dardel på Moderna Muséet och Hello Saferide på Palladium.

världens bästa lördag!världens bästa lördag!

För två lördagar sedan inleddes helgen med brunch på mormors bageri tillsammans med...

världens bästa lördag!

... Maria och Linnea! Efteråt cyklade vi till Moderna Muséet för att se Nils Dardels utställning. 

 
Jag ska inte låtsas om att jag kan särskilt mycket om konst, men jag blev positivt överraskad av hans verk. Många var väldigt lekfulla och härliga, med varma färger och kändes som en sagovärld. Väldigt häftigt att få se hur hans verk utvecklades genom åren, hur hans stil ändrades beroende på vad som hände i hans liv och så. Efteråt hängde vi en stund i shopen innan det var dags att gå vidare. 

världens bästa lördag!världens bästa lördag!världens bästa lördag!
världens bästa lördag!världens bästa lördag!världens bästa lördag!världens bästa lördag!

Så himla fin byggnad. 

världens bästa lördag!världens bästa lördag!

Efter att ha gått i lite affärer satte vi oss på en trappa vid kanalen för att äta frozen yoghurt. 

världens bästa lördag!världens bästa lördag!

Sedan cyklade jag hem, bytte om till min nyköpta kimono (!) och satte på läppstift och klackar innan det var dags att gå hemifrån igen. 

världens bästa lördag!världens bästa lördag!
 
Kände mig fin. 

 
Mötte upp Maria och Linnea igen för ett glas bubbel innan vi såg Hello Saferide på Palladium! Alltså, det var så fantastiskt bra och jag hade gåshud redan under första låten. Briljanta Annika Norlin som är den bästa textförfattaren och härligaste personen everrr. 
 
Så avslutade vi världens bästa lördag med att åka hem till Linnea för att dricka lite mer vin och spela spel. Dessa två personerna som jag fick hänga en hel dag med alltså, så blessed. <3

frukostbuffé på YSB

frukostbuffé på YSBfrukostbuffé på YSBfrukostbuffé på YSBfrukostbuffé på YSB
 
Åt denna rätt så göttiga (!) frukosten imorse innan vi checkade ut från YSB. Har ätit helgbrunch där tidigare, men jag tyckte faktiskt att frukosten var bättre. När det gäller brunch gillar jag mer frukost än mat, antar jag. Imorse var det fullt av bröd, pålägg, yoghurt, frukt, ägg, pannkakor, våfflor, juice och kaffe. Frukosthimlen!
 
Nu är jag och Alice tillbaka i Malmö och jag försöker vila mig frisk från förkylningen. Som tur är så har vi inget schemalagt i skolan denna veckan, utan ska skriva ett paper som har deadline nästa vecka. Så jag får helt enkelt varva massa sömn med research om hare krishna-rörelsen (som jag ska skriva om), men det ska nog gå bra. Har hämtat ut massa böcker på biblioteket så det är bara att sätta igång. 
 
Ps. Kommer tyvärr ingen podd denna veckan, men nästa vecka är vi tillbaka som vanligt! 

checka in på spa en helt vanlig måndag.

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Min mamma fick en övernattning på spa i julklapp och valde att ta med mig, så idag checkade vi in på YSB en helt vanlig måndag! 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Efter vi checkat in lämnade vi väskorna på ett gulligt litet rum. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Så himla fin tapet. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Sedan skulle jag på något så lyxigt som en ansiktsbehandling! "En lättare och avslappnande behandling för ansiktet som laddar din hud med massor av fukt, vitaminer och anioxidanter." Alltså, det var så ljuvligt?! Dog. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Efteråt satte vi oss i ett superfint orangeri som badade i solsken. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Så tjusig skrivmaskin. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Fina mamma <3

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Så extremt mycket njut. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Sedan gick vi runt och kollade lite på spaanläggningen. Detta rummet var så himla harmoniskt. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Rätt gött att ligga i denna sängen en stund. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Med denna utsikten. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Det var på riktigt typ så varmt att en kunde gå utomhus utan jacka, åtminstone när det inte blåste så mycket. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Upp på rummet en sväng innan middagen. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Vid sex slog vi oss ned i restaurangen för att äta trerätters. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Till förrätt åt vi varsin svampsoppa med pilgrimsmousseline, dillstekt kejsarhatt & vintertryffel. Sjukt gott. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Till huvudrätt åt mamma torsk. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!checka in på spa en helt vanlig måndag!

Och jag åt vegetariska kroppkakor med getost, pumpa, brynt vinägersmör & gröna blad. Så spännande att testa kroppkakor för första gången! 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Till efterätt åt jag ingefärspäron med citronverbena, brynt chokladkräm & kryddskum. 

checka in på spa en helt vanlig måndag!

Och mamma åt en marängsviss.
 
Nu sover hon bredvid mig i hotellsängen och jag ska läsa en stund innan jag också ska sova. Detta är så härligt och bra för själen, trots att jag har blivit superförkyld men mår som tur är inte så jättedåligt. Går mest runt och nyser och snyter mig, men mår ok liksom. Och gissa vad jag längtar till frukostbuffén imorgon! <3

10 frågor & svar om brudar

Snodde en lista från Flora

1. Vilka egenskaper gillar du mest hos dina bästa tjejkompisar?
 Älskar när de rapar högt och vågar ta plats. Att de alltid ställer upp och håller mig bakom ryggen. Hur smarta och modiga de är. Att de älskar mig oavsett hur jag beter mig. 

2. Vilken är din bästa girlpowerlåt?
Denna grymma såklart. 



3. Vilka är dina favoritbrudskådisar? 
Emma Watson, Jennifer Lawrence, Ellen Page, Lena Dunham, Zoey Deschanel och Meryl Streep.
 
4. Hur skulle den ultimata kvällen med dina GRRL's se ut?
Middag, rödtjut, dans, spontant, bubbel, hemligheter och skratt. 

5. Nämn några av dina mest inspirerande kändiskvinnor?
Gudrun Schyman, Nina Åkestam, Lina Thomsgård, Beyoncé, Hanna Persson (Hanapee) och Lotta Lundgren. 

6. Vilken kändistjej skulle du vilja bjuda på dejt?
Lina Thomsgård, sånt jävla geni och verkar asrolig att hänga med. 
 
7. Vilka tv-serier är mest girlpower?
Girls, Fröken Frimans krig, Orange is the new black, Full Patte, Once upon a time och Gilmore Girls.
 
8. Och vilka böcker?
Exempelvis Nina Åkestams Meningen med hela skiten
 
9. Vilken är den bästa kvinnliga karaktären du vet?
Hermione i Harry Potter. 
 
10. Vad gör du för att hålla ihop systerskapet?
Säga ifrån så ofta jag vågar och kan. Tar plats och ställer upp. Håller bakom ryggen och försöker att inte döma någon för att den gör annorlunda val än jag. Visar respekt, förståelse och kärlek. 

8 mars.

bildkällor via pinterest
 
Tack alla ni som genom historien har kämpat för att kvinnors rättigheter och för att kvinnor först och främst ska få vara människor. 
 
Tack alla ni som kämpar än idag. 
 
Tack alla ni som fortsätter kampen så länge det är nödvändigt. Tack för att ni orkar. ♡♡♡

you. are. enough. let me repeat that so it goes through. you. are. enough.

bildkällor via pinterest

Tio saker jag längtar efter:

✿ låga converse utan strumpor
✿ ikväll när jag är färdig med en skolgrej som ska redovisas imorgon och jag ska ta en lång dusch och se det senaste avsnittet av once upon a time som har haft säsongsuppehåll sedan december (!!!)
✿ ett glas mousserande på en uteservering
✿ nästa vecka när jag och mamma ska på spa (!)
✿ tunna vårjackor
✿ en större lägenhet med balkong
✿ att bröllopssäongen ska börja (har första inbokat i maj!) 
✿ imorgonkväll när jag ska bjuda min kusin johanna på middag och bio i försenad födelsedagspresent
✿ yoga
✿ helgen när jag ska hänga med massa med mina föräldrar 
✿ mer energi

15. Fulpodden

 
Avsnitt nummer 15 av vår podcast är här! Vi pratar bland annat om helgen, gråa måndagar, om att känna sig ful, att låtsas vara vuxen, hur viktigt det är med cykelhjälp och hur awesome menskoppar är! Lyssna via spelaren ovan eller iTunes! <3

RSS 2.0