New York, baby


Jag har drömt om att åka till New York tillsammans med min bästis Maria i så himla lång tid. Kanske började drömmen gro när vi blev besatta av sex and the city i tonåren, men det känns som att det alltid har funnits där. Den där ouppnåliga drömmen om ett äventyr långt långt borta. Till slut bestämde vi oss bara. Man kan inte bara gå runt och drömma om någonting som faktiskt är rimligt att genomföra. Ikväll bokade vi flygbiljetter till våra drömmars stad. Kanske, eller förmodligen, har vi byggt upp en alldeles orimlig förväntan, men jag kan knappt vänta tills planet lyfter om ungefär fem månader. 

en helg i Åhus.

en helg i åhus
en helg i åhus
en helg i åhus
en helg i åhus
en helg i åhus
en helg i åhusen helg i åhusen helg i åhusen helg i åhusen helg i åhus

Förra helgen hängde jag i Åhus på ett konfirmandläger som hjälpledare och fotograf. Även om det var intensivt var det väldigt fint att omges av så vacker natur, hänga med härliga personer och bli sjukt bortskämd med god mat. Stort plus var att Linnea också var med som hjälpledare, en borde jobba med kompisar oftare! 

46. Cowspiracy


I avsnitt 46 pratar vi om våra lördagar och jag berättar om min psykos på Ö&B. Maria tipsar om netflixdokumentären Cowspiracy som har fått henne att inse att hon inte kan vara en miljöaktivist utan att vara vegan. Veckans tips börjar med hur man på ett härligt sätt tar bort en ansiktsmark och spårar ur med mitt dåliga samvete mot mitt badkar och om hur det gick när en vvs-snubbe kom på besök i veckan. Helt enkelt ett för bra avsnitt för att missa! 

Ps. Glöm inte att gilla vår nya facebooksida! → facebook.com/sandraochmariaspodcast

fira flytten-måndag.

fira flytten-måndag
fira flytten-måndag
fira flytten-måndag

En måndag för exakt tre veckor sedan var jag på andra sidan inflyttningshelgen och beslutade mig för att fira. På kvällen öppnade jag en liten flaska bubbel, tappade upp ett bad, tände ljus, kollade på ett avsnitt av Bron och hade det extremt härligt. Borde bli en måndagstradition. 

45. Kärleksavsnittet + vår nya facebooksida!

 
Givetvis kom det ut ett nytt poddavsnitt i tisdags och vi pratar i allmänhet om kärlek och i synnerhet om parnormer, jämställda relationer, dåligt självförtroende i kärlek, att anstränga sig i relationer och att inte ta saker för givna i denna kontexten. Vi pratar även om när mat blir politiskt och om psykisk ohälsa. Avslutningsvis efterlyser vi ifall någon vill klippa podcasten! Känner du dig manad eller har något annat på hjärtat kan du mejla till sandraochmariaspodcast@gmail.com

En poddrelaterad grej är att vi startade en facebooksida igår! In och gilla hörrni ☞ facebook.com/sandraochmariaspodcast

en ledig helg.

Jag fick en kommentar häromdagen som vädjade om att jag skulle komma tillbaka till bloggen, och det har varit min tanke de senaste veckorna. Eller rättare sagt har tanken aldrig varit att försvinna. Men det blev sådär kaosmycket att göra med skola, jobb och allt annat och helt plötsligt hade jag inte bloggat på tre veckor. Men nu börjar att göra-listan krympa mindre och mindre, och det finns äntligen lite tid över till roliga saker. Som att blogga.  
 
Just nu är jag mitt inne i en ledig helg, en sådan helg jag inte har haft på jag-vet-inte hur länge. Som jag njuter. Att inte behöva ställa väckarklockan, att få sova ut, att kolla ikapp på tv-serier, att veckohandla länge och i lugnt tempo. Att sparka i lövhögar, titta på en film jag lånade på biblioteket häromdagen, packa upp de tre sista flyttlådorna och inte ha några tider att passa. Att andas och vara fri. 
 
Samma person som kommenterade ville även veta allt om den nya lägenheten. Vill ni också det? 
 
bildkällor via pinterest

44. Pratar ut om psykisk ohälsa

 
Avsnitt 44 är kanske vårt mest avskalade och djupa avsnitt någonsin. Kanske också vårt mest ärliga avsnitt. Vi pratar om vad som ger oss ångest och varför en inte ska skämmas över sina mörka sidor. Hoppas ni tycker om det. Tack för att ni lyssnar! <3

43. Rasistiska flyttgubbar och en milI avsnitt 43 får ni höra allt om min flytt till drömlägenheten, och Maria berättar om det lopp hon precis sprungit. Dessutom dubbla (eller till och med trippla tips) eftersom tipsen i förra podden råkade försvinna. Vi vädjar också om era frågor, tips, idéer och förslag! Det hade varit så roligt om ni mailade frågor till oss eller annat vi kan prata om i nästa podd. Vi hade blivit så glada då. Hör av er till sandraochmariaspodcast@gmail.com eller skriv en kommentar till detta inlägget. Puss! 

på andra sidan inflyttningshelgen.

första bilderna på lägenheten

Hur overkligt den än känns så är jag på andra sidan av inflyttningshelgen. Det har varit sjukt intensiva fyra dagar med många turer mellan den gamla lägenheten och den nya, två besök på ikea och fler gånger än jag kan minnas till sopsorteringen för att slänga kartonger. Igår kom den berömda flytt-ångest-gråten men nu börjar jag äntligen landa något och det börjar kännas bra. För en trygghetsmänniska som mig är det en stor omställning med flytt, det kommer förmodligen ta tid innan det känns helt som hemma men det känns bättre för varje dag som går. 

I torsdags var den nya lägenheten nyrenoverad och färdig att flytta in i, och på morgonen åkte jag tillsammans med mamma dit för första gången sedan visningen. Jag tog lite bilder för att minnas hur den såg ut innan alla saker bars in och ovan syns vardagsrummet med balkongen till vänster och ett sovrumshörn till höger. 

första bilderna på lägenheten

Fler fönster i vardagsrummet. 

första bilderna på lägenheten
första bilderna på lägenheten

Köket. 

första bilderna på lägenheten
första bilderna på lägenheten

Såhär glad blev jag när jag fick syn på badkaret. På visningen stod en ful kabindusch som jag ändå hade accepterat (hade inte så mycket val, liksom). Men så hade de, utan min vetskap, satt in ett badkar istället?! Blev ännu mer kär i mitt nya hem då. 

första bilderna på lägenheten

Utsikten från balkongen. 

första bilderna på lägenheten

Hej hej gamla lägenheten där borta på andra sidan parken! 

första bilderna på lägenheten

Älskar att bo så högt upp. 

första bilderna på lägenheten
första bilderna på lägenheten

Och här är hon, min hjälte. Mamma har verkligen gjort ett hästjobb denna helgen och burit så himla mycket saker, hjälpt mig packa upp och varit så effektiv att jag kommit väldigt mycket iordning redan. Hade det inte varit för henne hade här garanterat varit kaos. Tack världens bästa mamma <3 Jag är så tacksam för all hjälp. 

RSS 2.0