recept: spenatlasagne.
Spenatlasagnen jag och kusinen gjorde igår blev så god att ni bara måste ha receptet.
Ingredienser:
250 g färsk spenat
12 lasagneplattor
2 dl riven ost
Tomatsås:
400 g krossad tomat
2 krm svartpeppar
2 msk olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk oregano
½ tsk salt
Bechamelsås:
5 dl mjölk
4 msk smör
2 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Skala och hacka den gula löken.
4. Bryn löken i olja på högsta värme.
5. Sänk till medelvärme och tillsätt tomatkross och kryddor.
6. Låt småkoka i 3 minuter.
7. Stek spenat på högsta värme i 3 minuter.
8. Rör ihop spenat och tomatsås.
9. Smält smör i kastrull på medelvärme.
10. Vispa ned mjöl och häll i mjölk.
11. Rör om tills blandningen tjocknar.
12. Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en ugnssäker form.
13. Strö över ost.
14. Grädda längst ner i ugnen i 25 minuter.
15. Servera och njut!
Kommentarer
Trackback