the studio





Tänkte att ni skulle få se några bilder som jag tog i skolans studio för ungefär två veckor sedan. Vi fick testa lite olika ljussättningar och ovan kan ni se butterfly lightning på Elna, split light på Oda och back light på Albert.

Väldigt roligt och nu får vi fri tillgång till studion! Hur bra?!

roses


onsdagsfrukost




Började denna onsdagen med ett besök av anna och nano som hade med sig frallor, så vi har ätit den lyxigaste onsdagsfrukosten på länge. Nu ligger nano bredvid och tuggar på ett grisöra (mys) och jag ska plugga några timmar när anna är iväg. Älskar att jag får passa henne såhär ofta så att jag får en ordentlig hundvalpsdos och kanske botar det till och med denna dumma förkylningen. Hoppas.

sjukstatus:




Sängliggande och försöker trösta mig själv med några kiwis. Nu ska jag sova bort den där dumma förkylningen.

sjukis.

Aldrig är jag så bitter och arg på livet som när jag är sjuk. Vaknade upp imorse med halsont och igentäppt näsa (men bihålorna värker åtminstone inte längre), och givetvis blir jag sjuk under denna helvetesveckan som är fylld av stress och måsten. Släpade iallafall iväg till skolan för förmiddagsföreläsning eftersom jag hatar att stanna hemma från skolan och nu tänkte jobba på i någon timme så att jag kan ligga död i soffan resten av dagen. Egentligen skulle jag jobba i eftermiddag men jag får nog vara snäll mot kroppen och stanna hemma. Så sjukt värdelöst och tråkigt att vara sjuk.

äntligen.

Snö och värkande bihålor, gissa om jag är glad över att denna måndagen snart är över.

vårinspiration.





Ovanför skrivbordet har jag två anslagstavlor där det hänger örhängen på den ena och på den andra sätter jag upp tidningsutklipp på saker som inspirerar mig för tillfälligt och som jag tänker att jag ska införskaffa till våren. Färgglada vårkappor, paljettleggings med stora tröjor över, solisar, kavajer, stora halsdukar och dalmatinnaglar.

monday.

Måndag. Imorse vaknade vi redan klockan åtta och medan anna är iväg några timmar ligger en trött nano bredvid mig och sover. Idag måste jag plugga inför en deadline på fredag, strukturera upp veckan, betala räkningar, tvätta, städa och åka till tomelilla i eftermiddag för drillträning. Sådär rolig måndag, men det känns ändå helt okej.



tacosöndag


linnea olsson

Jag älskar att tipsa er om musik. När jag tittade på nyhetsmorgon i förmiddags spelade en artist som heter Linnea Olsson en låt som heter Dinosaur och jag blev helt såld. Vill bara lyssna på det här nu. Nedan kommer låten när hon spelade den på musikhjälpen i december. Helt fantastiskt!


söndag



Då var det söndag igen och innan man hinner blinka är denna helgen också slut. Det har varit en lugn och behaglig helg, jag har sovit mycket och ätit god mat, umgåts med familj och släkt, och framförallt har jag fått vila själen lite. Det behövdes. Idag har vi genrep med drillen, årsmöte efteråt och ikväll ska anna och jag (och nano såklart) söndagsmysa. Livet kunde ju varit sämre, om man säger så. Hoppas ni har haft en fin helg, puss!

genusfolket och hen.

Jenny Strömstedt skriver en så bra krönika för expressen idag - genusfolket - som något ur Tolkien. Den tar avstamp i Isabella Löwengrips, kanske mest känd som blondinbella, klumpiga tweet där hon skrev angående firandet av prinsessan i TV4s nyhetsmorgon "nu blir säkert genusfolket arga när prinsesstårtan blir rosa" som jag också reagerade väldigt starkt på när jag läste den i mitt eget twitterflöde. För det första förstår jag inte meningen eller föraktet med att utpeka människor som kämpar för femnism och jämställdhet som "genusfolket", där det mest låter som något ondskefullt och som Strömstedt skriver "ett drogpåverkat följe ur Tolkien". För det andra tror jag inte att "genusfolket", eller om vi ska kalla dem för feminister istället, skulle ha något emot att en tårta är rosa. Många människor, både män och kvinnor, tycker att rosa är en fin färg. Vad man kan diskutera är om det tvunget måste ligga något kön i en färg och om det skulle vara konstigt att det var en rosa tårta om det hade varit en prins som hade fötts istället.

Strömstedt tar också upp debatten om det obestämda prenomet hen, vilket också Löwengrip tar upp i ett blogginlägg där rubriken lyder "trött på genus och hen" som handlar om en nyhetsartikel där det ska vara Fru gårman på varannat övergångsställe i Uppsala. Vi behöver inte gå in på den artikeln, men i blogginlägget skriver också Löwengrip att "ibland vill jag bara kräkas över att man försöker få kvinnlighet och något manligt till något fult" och "Jag vill inte ha ett samhälle där vi alla ska få kallas för hen... för att ingen ska trampa någon på tårna". Nu kan jag bara tala ur min egen synpunkt som feminist, men jag tror att många delar den uppfattningen, att genus handlar inte om att ta bort kvinnlighet och manlighet. Många verkar tro att man inte kan vara feminist och samtidigt klä sig feminint och fortfarande sminka sig och så vidare. För mig handlar det inte om det. Jag älskar att klä mig kvinnligt men kallar mig fortfarande för feminist.

I alla debatter jag har följt om hen så har det funnits en sida som är fullkomligt rasande och tycker att det är att gå över gränsen. Det är intressant att man kan bli så upprörd över något man ger sken av att inte tycka är så viktigt (läs: genusfrågor). För mig handlar hen om att man kan använda det när det inte spelar någon roll om det är en kvinna eller man. Det kan vara ett bra sätt att ta bort könsstereotypa yrkesroller, och till exempel skriva hen när man läser en saga för ett barn om en sockerbagare. Många blir framförallt upprörda när föräldrar väljer att inte säga könet på sitt barn, exempelvis bloggaren och journalisten Clara Lidström, UnderbaraClara, berättade inte förrän ett tag efter förlossningen om det var en pojke eller flicka. För vad spelar det för roll vilket kön barnet har, egentligen?

När ska genusfrågorna sluta ses som något jobbigt och när ska alla förstå att det är viktigt för alla människor eftersom jämställdhet faktiskt är något bra? Jag förstår inte hur man inte kan vilja att alla ska ha precis lika förutsättningar oavsett vilket kön man har råkat födas med.

lördag, latte macchiato och schulman show.

Hej lördag! Jag sitter i sängen med pyjamas på och dricker en latte macchiato samtidigt som jag tittar på schulman show. Har nästan sovit tolv timmar inatt och känner mig som en ny människa, tänk vad sömn kan göra underverk. Om en stund ska jag nog ta en promenad i blåsten och ikväll ska vi fira mammas födelsedag med släkten. Härliga lördag.


bruschetta, kronärtskocka och smultronvin.









Igår bjöd jag maria på middag! Bruschetta, kronärtskocka med vitlökssmör, avokado och gurka i olivolja och så lite smultronvin till det. Helt fantastiskt gott, och inte nog med det för sedan åt vi jordgubbar doppade i choklad till efterätt samtidigt som vi spelade ett parti skip-bo. Sedan fick jag rycka in akut om hundvakt så kvällen slutade lite abrupt, men hursomhelst så borde man lyxa till det såhär på en vanlig torsdag oftare!

för det vidare






För det vidare är en kampanj av skolverket där kända personer hyllar sina gamla lärare och pratar om hur viktigt yrke det är. Jag själv som har planer på att kanske bli lärare blir alldeles varm i hjärtat och dessa ovan var mina favoriter. Det är ju faktiskt ett helt otroligt viktigt yrke eftersom skolgången är så stor del av ens liv och speciellt när man är ung är det så viktigt med förebilder som hjälper en att hitta rätt väg. På deras youtubekanal kan man se fler filmer här!

hej våren.

Kikar in för ett snabbt hej! Bli väckt av mamma som tassar in på mitt gamla rum i tomelilla och säger att en liten prinsessa har fötts, check. Förmiddagsdrillträning, check. Fotografering till projekt i skolan, check. Åka runt till fyra mataffärer för att hitta rätt ingredienser till ikväll när jag ska bjuda maria på middag, check. Blogga fastän jag borde sätta igång och plugga direkt när jag har kommit hem, check.

Förresten så känns det verkligen som att våren har kommit idag. Solen lyser varmt, himlen är klarblå och mina tulpaner har slagit ut. Åh.


bloppisnyheter



Maria har lagt in massa nya saker på bloppisen för väldigt bra priser, in och fynda!

askan är den bästa jorden



Markus Krunegård spelade denna fantastiska låten på grammisgalan och den gör lite ont i hjärtat.

drillonsdag

Godmorgon! Nu ska jag ta bilen till ystad och möta upp mina fina drilltjejer och handla tyg till deras duettdräkt. Sedan ska vi sy hela dagen och så är det träning ikväll som gäller. En riktig drillonsdag med andra ord!


dagens höjdpunkter.



En varm hundvalp som ligger bredvid när man skriver processrapport.


Och när hon blev hämtad blev jag överraskad med en semla, hur snällt? Och gott!

två måndagsbilder bara.




På det stora hela hade jag en mycket väl godkänd måndag igår. Gick en halvtimmes promenad med hannah och amandas podcast i hörlurarna. Åkte till affären och fyllde på fruktfatet, råkade köpa en hel korg med gula kiwis för att det var billigt (jag i ett nötskal) och slog dessutom till på en bukett tulpaner. Jag älskar tulpaner så mycket. Städade hela lägenheten och rensade ut massa porslin som jag tyckte var fint för typ två år sen men som jag inte har haft hjärta att göra mig av med. Jag har väldigt svårt för att slänga och skänka bort saker men jag jobbar på det.

Och så avslutade jag dagen med att titta på filip och fredriks får vi följa med på kanal 5 och hann också bli frustrerad och upprörd under kvällsöppet där genusdebatten diskuterades med tonvikt på ordet "hen". Kanske skriver jag ett inlägg om det, vi får se. Även om man vill slita håret av sig för att vissa människor inte alls förstår vad man menar så är det såklart bra att genusdebatten är igång.

nano



Efter frukost och första avsnittet av säsong fyra på gossip girl sitter jag nu lite barn/hundvakt till nano. Just nu sitter vi i soffan och hon ska tvunget bita på mina fingrar med sina sylvassa tänder. Jaja, vad gör man inte. Sockersöt är hon iallafall!

sökes: inspiration

Som ni kanske har märkt har jag inte känt någon större inspiration den senaste tiden. Detta kan tyckas märkligt eftersom jag går en kurs där vi får chansen att vara kreativa men det var längesedan jag kände mig såhär färglös. Jag känner inte för att fotografera och jag känner inte för att skriva. Jag känner inte för att blogga, vilket är väldigt tråkigt. För jag vill ju egentligen.

Så därför ber jag er om hjälp nu.
Om spotifylistor som får en att vilja skapa något, om bloggar med inspirerande bilder och/eller texter, om tidningar, böcker, filmer eller tvserier som tänder den där elden inom en. Den där elden som inte har brunnit särskilt mycket de senaste månaderna men som bara behöver en tändsticka för att spraka loss. Har ni något tips på vad det skulle kunna vara för tändsticka?

vår.




Dessa skorna skriker vår
och får mig att vilja strunta i det där köpstoppet illa kvickt. Sista bilden är av frida fahrman.

helgen genom instagram.



Lunch hos maria och vårmalmö i fredags.


Vegakören och melodifestivalen.


Massa nanomys.


Och helgen avslutades med dirty dancing på tvn och en ny bok.

vecka åtta.

Efter en lugn och välbehövlig helg i soffan känns det skönt med måndag och vardag igen. Av någon märklig anledning går jag bara i skolan en dag denna veckan, så det är nästan som att jag också får sportlov. Lyx! Fast jag måste skriva en processrapport och genomföra mitt projekt som vi håller på med just nu i skolan, så särskilt ledig är jag inte ändå. Och så är det massa drillträningar och genrep som ska klämmas in. Men det ska mest bli roligt! Nu ska jag göra en kopp kaffe, hoppa ur pyjamasbyxorna och ge mig ut i det fina vädret för en promenad.


en dag med nano












keep calm and just keep swimming

Denna lördagen har hittills varit en lång sovmorgon, valpgos, titta på hitta nemo och äta potatisgratängrester. Livet alltså. Ute regnar det och det ser inte ut som att det ska sluta så vi njuter av att stanna inomhus och tittar på one tree hill, ikväll ska anna laga någon god kycklingrätt och så ska vi ha mellokväll!


den perfekta fredagen.




Nu ska ni få höra om min perfekta fredag! Den började med förmiddagsföreläsning och efteråt mötte jag upp maria som följde med mig till mattons som ligger på hennes gata, och därinne köpte jag en portfolio! Efteråt gick vi hem till maria och åt lunch framför schulman show, och en stund senare åkte jag hem till lund där anna och hennes nya bebis väntade. Alltså ni förstår väl att jag dog hundvalpsdöden? Den heter Nano och är så mjuk och busig att jag storknar.


Vi lagade en gudomlig potatisgratäng med massa vitlök i och kycklingfilé till, så sjukt gott.




Och vid åtta smet jag ner till stan för att gå på vegakörens konsert i pampiga domkyrkan. Satt som vanligt med gåshud och var så nära till tårar hela tiden. Efteråt fick jag skjuts hem (så otroligt snällt) och resten av kvällen delade jag och anna på en vinflaska och spelade några omgångar skip bo. Det var länge sedan jag hade en sådan fulländad fredag!

sandra



Idag har jag och 25392 andra i sverige (enligt namnsdag.se) namnsdag! Det ska jag och anna fira med en brakmiddag ikväll, varje anledning att fira är en bra sådan om ni frågar mig. Grattis till alla andra som har fått detta namn, som jag faktiskt har börjat tycka väldigt mycket om!

lunch och schulman show hos maria


en brinnande horisont



Såhär ser inte himlen ut just nu men det gjorde den igår när jag passerade sjöbo på eftermiddagen. Jag vet inte om det finns något vackrare än dessa solnedgångar när horisonten är i lågor.

torsdagstipsen.

Nu ska jag tipsa er om tre härliga tjejer.

Två av dem är systrarna Hanna Widell och Amanda Schulman som tillsammans webbtv-programmet på middag hos hanna och amanda där de lagar mat tillsammans och bjuder på kända gäster. Detta är bara första avsnittet men jag tyckte det var så otroligt härligt och kändes väldigt ärligt. I premiäravsnittet bjuder de in camilla läckberg och thomas bodström och det kan ni se här.

Den tredje är en av mina stora idoler (säger man ens så när man är över tjugo?) Hanna Hellquist (som för övrigt ska vara gäst hos de ovannämnda, längt på det) som jag dels älskar att lyssna på när hon är med i morgonpasset i p3 varje morgon och så skriver hon vassa krönikor med en feministisk touch för DN här. Hanna for president!

golden.




En lugn torsdagsförmiddag
med sovmorgon, två avsnitt gossip girl (har snart sett färdigt tredje säsongen, för den som undrar) och tunnbrödsrullar till frukost. Har fått dille på tunnbrödsrullar för tillfälligt, äter det både till frukost och lunch. Nu har jag precis målat naglarna i en tjusig guldfärg och ska dricka upp mitt kaffe innan det är dags för eftermiddagsföreläsning, puss!

färg ska det va.



Ännu en present från min fantastiska mamma. Sist vi gick på stan stod jag och åhade mig över dessa galgarna från åhlens och det snappade hon givetvis upp. Och jag inser gång på gång att jag verkligen älskar älskar färg och önskar kanske lite i smyg att jag vore en sådan som ville ha allting i svart och vitt och kunde inreda väldigt modernt och minimalistiskt. Men det är inte jag.

Färg ska det va.

gnistrande vit.

Godmorgon! Tänkte att vi börjar dagen med att titta på några fler vinterbilder som jag tog med kameran i måndags. Tänk om alla vinterdagar hade varit så, vad mycket lättare allting hade känts då.

Nu ska jag äta frukost framför ett avsnitt gossip girl och sedan blir det skola i eftermiddag och träning i tomelilla på kvällen. Phue. Längtar faktiskt redan lite efter helgen som kanske för en gångs skull blir ganska lugn. Puss!








Titta vad min fina mamma gav mig i alla hjärtans dag-present! Två stycken filippa k muggar för rörstrand i deras nya mönster burkina som jag skrev om här. Tror bestämt att jag har den bästa mamman i hela världen. Jag fick också en chokladask och en tidig namnsdagpresent, men den får ni se imorgon. Hoppas ni har haft en härlig dag med mycket kärlek!

en latte på det.



Efter en förmiddag i studion på skolan åt jag dagens lunch bestående av en tunnbrödsrulle, ett stekt ägg i form utav ett (något misslyckat) hjärta och en latte på det framför ett avsnitt gossip girl. Nu ska jag lyssna vidare på denna playlisten och förbereda inför morgondagens redovisning om postmodernismen. Adios!

östra torn







Tänk vad en timmes promenad i soliga och vintervackra östra torn kan göra under för själen. Jag behövde verkligen denna starten på veckan, känner mig lättare i hjärtat än vad jag har gjort på väldigt länge. Nu ska jag plugga en stund och sedan baka paj innan jag åker till tomelilla för drillträning ikväll!

måndagsfrukost framför två avsnitt gossip girl


knalledrillen 2012

Här kommer ett gäng bilder från gårdagens tävling i borås! Jag fick äntligen en bra anledning till att använda mitt nya teleobjektiv som jag köpte för ett par månader sedan vilket var väldigt kul men lite svårt att få till skärpan när rörelserna var snabba. Och färgerna blir kanske inte helt optimala i en sporthall heller, men hursomhelst nu ska jag sluta ursäkta mig och visa er bilderna istället:












sleeping beauty

Nu har törnrosa vaknat efter att ha sovit som en stock i tolv timmar. Igår var ungefär världens längsta dag och när prisutdelningen var över körde jag hemåt igen med tre sovande tjejer i bilen, får väl erkänna att inte jag heller var direkt pigg under den bilfärden.

Idag ska jag bara titta på massa tvrepriser och laga god (och mycket) mat ikväll så att jag har massa matlådor till nästa vecka. Älskar att förbereda sig inför veckan på det sättet när man vet att man kommer vara trött och hungrig när man kommer hem från skolan på eftermiddagen och definitivt inte orkar laga mat. På tal om mat så får ni några instagrambilder från i fredags när vi hade kommit upp till borås och åt som vanligt på terassen, bilder från tävlingen kommer lite senare idag.



svensk sommar tinar frusna hjärtan.

Det är jobbigt nu, denna februarikyla som tränger igenom alla tusen lager man har på sig och som verkligen får en att längta ihjäl sig efter plusgrader, solglasögon och sommarnätter. Efter starka färger, jordgubbar, rosévin, öppna fönster och att hänga jackan längst in i garderoben. Herregud vad jag vill ha sommar nu.

Med risk för att göra det värre så kommer här en liten best of av förra sommaren. Nu drömmer vi oss bort för en liten stund, hörrni.

















now you're just somebody that i used to know



Fick syn på denna covern av gotyes somebody that i used to know via julias blogg, hur bra?!

grottor med sylt i



Efter att ha städat lägenheten i flera timmar igår och till och med torkat golvet (!) tänkte jag att jag kunde skjuta upp packandet en liten stund till genom att baka hallongrottor! Fast jag använde hjortronsylt istället, men man kan ta vilken sylt som helst. Det var nog första gången jag bakade det själv men det var väldigt enkelt och blev väldigt gott. Här kommer receptet!

Du behöver:
4 ½ dl vetemjöl
♥ 1 dl socker
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 200 g smör
♥ och sylt såklart!

Gör såhär:
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan i smöret. Rulla till bollar, gör en grop och lägg i sylt. Grädda i ugnen i 10-12 min i 200 grader. Gör två koppar kaffe och fika med någon du tycker om!



mot bårran.




Skepp o hoj, nu åker denna tjejen till borås! Jag har förprogrammerat några inlägg till er ifall ni vill kika in fastän jag är iväg, kommer hem sent på kvällen imorgon igen. Puss!

mammas födelsedag.


Igår åkte jag till tomelilla exta tidigt för att ge min fina mamma tre paketer eftersom det var hennes födelsedag.




Av hela familjen fick hon en digital fotoram och ett usb-minne där jag hade överfört massa bilder från 2011, och av mig fick hon också framkallade bilder från förra året som hon kan sätta in i ett album (i julklapp fick hon bilder från året innan) och hela serien Bron på dvd.


Lite senare åkte vi ner till en thairestaurang för att fira och beställde in räkchips i väntan på att min bror och pappa skulle komma.



Mamma och min brors söta flickvän sofie.


Eftersom min bror ska köpa hus (!!!) och därför skulle skriva på massa viktiga papper som tog längre tid än planerat fick jag beställa in mat så länge eftersom jag var tvungen att åka lite senare. Jag beställde kycklingspett i jordnötssås och ris som var så fruktansvärt gott. Sen åkte jag till en iskall sporthall i onslunda för att träna mina fina tjejer en sista gång inför tävlingen på lördag och det var den onsdagen!

yellow diamonds in the light




Några sista bilder från lördagen som jag tog med mobilen. Jag på tåget, gatan där marias nya lägenhet ligger, vi i hissen och mousserande hos anna. Så borde varje lördag se ut.

change of plans


onsdagens frukost som gick i citrustema med apelsinjuice, grapefrukt och apelsinmarmelad på ostmackor

Stannade hemma på grund av busvädret där ute, så jag har spenderat förmiddagen med att äta frukost länge framför sveriges mästerkock som jag missade igår och nu står det storstädning och tvätt på schemat. För övrigt har jag den mest sinnessjuka träningsvärken i rumpan och låren idag att jag knappt kan gå eller resa mig upp, lite spännande men mest jobbigt såklart.

and we said we would die together

God morgon! Är ni torsdagsglada? Kan inte riktigt förstå att det snart är helg igen när det känns som att jag fortfarande är trött efter lördagens äventyr. Hur som helst, det är ännu en tidig morgon och nu ska jag iväg och redovisa om modernismen i skolan.

Tycker så mycket om låten nedan med laleh som kommer från hennes nya album sjung. Resten av albumet har jag inte hunnit lyssna på alls så det tänkte jag göra i eftermiddag när jag packar inför trippen till borås imorgon (drilltävling) och dricker tusen koppar thé. Längtar redan.


bokprojektet.

Nä, nu ska jag minsann ta tag i det där med att läsa andra böcker som inte är kurslitteratur. Jag har inte läst ut en bok på flera flera månader och jag älskar ju egentligen att läsa så nu ska jag försöka ta tag i det. En bok i månaden ska väl inte vara omöjligt så jag har valt ut tolv stycken (januari får hinnas med i sommar) som jag vill läsa detta året:


tove jansson - sommarboken, john ajvide lindqvist - pappersväggar, john ajvide lindqvist - låt de gamla drömmarna dö, caroline af ugglas - hjälp, vem är jag?, mia törnblom - du leder!, plura jonsson - resa genom ensamheten, david nicholls - en dag, ann heberlein - en liten bok om ondska, jonathan safran foer - extremely loud and incredibly close, jonas gardell - har man inget liv får man köpa ett som alla andra, ann heberlein - det var inte mitt fel!, mia törnblom - samlade tankar om självklänsla.

mamma.

Idag fyller min mamma år! Älskade mamma med en oändlig kärlek och som alltid ställer upp, grattis på födelsedagen!


1990

nörderier.

Det har varit ganska intensivt den senaste veckan så jag har kommit lite efter med mina serier som jag följer. Så ikväll ska jag minsann se senaste avsnittet av både glee och vampire diaries. Nörderi på hög nivå och jag fullkomligt älskar att fokusera på någon annans värld för några timmar. Såg för övrigt sista avsnittet av gossip girl säsong två tidigare idag, DOG så fint.


tisdagsmiddag



Min tisdagsmiddag
bestod av laxfilé, kokt potatis, broccoli och cremé fraiche med franska örter. SÅ gott. Nu är det dags att ta tag i det mindre roliga diskberget...

i am done with my graceless heart so tonight i'm gonna cut it out and then restart




Min tisdag genom instagram där jag heter sandraberg om någon vill börja följa mig. Frukost med maria, studiofotografering i skolan där vi testade olika ljussättningar och sedan skulle jag egentligen jobba men det blev inställt så jag har pluggat lite och sedan mest hängt i soffan. Skönt.

Nu är jag trött men ganska glad, imorgon har jag sovmorgon!

this too shall pass

Nu har maria åkt härifrån efter att ha bott här hela helgen, det har varit hemskt mysigt att vara sambos igen för några dagar. Imorse ringde klockan vid åtta och jag åkte till skolan för att redovisa om realismen. Är ju van vid att vara ledig på måndagar så jag kände mig ganska död och är ganska död fortfarande trots en liten powernap. Denna veckan kommer vara ganska galen med skola fyra dagar, jobb och drilltävling i helgen. Men det ska nog gå bra, det här också.

Nu: tomelilla, kvällsmat med familjen och drillträning.


young at heart and full of hope


marias bilder från lördagens äventyr

brudfest



















Igår vankades det brudfest hemma hos anna och vi tillbringade vår lördagskväll med att dricka bubbel och drinkar och dansade som om att det inte fanns någon morgondag. Vid tvåtiden var jag så trött att jag bokstavligt talat inte kunde hålla ögonen öppna, så vi tog bussen till marias nya lägenhet och somnade efter typ en minut.

Imorse lyxade jag och maria till det med frukost på espresso house och sedan tog vi tåget till lund och åkte hem till mig igen. Sedan dess har vi legat döda i soffan med en sprängande huvudvärk och nu ska vi avsluta denna helgen med att titta på film och äta chips med dipp. Imorgon är det dags för vardag igen och det känns väl sådär kul om jag ska vara ärlig. Men det ska nog gå fint, som alltid. Hoppas ni har haft en fin helg!

söndagsfrukost på espresso house


happy up here





Jag har en ny blommig klänning från monki, bussen går om en halvtimme och ikväll ska vi dricka bubbel hos anna i malmö! Vilken lördag, va.

lördag.




Morgonljus genom spetsgardiner och scones till frukost.

kafferep



Imorse fick jag skjuts till skolan till min förmiddagsföreläsning där vi fick bläddra i varandras fotoalbum inför ett kommande projekt. Efteråt mötte jag upp maria vid centralen och så åkte vi till lund och hem till mig. Vi har haft kafferep framför veckans avsnitt av schulman show och nu har maria jobbat i några timmar medan jag har städat. Nu ska jag kasta bakpotatis i ugnen och sedan ska vi myza hela kvällen med film och kladdkaka!

sex timmar i skolan, hundvalpar, bio och räkfrossa.


Efter sex timmar i skolan och två föreläsningar av inspirerande fredrik weerasinghe om skuggan och dens betydelse blev jag upphämtad av anna (lyx!) och vi begav oss till trelleborg med solen bredvid.



Där skulle vi nämligen hälsa på en liten valp som ska flytta hem till anna om några veckor! Alltså jag dog hundvalpsdöden, SÅ SJUKT SÖTA. Och mjuka. Var så nära på att stoppa ner en i väskan och kidnappa den men fick nöja mig med pussar i hela ansiktet och sedan motvilligt lämna ifrån mig dem igen.


Sen åkte vi tillbaka till malmö och in på entré där vi skulle gå på bio. Vi såg filmen 50/50 där joseph gordon-levitt spelar huvudrollen om en man som får cancer trots att han har levt hälsosamt och så vidare. Fin film som blev bättre och bättre och som slutade nästan magnifikt. Efteråt gick vi hem till anna och åt räkor tills vi storknade framför ännu en film och sedan somnade vi tidigt. Bästa torsdagen!

Godmorgon!


i can feel a hot one


torsdag.



Godmorgon bloggisar!
Igår snöade det något helt otroligt i tomelilla (påminn mig att inte använda converse mer denna vintern) men som tur är verkar det inte ha lagt sig något märkvärt i lund mer än innan. Nu ska jag sticka till skolan, idag har vi två gästföreläsningar mellan 10-16. Vi brukar i princip bara ha två timmars föreläsningar på en dag så jag vet inte riktigt hur det ska gå. Får försöka med kaffe och typ tusen clementiner. Efteråt ska jag bara göra roliga saker med anna och äta en av mina absoluta favoriträtter, gissa om jag längtar!

fyra saker.


filippa k för rörstrand, i mönstret burkina

Fyra saker jag önskar mig:
♥ ett vidvinkelobjektiv till kameran
dessa skorna som jag har skrivit om tidigare
♥ filippa k för rörstrand muggarna i det nya mönstret burkina
♥ men allra mest önskar jag mig en hund just nu. SÅ SJUKT MYCKET.



Fyra saker jag tycker om:
♥ vänner och familj
♥ lördagsförmiddagar
♥ frukost
♥ att skratta



Fyra saker jag gjort idag:
♥ skrattat till morgonpasset och lyssnat på en intressant diskussion om islam och islamofobi med religionshistorikern mattias gardell
♥ tagit en middagslur
♥ druckit kaffe och ätit gott surdegsbröd med mamma
♥ pluggat



Fyra saker jag ser på tv:
♥ glee
♥ vampire diaries
♥ once upon a time
♥ gossip girl



Fyra saker jag längtar efter:
♥ våren
♥ att få dumpa vinterjackan och slippa frysa
♥ sommaräventyr
♥ när jag (förhoppningsvis) börjar läsa program i höst

listan snodde jag härifrån

februari.

Godmorgon! Sitter här och gäspar ännu en tidig morgon. Nu ska jag iväg till ystad och ta två allergisprutor och sedan åker jag till tomelilla och pluggar resten av dagen för att åka på träning på kvällen som vanligt. Och så tänkte jag pussa på en lurvig pudel också, det är något av det bästa jag vet.

Känns för övrigt väldigt bra med februari, en månad närmare vår. Och för den som undrar tänkte jag ha köpstopp hela månaden, det kan ju bli spännande!


RSS 2.0