nomnom.

gastronomy
källor via pinterest

God mat och goda efterätter alltså, något av det bästa som finns här i livet.

tomelilla marknad och olof viktors.

thursday.

Nu ska vi kika på hur min torsdag såg ut genom kameran! Jag vaknade upp i Tomelilla och efter när klockan slog elva åkte jag och mamma ner till byn där det vankades marknad. Är löjligt förtjust i detta konceptet, även om det ser nästan exakt likadant ut varje år. Men det är något magiskt med det ändå.

thursday.

Vi började med att kika på närproducerade grönsaker och dylikt.

thursday.

Och blev väldigt nyfikna när vi hittade ett stånd som sålde olika grekiska delikatesser. Jag köpte kanske den godaste fetaosten någonsin.

thursday.thursday.thursday.

Och godis såklart.

thursday.

Det såldes även munkar som vanligt.

IMG_3694

Fina blommor.

thursday.
thursday.

Och mer godis.

thursday.

Svängde inom en möbelaffär för att värma oss litegrann och jag hittade FINASTE lampan.

thursday.

Efter ett varv på maknaden hoppade vi in i bilen igen och brummade vidare till caféet Olof Viktors som ligger utanför Ystad.

thursday.

Där fikades det och ni ser ju hur gott det ser ut.

thursday.

Väldigt fin torsdag.

tisdag.

 
Hej bloggisar! Jag har ägnat förmiddagen med min fotopartner in crime Veronika och framför två datorer har vi valt ut bilder från ett av våra senaste bröllop. I halvtid behövde vi lite energipåfyllning så jag mixade ihop en gudomligt god jordgubbssmoothie och ställde fram några kakor. Precis vad vi behövde, för sedan orkade vi göra färdigt vårt lilla projekt och nu är några skivor påväg till Ljungby i Småland.

Nu har jag precis vaknat från en liten powernap (så trött...) och ska ta tag i skolarbete som måste göras klart. Känner mig lite stressad men det ska nog gå bra med kaffe och morgonpasset i P3 från imorse! Om ni kikar in om en stund igen ska ni få se lite hur min torsdag såg ut förra veckan. Tisdagspuss!

we bought a zoo - soundtrack

 
Tittade som sagt på We bought a zoo igår och förutom att det är en helt fantastisk film så har den också ett otroligt bra soundtrack. Väldigt finstämt och vackert, nästan uteslutande med Jónsi och en låt med Sigur Ros. Passar bra när en vill känna lite extra mycket. Det får bli mitt måndagstips, ni hittar det här!
 

vecka 44.


bildkällorna finner ni som vanligt via min pinterest
 
Godmorgon måndag och ny vecka! Hade en så sjukt harmonisk söndag igår, helt fritt från någon slags söndagsångest. Sov länge och vaknade med lyckokänslor i hjärtat efter den fantastiska Cirque du Soleil showen i Köpenhamn kvällen innan, pluggade några timmar (vilket dels innebar att läsa Torka aldrig tårar utan handskar, så det var inte direkt jobbigt), tittade på en av mina favvofilmer we bought a zoo, tvättade och lagade extremt god mat. Sjukt härligt. Såhär ser min vecka ut:

♥ Det finns kanske inget bättre sätt att börja en vecka på än att gå på ett yogapass, så det är precis vad jag gör idag. Efteråt ska jag möta upp min basgrupp i skolan och göra lite grupparbete, och ikväll ska jag redigera bröllopsbilder!
♥ På tisdag kommer min fotopartner Veronika hem till mig tidigt på morgonen för att välja ut bilder från ett av våra senaste bröllop så att vi kan skicka iväg dem till kunden. Resten av dagen ska jag förbereda mig inför ett seminarium vi har dagen efter.
♥ Onsdagen börjar alltså med ett seminarium där vi ska ge respons på våra lektionsanalyser, och efteråt tänkte jag åka en sväng till Ikea med mamma! Tänkte kolla in deras julsaker och köpa en ny dörrmatta, väldigt viktigt. På kvällen är det premiär för bästa Hanna Hellquists program jakten på det perfekta livet, ser så mycket fram emot detta! 21.00 på Svt1!
♥ På torsdagen har vi först en förmiddagsföreläsning fram till tolv, och efteråt tänkte jag träna. Antingen gym eller afrodans, får se vad det blir!
♥ Fredagen är ledig och då ska jag klippa mig! Nu ryker håret.
♥ Helgen börjar med att jag åker till Österlen och kanske fikar med en barndomskompis, men framförallt för att fira att min finfina pappa fyller år! Om någon har ett bra presenttips får ni gärna hojta, så sjukt svårt att komma på vad en pappa vill ha när han säger "ingenting".
♥ Och på söndag ska jag på dop! Första dopet jag är på där en av mina kompisar håller i det. Knäppt men fint.

the immortal world tour



Hej hej, nu sticker jag till Köpenhamn och häpnas över det här:
 

how

 
Hörde denna låten med fantastiska Regina Spektor på radion tidigare idag och känner bara för att dela med mig. Om hur man går vidare. Väldigt fin video också.

älskade fredag.

 
Det är enkelt att vara lycklig på fredagar. Att vakna upp med insikten om att hela helgen ligger framför en, den känslan. Man känner sig ta mig fan oövervinnlig.
 
Idag har jag ätit frukost med mamma, gosat med isbjörnen Kelly (som ligger ner när hon äter och dricker. alltså <3), handlat god mat, fixat en jobbgrej ute vid S:t Lars där omgivningen är extremt vacker och så har jag tränat på eftermiddagen med Maria. Ikväll hänger jag i soffan med ett glas rött, tar igen massa program jag har missat i veckan och är bara sjukt tillfreds med detta liv.

gulliga djur.



Nu tycker jag att vi börjar denna torsdagen med att titta på gulliga djur - så kan det inte bli något annat än en fantastisk dag, tänker jag. Bildkällor och fler djur kan ni kika på här.

recept; kantarellsoppa.

För några veckor sedan gjorde jag i sann höstanda världens godaste och kanske enklaste kantarellsoppa! Perfekt att värma sig med under kalla oktoberdagar. Givetvis ska ni få receptet, här kommer det!

Ingredienser:
♥ 1 l kantareller
♥ 4 scharlottenlökar
♥ 0,5 l kycklingfond
♥ 0,5 l mjölk
♥ 3 dl grädde
♥ Salt, peppar

Gör såhär:

chantarellsoup.

1. Börja med att skala och hacka löken fint. Fräs i matolja utan att den får färg.

chantarellsoup.

2. Borsta bort eventuell grus/smuts från kantarellerna och lägg i pannan med löken tills svampen är mjuk.

chantarellsoup.

3. Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda i 15 minuter.

chantarellsoup.
 
4. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Klart!

onsdagslista.

roses

Vad har du på
dig?
Idag är jag ledig så jag sitter i pyjamas tills jag behöver gå utanför dörren. Vilket jag inte behöver förrän närmare kvällskvisten när jag ska köra till Tomelilla. Så här blir det pyjamasfest hela dagen!

Hur mår du?
Jag mår finemang! Har varit ganska trött den senaste tiden men idag fick jag sova ut så nu är jag mitt glada och mindre trötta jag igen.

Vad önskar du just nu?
Att det snart är jul, faktiskt. Känner mig rätt så färdig med denna hösten och längtar efter snö (som om det skulle komma snö innan jul...), lussekatter och julkalendern (mysteriet på greveholm!!!).

saturday.

Vad har du ätit idag?

Än så länge bara frukost. Två rostade mackor med ost och ingefärsmarmelad som jag gjorde i söndags, och ett kokt ägg tillsammans med ett glas äppeljuice. Frukost kan vara något av det bästa som finns.

Vad ska du göra imorrn?
Imorgon vaknar jag upp i Tomelilla och ska gå på marknad! Ni vet ju hur mycket jag älskar det. Köpa marknadsgodis och gott bröd, tänkte jag. Och förhoppningsvis finns det fina smycken också. Resten av dagen ska jag plugga och på kvällen träna drillning.


Och på söndag?
Antingen gå på yoga eller göra ingenting alls. Förmodligen plugga lite.


Vem saknar du?
Mina vänner som jag knappt har träffat denna månaden eftersom varje helg har varit uppbokad på olika håll och extremt mycket plugg. Hoppas på november.

malmöfestivalen friday.

Senaste köp?
Gick loss på Ullared förra veckan.

Vad skrattade du senast åt?
Under sista delen av torka aldrig tårar utan handskar som jag såg igår via svtplay (tips!) när Pål begravdes. Tänker inte avslöja mycket mer än så, men det var så typiskt honom och roligt och fint.

Vad grät du senast åt?
Ungefär hela tiden under sista delen av torka aldrig tårar utan handskar. Så fruktansvärt sorgligt.

saturday.

Vem sov du senast med?
En lurvig pudel vid fötterna förra helgen.

Vad läser du just nu?
Mycket tjat om Jonas Gardells nya bok, men jag tänkte börja läsa den i dagarna inför en bokpresentation vi ska ha i skolan om några veckor.

Senast sedda film?
Lady & Lufsen 2 och Björnbröder 2. Mycket bra.

stockholm friday.

Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma igår.

Senast 3 inkomna sms?
"Jodå skriver om lite här och där för att få in lite fler källor. Försöker tänka på att även detta är ett utkast..." från min klasskompis Anna.
"Tjena! Tack det är bra, trots att jag än en dag sitter alldeles för tidigt på bussen... Ja du, jag har ärligt talat..." från min kusin Frida.

"Ta med den hem imorgon!" från mamma.

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
"Jamen precis, kommer säkert få ändra efter seminariet igen... Skickar bilderna nu :)" till Anna.
"Ah ok, nej men frågan var väl mest ifall det blev en heldag i Köpenhamn som vi sa från början,..." till Frida.
"Beck-boxen." Till mamma.

fridaynight.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Ingen vad jag vet?

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?

Minns inte, brukar inte skriva där. Blir mest stressad över ljudet.

Vart vill du åka just nu?

Jag vill alltid åka till Paris.


listan snodde jag från Sandra.


möllan.

 
Hej hopp, nu sitter vi på ett café vid möllan och pluggar efter ett svettigt och roligt afrodanspass! Har precis ätit en gudomligt god chevrémacka med honung och pinjenötter, nu blir det kaffe och lektionsanalys tills jag storknar. Puss!

bröllopsfrosseri.


 
Som om jag inte inte fick nog (tillfälligt) av att fotografera ett bröllop i nio timmar, när jag kom hem i lördagskväll spenderade jag resten av kvällen, långt in på småtimmarna, med att frossa i bröllopsbilder på en av mina nya favoriter när det gäller inspirationssidor - 100layercake. Så galet fina bilder och ovan kan ni se några av mina favoriter. Fantastiska tårtor, vackra klänningar, kärleksfulla par, roliga bildidéer och filosofin more is more. Älskar det.

fredagsfrukost och fredagsfika.

fredagsfrukost.fredagsfika.
 
Kan inte påstå att det var äckligt, direkt.

vecka 43.


pinterestkällor

Hej finisar! Vilken härlig helg det har varit, känner mig för en gångs skull utvilad och helt redo för en ny vecka. Som ni kanske har märkt har det blivit väldigt få inlägg de senaste helgerna, men jag känner att jag måste passa på att koppla bort allting när jag väl kan och inte sitta vid datorn när jag redan gör det så mycket under veckorna. Nåväl, såhär ser veckan ut:
 
♥ Idag har vi vår andra föreläsning i socialpsykologi och det är väldigt intressant. I eftermiddag ska vi se filmen Precious som vi sedan ska analysera med hjälp av begreppen vi har lärt oss och ikväll ska jag rycka in och jobba på stället jag var på i somras. Många är tydligen sjuka så då får man ställa upp!
♥ På tisdag ska jag och Maria på afrodans igen! Testade ju på det för första gången förra veckan och det var så SJUKT roligt!!! Att bara släppa alla hämningar och dansa tills en är genomdränkt av svett. Underbart. Efteråt ska vi sätta oss någonstans där det finns kaffe och plugga resten av dagen!
♥ Lill-lördagen börjar med pluggdag hemma i morgonrock kan jag tänka mig, och på kvällen ska jag åka till Tomelilla för att träna drillning inför en uppvisning vi ska ha.
♥ Sover i Tomelilla och pluggar där på dagen därpå samtidigt som jag myser med en lurvig liten pudel, och på kvällen ska jag träna lite drillning till innan det är dags att åka hem till Lund igen.
♥ På fredagen har jag en inlämning av en lektionsanalys och på eftermiddagen ska jag fixa med en jobbgrej. På kvällen vill jag dricka vin, vad säger du om det fröken Maria?
♥ Den riktiga lördagen står det Köpenhamn på schemat, vi ska nämligen se Cirque du Soleils Michael Jackson show! Kan inte bli annat än fantastiskt.
♥ Och veckans sista dag blir vilodag, såklart.

fredag.

weddingphotography, christian & johanna.
 
Äntligen äntligen äntligen fredag! Idag är jag ledig och ska göra massa roliga fredagssaker. Fredagsfika framför Schulman Show, promenad med Hannah & Amandas fredagspodd i lurarna, fredagsstädning  och fredagsfilm. Men först ska jag plugga några timmar. Hoppas ni är glada idag!

torsdagsinspiration.


 
Lite såhär skulle jag vilja att det såg ut hemma hos mig. Stora industrilampor, orientaliska mattor, dubbelsängar med sidenlakan, färska blommor, vackert porslin och ljus i mängder. Källorna till dessa bilderna och massa mer inredningsinspiration hittar ni via min pinterestboard interior.

lördagsklädseln.

weddingoutfit.weddingoutfit.
 
I lördags fotograferade jag ett väldigt vackert bröllop i Ljungby och då vill man ju vara extra fin. Så någon dag innan gick jag in på Monki och köpte en väldans fin blå klänning (och massa annat på rean... men mer om det en annan dag) som jag hade på mig när jag jobbade tillsammans med ett par tjusiga örhängen från h&m. Kände mig fin!

livet just nu.

 
Äta, sova, åka buss och tåg, gå i skolan, plugga, träna, äta, sova, gäspa, plugga, jobba och plugga lite till.
 
Ungefär så ser livet ut just nu. Ikväll har jag skrivit färdigt ett utkast till en lektionsanalys och redigerat bilder på konfirmander och nu börjar klockan bli mycket (tänk om tiden kunde gå lite långsammare ibland) så det är snart dags att sova för imorgon går bilen tidigt tidigt till Ullared. Hoppas ni hinner andas i vardagen, jag försöker verkligen. Puss!

docs.

dr martens.

Efter en förmiddagslektion i fredags där vi fick reda på vårt tentaresultat åkte jag till närmsta affär som sålde Dr Martens för att fira att jag hade klarat tentan! Och för att jag har gått och drömt om dessa skorna en hel evighet efter att ha gjort två misslyckade köp på tradera (ett par var för små och de andra för stora, mitt eviga skodilemma) så nu bestämde jag mig helt enkelt för att köpa ett par sprillans nya!
 
Ett par låga som jag ska spendera resten av hösten i med färgglada strumpor tänker jag. Är de inte helt fantastiska?

dr martens.dr martens.

fredagsfika.

fredagsfika.fredagsfika.

Jag har skapat en ny tradition som kallas fredagsfika! Måndag till torsdag försöker jag äta någotsånära vettig och nyttig mat men när det är dags för fredag och helgens första dag tycker jag att det är dags för någon slags fika för att fira att det är helg och för att en har kämpat på bra. Allra bäst smakar det framför ett avsnitt Schulman Show som släpps just på fredagar.
 
Förra veckan festade jag till det med gudomligt god smörbulle, en minibiskvie och cola ur ett randigt sugrör. Den perfekta starten på helgen!

vecka 42.


pinterestkällor, som vanligt

Hej och hå, nu kör vi måndag och ny vecka! Jag känner mig faktiskt ganska peppad och ska försöka behålla peppen hela veckan så tror jag att det blir bra det här. Såhär ser veckoplaneringen ut:

♥ Idag rivstartar jag veckan med en retorikföreläsning i skolan på förmiddagen och en workshop i retorik på eftermiddagen, och ikväll ska jag försöka skriva färdigt en lektionsanalys. Heja heja!
♥ Imorgon har vi en till retorikföreläsning och efteråt tänkte jag träna och gå på en spännande sak som jag inte vill jinxa. Men håll tummarna, hörni.
♥ På onsdag följer jag med mamma till Ullared! Blir hämtad vid sex på morgonen så att vi är där när de öppnar (här undrar jag ifall jag verkligen är dotter till min mamma, som råkar vara världens piggaste person på morgonen. Men jag tänker att jag får sova i bilen och dricka mycket kaffe så ska jag nog överleva).
♥ Torsdagen innehåller skolan mellan 10-17 och på kvällen ska jag och Maria dansa afrodans! Är inte helt säker på att jag vet vad det innebär men det låter ju väldigt spexigt och spännande.
♥ På fredag är jag ledig! Hallelujah. Då blir det sovmorgon, plugg och en lugn kväll...
♥ ... för dagen efter ska jag fotografera ett bröllop! Denna gången är det i krokarna av min hemby så det känns roligt.
♥ Har börjat införa vilodag på söndagar där det helst inte ska vara något plugg (har tyvärr ej lyckats hålla det än, men jag kämpar) utan mest tvserier och inte så mycket mer än så. Får se hur det går denna söndagen!

en söndagsutflykt till kivik.

kivik.kivik.kivik.kivik.kivik.kivik.kivik.kivik.

För exakt en vecka sedan vaknade jag upp i mitt gamla flickrum i Tomelilla och tyckte det kändes som en strålande idé att dra med mina föräldrar på en söndagsutflykt till Kivik! Där kikade vi på den gigantiska tavlan som är gjord helt av äpplen, och jag tror att det är första gången jag faktiskt ser äppeltavlan i verkligheten vilket kändes häftigt, gick in i ett cirkustält där det fanns en utställning med extemt många äppelsorter, körde förbi Ranelids brevlåda och försöka gissa var han bor, och så köpte vi med oss kakor på vägen för att fika hemma hos min bror och hans flickvän i Lunnarp. Perfekt söndagssyssla!

söndag.



Efterbröllopsfotograferingströtthet, pluggångest (som jag försöker motverka genom att skriva lektionsanalys. det går sådär), regnsmatter mot fönstret och en tung grå himmel, bon iver på spotify, kaffe ur nya favoritmuggen och mys i stor tröja och randiga leggings. Så ser min söndag ut.
 
Men nu ska jag åka och handla mat inför nästa vecka, sedan laga mat och titta på film. Imorgon är det dags för måndag igen. Är ni redo?

höstpromenad.

autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.

Efter en onsdag med massa plugg tog jag med kameran och gick ut på en promenad med en podcast i hörlurarna. Extremt välbehövligt efter en dag med ögonen i böckerna. Försökte fånga hösten genom linsen med tusen äpplen på marken och varma färger överallt. De ska jag plocka fram och titta tillbaks på när allt har blivit vitt och det känns som en evighet till våren och värmen.

Idag är det fredag och efter skola fram till tolv har jag äntligen helg. Kan väl erkänna att det känns ganska bra!

the vampire diaries season 4.

 
Idag har Vampire Diaries säsongspremiär!!! Som jag har väntat på denna dagen. En serie om döden men samtidigt livet, om smäktande tonårskärlek, vänskaps- och familjerelationer och givetvis en dos av magi. Det är få serier som har berört mig på detta viset.

Kan inte få nog av vampyrer alltså.

the common reader och penguin pencils.

new stuff.new stuff.

När jag och Maria gick på stan för några veckor sedan snubblade vi över en liten butik vid triangeln som sålde massa saker som fick mig att åh:a och oh:a mest hela tiden. Allra mest över deras sortiment med penguin och pelican books produkter, som jag har letat efter!

Så jag slog till på en blå mugg med motivet The common reader av bästa Virginia Woolf och en låda med penguin pencils. Så sjukt nöjd.
 
new stuff.

Hittade dessutom två fina vykort som ska få någon fin plats i lägenheten.

Nu minns jag tyvärr inte vad butiken heter, men om det är någon som är intresserad kan jag försöka ta reda på det! Hojta isåfall i kommentarsfältet.

en lördag i slutet av september.

saturday in lund.

För två helger sedan började jag min lördagskväll med att åka ner till stan och möta upp en av mina favoritkusiner Johanna!

saturday in lund.saturday in lund.saturday in lund.

Johanna var glad och fin som vanligt.

saturday in lund.saturday in lund.

Jag såg ut lite såhär.

saturday in lund.

Himlen var pastelligt blå och rosa.

saturday in lund.

Tanken var att vi skulle äta tapas, men det blev ändrade planer och istället gick vi till den italienska restaurangen La Piazza i utkanten av Mårtenstorget och åt kanske den godaste kycklingpastan någonsin tillsammans med ett glas rött. Rekomenderar starkt.

Efteråt hoppade vi på bussen hem till Johanna i Staffanstorp, åt godis och tittade på film innan jag tog sista bussen hem till Lund igen. Väldigt bra lördag!

stockholm, lördag.

stockholm saturday.

Nu känns ju detta som en halv evighet sedan, men för några helger sedan åkte ju jag och Maria till Stockholm (är ni nyfikna på hur det såg ut första dagen kan ni återuppleva den här) och andra dagen började med lyxig frukost som alltid smakar extra bra någon annanstans än hemma.

stockholm saturday.

Sedan vinkade jag hejdå till Maria som skulle på konferens över dagen och själv hoppade jag på tuben till slussen och gick upp på götgatan.

stockholm saturday.

Mötte upp min finfina gymnasiekompis Martina som bor i Stockholm och började vår dag med ett besök på Monki. Jag gick lite loss och stod helt plötsligt med ungefär tio saker i provrummet. Händer cirka aldrig. Det blev iallafall en jacka, ett par örhängen, en blå t-shirt (som jag använt ungefär tusen gånger sedan dess), en tygpåse och ett paraply.

stockholm saturday.stockholm saturday.

Traditionsenligt gick vi sedan bort till Fotografiska för att kolla in deras utställningar. Något vi har gjort varje gång vi har setts sedan hon flyttade till Stockholm och jag har varit i stan. Älskar det, som den fotonörd jag är.

stockholm saturday.

Vackra Martina med ett leende som gör vem som helst glad.

stockholm saturday.

Det är så fint omkring Fotografiska.

stockholm saturday.stockholm saturday.

Så var det iallafall dags att gå in och såhär såg utbudet ut.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

Började med att titta på Christer Strömholms utställning CHR som visas tio år efter hans bortgång. Helt fantastiska svartvita fotografier om livet och döden. Mer om utställningen kan en läsa här.

stockholm saturday.

En trappa upp visades Sally Manns utställning A matter of time.

stockholm saturday.

Hej hej!

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

Det kändes väldigt mäktigt att få se Sally Manns utställning som sträcker sig över närmare fem decenniers produktion. De flesta bilderna är tagna på hennes barn och djur med döden som övergripande tema, mer om utställningen går att läsa här.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

Maria Fribergs utställning In flux handlar om könsroller och i sina bilder har hon valt att undersöka den manliga identiteten. Väldigt spännande, och mer om det här.

stockholm saturday.

Vi avslutade med Fotografiskas travelling exhibitions där en bland annat kunde se dessa magiska bilderna.

stockholm saturday.

Sedan var det dags att gå vidare.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

Efter att ha tagit oss upp för världens längsta och jobbigaste trappa pausade vi och tog några bilder med den finaste utsikten.

stockholm saturday.stockholm saturday.

Sedan fick Martina agera fotograf en stund så några bilder framöver får hon cred för. :)

stockholm saturday.

Instagrammar lite.

stockholm saturday.stockholm saturday.

En suddig Sandra och en vacker södergata.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

När magen började kurra gick vi bort till Café Gildas Rum där en ville flytta in bums och allra bäst var kanske att en fick ha hundar med sig så lite överallt låg det små lurviga varelser.

stockholm saturday.stockholm saturday.

SÅ fint golv att en dog lite.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

Jag åt en chevrétoast och det var så sjukt gott.

stockholm saturday.

Nästa stopp var Beyond Retro vid Åsögatan.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

Hittade två tjusiga tygpåsar som fick följa med hem.

stockholm saturday.

Utanför stod denna kärran.

stockholm saturday.

Sedan spatserade vi omkring i massa affärer och drömde oss bort mest bland inredning.

stockholm saturday.stockholm saturday.stockholm saturday.

När vi behövde energipåfyllning gick vi in på Café Fåtöljen där vi drack kaffe och åt morotskaka som var helt galet god (tips tips).

stockholm saturday.

Och sedan var det dags att krama hejdå till Martina och åka till Centralstationen för att möta upp Maria, hoppa på ett tåg mot Lund och vara hemma närmare midnatt.

Världens bästa lilla minisemester.

creativity.


bildkällor via pinterest

nya tillskott i jackfamiljen.

Något av det bästa med hösten är att en får börja använda fina jackor igen. Detta året har jag gått lite bananas på jackfronten, inte mindre än tre nya har det blivit! En visade jag ju här, och nu ska jag visa er de två senaste:
 
new stuff.

Denna vinröda skapelsen köpte jag på Monki när jag besökte Stockholm för några veckor sedan. Tror att det har blivit en ny favoritfärg (köpte ju även en halsduk i den färgen på weekday). Den börjar dock nästan bli för kall redan nu, men den blir ju en finfin vårjacka nästa år.

new stuff.

Och så har jag fått en svart kappa av min fantastiskt givmilda bästis. Vi gjorde en liten bytesaffär, hon fick en kofta av mig och så fick jag denna av henne, älskar sånt! Och älskar denna jackan. Visst är den fin? Tänker att jag blir extra hösttjusig i den.

vecka 41.

bildkällorna hittar ni som vanligt via min pinterest

Hej hopp! Känner mig lite snuvad på helgen, den gick så hiskeligt fort att jag knappt hann känna av den. Men nu är det ny vecka igen vare sig jag är redo eller inte, och såhär ser den ut:

♥ Idag har vi haft VFU-uppföljning i skolan och arbetat i våra basgrupper, och ikväll ska jag plugga, gå en promenad i det fina vädret och titta på torka aldrig tårar utan handskar som går på SVT ikväll.
♥ Imorgon har vi inte skola förrän tre på eftermiddagen så innan dess tänkte jag sova ut och plugga plugga plugga. Har ganska många sidor som ska läsas... På kvällen har jag en träningsdate med Maria och det var den tisdagen!
♥ Onsdagen och torsdagen är lediga och då tänkte jag förutom att plugga passa på att göra lite andra trevliga saker så som att titta på film, laga kantarellsoppa, koka ingefärsmarmelad och fotografera hösten. Det blir fint tror jag.
♥ Fredagen börjar med förmiddagslektion, träning vid lunch och efteråt tänkte jag köpa något väldigt fint som jag tänkt på länge. Vad det är får ni se då.
♥ På lördag åker jag och Veronika till Ljungby för att fotografera vårt fjärde bröllop! Helt galet roligt! Om jag hinner tänkte jag visa er bilderna från det tredje här på bloggen.
♥ Veckans sista dag är vilodag och kanske yoga om det finns någon ork till det.

Let's do this!

fredag.



Är på väldigt bra fredagshumör idag! Det firar vi med fyra halvkassa webcambilder där jag bär min nya fina tröja från Åhlens. Idag har jag varit i skolan i två timmar för VFU-uppföljning och när jag sedan kom hem har jag städat lite och fixat, och om en timme ska jag ta bussen till Tomelilla för att spendera hela helgen där. Hänga med mina fina föräldrar, jobba på en äventyrsdag med konfirmander och träna inför en drilluppvisning. Det blir grejer det. Hoppas ni har en härlig fredag!

sista dagen på praktiken och kanelbullens dag.

kanelbulle.kanelbulle.

Idag har jag haft min sista dag på praktiken! Samtidigt som det känns som att denna veckan har varit lång som en månad så har tiden ändå rusat förbi och det har varit så jäkla roligt att se hur gymnasielärare jobbar på nära håll. Hur de planerar, undervisar, bedömer och allt annat de gör utanför klassrummet (vilket är en hel del). Just nu känner jag mig så sjukt inspirerad och längtar redan till våren när vi ska vara ute i fyra veckor!

När jag kom hem firade jag insikten om att jag har valt världens bästa jobb med en kanelbulle, eftersom det är kanelbullens dag ifall någon har lyckats missa det. Nu ska jag göra thé och titta på kockarnas kamp, imorgon är det fredag och helg!

things i love about autumn.

Hej och förlåt för bedrövlig närvaro här inne. Jag spenderar massa timmar på praktik om dagarna och när jag kommer hem är jag helt slut, och dessutom behöver jag läsa kurslitteratur inför nästa vecka för i helgen är jag helt uppbokad. Tråkigt nog blir bloggen prioriterad minst då. Men jag tänker att det blir nog lite bättre nästa vecka när jag får leva studentliv igen och inte behöver ställa klockan på sju varje morgon (är så sjukt morgontrött, sorry för gnället).
 
Tills vidare tänkte jag bjussa på några pinterestfavoriter för tillfälligt. Kan vara så att hösten är ett litet tema. Vet ni om att pinterest har en app förresten? Himla bra när man knappt hinner sitta vid datorn men kan bli inspirerad när man sitter på bussen eller så.
 
 

fredag, två favoriter, hamburgare och vin.

friday, hamburgers and wine.friday, hamburgers and wine.friday, hamburgers and wine.friday, hamburgers and wine.
 
Min fredag började med salstenta som gick bra! Kändes helt rätt i magen så om jag inte har missuppfattat frågorna helt tror jag att jag klarade den. Men man vet ju aldrig. Efteråt mötte jag upp Maria, gick till gymmet och tränade (så sjukt mycket roligare att träna om man är två), gick på stan en sväng och sedan åkte jag hem.

På kvällen bjöd jag Maria och Johanna på vegetariska hamburgare med massa gott som avokado, halloumi och egengjord coleslaw, och så drack vi vin, lyssnade på vinylskivor, åt kladdkaka, tittade på Schulman Show och pratade om politik och feminism. Sjukt trevlig kväll och härlig dag! 

vecka 40.


bildkällor hittar ni via min pinterest

Hej måndag, ny vecka och oktober! Kanske en av de bästa månaderna på hela året, om ni frågar mig. När löven bytar färg på riktigt och när det fortfarande inte är för kallt. Jag skulle egentligen publicerat detta inlägget imorse, men det var helt enkelt för skönt i soffan igårkväll när jag skulle förbereda det så det fick hoppas över. Men ni överlevde nog! Såhär ser min vecka ut:

♥ idag har jag varit på min första VFU-dag! Jag har praktik på gymnasieskolan Spyken i Lund och trivs redan så sjukt bra. Idag fick jag sitta med på tre lektioner och det var så spännande att för första gången se en lektion ur lärarens perspektiv, en ser ju helt andra saker. Vi ska ha VFU fram till torsdag och jag ska försöka inpireras så mycket som möjligt för sedan har vi inte praktik förrän nästa termin igen. Och då är det mer på riktigt för då ska jag hålla i lektioner också, hjälp!
♥ på fredag har vi VFU-dag med våra handledare på skolan i två timmar och efteråt tänkte jag träna eftersom det inte kommer finnas någon ork när jag kommer hem halv sex de andra dagarna dödstrött (har fått en helt ny respekt för alla som arbetar heltid mvh trött tjej).
♥ på kvällen åker jag till Tomelilla och fredagsmyzer med mina föräldrar och så sover jag över där...
♥ ... för på lördagen hänger jag med mamma och jobbar på en äventyrsdag med massa konfisar!
♥ hela söndagen har jag träning med drillningen inför en stor uppvisning vi ska ha och sedan får jag åka tillbaka till Lund för sedan är det dags för skola igen på måndagen.

Nu ska jag laga en morotspaj som ska bli till en herrans massa matlådor, tvätta och titta på första avsnittet av project runway Sverige innan jag stupar i sängen. Imorgon ringer klockan vid sju igen. Puss!

RSS 2.0