nu mår man.

 
Fredag. Schulman Show, en kopp kaffe och kakor med choklad. Kan inte komma på något mer jag behöver just nu.

birthdaygirl


Idag fyller min bästis år!
 
Min finaste Maria som tar hand om mig när jag är svag och sparkar mig i rumpan när jag behöver det som mest. Som älskar Paris lika mycket som jag, som dansar med mig på alla dansgolv, försöker lära mig dricka öl ihärdigt trots att jag själv har gett upp eftersom det smakar vidrigt och som får mig att inse vad som är viktigt och inte viktigt i livet. Som inspirerar mig varenda dag och som får mig att växa som människa hela tiden.
 
Vet ärligt talat inte vem jag hade varit utan dig. Grattis min finaste, ikväll ska vi fira!

i was here.

 
Många av er har säkert redan sett denna videon. Ända sedan jag såg den första gången förra veckan har den fastnat i mig, lämnat ett spår. Se den om ni inte har gjort det, och har ni det så gör det igen.

Om att lämna ett avtryck i denna världen. Att känna att en har gjort sitt bästa, levt så mycket en bara kan och hjälpt andra människor när en har möjlighet till det.

malmöfestivalen dag tre.

malmöfestivalen thursday.

Här kommer lite bilder från torsdagen förra veckan, och min tredje dag på festivalen! Efter en dag på Ikea åkte jag till Malmö och mötte upp massa fina personer. Sanne och Emelie till exempel.

malmöfestivalen thursday.

Essie och Linnea.

malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.

Maria ville skåla.

malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.
malmöfestivalen thursday.

Tanken var att vi skulle dansa till Icona Pop men precis när de skulle börja spela började regnet ösa ner på ett rent fruktansvärt sätt så vi sökte skydd och tittade på konserten på håll istället.

malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.

Linnea dansade för oss i regnet i sitt nya fina regnbågsparaply.

malmöfestivalen thursday.

Himlen var en blandning av rosa och blått.

malmöfestivalen thursday.

Maria och Linnea.

malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.

Vi kikade en stund på Little Dragon.

malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.

Innan vi gick bort mot stortorget för att få bra plats på Timbuktus spelning. Så s j u k t mycket folk.

malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.malmöfestivalen thursday.

Och så fick vi vara med om en helt fantastisk konsert med en glad och studsig Timbuktu och efteråt gick vi bort och åt en kycklingkebab innan jag och Maria gick hem till henne och somnade sött medebums.

onsdag, martinabesök och morotspaj.

wednesday.

På pricken en vecka sedan fick jag finfint besök av Martina! Jag bjöd på morotspaj till lunch och vi tog igen vad som hade hänt sedan sist, om hur sommaren hade sett ut och hur hösten kommer att bli. Så himla fint att vi fortfarande ses emellanåt trots att vi bor väldigt långt ifrån varandra.

Jag tänkte dela med mig utav receptet på pajen jag bjöd på för det blev väldigt gott!

wednesday.

Morotspaj från tidningen Buffé

Du behöver till pajdegen:
♥ 100 g smör
♥ 2 ½ dl vetemjöl
♥ 1 dl riven ost
♥ 2 msk vatten

Fyllning:
♥ 2 gula lökar
♥ 4 morötter
♥ 2 msk olja
♥ 2 vitlöksklyftor
♥ salt
♥ peppar
♥ 1 tsk pressad citron
♥ 3 ägg
♥ 2 dl mjölk
♥ 1 dl riven ost
♥ 150 g cream cheese

Gör såhär:
1. Skär smöret i bitar och blanda tillsammans med mjöl och ost i en matberedare. Kör runt till en grynig massa, tillsätt vatten och forma till en deg.
2. Tryck ut pajdegen i en pajform och låt vila i frysen i ca. 10 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Förgrädda pajskalet i ca. 10 min.
5. Fyllning: Skala och skiva löken, tvätta och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i oljan i ca. 10 min, pressa i vitlöken, salta och tillsätt citronen.
6. Vispa ihop ägg och mjölk med kryddorna.
7. Lägg morotsblandningen i pajskalet, strö över osten, häll på äggstanningen och klicka på cream cheese.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 min.
9. Servera med en sallad!

wednesday.

instagram.

nice car (instagram)breakfast (instagram)
 
Nu har det blivit dags att kika på hur det har sett ut i min instagramfeed den senaste tiden! Som vanligt heter jag sandraberg ifall någon vill följa.

En kväll åkte jag och hälsade på en vän på vischan och där stod en väldigt snygg bil. Och så har vi en lyxfrukost i sängen framför Sjunde himlen. Tänk om alla dagar kunde börja så.
 
sad (instagram)happy (instagram)

Första dagen på malmöfestivalen. Älskar den första bilden på Johanna och Maria, stod och fnissade åt den i typ tio minuter. De fick göra ett nytt försök där de skulle se lite mer pepp ut. Med gott resultat tycker jag!

before wedding (instagram)before work (instagram)

Så var det dags att åka och fotografera ett bröllop. Jag hade gjort mig fin och laddade med frukt och prinskex.

wedding (instagram)weddingdinner (instagram)

Stod typ och grinade under hela vigseln, så fruktansvärt vackert. Och efter att ha sprungit omkring med kameran i högsta hugg under hela dagen smakade middagen så sjukt gott!

weddingcake (instagram)american blueberry pancakes (instagram)

Bröllopstårta (som jag höll på att välta ut på golvet...) och amerikanska blåbärspannkakor. Gott gott.

weddingpreview (instagram)weddingpreview (instagram)

Dagen efter visade jag en liten preview av bröllopsbilderna för mina instagramers. Så nöjd.

tired (instrgram)early morning/coffee (instagram)

På tisdagen veckan efter var jag trött och påväg till Malmö med kaffe från Pressbyrån nära till hands.

flowers (instagram)maria (instagram)

Mötte upp Maria och gick till Pildammsparken för att ta tusen bilder på henne i min egenkomponerade blomsterkrans. Rättare sagt tog vi 1500 bilder. De ska ni få se så fort bröllopsbilderna är klara!

roses (instragram)roses (instagram)

Efter fotosessionen slängde vi dramatiskt blombladen i sjön. Allt för en bra bild, resonerade jag.

maria (instagram)rosé (instagram)

Sedan gick vi hem till Maria och drack ett glas rosé. Det har verkligen varit en rosémånad.

maria (instagram)anna and johanna (instagram)

Mina snygga kompisar senare under kvällen på festivalen.

breakfast (instagram)ikea (instagram)

I tordags bjöd jag mamma och Sofie på frukost och sedan åkte vi till Ikea där det fanns schackrutiga golv. Sånt gillar vi.

ikea (instagram)ikea (instagram)

Blev fullkomligt förälskad i textilkollektionen Nätvide som finns i begränsad upplaga. Lade ner två påslakan i kundvagnen illa kvickt.

ikea (instagram)ikea (instagram)

En blå lampa och den orentaliska mattavdelning. Så jäkla snyggt.

serious (instagram)breakfast at Marias (instagram)

Senare på torsdagskvällen begav jag mig mot Malmö för det var dags för festival igen och morgonen efter åt jag frukost hos Maria framför Breaking News och Schulman Show. Ljuvligt.

nobel (instagram)friday (instagram)

När Maria begav sig mot körrepetition åkte jag hem till Linnea & Essie och hittade ett träd och ett hus som matchade min skjorta. Grönt är skönt.

rum & cola (instagram)strawberry daquiri (instagram)

Detta skulle bli den stora bjudarkvällen, visade det sig. Oerhört lyxigt. Först blev jag bjuden på rom & cola av Anais och sedan en strawberry daquiri av Anna. Vilka kompisar man har va.

the day after (instagram)my dad/handyman (instagram)

Efter att ha kommit hem till Lund vid halv sex på morgonen kunde inte dagen efter ha slutat på något annat vis än med pizza och tv. På söndagen kom mina föräldrar på besök och min fina pappa satte upp en lampa ovanför mitt soffbord. Det blev SÅ fint! Ni ska få se.

dinner (instagram)let's do this (instagram)

Och så lagade vi god mat också. Måndagen innehöll ju, som ni vet, inhandlande av snordyra träningskläder.

cafécafé (instagram)cafécafé (instagram)

Nu kommer bilder från idag! Efter en timmes upprop i skolan mötte jag upp Maria och gick en sväng på stan innan vi satte oss ner på Cafécafé för lunch. Jag tog en varm macka med chevre, honung och valnötter. D o g.

folkets park (instagram)folkets park (instagram)folkets park (instagram)folkets park (instagram)

Sedan gick vi bort mot Folkets park och skrek till när vi såg dessa fantastiska varelserna. Sköldpaddans storlek är det sjukaste jag har sett. Den är gigantisk? Men kängrun alltså <3

friskis & svettis (instagram)rain (instagram)

Och så köpte vi träningskort på friskis & svettis (!!!) och den sista bilden får representera att hösten har anlänt. Regn regn regn och tjocka mjuka tröjor för att inte frysa. Älskar det.

jag ska bli lärare när jag blir stor.

För ett tag sedan kunde en läsa sitt antagningsbesked på antagning.se. Jag stod under ett prickigt paraply i Pildammsparken i Malmö och regnet öste ner på ett rent brutalt vis. VI skulle göra reserach inför en bröllopsfotografering och jag hade totalt missat (kanske förträngt) att det var den dagen en fick reda på vad en skulle göra i höst. Men så blev jag påmind och på en sekund kom den där panikartade ångesten som en stor klump i magen och jag började såklart tänka den jobbiga tanken att jag inte hade kommit in. Och vad i helvete skulle jag göra då. Fumlade efter telefonen, klickade in mig för att läsa antagningsbeskedet men det var jag inte direkt ensam om. Sidan krashade av alla ivriga människor som var nyfikna eller stressade över hur deras framtid skulle se ut. Jag mådde mest illa och kunde inte riktigt fokusera på att hitta kreativa ställen att fotografera ett brudpar på.
 
Det gick någon timme, i början uppdaterade jag sidan varje minut men sedan allt mer sällan och när vi hade kommit fram till Moderna Muséet där vi skulle kolla på en utställning med Irving Penn uppdaterade jag sidan en sista gång innan jag åkte hem, bestämde jag mig för. Då gick det. Och till höger om mitt förstahandsval stod det med gröna och stora bokstäver ANTAGEN. Jag high fivade med systrarna Waga, smsade Maria och ringde mamma för att berätta. Jag hade kommit in på ämneslärarutbildningen för gymnasielärare med svenska som huvudämne. Äntligen kunde jag andas ut.
 
I flera år har jag haft siktet inställt på att bli frilansjournalist. Jag har sökt till kandidatprogrammet i journalistik en gång och inte kommit in, och jag gjorde även intagningsprovet nu i våras men nu kommer jag aldrig få veta om jag kom in eftersom det inte var mitt förstahandsval. Men någonstans i bakhuvudet har läraryrket alltid legat som en trygg backup-plan. Inte för att det skulle vara sämre på något vis. Men så kom jag som sagt inte in på journalistprogrammet och då började jag fundera på om jag verkligen hörde hemma i den otroligt hårda mediebranchen. Där de svaga sållas bort. Hade jag verkligen den personligheten som det krävs, att gå över lik för att själv ta mig fram? Att slita som ett djur för att kanske någongång lyckas inom yrket, eller skulle jag bara hamna på någon tråkig lokalavdelning (missförstå mig inte, det jobbet är rätt för någon också) där jag inte alls kände mig hemma. Jag insåg att jag inte har den drivkraften inom mig själv som jag tror krävs för att lyckas inom den branchen. Att jag inte hade klarat av att jobba som frilans med ingen som helst säkerhet när det gäller ekonomi och allt som det hör ihop med.

Det var när jag såg reklamfilmerna för projektet för det vidare som jag bestämde mig. Kända personligheter möter upp sina gamla lärare och berättar för dem hur viktiga de var. Om hur otroligt jävla viktigt läraryrket är. Och jag vill ha ett viktigt yrke, jag vill göra skillnad i människors liv. Och i detta yrket kommer jag att få den tryggheten jag behöver med ett jobb att gå till varje vardag (förhoppningsvis, men vet ju inte hur arbetsmarknaden ser ut om fem år) och det kommer att kunna kombineras med min kreativitet som jag värdesätter väldigt högt. Att jag valde svenska som huvudämne beror såklart på att det alltid har varit mitt favoritämne och just nu tänker jag att jag ska välja religion som andraämne eftersom det är så intressant och viktigt (men det sistnämnda behöver jag inte bestämma mig för än).

Nu vet jag äntligen. Jag ska bli lärare när jag blir stor.
 
malmöfestivalen tuesday.

malmöfestivalen dag två.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

I tisdags var det dags för den andra festivaldagen i Malmö! Vi började med att lyssna på ljuvaste Loney Dear.

malmöfestivalen tuesday.

Johanna och Maria.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.
malmöfestivalen tuesday.

Efteråt mötte vi upp några fina personer vid vattnet för lite häng.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

Moi.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

Peppen var total när Gnucci började spela.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

Det var röj om man säger så.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

Gick sedan tillbaka till vattnet, palmerna och fuskgräset. Bästa Malmöfestivalen skapar bästa platserna att hänga på.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

Dricka öl och spex, två av Marias specialiteter.

malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.malmöfestivalen tuesday.

Vi satt kvar när de andra gick för att de något band. Tyckte att vi såg alldeles ypperligt (hörde iallafall) från där vi satt.

malmöfestivalen tuesday.

Maria och jag sprang bort till Stortorget för att kika på Melissa Horn men var på tok för pepp för att stå stilla och lyssna på sorgsen musik så vi gick tillbaka till gänget. Förlåt Melissa.

malmöfestivalen tuesday.
malmöfestivalen tuesday.

Resten av kvällen spenderades i öltältet där vi sittdansade galet till Marcus Price & Carli och älskade livet.

vecka 35.

källorna hittar ni som vanligt via min pinterest
 
Nu är officiellt sommarlovet över för min del, det är sista veckan i augusti och då passar det väl bra att börja redogöra igen för hur veckan kommer att se ut! Den är inte särskilt fullbokad än så länge, så det blir en mjukstart vilket känns väldigt bra. Såhär ser min vecka ut:
 
♥ Idag ska jag tillbringa större delen framför datorskärmen med en kaffekopp i handen. Redigering av bröllopsbilder är första prio och senare i veckan ska jag visa er bilder från ett bröllop jag plåtade för några veckor sedan!
♥ Någongång under dagen tänkte jag ta mig ut till Nova och handla födelsedagspresent (till en viss fröken som fyller år på fredag) och träningskläder. Denna bruden ska nämligen börja träna i höst. Jajemän, ni läste rätt! Efter att inte ha gått på någon slags organiserad träning på flera år är det äntligen dags att sätta igång igen. Men först behöver jag som sagt lite kläder att träna i, för det har inte varit prioriterat överhuvudtaget i denna garderoben.
♥ Imorgon, alltså tisdag, är den stora dagen när jag går på uppropet på programmet där jag ska utbilda mig till mitt framtida yrke. Pirrigt till tusen, men ni ska få höra mer om det imorgon.
♥ Någon dag under veckan ska jag och min partner in crime Veronika träffas och välja ut bilder som vi ska leverera till brudparet vi fotograferade för två veckor sedan. Har en känsla av att det kommer vara svårt att hålla nere bildantalet denna gången eftersom det blev så sjukt många fina bilder. Lyxproblem indeed.
♥ Denna hösten har jag rensat bort mina aktiviteter under vardagskvällarna för att skapa lite mer harmoni och tid eftersom jag förmodligen kommer ha betydligt mer att plugga. Inga fler drillträningar (jag är dock fortfarande med i styrelsen) och inget mer barnpassande. Jag kommer fortfarande vikariera på mitt extrajobb i mån av tid, men tanken är alltså att jag inte ska ha något stående bokat varje vecka mellan måndag och torsdag. Känns väldigt knäppt. Tänker att jag ska grotta ner mig i tvutbudet och följa massa bra serier. Har ni något tips?
♥ På fredag ska vi fira Marias födelsedag med fest fest fest!
♥ Helgen är helt fri men jag kan tänka mig att den går åt att förbereda sig inför den riktiga skolstarten på måndagen.

<3

Jag har ungefär världens bästa föräldrar.
 
Ville bara säga det.
 

everything will be OK.

bildkällor hittar ni via min pinterest
 
Söndag. Så oerhört skönt att vakna upp utan den överväldigande tröttheten och huvudvärken. Idag kommer mina föräldrar hit, vi ska fika, min pappa ska sätta upp en ny lampa i mitt vardags/sovrum och så ska vi laga mat tillsammans. Och ikväll ska jag titta på söndagsfilm och försöka komma i säng i tid. Imorgon är det äntligen måndag, vardag och dags för lite rutiner igen.

hands together down on my knees it's like you're inside of me

Hej bloggy. Jag har inte tagit så väl hand om dig på sistone men jag ska försöka bli bättre på det. Även om det inte blir supermånga inlägg om dagen vill jag ändå att det ska vara trevligt här inne, en fin plats att besöka och känna sig inspirerad när man går härifrån. Och då lägger jag hellre mer tid på få - men bra - inlägg än många dåliga. 
 
Denna veckan har jag levt i någon slags festivalbubbla och försökt ta vara på den sista sommarlovsveckan innan skolan drar igång. Idag är det sista dagen för Malmöfestivalen och även om det känns tråkigt så känner jag mig ganska sliten och behöver lite sömn och lugna nätter. Men innan dess ska jag dricka lite mer rosé, dansa med mina vänner och skratta så mycket som jag bara kan. Ikväll spelar Vegakören (som min fina Maria sjunger i) 19.30  i s:t petri kyrka, det vill ni inte missa! Puss! 
 
annas bild från tisdagen.

<3

weddingphotography, christian & johanna.weddingphotography, christian & johanna.weddingphotography, christian & johanna.
 
Några fler bilder från lördagens bröllop utan att avslöja alldeles för mycket. Nu hoppas jag verkligen att brudparet vill synas här på bloggen, för detta vill jag verkligen visa er!

blomsterkransar och festival.



Här får ni en glimt av gårdagens projekt när jag satt framför ensam mamma söker (så töntigt men så fint på samma gång) och breaking news och gjorde min första blomsterkrans någonsin. Tyckte den blev ganska tjusig faktiskt! Idag ska den få följa med på fotoäventyr i pildammsparken, och senare ikväll är det festival som gäller. Loney Dear och Melissa Horn ser jag väldigt mycket fram emot. Puss!

malmöfestivalen dag ett.

malmöfestivalen friday.

I fredags var det äntligen dags för första dagen på Malmöfestivalen! Tidigt på kvällen åkte jag hem till Maria och blev bjuden på ett glas iskallt rosé.

malmöfestivalen friday.

Johanna var också där.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Efter lite catch-up och pepp inför kvällen gick vi bort mot posthusplatsen vid centralen.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Vid vattnet fick vi syn på ett glatt gäng.

malmöfestivalen friday.

Elin och Erika.

malmöfestivalen friday.

Qu.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Drack lite cider och var glada över sommaren som hade återvänt.

malmöfestivalen friday.

Vid sex var det dags att gå bort mot scenen där bästa Linnea Henriksson skulle spela! Hade sett så mycket fram emot det här.

malmöfestivalen friday.
malmöfestivalen friday.

Alla borde ha heliumballonger på scenen.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Åh, hon var så bra och studsig.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Sedan gick vi bort och satte oss igen.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Innan det var dags att gå och se Simian Ghost som jag aldrig hade hört talas om men som var bra!

malmöfestivalen friday.

Och ganska snygga.

malmöfestivalen friday.
malmöfestivalen friday.
malmöfestivalen friday.

Lite mer häng.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Och när klockan slog nio intog Jonathan Johansson scenen och en timme senare tog jag första bästa tåg hem och peppade inför bröllopsfotografering dagen efter. Så sjukt bra kväll!

en magisk plats.

 
Igår fotograferade jag och Veronika ett bröllop på en alldeles magisk plats. Söderåsens nationalpark en bit ifrån Klippan där bröllopsfesten senare ägde rum. Denna parken var verkligen något utöver det vanliga med massa broar, porlande bäckar, grön grön mossa och ett helt underbart ljus. Gissa om vi var lyriska över att vi skulle fota brudparet just här?

malmöfestivalen 2012



Om det är någon som undrar så tänkte jag kolla in detta på årets malmöfestival.

puss


till mina älskade och älskare

Hej kompisar! 

Idag drar ä n t l i g e n världens bästa malmöfestivalen igång! Är så pepp att det nästan är löjligt. Just precis när man börjar känna att sommaren går mot sitt slut kommer man på att först ska man få gå på gratisfestival i en hel vecka och hänga med massa kompisar, dricka vin och lyssna på bra musik.

Ikväll ska jag dansa till Linnea Henriksson ljuvliga poptoner med en cider i ena handen och en fin vän i den andra. Kan inte bli annat än bra.


torsdag.

breakfast
 
Goddagens!

Denna utsökta frukosten åt jag igår, men idag ser den nästan på pricken likadan ut. Idag njuter jag av ännu en ledig dag med sovmorgon, sjunde himlen på tv och en kaffekopp i handen. Ingen stress så långt ögat kan nå. Jobbade min sista dag för denna sommaren i fredags och nu tänkte jag vara lite ledig innan skolan drar igång igen. De första dagarna kröp det i skinnet och rastlösheten var inte nådig. Nu är jag lugn som en filbunke.

Idag ska jag fortsätta en garderobsrensning som inte är nådig (den andra för denna sommaren) och lite senare tänkte jag åka till Erikshjälpen i Åkarp för att lämna av några påsar med kläder och ta mig en tur i butiken. Ikväll har jag en date med tredje säsongen av six feet under och imorgon drar världens bästa festival igång. Livet, alltså.

i will always love you.



Det gör ont i mig så vackert detta är.

för exakt en vecka sedan...

wednesday.

... hade jag spenderat natten hos mina föräldrar och på morgonen åkte jag och mamma till min brors hus där hans flickvän Sofie hade dukat upp frukost!

wednesday.

De börjar få så fint i sitt hus.

wednesday.

Här är en tjej som börjar bli stor!

wednesday.wednesday.

Världens sötaste Kelly som mer liknar en schäfer nu än en isbjörn.

wednesday.

När frukosten var uppäten och valpen var trött var det dags för mamma och mig att åka vidare.

wednesday.

Vi hämtade upp min moster på vägen och vårt första stopp blev Lisagården i Glemmingebro!

wednesday.wednesday.

Där fanns det små söta saker och jag köpte ett vackert smyckesskåp som jag ska visa er inom kort.

wednesday.

På en dörr stod det LOPPIS så ni kan ju gissa vart jag smet in illa kvickt.

wednesday.wednesday.

Det stod mitt namn på fötöljen till vänster men i denna brudens lägenhet finns det inte många lediga kvadratmetrar.

wednesday.

En fin gammal radio.

wednesday.

Sedan blev det ett kort stopp på En liten bit av medelhavet i Hammenhög.

wednesday.
wednesday.wednesday.

Fick greklandscravings igen.

wednesday.

Nästa stopp blev Ting i Gärsnäs.

wednesday.
wednesday.

Där fanns det tjusiga vaser.

wednesday.

En fin sax.

wednesday.
wednesday.

Och vackra blommor.

wednesday.wednesday.

När magen började kurra åkte vi till Kafferosteriet utanför Löderup. Så s j u k t snygg inredning.

wednesday.

Moster och mamma.

wednesday.

Hej jag vill ha denna stolen.

wednesday.wednesday.

Vi slog till på deras berömda pizzor och blev inte direkt besvikna. Typ den godaste pizzan jag har ätit tror jag!

wednesday.wednesday.wednesday.

Mätta och väldigt belåtna lämnade vi restaurangen och gick genom den vackra trädgården.

wednesday.

Och in i det mysiga biblioteket. Kafferosteriet är ju främst ett hotell och här hade en gärna hängt om en var gäst.

wednesday.wednesday.wednesday.wednesday.

Väldigt snygga inredningsdetaljer och inspirerande böcker.

wednesday.

Så var det dags att hoppa in i bilen och köra vidare.

wednesday.

Sista anhalten var butiken Hemtrevligt som ligger i Herrestad.

wednesday.wednesday.

Välkomnades först av denna sötnosen.

wednesday.

Som snabbt fick sällskap.

wednesday.

Och till slut var de tre stycken som skällde hej ikapp.

wednesday.wednesday.wednesday.

Inuti butiken fanns det fina saker på vartenda pinal.

wednesday.

Jag köpte två ark med växter på.

wednesday.wednesday.wednesday.

Lite sugen på den med eiffeltornet på.

En väldigt mysig liten butik med en trevlig ägarinna, tips till er som är i närheten!

wednesday.
wednesday.

Innan vi begav oss hemåt igen stannade vi hos mormor och morfar för en kopp kaffe och det var den fina onsdagen!

är något svag för gulliga djur på pinterest.

alla bildkällor hittar ni här

batman


Klicka på bilden för källa.

Tror att jag måste köpa ett par batmansolglasögon.

jämjö, dag två.



Andra dagen i Jämjö började med sovmorgon och frukost. Herregud vad frukost smakar bättre när man inte är hemma (fast det smakar gott hemma också, typ det bästa som finns ju).



Efter frukosten slängde vi oss på en handduk utomhus och läste tidningar, böcker och toknjöt av lite semester.




Tills vi blev rastlösa och bestämde oss för att det var dags för äventyr med båten!



Qu satt med årorna.





Vi var fnissiga och äventyrslustna.



Johanna: "stå upp i båten, stå upp i båten"




Stugan blev mindre och mindre.



Och vi närmade oss destinationen! Nämligen en ö som behövde utforskas.





Anna förvandlades till Robinson Cruse.



Maria till en ljuv sjöjungfru.



Qu var den enda som hoppade i plurret.




Vi andra nöjde oss med att doppa fötterna.




Ljuvligt.




Efter en stund gick vi tillbaka till båten.




Och så började vi ro tillbaka igen. Anna rodde halvvägs...



Och sen fick jag ro sista biten. Sjukt roligt, men lite svårt när det blåste så mycket. Skam den som ger sig.



Resten av eftermiddagen tillbringades i solen.



Och sedan fick nästan alla för sig att bada i sjön, till och med jag fastän jag inte har något bildbevis. Älskar att bada så jag förstår inte varför jag inte hade varit i tidigare.




Efter en dusch var det dags för mat, hamburgare! Inte som att det var äckligt precis.



Och efter maten skulle det givetvis spelas kubb. Här värmer Johanna upp med några upphopp.



Här sitter en sötnos.






Det blev veggisarna mot köttisarna. I mitt lag, veggisarna, hade vi våran alldeles egna cheerleeder.



I början av första rundan såg det ut som att köttisarna skulle vinna.




De gjorde till och med några segerhopp.





Men sedan kom Johanna utspringandes med en glass som nog gav oss superkrafter för vi vann!




Andra vinsten var nästan vår men vi lyckades inte få ner kungen på två försök så det fick bli oavgjort istället. Lika bra!



Efter ett besök på affärn för att bunkra upp med godis, cola, glass, chips och gud vet allt (orkade typ äta upp en bråkdel) myste vi ner oss i soffor och fåtöljer med täcken för att titta på klassikern Fucking Åmål. Underbart.
 
Dagen efter åkte vi hem till älskade Skåne igen och jag längtar redan tills nästa gång vi åker tillbaka!

ni håller oss vid liv

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
I lördags mötte jag upp Maria och så gick vi bort mot vackra Pildammspaken där vårt favoritband skulle spela några timmar senare. Vi hade köpt biljetter i Mars och hade längtat ihjäl oss typ.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Pepp pepp pepp i solen.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Vi drack lite vin.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Och hängde med Sanne, Emelie och hennes mamma. Finfint sällskap!

kent, pildammsparken
Sedan blev det dags att gå in på konsertområdet. Maria gick i tjusiga rosa vans som jag är lite avis på.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
kent, pildammsparken
Detta ser ut som ett ledset lejon som är fångad i en bur, men det är bara Linnea som stod utanför för att lyssna på konserten alldeles gratis. Smart där! 

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Vi gick och köpte lite rödvin.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Peppen var enorm.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Hej hej.

kent, pildammsparken
kent, pildammsparken
kent, pildammsparken
Vid nio drog den efterlängtade konserten igång och de öppnade med Klåparen och åh jag dog.

kent, pildammsparkenkent, pildammsparkenkent, pildammsparkenkent, pildammsparkenkent, pildammsparkenkent, pildammsparken
Och de närmsta två timmarna var total eufori...

kent, pildammsparkenkent, pildammsparken
kent, pildammsparken
Som avslutades med konfettiregn till tonerna av Mannen i den vita hatten (16 år senare) och herrejävlagud vilken konsert det var. Musik som känns i hela kroppen, varje litet ben, som både gör ont och som lyfter upp upp upp. Jocke som dansar så gulligt att jag dör på scenen och min bästa bredvid som jag har växt upp tillsammans med när vi har lyssnat på denna musiken på varsitt tonårsrum på varsin sida av Tomelilla. Musik som alltid kommer att betyda så oerhört mycket.
 
Jag är så tacksam över att jag fick uppleva denna kvällen.

instagrammy

Jag spenderade exakt hela söndagen i sängen. Det bara var en sådan dag, en typisk söndag där energin hade sprungit och gömt sig. Men trots denna överväldigande tröttheten ligger lyckan fortfarande kvar i hjärtgropen efter lördagens f a n t a s t i s k a konsert och halsen känns öm precis som efter varje konsert när jag var femton och skrek mig hes. Men mer om lördagen ska ni får höra om senare idag.
 
Nu var det ju ett tag sedan jag visade er lite bilder från instagram, så här kommer ett lass! Vill en följa mig där heter jag som vanligt sandraberg.
 
dinner at work (instagram)dinner at work 2 (instagram)
Lunchrast på jobbet.

blue <3 (instagram)blueberrysmoothie (instagram)
Nya sandaler i favoritfärgen och en blåbärssmoothie.
 
high chaparall (instagram)high chaparall, mexico city (instagram)
high chaparall, ångloket (instagram)rainbow (instagram)High chaparall!
 
jämjö (instagram)jämjö (instagram)
Två conversefötter som väntar på stationen i Lund och utsikten från stugan i Jämjö. 
 
jämjö (instagram)jämjö (instagram)
jämjö (instagram)jämjö (instagram)
Jämjöhäng.
 
flowers (instagram)the dark night rises (instagram)
Favoritblommor och biobesök. Alltså, den filmen. Höll på att gå i taket av spänning.
 
ketchup (instagram)sandra dee (instagram)
Lunch på jobbet med trötta ögon.
 
lunch (instagram)sunglasses (instagram)
En hemmalunch bestående av dinkelpuffar med mjölk och två feta- och olivmuffins med vitlöksost och jag i bilen påväg på österlenäventyr förra veckan (mer om det inom kort).

crayfish (instagram)crayfish (instagram)
Kräftpremiär! Dör så gott.
 
coffee (instagram)(instagram)
Chokladbollar och kaffe förra veckan och en sista bild på vimplarna innan de togs ner. Nu får det vara slut på det roliga!
 
roses (instagram)roses (instagram)
Fyndade minirosor för en ynka tjuga och nu får de stå grannt i fönstret. Ordentliga bilder kommer.
 
S (instagram)strawberrylunch (instagram)
Kaffe i en av favoritmuggarna och en favoritlunch bestående utav vaniljyoghurt, färska jordgubbar och musli tillsammans med det perfekt kokta ägget.
 
coffee (instagram)new shirt (instagram)Lördagsfika och invigning av en ny skjorta inför lördagskvällen.
 
b/w (instagram)wine (instagram)
Peppar inför kent.
 
sun (instagram)malmö (instagram)
Väntar på tåget och åker till malmö.
 
clouds (instagram)pildammsparken (instagram)
Såhär ser det ut när man kommer upp från triangelns station där jag mötte upp maria och gick bort till pildammsparken.
 
maria & emelie (instagram)kent, pildammsparken (instagram)
Mötte upp några fina utanför och tog ett glas vin innan vi gick in och såg världens bästa band! Två konserttimmar som gick på tok för fort.
 
smoothie/mango/icecream (instagram)mondaymorning (instagram)
En smoothieglass i sängen igår och en stökig säng imorse.

en himmelsk drog.

Ikväll ska jag se kent i pildammsparken i Malmö tillsammans med min bästaste bästa Maria. Det har jag längtat efter ungefär hela sommaren och nu är det äntligen dags! Det ska bli så fint att höra de nya låtarna live för första gången.
 
Sist jag såg kent var 2010 på Sofiero i Helsingborg och det var en fantastisk konsert. Som alltid. Ses vi i Malmö ikväll? ♥
 
kent 2010, helsingborg.

torsdagsfika

thursday.
 
En torsdagsfika innehållandes en god kopp kaffe och chokladbollar, den perfekta kombinationen i fint porslin från Swedish grace/Rörstrand. Nu ska det storstädas i lägenheten, hej!

jämjö, dag ett.

Nu kommer första bildregnet från Jämjötrippen förra veckan! På onsdagsmorgonen hämtade jag upp ett glatt gäng på stationen och så började vår roadtrip till Blekinge och lilla Jämjö. Första stoppet blev i Ronneby där vi gjorde ett besök på Röda korset och jag fyndade ett par skor på deras rea.


Gulliga hus.


Magen skrek efter mat så vi gick och åt lunch.

Fin telefon och fin tjej.

Sen blev vi sugna på glass.





Typ årets andra mjukglass, galet gott.


Efter ett till stopp i Karlskrona för att handla mat var vi några timmar senare framme i Jämjö och den gula stugan!


Maria och jag tog det blå rummet.


Satte öl och cider på kylning i vattnet från sjön.


Anna och Qu satte igång och gjorde sallad.


Och jag tittade mig lite omkring.








Okej jag erkänner, vill också ha en egen liten brygga och bo vid en sjö.



Dags för en cider.


Och lite häng i solen.

Innan maten var det dags att spela Girls! Kommer ni ihåg det spelet?


Lögndetektorn.


Jag kom typ sist... Men vem vill vara en duktig flicka egentligen.


Efter spelet var det dags att börja grilla! Vegetariska spett med massa grönsaker och halloumi, mmm.





Doppa fötterna innan maten.

Äntligen dags för mat. SÅ gott.


Alla hamnade typ i matkoma och vi bestämde att det var dags för ett spel till, galenpanna!


Inte för att skryta men jag kom på grymt bra lappar. Johan Ahlström (Annas pojkvän), Harry Potter och Loch Ness (typ den svåraste, sorry Qu).


Sjukt roligt spel.




Det blev mörkt och vi drack vin, åt chips, skrattade och spelade pyramiden. Spårade som vanligt med alla regler.


Och så var det fullmåne och till slut satt alla ute på bryggan och filosoferade.

två filmer jag längtar efter.


äntligen dags för små röda rackare.

 
Efter en dag av köksskåpsrensande och överlämnande av bröllopsbilder åkte jag till Tomelilla på kvällen hem till mina föräldrar där det var dags för kräftpremiär. Som jag har längtat efter detta! Kanske det bästa med augusti månad. Min fina mamma hade dukat upp kräftor, kex, ost, vindruvor och så drack vi rosévin till. Om det var gott? Eh, gissa tre gånger.
 
Älskar att mamma inte hade sparat på dekorationerna direkt.

tim walker - pictures


Första dagen på Den fotografiska bilden fick vi berätta om någon fotograf som vi tyckte om. Det kändes ganska självklart för mig att svara Tim Walker och nu ska jag visa er varför. Denna fantastiska boken fick jag i födelsedagspresent och här kommer några av mina favoritbilder ur den:



Tim Walker använder ofta ballonger och djur i sina bilder. Och mycket färg och fantasi.



Allt kopplas ihop i hans modebilder som oftast syns i Vogue.




Miljontals blommor, svanar, discokulor och lysande klänningar.



Han hämtar ofta inspiration från sagornas värld, exempelvis nötknäpparen.


Så otroligt spännande att få se skisser av någon som man beundrar högt.

Lily Cole är en favoritmodell.





En lila häst måste man ju älska.



Pastellduvor och glassljuskrona.




Pastellkatter.



Tim Walker skapar en magisk värld och jag kan inte låta bli att fullkomligt älska det. Vilken är er favorit? Min är nog den på det stora huset med tusen ballonger.

lucky luke, pistoler och vilda västern.

Prick för en vecka sedan hoppade jag in i min kusin Fridas bil och så lämnade vi soliga Lund tidigt på morgonen.

Några timmar senare slirade vi in på ett regnigt High Chaparall. Men vi var pepp, trots regn! 

Började i presentshopen där det fanns fina kort som jag ångrar att jag inte köpte.

Och så kunde man spegla sig i sådana här.
 
Sedan var det dags att entra vilda västern!

Vi gick förbi några som kunde bitas.

Men de var mest snälla.

En annan sorts häst :)

Vi var hungriga medebums så det fick bli mat direkt. Veggieburgare <3

Sedan gick vi vidare och fick vänta medan ångloket åkte förbi. 

Gick förbi bebisar.


Det var dags för Wild west show!



Ett riktigt Vilda västern drama med bankrån och allt. 

Bäst var alla coola stunts.

Efter showen gick vi vidare och förbi några till sådanahär.

Mot Mexico City!

Blev plötsligt väldigt sugen på att åka till (riktiga) Mexico och dricka tequila.

Vi tittade lite på någon slags mexicansk show, men gick ganska snabbt vidare.

Gjorde ett litet stopp innan vi mötte upp Fridas gamla cirkuslärare som numera är ansvarig för showerna här på High Chaparall! Vi blev bjudna på mat och fick höra om hur det går till bakom kulisserna och hur en vanlig dag på High Chaparall ser ut. En så otroligt inspirerande person.

Efter någon timme var det dags för att åka ångloket! Vi hade fått tjusiga gula regnponchos att skydda oss mot regnet som kom med jämna mellanrum.


Så åkte vi iväg.


Och blev rånade på vägen.


Men kom till slut fram till destinationen Mexico City.



Gick en sväng på det lilla tivolit.


Och avslutningsvis var det dags för Lucky Luke show som nog var riktat mer till barn, vilket man kanske kan säga om hela High Chaparall. Men det var ändå roligt att se det (eftersom jag aldrig har varit där) och showerna var väldigt häftiga!



När vi kände oss färdiga med alla pistoler och cowboys körde vi hem i regnet igen och drömde oss bort till vad som finns i slutet av regnbågen.

roses


grekisk afton, botaniska trädgården och batman på bio.

Hejhejhej, nu är semesterveckan slut och jag är tillbaka på bloggen! Råkade ta två dagar extra ledigt härifrån, och det var ganska så gött faktiskt. Idag börjar min sista jobbvecka och sedan ska jag ha två veckors semester innan skolan börjar. Två veckor av bröllopsfotografering, världens bästa malmöfestivalen, drillkickoff och förberedelse inför den efterlängtade hösten. Älskar hösten.

Men nu ska ni få se bilder från den senaste veckan och jag tänkte att vi börjar med fredagen när jag kom hem från några härliga dagar i Jämjö och efter en powernap och ett klädbyte mötte jag upp min finfina kusin Johanna nere i stan!

Lund är väldigt vackert på sommaren.

Vi möttes upp utanför restaurang Mediterranean eftersom vi skulle ha grekisk afton! Och då passar det ju bra med en grekisk restaraung.

Beställde in kycklingsouvlaki med klyftpotatis och tzatziki. Alltså, dog tusen gånger så gott. Grekisk mat alltså <3

På servetterna fick man lära sig användbara grekiska ord. 

Efter en helt ljuvlig måltid lämnade vi restaurangen och gick vidare.

Spatserade omkring på fina lundagator.

Och sniffade på blommorna.

I dessa kvarteren vill man ju bo.


Efter en stund hamnade vi i Botaniska trädgården, och ska den pinsamma sanningen fram så är det första gången som jag faktiskt promenerar omkring i den.


Det var väldigt vackert med alla blommor och man kunde även lära sig deras namn. 

Sniffade lite till. Mmmmm.


Sedan gick vi vidare mot Mårtenstorget, gick förbi ett öppet fönster där en äldre man spelade piano och gick bort till biografen där vi skulle se Batman! Alltså peppen på det. Filmen var SÅ bra och SÅ spännande, har fortfarande gåshud och fullkomligt älskade slutet!

mot jämjö.

Idag är det jag som sätter mig i bilen och kör till Jämjö med ett glatt litet gäng! Det är Marias familj som har en söt liten gul stuga uppe i de blekingska skogarna och nu blir det tredje gången vi åker dit och har det fint några dagar. Som ett litet vuxenkollo. Augusti kan ju inte börja på ett bättre sätt!
 
Såhär såg det ut för två år sedan:

 
Bloggen och jag får ta lite välbehövlig semester dessa dagarna, så hörs vi igen på fredag när jag kommer hem. Puss på er!

RSS 2.0