wanted - dead or alive.

 
Igår fick jag ett sms från min kusin Frida som frågade ifall jag ville följa med till High Chaparall dagen efter, alltså idag. Jamen varför inte, tänkte jag som aldrig har varit där tidigare! Så imorse körde vi dit upp och spenderade dagen med cowboys, pistoler, ånglok, gulliga hästar och allt som kan förknippas med Vilda Västern. Stay tuned, så ska ni få se bilder på hela äventyret.

det där håret.

 
Idag efter jobbet åkte jag och gjorde en sak som jag inte har gjort på snart exakt ett år, nämligen gick till frisören! Det har inte varit ett särskilt medvetet beslut att inte gå dit på så länge, utan helt plötsligt hade det nästan gått ett år och håret har inte känts särskilt slitet heller så det har fått växa på.
 
Men idag lyxade jag till det och testade salongen Skult och är faktiskt ganska nöjd med resultatet. I början fick jag dessutom en hårtvätt samtidigt som jag satt i en massagestol, gissa om en njöt. Det kändes väldigt trevligt att efteråt sitta i en stol, lyssna på musik och läsa en inredningstidning samtidigt som en trevlig tjej gick loss på mitt hår. Resultatet av detta klippande ser ni på dessa brusiga webcambilderna (ni får försöka bortse från de trötta ögonen), fast det syns inte så mycket eftersom jag bara klippte topparna typ. Men det känns ändå väldigt bra!

not just all work but play aswell.

Då var det dags för måndag igen! Idag jobbar jag ett förmiddagspass innan jag ä n t l i g e n ska få en veckas ledighet. Har inte ord för hur välbehövligt och skönt det ska bli. Nu ska ni få er en liten uppdatering om hur min helg har varit.


Även om det är många arbetstimmar så är det faktiskt ganska trevligt att jobba helg. En får möjlighet att hitta på roliga saker och åka ut på äventyr. Vad jag tycker är extra roligt är att jag får chansen att upptäcka massa nya platser runtomkring Lund för första gången, sånt tycker jag är kul! På lördagen åkte vi till Kävlinge för en kväll med visor, filt på gräset och kaffe. Så himla mysigt.

 
Söndagen var tänkt att ägnas åt Ystads djurpark men när vi kom dit regnade det som aldrig förr. Så istället körde vi bort till Fritidsbaren och jag åt det berömda wienerbrödet tillsammans med en god kopp kaffe, vi gick ut på en brygga vid havet och sedan åkte vi tillbaka mot Lund igen där kvällen inleddes med kinamat och sedan gick de resterande timmarna i en rasande takt innan det var dags att sluta vid nio igen.

Efter denna helgen kände jag bara att jag är så otroligt tackam över alla otroligt fina personer jag jobbar med.

smoothies

raspberrysmoothie.blueberrysmoothie.
 
I den senaste veckans värmebölja har jag typ levt på hemmagjorda smoothies. Jag har köpt billiga bär i mataffären, mixat med banan, linfrön och vaniljyoghurt och druckit med färgglada suggrör. Smaskens! Dessa ovan är gjorda på hallon och blåbär, två favoriter.

swedish grace

swedish grace.
swedish grace.swedish grace.swedish grace.swedish grace.swedish grace.
 
Jag har varit och är väldigt imponerad över mig själv den senaste tiden, och detta året överhuvudtaget. Jag har kämpat mer än jag någonsin har gjort, slitit hårt och det har också gett resultat (som tur är). Detta året har jag utmanat mig själv mer än någonsin tidigare och vågat betydligt mer än jag gjort innan. Det känns väldigt roligt och skönt att kunna säga - jag är så otroligt stolt över mig själv.

Och när man känner såhär tycker jag att man ska belöna sig själv. Mitt nya lilla samlingsprojekt heter Swedish grace från Rörstrand och deras kaffekoppar. Till att börja med, åtminstone. Sedan finns det ju skålar, assietter och så vidare... Det har växt en kärlek till detta vackra porslinet i sköra pastellfärger och allra finast tycker jag det är om man blandar färgerna. Så det tänker jag göra. De första kaffekopparna till samlingen köpte jag häromveckan i färgerna Is och Äng.

origamibird

 
origamibird. origamibird.

work work

 
Gårdagens jobbpass bjöd på strålande solsken, en tur till Bjärred och den kända långa bryggan, årets första mjukglass med riven vit choklad (det sistnämnda var sådär, men annars väldigt god glass!) och så avslutade vi kvällen med Sound of music och kaffe. En riktigt härligt dag, faktiskt.
 
Nu åker jag och kör ett tiotimmars jobbpass, adieu!

sandyinwonderland på www.

Medan jag är iväg och börjar min jobbhelg tänkte ta tillfället i akt och berätta om var, förutom här på bloggen, ni kan hitta mig aktiv här på www. Om ni inte kan få nog av mig, alltså. Hehe.
 
 
Twitter. En slags mikroblogg där en kan skriva små meddelanden om ditten och datten. Min twitter hittar ni här (och de senaste tweetsen syns också här till vänster i bloggen).
 
Instagram. Mer aktiv genom telefonen får en väl säga, men här lägger jag upp bilder på alltifrån vad jag äter på jobbrasten eller fina saker jag ser när jag är iväg någonstans. Sök på sandraberg så finns jag där.
 
♥ Facebook. Egentligen är jag inte särskilt aktiv på facebook mer än att jag håller koll på vad som händer i mina nära och käras liv. Men om en vill bli min kompis där hade det varit väldigt roligt såklart, och varje gång det kommer ett nytt inlägg på bloggen syns det i min feed. Sök bara på Sandra Berg så känner ni förmodligen igen mig på bilden. 
 
♥ Pinterest. Här samlar jag allt som jag tycker är fint och som jag inspireras av. Kläder, inredning, gulliga djur, mat en vill laga och så vidare. Den hittar ni här
 
♥ Polyvore. Blev tipsad om denna sidan av en fd. kursare och den går ut på att skapa kollage. Nu har jag bara gjort ett kollage hittills, men jag tänker att det kan bli en väldigt rolig sak att pyssla med ibland! Vill en kika på den finns den här
 
♥ Flickr. Jag förstår faktiskt inte varför jag inte har skaffat Flickr tidigare. Det finns ju hur många fördelar som helst med denna sajten. Främst att en kan lagra sina bilder (ifall någon hårddisk skulle få för sig att krascha - peppar peppar...) och så kan en använda html koderna för att lägga upp bilderna här på bloggen istället för att förlita sig på en seg bilduppladningsfunktion. Klicka er vidare till min Flickr här.
 
Och sist men inte minst - min onlineportfolio. En portfolio som inte är helt uppdaterad men jag tänkte ta tag i det den närmsta framtiden och lägga upp bilderna från de senaste bröllopen och så. Här kan en se den. 

den lediga torsdagen.

balconybreakfast. balconybreakfast.
 
Igår hade jag min enda lediga dag denna veckan! Lite över nio på morgonen knackade mamma på dörren och vi började dagen tillsammans på balkongen med god frukost. Sedan fick vi för oss att åka ner till stan vilket kanske inte var det bästa beslutet eftersom Lund k o k a d e av värme. Ironiskt nog hittade jag massa reafynd och några mysiga höstplagg, så jag är väldigt glad över att vi gjorde det ändå! Stay tuned så ska ni få se vad jag har fyndat.
 
balconybreakfast.balconybreakfast.
 
Denna vackra hortensian som jag köpte för några veckor sedan har förresten fått ett nytt namn. Jag kallar den för Jesusblomman eftersom den dör och återuppstår omvartannat. Några gröna fingrar har inte denna bruden, men jag gör så gott jag kan och nu verkar den må ganska bra när jag vattnar den varje dag och ger den lite extra kärlek.

titta vilka som har flyttat in.

babushkaanimals.

Det har flyttat in ett gäng baruchkadjur här hemma hos mig! Jag gjorde en liten beställning på den trevliga sidan favoritsaker.se och i den fanns bland annat dessa fantastiska varelserna. De kom lagom och passande till cirkusfesten och nu får de stå i fönstret och se gölliga ut. Fina va?

en tisdagsfrukost kommer lastad.

tuesdaybreakfast. tuesdaybreakfast.
 
Igår hade jag sovmorgon och bestämde mig för att lyxa till frukosten lite grann. Smörstekta kantareller på mackan serverade på en cirkustallrik (en till födelsedagspresent!) och ett glas färskpressad juice i champagneglas framför några avsnitt sex and the city. Den perfekta starten på dagen!
 
Imorse var det inte lika lyxigt, en tråkig kalkonmacka när jag slirade in på jobbet vid åttatiden. Nåväl, det hade nog varit trist om varje morgon startade på samma sätt.

nya, rosa och snabba skor.

 
Ni har ju sett dessa rosa skorna dyka upp titt som tätt den senaste tiden och nu tycker jag det är på tiden att de får en ordentlig presentation! Det är ytterligare en födelsedagspresent från mina fina föräldrar och vi trivs redan exceptionellt bra ihop. Praktiska, sköna och sjukt snygga. Vem blir inte glad av ett par rosa skor, liksom.

typ världens bästa söndag.

 
Hej hej hej, nu är jag tillbaka! Efter en femdagars arbetsvecka och sedan en lördag som var bokad för bröllopsfotografering tog jag en helt ledig söndag. Jag öppnade inte datorn en endaste gång under hela dagen, och en sådan dag kan nog de senaste åren räknas på en hand. Egentligen hade jag skrivit en lång lista på vad jag skulle göra eftersom jag äntligen var ledig, men när jag insåg att njuta så in i helvete fanns med på denna listan om än underförstått så fick de flesta punkterna stå orörda till tråkigare dagar. Istället gjorde jag lite vad jag kände för. Tog cykeln bort till affärn som ligger lite längre bort och lyssnade samtidigt på elsa billgrens sommarprat (tummen upp!), åkte till Nova Lund och fyndade på rean, strosade omkring i lugnt tempo och unnade mig lite fina saker, åt ensamlunch och åkte sedan hem, tog en powernap, tittade på en film och åt chips med dipp. Typ världens bästa söndag.
 
Idag började en sexdagars arbetsvecka och någon gång före eller efter varje arbetspass ska jag försöka hinna med så mycket redigering av bröllopsbilderna som möjligt. Det blir nog bra det här. Nästa vecka jobbar jag bara på måndagen och sedan är det äntligen dags för lite semester!

bröllopsfotografering.

Idag är det äntligen dags, jag ska fotografera mitt andra bröllop och det ska bli helt fantastiskt roligt! Jag är väldigt nöjd med våra (jag fotograferar tillsammans med min f.d klasskamrat Veronika) insatser på första bröllopet (mina bilder kan man se här), men jag är säker på att vi kommer göra ännu bättre ifrån oss denna gången. Man lär ju sig otroligt mycket av sina erfarenheter och vet lite vad man ska testa göra annorlunda för att få ett ännu bättre resultat.
 
Medan jag är iväg hela dagen tänkte jag passa på att tipsa om en bröllopsfotograf som jag nyligen har fått upp ögonen för och som jag tycker är otroligt duktig, nämligen Camilla Sundberg! Hon driver även frukostbloggen 365 days of breakfast men är alltså även bröllops- och porträttfotograf. Jag tycker hon är grym på att fånga det mest centrala på ett bröllop - detaljerna, glädjen och kärleken. Här kommer lite exempel och vill man se fler bilder får man gå in på hennes hemsida här.
 

fredagslistan.


marias bild

Vad har du på dig?
En t-shirt, leggings och kofta. Min jobbuniform, typ.

Hur mår du?
Jag mår bra, men jag är trött. Behöver vara lite ledig känner jag.

Vad önskar du just nu?
Att tiden ska gå fort så att det är början på augusti för då ska jag iväg på minisemester med några fina!

Vad har du ätit idag?
Två mackor till frukost, blåbär och yoghurt till lunch och ikväll ska jag äta lax med potatis.

Vad ska du göra imorrn?
Imorgon ska jag fotografera ett bröllop, hur kul?!

Och på söndag?
Då är jag äntligen helt helt ledig och ska inte göra så värst mycket tror jag. Tvätta, sova, titta på film och äta marknadsgodis. Typ.

Vem saknar du?
En vän.

Senaste köp?
En langos när jag var på Sjöbos marknad igår med jobbet och en film som jag har letat efter länge!

Vad skrattade du senast åt?
Sex and the city imorse.

Vad grät du senast åt?
Oj, minns inte. Förmodligen till någon fin film eller tvserie.

Vem sov du senast med?
Familjens hund Ludde sov vid mina fötter häromdagen.

Vad läser du just nu?
Ingenting för tillfälligt. Läste precis ut Mia Skärringers Ave Maria och nu vet jag inte riktigt vad jag ska börja på härnäst.

Senast sedda film?
Gick på bio med mamma i onsdags och såg den svenska filmen Cockpit med Jonas Karlsson i huvudrollen. Väldigt bra!

Vilken svordom använder du mest?
Fan och helvete. Charmigt...

Vem var den senaste som ringde dig?
Min mamma.

Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej, men jag skulle inte ha något emot det.

Senast 3 inkomna sms?
"Godnatt tösen min! Kram"
"Hej, hoppas du läst mitt fb inlägg. :) jag har ett dilemma...."
"Hej! Har du möjlighet att komma och arbeta på..."

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
"Hej! Tack för inbjudan nästa fredag, tyvärr jobbar jag hela kvällen så jag kan inte komma. Kram!"

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Svenska.

Vilken är din favoritfrukt?
Ananas eller vattenmelon tror jag.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ingen vad jag vet?

Vad är du rädd för?
Att tappa kontrollen.

En person du tycker är snygg?
Just nu Joe Manganiello som spelar varulven Alcide Herveaux i True blood. Mmmm.

Blir du lätt svartsjuk?
Inte nu längre tror jag. Det beror mycket på om jag är trygg och stark i mig själv, såklart.

Din favoritkaraktär ur en serie?
Just nu är jag lite förtrollad av Jemima Kirke som spelar Jessa i serien Girls.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Skriver inte så mycket där, men det var nog mamma eller Veronika.

Vilket språk hade du velat lära dig?
Flytande franska hade varit roligt.

Vad för sorts killar faller du för?
Killar som får mig att skratta. Som har goda egenskaper och som är trygga i sig själva. Och ofta killar som tycker att musik är viktigt.

Vart vill du åka just nu?
Jämjö! Det blev bestämt igår att det är dit vi ska på minisemester.

Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
En dalmatin, alltid.


ett tårtrecept kommer lastat.



Eftersom tårtan jag gjorde på min cirkusmaskerad är så otroligt god (tipstack till maria som gjorde den först på midsommar!) tänkte jag dela med mig av receptet! Här kommer receptet för en koladröm med daimgrädde och jordgubbar.

Ingredienser:
♥ 1 burk kondenserad mjölk (ca. 400 g)
♥ 150 g smör
♥ 300 g digestivekex
♥ 1 l jordgubbar
♥ 1 ½ dubbeldaim
♥ 3 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Börja med kolakrämen. Denna går med fördel att göra dagen innan och lägga på bottnen, eller så kan man förvara burken i kylen bara. Lägg burken med kondenserad mjölk oöppnad i en kastrull med vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka i 2 ½ timme utan lock och se till så att vattnet täcker hela tiden, fyll annars på efterhand.
2. Ta upp burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna sedan burken, nu har den kondenserade mjölken blivit en kolakräm.
3. Klä insidan av en rund form med lörtagbar kant med plastfolie.
4. Nu är det dags att göra digestivebottnen, som man också kan göra dagen innan. Smält smöret och blanda med finkrossade digestivekex. Tryck ut blandningen på en form och ställ kallt i 1 timme.
5. Rensa och dela jordgubbarna. Krossa daimen, blanda 2/3 med fast vispad grädde.
6. Lossa kanten från plasten, lyft upp den, dra försiktigt av plasten och lägg bottnen på ett tårtfat. Bred på kolakrämen och lägg på grädden precis innan servering.
7. Avsluta med att toppa med jordgubbar och krossad daim, klart för servering!


har jag nämnt att jag älskar att få presenter?

Nu är det dags att titta på presenterna som jag fick förra helgen av mina fantastiska vänner!




Vi börjar med Marias som innehöll ett påfågelarmband, ett halsband, prickigt iphoneskal och raybansolisar som hon hade köpt i Kina. Alltså, den tjejen har verkligen koll på vad jag är svag för.


Av Johanna, Qu, Erika, Linnea & Essie fick jag en stor lila skål med godis och en till hjortkrok! Kommer vara så fint att ha två stycken bredvid varandra.




Anna dök upp med en stor och personlig cirkuspåse innehållandes husets vin (som vi alltid drack när vi var yngre för att det var billigt och helt okej i smaken), lyxchoklad, rosa inslagningspapper, spännande kryddor (för att vi lagar spännande mat), spelkort (för att vi spelar kort ofta), en cupcaketimer, en liten jordglob och ett litet odlingskit. Alltså, åh.

Carro och Emma dök up med matchande paket.


Veronika & Viktoria hade köpt en liten kameranyckelring med lampa och det finaste paraplyet man kan tänka sig.


Och så fick jag massa tjusiga kort också.

Snacka om att vara bortskämd med givmilda vänner som vet vad man tycker om!

cirkusen har kommit till stan.

I lördags kom cirkusen till stan! Jag hade anordnat födelsedagsmaskerad med tema cirkus och dekorerat tjusigt i lägenheten.

Med vimplar och ballonger.

Jongleringsbollarna låg framme.

Dagen innan hade min fina mamma hjälpt mig att storstäda hela lägenheten och dessutom hade hon med sig rosa rosor <3

Cirkusglas och cirkustallrikar.

En fotovägg.

Och lite snacks, såklart.

En stund innan kom mina två bästa och hjälpte moi att komma i rätt stämning.

Sedan kom en skäggig Johanna.

Marias lejon.

Allt eftersom folk kom fotade jag dem vid fotoväggen, och först ut är Carro som cirkusdirektör!

Johanna var en skäggig dam.

Maria hade klätt ut sig till lejontämjare.

Emma var också en skäggig dam.

Jag var en zebra, som ni vet.

Viktoria och Veronika kom såklart som siamesiska tvillingar. Genialiskt.

Erika var starke Adolf!

Linnea ett litet lejon.

Essie var också cirkusdirektör.

Johanna kom som hund!

Och till slut Qu som papegojaskötare. Roligt att ingen kom som klassisk clown eller ballerina. 

När alla hade kommit var det dags för tårta! Inte för att skryta (eller okej då) men båda var svingoda. 


Så sjukt stark!

Jag hade dagen till ära inhandlat ett cirkusmönstrat kalejdoskop, mycket underhållande.


Hoppsan.

Glad igen!


Det är inte alla som är snygga med en mustasch på ögonbrynet.

Blev lite fnissig när jag såg denna bilden i kameran dagen efter (inte jag som har tagit den, med andra ord).

Lille Casper fick en zebrapuss.


Finisar.

Sedan möblerade vi om lite så att vi fick ett dansgolv!


Och resten av kvällen var ballongdans till den bästa musiken, ännu mer lycka och kärlek och sedan vinkade jag av de sista vid tvåtiden. Jag är så himla tacksam över denna kvällen och dessa människorna att jag inte vet var jag ska ta vägen. Vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna allt detta.

en sallad på färskpotatis, rädisor och dill med den godaste dressingen.

 
Här kommer ett gott och väldigt enkelt lunchtips som jag har ätit på jobbet nu två dagar på raken, nämligen en sallad på färskpotatis, rädisor och dill, tillsammans med denna väldigt goda honey mustard dressingen från Briannas! Det bästa är att salladen är god kall så man slipper värma och hålla på. Perfekt sommarlunch!

instagramtorsdagen.

Nu har det blivit dags att kika på hur min torsdag såg ut förra veckan! Jag ville inte ta med kameran i ösregnet så det fick bli iphonen och instagram för hela slanten.


Började med en stadig frukost innehållandes två ostmackor, ett kokt ägg, turkisk yoghurt med jordgubbar och lite honung och ett glas äppeljuice till det. När klockan närmade sig lunch åkte jag ner till stationen och mötte upp systrarna Waga, köpte en kaffe på pressbyrån som har fina muggar och sedan tog vi tåget till Malmö.


Där regnade det som aldrig förr men vi tänkte minsann inte ge upp bara för det. Första anhalten var Pildammsparken för att göra reserach inför vårt nästa bröllop som vi ska fotografera där!


Vi gick runt i den gigantiska och fruktansvärt vackra parken, det kommer inte direkt bli svårt att hitta fina ställen att fotografera på.


Solen började titta fram när vi styrde fötterna mot södevärn för att hoppa på en buss till Gustav adolfs torg.


Svängde inom på mitt favorit H&M där det fanns finfina skor.


Men det blev inget skoköp (däremot smycken, som ni fick se igår) utan vi gick vidare till Moderna Muséet istället!


Därinne hade Irving Penn en helt fantastisk utställning med väldigt blandade uttryck. Så himla inspirerande.


Efteråt gick vi inom Partyland och ballade ur totalt med djurhuvudbonader.


På eftermiddagen lämnade vi i Malmö och åkte tillbaka till Lund igen där det fanns en tjusig cykel.

Åkte och lämnade bröllopsbilderna till brudparet och på kvällen firade jag en väldigt rolig sak (som ni ska få höra mer om snart) med pannkakor!

smyckesoverload.

 
Förra veckan råkade jag gå HELT bananas på smyckesfronten och köpte inte mindre än fem par örhängen och tre halsband (ett finns inte med på bild). Hoppsan. Men de var ju så fruktansvärt fina och jag kunde inte motstå dem när de var så billiga. Hälften var dessutom på rea, för att försöka rättfärdiga detta galenskap.
 
Vad kan jag säga. Jag är svag för vackra smycken och fina skor.

onsdagsäventyret.

ÄNTLIGEN har jag kunnat ladda upp alla bilderna från mitt onsdagsäventyr förra veckan! Det tog bara tre dagar. Nu ska ni iallafall få kika på hur det såg ut när jag, mamma, moster och kusin tog bilen och körde iväg utan några som helst planer egentligen. Det är kanske också då som det blir som bäst.

Första stoppet blev Österlenkryddor.
 
Där säljs det lite allt möjligt men framförallt kryddor som de har odlat själva. 

Sedan körde vi vidare med dessa vyerna.

Och hamnade i Kåseberga! Påväg upp mot Ales stenar spatserade dessa fritt omkring. Fint. 

Mamma och moster.

En glad kusin Frida.


Och så jag. Som var betydligt gladare än jag ser ut på denna bilden.

Någon fick för sig att gå ända ner till vattnet... 

Efter en stund gick vi vidare och stannade till för matpaus. Det fick bli makrill som är så gott.

Nästa anhalt var Backåkra och en butik som vid första anblick verkade ganska liten men visade sig vara enorm.

Där inne fanns det en del tjusiga saker.

Och speglar att ta foton igenom.

Men finast började det bli när man närmade sig det här.


Och utanför skymtades en fantastisk trädgård.

Vi bestämde att det var dags för fika och jag åh:ade mig över den här mjölkkannan. När vi kom hem till mamma på kvällen berättade hon att hon hade en likadan och att jag fick den :))) 

Vi slog oss ned vid ett bord i trädgården.

Jag valde kaffe och en glass, väldigt bra kombination.

Monne matchade glass, kaffemugg och natur! Inte illa.

Ja men ni ser ju hur vi njöt och hade det bra.

Efter en gungtur var det dags att åka vidare igen.

Till Ystad! Där fanns en cirkuscykel.

Vi gick in i en av min mammas favoritaffärer, Härliga Hem. Nu ska ni få se varför den är så bra.

Här finns tusen vackra saker inne.

Exempelvis blåa klockor i äldre stil.

Söta tvättlådor.

SÅ fina lampor.

Fjärilsmagnettavlor. 

Ljusblåa skåp. Så extremt stort ha-begär på detta.

Mamma blev helt salig och sa att man blir sjuk här inne för att det finns så mycket fint. Då var det dags att gå, tänkte jag. Vill inte bli sjuk ju.

I en annan affär finns dessa FANTASTISKA luftballongerna som tyvärr inte riktigt är i min prisklass. Kanske när jag blir rik.


Vi strosade omrking på ystadgator en stund till och sedan åkte vi tillbaka mot tomelilla igen. På kvällen blev jag bjuden på bio av min snälla moster, vi såg den nya spiderman filmen som var sjukt bra (!) och efteråt körde jag hem till Lund igen. Så himla himla bra dag!

hej måndag.

Godmorgon lovers! Det känns faktiskt ganska gött med måndag ändå, även om det innebär att helgen är slut. Nu är min lilla semester över och de närmsta fyra veckorna betyder jobb jobb jobb. Denna veckan jobbar jag måndag till fredag (känns knäppt att jobba på ett riktigt schema), och sedan är jag ledig i helgen. I slutet av veckan ska jag försöka åka på någon marknad och på lördag ska jag fota mitt andra bröllop! En bra vecka med andra ord.
 
Försöker för övrigt febrilt att ladda upp massa bilder från förra veckan men med sämst internet så tar det så fruktansvärt lång tid. Men jag kämpar på och hoppas på att någon kommer hit och lagar mitt internet innan jag kastar ut datorn genom fönstret. Vi får hoppas att det inte behöver gå så långt.
 

söndag.

Kan bara konstatera att jag har världens bästa och finaste vänner och kunde inte ha önskat mig en bättre födelsedagsfest. Så mycket kärlek. Och så kan jag tipsa er som funderar att annordna en maskerad att cirkus är ett fantastiskt tema, det går inte att bli annat än lycklig av vimplar, ballonger, popcorn, skäggiga damer, cirkusdirektörer, lejontämjare och lejon, ett siamesiskt tvillingpar, en stark adolf och så vidare.
 
Idag äter jag tårta i sängen, tittar på film och förbereder mig för jobbvecka imorgon. Det blir nog bra det.
 
 

en zebrapuss.

 
Ikväll har jag födelsedagsmaskerad med cirkustema så här får ni en zebrapuss!!!

delfinen och kameran.

 
Pandorafamiljen har fått två nya tillskott! En liten kamera, eftersom jag älskar allt som har med fotografi att göra, och en förtjusande delfin, eftersom jag alltid har varit förälskad i havets djur (när jag var liten ville jag bli delfinskötare på Sea World).
 
Presenter från bror och mormor, jag är så tacksam!

oh darling, let's be adventurers.

Godmorgon fredag!
 
Herregud vilken fart denna veckan har haft, det stämmer verkligen att tiden går fort när man har roligt. Ni ska få höra om allt som har hänt de senaste dagarna, men nu ska jag strax iväg till Staffanstorp för att bli bjuden på lunch av min fina kusin Johanna och i eftermiddag kommer min mamma hit för att hjälpa mig städa inför morgondagens födelsedagsmaskerad. Vad skulle man gjort utan dessa magiska mammahänder, alltså.

Nu tycker jag att vi gör detta till en strålande fredag, oavsett om solen lyser på oss eller inte. Puss!
 
klicka på bilden för källa

Reia & Pascal

Äntligen får jag visa er bilderna från bröllopet som jag fotograferade för några veckor sedan.

Reia & Pascal gifte sig lördagen den 16 juni vid Dag Hammarskölds backar, en otroligt vacker plats, och det var verkligen en speciell dag. Jag hade aldrig tidigare varit på något bröllop så bara av den anledningen pirrade det lite extra i magen. En fin detalj var att brudgummen hade franskt påbrå och ni kan ju gissa vem som trivdes när hans föräldrar körde sitt tal både på svenska och franska.

Nu kommer en bildkavalkad från att vi kom dit på eftermiddagen och fotograferade bruden med sina brudtärnor klädda i lila nyanser tills på kvällen när brudparet skar upp tårtan. Jag hoppas så innerligt att jag iallafall har lyckats fånga ett uns av allt det vackra under denna dagen.

























massa fint från monki.

Monki
 

je me souviens (del 3)

 
Här kommer sista delen med bilderna som jag tog på Frida för ett tag sedan! Det har blivit en tradition nu att varje år fånga hennes solo genom kameralinsen i en passande miljö, och jag känner mig verkligen nöjd med årets bilder! Första delen hittar ni HÄR och andra HÄR.

sommarsallad

 
En extremt enkel och otroligt god sommarsallad gör man på vattenmelon, fetaost och någon slags sallad till. SÅ gott. Jag har ätit den nu två dagar i rad, och igår lade jag till jordgubbar, det var riktigt gott det också!

canon 7D.




Gissa om jag blev överlycklig när jag öppnade paketet på min födelsedag där det låg en låtsaskamera i med en lapp där det stod att denna fantastiska saken skulle komma om en vecka. En Canon 7D.

Igår åkte jag till Media Markt och shoppade minneskort och objektiv (det blev ingen billig historia...), jag slog till på ett 18-135mm som känns som ett bra standardobjektiv. Kameralyckan alltså! Herregud vad vi ska fånga ögonblick tillsammans, kameran och jag.

österlensöndagen.

Tanken var ju att visa er dessa bilderna igår, men det tog serriöst hela dagen att ladda upp dem här på bloggen (värdelöst internet...). Men nu så! Bered er på tusen bilder på en vit hundvalp och minst lika många på blommor, två av mina favoritmotiv.

Min söndag började med att vi åkte till min bror och hans flickvän för frukost! När vi kom dit kom den här springandes.


Dricka regnvatten och se fullständigt skyldig ut.


Alltså. Ni förstår att en smälter va?


Efter massa gos och två äggmackor åkte jag och mamma iväg.

Första stoppet var Södra Mellby för att köpa lite bröd och sådant hos Mellbybagaren. Självservice. Älskar sånt.

Där är så otroligt fint också.


Sedan åkte vi ner till Kiviks hamn! Där fanns inbjudande glass men vi hade ju precis ätit frukost så vi gick vidare istället.

Okej, det är nu tusen bilder på blommor kommer för i Kivik kan man gå runt och åh:a och oh:a sig över massa lummiga trädgårdar ungefär överallt.

En liten pirat med en ros i handen. 

Min fina mamma.

Här skulle jag inte tacka nej till att bo.

När vi hade sniffat klart på alla blommor gick vi ner till hamnen igen.

Och in om på Buhres för att köpa en laxfilé med citronpeppar för senare lunch.


Nästa stopp var Kiviks musteri!


Där inne köpte vi massa dricka och jag älskar verkligen när man kan köpa sådant som är lokaproducerat, eller hur man nu säger. När man vet var det kommer ifrån liksom. Och så är det ju så gott.

Efteråt åt vi en liten lunch på laxfilé och drack cider till. Gott. 

Sedan körde vi vidare till Orelund och deras gröna butik!





Där kan man köpa massa goda saker som de har odlat själva.

Och kanske slinker en kardemummasnurra ner också. 



Man får inte missa deras otroliga trädgård där man kan fika också.


Dags att köra vidare igen och då hamnade vi i Hammenhög.

Där gick vi in i en butik som heter En smak av medelhavet som hade en helt otroligt vacker trädgård.


Här måste man ju äta en dag.


Hälsade på den här lilla krabaten som vände huvudet mot mig när den hörde kameran.


Gick in i butiken igen där det fanns fantastiska fat och skålar som jag tittade drömmande mot. I bästa färgen blå, ju.


Det såldes oliver. Såklart.


Jag köpte någon slags aubergineröra.


Det kändes verkligen som att man var någonstans vid medelhavet.


Sedan åkte vi och hälsade på denna lilla isbjörnen igen.


Efter fika i trädgården med hela familjen åkte jag och mamma tillbaka till Tomelilla och på kvällen grillade vi, Kelly fick träffa Ludde (familjens lurviga pudel) och när klockan närmade sig nio åkte jag hem mot Lund igen. Bästa söndagen på väldigt länge!

måndagsinspiration



Nu börjar vi denna veckan med massa måndagsinspiration, mest när det gäller kläder, stil och sånt! Alla källor hittar ni via min pinterest.

söndagstipset.

Godmorgon cupcakes! Nu avslutar jag min första (av två) semestervecka och åker iväg med mamma på äventyr, vi får se var vi hamnar men vi börjar iallafall med frukost hos min bror så att jag får gosa med isbjörnen Kelly lite grann (som tydligen växer så det knakar, så jag får passa på för att få en stor valpdos). Ni får se massa bilder imorgon såklart!

Idag tänkte jag iallafall börja dagen här på bloggen med att tipsa er om en kameraguide som Emily Dahl har skrivit på sin blogg häromdagen. En grundläggande guide om hur en digital systemkamera fungerar med bländare, ISO, slutare och vitbalans. Väldigt bra förklarat tycker jag! Ni hittar guiden HÄR.
 

je me souviens (del 2)

 
Här kommer andra delen med bilder från fotosessionen som jag hade med Frida för ett tag sedan, i hennes solodräkt på ett dramatiskt rapsfält. Första delen hittar ni här.

lördagslistan.

vad åt du till frukost? två mackor med kalkonpålägg och keso och ett glas apelsinjuice till det. så sjukt gott.

vad har fått dig att skratta idag? jag har inte skrattat än idag.

vad har du på dig just nu? en svart sliten puma t-shirt och ett par blommiga pyjamasbyxor.

hur ser resten av dagen ut? jag ska titta på reprisen av so you think you can dance, sy upp några klänningar som har legat i en påse på tok för länge och städa lite tänkte jag. kanske tar jag en promenad också och lyssnar på en podcast.

vad händer ikväll? inget särskilt. gött det. 

och på söndag? imorgon ska jag åka till tomelilla och hänga med mina föräldrar.

vad är det roligaste som hänt dig den här veckan? definitivt kvällarna med min bästa Maria.

och det absolut sämsta/tråkigaste?
ingenting faktiskt. det är så skönt att vara lite ledig!

hur lyder dina senast tre inkomna sms?
"för att jag är så vansinnigt snygg på den bilden??? älskar dig med ofantligt!", "ok, bra att du är ledig!:) tur att vi har löst mysteriet. men jag ger all info ikväll när bruden o jag har pratat. ;) au revoir." "20* SK giltig till 19:15 2012-07-05 VUXEN LUND Z240/237*19 kr....(smsbiljett)".

vad dricker du i helgen? kaffe, thé, vatten och apelsinjuice.

bästa bakfylletips? sömn och massa god mat. och tusen avsnitt av någon favoritserie.


listan snodde jag från maria, bildkällan finner ni via min pinterest.


och alla frågar om jag känner någonting för dig, och jag vill svara att jag känner fan allt som går att känna i mig. så någonting, nej.

 
Maria tipsade mig om denna låten igår och sen dess har jag inte kunnat sluta lyssna.

två sommarkvällar genom instagram.


ONSDAG. Denna kvällen har ni ju redan sett genom min kameralins men här kommer ett gäng instagrambilder också. Bjöd Maria på halloumipytt och hade köpt nya fina rosor.

Rosévin och min bästa. 
 
Thé och strawberry daiquiris. 
 
TORSDAG. Efter en väldigt lugn dag med sovmorgon, en timmes läsning i sängen och inte sådär värst mycket mer än det gjorde jag mig iordning och åkte ner till stationen för att köpa ett sommarkort. 

Sen åkte jag till Malmö och mötte upp Maria på Debaser för att dricka en hallonmojito. 
 
SÅ gott! Måste testa hemma. 
 

Sedan lämnade vi Debasers mysiga uteservering och åkte till Hedmanska gården vid Lilla Torg där stand up-klubben Oslipat hade föreställning med ett gäng komiker. Sjukt trevlig kväll!

dalmatinprickar.

ALLTSÅ. Ni vet ju hur fullkomligt förälskad jag är i dalmatiner och nu släpper helt plötsligt H&Ms divided avdelning ett par platåskor och en väska med dessa prickar på. Ni förstår väl att jag inte på något sätt kan motstå detta?

den perfekta sommarkvällen.


Igår dukade jag på bordet på balkongen för jag skulle bjuda Maria på middag!


Nya fina tallrikar och underlägg från Ikea.


Och nyinköpta rosor.


Jag skulle bjuda på Holloumipytt, ett recept som stod i ett reklamblad från Ica!


Det blev så himla gott. Skär en aubergine, zucchini, röd paprika och gul lök i tärningar. Stek i olivolja och glöm inte att salta och peppra. När det nästan är färdigt krama ur saften från en citron och rör om. Stek halloumiost i tärningar och varsitt ägg. Le Creuset skålen är för övrigt en till födelsedagspresent från min fina mamma.


Klart! Äts bäst med ett glas rosé till och en favoritperson mittemot.


Så satt vi där ute i flera timmar och lyssnade på musik samtidigt som vi pratade om vad som hade hänt sedan sist, om våra jobb, om sommaren överhuvudtaget, om hur och var vi vill bo i framtiden och när jag googlade på vad som behövs i en strawberry daiquiri insåg jag att jag hade alla ingredienser hemma så jag mixade ihop varsin till oss! Älskar sånt.
 
Sedan åt vi jordgubbar och vaniljkessella och avslutade kvällen framför fyra avsnitt av Mia och Klaras humorserie som gick på Svt för några år sedan. Bäst.

en liten resväska och pastellskorna.


Nu ska vi kika på vad jag fick i födelsedagspresent av min moster och hennes familj!


För flera år sedan fick jag ett armband från Pandora av henne och sedan dess har jag fått lite berlocker i present genom åren. Denna gången blev det en fin resväska där det står Paris och en bild på eiffeltornet på ena sidan! Mitt i prick.


Sedan tidigare har jag en rysk docka, en ängel, en present, ett hjärta och en tärning! Tycker väldigt mycket om detta armbandet.

Och så fick jag lite pengar också som jag använde till att köpa pastellskorna från h&m! Så himla fina och jag är så glad för mina presenter. Tack snälla! 

den senaste tiden genom instagram.

Något gles uppdatering här inne mest på grund utav ledighetsslöhet, sämst internet och ännu sämre tålamod. Men nu ska ni få en stor dos av instagrambilder som jag har tagit den senaste tiden! Vi börjar med Paris och slutar med gårdagen, och om någon vill följa mig på instagram heter jag lämpligt nog sandraberg.
 

På tåget till Kastrup och flygplansfika i miniatyr.
 
Första kvällen i Paris, pizza och ett glas rött på en uteservering. Livet. 
 
En liten frukost och lunch på L'as du fallafel.
 
Sandra och Maria från Montmartre. 
 
En gudomlig middag på Ave Maria och Shrekdrinkar på Le Kitch. Två mycket bra saker. 

Frukost på Le Pain Quotidien och lyxmacarons från Ladurée. 
 
Det där tornet nivet. 
 
En oreomilkshake och en Maria på Happy days diner! 
 
Och så åkte vi tyvärr hem igen. 
 
En isbjörn och hamburgare hos föräldrarna. 
 
Teres hade ett skal med massa häftiga stickers på och fantastiskt fina vallmoblommor i Onslunda påväg hem från den sista träningen.
 
Fyndade vinterpjucks på en backluckeloppis för tjugo spänn (!) och påväg hem från en vikarieutbildning för några veckor sedan. 
 
Picknick med Anna och en ballong i Svedala. 
 
Fint hemma hos mamma och pappa. 
 
Födelsedagsfirande med grillat och ananaspaj med djurmönstrade djur. Min mamma har helt klart koll på vad jag gillar. 
 
Giraffstrumpor från monkis rea och nya skor fyndade på tradera. 
 
Lite midsommarbilder. 
 
Handla mat och pasta carbonara. Åh herre vad gott. 
 
Lite såhär ser det ut där jag bor. Fint. 
 
Morgan och marrängsviss hos Johanna.
 
Solnedgångar i Malmö alltså.
 
Tre fina flickor.
 
Gissa om jag gillade kollektion blå på Ikea? Och så en fika efteråt såklart.
 
En tidig morgon påväg till jobbet med ännu ett par nya skor och samma dag när vi åkte på en liten utflykt till Burlöv där det fanns hästar. Älskar hästar.
 
En liten powerwalk i måndags.
 
Och dessa bilderna får representera gårdagen när jag åkte till Veberöd och fixade det sista med bröllopsbilderna, klappade på hunden Laban, åt fruktsallad, tittade på Mirror mirror (som var sådär) och blev bjuden på pannkakor. Vilken tisdag, va!

nu tar jag semester i två veckor.

En av höjdpunkterna när man har ett fast och riktigt jobb måste väl ändå vara att man får ta semester i några veckor på sommaren. Det verkar var så otroligt härligt. Nu ska jag vara ledig i två veckor från jobbet och ska låtsas att jag också har semester! Och eftersom jag älskar listor så kommer här en liten semesterlista över saker jag planerar att göra:
 
♥ ta sovmornar så mycket jag kan och inte ha ett dugg dåligt samvete över det.
♥ lyssna på sommarpratarna i p1 och upptäcka nya intressanta personligheter.
♥ kanske åka till Köpenhamn över dagen.
♥ leverera bilderna till brudparet och visa er här på bloggen.
♥ bjuda fina personer på middag.
♥ dricka rosévin och sommarcider.
♥ äta jordgubbar tills jag storknar.
♥ ha så många filmkvällar som jag hinner.
♥ och ha födelsedagsmaskerad! nästa lördag är det dags.
 

nights like this you will never be alone


Exakt nu är min jobbhelg över, det firar vi med denna grymma låten tycker jag!

junihöjdpunkter

Igår tog min favoritmånad slut, bästa juni när sommaren står för porten och allt känns möjligt. Nu ska ni få se mina junihöjdpunkter.


Bäst av allt var ju såklart när jag och Maria hoppade på ett plan till Paris. Som ni kanske minns hade dock detta passet gått ut för två år sedan och vi fick panikåka till Sturup samma dag som vi skulle åka och jag fick skaffa ett provisoriskt pass... Men trots en något skakig start var det en helt fantastisk resa!

Såg Snow White and the huntsman på bio och älskade den. Mer om filmen kan ni läsa om här.
 
Välkomnade isbjörnen Kelly till familjen.
 
Fotograferade mitt första bröllop och tyckte det var så. himla. roligt. Nästa vecka ska brudparet få bilderna, så efter det kommer ett bildregn på bloggen också.
 
Fyllde 22 år och firade födelsedagen på konfaläger i vackra Åhus.
 
Firade midsommar med världens bästa gäng.

Och blev bjuden på middag. Ingen pjåkig månad, hörrni!

RSS 2.0