paristips, merci!

På måndag åker hoppar jag och Maria på ett flyg till världens bästa stad, alltså Paris, och då behöver vi ju era bästa resetips! Jag har varit där två gånger innan och sett det mest turistiga, alltså Eiffeltornet (dock aldrig varit uppe i det), Notre Dame, Sacré Coeur, Louvren, Champs Elysées och så vidare, så jag skulle gärna vilja uppleva något nytt även om vi såklart ska vara första gången-turistiga också eftersom Maria aldrig har varit där.

Vi ska bo i finaste Marais så om ni har tips om det området är vi så tacksamma! Och tips på vad man kan göra i resten av Paris också, såklart. Ni vet ju vad jag gillar. Marknader, bästa picknickparken, var man måste äta middag, secondhandgömmor, var man köper de godaste macaronsen, barer, caféer, utställningar och så vidare i all oändlighet. Tipsa på!






2010

we will be better than I was

Nu fortsätter vi med att kolla på vad jag har gjort i helgen! Efter att ha vaknat upp hos maria på lördagen åt vi en god helgfrukost med frallor och oboy, och sedan låg vi i soffan i några timmar och tittade på massa glee.




När det blev eftermiddag gick vi bort till gustav adolfs torg och köpte massa goda rotfrukter och ingredienser till världens godaste sås, och när vi kom hem lagade vi mat och åt med ett glas jordgubbscider!



På kvällen skulle vi på förlovningsfest för Emma och Linus och såhär såg presenten ut, en flaska skumpa och ett litet kort som jag hade gjort. Och så ballonger såklart!



ASSÅ HUR FIN ÄR INTE DENNA TJEJEN.

En rolig sak är att vi dagen innan hade suttit och sagt att vi ALDRIG skulle köpa jordgubbar för femtio spänn. Vilka tror ni gjorde just det?



Sen åkte vi på baluns.







Och i det rosa huset dansade vi runt ett olivträd, firade förlovningen med mousserande (vill bara dricka det numera), jag var twitteransvarig för att hålla koll på hur det gick i eurovision och när det stod klart att Loreen vann fattade ingen riktigt att det var sant och så slutade kvällen med att vi tog över spotify med gleelåtar igen. Sedan åkte jag hem till lund och vaknade inte förrän halv ett dagen därpå. Kände mig som fjorton igen, men betydligt lyckligare nu.

palea




För ett tag sedan köpte jag detta fantastiskt vackra halsbandet av min kreativa och inspirerande klasskamrat Victoria. Hon ligger bakom märket Palea Jewelery där hon gör handgjorda smycken, och vill man kolla in hennes etsyshop kan man göra det här!

linnea & essie

























I fredags åkte jag först till maria för att bli bjuden på mat och titta på schulman show. Någon timme senare åkte vi bort till nobeltorget för att fira att linnea har fyllt 25 och att hon och essie har blivit sambos! Det firade vi med bål, ballonger, färgglada sugrör, mousserande vin, massa spex som slutade i galendans till massa gleelåtar. Just det sistnämnda är obligatoriskt nuförtiden när jag, maria och jojo är i farten. Dessa sommarnätter alltså.

vecka tjugotvå

Hola! Detta blir nog sista veckoplaneringen, iallafall på ett tag eftersom jag faktiskt inte har så mycket planerat nu när skolan tar slut och i sommar kommer det mest stå jobb på schemat, varvat med massa roliga saker såklart. Men jag kanske tar upp det igen till hösten, vi får se! Såhär ser veckan ut:

♥ idag ska jag äta lunch med min fina anna och sedan åker jag till tomelilla för att fira min bästa mamma med paketer (dagen efter morsdag, men ändå) och så är det drillning på kvällen.
♥ tisdagen är helt ledig så då blir det massa gossip girl och fixande i lägenheten skulle jag tro. har för övrigt nästan sett halva säsong fem av gossip girl nu, snart är jag ikapp!
♥ onsdag är det bara drillning på kvällen.
♥ på torsdag har vi avslutning i skolan med utvärdering och sånt, och efteråt har vi vernissage för vårt sista projekt!
♥ och resten av veckan är faktiskt väldigt tom! jag är inte så bra på att vara ledig så vi får väl se om jag antingen får något gjort eller så är jag faktiskt jätteeffektiv och tar tag i massa saker som har legat och väntat ett tag. man kan ju hoppas på det sistnämnda! och så ska jag packa i helgen, för på måndag åker ju maria och jag ÄNTLIGEN till paris!


källan finns på min pinterest

photobooth

*kompizar*

Nu drar vi på förlovningsfest, hola!

nya skor.


Häromdagen fann jag ett par skor från nelly i brevlådan!


Om ni minns det här inlägget så var jag allra mest sugen på dessa fantastiska gubbskorna med öppet mellanparti.


Så jag beställde dem och det är jag sjukt glad för eftersom de är SÅ fina.


Och de invigs nog redan ikväll!

veckans bästa dag.





Jag har börjat min fredag med en sinnesjukt god frukost samtidigt som jag tittade på sista avsnittet av på middag hos hannah och amanda, och nu har jag fått en ordentlig dos av inspiration (som ni ser lite av ovan) på pinterest.

Nu ska jag dricka kaffe och redigera bilder, ikväll är det dags för inflyttnings- och födelsedagsfest!

the red queen/veronika samt tweedledee och tweedledum/veronika och viktoria








Jag tänkte fortsätta tacka mina modeller som jag fick äran att använda mig av under projektet och överst ser ni Veronika som spelade den onda röda drottningen med hjärtläppar och hjärtstav och sedan ser ni henne tillsammans med sin tvilling Viktoria som Tweedledee och Tweedledum som förvirrar Alice med massa val hon måste göra.

opponera mera



Hola! Idag har jag opponering i skolan hela dagen och sen har jag faktiskt inte mer i skolan (!!!) än avslutning nästa vecka. Helt galet att det redan är dags för sommarlov. Sen ska jag bara jobba så mycket som möjligt och slippa ha pluggångest några månader, hurra!

we bought a zoo

Jag såg en väldigt fin film i helgen som jag tänkte tipsa er om.


Den heter we bought a zoo och handlar om en familj som behöver börja om.




Matt Damon spelar Benjamin Mee och har två barn i filmen, Dylan och Rosie. Nyligen har Benjamin förlorat sin fru, och barnen sin mamma, och när precis allting påminner om henne i huset där de bor och det gör för ont bestämmer de sig för att flytta.


Till slut hittar de ett hus som är precis som de vill ha det, men det råkar vara ett zoo.





Det var ett fullt fungerande zoo fram tills för två år sedan när det stängdes. Dödsboet har hållt det iordning och villkoret för att köpa huset är att man måste ta hand om djuren.


Det finns en del personal kvar och här är alla som Benjamin nu är chef över.



Scarlett Johansen spelar Kelly Foster som är chefsdjurskötare.



De flesta förstår inte riktigt varför Benjamin har gett sig in på det här.






Lily Miska, som spelas av Elle Fanning, är en stor anledning till att Dylan blir glad igen.



Walter Ferris håller i inspektionen för att de ska få öppna sitt zoo igen.


Och hur klyschigt det än är så blir dessa en familj igen på vägen.


Så är de framme vid öppningsdagen, men det får ni se mer av när ni tittar på filmen!


jordgubbar till frukost är det bästa.




Godmorgon! I måndags köpte jag årets första färska jordgubbar och varje dag sedan dess har jag ätit jordgubbar till frukost. Man kan ju inte börja dagen på ett bättre sätt. Idag fick jag dessutom en till ledig dag så nu ska jag dricka lite kaffe och förbereda mig inför opponeringen imorgon. Längtar mest till ikväll när jag ska titta på säsongsavslutningen av glee, iihk!

gudmors lilla skatt







Ser ni hur stor Nano har blivit? Det är inte klokt hur enormt mycket kärlek jag känner för den här fantastiska varelsen.

instafood

Alltså jag har ätit SÅ god mat i helgen så jag tänkte att ni skulle få se några instagrambilder på det.


I fredags bjöd jag Anna på typ den godaste kycklingrätten jag har ätit (för att skryta lite). Kycklingfilé fylld med philadelphiaost med smaken vitlök och örter med en baconskiva runt om och pasta med matlagningsgrädde och spenat.


I lördags gjorde vi hemmagjord pizza med vitlökstomatsås, veggietacofärs, fetaost, tomat och ost. Dör så gott.


Och så avslutade vi helgen med marinerad kycklingfilé, pommes, grönsaker och bearnaisesås. Inte som att det var äckligt, det heller.

qu fyller år!















I fredags firade vi att vår älskade Qu hade fyllt år och det såg ut lite såhär genom min kamera! Så mycket kärlek jag känner inför dessa människorna.

vecka tjugoett

Hoppsan, det blev visst väldigt tyst här i helgen. Så kan det bli ibland. Jag har iallafall haft en härlig och lugn helg med massa god mat, hundgos, häng med bästa anna, lite festligheter, överdos av sömn och filmmarathon. Kändes behövligt efter den kommande veckan och den ser ut såhär:

♥ idag ska jag passa nano en stund och ikväll ska jag träffa mina föräldrar som har varit iväg på solsemester en vecka och efter det blir det drill.
♥ imorgon står det barnpassning på schemat.
♥ onsdag och torsdag ska vi ha opponering i skolan och på kvällarna är det träning och styrelsemöte som gäller
♥ på fredag ska jag på inflyttnings- och födelsedagsfest!
♥ och på lördag är jag bjuden på förlovningsfest! hur fint.
♥ söndag är helt oplanerad, precis som det ska vara.



all i ever wanted




Nu fortsätter denna fantastiska dagen med födelsedagsfest för Qu i malmö, pusspuss!

önskelista.

Om exakt en månad fyller jag år! Alla som känner mig vet att jag älskar att fylla år, kanske framförallt för att det mesta är så bra i favoritmånaden juni och kanske framförallt är jag mitt bästa jag. Och något av det roligaste är ju såklart att skriva önskelista, så här kommer min:


♥ pantonemugg i färgen 630 (ljusblå)


♥ tim walkers fantastiska fotobok pictures (bild lånad härifrån)


♥ wishbone halsband


♥ kents nya skiva


♥ hjorthuvudskrok från åhlens


♥ penguin classics mugg (bild lånad härifrån)


♥ fina solisar från monki


♥ miss dior cherie

♥ fjärilsvas från åhlens


♥ the lover's dictionary av david levithan (bild lånad härifrån)

...och batterigrepp, ett till kamerabatteri och pengar till ny kamera! en dalmatinvalp och en resa till rom hade heller inte varit dumt.

photoshoot




Godmorgon!
Snart kommer min kusin frida över för frukost och sedan ska vi ta årets bilder på hennes solodräkt. Det börjar bli en fin tradition och denna gången tror jag att det kan bli fantastiskt bra. Jag kan avslöja att vi ska fotografera på en väldigt gul plats!

min torsdagskväll:



Dricka kaffe ur en Sandymugg som jag fick av min partner in crime Veronika när hon kom hem från Florida (hur gulligt?), titta på notting hill som sänds på trean och förbereda inför photoshoot imorgon.

SM i drill/final

Här kommer en bildkavalkad från i söndags när jag åkte upp till Kalmar för att kika på finalen av drill SM. Så otroligt härligt att få njuta av bra drill en hel dag! Det blev mest bilder från solo och duettklasserna, och allra längst ner hittar ni ett klipp från SVT med det teamet som vann seniorklassen, som också ska representera Sverige på VM i Paris i sommar!

































interior











Lite av vad jag inspireras av inom inredning för tillfälligt, alla källor hittar ni via min pinterest. Idag ska jag ge min lägenhet lite extra kärlek, eftersom det har varit så stressigt med skola och jobb och allt annat på sistone har det sett ut som ett smärre bombnedslag här emellanåt. Så idag står det storstädning på schemat!

gårdagen genom instagram





Dessa sex bilderna får representera gårdagen som vi spenderade med klassen i studion för att fotografera med storformatskamera! Jag är verkligen nybörjade inom detta området, så det var lagom nervöst att ladda film i ett (mini)mörkerrum för om det inte blev rätt förstördes filmen. Man får ju en helt annan förståelse för fotografering när man framkallar själv och får följa varje steg. Det var väldigt roligt och lärorikt!

vaknade till det här:


just idag hade man inte tackat nej till att vara ledig.

Ja hörrni, idag hade det ju varit skönt med en ledig dag om man säger så. Efter marathonskrivning av rapporten hela dagen igår och den sjukaste stressen de senaste veckorna hade jag behövt en rejäl rehab. Men idag ska vi ha heldag i skolan och testa på att fota med en fullformatskamera, så det ska ju bli roligt såklart! Och sen är jag ju faktiskt ledig resten av veckan så det ska nog gå att uthärda denna dagen också. Vi hörs ikväll, puss!


ÄNTLIGEN

Gissa vem som precis blev klar med sin rapport!!! Världens härligaste och knäppaste känsla på samma gång.

sommarklänningar



Här kommer bilder på de andra två klänningarna som jag slog till på i fredags! Båda två kommer från indiska och är i världens skönaste bomullstyg. Riktiga sommarklänningar som jag kommer bo i de närmsta månaderna. Den ena invigdes redan igår och passade väldigt bra in bland alla rapsfält och kossor som stod och åt gräs i solen. SÅ nöjd!


vecka tjugo

Hej och hå, nu kör vi på ny vecka! Inatt har jag sovit som en prinsessa i mamma och pappas dubbelsäng som var ledig eftersom de är iväg på solsemester och jag kände att det kunde vara på sin plats för lite miljöbyte när jag ska skriva rapport hela dagen. Såhär ser veckan ut:

♥ idag ska jag som sagt skriva rapport HELA dagen tills jag är färdig (förhoppningsvis) ikväll när det är dags för drillträning.
♥ imorgon ska äntligen (!!!) rapporten lämnas in och vi ska ha heldag i skolan för att testa på att fotografera med fullformatskamera. spännande!
♥ på onsdag ska jag äntligen få vara hundvakt till nano, träffade henne en sväng igår och HERREGUD vad stor hon har blivit. gissa om gudmor blev tårögd. på kvällen är det drillträning som vanligt.
♥ nu när rapporten är inlämnad har vi egentligen ingenting kvar i skolan mer än opponering nästa vecka, så förutom att förbereda mig inför den är jag ledig resten av veckan. känns sjukt. och fantastiskt, såklart!
♥ på lördag ska vi fira qusingens födelsedag så då blir det pompa och ståt!


påväg hem från kalmar igår, utbrast typ tusen gånger hur otroligt vackert land vi lever i

the white queen/cornelia






Min tanke är att försöka tacka mina modeller som jag använde till mitt projekt genom att presentera dem var för sig här på bloggen. Först ut är min vackra klasskamrat Cornelia som spelade den vita drottningen alldeles perfekt. Det blev faktiskt en av mina favoritbilder.

söndag/kalmar

Godmorgon bloggisar! Vid den här tiden lär vi vara framme i kalmar (körde klockan sex imorse, phue) för att njuta av finaldagen på SM i drill. Det ska bli väldigt roligt och skönt att få en paus från skola och allt annat för en dag. Hoppas ni har haft och fortfarande har en fin helg, känns som att min bara har flugit förbi. Puss!


min grymma kusin frida

pluggtjat

Får väl erkänna att koncentrationen är SÅDÄR när man pluggar först en fredagskväll och sen hela lördagen, men nu har jag iallafall uppnått mitt delmål för dagen och skrivit en hel del. Det bästa är faktiskt att det inte känns alls omöjligt att bli klar med denna rapporten på måndag, wiho! Och tanken på att det knappt är något kvar i skolan efter det är kittlande. Nu ska jag sticka till tomelilla och käka pizza med min fina familj, puss!


idag skulle jag ha skrivit 3000 ord. det går faktiskt mycket lättare att motivera sig själv att skriva när man har delmål istället för att bara tänka att man ska skriva så mycket man kan på en dag!

it would be so nice if something made sense for a change




Tack så otroligt mycket för era fina kommentarer om bilderna från mitt slutprojekt i skolan! Tror inte att ni förstår hur glad jag blir.

På redovisningen hade jag knåpat ihop en egen liten sagobok och skrivit titeln på projektet på omslaget, samt ritat ett klockur för att återknyta till sagan. Inuti låg bilderna i formatet 10x15 i den ordningen som jag presenterade här på bloggen. Tyckte det blev himla tjusigt, faktiskt!

en vacker skapelse i mintgrönt



Tappade andan något när jag såg denna inne på h&m igår, en vacker skapelse i mintgrönt med längre tyg där bak. Den får åka på medebums nästa gång det är något extra festligt tillfälle, och fram tills dess får den hänga ovanför min säng. Kan ni tänka er att vakna till någon bättre syn i klänningsväg?

giraffe


klicka på bilden för källa

Får fjärilar i magen när jag tittar på denna.

veckans bästa dag

Godkvällis! Jag har precis kommit hem efter att ha skrivit antagningsprov (som kändes bra!), mött upp min bästa maria nere i stan och tagit en fika och så råkade jag köpa tre klännigar. Hoppsan. Kanske får ni se dem imorgon, väääldigt fina.

Vet ni vad jag ska göra nu? Jo, jag ska hoppa i ett par sköna pyjamasbyxor, värma mat i micron (lyxen att slippa laga mat ibland alltså), hälla upp ett glas rött och titta på schulman show innan jag sätter mig framför datorn och skriver rapport resten av kvällen. Det ska faktiskt bli hemskt mysigt.


om jag hade haft två mille på banken.

Om ni undrar vad jag hade gjort om jag hade haft si sådär två mille på banken, så hade jag köpt denna lägenheten på direkten.

och det enda som är säkert är att jag ser dig



Jag har längtat efter denna fredagen hela veckan eftersom jag äntligen (!) fick sova längre än till sju på morgonen. Och så innebär det också att snart är veckans alla "jobbiga" saker avcheckade, det firar vi med att titta på kents nya livevideo med låten jag ser dig från nya albumet!

skor skor skor.




Borde göra: plugga.

Gör istället: dreglar över skor på nellys hemsida. Är man inte förtjänt av ett par efter denna extrema veckan? Hehe.

we're not in wonderland anymore, Alice

Med inspiration från min favoritsaga - alice i underlandet - har jag skapat en berättelse om en ung kvinna som står någonstans i gränslandet till att bli vuxen. Jag har utgått mer ifrån Tim Burtons filmatisering än från originalsagan, och jag återvände till samma skog och använde samma Alice som förra projektet. Nu ska ni få se vad jag har gjort för slutprojekt i den fotografiska bilden II!


I den första bilden nyper sig Alice i armen och undrar ifall alltihop bara är en dröm. Ni vet så som livet kan kännas ibland, om det är verklighet eller inte.


Som ung har man så otroligt många möjligheter och i denna bilden är Alice förvirrad av alla val hon förväntas göra när hon blir dragen åt olika håll. Skyltarna är kopplade till en modern tid - att skaffa ett jobb, gå i skolan, hitta någonstans att bo och samtidigt ha roligt och vara lycklig.


Tekalaset ska representera en fristad för Alice. Alla har vi något plats där vi känner att vi kan vara oss själva och få utrymme för vår kreativitet, och här får man vara hur galen man vill.


Den röda drottningen representerar någon slags högre makt eller auktoritet som man lyder utan att egentligen reflektera över det. Alice sprayar vita rosor röda för att drottningen vill det, fastän hon själv inte förstår varför.


Min saga har ett lyckligt slut och här får Alice stöd av den vita drottningen som representerar en trygghet, och med hjälp av den känner hon sig stark och oövervinnlig.

äntligen.

Godmorgon bloggisar!

Idag är det dags för bildredovisning
i skolan och jag ska äntligen få se vad alla mina andra klasskamrater har gjort för slutprojekt. Det betyder också att jag äntligen ska få visa er mina bilder här på bloggen, så kika in igen om någon timme så ska ni få se!


var så snäll och bad mina modeller klättra över lite bäckar och så

saker som får mig att må bra.

Inspirerad av den här damen listar jag saker som får mig att må bra. Uppmanar alla som vill att göra samma sak för jag tror det är riktigt nyttigt för en själv att tänka efter när det gäller just det här.

♥ sömn
♥ nytvättade lakan
♥ glee
♥ mina föräldrar och morföräldrar
♥ hannah och amandas podcast
♥ sovmornar
♥ choklad
♥ promenader
♥ skratta tillsammans med mina fantastiska vänner
♥ ärliga relationer
♥ hundvalpar och kattungar
♥ morgonpasset i p3
♥ pannkakor
♥ frukost
♥ kramar
♥ köpa skor
♥ blommor
♥ en städad lägenhet
♥ komplimanger från oväntat håll
♥ pinterest
♥ ljudet av tvättmaskinen
♥ när man har sparat alla sina favoritserier till en kväll i veckan och så plöjer man igenom alltihop i ett svep
♥ schulman show
♥ dansa
♥ en perfekt balans mellan vardag och helg
♥ powernaps
♥ få tidningar i brevlådan
♥ när man känner sig så in i helvetes levande och i nuet
♥ barn
♥ när jag inte tar mig själv på så stort allvar
♥ och framförallt när jag är snäll mot mig själv och gör saker för min egen skull och inte för andras


beroende av internet? jag?

Här sitter jag och sliter i håret för att internet inte fungerar och efter typ en timme inser jag att någon (förmodligen jag själv, här bor ju inte sådär värst många fler i denna lägenheten) har dragit ut sladden.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Blogga ska jag göra iallafall, så det ryker om det.

långkjol.







Måste nog ta och investera i några långkjolar för detta är ju fantastiskt fint. Visst?

Alla källorna hittar ni på min pinterest HÄR.

två timmar av glee

Undrar om mina grannar hatar eller älskar glee lika mycket som jag efter denna helgen, eftersom jag har lyssnat på denna listan EXAKT HELA TIDEN. Kan inte få nog av dessa favoriter från denna underbara tvserie. Jag undrar serriöst hur jag kunde leva innan jag började följa den?

Om ni vill lyssna på denna eminenta spotifylista (klart att ni vill) så kan ni klicka på bilden nedan, och jag lovar att låtarna är precis lika bra om man inte följer programmet.


breakfast for dinner




Ikväll har jag ätit något av det bästa jag vet - frukost till middag. Nu blir det tentaplugg intensivt i några timmar, och sedan ska jag gå och lägga mig tidigt. Det sistnämnda har också blivit något av det bästa jag vet!

den där hanna.

Jag har ju tipsat om Hanna Hellquists krönikor innan, men måste göra det igen. Tycker särskilt mycket om de två sista som har handlat om hennes mamma, blev alldeles varm i magen när jag läste dem.

Ni hittar hennes krönikor HÄR.

”Du, tycker du att vi har en osund relation” frågar jag mamma när vi tar en paus i sängmålandet. ”Är vi för nära liksom? Borde jag bli självständigare?”

”Näääj” svarar mamma på sitt vanligt aggressiva sätt. Hon låter alltid arg även om hon inte är det, vilket ofta leder till ganska dålig stämning med folk som inte känner henne. ”Det tycker inte jag! Du frågar ju inte mig så mycket, det är mer jag som säger åt dig vad du ska göra och sen skiter du i det.”        

(utdrag från krönikan: "näääj" svarar mamma på sitt vanligt aggressiva sätt.)


vecka nitton


marias bild

Jag har bestämt mig för att börja tänka mer positivt och det behöver jag verkligen inför denna veckan. Skulle kunna kalla den helvetesveckan men mitt positiva jag kallar den istället utmaningsveckan! Det känns som att min okoncentrerade hjärna redan tror att det är sommarlov, men om man jobbar hårt känns det ju extra bra med belöning sen. Såhär ser min vecka ut:

♥ en av mina arbetskamrater ville ta lite semester denna veckan så jag tar hennes pass måndag, tisdag och onsdag!
♥ på tisdag förmiddag skriver vi tekniktenta i skolan, så då får ni hålla tummarna för mig. men det ska nog gå bra.
♥ eximinationen av det projektet vi håller på med i skolan är uppdelat i en bilddel och en textdel, och bilderna ska vi redovisa hela dagen på torsdag. ska bli sjukt kul att se vad alla andra har gjort!
♥ och på torsdagskvällen är det dags för styrelsemöte med drillningen.
♥ på fredag ska jag skriva ett spännande antagningsprov inför hösten! då får ni hålla tummarna för mig igen.
♥ som det ser ut nu så är faktiskt lördagen helt ledig men då måste jag visa min rapport lite kärlek, alltså blir det plugg plugg plugg.
♥ i helgen är det SM i drillning i Kalmar och jag planerar att åkaa upp på söndagen för att kolla på sveriges duktiga drillare under finalen.

Som ni ser är det ett rätt späckat schema, så jag får se hur mycket fokus det blir på bloggen. Hoppas ni förstår, puss!

tradera ännu ännu mera.

Japp, här kommer ett lass med traderaauktioner igen. Mest skor denna gången också, jag har nämligen bestämt mig för att sälja alla skor som gör ont på mina fötter oavsett hur mycket jag än älskar dem. För inga skor är värda att ha ont i fötterna för.

Så nu får vi hoppas att de hittar nya lyckliga ägare som tar ut dem på äventyr istället för att jag ska bli ledsen  för att jag inte kan använda dem.


klicka på bilden för att komma till auktionen

Jakten fortsätter för ett par låga Dr Martens i rätt storlek, men nu säljer jag iallafall dessa som är i nyskick och i storlek 37.


klicka på bilden för att komma till auktionen

Ett par Nike Air Max 90 i storlek 37,5. Herregud vad jag önskar att dessa passade mina fötter... Så fruktansvärt fina.


klicka på bilden för att komma till auktionen

Världens snyggaste sandaler från H&Ms Fashion agains aids kollektion 2010 i storlek 38.


klicka på bilden för att komma till auktionen

Och till sist en väldigt fin väska från Converse som tyvärr inte är alls jag. Men väldigt retrofin!

shake it out

Förlåt om jag spoilar för alla er som inte har sett senaste avsnittet av glee, men jag tyckte detta var så fruktansvärt fint. Gissa om jag grät.


what if

Tänk om jag helt plötsligt skulle börja leva efter principen "skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag"? Skrämmande tanke.

Annars är jag hemma i lund och nu blir det pluggy all day long.

lördag.

Efter att ha pluggat sedan jag vaknade kändes det väldigt skönt att hoppa på tåget till Tomelilla och åka hem till föräldrarna för årets första grillning. Tanken var att plugga lite till på tåget, men jag hittade några roligare tidningar på pressbyrån istället... Men jag tänker att det är jag faktiskt värd.


det magiska rummet.





När vi var på Louisiana förra veckan med klassen hittade vi ett magiskt rum med tusen lampor som skiftade färg hela tiden. Ett sånt skulle man haft hemma.

(Bilderna har min partner in crime Veronika tagit)

my week with marilyn

Jag avslutade min fredagskväll med popcorn framför filmen my week with Marilyn. Som ni förstår handlar den om Marilyn Monroe, med utgångspunkt från en assistent som försöker ta sig in i filmbranchen. Hans första jobb är på en filminspelning med Marilyn i huvudrollen och liksom alla andra blir han totalt hänförd av henne.








Tycker mycket om denna filmen. Väldigt vackert inspelad och så får man en bra inblick i hur Marilyn Monroe (förmodligen) var som person.


islatte



Jag har den mest effektiva fredagen på väldigt länge, stryker saker från att göra-listan i en rykande fart! Nu ska jag dricka årets första islatte och börja plugga inför tekniktentan nästa vecka.

hade inte tackat nej till detta fönstret.


klicka på bilden för källa

oops, råkade shoppa lite.

Efter en timmes handledning på orkanen kände jag mig så pepp av det helt makalösa vädret och det faktumet att jag kan säga att jag har helg redan nu (fast egentligen inte för jag kommer behöva plugga exakt hela helgen, men ändå), så jag tog en sväng inom h&m och råkade shoppa lite.


En underbar jacka i satinmaterial från fashion against aids. Spexigt mönster och dessutom kan man vända den ut och in så att det blir en svart jacka istället, rouligt!


Ännu mer från fashion against aids-kollektionen, förutom de guldiga örhängena som kom på posten häromdagen.


Tänkte gå runt i silversandaler i sommar.


Och sist men inte minst så kom även dessa solisarna (också från fashion against aids-kollektionen) på posten häromdagen. Hur fina?!

vårens första dag



Vill bara lyssna på denna idag.

instagramy

Här kommer massa instagrambilder som jag har tagit med mobilen den senaste tiden! Om man vill följa mig där heter jag sandraberg.



Lyssna på markus på vinyl och frukost.


Fina moln och lunch.


Vår i malmö och en fredagseftermiddag hos maria.


Pizzakväll hos föräldrarna och när vi landade på bromma för två veckor sedan.


Jag i någon toalettspegel och finskor på h&m.


Fika fika fika.


Fågeldockor som mamma köpte och vackra stockholm från djurgårdsfärjan.


Rekvisita inför fotografering och fikapaus.


Denna skog alltså.



Mina duktiga tjejer på skånedrill.


Maria klättrar över bäcken med klackar och ett tekalas i skogen.


Sconesbuffé på hasse & tages café i tomelilla.


Lagade en typisk svensk rätt och så hade vi brandvarning i skolan en morgon. Lite spännande.


Fredagsfika och jag påväg till malmö i fredags.





Valborg <333

första maj
















Maj månad inleddes med att åka till ingelsta kalkon utanför tomelilla med släkten och fira min fantastiska morfars födelsedag. Efteråt drack vi kaffe och åt tårta hemma hos mormor och morfar, och där var det skratt och bus som vanligt. En väldigt fin dag!

ALLTSÅ.


klicka på bilden för källa

valborgsmässoafton



Här kommer ett gigantiskt lass med valborgsbilder! Dagen började med champagnefrukost hemma hos mig och jag hade dukat fram i princip allt jag tycker är gott. Bröd, ost, amerikanska pannkakor, grädde, skivad banan, lemon curd, löskokta ägg, vindruvor, rabarber & hallonyoghurt med färska hallon på toppen och apelsin.



Och så drack vi bubbel, såklart. Vi tänkte att det borde finnas fler tillfällen än studenten att göra det på morgonen.



Vi åt tills vi storknade.





Och skålade ungefär tusen gånger.



Johanna.


Erika.


När klockan närmade sig lunch begav vi oss till bussen.




Spexade och sjöng till spice girls mest.


Vi tog bussen ner till stan och gick bort till stadsparken där det var helt SINNESJUKT mycket folk?!


Jag var glad.


Maria och Linnea också.















Där hängde vi på en rutig picknickfilt i några timmar och NJÖT av denna fantastiska sol.



På eftermiddagen var det dags att gå vidare igen och förbi vackra magnoliaträd.







Vi hoppade på ett proppfullt tåg till malmö, köpte lite mat och gick bort mot folkets park.


Där var det dags för ännu mera bubbel!







I parken väntade Sanne och Emelie som berättade den fantastiska nyheten att de hade förlovat sig i paris! Då skålade vi ännu mer. Dör så fint.


Linnea och Essie.






På kvällen gick vi bort till Johannas fina lägenhet.



Och där blev det dans på mattan i vardagsrummet, rullskridsko- och skateboardåkande (inomhus) tills jag kände mig nöjd med dagen och åkte hem när de andra skulle ut.

SÅ. HIMLA. BRA. DAG.

glee <3 whitney





Alltså, hur vansinnigt bra var senaste glee?

RSS 2.0