fredag.

Jag har en riktig toppenfredag hittills, hoppas ni också har det!
 
kent, pildammsparken

nu räcker det.


Nu får det vara nog. Förhoppningsvis vet jag allt jag ska om språkutveckling (osv...) inför tentan imorgon för nu går det inte att få in mer information i detta huvudet. Ungefär så känns det iallafall.

Såhär har det sett ut i lägenheten de senaste dygnen. Jag har strukturerat upp med lappar på golvet fästa med washitejp (lite kul ska man väl ha...) och kokat en stor termos med kaffe i början av dagen som har tagit slut närmare eftermiddagen. Lyssnat på morgonpasset i P3 och skrattat samtidigt som jag har memorerat vad Vygotskij har för teorier. Längtar tills jag går ur tentasalen och får göra något annat utan att ha dåligt samvete. Håll tummarna för mig imorgon!


DÖR.



Men alltså HAR NI SETT NÅGOT GULLIGARE???! Fler gulliga djur kan ni se här.

stockholm, fredag.

stockholm friday.

Förra helgen inleddes med att jag och Maria hoppade på ett (väldigt) tidigt tåg till huvudstaden och när klockan slog lunch var vi framme i bästa Stockholm.

stockholm friday.stockholm friday.

Vårt första stopp var på H&M Home vid drottninggatan. Älskar detta stället.

stockholm friday.stockholm friday.

Jag köpte två fina kuddar med leopardflickor och bokstäver.

stockholm friday.stockholm friday.
stockholm friday.

Sedan var det dags för lunch på Café Avenyn som hade tjusiga stolar och god mat.

stockholm friday.

Klockan närmade sig incheckningsdags så vi åkte till Fridhemsplan och jag blev fullkomligt förälskad i den här delen av staden. Kungsholmen <3

stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.

Vi fyrade av tusen bilder och jag hade på mig en nyinköpt halsduk från weekday.

stockholm friday.

Så gick det förbi ett äldre par och frågade ifall de skulle ta en bild på oss, och såhär blev den! Fniss.

stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.
stockholm friday.

Min vackra bästis.

stockholm friday.stockholm friday.

Efter att ha dumpat väskorna på vandrarhemmet åkte vi till Zinkensdamm och Beyond retro.

stockholm friday.stockholm friday.

Där fanns det fina saker överallt som vanligt.

stockholm friday.stockholm friday.

Och tyllbomber i taket. Fantastiskt.

stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.

Jag hittade ett par schnögga solglasögon och en tuff väst som fick följa med hem.

stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.

Ut i septemberkylan igen och förbi Retroellas inspirerande fönster.

stockholm friday.stockholm friday.

Och så en kaffe på det, inne på Mellquist vid Mariatorget.

stockholm friday.

Sedan var det dags att gå vidare!

stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.

Maria skulle på konsultation på ett ställe som heter Oikos i krokarna där vi skulle bo, och därinne var det såhär fint.

stockholm friday.stockholm friday.

Jag blev placerad i en vacker blommig stol med massa tidningar och thé. Det gick ingen nöd på mig, direkt.

stockholm friday.

Och så köpte jag lite smink också! Ni ska få se vad så småningom.

stockholm friday.stockholm friday.stockholm friday.

Efteråt gick vi till en italiensk restaurang, drack rödvin och åt god god pasta. Och så avslutade vi kvällen på vandrarhemmet med Schulman Show och godis och sedan somnade vi tidigt. Underbar fredag.

I knew you'd be lovely.


bildkällor hittar ni här

onsdag.

stockholm friday.
 
Godmorgon onsdag! Efter en lång och härlig sovmorgon (så fruktansvärt välbehövlig) står följande på schemat: 
 
♥ frukost framför på middag hos hannah & amanda 
♥ måla naglarna efter att ha gått utan nagellack i kanske en månad
♥ tentaplugg tills jag storknar
♥ och en höstpromenad någonstans däremellan och vila hjärnan med en podcast
 
Nu kör vi!

Ps. glöm inte mina traderaauktioner som går ut ikväll!

dark shadows

Söndagen gick tydligen i ett Tim Burton tema då Edward Scissorhands sändes på tv under dagen och på kvällen såg jag äntligen hans senaste film Dark Shadows. En väldigt typisk Burton-film. Johnny Depp i huvudrollen (såklart) som spelar Barnabas Collins och andra medverkande är Michelle Pfeiffer, vackra Eva Green och givetvis även Helena Bonham Carter.

En film om vampyrer, häxor och andra varelser, sjuttiotalet, kärlek och familjelojalitet med en stod dos humor och det vanliga estetiska mörkret. Väldigt bra. Se den!


i andra hand.

Jag fyndar inte så mycket i secondhandaffärer längre och det känns faktiskt ganska sorgligt. Men den enkla förklaringen är att det inte finns särskilt mycket tid att gå i affärer längre och även att det är så sjukt dyrt att handla secondhand i städer än vad det är i mindre byar. Tycker det är väldigt tråkigt att det är så. 

Därför blir jag väldigt glad när jag väl hinner gå i affärer och dessutom hittar väldigt fina saker till bra pris! Den senaste tiden har jag hittat två fantastiska skapelser:

new jacket.

En höstjacka i hundtandsmönster som jag köpte på den nyöppnade Humanabutiken i Lund mittemot stadsbiblioteket. Den hängde med i Stockholm nu i helgen och var precis lagom varm för krispig höstkyla i slutet av september.

skirt.

Denna mintgröna tyllbakelsen fyndade jag på Erikshjälpen i Tomelilla för det ynka priset 45 riksdaler. Jag vet inte vad jag ska använda den till, möjligtvis som underkjol till en flådig klänning eller som den är men då är frågan vad en ska ha på överkroppen. Nu hänger den fint ovanför sängen och blir en del av inredningen så länge.

vecka 39.

bildkällor via min pinterest.

Hej finisar! I lördags kom jag hem efter två underbara dagar i Stockholm (som ni givetvis ska få höra allt om) och igår spenderades dagen i soffan med plugg, film, lite (inte tillräckligt dock) städning av denna stackars lägenheten som inte har blivit särskilt prioriterad den senaste tiden, pizza och tända ljus. Och så fick jag ett snabbt besök av mina föräldrar också som hade med sig fika och mat. Lyx. Nu ska vi kika på hur veckan ser ut tycker jag:

♥ Idag har vi två timmars frågestund i skolan inför tentan på fredag och efter det ska det pluggelipluggas. Och dricka kaffe. Litervis tänker jag.
♥ nästa vecka ska vi ut på vår första VFU-vecka (läskigt!!!) och på tisdag har vi VFU-lärar dag där vi får reda på vem som vi ska ha som mentor och all information om veckan och så.
♥ onsdag och torsdag står tentaplugg på schemat hela dagarna långa. är det någon som har en bra plugglista som mina öron skulle gilla? tipsa gärna!
♥ på fredag är det dags för den första tentan för terminen och det känns ju alltid lite nervöst när det är en ny lärare som bedömer. men det ska nog gå bra, hoppas jag innerligt åtminstone!
♥ helgen inleds med att jag bjuder några fina på middag och dricker lite vin för att fira att tentan är gjord och för att livet är bra.
♥ förra veckans tapaskväll med Johanna fick skjutas fram så den ska äga rum nu på lördag istället!
♥ och så avslutar jag helgen och veckan med yoga och vila.

halv åtta hos Cornelia.

sunday.

I söndags avslutade jag en fantastisk helg med att åka till Malmö och hem till Cornelia där jag och några fotokursare skulle bli bjudna på middag! Vår halv åtta hos-grej nivet.

sunday.sunday.

Vi kom med choklad till värdinnan.

sunday.

I fönstret stod en giraff. Hej hej.

sunday.

Johanna.

sunday.

Och Veronika!

sunday.

Cornelia avslöjade att middagen skulle gå i ett New York tema.

sunday.sunday.

Så vi drack cosmopolitans. Hejdå söndagsångesten.

sunday.sunday.

Och åt vegetariska hamburgare! Mellan tuggorna catchade vi upp med vad som hade hänt på jobb- och skolfronten och övrigt i livet sedan sist vi sågs.

sunday.

Hon hade till och med inhandlat en lampslinga för att förstärka känslan av New York.

sunday.

Cornelia.

sunday.sunday.

Och till efterätt åt vi äppelpaj (the big apple, snajsigt va? Cornelia i ett nötskal) och drack thé till. Den perfekta avslutningen på veckan!

stockholm.



Nu sitter jag på tåget påväg till bästa bästa Stockholm, har sett fram emot detta så fruktansvärt mycket denna veckan! Puss!

jacqui and jonas wedding day.

Jag har länge beundrat Jonas Peterson, för hans ord och bilder som får mig att känna på ett sätt som få andra kan göra. För något år sedan bestämde jag mig för att när jag gifter mig vill jag att han ska fotografera mitt bröllop. Det finns liksom inget annat alternativ.
 
Därför blir det ju otroligt spännande när han själv ska gifta sig och vem som skulle fotografera hans bröllop. The Parsons har gjort ett enastående jobb och ni kan gissa vilka ögon som definitivt inte var torra i slutet (och framförallt inte när deras son Noah pratar under klippet). Magiskt.
 
 
Se bildspelet från Jacqui och Jonas bröllop genom att klicka här.

onsdagen genom fem bilder.

wednesday.

Igår hade jag en onsdag där jag inte behövde röra mig utanför lägenheten en endaste gång. Ni anar inte hur mycket jag uppskattar dessa dagar emellanåt. Att inte behöva tänka på vad man ska ha på sig för det är i n g e n som ska träffa mig idag. Ibland behöver en en hel dag utan att träffa en endaste människa.

Jag började min dag med frukost framför på middag hos hannah & amanda som äntligen har dragit igång igen. Älskar denna typen av program.

wednesday.

Efter det obligatoriska avsnittet av sjunde himlen (måste titta på det om jag är hemma 11.15 på dagen) var det dags att börja plugga.

wednesday.

Drack kaffe och åt päron. Är väldigt skeptisk till päron egentligen, det är få som är goda. De ska helst vara hårda och lite sura. Oftast är de för mjuka och för söta. Men detta var perfekt!

wednesday.

När det var dags för sen lunch "slängde jag ihop" (roligt uttryck) en sallad med kalkonbacon, tomat, purjolök, gurka, paprika, fetaost, keso och ägg. Väldigt god kombination!

wednesday.

När klockan slog sex på kvällen var jag färdig med pluggandet och kunde göra andra roliga saker istället. Exempelvis titta på bonde söker fru, dricka thé och läsa tidningar i sängen.
 
Idag har jag haft en sådär torsdag med förmiddagslektion och ett konditionspass på gymmet, känner mig helt tömd på energi och är lite less på livet och kanske främst mig själv. Ibland måste en ha sådana dagar också. Ikväll ska jag äta frukost till middag, packa inför Stockholm imorgon och titta på kockarnas kamp som har blivit ett nytt favoritprogram. Puss.

lördagen.

saturday.

Min lördag började med sovmorgon och frukost i sängen framför Schulman Show. Undrar om det finns ett bättre sätt att börja en morgon?

saturday.saturday.

Närmare eftermiddagen åkte jag till Tomelilla och pussade på den här lurvbollen.

saturday.

Skulle fotografera mina nya strumpbyxor och Ludde ville också vara med på bild. Fin accesoar!

saturday.

Galet hur mycket kärlek en kan känna inför en sådan liten varelse. Världens finaste pudel.

saturday.

På kvällen åkte familjen hem till min bror och hans flickvän Sofie, vi skulle nämligen fira hennes födelsedag lite i förskott!

saturday.saturday.

Ser ni hur stor Kelly har blivit? Gapar.

saturday.saturday.

Lite (mycket) obligatoriskt bus.

saturday.

Fina mamma.

saturday.

Suddig Sofie och hennes mamma i fokus.

saturday.

Äntligen mat! Var fruktansvärt hungrig efter att bara ha ätit frukost. Vi blev serverade grillat (kyckling för min del) med klyftpotatis, sallad och sås. Finns inte ord hur gott det smakade!

saturday.

Min bror Kim.

saturday.saturday.saturday.

Pappa, bror och mamma.

saturday.

Kela med stor bebis.

saturday.

Och så avslutades det trevliga kalaset med ananas- och blåbärspaj efter att ha blivit lite skärrade av att ha sett inte mindre än fyra möss rusa omkring i köket (två blev fångade och två utkastade). Så är det att bo på landet!

lovisa burfitt

lovisa burfitt.lovisa burfitt.

Som ni kanske vet sedan tidigare är jag ett stort fan av den otroligt skickliga illustratören Lovisa Burfitt. Hennes illustrationer på den urtjusiga fashionistan mademoiselle Oiseau och svarta katter, fåglar, höga klackar och Paris alltid i centrum. Man kan inte annat än älska det. För ett bra tag sedan fick jag två av hennes koppar som är ett samarbete med Rörstrand i present och de tillhör verkligen favoriterna i kökskåpet här hemma.
 
Så nu när posten gjorde ett samarbete med henne var jag snabb på att köpa ett häfte med frimärken och är ganska sugen på brevpappret också. Det är sällan jag skickar fysiska brev nuförtiden, men jag blir defintivt mer lockad till att göra det nu. Annars kan de vara fina att rama in och hänga upp på väggen också!

glee, bubbel och jens lekman.

Nästan obefintligt internet och tusen andra saker på schemat har resulterat i noll bloggande. Men nu ska vi börja titta på hur min helg såg ut! Vi börjar med fredagen.

fridaynight.fridaynight.

Efter att ha stressat hem efter skolan och hunnit laga mat, äta och byta om på en timme invigde jag mina finfina nya platåskor som jag hade klickat hem på tradera och hoppade på tåget till Malmö.

fridaynight.

Mötte upp Maria på stadsbussen och åkte hem till Johanna där vi började med att öppna en flaska bubbel.

fridaynight.fridaynight.

Slängde oss i soffan för att titta på premiäravsnittet av den nya säsongen av Glee. Skrattade och grät som vanligt.

fridaynight.

Var tvugna att göra Gleetecken efteråt.

fridaynight.fridaynight.fridaynight.fridaynight.fridaynight.fridaynight.

Sen drack vi lite mer bubbel i Johannas fruktansvärt fina lägenhet med det bästa läget och lyssnade på Jens Lekman för att komma i rätt stämning inför kvällens konsert.

fridaynight.

Plötsligt var det dags att gå.

fridaynight.fridaynight.

Malmöfasader. Den bästa sortens.

fridaynight.fridaynight.fridaynight.

Efter att ha köpt en cider ställde vi oss och lyssnade på förbandet Solander. Aldrig hört talas om tidigare, men det är just det som är så bra med lite mindre kända förband eftersom en får chansen att upptäcka ny musik. Väldigt bra och höstsoundtrackigt!

fridaynight.

Så var det dags för den dära Jens Lekman.

fridaynight.fridaynight.fridaynight.fridaynight.

Glittande discokulor, fint mellansnack, ljuv popmusik om kärlek och brustna hjärtan, en glad Jens och två fina vänner vid min sida. Vet inte riktigt vad en mer kan begära.

fridaynight.fridaynight.

Det är spelningarna en inte riktigt vill ska ta slut som är riktigt bra. Så var det i detta fallet. Efteråt satt vi kvar och pratade om massa viktiga saker samtidigt som vi sneglade drömskt bort mot Jens som var ute bland publiken och visksjöng låtar som en fick önska om en ville. När det var dags att åka hem gick vi och köpte falaffel med halloumi och jag satte mig på bussen till Lund. Och så var det med den fantastiska fredagskvällen!

vecka 38.


bildkällor härifrån.

Fattar knappt att det är måndag igen och att helgen redan är över. Men det blir ju så, hittar man på något hela helgen så går den i en rasande takt. Ni ska få höra om allt jag har gjort de senaste dagarna men först börjar vi med veckoplaneringen som vanligt! Förutom allt jag ska hinna med denna veckan så ska jag verkligen försöka hitta lite mer harmoni i vardagen och inte bara stressa mig igenom alla dagar. Måste försöka hitta lite balans och struktur, och inte känna mig stressad varje vaken minut. Nåväl, såhär ser veckan ut:
 
♥ för att just hitta harmoni börjar jag veckan med ett yogapass och i eftermiddag har vi föreläsningar fram till fyra.
♥ tisdagen börjar med sovmorgon och plugg innan skola fram till fyra. på kvällen hoppas jag att det finns lite energi för gymträning, får hoppas att jag inte har så mycket träningsvärk från yogan bara!
♥ onsdagen är det plugg plugg plugg som gäller.
♥ torsdagen börjar med skola fram till lunch och på kvällen ska jag träffa min kusin Johanna! vi ska äta på en tapasrestaurang i Lund och jag är sjukt förväntansfull eftersom jag aldrig har ätit tapas tidigare. så hipp är (inte) jag!
♥ (för) tidigt på fredagsmorgonen hoppar jag och Maria på tåget till Stockholm! Åh, att jag ska få andas stockholmsluft igen känns så himla bra och det ska bli så roligt att jag inte vet var jag ska bli av. när vi är framme ska vi gå på stan, gå igenom varenda plagg på Beyond retro och förhoppningsvis köpa något fint, fika, hitta nya ställen och avsluta dagen med en god middag någonstans. någon som har ett restaurangtips?
♥ på lördagen ska Maria iväg på möte med föreningen hon är med i hela dagen och jag ska träffa fina Martina för att gå på fotografiska är det tänkt och på kvällen tar vi tåget hem igen!
♥ söndagen är ledig och jag ska börja plugga inför tentan vi har veckan därpå. Och sova tänkte jag.

what doesn't kill you makes you stronger.

Alltså, jag tror inte ni förstår hur glad jag är över att det är fredag idag. Denna veckan har varit ganska sinnesjuk och helgen kommer fortsätta i samma spår. Stress stress stress blandat med roliga saker såklart. Men nu ska jag pusta ut efter skolveckan och ikväll ska jag hänga med två av mina favoriter. Gleeförfest med ett rykande färskt avsnitt från nya säsongen (!!!), mousserande vin och Jens Lekman på KB, det blir grejer det.
 
Nu ska jag peppa med denna låten och drömma om att vara med i en sådan kör, puss!
 

caroline & james

Caroline & James gifte sig den 21 Juli i Malmö och det är det andra bröllopet jag har fotograferat denna sommaren. Och någonsin.

Dagen började med en intim vigsel i rådhuset och utanför väntade vänner och familj med konfetti, kramar och lyckoönskningar. Sedan hoppade vi in i en liten bil och åkte till mottagningen som skulle äga rum på ett fint hotell ett stenkast därifrån. Efter buffé, tal, tårtskurning och presenter åkte vi till Pildammsparken för att fotografera brudparet. Man kan säga att det var där och då jag blev förälskad i denna otroligt vackra park. Efter någon timmes fotografering bar det av till Lund där festen med de närmaste vännerna skulle äga rum på en irländsk pub.

En helt fantastisk dag med ett brudpar som stal kyssar från varandra så fort tillfälle gavs. Nu ska ni få se hur den såg ut genom min kameralins!
 
caroline & james.caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.

caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.
caroline & james.caroline & james.caroline & james.caroline & james.


svenskämnets historia osv.



Satt som på nålar hela förmiddagen igår eftersom min kurslitteratur inte hade kommit på posten än och jag hade som sagt massa massa att läsa inför föreläsningarna nu i slutet av veckan. Men efter lunch plingade det till i mobilen och äntligen kunde jag åka och hämta dem! Finns ju inget värre än att vara dödstressad över något när man inte kan göra någonting åt det. Resten av dagen spenderades med en kaffekopp i handen och ögonen i svenskundervisning i grundskolan och svenskämnets historia, väldigt intressant (obs ej ironi).

De fina blommorna fick jag av världens bästa mamma i helgen, älskar att få blommor.

dalmatinskor, glitterskor och nike air max 90.

Nu har det stått två stora påsar med skor i min hall i evigheter. Ibland är jag lite dålig på att ta tag i saker, om man säger så... Men innan jag kastar ut dem för att jag är så trött på synen av dessa kassar har jag äntligen tagit tag i att börja lägga in annonser på tradera så att jag förhoppningsvis kan få dem sålda. 

På grund av extremt mycket plugg inför dagens och morgondagens föreläsningar och ett extremt segt internet hann jag endast lägga ut tre annonser igår. Men jag tänker att vi börjar där och så lägger jag ut fler annonser antingen i helgen eller nästa vecka, ok? Buda nu då!


Såg dessa glitterstövletterna första gången på H&M i Stockholm när jag var där i våras med mami och ångrar såklart att jag inte köpte dem där och då. Sedan fick jag syn på dem på tradera och budade för glatta livet eftersom jag tycker de är så sjukt fina. Givetvis var de för små för mina breda och höga fötter (därför jag har så varierande storlekar på skor, ifall någon undrade) så nu säljer jag dem motvilligt. Om någon har dem i en större storlek och vill sälja får ni gärna hojta! Auktionen för dessa hittar ni HÄR.



Platåskor med dalmatinprickar från H&M. Man måste ju bara älska dem. För små för mig så jag beställde en större storlek, men dessa säljer jag i storlek 38 HÄR.



Har försökt sälja dessa fantastiska Nike Air Max 90 tidigare men inte fått priset som jag tycker de förtjänar. Grät nästan när jag själv hade köpt dem på tradera och de var för små. Så sjukt jäkla snygga. Nu säljer jag dem i storlek 37,5 och annonsen hittar ni HÄR.

Happy bidding!

now you're just somebody that i used to know.

källorna hittar ni här.

Ibland måste man bara släppa taget och gå vidare.

cirkusfesten genom en engångskamera.

Nu vet det ett tags sedan jag hade min cirkusfest för att fira att jag hade fyllt år en månad tidigare, och för några veckor sedan hämtade jag ut bilderna som vi tog med två engångskameror! Väldigt festligt. 

Kvalitén är väl sisådär men det är kanske just det som är charmigt också med engångskameror. Känns lite som att titta i ett fotoalbum från när man var liten, där blixten lägger sig som en plastig hinna över bilden. Här finns hela gänget med på bild, alltifrån siamesiska tvillingar, starke Adolf, lejontämjare, cirkusdirektörer, skäggiga damer och zebror. Jag har redan nu börjat spåna på idéer till nästa års födelsedagsmaskerad. Vad det ska bli är ännu inte bestämt, men en sak är säkert - det ska bli storslaget.
 
cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.cirkus through a disposable camera.

best of summer 2012

Denna sommaren flög verkligen förbi, hur klyshigt det än låter. Jag antar att det beror mycket på att jag jobbade en hel del och ibland känns det som att jag inte gjorde något annat. Men när jag tittar igenom bilder från sommaren inser jag hur otroligt mycket fint jag har varit med om, hur roligt jag har haft det.

Födelsedagsfester, förlovningsfester, mousserande, ballonger, Paris och croissanter, hundvalpar, picknickar, min födelsedag, Åhus, jordgubbar, en midsommarnattsdröm, middagar och frukostar på balkongen, strawberry daquiris, österlenäventyr, en ny kamera, cirkusfesten, Jämjötrippen, kräftor, kentkonsert och konfettiregn, Malmöfestivalen och Marias födelsedagsfest.

Här kommer det, best of sommaren 2012:


 

fredag, lördag, söndag.

(instagram)(instagram)
 
I fredags kom min mamma till Lund och vid tvåtiden åkte vi ner till stan och gick till Ebbas skafferi för att äta lite mat. Det blev paj för båda.
 
(instagram)(instagram)(instagram)(instagram)

Sedan hade vi lite tid över så vi strosade runt lite i affärer och jag hittade en ny favoritaffär med massa fina saker, Meloa. När klockan närmade sig fyra var det dags att gå till stationen och åka till Malmö.
 
(instagram)(instagram)

Där var det dags för Världens fest, det var därför det sprang runt massa med en grön tygpåse ifall någon undrade. Vi började med en upplevelsevandring i vackra Pildammsparken som ledde oss till Baltiska hallen där invigningen skulle äga rum. Det hela avslutades med att cirka tretusen personer skulle ta nattvarden tillsammans, det var ganska häftigt.

(instagram)(instagram)(instagram)(instagram)

På lördagen vaknade jag av att mamma dammsög (det ironiska att min mamma är så morgonpigg när jag är död på morgonen) och efter frukost åkte vi till Nova Lund och jag dreglade lite (mycket) över Ittalas nya serie Sarjaton. Väcker extremt stort ha-begär.

(instagram)(instagram)

På kvällen lagade jag kycklingpasta med spenat och mozzarella och sedan åkte jag och mina nya dalmatinskor till Malmö för att dricka vin tillsammans med Anna, Maria, Qu och Johanna. Sjukt trevlig kväll.

anna and johan (instagram)(instagram)
 
En lördagspussbild på Anna & Johan och så en söndagsbild som får representera hur gårdagen såg ut. Sov otroligt länge, pluggade i flera timmar (!) och förberedde mig inför ny vecka. Och det var den helgen!

vecka 37.



bildkällorna återfinns via min pinterest

Hej kompisar! Redan måndag och ny vecka igen, herregud vad denna helgen har gått fort. Jag har i princip inte suttit vid datorn alls så det är därför det har ekat tomt här inne. Men mer om helgen ska ni få höra om senare idag, nu är det dags att visa veckoplaneringen!

♥ idag går jag i skolan mellan 10-17 och ikväll ska jag laga massa mat så jag kan frysa in några matlådor.
♥ tisdag och onsdag står det plugg på schemat och på onsdagskvällen ska jag på gymintroduktion! ska bli så kul att komma igång ordentligt med träningen nu när förkylningen snart är ett minne blott. längtar faktiskt!
♥ torsdag och fredag är det skola, och helgen börjar med jens lekman på kb tillsammans med några fina! har aldrig sett denna briljanta mannen live så det är minsann på tiden.
♥ på lördagen åker jag till Tomelilla för då ska vi fira min brors flickvän Sofie som fyller år!
♥ och så avslutas helgen med middag med mina fotokursare hemma hos Cornelia i Malmö. En fullspäckad helg alltså, fylld med bara massa roliga saker. Får väl avslöja att jag längtar lite grann redan nu.

hästar, guldiga kjolar och varm choklad.


bildkällor hittar ni via min pinterest

Äntligen fredag. Jag har ingen skola, har sovit ut och om några timmar kommer mamma hit för vi ska äta någonstans på stan innan vi åker till Malmö för Världens fest. Det blir grejer det. Hade varit ännu bättre ifall jag hade varit helt frisk och sluppit denna äckliga hostan.
 
Just nu tänker jag på hästar, guldiga kjolar och varm choklad. Man kanske skulle ta sig en kopp till frukost.

torsdagen som aldrig tog slut.



När jag gick och la mig igår twittrade jag att jag skulle behöva ta till ordentliga ninjakrafter dagen efter, alltså idag. Det skulle visa sig att det behövdes.
 
Klockan ringde sju, en timme senare åkte jag till skolan och mötte upp ena delen av vårt senaste brudpar som vi fotograferade och överlämnade bilderna, satte mig i solen utanför skolan och åt frukost. Mellan 9.15-15 var det skola som gällde och efteråt åkte jag hem till Lund, gick till andrahandsbokhandeln för att köpa två böcker, upptäckte att Humana hade öppnat precis i närheten och köpte en fantastisk höstjacka. Åt en falaffel till kvällsmat och drack modecola innan jag mötte upp Maria på stadsbiblioteket för att lyssna på UnderbaraClaras föreläsning som var grymt inspirerande och bra. Så väldigt märkligt att se en person i verkligheten när man har följt dens liv i flera år på internet. Och efter två timmars föreläsning, ett besök på apoteket för att köpa hostmedicin och en busstur senare är jag äntligen hemma. Fortfarande lite sjuk men väldigt glad över att det är helg nu.

malmöfestivalen 2012

Under årets Malmöfestival filmade jag massa små klipp med min kamera och igår satte jag ihop allting till en film som jag blev riktigt nöjd med! Det är första gången jag filmade med min nya kamera så ni får ursäkta att jag inte är så stadig på handen och att skärpan inte alltid är helt hundra.

Rosévin, grymma konserter, vackra vänner, skratt, svarta taxar som äter chips, strawberry daquiri, sittdans, paraplydans och vanlig dans, helliumballonger, sol och regn, trängsel, världens bästa Malmö och det där pirret i magen.

Hoppas ni gillar den!


musik: linnea henriksson - jag vet nåt som inte du vet / icona pop - i love it

never let me go.



Lyssnat på denna otroligt vackra låten cirka tiotusen gånger idag, druckit ungefär lika många koppar thé, hostat en hel del men ändå börjat känna mig lite bättre och firat det med festlig mat, pluggat, knåpat ihop en film från malmöfestivalen som ni ska få se imorgon och precis tagit en lång och varm dusch. Nu ska jag strax titta på breaking news och sedan gå och lägga mig, imorgon blir en lång men förhoppningsvis rolig dag.
 
Puss på er!

marias födelsedagsfest.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.

I fredags fyllde min Maria år och på kvällen skulle vi fira henne med pompa och ståt! Jag gjorde ett kort, köpte blommor och present och åkte iväg.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.

Maria bjöd på supergoda muffins och hallondrink!

marias birthdayparty.

Sedan var det dags för mousserande.

marias birthdayparty.

Johanna.

marias birthdayparty.

Madeleine och Felicia.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.

My kitchen is for dancing. Så väldigt bra filosofi.

marias birthdayparty.

Hola!

marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.

Gullisar <3

marias birthdayparty.

En bild på moi.

marias birthdayparty.

Emelie.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.

Emma drack vinet.

marias birthdayparty.

Johanna spexade.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.

Emelie och Sannelicious.

marias birthdayparty.

Erika.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.

Sen var det dags för dans.

marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.marias birthdayparty.

Massa Spice Girls såklart. Sjukt bra kväll!

nätvide



Såhär ser kampanjbilderna ut för textilkollektionen Nätvide från Ikea som jag pratade så varmt om sist jag besökte varuhuset. Formgivarna till kollektionen har inspirerats av resor, olika kulturer och möten med människor. Det resulterade i en kollektion med många etniska influenser, mönster och mustiga färger.

Det finns inget jag inte älskar med det här.

sjuk.

Jag är sjuk. Ligger hemma och stirrar i taket vilket betyder att jag just nu missar min första riktiga skoldag. Känns fruktansvärt deppigt och jag var verkligen nära på att gå upp imorse och åka iväg men kunde bokstavligt talat inte ta mig ur sängen. Feber feber feber och en näsa som vägrar sluta rinna. Och så lite hosta på det. Men det värsta är hur otroligt orkeslös man blir av febern, att den gör att varje liten ansträngning känns oändligt jobbig. Därför ligger jag ner och försöker sova mig igenom skiten, tittar på lite tv och försöker äta fastän allt smakar vidrigt.

Men nu ska jag göra allt för att bli frisk till torsdag för då tänker jag inte stanna hemma mer. Och så är det med den saken.


malmöfestivalen dag fyra.

malmöfestivalen friday.

Sista festivaldagen började hemma hos Maria där jag hade sovit över från kvällen innan. Vi åt sen frukost och tittade på massa bra program som Schulman Show och repriser av Breaking News. När eftermiddagen närmade sig var det dags att göra sig iordning för en festlig kväll och jag började med att sminka mig samtidigt som jag läste ikapp några bloggar. Just här läste jag Emily Dahls blogg.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Och så blev en bjuden på mat också. Gott gott.

malmöfestivalen friday.

På kvällen skulle Maria åka och repa med sin kör innan deras konsert så jag stack hem till Linnea & Essie och blev välkomnad av denna sötnosen.

malmöfestivalen friday.

Hade tydligen kommit lagom till efterätten och fick dessutom kaffe till. Vilka vänner man har, va.

malmöfestivalen friday.

Linnea & Essie.

malmöfestivalen friday.

Bästa Anna.

malmöfestivalen friday.

En liten tax och Annais.

malmöfestivalen friday.

Någon timme senare var det dags att bege sig till S:t Petrikyrkan. Det visade sig vara en väldigt fin kyrka.

malmöfestivalen friday.

Jag såg ut lite såhär, hej hej.

malmöfestivalen friday.

När kyrkan var fullsatt och det till och med stod folk längst bak var det dags för Vegakörens konsert.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Och som vanligt satt jag med konstant gåshud och sprack nästan av stolthet. Så. himla. fint.

malmöfestivalen friday.

Efter konserten åkte vi hem till Sanne & Emelie.

malmöfestivalen friday.

Maria och Anna.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Dricka vin ur finglas och lyssna på bra musik. Älskar älskar älskar hemmafester.

malmöfestivalen friday.

Katten Signe.

malmöfestivalen friday.

Efterfrågade en pussbild och fick det här.

malmöfestivalen friday.

Sötisar.

malmöfestivalen friday.

Emelie & Sanne.

malmöfestivalen friday.

Plötsligt var det dags att gå till Debaser och dricka Strawberry Daquiri.

malmöfestivalen friday.malmöfestivalen friday.

Och efter några timmar där gick vi bort till Moriskan för mer dans och vid stängningsdags hoppade jag på tåget hem till Lund igen och somnade halv sex på morgonen.

vecka 36.


bildkällorna hittar ni som vanligt via pinterest
 
Hej måndag och vecka 36! Det känns som att hösten drar igång på allvar idag, mest för att det är första septemberveckan och första riktiga skolveckan! Nu ska ni få se hur min vecka ser ut:
 
♥ Rivstartar veckan med att gå på yoga klockan nio denna måndagsmorgonen tillsammans med min bästa Maria. Vi köpte kort på Friskis & Svettis förra veckan och idag blir första gången vi tränar! Peppen!
♥ På eftermiddagen börjar min första föreläsning! Ska bli både pirrigt och roligt att se vilka som ska gå i klassen och få en inblick i hur hösten kommer att se ut.
♥ Imorgon har vi föreläsningar mellan nio och fyra. Det ska bli väldigt intressant att se hur denna damen ska kunna koncentrera sig i så många timmar...
♥ Onsdagen är ledig så då får jag hinna ikapp med allt annat som behöver göras. Typ städa.
♥ På torsdagen är det dags för skola igen och på kvällen kommer UnderbaraClara till stan och föreläser så det tänkte jag gå och lyssna på! 17-19 på stadsbiblioteket i Lund om någon är intresserad, och dagen innan från 17 på Malmös stadsbibliotek.
♥ Fredagen är också ledig (känns otroligt lyxigt att vi bara ska gå tre dagar i skolan första veckan? men jag klagar inte!) och på eftermiddagen funderar jag på att hänga med min mamma på Världens fest i Malmö, ett event som Svenska kyrkan annordnar (som varar hela helgen) där man kan gå på föreläsningar, workshops, gudstjänster och så ska Vegakören spela på fredagskvällen så det får man ju inte missa!
♥ Hela helgen är ledig, kors i taket! Jag tänker mig amerikanska pannkakor, sovmornar, tusen avsnitt six feet under och förmodligen plugg.

RSS 2.0