we're so fairytale it makes people sick

 
Jag samlar på ord här.

halv åtta hos johanna.

 
I torsdags satt jag och Veronika hemma hos mig och valde ut bröllopsbilder i tre timmar. Phue. Men bra blir det, kan ni tro. Vid sex tog vi bussen till Malmö och gick hem till Johanna som bor precis vid Caroli och Cornelia var redan på plats. Dessa tre personerna gick jag den fotografiska bilden med och nu har vi snart haft middagsbjudningar för varandra allihop.
 
Denna kvällen åt vi mat från mellanöstern (så sjukt gott), hunden Morgan fick visa upp sina konster och vi applåderade, drack ett gott rosévin, pratade om vad som hade hänt sen sist och vad som händer i höst, åt marrängsviss till efterätt och sen tog jag tåget hem när himlen var i lågor. Så himla fin kväll.

fredag.

Det är något speciellt med fredagar.

Min började med att klockan ringde vid 06.00 och jag steg upp med sömngrusiga ögon. En timme senare började jag jobba och höll på fram till tolv, och då åkte jag hem till lägenheten där mamma hade dukat upp lite lunch. Sedan hoppade vi in i bilen och åkte till Ikea och hittade massa fint. Jag köpte bland annat nya vita tallrikar, en blomma, en ministrykbräda (inbillar mig att jag ska börja stryka mina kläder, ibland åtminstone. vi får väl se hur det blir med den saken) och nya sängkläder.

Ikväll ska jag titta på en sliskig romantisk film och sedan gå och lägga mig tidigt för imorgon ringer klockan på tok för tidigt igen och sedan ska jag jobba resten av helgen. Jag tycker väldigt mycket om tillvaron just nu. Att det största problemet för tillfälligt är min trötthet (tidiga mornar är inte min grej) och efter denna helgen är jag ledig i två hela veckor, det ska bli så härligt. Då ska jag låtsas att jag har semester.
 

underwater dogs.

 
Förra veckan snubblade jag över bildserien underwater dogs av fotografen Seth Casteel och blev både fnissig och varm i hjärtat. Fullkomligt älskar denna fotoidén och önskar att jag hade kommit på den själv! Fler bilder kan man se här, det är också därifrån jag har hämtat dessa.

receptet för en perfekt onsdagskväll:



Laga pasta carbonara (vegetariskt för min del), häll upp ett glas rödvin, ta en promenad i kvällsolen och lyssna på en härlig podcast, titta på senaste avsnittet av Girls och slutligen So you think you can dance. Då lovar jag att ni somnar lyckliga.

födelsedagspresenter del 1


Här kommer första inlägget om födelsedagspresenterna jag fick av mina fantastiska föräldrar förra veckan! Så fina saker att det inte är sant. Brickan med kartmotivet kommer från indiska.


Muminmuggen för 2012, SÅ fin!


Kents senaste skiva, typ det enda bandet jag vill köpa fysiska skivor från.


Miss Dior parfymen! Äntligen. Har ju önskat mig denna i åratal och varit för snål för att köpa själv.


Och en leksakskamera som representerar något som inte har kommit på posten än... Men det får ni höra mer om när den har kommit. Ihk!

en ledig onsdag.

Idag har jag en helt ledig dag! Inget jobb och inget annat jag måste åka iväg och göra, hade jag inte behövt handla mat hade jag kunnat stanna hemma exakt hela dagen. Älskar sånt. Så idag ska jag passa på att göra både saker som inte är så roliga (men nödvändiga) som att tvätta, betala räkningar och organisera här hemma men också roliga saker som att gå en promenad och lyssna på någon podcast, titta på senaste avsnitten av de serier jag följer, laga en god middag, läsa bloggar och kanske tar jag ett glas vin ikväll för imorgon ska jag inte jobba heller, men ska iväg på lite andra roligheter!
 

fjärde dagen i paris - eiffeltornet och regn, tillbaka till femtiotalet och au revoir.

Äntligen kommer de sista Parisbilderna! Sista dagen i Paris hoppade vi på metron till Trocadero för att kika på detta klassiska monumentet, och givetvis regnade det.


Men vi var glada ändå!

Efter att ha hoppat och studsat framför tornet en stund gick vi ner för en närmare titt men det dröjde inte länge innan regnet ÖSTE ner så vi gick snabbt ner i tunnelbanan igen och åkte till nästa destination för lunch. 

Happy days diner! Ett amerikanskt diner helt inrett i femtiotalsstil med pastellfärger, jukeboxar, schackrutiga golv och allt man kan tänka sig.

Vi älskade det såklart, och var så glada över att slippa regnet ett tag.

Vi beställde in cola.


Och amerikanska burgare! Jag valde en med kyckling och Maria en vegetariskt. Så. sjukt. gott.


Vi lyxade till det med två efterätter att dela på, en cheesecake.


Och en oreomilkshake som lät godare än det var, men jag är inte så mycket för milkshakes egentligen så det var kanske därför. Men de såg ju ljuvliga ut iallafall.

När vi hade ätit färdigt och var så mätta att vi inte visste var vi skulle bli av åkte vi tillbaka till hotellet där tanken var att hämta väskorna och åka tidigt till flygplatsen eftersom det regnade. Men när vi kom upp från metron var det strålande solsken så vi bestämde oss för att gå förbi hotellet och utforska området där vi bodde lite grann. 


Himla tur för det var fruktansvärt fint.

Och så hittade vi en secondhandaffär som gjorde oss lyriska och jag fyndade en prickig kjol.

Sen åkte vi till flygplatsen och hoppade på flyget hem igen, sade au revoir till världens bästa stad och bestämde att vi åker hit igen om exakt ett år. Fint.

är lite sugen på dessa pastellisarna.

 
Fina skor från h&m.

en midsommarnattsdröm.


I fredags var jag bjuden på kombinerad födelsedags- och midsommarfest hos Erika så jag köpte en flaska rött i present och åkte dit tillsammans med Maria!


När vi kom dit var det kattgos.

Det var knytis och jag hade med mig ett surdegsbröd och en vegetarisk mozzarella och tomatpaj som blev väldigt uppskattad!

Massa god mat väntade.

Erika hade dukat färgglatt och fint.


Och till bords fanns det massa med fina personer.

Exempelvis Johanna.

Och värdinnan själv.

Sanne hade den finaste frisyren.

Så var det äntligen dags för mat!


Och snaps såklart.


Jesper.


Skål!

Man kan säga att Sanne var snapsansvarig.

Emelie.

Och så jag.

Efter matkoma satte vi oss i soffan istället och till skillnad från tidigare på dagen när det ösregnade började solen titta fram och ingen var väl gladare än vi över det!

Peruken tittade fram och det blev massa dans dans dans.

Varje gång jag är ledsen ska jag titta på denna bilden :)


Den sista bilden får bli på tårtan som Maria hade gjort och som var så SINNESJUKT god att jag dog lite. Cheesecakebotten med kolatäcke, grädde med krossad daim och jordgubbar. Jamen ni hör ju hur gott det låter.

Sen åkte jag hem i bra tid eftersom jag skulle jobba dagen efter och jag tror minsann att detta var en av topp tre midsommar jag någonsin har firat, allt var bara så fint hela tiden!

måndag igen.

Godmorgon måndag! Då var en jobbhelg avklarad, och nu väntar två dagars jobb innan jag äntligen ska få vara ledig i två dagar. Tror inte ni förstår hur mycket jag längtar, även om det inte är så dumt att jobba såklart. Idag börjar jag inte förrän klockan två så jag ska ge denna lägenheten lite kärlek först eftersom den för tillfälligt ser ut som ett bombnedslag. Sjukt vad själen mår bättre när det inte är kaos runtomkring.

Om ni tittar in om en stund igen får ni se bilderna från midsommarafton, puss!
 

midsommardagen.

Vaknar upp lycklig efter en fantastisk midsommarafton, äter pizza till frukost och snart ska jag åka till jobbet och spendera resten av helgen där. Så fort jag hinner ska ni få se bilder från igår, hoppas ni också hade en fin dag!
 

midsommar.

 
Här får ni några bilder tagna underifrån innan jag sticker till malmö för att fira midsommar i det fina (?) vädret. Glad midsommar finisar!

tredje dagen i paris - den stora turistdagen, macaroons från ladurée och den sista kvällen.


Den tredje dagen i Paris började på Le Pain Quotidien!



Ett supermysigt café där nästan allting är ekologiskt.


Efter en gudomlig frukost gick vi vidare.


Mot Seine.




Stannade och tog några (många) bilder.







Så dansade vi över bron och började vår stora turistdag med att kika lite på pampiga Notre Dame. Höll utkick efter Quasimodo men han syntes inte till.




Kärlekslåsen vid Seine.



Nästa stopp var Louvren!


Tyckte det var passande med moustachörhängen.


Vi spenderade kanske en timme inne på det gigantiska och vackra muséet, kikade på Mona Lisa och massa annan konst. Kanske allra finast är byggnaden med otroligt högt i tak, det är ett konstverk i sig.



Sedan köpte vi med oss lunch och gick genom Tuilerieträdgården och mot Place de la Concorde.


Det som stod på tur hade jag längtat efter, nämligen Ladurée som gör sina berömda macarons.




Kakor som konstverk, sånt gillar jag.


Vi var tvugna att köpa ett gäng.



När vi kom tillbaka till hotellet åt vi macarons som var fantastiskt goda och skrev vykort.


Efter lite vila och en dusch blev jag överraskad av det här när jag kom ut från badrummet. Åhå.


När vi hade gjort oss iordning gick vi till en italiensk restaurang som vi hade kollat upp tidigare under dagen.

Där åt vi pasta, jag någon sorts gnocchi som var ganska god.
 

Till efterätt delade vi på en gudomlig pannacotta med bär till.


Och så avslutade vi vår sista kväll i Paris med att sätta oss i en korsning vid en uteservering och dricka ett glas rödvin. Så som man ska göra i den här staden.

veckan genom instagram.

Idag åker jag hem från ett härligt sommarkonfaläger! Därför tänkte jag att vi sammanfattar det lite genom hur det har sett ut i mitt instagramflöde dessa dagarna. Måndagen började med födelsedagsfrukost hemma hos mamma och pappa med äggmackor och flagga.
 
Sedan åkte vi en liten buss till Åhus och jag tittade på kor och lyssnade på en podcast.
 
Vill bara ha en båt och åka runt med.
 
På måndagskvällen blev jag till råga på allt bjuden på födelsedagskladdkaka. Inte illa!
 
Frukost dagen därpå. Tror att jag har blivit en grötfantast igen, så otroligt gott.
 
Denna natur alltså, blir helt salig.
 
Fina stolar som jag helst hade packat ner i resväskan.
 

Hjärtformade löv.

Här hade man ju kunnat tänka sig att bo. Notera flugan uppe i hörnet som tvunget skulle vara med på bild.
 

Trädskuggor.

Sovrumsutsikt.
 
Och så avslutningsvis korvgrillning den sista kvällen.

födelsedagen.



Det är kanske inte drömmen att spendera sin födelsedag på jobbet men om man nu ändå måste så är Åhus definitivt platsen att göra det på.

Efter lunchen i måndags, där jag fick höra jag må hon leva av tjugo konfirmander (hur fint?!), gick jag och mamma en sväng in till oehört mysiga och vackra Åhus. Sniffade blomdofter som narkomaner, åh:ade och oh:ade oss över vackra hus som man allra helst hade velat flytta in i på direkten, köpte jordgubbar och åt precis vid vattnet. Och nu känns det verkligen som att det är sommar igen. På kvällen tittade vi på Grease och åt födelsedagstårta, och så somnade jag ett år äldre och lite visare.

jag är tjejen med den finaste familjen.



I söndags hade vi ett litet födelsedagsfirande hemma hos mamma och pappa tillsammans med mina morföräldrar. Mamma hade plockat lupiner som vi alltid gör på min födelsedag, vi åt grillat och till efterätt ananaspaj med djurmönstrade ljus i. Här har vi föräldrar som har koll på vad deras dotter gillar. Fick dessutom öppna massa fina paketer som jag ska visa er så småningom, är så glad och tacksam att det inte är sant!

moi i paris genom marias kamera

Kan konstatera två saker av Marias bilder på mig i Paris.

1. Jag har fått sjukt långt hår.

2. Paris gör mig extremt lycklig.

















picknickfredagen.



I fredags knackade Anna på dörren vid lunchtid och vi packade en picknickkorg (nåväl, en papperspåse för jag har ingen picknickkorg men får nog gå på jakt efter en) full med massa goda saker och gick tvärs över gatan till en liten sjö som har en inglasad brygga man kan sitta på. Där drack vi kaffe, åt baguetter, kakor, spelade Skipbo och solade lite. Så otroligt härligt. På kvällen åkte vi till Svedala och sjöng om en students lyckliga dar och det var den fredagen!

18 juni.

Nu tänkte jag att vi skulle titta på hur denna dagen har sett ut de senaste två åren!





2010 fick jag i födelsedagspresent att fira min födelsedag i Paris tillsammans med mina föräldrar. Jag var klädd i min dåvarande favoritklänning och vi spenderade dagen med att titta på sevärdigheter som Louvren, Notre Dame, lilla och stora triumpfbågen, vandrade längs med Champs Elysée, åt lunch vid Centre Pompidou och avslutade dagen med trerätters middag. Detta var nog den bästa födelsedagen hittills i mitt liv.






2011 började födelsedagen med tävling i Staffanstorp och på eftermiddagen kom jag hem till ballonger, tårta och massa paketer. På kvällen åkte jag tillsammans med mina föräldrar och min moster till Fritidsbaren i Ystad för att äta en otroligt god middag. Så himla mysigt.

Av någon anledning brukar jag aldrig vara hemma på min födelsedag, och det är inte annorlunda detta året heller. Imorse åkte jag på sommarkonfirmandläger och är hemma igen på torsdag. Men vi hörs nog litegrann ändå!

birthdaygirl.



Idag är det exakt 22 år sedan denna plutten, som Maria kallar mig, föddes!

the big day.

Igår fotograferade jag mitt första bröllop. Och inte nog med det, jag har aldrig tidigare varit på ett bröllop så det kändes extra pirrigt innan. Men så fort vi anlände till den fantastiska platsen där vigseln, middagen och festen skulle äga rum hann jag knappt känna efter och plötsligt var klockan elva och vi bestämde oss för att åka hem.

Vi fick chansen att dokumentera en helt otrolig dag med så mycket kärlek, skratt, värme (trots regnet emellanåt), tal som gav gåshud, god mat och en magisk stämning. Jag längtar efter att lägga in bilderna i datorn och börja urvalet, men framförallt längtar jag till nästa gång jag får chansen att dokumentera någons stora dag.

Jag har hört och läst av många fotografer som har fotat bröllop att det är väldigt påfrestande psykiskt och fysiskt. Och eftersom jag dessutom började dagen tidigt på drilltävling, som är ganska utmattande bara det, kändes det ibland som att hjärnan var full av gröt och det var omöjligt att tänka en klar tanke. Men det var värt det. Såklart.


girls.



Här kommer ett lördagstips på en tvserie som ni borde ge en chans! Häromdagen tittade jag på första avsnittet av serien Girls som verkar bli nästa stora grej inom tvseriebranchen. Som jag har förstått det är det en mer realistisk version av ett liv i New York i motsats till Sex and the City (som jag älskar men som kanske inte känns sådär verkligt). Nu har jag bara sett två avsnitt, men hade jag haft mer tid hade jag plöjt igenom alla avsnitten som har släppts hittills, och det känns som ett mer än godkänt betyg. Verkar roligt, härligt och varmt på något sätt. Tips tips!

je me souviens (del 1)





För fjärde året har jag fotograferat min kusin Frida i hennes solodräkt och för att illustrera hennes budskap i sitt program valde vi att använda ett rapsfält som miljö. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och tycker att färgerna gifter sig fint med hennes dräkt. Vad tycker ni?

andra dagen i paris - marais, den bästa falaffeln, montmartre och shrekdrinkar på le kitch.



Andra dagen i Paris började med att vi gick tvärsöver gatan till första bästa bistro för att äta frukost.




Sedan började vi utforska stadsdelen vi bodde i, alltså fantastiska Marais.


Vi ville secondhandfynda och var särskilt ute efter en affärskedja som heter Free 'p' star, som ska vara som beyond retro fast billigare. Jag tyckte nog att det var sådär, men fyndade iallafall en jacka.





Efter en stund hamnade vi på rue des rosiers som också kallas falaffelgatan eftersom det kryllar av just sådana ställen att äta på.



Vi siktade in oss på den som vi hade fått tips om, alltså L'as du Fallafel.


Väldigt goda! Men jag vet inte riktigt om de slår Malmös som man kan köpa för 20 spänn, dessa var väldigt dyra och nästan för stora.


Efter lunchen hoppade vi på metron till Montmartre!




En riktig turistpärla där mäktiga Sacre Coeur ligger.



Vi gick tusen trappsteg tills vi nästan var längst uppe där vi slog oss ned på trappan för att fika.


Och beundra Paris vackraste utsikt.








Vi gick all in och tog massa turistbilder.



Spexade lite.






Vi gick vidare mot mysiga målartorget.




Och spatserade runt i Montmartre som är en väldigt vacker stadsdel.


Gick förbi caféet som Amelie jobbar på och beslöt oss för att ta en colapaus.




Sedan var det dags att gå vidare och förbi prunkande pioner.




Tittade lite på Moulin Rouge.


Efter det åkte vi tillbaka till hotellet, åt några macarons och vilade lite.



Efter en powernap åkte en flaska mousserande fram!



Skål!







När det blev kväll åkte vi till Oberkampf för att äta på Ave Maria som vi hade hört mycket gott om. Kändes väldigt spanskt/latinamerikanskt där inne, som att sitta på en uteservering fast inomhus. Har bara positivt att säga om detta stället, fruktansvärt god mat och härlig stämning!

Efteråt gick vi till en bar som heter Le Kitch, där det som på namnet antyder var väldigt kitchigt och jag älskade det. Drack Shrekdrinkar, pratade svenska med världens trevligaste bartendrar och blev bjudna på shots. Helt fantastiskt.

true love is a big deal










Sitter och äter frukost samtidigt som jag letar inspiration inför morgondagens spännande fotojobb. Något som jag har velat göra så himla himla länge. Det är rätt lätt att gissa vad jag ska fotografera, va?

Alla källor hittar ni via min pinterest.

up up and away.





En viss dam (alltså moi) fyller år på måndag och om det är någon som känner för att ge en present så hade jag blivit överlycklig för denna skapelsen. Tänk att ha en luftballong i vardagsrummet, liksom. Finns att köpa här och här.

första dagen i paris - provisoriska pass, kanske den bästa pizzan någonsin och som att komma hem.



Så var det äntligen dags för den stora dagen då jag och Maria skulle åka till Paris! Den började väl kanske inte så jättebra dock, Maria försov sig och missade nästan sin tenta och någon timme innan vi skulle åka till Kastrup insåg jag att mitt pass hade gått ut. För två år sen. Så vi fick panikåka till Sturups flygplats och skaffa mig ett provisoriskt pass och sedan åkte vi slutligen över bron och kom fram till flygplatsen. Väldigt peppade ändå, som ni ser på första bilden.




Vi landade på fransk mark närmare kvällskvisten och hoppade på tåget in till stan för att leta efter vårt hotell som låg i finaste Marais. Då fick kartan åka fram.




Efter en stund hittade vi vårt hotell Aida Marais Printania med världens gulligaste personal och gick upp till vår takvåning (vårt rum låg ensamt längst upp, men det låter lyxigare än det kanske var i verkligheten), tvättade bort flygplansresan och gick ut på Paris gator.







Som jag hade längtat efter dessa gatorna.


Vi styrde stegen mot restaurangen mezzomezzo som vi hade blivit tipsade om.



Där skulle de nämligen ha typ världens bästa pizza så vi beställde varsin vegetarisk med aubergine och zucchini, och ja - det var nog något av det godaste jag har ätit i pizzaväg. Efteråt satte vi oss på en typisk uteservering som Paris kryllar av, och drack lite mer vin och pratade om livet. En fantastisk inledning på vår resa.

Älskar hur Maria avslutade sitt första inlägg om Paris, om att det kändes som att komma hem. Precis så känner jag också.

vad som har hänt sen sist.

Hej bloggisar! Jag har varit internetlös några dagar och därför har det ekat tomt härinne, men nu surfar jag via mobilen fastän det inte går sådär jättefort. Medan jag har varit borta har jag gjort följande saker:

♥ i början av veckan hade jag mina sista drillträningar (kanske någonsin). känns knäppt.
♥ på onsdagen var jag på heldagsutbildning för sommarvikarier, det var väldigt intressant och trevligt! det är faschinerande hur man hamnar i nya sammanhang som skapar gemenskaper.
♥ sett filmen big miracle, som jag har längtat så mycket efter ända sedan jag såg trailern. den var ganska förutsägbar men ändå väldigt fin. älskar ju allt som har med havets djur att göra.
♥ börjat rensa ur garderoben och har hittills rensat ut fyra stora papperspåsar som ska säljas på loppis inom den närmsta framtiden. älskar att rensa.
♥ ätit frukost till middag, något av det bästa som finns.
♥ och idag började jag dagen med att dricka en svalkande hallonsmoothie ur ett festligt glas, då kan inte dagen bli annat än strålande!


den fotografiska bilden II

För två veckor sedan hade vi avslutning och vernissage för vårt slutprojekt i Den fotografiska bilden II på Malmö Högskola. Vi blev bjudna på glass av lärarna, fick beröm och lyckoönskningar, visade upp våra bilder och sa hejdå till klassen för sista gången. Lite sorgligt faktiskt.

Här
kan ni se vad jag gjorde förra terminen och nu tänkte jag visa lite av vad jag har gjort denna:



Fotograferat i studion med olika ljussättningar


Tagit surrealistiska bilder


Gjort en bildanalys på Monica Englunds bilder som hänger på Moderna Muséet i Malmö


Haft vernissage för projektet Family Frames


Varit på Louisiana och kollar in Andreas Gurskys enorma bilder


Och så avslutade vi kursen med att genomföra ett slutprojekt, här kan ni se alla mina bilder

kelly












Igår åkte jag och hälsade på min bror och hans flickväns nya tillskott i familjen - Kelly! En vit busig schäfer som just nu mest ser ut som en isbjörn men som kommer bli stor och ståtlig så småningom. Ni vet ju vad jag känner inför hundvalpar, alltså åh. Hur dom ena sekunden styltar omkring och biter i ens tår till nästa när de stupar i en hög och somnar på direkten. Får mig bara att längta ännu ännu mer tills den dagen det flyttar in en liten varelse hemma hos mig.

mirror mirror on the wall who's the fairest of them all?



Var ju som sagt och såg Snow white and the huntsman igår på bio och nu kanske jag är ganska så partisk eftersom jag älskar den här typen av filmer och världar, men HERREGUD vad bra den var!




Vad jag tyckte bäst om var att den inte var så himla förutsägbar. Man vet ju ungefär hur sagan utspelar sig, men denna filmen innehöll lite annorlunda och oväntade detaljer. Precis som i originalsagan anlitar den elaka drottningen en jägare för att hämta Snövits hjärta, men i denna filmen blir det en twist eftersom jägaren utvecklas till att bli hennes vapendragare istället.





Jag kan inte låta bli att dra paralleller till den senaste filmatiseringen av Alice in wonderland, eftersom det är samma som har producerat denna. Precis som Alice växer Snövit från liten och något passiv till att återvinna sin styrka. I huvudrollen ser vi Kirsten Stewart och jag tycker att hon gör karaktären rättvisa.




Och precis som i underlandet finns det helt fantastiska miljöer i denna filmen, allra mest tycker jag om när de är i älvornas land. Där skulle jag vilja bo. Det är också i anslutning till denna miljön man först presenteras för dvärgarna som jag tycker väldigt mycket om. Det är de som tillför humorn i filmen.







Den elaka drottningen Ravenna spelas av Charlize Theron och detta är kanske den mest intressanta karaktären i filmen. Hon gör allt i sin makt för att hålla sig ung och vacker, och trots att hon är rakt igenom ond känns det hela så oerhört sorgligt och man tycker nästan lite synd om henne.



Till filmen släppte Florence and the machine sin låt breath of life och i musikvideon ovan får man dels lyssna på den fantastiska låten och så får man se ganska många scener från filmen. Som ni förstår är jag helt såld på denna filmen och rekomenderar er verkligen att se den!

måndag.

Godmorgon! Japp, jag tog en väldigt lång sovmorgon för att ta igen lite sömn och det var så fruktansvärt skönt ska jag berätta för er. Idag är det måndag (som om ni inte vet) och denna veckan är jag på hemmaplan och ska fixa med tusen saker innan jag åker iväg nästa vecka igen och så blir det en jobbhelg på det.

I veckan ska ni få se massa parisbilder och så ska jag visa er bilder från när jag fotade årets drillbilder på min kusin frida vid ett rapsfält. Annars är det en rad trevliga saker som händer denna veckan; jag ska gå på student, det är dags för säsongens sista drilltävling och direkt efteråt på lördagen ska jag göra en sjukt spännande sak. Mer om det snart. Nu blir det senfrukost och om en stund åka till tomelilla för att klappa på en hundvalp och hålla i träning ikväll, puss!


snow white and the huntsman



Alltså peppen jag har byggt upp inför denna filmen är nästan bisarr. Men ikväll är det äntligen dags att se den på bio, med min partner in crime Veronika såklart och hennes tvillingsyster som båda är riktiga filmnördar. Älskar det.

fredag, lördag, söndag.

Har precis kommit hem från att ha jobbat exakt hela helgen och det har faktiskt varit ganska mysigt. Vi har varit på loppis (jag råkade fynda lite, exempelvis ett par sjukt fina vinterskor för tjugo spänn), ätit tårta, druckit tusen koppar kaffe och njutit av helg. Jag har stoppat om fina personer och sagt godnatt, och dagen därpå smugit in och försiktigt sagt godmorgon. Jag har lagat mat till många (händer inte så ofta så därför är det kul!) och själv festat till det med en cola till den något tråkiga matlådan. Jag är så glad över att jag får ha detta som extrajobb, kan det finnas något viktigare än att ta hand om andra människor.

2009.

 

Igår var det tre år sedan jag tog studenten från naturvetenskap med inriktning media på sydskånska gymnasiet i ystad på den regnigaste dagen någonsin. Men jag var lika lycklig för det, men inte i närheten så lycklig som jag är idag. Jag gjorde en film om studentveckan som ni kan se ovan, jag tycker den är ganska så fin.


vi kommer alltid ha paris.

Bonjour! Igår kom jag hem efter fyra fantastiska dagar i Paris (vill bara tillbaka) med skatteåterbäring på kontot och ett mejl där det stod att jag fick VG på sista rapporten i skolan. Livet kunde varit sämre, om man säger så. Nu blir det jobb resten av dagen och hela dagen imorgon, så fort det finns tid ska ni få se parisbilder!


last day in paris



Ikväll åker vi hem!

torsdagsinspiration









alla källor hittar ni via min pinterest

little talks



Om någon mot förmodan har missat denna låten borde ni peppa sönder till den nu!

pilotisar




När maria var i kina för några veckor sedan köpte hon ett par pilotisar från rayban till mig! Hur snällt. Stört snygga och välbehövliga eftersom jag har letat efter ett par solglasögon i denna modellen i evigheter men inte hittat några fina. Ni borde för övrigt på in på hennes blogg och kika på bilderna från den resan, jag lärde mig sjukt mycket!

instagram

Nu är det dags att titta på hur det har sett ut i mitt instagramflöde den senaste tiden! Om någon vill följa mig där heter jag lämpligt nog sandraberg.


Världens finaste Nano.


Dramatiska rapsfält och en flygande pudel.


Födelsedagsfest hos Qu.


Mer hundgos och en lördagsdrink med Anna.


Årets första jordgubbar och sommarsallad.


Frukost och nya platådojjs.


Kakor och vänta på tåget i blommig klänning.


Fredagstjusig och lördagsfrukost hos maria.


Jordgubbs- och grönsaksshopping på gustav adolfs torg.


Fortsättning på samma dag.



Lite besatta av detta olivträdet.


Blev bjuden på lunch av Anna och fina blommor utanför min brors nya hus.


Påväg till avslutningen förra veckan och glassen som lärarna bjöd på.


Lyxmiddag och frukost med mamma.


Blåste bort i fredags och lördagens aktivitet.


Följde med Anna på kalas i söndags och fick titta på världens sötaste (och minsta) valpar jag någonsin sett. Alltså åh.

dagen med stort D



we should go to paris



Packar ner mina finaste sommarklänningar och peppar inför morgondagen med denna spellistan.

receptet för hur man överlever en regnig lördag.


Man dricker cola ur cirkusglas.


Äter kanelbullar.


Och spelar nintendo varvat med hundgos tillsammans med en av de bästa personerna man har i sitt liv.

börjar lördagen med denna visdom:


fredagkväll:

Ett glas rött, tvn i bakgrunden, framtidsplanering och pirr i magen.

godmorgon juni!



Äntligen juni! Min absoluta favoritmånad på året. Om tre dagar åker vi till Paris och om arton dagar fyller jag år, då kan det inte bli annat än bra! Nu kommer snart mamma hit för frukost och sedan ska vi ta en sväng på stan för att fira att jag har sommarlov nu, puss!

RSS 2.0