Jills veranda

Ett av mina favoritprogram som går på tv just nu är SVT's Jills veranda. Trots att det handlar om country, som jag vanligtvis inte lyssnar på, är det ett fantastiskt program som vågar vara allvarligt och härligt på samma gång. Svenska artister besöker Jill Johnsson i Nashville och de får upptäcka nya sidor hos countryn tillsammans.
 
Igår var det dags för Kristian Gidlunds program. Denna fantastiska människa som förlorade kampen mot cancern i september 2013. Som ni förstår var det ett väldigt starkt avsnitt, jobbigt men också fint. När Kristian funderade över om han fortfarande skulle vara vid liv när programmet sändes (vilket han alltså inte är), herregud. Se avsnittet, och se alla andra avsnitt av programmet.
 
 

recept; pestobakad kycklingfilé


Igår testade jag att laga en ny kycklingrätt - pestobakad kycklingfilé! Enkelt och extremt gott. Ett recept för 4 personer kommer lastat:

Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl grön pesto
- 500 g coctailtomater

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda grädde och pesto och häll sedan blandningen över kycklingen. Fördela tomaterna runt om. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Jag åt det tillsammans med en slags bulgursallad som tillagades med stekt rödlök och aubergine, supergott!


dance tutorial

En måste ju lära sig denna dansen från säsong tre avsnitt sju av den briljanta serien Girls. Vad säger du Maria, är det projektet för mars?


blä

När jag låg magsjuk förra helgen tänkte jag så ljuvligt livet hade varit ifall det hade varit en vanlig förkylning istället. Då visste jag inte att denna "vanliga" förkylning skulle drabba mig en vecka senare. Kul liv.

mellomiddag hos Qu.


I lördags var jag och ett litet gäng bjudna hem till Qu som bjöd på ljuvliga svampcrépes och resten av kvällen tittade vi på mello (eller mest klagade på hur usla alla var, utom baben Anton Ewald), drack vin, spelade galenpanna och snörlekar. Lördagskvällar när de är som bäst.

I can't explain and I won't even try

 
Hej. Jag har haft en riktig långhelg, sedan i torsdags har jag varit ledig vilket ju är extremt lyxigt. Hälften av tiden har jag varit hos mina föräldrar i Tomelilla och sedan åkte jag hem till Malmö igen och har varit på mellomiddag hos Qu och igår hade jag en lugn söndag i soffan.
 
Så nu är jag minst sagt redo för måndag och vardag igen. Veckan börjar med en lång föreläsning i skolan och sedan blir det nog ganska hektiskt eftersom vi ska bli examinerade i början av nästa vecka och jag har inte tillgång till all kurslitteratur än. Hoppas att jag slipper sitta hela helgen och plugga, men det lutar åt det för just nu. Nåja, det löser sig. Nu ska jag hoppa på cykeln så jag inte kommer försent, hejdå!

star crossed

Jag gillar ju övernaturliga serier och är besatt av exempelvis the vampire diaries, once upon a time, once upon a time in wonderland (en spin-off på den förra) och beauty and the beast. Om ni gillar liknande serier kan jag tipsa om en ny som precis har börjat sändas och som verkar väldigt lovande. 
 
Star crossed är en sci-fi romantisk serie som handlar om ett gäng aliens som ska bli integrerade på ett high school i en förort i USA. När de landade på jorden för tio år sedan träffade en av pojkarna en flicka som gömde honom, och dessa två träffas sedan på skolan. Såklart.
 

vårlökar, diamanter och ABC.


Vårlökar i bokstavsmuggar, en diamantlampa som jag har haft ett tag men inte visat här och en ganska ny ABC-affisch från Lagerhaus.

mammas födelsedag.

 
För två lördagar sedan åkte jag till Tomelilla och gosade med denna sötnosen.


Det var min mammas födelsedag och i present gav jag henne en fin vas, ett fotoalbum och Monica Z-filmen!


Sedan åt vi grillat.



Mormor, morfar, mamma, Kim och pappa.

 
Resten av kvällen åt vi efterätt och tittade på mello!

den värsta helgen på länge.

Hej. Jag har varit sjuk e x a k t hela helgen och det har varit så enormt deppigt att ni anar inte. Vaknade upp i fredags efter en fruktansvärd febernatt och tvingade mig själv till skolan eftersom vi skulle ha ett sista examinerande seminarium i praktik-kursen. Minns knappt något av de två timmarna vi satt där och diskuterade, spännande. På kvällen kom iallafall mina föräldrar och bjöd på smörgåstårta och det bästa av allt var att de hade med sig min finaste Alice som skulle flytta hem igen efter en månad. Resten av helgen har jag legat i soffan med en en tröstande hund bredvid, tittat på tusen filmer och sovit om vartannat. Försökt dricka och äta något men har i princip inte fått behålla någonting. Så värdelöst. Även om jag har betydligt mer energi idag så är det fortfarande inte helt bra men jag ska försöka gå på en kursintroduktion idag för jag hatar hatar hatar att missa första dagen på nya saker.
 
Två fina saker är iallafall att jag fick choklad och ett alla hjärtans dag kort av mamma i fredags och att Maria ryckte ut som sjuksköterska och handlade till mig när jag knappt kunde stå upp i lördags. En kan ju böla för mindre.
 
 

sista dagen på praktiken.

Idag var min sista praktikdag på gymnasieskolan Spyken i Lund. Eftersom min handledare var hemma och vabbade åkte jag bara in och lämnade böcker, nycklar och en present på hennes skrivbord. Jag gav mig på det omöjliga att ge en bok till en svensklärare som dessutom tycker om att läsa väldigt mycket men jag hoppas verkligen att hon inte har läst som vi älskade varandra av Anders Paulrud. När jag läste den på gymnasiet älskade älskade jag språket så jag tyckte att den passade bra.
 
Herregud vad fyra veckor går fort när en har roligt. Som tur är ska vi ha praktik till hösten igen så då får jag vara i denna underbara bubblan inom en snar framtid ännu en gång.
 

paris is always a good idea

Den LJUVLIGA stunden när en har bokat flygbiljetter till Paris i början av juni tillsammans med sin bästis. Vi har skapat världens bästa tradition.


keso är köttfärs gjord på mumintroll

bildkällor via pinterest

dear mom, i love you.

Idag fyller ett helt knippe fina personer år, men den viktigaste för mig är såklart min fantastiska mamma. Grattis på födelsedagen!
 
(lyckades, utan någon reflektion, välja bilder där hon hade samma blus på sig)

some people are worth melting for

Igår behövde jag lite semester från mitt eget huvud så jag gick helt enkelt på bio. Gick på den tidiga föreställningen och såg frozen eller frost som den heter på svenska (vilket också var språket jag såg den på, hade egentligen föredragit engelska men de visade tyvärr bara den dubbade). Den var så himla himla bra! Så fruktansvärt välgjord och med två starka kvinnor i huvudrollerna som dessutom inte behöver någon prins som räddar dem. Det är ju en barnfilm men jag uppskattade den väldigt mycket ändå, så någon dum åldersgräns tycker jag inte en ska bry sig om.
 
 

mellokvällen hos Maria.


I lördags bjöd Maria mig och ett litet gäng på mellomiddag!


Vi åt den nostalgiska rätten flygande jacob som jag nog inte har ätit på tio år. Väldigt gott!


Qu och Anna var där.


Maria och Max.


Linnea.


Och Alice! Hon fick följa med till Malmö över helgen och fick såklart följa med på mellokvällen.


Maria hade gjort ett fint stilleben.


Så var det dags att titta på mello. Eftersom alla låtar var rätt så tråkiga så hejade vi på Nour istället och hennes håriga armhålor.


Drack vinet.


Pussade på denna.


Dog så gulligt när Alice satte sig utanför köket när Maria stängde in sig för att fixa efterätt.


Ännu en nostalgitripp - marrängswiss!


Sedan spelade vi spel och bowlade på wii.

 
Och hade en fabulös lördagskväll!

när vi firade Frida och Monne.



Förra veckan åkte jag till Tomelilla efter praktiken på torsdagen för att fira min kusin Frida och min mosters födelsedag! Det blev mest bilder på Jimmy och Amandas nya vovvsing, Snow, så att ni är beredda på hundbonanza.


Vi blev alla förälskade i den lilla lejoninnan.


Annika och Amanda.


Kim och Stefan.


Arne och Snow.


Vi skulle äta smörgåstårta. Herregud vad gott.


Siv och mormor.


Gulliga morfar.


Sedan åt vi efterätt.


Och fick en high five innan vi åkte hem!

fint på sistone

→ När mamma skickar bilder och filmer på Alice för att hon vet att jag saknar na något så fruktansvärt. Och när vi pratar i telefon lägger hon den vid örat på Alice och så säger jag hej och då tittar hon på dörren och tror att jag kommer.
 
→ När Hanapee och Martin släpper ett nytt podcastavsnitt efter ett långt långt uppehåll och pratar om roliga, igenkännande och vettiga saker. Och jag står vid busshållsplatsen och skrattar högt åt Martins knarkarhistoria i väntan på tunnelbanan.
 
→ När jag får reda på hur det gick på min senaste religionstenta, som jag på riktigt var osäker på om jag hade klarat (kändes liksom inte som att jag fick ihop den och den var så spretig), och det visar sig att läraren tyckte den förtjänade ett VG. Satt och skrattade i fem minuter för det kändes så absurt.

→ När pappan till barnen jag passar en gång i veckan skriver i ett sms att dottern, som jag hjälper med engelska eftersom hon har svårt för det, har sagt att hon tyckte det var bra att öva på det med mig.

→ När jag blir bedömd på praktiken av min handledare från högskolan och efteråt när vi har ett samtal får jag så extremt fina komplimanger av min handledare på praktiken.

→ När jag och Marias pojkvän sent i lördagsnatt pratar om religion, feminism och politik. Fastän vi tänker så olika så möts vi ändå, där och då.

→ När jag är på en religionslektion på praktiken som min handledare håller i och eleverna pratar om saker från min förra lektion och jag inser att de faktiskt lärde sig något. Av mig.

→ När jag är ett geni på söndagen och köper frallor som räcker några dagar framåt så att jag kan äta lyxfrukost i flera dagar på bussen till Lund. Det gör det lite lättare att gå upp mitt i natten.

→ När det blir februari och det har redan varit två dagar med sol och det känns redan mer och bättre än det var under hela mörka januari.
 
→ När jag sitter i lärarrummet och äter lunch med snälla, trevliga och vettiga människor som jag skulle dö för att ha som kollegor i framtiden. Tänk om.

RSS 2.0