water for elephants.


Häromdagen såg jag äntligen filmen water for elephants. Den handlar om Jacob Jankowski som berättar om den första cirkusen han besökte år 1931 som inte klarade sig till slutet av det året.I början av berättelsen ska den yngre Jacob precis skriva sin sista tentamen på veterinärutbildningen på Cornell. Det är en fantastisk dag och hans föräldrar är så stolta över honom.


Men så händer en olycka och båda hans föräldrar dör.


Det är mitt under depressionen och hans pappa som också hade varit veterinär hade erbjudit gratis hjälp till sina kunder och blev på det viset hårt skuldsatt, därför hade Jacob ingenstans att bo eftersom banken äger deras hus.Så han beger sig hemifrån och hoppar på ett tåg på natten som råkar vara benzini brödernas cirkus.


Där får han syn på den vackra Marlena Rosenbluth som är stjärnattraktionen på cirkusen.


Efter att ha avlivat en av hennes hästar blir Jacob cirkusens veterinär.


Eftersom hästen hade varit en del av det stora stjärnnumret är de nu tvugna att skaffa en ny stjärna som blir elefanten Rosie.Jacob och Marlena blir genast förtjusta i deras nya stjärna.


Och de börjar också bli väldigt förtjusta i varandra.


Dessväre är Marlena gift med den onda cirkusdirektören som behandlar Rosie som en dum elefant vilket leder till kaos under en föreställning.


Cirkusdirektören tar ut sin ilska på stackars Rosie som blir allvarligt skadad.Till slut gör ändå Rosie succé och cirkusen blir utsåld överallt.


Och allting går bra tills cirkusdirektören blir svartsjuk och de bestämmer sig för att rymma.Det dröjer inte länge innan de blir hittade men till slut får ändå cirkusdirektören vad han förtjänar. Jag tänker inte avslöja slutet på filmen mer än att säga att det är ett fantastiskt slut. Och en fantastisk film. Se den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0