Expeditionen: min kärlekshistoria

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

I veckan läste jag ut den här fantastiska boken som jag fick av Maria i julklapp! 

OBS: Läs inte de kursiverade citaten om ni inte vill riskera spoilers.

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Expeditionen: min kärlekshistoria handlar om författaren Bea Uusmas besatthet av Andréexpeditionen. På en tråkig fest hittar hon en bok om expeditionen i bokhyllan och sedan dess är hon helt fast. 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Stort plus för den fina formgivningen av boken. Men det är ju ganska självklart med Lotta Kühlhorn som formgivare. 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Såhär står det på baksidan: 11 juli, 1897. Ingenjör Andrées polarexpedition lyfter i en vätgasballong, på väg mot Nordpolen. Trettiotre år senare hittas resterna av deras sista läger på en öde glaciärö. I de tättskrivna dagböckerna kan man läsa hur de, efter bara några dagars luftfärd, blivit tvungna att nödlanda på packisen och hur de i månader försöker ta sig tillbaka till fast mark. Tre män, med minimala kunskaper om arktiska förhållanden, mitt i en vit mardröm. När de stiger iland på Vitön upphör plötsligt alla anteckningar. 

I snart hundra år har polarforskare, journalister och läkare försökt lösa gåtan. Vad hände egentligen på ön? Varför dog de tre expeditionsmedlemmarna, trots att de hade stora mängder proviant, varma kläder, lådvis med ammunition och tre fungerande gevär? 

Förstår ni vad spännande?! 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

I boken får man också läsa en av polarexpeditionens medlemmar, Nils Strandbergs, brev till sin fästmö Anna Charlier. 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Bea försöker desperat ta sig till Vitön, något som är väldigt problematiskt. 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoriaBea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoriaBea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Hon är konsertpianist, men hennes händer kan inte sluta skaka. 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoriaBea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoriaBea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Bea försöker ta reda på svaret varför dessa tre männen dör och letar efter ledtrådar och samband som ingen tidigare har sett. 

Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

Anna Charlier ligger begraven på gravplats 6644 vid kommunala kyrkogården i Devon, England. Hon var 78 år när hon dog. Hon delar grav med sin man, Gilbert Hawtrey. Men hennes kropp saknar hjärta. Kroppen har inget hjärta. 
 
Den 4 september 1949 skulle ha blivit Nils Strindbergs sjuttiosjunde födelsedag. Hans bröder har samlats på Norra Kyrkogården i Stockholm. De är nu åldrade män, i överrockar, hattar. Det är tidig morgon. Kyligt. Utan att någon utomstående känner till det, uppfyller de nu Anna Charliers sista vilja, i hemlighet. Efter hennes död skars hennes hjärta ut ur kroppen och brändes. Och utan att ha ansökt om tillstånd, utan andra inblandade, öppnar de Nils Stringbergs grav och lägger ner en liten silverkista. 

I kistan ligger Anna Charliers hjärta. 


Bea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoriaBea Uusma - Expeditionen: min kärlekshistoria

En fin, spännande, frustrerande, finurlig och nördig bok som tog slut på tok för fort. 

acaibowl

acaibowl

Jag har ju redan visat er ett recept på acaibowl, men eftersom det är så vansinnigt gott (har ätit det tre dagar i rad) så får ni det igen! 
 
Ingredienser för en skål: 
- 1 frusen banan (tips: frys in i småbitar)
- 1,5 frusna bär (jag tog blåbär och hallon) 
- 2 msk acaipulver 
- 1 tsk kokosolja
- valfri mängd valfri mjölk (beroende på vilken konsistens du vill ha, jag använde cirka 1,5 dl) 

Mixa ihop allt och toppa med något gott du har hemma! Exempelvis färska bär, jordnötssmör, kokos, nötter osv i all oändlighet. På riktigt som att äta glass, helt galet gott! 

Såhär står det om acaipulver på Renée Voltaires webshopAçai är rikt på vitamin E, kalium, kalcium och järn. Järn bidrar till att minska trötthet och utmattning.
 
acaibowl

Maria x2

 
1. Kolla (<-- länk) gulligt inlägg Maria har skrivit! Om inredning och hur hon inspireras av mig, så fint. 
 
 
2. Varje vecka när vi släpper podden fixar Maria superfina bilder (obs hon ska alltså ha all cred) som vi lägger upp på instagram! Ovan ser ni bilderna vi har använt hittills. 

60K

Min pinterest (<--- länk) har fått ett slags eget liv och passerar förbi alla tusengränser innan jag hinner med. Tänkte att det var ganska stort när jag nådde femtiotusen (!) följare och skulle visa det här på bloggen, men vips så var det uppe i över sextiotusen följare och jag sitter här och gapar. Tack tack tack Sandra Beijer för att du tipsade om mitt konto för ett ganska bra tag sedan, nu får jag följare från hela världen och det är knäppt och fint på samma gång! Har ju som mål att komma upp i hundratusen följare innan året är slut, men i den här takten lär det gå fortare än planerat. 
 
En bra guide till hur pinterest fungerar hittar ni inne hos Flora
 

För att fira tänkte jag att vi skulle gå igenom mina boards! Jag har ganska många mappar, inte mindre än 21 stycken. De är följande: food and drinks, interior, style, words, wonderland, animals, film & tv, love, photography, wedding and other events, handsome men, body and soul, shoes, illustrations & art, lovely things, exterior, feminism, bucket list, wishes, holidays och harry potter. 
 

I food and drinks sparar jag allt som är ät- och drickbart. För att få inspiration till rätter jag vill laga men också för att matbilder kan vara så himla estetiskt tilltalande tycker jag. 
 
 
En av mina absoluta favoritkategorier är kanske inte så otippat interior där jag samlar allt fint som handlar om inredning. 
 

I style finns allt jag tycker är snyggt i klädväg. 
 
 
I mappen words samlar jag på vackra, sorgliga och finurliga citat. Älskar det andra av J.K Rowling, förresten. 
 
 
I wonderland finns allt som är fint och har något magiskt över sig. Som ett underland, alltså. 
 
 
En annan favoritmapp är ju såklart animals där alla gulliga djur charmar loss. 
 
 
I mappen film & tv samlar jag på scener från filmer och tv-serier jag tycker om. Ovan syns till exempel fröken frimans krig, gossip girl och her
 
 
Allt som har med kärlek att göra finns i love-mappen.

 
Pinterest är en ovärderlig källa för inspiration och i photography har jag pinnat bilder som inspirerar mig i mitt eget fotograferande och briljanta bilder helt enkelt.  

 
Som bröllopsfotograf är jag extra svag för bröllop såklart, men i mappen weddings and other events finns även inspiration till andra festliga tillställningar.  
 
 
Dreglar över heta män i handsome men-mappen. 
 
 
För att peppa mig själv att vara snäll och ta hand om min kropp har jag gjort en mapp som heter body and soul. Mest yogaställningar jag vill testa på och vackra balettbilder. 

 
Älskar en skor måste en ju ha en mapp som heter shoes. Så är det bara. 
 
 
I illustrations & art samlas precis som ni förstår illustrationer och konst som jag tycker om. 
 
 
Fina saker hamnar i lovely things
 
I exterior samlar jag det som finns utomhus. Husfasader, byggnader osv. som är extra fina. 
 

I mappen feminism samlas allt som på något sätt har med feminism att göra. Här blir en både arg, frustrerad och peppad! 
 
 
I min bucket list finns saker jag drömmer om i livet, exempelvis att åka till New York och att det flyttar in en dalmatin hos mig och Alice. Psst. Funderar på om just de drömmarna ska bli aktuella redan nästa år!
 
 
Eftersom jag har cirka världens sämsta minne så sparar jag saker jag vill ha i en mapp som heter wishes. Sedan använder jag den när jag ska knåpa ihop födelsedags- eller julönskelistor, eller när jag vill köpa något fint till mig själv. Mycket bra att spara det här först och fundera ett tag om en verkligen vill ha det. 
 
 
Allt som har med högtider att göra samlar jag i mappen holidays. Vad som är aktuellt här styrs såklart mycket av vilken högtid som ska komma eller har varit, därför är det mest julen som syns just nu. 
 
 
Sist, men absolut inte minst (eller jo, rent antalmässigt är den minst pga ny) - harry potter mappen! Allt som har med J.K Rowlings magiska värld att göra. Trivs ju här inne, som ni förstår. 

lördagsfrukost

lördaglördaglördaglördag

Efter en lång sovmorgon i lördags njöt jag av nya tulpaner (när Wilys säljer dem för 29:-/bunte får en ta två) och chiabröd med avokado och balsamvinägercremé. Ljuvligt! 

pride

 
Förra veckan såg jag filmen Pride och den tänkte jag tipsa er om nu! Filmen utspelar sig under sommaren 1984 i Storbritannien och handlar om den pågående gruvstrejken. Ett gäng gay-aktivister bestämmer sig för att hjälpa gruvarbetarna med pengar och stöter såklart på motstånd från olika håll. Rolig, fin och viktig film! 

10. Maria

 
I den tionde podcasten är det Maria som står i centrum och under en timme pratar vi om hur hennes liv har varit fram tills idag. Om hennes uppväxt, hur hon upplevde skolan och vad hon drömmer om i livet. Alice gästpoddar med ett skall eller två! 

Lyssna via spelaren ovan eller iTunes! Vi är så glada att ni vill lyssna! <3

glittereyeliner

glittereyeliner!

I fredags slog jag till på något sjukt tjusigt! 

glittereyeliner!

En silvrig glittereyeliener från make up store

glittereyeliner!

Älskar den och vet redan nu att den kommer göra många lördagsnätter ännu roligare. Det fick jag bevis på redan dagen efter köpet! 

en fredag i lund och podcastinspelning på kvällen.

lund med mamma!

I fredags mötte jag upp mamma i Lund och vi började med att titta på fina muggar. Visst är dessa muminmuggarna fina? 

lund med mamma!

Vi var kaffesugna så vi tog en kopp direkt. 

lund med mamma!

Och sedan gick vi i massa affärer. Jag fastnade inne i en pappersaffär. 

lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!

Kan gå hur länge som helst i sådana affärer. 

lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!lund med mamma!

Fina saker inne på Meloa. 

lund med mamma!lund med mamma!

Fick lite vårlängt av dessa blommorna. 

lund med mamma!

På Ebbas skafferi åt vi varsin macka, jag tog en med chevré, honung och valnötter. OMG vad gott. 

lund med mamma!

Citronkladdkaka till efterätt. 

lund med mamma!

På kvällen gick jag och Maria på yoga och efteråt hängde vi hemma hos mig för podcastinspelning, bubbel, chokladmacarons och mys! 

happiness is here to stay.

bildkällor via pinterest
 
Bonjour! Här kommer veckoschemat: 

- Idag har jag skola mellan 8.15-9 och resten av dagen innehåller tvätt, plugg och skivstång intervall! Måste också styra upp planering för distanskursen jag går, känner inte riktigt att jag har koll på läget om en säger så. 
- Imorgon ska jag möta upp Emelie på gymmet på morgonen (är mycket spänd på hur mycket träningsvärk jag har sedan kvällen innan och på hur mycket jag lär ha efter Emelies hardcore träningspass) och efteråt ska vi till Monki och sedan äta lunch på Green Matmarknad! Vilken pangtisdag. 
- På onsdag har vi föreläsning om new age och nyreligiösa rörelser, kul! 
- Torsdagen ska förhoppningsvis innehålla både besök av Anna och Storma och ett biobesök med Maria på kvällen för att se Filip och Fredriks dokumentär! 
- På fredag blir det plugg, yoga och förmodligen poddinspelning med Linnea som gäst! Och bubbel. Fredagar är alltid lite bättre om de innehåller bubbel. 
- Helgen innehåller släktkalas och inget annat planerat, men den brukar gå i ett vansinnigt tempo ändå. 

bra saker under veckan.

▲ långa kramar med Joanna
▲ chips med dipp mitt i veckan med Anna som sov över och gjorde en vanlig onsdagskväll betydligt mysigare och bättre
▲ i torsdags såg vi filmen Ghandi i skolan och jag tyckte om den fastän den var tre timmar lång
▲ jag har börjat löpträna inför vårruset i maj 
▲ bastun efter gymmet i onsdags
▲ jag har lämnat in den slutgiltiga versionen av uppsatsen och behöver (förhoppningsvis) inte titta på den igen
▲ Beyoncés album platinum edition som jag inte kan sluta lyssna på
▲ dans dans dans på KB fram till halv fem i lördagsnatt
▲ badminton med två favoriter 
▲ ett besök på Green Matmarknad aka foodheaven
▲ framtidsplanering med Maria
▲ att skratta så att jag får hicka tillsammans med mamma
▲ tusen avsnitt Gilmore Girls
▲ bubbel
▲ att inleda helgen med ett yogapass 

Marias examensfest!

Marias examensfest!

I lördags firade vi att Maria hade tagit examen! Vi började med presentöppning. 

Marias examensfest!Marias examensfest!

Linnea, Emelie och Sanne. 

Marias examensfest!

Vi var ett gäng som hade samlat ihop till en moccamaster! 

Marias examensfest!

"Skämtar ni eller?" Hon blev glad, alltså!

Marias examensfest!Marias examensfest!

Och då blev vi glada. 

Marias examensfest!Marias examensfest!Marias examensfest!Marias examensfest!Marias examensfest!

Vi drack bubbel. 

Marias examensfest!Marias examensfest!Marias examensfest!Marias examensfest!

Tittade på P3 Guld. 

Marias examensfest!Marias examensfest!Marias examensfest!

Åt en gudomligt god  chokladtårta och hade en väldigt fin kväll! 

5-listan

malmöfestivalen onsdag!
 
5 saker jag brukar säga
- Hallå ellerrrrr (på göteborgska)
- Yolo (som hälsningsfras)
- Yellow (som hälsningsfras)
- Det var det sjukaste jag har hört
- Helvete
 
5 saker jag brukar tänka
- Jag är så trött att jag dör
- Varför är jag alltid trött?
- Varför är det så lätt att ställa in träning?
- På morgondagen
- Jag är grym på detta/jag suger på detta
 malmöfestivalen fredag!

5 saker jag brukar drömma om nätterna
- Att jag faller
- Att jag ska resa iväg någonstans och det blir svinbråttom att packa
- Att jag har glömt något 
- Att jag är oförberedd
- Att jag står inför massa folk naken

5 saker väldigt få personer vet om mig
- Jag har problem med min hårbotten men det är inte så farligt om jag sköter om den
- Jag tycker inte om att vara i centrum
- Jag har tagit bowlinglektioner 
- Jag var så nära att ta ett grönt kort i golf men orkade inte gå färdigt en hel runda
- Jag tycker att jag sjunger ganska okej

nyårsafton!

5 saker jag älskar att göra
- Sova
- Gå på bio/se på film
- Dricka vin och äta middag med vänner
- Planera
- Träna med kompisar

5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut
- Åka till Paris med Maria
- Åka till London och gå på Harry Potter-utställningen
- Träffa bebisen i Annas mage
- Åka på studieresa till Auschwitz
- Att jag har 100 000 följare på Pinterest, bara för att

onsdag i paris

5 saker jag beställer utomlands
- Vin till lunch
- Dyra frukostar
Drinkar under Happy hour (ok, det har hänt en gång)
- Kaffe
- Vegetariskt 
 
5 saker jag saknar i min garderob
- En lång skjorta i vitt, svart eller mönster
- Fler strumpor som är hela
- Fler fina trosor
- Glittereyeliner
- Ett vitt nagellack som är bra
 måndag
 
5 saker som doftar underbart
- Sköljmedel
- Bensin
- Kaffe
- Alice's mage
- Korv i bröd

5 saker jag vill bli bättre på
- Att göra saker direkt
- Att pyssla
- Att fotografera
- Att skriva
- Att läsa på engelska

köpenhamn med mamma!
 
5 saker jag skrattar åt
- Hanapee´s otroliga podcast
- Värvet-intervjun med Magnus Härenstam
- Alice
- Roliga djurklipp
- Gilmore Girls
 
5 saker som gör mig till mig 
- Att jag på många sätt är allt eller inget 
- Mitt behov av sömn
- Min kärlek till nästan alla djur
- Mitt kontrollbehov
- Min tidsoptimism

ett styck gullo.

alicealicealicealicealicealice
 
Gissa vem som stortrivdes när jag hade täcket i soffan en dag förra veckan? 

vad jag köpte i Stockholm.

stockholmsköp

När jag var i Stockholm i början av året köpte jag några saker för julklappspengar som jag hade fått av fina mormor och morfar <3 

stockholmsköp

House of Rym köpte jag dessa två sakerna. En månbricka. 

stockholmsköpstockholmsköp

Och en gullig kruka. 

stockholmsköp

Svenskt tenn köpte jag detta fantastiskt fina underlägget! På en medföljande lapp står det såhär: "Bless this house of lord we pray, make it safe by night and day". Underlägget ritades av Estrid Ericson som en dörrdekoration avsedd att skydda hemmet från allt ont. Texten kommer från den första raden i en sång skriven 1927 av poteten Helen Taylor och kompositören May Brahe. 

födelsedagsfirande för Kim

fira kims födelsedag!

I fredags bjöd min bror hem familjen och släkten för att fira hans födelsedag!

fira kims födelsedag!

Fina tulpaner på bordet. 

fira kims födelsedag!

Gulliga morfar. 

fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!

Kattgos <3

fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!

Min brother from the same mother. 

fira kims födelsedag!

Fina Kelly. 

fira kims födelsedag!

Mormor. 

fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!

Mamma och Kelly. 

fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!

Vi åt smörgåstårta som alltid är lika ljuvligt gott. 

fira kims födelsedag!

Min moster Monne, Kim, morfar och mormor. 

fira kims födelsedag!

Jimmy, Joel och Arne. 

fira kims födelsedag!

Frida. 

fira kims födelsedag!

Och så var det dags för tårta. 

fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!fira kims födelsedag!

Mysig och fin kväll! 

9. Sandra

 
Veckans podd är här! Och handlar bara om moi. Maria kom på den eminenta idéen att göra en rip-off på värvet och därför kör vi varsin intervju med varandra nu i två avsnitt. Kul va! Lyssna via spelaren ovan eller iTunes, puss! 
 
Ps. Ljudet är sjukt bra eftersom vi har fått låna Marias storebrors proffs-mic! 

ett gäng julklappar.

julklappar

Ett skepp kommer lastat med ett gäng julklappar! 

julklappar

Ett tunt silverarmband med en knut från Monki och ett läppstift från samma ställe i en orange färg som en känner sig djärv i. 

julklappar

Fyra små pastelläggkoppar. 

julklapparjulklappar

Fyra espresso/glögg/adventskoppar av Arne Jacobsen. 

julklappar

Och så ett gäng böcker som vanligt. Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt, Skärvor av ett liv av Hedi Fried, Expeditionen - min kärlekshistoria av Bea Uusma och Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. 

julklappar

Not that kind of girl av Lena Dunham och novellen Djuret av Sandra Beijer. 

julklappar

Sist men inte minst - Yoga girl av Rachel Brathen och Stark som en björn, snabb som en örn av Kalle Zackari Wahlström. Och just det, sänglakanet är också en julklapp! 

Så sjukt fina presenter!!! <3

Andra bra och fina julklappar jag fick: 
- Skohorn i stål
- Origamipapper
- Matta
- Reflexväst
- Ficklampa
- Skrivbok
- Lantbuljong från Renée Voltaire 

worry less. smile more. don't regret, just learn and grow.

bildkällor via pinterest

Hej gullon! Det blev visst lite tyst här under sista hälften av förra veckan, men nu är jag tillbaka med ett hederligt veckoschema och måndagspepp! 

- Börjar veckan med att hänga på biblioteket med Joanna och fixa korrigeringarna som examinatorn och opponenten rekommenderade på opponeringen förra veckan. Så trött på uppsatsen nu att ni anar inte. Efteråt ska jag iallafall visa Green Matmarknad för Joanna och ikväll kommer Maria hem till mig för att spela in veckans podd! 
- Idag börjar förresten vårterminen (fick tre dagar ledigt efter höstterminen, hurra!!!!) för min del. På lärarutbildningen börjar jag på termin 6 (!) och samtidigt denna terminen kommer jag läsa distanskursen "Efter Auschwitz - perspektiv på förintelsen". Så oerhört pepp på det sistnämnda! Pga. 1. Vill fördjupa mig inom judendomen. 2. Distanskursen är på Lunds Universitet och de är så mycket bättre än MAH. 3. Läraren hade jag när jag läste religion för hundra år sedan (när jag precis hade flyttat till Lund) och han är fantastisk. 4. Ev. finns det möjlighet att åka på en studieresa till Auschwitz vilket jag SÅ gärna vill! 
- Imorgon har vi kursintroduktion 9-15-12 och på kvällen ska jag antingen träna indoor walking eller följa med Joanna på en föreläsning med rubriken "Vasakärven och järnröret - Om den långa bruna skuggan från Lund" (alltså, om skånsk nazism). Hmm, får se vad det blir. 
- På onsdag går vi i skolan mellan 8.15-13. 
- Torsdagen ägnas nog åt plugg och på kvällen ska vi förhoppningsvis spela badminton!
- På fredag ska jag möta upp mamma i Lund och gå på stan, fika och myza. 
- Resten av helgen ska fyllas av Anna och Storma besök, supermegarensning (har fått med mig massa gamla saker hemifrån när jag var i Tomelilla i helgen och nu är lägenheten full av påsar och flyttkartonger, phue) och något spontant tänker jag. 

nyårsafton genom Marias lins

Maria har fotat

Var ganska lycklig denna kväll, som ni ser. 

Stockholm del 2

stockholm med mamma!

Lördagen i Stockholm började med hotellfrukost. 

stockholm med mamma!

En ljuvlig blandning av ägg (inte mindre än i tre former, haha), grillad tomat, bröd, ost, smoothie, croissant, digestivekex och äppeljuice. Smarr. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!

När vi var mätta och belåtna gick vi ner till Hornsgatan och till butiken House of Rym

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Därinne finns det porslin i alla möjliga vackra och gulliga former. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Så fint att en vill flytta in nästan. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Hej hej. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Jag gjorde inte mindre än två fynd för mina julklappspengar! 

stockholm med mamma!

Sedan var det dags att gå vidare. Här är min fina mamma. 

stockholm med mamma!

Och jag. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Gick in på Brandstationen

stockholm med mamma!

En fin lampa. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Så sjukt fint därinne, men på tok för dyrt. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Vi gick och gick och gick. 

stockholm med mamma!

Letade efter någonstans att fika och hittade till slut Bakverket

stockholm med mamma!

Vilken besvikelse matmässigt men ganska mysigt kondis. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Gjorde ett besök på Saltå Kvarn innan vi tog oss tillbaka till hotellet igen. 

stockholm med mamma!

På kvällen var det dags för musikal! 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Vi var pepp! <3 Musikalen var helt helt helt fantastisk. Vilket hantverk, alltså. Och vilken trio Helen Sjöholm, Peter Jöback och Johan Glans är. 

På söndagen gick vi lite mer på stan innan vi tog tåget tillbaka till Malmö igen! 

8. Bekräftelse, tack!

 
Veckans podd kommer lastad! Om matkassar, vårmode, Lotta Lundgren och vilka insikter hon ger oss om bekräftelse och kärlek och tv-serien "Blå ögon". Lyssna via spelaren ovan eller på iTunes! ♥♥♥

att möblera om

nya saker på byrån

Ett av mina nyårsmål är att möblera om oftare, och förra veckan började jag göra just det på en byrå med massa nya saker. Nu ska vi kika på resultatet! 

nya saker på byrån

Nu hänger där tre valar som jag har köpt i Haybutiken i Köpenhamn. 5:-/styck på barnavdelningen = perfekt. 

nya saker på byrån

Från samma butik kommer denna ljusstaken som jag fick av min mamma i julklapp. Älskar'en. 

nya saker på byrån

Av samma fina mamma har jag fått denna blomman. 

nya saker på byrån

Som står på ett ljusfat i granit som kommer från Lagerhaus. 

nya saker på byrån

Bakom blomman till vänster står två lådor från Netto (!) som jag också fick i juklapp, och i dem har jag smycken. 

nya saker på byrån

Och till sist, på lådorna står en lampa från Lagerhaus och en liten robot som jag köpte på Bolia för några månader sen. Är mycket nöjd med resultatet, med lugna och harmoniska färger!

you're a diamond, dear. they can't break you.

bildkällor via pinterest

Veckoschemat är tillbaka och här för första gången 2015! Härligt. Jag går runt och lallar i någon slags konstig halvledighet (sovmorgon, sena filmkvällar och inga rutiner överhuvudtaget) utan schemalagda lektioner i skolan men har haft en del att göra med uppsatsen. Men vet ni vad, igår skickade jag in den! Så galet att jag skrev 20 sidor ändå, under julledigheten där fokus lätt hamnade på annat om en säger så. Nåja, nu kikar vi på hur denna veckan ser ut istället. Känns som den första riktiga och normala veckan på evigheter. 
 
- Idag ska jag cykla ner i stan och göra tusen ärenden. Phue. Ikväll ska jag laga vegetarisk lasagne och så kommer Maria hit för att spela in veckans podd! 
- Imorgon ska jag läsa igenom den texten jag ska opponera på noggrant och förhoppningsvis bli klar med det. På kvällen ska jag på yoga! 
- På onsdag lär jag väl fortsätta med opponeringen eftersom jag tror att allting går fortare än det faktiskt gör. 
- Torsdagen ägnas åt opponering i skolan hela dagen. 
- På fredag åker jag till Tomelilla för att träna med Gitta och på kvällen ska vi fira min brors födelsedag! 
- På lördag åker jag hem igen och på kvällen har Maria examensfest! Då är hon färdigutbildad socionom och det ska såklart firas med dunder och brak! 
- Och på veckans sista dag tänker jag inte planera in ett dugg för det är min sista lediga dag innan vårterminen drar igång veckan därpå. 

Stockholm del 1

stockholm med mamma!

Första fredagen på det nya året hoppade jag och mamma på morgontåget till Stockholm för att spendera helgen där! I julklapp hade jag gett henne en weekend i huvudstaden och en biljett till musikalen Livet är en schlager. Ett extremt bra sätt att börja det nya året på. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Vi satt mest i restaurangvagnen och jag började läsa sista delen i Engelfors-triologin. Vill aldrig att den ska ta slut men den är på tok för spännande så jag läser flera timmar varje kväll nu. 

stockholm med mamma!

På eftermiddagen var vi äntligen framme och gick raka vägen till Svenskt Tenn. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Så fint därinne. 

stockholm med mamma!

Drömmer om en kudde med elefantmönstret. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Köpte en så himla fin sak som jag ska visa er snart. 

stockholm med mamma!

Sedan satte vi oss på Fridays och åt pasta till kvällsmat. 

stockholm med mamma!stockholm med mamma!stockholm med mamma!

Det var så himla fint julpyntat överallt, synd att jag var och är kräkfärdig på julen just nu bara. Sen åkte vi till vårt hotell och spenderade resten av kvällen i pyjamas, ett glas vin och på spåret. Mys!

daily journal

frankie journal

Jag har en ny kalender som ska göra det lite roligare att planera 2015! En daily journal från frankie magazine. 

frankie journal

I den skriver jag med en guldig penna som jag köpte på Hay när jag var i deras stor affär i Köpenhamn innan jul. 

frankie journal

Så himla fin med februariprickar. 

frankie journal

Marskatter.

frankie journalfrankie journal

Och massa blommor. 

frankie journal

Har inte haft papperskalender på något år men nu kände jag att det var dags igen!

nyårsafton

nyårsafton!nyårsafton!

Dagen innan nyårsafton gick jag till en blomsteraffär i närheten där jag bor och bad dem göra en fin nyårsbukett med tulpaner. Älskar att ge proffisga människor fria händer och tänker att de kanske tycker det är roligast också. 

nyårsafton!

Efter en väldigt lugn start på årets sista dag började jag göra vid mig. Det skulle bli glitter såklart. Glitter glitter glitter! 

nyårsafton!

Började locka håret och öppnade en liten skumpa att dricka under tiden. 

nyårsafton!

Färdiglockat innan jag borstat igenom. 

nyårsafton!

Tada, färdigfixad! 

nyårsafton!

Med stjärndiademet från Urban Outfitters i håret. 

nyårsafton!

Ett pirr i magen. 

nyårsafton!

Halsbandet från Weekday, en lång svart klänning jag fick i julklapp och...

nyårsafton!

... ett ton glitter på ögonen och kindbenen. 

nyårsafton!

På kvällen kilade jag bort Anna K och där satt denna ljuvliga på en stol i köket. 

nyårsafton!

Det lagades mat. 

nyårsafton!

Värdinnan! <3

nyårsafton!nyårsafton!

Nyårsbuketten i vasen. 

nyårsafton!

Detta gullot var också där. 

nyårsafton!

Vi blev bjudna på en bubblig fördrink med sorbet i! Så himla festligt. 

nyårsafton!
nyårsafton!nyårsafton!

Anna hade dukat så sjukt fint. 

nyårsafton!

Till förrätt blev det bruschetta. 

nyårsafton!

Och broccolisoppa med fetaostkräm. Alltså NOM NOM. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Jag hade med mig festliga tomtebloss. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Spex i köket när vi väntade på huvudrätten. 

nyårsafton!

Ur fokus men sjukt gulliga. 

nyårsafton!

Till huvudrätt åt vi peppar- och timjanmarinerad tofu, hasselbackspotatis, champinjoner, sparris och rödvinssås. Ljuvligt. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Slutar aldrig förvånas över Jojos talanger. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Haha <3

nyårsafton!

ALLTSÅ KOLLA SÖTISEN. 

nyårsafton!nyårsafton!

Till efterätt fick vi massa små delikatesser som jordgubbsmousse i chokladform, cremé broulee, passionsmusse på chokladbotten och chokladdoppad jordgubbe. F a n t a s t i s k t.

nyårsafton!

Och så avslutades middagen på ett vuxet vis med kaffe, päronlikör och chokladtryffel. 

nyårsafton!

Sedan var det dags att spatsera bort till Nobeltorget för att kolla på fyrverkerierna. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Där skålade vi i bubbel, kramades och tittade på när himlen färgades av explosioner. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Så sprang vi på Linnea och hennes gäng och gick upp till deras fest en stund innan vi gick tillbaka till Anna igen. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Där blev det dans. 

nyårsafton!

Kossan var törstig. 

nyårsafton!nyårsafton!nyårsafton!

Och vid tre halv fyra vad jag så mätt och trött och nöjd att jag bestämde mig för att åka hem. När jag kom hem brann en bil lite längre bort på parkeringen och jag stod helt paralyserad i säkert fem minuter (hörde någon annan ringa brandkåren). Sjukt. Jaja, tack tack 2014 men nu är jag mer än redo för 2015! 

nyårshalsbandet

nyårsafton!

För någon vecka sedan köpte jag ett halsband på Weekday som jag sedan bar på nyårsafton, ni ska få se! 

nyårsafton!

Ett stelt guldhalsband med en stor hängande pärla. 

nyårsafton!nyårsafton!
 
Tycker mycket om det. 

7. Too cool för att klappa i takt

 
Veckans podd är här! Jag berättar om min helg i Stockholm och uppmanar alla att göra något för någon som har det sämre ställt. Maria berättar om sin händelserika söndag när hon inte kunde se skilnad på Leo DiCaprio och Matt Damon. En uppdatering kring nyårsmålen och om Astrid Lindgren, musikaler och TV, som vanligt. 

Lyssna via spelaren ovan eller på iTunes! Så fint att ni lyssnar, puss! <3

3 saker från urban outfitters.

urban outfitters

Ett skepp kommer lastat med tre saker som jag har beställt från Urban Outfitters

urban outfittersurban outfittersurban outfitters

Först ut är detta stjärndiademet som jag hade på nyårsafton. Är helt kär i det, och så märker en knappt av att det är på huvudet = extremt bra diadem. 

urban outfittersurban outfitters

Terrarium att ha växter i eller något annat. Just nu har jag ett ljus där i men det är nog inte så bra, så jag får hitta på något annat. Hänger vid min säng under stringhyllan. 

urban outfitters

Och en mugg med ett bra beyonce-citat på. 

gullegumpen.

alicealice

söndagsbrunch

brunch på kafe kungsgatan

I söndags mötte jag upp ett knippe fina personer på Kafe Kungsgatan för att äta söndagsbrunch. 

brunch på kafe kungsgatan

Johanna och Linnea. 

brunch på kafe kungsgatan

Anna. 

brunch på kafe kungsgatan

Och Maria. 

brunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatan

Bästa av allt är att en får äta hur många våfflor som helst. Fast man orkar bara en. 

brunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatanbrunch på kafe kungsgatan

Vi gosade ner oss i en soffa och fåtöljer i några timmar och hade det hur härligt som helst. Efteråt gick vi i affärer och sedan följde jag med Maria hem för att spela in nyårspodden. Fin söndag! 

hej 2015.

 
Gott nytt år! Hoppas alla hade en strålande nyårsafton med bubbel och kärlek i någon form. Själv hade jag en strålande kväll och natt med tre av mina favoriter så jag är hur nöjd som helst. Nu ska jag sova efter en sömnig dag i soffan med pizza, film, tv-serier och pepp inför stockholmsresan imorgon. Puss! 

Ps. Vill ni se något gulligt kolla på videon ovan. 

RSS 2.0