det är storm i sverige, orkaner i skåne, det har stormat i mig det senaste året.

coffee and apples.coffee and apples.
 
Igår cyklade jag till skolan i ösregnet (en upplevelse jag gärna är utan) och efter en fantastisk dramalektion cyklade jag hem igen. Resten av dagen åt jag äpple för första gången på flera år (eftersom jag trodde att jag var allergisk mot det, verkar dock inte vara det längre. hurra!!!), var kreativ och pysslade lite och avslutade kvällen med att titta på bästa sveriges mästerkock och mia på grötö. Jag tror att onsdag är min bästa vardagsdag.
 
Idag är det äntligen sista dagen på den längsta månaden någonsin januari, det är storm i Malmö, men jag känner mig för första gången på länge ganska stabil. Dricker kaffe och väntar på att första omgången tvätt ska bli klart, annars ska jag plugga lite idag och ikväll gå på step med min bästa Maria. Och längta lite till fredag och februari imorgon, en månad närmare vår!

sarjaton.

sarjaton.sarjaton.

De som har följt mig ett tag vet hur mycket jag förälskade mig i Ittalas nya serie Sarjaton när den kom förra året. Dessutom passar den ypperligt till Rörstrands Swedish grace som jag också har en liten samling av. Så gissa om jag blev glad när två koppar och två skålar låg i ett paket på julafton! Och så fick jag dessutom två koppar av mamma nu i veckan, världens bästa mamma. Nu fattas jag bara två skålar sen är min lilla samling komplett.

Idag dricker jag kaffe ur en av kopparna och försöker plugga, fast i ärlighetens namn gör jag mest annat som är lite roligare. Men någon timmes plugg får det iallafall bli innan jag ska iväg på yoga ikväll. Var på gymmet imorse, så det blir tredje träningspasset denna veckan fastän det bara är tisdag. Hur hände detta egentigen?

vecka 5.

bildkällor via pinterest

Bonjour! Idag har jag inte föreläsning förrän ett (som varar till fem, zZz...) så  nu på förmiddagen har jag tagit det väldigt piano. Sovmorgon till tio, ätit långfrukost framför några avsnitt one tree hill och tagit en härlig dusch. Även om det såklart är trevligt att inte börja förrän efter lunch så får jag absolut inget vettigt gjort på förmiddagen. Det bara är så.
 
Denna veckan bjuder på skola måndag, tisdag, onsdag och sedan är jag "ledig" resten av veckan. Förhoppningsvis har min kurslitteratur kommit då så att jag kan komma ikapp med läsningen. I helgen ska jag på kattfest och 25årskalas, woop woop! Annars tänkte jag hinna med tre träningspass och massa one tree hill. Ingen extraordinär vecka men ganska bra ändå tror jag. Nu ska jag måla naglarna och dricka kaffe, puss!

oktober, november, december.





 
Sista delen av årssammanfattningen kommer här! De sista månaderna på året innehåll första praktikveckan och kanelbullens dag, tittade på äppeltavlan i Kivik, köpte fina skor, gick på höstmarknad och klippte av håret en bra bit. Storma döptes, gick på Henrik Fexeus show i Lund med mamma och moster, åt fina middagar och fick glädjebeskedet att lägenheten i Malmö var min! Vi hade tioårsjubileum med drillen, jag och mamma åkte på julmarknad och till Köpenhamn, jag julpyntade mitt hem och en kväll bowlade vi. Slutet av december var det julbakande, utflyttningsfest, jul- och nyårsfirande. Och så var det med det året!

trerätters på en onsdag.

God lördag på er! Jag hoppade på ett tåg till Tomelilla igår och spenderade kvällen hos mina föräldrar med bakad potatis, glass och på spåret. Ljuvligt. Idag hänger jag på mamma till Ystad en sväng och ikväll ska vi hem till mig och sätta upp de sista hyllorna i lägenheten.

Men det var inte det jag skulle prata om. Tänkte visa er några bilder från när jag bjöd Maria på middag i onsdags! Mycket bilder på mat nu, men det är väl trevligt tänker jag.

wednesdaydinner.wednesdaydinner.wednesdaydinner.wednesdaydinner.wednesdaydinner.wednesdaydinner.wednesdaydinner.wednesdaydinner.

Bruschetta till förätt, champinjonpasta till varmrätt och så hade Maria med sig chokladmuffins till efterätt. Ett glas bubbel till det framför Sveriges mästerkock och Mia på grötö = fantastiskt!

animaux

Äntligen äntligen äntligen fredag! Det firar vi med ett gäng gulliga djur tycker jag.

animals
bildkällor via pinterest

helgen.

saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.

I lördags bjöd jag dessa festliga personerna på tacos, vi fixade lite med en hemsida och avslutade kvällen med att gå och se les miserables. Alltså den filmen, jag saknar lite ord för hur mycket jag tycker om den. Otroligt mäktig. Gå och se den för guds skull!!! (eller för er egen)

sunday.

Söndagen började med sovmorgon och P3 Guld på svtplay (sjukt bra gala!) och sedan mötte jag upp Maria på gymmet och körde ett svettigt pass. På kvällen hängde vi hemma hos mig, jag bjöd på tacorester och marrängswiss och så började vi titta på downtown abbey. Bästa helgen!

vinterparken.

winter.winter.winter.winter.winter.winter.winter.winter.

Såhär såg det ut genom min kameralins någon dag förra veckan när jag utforskade parken som ligger precis utanför mitt fönster. Det var en alldeles perfekt vinterdag med sol, blå himmel och kall men frisk luft. På andra bilden ser ni hur mitt hus ser ut på baksidan och sista bilden är från insidan av min lägenhet. Trivs så himla bra här.

juli, augusti, september.




Hepp hepp, här kommer en sammanfattning av månaderna juli, augusti och september. Bjöd Maria på middag och daquiris en sommarkväll på min balkong i Lund, busade med Kelly, åkte på Österlenäventyr, hade cirkusfödelsedagsfest, bjöd mamma på frukost, åkte till High Chaparall med Frida och till Jämjö dagen efter med ett fint litet gäng och när jag kom tillbaka åt jag på en grekisk restaurang i Lund med Johanna. I Augusti såg jag bästa Kent i Pildammsparken, månaden avslutades med bästa Malmöfestivalen, Martina kom på besök och Maria hade födelsedagsfest. I september såg vi Jens lekman, Cornelia bjöd på middag med fotokursarna och vi firade Sofies födelsedag. Jag och Maria åkte till Stockholm, jag bjöd Maria och Johanna på hamburgare och så hade jag en kusindate i Lund med Johanna.

blå.

blue and pink.blue and pink.

Köpte en så HIMLA fin vas på Myrorna förra veckan! I min favoritfärg, ifall någon har lyckats missat vilken det är. Köpte rosa tulpaner samma dag och satte i. Älskar att en kan köpa tulpaner så tidigt på året, så känns det lite som vår fastän det fortfarande är vinter. Tänker överkonsumera färska blommor denna våren.

fredagskvällen.

fridaynight.

Min fredagskväll började med att jag fick syn på ett par kaniner precis utanför mitt fönster.

fridaynight.

ALLTSÅ SÅ FRIGGIN GULLIGA.

fridaynight.

Började göra mig iordning inför kvällen och började med att måla naglarna i det tjusiga nagellacket som jag fick av Maria i julklapp. Chanel-o!

fridaynight.fridaynight.

Lagade mat också. Gnocchi med pastasås, soltorkade tomater och spenat. Gott.

fridaynight.fridaynight.

Färdig!

fridaynight.

Hoppade på cykeln till Anna och där väntade viiiin.

fridaynight.fridaynight.

Maria drack bubbel.

fridaynight.

En sötis.

fridaynight.fridaynight.fridaynight.

Qu var också där.

fridaynight.

Vi spelade kort.

fridaynight.fridaynight.

Fina äggkoppar.

fridaynight.

Sedan bestämde vi oss för att göra strawberry daquiris!

fridaynight.

Kan ju vara den godaste drinken någonsin???

fridaynight.fridaynight.fridaynight.

Någon fick den briljanta (?) idén att vi skulle dricka tequila.

fridaynight.fridaynight.fridaynight.
fridaynight.

Bebisarna.

fridaynight.fridaynight.

Spex spex!

fridaynight.

Efter lite dans och skriksång skjutsade jag Maria till värnhemstorget och sedan cyklade jag hemåt och somnade sött i sängen vid fyratiden. Festlig fredag!

yatzi, scones och johanna.

Hej och ursäkta för att det har varit så tyst härinne idag. Jag har varit upptagen med yoga och en kusindate med Johanna. Vi har spelat yatzi, tagit igen vad som har hänt sedan sist och ätit scones. Ljuvligt. Nu har jag precis tvättat och ska ta itu med ett diskberg innan jag kan titta på one tree hill resten av kvällen. Puss!

yatzi, scones and johanna.yatzi, scones and johanna.yatzi, scones and johanna.yatzi, scones and johanna.

cyklar och moln.

clouds and bicycles.

Hej kompisar! Idag började termin två på lärarutbildningen och tidigt imorse var jag på kursintroduktion för en kurs om pedagogik som vi ska ha innan vi ska ut på praktik i fyra veckor, peppen (och skräcken inför det sistnämnda)! Efteråt cyklade jag bort till H&M vid gustav adolfs torg och köpte fler träningskläder och sedan smet jag in på Åhlens där jag hittade massa fint. Om man börjar på en ny kurs får man exempelvis köpa ett cykelblock.

clouds and bicycles.

Slog till på två molnkrokar också! Vet inte riktigt var de ska sitta ännu, men ni får såklart se när de är uppsatta och det börjar bli lite mer färdigt här.

Annars har jag en väldigt bra vecka framför mig. Ska till exempel gå på skivstång (!!!) för första gången ikväll med Anna, yoga imorgon med den bästa yogainstruktören jag har haft, träffa min kusin Johanna, bjuda Maria på onsdagsmiddag, skaka afrorumpan på torsdag och förhoppningsvis träffa min fina mamma i helgen. Och plugga såklart. Det blir grejer det, puss!

something in the way you move.



Denna låten känns i hela kroppen.

fredagslistan.

Glad eftermiddag! Berätta om din dag.
Glad eftermiddag! Jag vaknade vid tio och kastade mig i soffan framför ett avsnitt one tree hill (som jag ser om från början, är just nu på tredje säsongen. bästa serien!) samtidigt som jag åt frukost. Sedan har jag adressändrat massa saker, lämnat in en textanalys, lyssnat på morgonpasset (fast i efterhand, är tyvärr ingen morgonmänniska), flyttat min hemförsäkring så att det gäller min nya lägenhet, äntligen fixat internet (!!!), betalt lite räkningar, handlat mat och så. En riktig fixardag med andra ord. Snart ska jag laga mat och ta en dusch.

Vad är det bästa som hände?
Att jag äntligen tog tag i allt som jag har skjutit upp i allt för lång tid nu.

Vad var det sämsta?
Januaritröttheten.

Hur hade den här dagen kunnat vara bättre?
Om jag hade varit i Paris istället, kanske. Men den är ganska bra som den är!

Har du lärt dig något idag?
Många visdomar av Lotta Lundgren i värvet. Lyssna här!

Vad händer ikväll då?
Jag ska dricka vin med några av mina favoritpersoner hemma hos Anna! Peppen!

Hur tror du det blir?
Kan inte bli något annat än fantastiskt.

Vad har du haft på dig idag?
Leggings och ett linne med en enhörning på. Tänkte hoppa i en svart klänning ikväll.

Är det en snygg eller fuldag skulle du säga?
Känner mig varken snygg eller ful idag.

Vilka platser har du varit på idag?
Än så länge har jag bara varit hemma och en sväng på Willys för att handla lite mat.

Kan jag få se en bild du tagit idag?
Javisst! Här kommer fyra stycken, två på min frukost och två på min lunch. Mmm.

breakfast.breakfast.lunch.lunch.

Vad är det för dag idag?
En ganska grå fredag i mitten av januari 2013.

Vad blir det för dag imorgon?
Imorgon blir det först en lugn lördag och sedan kommer Veronika och Viktoria hit för fixande med vår fotograferingsbusiness, och ska jag bjuda dem på tacos innan vi går och ser les miserables på bio! Ingen dålig lördag med andra ord!


Snodde listan från Elsa. Puss!

eget fotografiska till malmö, hurra!

Vaknade av att Maria skickade en länk till denna artikeln på twitter imorse. Vilket glädjebesked! Malmö ska alltså få ett eget fotografiskt center, liknande fotografiska i Stockholm. Det är ett gammalt magasin i Malmö hamn som ska inredas till bland annat en utställningsdel, ett kafé, en fotoaffär och en restaurang, och det ska vara färdigt till 2015. Hurra!

molnkrokar.

 
Får en köpa molnkrokar om en är äldre än tio år? Dessa fina kommer från Åhlens.

när väggen blev blå.

white wall.

I lördags åkte jag och mina föräldrar till Malmö och hem till min lägenhet. Vi skulle nämligen måla en av mina väggar blå! Alltså jag har drömt om en blå vägg så himla länge och nu fick jag äntligen genomföra det. Det är väggen där jag har min säng och den såg ut såhär innan, alltså helt vit som resten av lägenhetens väggar.

blue.blue.

Pappa in action.

blue.

Och såhär blev det! Är så sjukt nöjd, precis som jag ville ha det. Nu sitter det lite andra saker också på väggen som ni ska få se snart.

blue.blue.

Sedan fikade vi lite och åkte tillbaka till Tomelilla igen, eftersom jag skulle till tandläkaren där på måndagen tyckte jag det var lika bra att stanna där hela helgen så slapp jag åka fram och tillbaka. Väldigt mysig helg!

nyårsmålen 2013.

Jag har funderat lite på vad jag vill fokusera på under 2013. Förra året hade jag som mål att skaffa ett bra sommarjobb (check), komma in på ett program (check), börja röra på mig regelbundet (check under andra halvan av året), laga mat jag aldrig lagat tidigare (check), lära mig jonglera (halvcheck) och gå på bio ensam (inte check). Det gick ganska bra med andra ord, förutom sista punkten så den får stå kvar. Såhär ser årets nyårsmål ut:

- Fotografera mer.
- Vara snäll mot mig själv.
- Träna regelbundet. Mer konkret: kunna springa fem kilometer i juni utan att dö och få en starkare kropp.
- Handla mer ekologisk mat.
- Vara mer ekonomisk.
- Gå på bio ensam.
- Inte tänka så mycket på morgondagen dvs vara mer spontan.
- Använda alla kläder, skor, smycken osv. och göra mig av med det jag inte har använt i slutet av året.
- Investera i en kamerablixt.
- Läsa mer skönlitteratur. Börja läsa alla böcker jag har hemma som jag inte har läst ännu.
- Vara modig så ofta jag bara kan.

new years eve.

instafredag.



Eftersom jag glömde min kamera hemma i fredags får ni följa med genom instagram istället! På förmiddagen tog jag tåget till Ystad där jag mötte upp mamma.



Om det är stressigt på morgonen får en sminka sig på tåget.



Hej hej, här sitter jag och lyssnar på Alex och Sigges podcast.



I Ystad mötte jag som sagt upp mamma och vi gick i några affärer i jakt på present till min bror. När presenten var köpt gick vi och fikade på Hos Morten Café.



Kaffe.



Min fina mamma <3



Vi delade på denna mackan med en helt fantastisk brieost.



Jag var glad.



Gjorde ett besök i djuraffären och hälsade på fiskar och kaniner innan vi gjorde ett stopp på sjukhuset och sedan åkte vi till Tomelilla.



På kvällen åkte vi till Lunnarp för att fira min brors födelsedag med otroligt god mat och trevligt sällskap!



Och så får Kelly avsluta denna fredagsdokumentationen.

bästa torsdagen på länge.

best thursday.
 
Jag hade den bästa torsdagen på länge nu i veckan. Började med att hoppa i mina rosa gympadojjs och tog en powerwalk till min bästa Maria som skulle bjuda på pannkaksfrukost! Hon vet ju hur hon ska få mig exalterad, alltså.

best thursday.best thursday.best thursday.best thursday.

Eller ja, powerwalk och powerwalk. Var tvungen att stanna och fota lite ankor och byggnader emellanåt.

best thursday.

En cirkuscykel!

best thursday.best thursday.

Jag bidrog med ägg och lyxchoklad som var på extrapris.

best thursday.best thursday.

Det slutade med att jag stod och gjorde pannkakorna eftersom Maria tydligen "inte kan göra pannkakor".

best thursday.best thursday.best thursday.

Men det spelar ju mindre roll vem som står vid spisen, så länge pannkakorna blir goda och det blev dem!

best thursday.

Sedan spatserade vi bort till gymmet och svettades i en timme. Efteråt gick vi in i en seconhandaffär och jag fyndade en bomberjacka ursprungligen från Monki, hurra för det! Sedan tog jag bussen hem, pluggade några timmar och avslutade dagen med popcorn och serier på tvn. Tänk om varje torsdag såg ut såhär.

april, maj, juni.





 
Årssummeringen fortsätter! Detta är kanske mina favoritmånader under hela året, det händer alltid så mycket och då tar en alltid mycket bilder. Detta året firade jag påsk, åkte på konstrunda, gick på påskfest hos Max & Maria, åkte till Stockholm med mamma och besökte skansen och träffade Martina på fotografiska. Åt scones på Hasse & Tage caféet i Tomelilla där min moster jobbade just då, hade champagnefrukost och firade valborg i solen, firade morfars födelsedag, köpte nya fina skor och gick på både födelsedags- och förlovningsfest. Och så blev det juni med ett äventyr i Paris, välkomnade isbjörnen Kelly till familjen, firade min födelsedag, hade en fin midsommar och blev bjuden på halv åtta hos johanna-middag.

tv <3

Alltså peppen på denna tv-veckan!!! Tv-premiärer och så sätter många av mina favoritserier igång igen. Här kommer en liten lista på vad jag ska titta på:

♥ igår började säsong 2 av girls!!! så det avsnittet ska jag titta på ikväll.
♥ på onsdag är det första riktiga avsnittet av Sveriges mästerkock...
♥ ...
och efteråt börjar tv4s Mia på Grötö, som jag har sett fram emot väldigt mycket. Älskar Mia Skärringer!
vampire diaries sätter igång igen på torsdag, väntan har nästan varit olidlig.
once upon a time har tydligen redan satt igång och det har släppts två avsnitt som jag ska titta på!


vecka 3.

bildkällor via pinterest

Hepp hepp, måndag och ny vecka! Jag har haft en härlig helg i Tomelilla som ni ska få höra lite om senare, men idag åker jag hem till malmö (känns lite knäppt, men fint, att skriva!) igen efter ett tandläkarbesök i eftermiddag och middag tillsammans med mina föräldrar. Resten av veckan ser ut såhär:

♥ imorgon ska jag gå på yoga! herregud vad härligt det ska bli. resten av dagen är det plugg som gäller.
♥ onsdag och torsdag står det plugg på schemat, vi ska nämligen skriva färdigt en pedagogiskt riktad textanalys som ska lämnas in på fredag. förutom plugg blir det afro på torsdag och lite fix i lägenheten. längtar tills jag kan visa er bilder när det är färdigt!
♥ på fredag har vi som sagt inlämning och kursutvärdering på eftermiddagen. på kvällen ska jag förmodligen bjuda mina föräldrar på fredagsmiddag och så ska vi sätta upp de sista hyllorna!
♥ på lördag kommer systrarna waga hem till mig, vi ska fixa lite med en internetportfolio och så ska jag bjuda dem på middag innan vi går och ser les miserables på bio! PEPPEN på det sistnämnda!
♥ jag skriver alltid att jag ska ha en vilodag på söndagar men det slutar alltid på något annat sätt, så jag håller det helt enkelt lite öppet så får vi se vart jag hamnar!

pinterest.

 
Glatt överraskad hittade jag mig själv idag på niotillfems lista över några av hennes favoritpinnare. Festligt, eftersom jag själv tycker pinterest är så sjukt roligt och delar gärna med mig av inspirationen jag hittar!

Därför tänkte jag ta tillfället i akt att visa er lite inspiration som jag har pinnat den senaste tiden. Ni hittar min pinterest här!

inspiration.

take the waltz & the perks of being a wallflower.

Jag har sett två extremt fina filmer den senaste tiden. Ja, förutom mitt harry potter och narnia-marathon under julledigheten. Tänkte iallafall tipsa er om dessa fantastiska:


Take the waltz handlar om två personer som är gifta och älskar varandra över allt annat. Men det fungerar ändå inte. Margot, som spelas av Michelle Williams, träffar en man på flygplanet och det visar sig att de bor grannar med varandra. Tillslut lämnar hon det som är tryggt och varmt för fjärilar i magen och något hon inte kan gå miste om. Älskar färgerna och detaljerna i denna filmen, och huset som Margot bor i är så f a n t a s t i s k t fint.
 


The perks of being a wallflower är den filmen en önskar att en hade sett på högstadiet och insett att allt skulle bli bra ändå. Den handlar om Charlie som börjar på high school och han har inga vänner och är väldigt blyg. Patrick och hans styvsyster Sam tar Charlie under sina vingar och han får uppleva nära vänskap, sin första kyss, svek, slagsmål och kanske för första gången livet. Älskade verkligen denna filmen, kommer definitivt använda den när jag är examinerad lärare i framtiden. Se den!

new years eve.

new years eve.new years eve.

nyårsafton jobbade jag till klockan nio på kvällen och sedan slängde jag mig på tåget hem. Väl hemma öppnade jag en vintercider, bytade om och skulle använda mina lösögonfransar i glitter som jag köpt just för detta tillfället. Det hela sket sig, om en säger så. Plötsligt stod taxin utanför dörren så fransarna fick åka i soptunnan istället. Nåväl.

new years eve.

Åkte hem till Anna och Johan, kom lägligt till efterätten! Mmmm.

new years eve.
new years eve.

Sanne glittrade fint.

IMG_5963new years eve.

Jojo.

new years eve.

Lyssnade på Abbas happy new year en halvtimme i förväg.

new years eve.

Gullis.

new years eve.
new years eve.

Så blev det dags att poppa skumpan.

new years eve.

Och gå ut. Emelie var pepp!

new years eve.new years eve.

Jag också med tomtebloss i ena handen och bubbel i andra.

new years eve.new years eve.new years eve.

Folk sköt redan raketer som galningar.

new years eve.new years eve.

Anna stod redo för det nya året.

new years eve.

En minut kvaaaar!!!!!

new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.

Så slog klockan tolv och det blev ett nytt år med raketer, pussar och kramar.

new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.new years eve.

Vi stod ute en stund, skålade och tittade på raketerna innan vi gick in igen.

new years eve.new years eve.

Jojos nyårshångel.

new years eve.new years eve.new years eve.

Sen vet jag inte riktigt hur det gick till, men plötsligt var klockan fem på morgonen och efter en veggiekörv i bröd kändes det som en bra idé att ringa en taxi hem. Finfint nyår!

vecka 2.

bildkällor via pinterest

Årets första måndag och årets första riktiga vecka, eftersom förra bara flög iväg med en eftersläntande förkylning som gjorde mig dödstrött, en flytt och massa jobb. Såhär ser iallfall denna veckan ut:

♥ idag fick jag sovmorgon (vilket jag verkligen behövde) och mellan 13-15 har vi föreläsning. Ikväll ska jag ge respons på några utkast till imorgon och titta på sveriges mästerkock som har premiär!!! Peppen på det sistnämnda.
♥ imorgon ska vi träffas i basgruppen för att ge respons till varandra på våra utkast. Resten av dagen blir det storstädning av lägenheten!
♥ onsdagen ägnas åt hemmaplugg och årets första träning om andan faller på. Det borde den.
♥ på torsdag kommer min mamma till malmö! vi ska gå på stan, fika och mysa.
♥ på fredag är det först skola och sedan åker jag till tomelilla på kvällen för att fira min brors födelsedag. tips på vad en kan ge till sin bror?
♥ sover i tomelilla och på lördagen åker jag och mina föräldrar hem till mig för att måla lite i lägenheten och fixa lite annat!
♥ söndag blir vilodag, tror jag bestämt, med film och soffhäng.

work work.

Phue, äntligen är denna jobbhelgen över. Det är alltså därför det har varit så tyst här inne. Jag har i princip bara vaknat hemma, åkt till jobbet och dykt ner i sängen direkt när jag har kommit hem sent på kvällen. Men nu blir det inte jobb på ett tag, tror jag minsann. Imorgon är det nämligen dags för skola och vardag igen, har faktiskt längtat litegrann! Och då är tanken att det ska bli lite mer aktivitet här, ska ju bland annat visa er mina julklappar och hur min nyårsafton såg ut.

Här kommer några instagrambilder från helgen. Blå himmel från lördagen (när det för övrigt var tågkaoz och det tog 2,5 timmar att ta sig till jobbet istället för en timme. kul!), kaffe från imorse och två par fötter på triangeln när jag väntade på tåget idag. Vill man följa mig på insta heter jag lämpligt nog sandraberg!


nyårslistan.

fridaybowling.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Började läsa ett program på högskolan. Jobbade på ett LSS-boende. Hade ett riktigt sommarjobb. Flyttade till Malmö.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Väldigt fint och roligt!

Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är. 


Vilka länder besökte du?

Frankrike och Köpenhamn!

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Lite bättre planering kanske.


Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Är så dålig på datum, men jag kommer alltid minnas stockholmsresan med mamma, valborg, när jag fotograferade mitt första bröllop, parisresan med maria, alla österlenturer med mamma i somras, min cirkusfest och när flyttlasset gick till Malmö.

Vad var din största framgång 2012?
Att jag bestämde mig vad jag skulle jobba som i framtiden (och därmed började på lärarutbildningen). Att jag vågade ta stora steg och förändra mitt liv till det bättre.
 
Största misstaget?
Alla knäppa saker jag ibland får för mig som inte stämmer.

babushkaanimals.

Bästa köpet?
Djurfamiljen. Allt fint porslin. Docsen. Bästa jackan. Mineralpuder och rouge från Oikos i Stockholm. Mina rosa gympadojjor. Dessa skorna. Glitterrenarna. För att nämna några saker!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina vänner, alla hundpussar och min fantastiska familj.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Ellie Goulding - anything could happen. Florence and the machine - never let me go. Mando Diao - strövtåg i hembygden. Jens Lekman - the end of the world is bigger than love. Mumford & Sons - whispers in the dark. Muse - madness. Regina Spektor - how. Coldplay - til kingdom come. Timbuktu - fallskärm. Kent - jag ser dig. Of monsters and men - little talks. Mash up international ft. Kakan - jag kommer.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket mer stabil och i balans.

kent, pildammsparken

Vad önskar du att du gjort mer?
Dansat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat och tänkt på morgondagen.

Blev du kär i år?
Nej, tråkigt nog.

Favoritprogram på TV?
Så mycket bättre. Historieätarna. Jakten på det perfekta livet. Torka aldrig tårar utan handskar. Beauty and the beast. Sveriges mästerkock.

Bästa boken du läste i år?
Har inte läst sådär jättemycket förutom kurslitteratur, men torka aldrig tårar utan handskar var väldigt fin i bokform också.

malmöfestivalen friday.

Största musikaliska upptäckten?
Icona pop. Mash up international. Jens Lekman. Solander. Urban Cone. Linnea Henriksson.

Något du önskade dig och fick?
Mycket! En ny kamerabebis och massa fina julklappar som ni ska få se snart.

Något du önskade dig och inte fick?
Nej. Vill jag ha något tillräckligt mycket ser jag till att få det i slutändan.



Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag åkte och jobbade på ett konfaläger i Åhus, smet iväg med mamma några timmar och åt jordgubbar vid vattnet, fick äta kladdkaka och lyssnade på när ett gäng söta konfisar sjöng ja må hon leva för mig. En väldigt fin dag!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det alltid men det är ju också det som gör att en utvecklas och kommer någonstans.

Vad fick dig att må bra?
Min familj och allt de ständigt gör för mig. Hårda kramar av nära vänner. Hundar som blir glada när de ser mig. Att känna att jag är påväg någonstans i livet. Musik, bubbel och dans. Livet.


Vilken kändis var du mest sugen på?
Alla vampyrer.

Vem saknade du?
Jag tappade bort en av mina bästa vänner i början av året men jag tror att vi har börjat hitta tillbaka till varandra igen. Det känns fint.

De bästa nya människorna du träffade?
Min brors flickvän Sofie och min nya klass som jag trivs så bra med!


Mest stolt över?
Att jag började göra alla saker jag har pratat om.

Högsta önskan just nu?
En liten prickig valp. Kanske till sommaren!

if not now then when


via pinterest

Kanske får bli mitt nya motto.

igår och idag.

 
Igår var mina föräldrar här och hjälpte mig sätta upp lampor i lägenheten och så skruvade pappa ihop ännu en byrå. Det börjar likna ett hem nu. Och så hade mamma köpt med sin tulpaner också. Älskar tulpaner. Tack bästa mamma!

Idag har jag sagt farväl till lundlägenheten för sista gången, köpt en antennkabel, lagat massa matlådor inför jobbhelgen och börjat plugga. Det sistnämnda kändes något motigt. Nu har jag precis sett sista avsnittet av six feet under och det ett väldigt tungt men fint avslut. Nu blir det film!

RSS 2.0