valborgskläder.


Nu sticker jag och firar valborg i klänning från beyond retro och nya skor från monki/tradera. Ha en strålande dag finisar!

last day of april.

Godmorgon! Vaknade av ett gäng grabbar utanför som skålade och skrattade, dom ska väl snart ner i en park och fortsätta firandet antar jag. Själv flyr jag staden vilket nästan är lite skamligt en dag som denna, men mina finaste finns ju i malmö och där vill jag vara. Det blir grillning, parkhäng, jordgubbar och vin. Jag har haft ganska så misslyckade valborgar hittills, så jag hoppas verkligen på denna!


valborg förra året.

vampire diaries <3











Vill också vara kär i en vampyr.

2011-04-29





När jag kom hem efter att ha skrivit klart tentan så väntade mamma i lägenheten med blommor och fika, och så hann jag precis se när kate sa ja till sin william. Sen åkte vi till nova lund och efter typ tre timmar hade jag bara hittat en vattenkanna, men den var väldigt fin åtminstone. Vi åkte hem till mig igen och lagade en fantastiskt got tacorätt, sen kom pappa och vi åt tillsammans och nu har dom åkt hem igen!

En lång fredag och jag är mest trött och uttömd på energi efter denna veckan. Men imorgon är det valborg och ikväll ska jag bara titta på senaste avsnittet av schulman show och vampire diaries, äta ostbollar och dricka cola tills jag somnar och njuta av att vakna upp till annat än tentaångest. Det ska bli härligt.

medieanvändning i vardagen 7,5 hp



Godmorgon! Nu får ni hålla alla tummar och tår för mig från och med klockan åtta och ungefär två timmar framåt, för då skriver jag tenta!! Längtar så otroligt mycket tills det är gjort. Sen ska jag sluta tjata om skolan så mycket, haha. Åtminstone tills nästa delkurs börjar närma sig sitt slut!

i consider myself done.

Mina damer och herrar, nu anser jag mig vara förberedd inför imorgon. Som vanligt tog det längre tid än jag trodde men nu är jag äntligen klar. Den känslan alltså, när man kan tillåta sig själv att tänka på något annat. Oslagbart. Nu blir det sen kvällsmat och sen film, hurra!


havregrynsgröt.



Hej darlings! Nu är jag hemma i lund igen och ska bara äta upp min havregrynsgröt, är inne i en sådan period när jag vill äta det typ jämt, och sen ska jag lära mig allt (nästan) om hur man mäter medieanvändning i vardagen. Även om det blåser och är lite kyligare än det har varit tidigare i veckan så är det en fantastisk dag. Puss!

bloppisnews.




Från och med igår finns det två nya saker på bloppisen!!

var bara tvungen att skriva det.

Herregud vad bra livet är just nu.


let´s stand up and show the world we're number one



Igår var lyckopillret timo räisänen, hanna hellquist och henrik schyffert mgäster i pluras kök, jag tror nästan det var ett av de bästa programmen jag har sett under båda säsongerna. Om ni missade det kan ni se det på tv3play här! För övrigt är låten ovan helt sinnesjukt bra.

another time, another life.

Godmorgon! Denna onsdagen hade sannerligen varit roligare om jag inte hade känt tentaångesten krypa innanför kroppen. Två dagar kvar, och på fredag smäller det och då SKA det gå bra! Så nu blir det plugg i en rasande takt fram till eftermiddag, sen ska jag åka till tomelilla på drillträning som vanligt och så plugg exakt hela dagen imorgon. Sen ska jag minsann fira i helgen!


tulips.





Hemma igen! Igår hade jag cykelpremiär för detta året och herregud jag vill typ aldrig åka buss igen. Som jag älskar vinden man känner över hela kroppen när man susar förbi så snabbt man bara kan. Den varma vinden. Naturen är så fruktansvärt vacker och sprudlande just nu, har ni tänkt på det? Kanske är den som vackrast nu när allting slår ut. Påvägen hem från jobbet ikväll råkade jag hamna i botanska trädgården och jag måste nog gå dit snart igen med en bättre kamera. Tulpanernas paradis, vad jag hann se.

Nu är jag fruktansvärt trött i hela min kropp, denna dagen har varit så lång och så himla bra. Vill inte att den ska ta slut samtidigt som jag längtar till morgondagen. Det måste väl ändå vara den bästa motsägelsen.

internet alltså, can't live with it and can't live without it.

Hej raringar! Mitt internet har inte fungerat sen igår, och nu börjar det såklart fungera precis när jag ska cykla iväg och jobba. Ville mest säga hej, vi hörs ikväll!

a falling star fell from your heart and landed in my eyes, I screamed aloud, as it tore through them, and now it's left me blind



Helt fantastiskt.

annandagen.

Godmorgon! Det känns lite märkligt idag, om man ska förhålla sig till att det är måndag eller röd dag och alltså söndag. Det är nog bäst att tänka måndag för att få upp farten. Ska nämligen plugga exakt hela dagen så då behövs all fart i världen. Kan ni inte heja på mig lite extra denna veckan? Fram tills fredag kommer det vara rätt så tufft.


det är lätt att glömma bort.

Det är lätt att glömma bort små detaljer och istället fokusera på vad man inte har. Att glömma bort att uppskatta när ens morfar som aldrig i vanliga fall kramar en gör det, när ens bästa vän ringer en förmiddag bara för att hon vill prata om precis inget särskilt, när kassörskan i mataffären ler mot en fastän hon gör det mot alla kunder. Det är lätt att glömma bort att uppskatta alla dessa små detaljer när det egentligen är just dem man borde fokusera på.

Att fokusera på de sakerna som ger istället för tar.

serenades.



Igår hörde jag markus krunegård och adam olenius nya projekt serenades på radion, och den kombinationen kan ju inte bli annat än bra! Låten birds finns med på deras ep med samma namn, som går att lyssna på här.

SERENADES - Birds by UniversalMusicSweden

här står tiden still.

Godmorgon! Här står tiden still men idag ska jag lämna denna bubblan och ta tag i tentaplugget på allvar. Känns sådär om jag ska vara ärlig. Jag har tillåtit mig själv att vara helt ledig från skolan från skolan några dagar och det har varit hur skönt som helst. Igår grillade vi med mormor och morfar, för min del blev det bland annat kyckling, halloumi och majskolvar. Herregud vad gott. Nu bär det av till lund, puss!


en stor sten och massa små insekter.




Detta är mina senaste tillskott i smyckesfamiljen. En fantastisk ring och små små örhängen i form utav insekter. Liknar detta konceptet lite, och även dessa är från h&m. Älskar!

passion of the christ.

















Igårkväll såg jag passande nog filmen passion of the christ för första gången som är regisserad av mel gibson. Den handlar om jesus sista tolv timmar i livet från det han blir förråd av judas till han blir korsfäst och begraven. Oavsett om man är troende eller inte så är detta en helt otrolig film, fruktansvärt grym och vemodig men ändå hoppfull i slutändan. Jag blev väldigt berörd.

långfredagen.


Idag har vi varit ute på påskrunda! Det är en sjukt stor grej här på österlen med enorma bilköer och fruktansvärt mycket folk men vi gjorde som vanligt en egen liten variant. Första stoppet blev österlenkryddor.





Där inne fanns det fina vattenkannor. Jag var sugen på den blå.


Vi köpte tösaröra och pågaröra.



Och sen körde vi vidare igen.



Mot mammas kompis kerstin som gör egna smycken, och där bjöds det också på god fika. Sånt gillar jag.



Nästa stopp blev carolina gynnings utställning på ystads saltsjöbad. Tycker så mycket om färgerna som hon använder, och det märks verkligen att hon har blivit mer harmonisk när man tittar på hennes tavlor.



Sen gick vi bort till havet och hade en liten picknick och njöt av solen en stund. Nu ska jag se på film, puss!

påskägg.




Jag har fått ett påskägg! Fina mamma. Kan ju meddela att geishachokladen försvann i en rasande takt. Nu ska vi ut på traditionsenlig påskrunda här på österlen!


skärtorsdagen.




Igår färgade jag och mamma ägg i pastellfärger.


Såhär fint blev det!



Gräset var grönt och ludde var söt.


Sen tog jag på mig rosa läppstift och hoppade i favvoklänningen från beyond retro som jag köpte sista dagen jag bodde i stockholm.


Vid sju kom gästerna och det var dags för påskmat!


Morfar och mormor.


Joel med sin kompis.


Min tallrik.





Det pickades ägg. Jag förlorade direkt :(




Så åt vi lite till, pickade lite till, tittade på lite tv, drack kaffe och åt påskbakelse och sen var den skärtorsdagen över!

vårinspiration.



Nu finns det lite vårinspirationbloppisen, hörrni!

en intressant motsägelse (som råkade bli ett litet försvarstal för poliser).

Igår när jag körde till tomelilla så reflekterade jag över när man möter bilister som blinkar med helljuset för att "varna" en för poliser längre fram. Denna grundtanken är fin, det är faktiskt så fint att jag kan bli lite tårögd över det. Att vi vill hjälpa varandra för att komma undan polisen, eller rättare fortkörningsböter. Att vi alla ställer oss på samma sida.

Men samtidigt är detta en motsägelse som är ganska intressant. I denna situationen väljer vi att ställa oss emot polisen, men samtidigt vill vi att de ska vara vår hjälpande hand när vi behöver den. Kanske är det så att polisyrket är ett av de mest otacksamma där människor vänder kappan efter vinden. Vi glömmer att även poliser är människor som trots sitt bästa inte kan göra underverk. Och det är intressant också att vi kanske rent omedvetet bara vill varna vissa människor för fortkörningsböter, men inte de som egentligen "förtjänar det". Att vi skulle gå igenom eld när det gäller våra nära och kära som har begått ett brott, men när de som "förtjänar det" står inför rätta tappar vi medmänskligheten på vägen. Vi är väldigt lojala vi människor, jag önskar bara att vi vore det mot alla.

såhär såg himlen ut igår.


the end of the world.

Mina största problem under dagen har varit att 1. tar så mycket längre tid att läsa ett kapitel när man ska anteckna samtidigt, jag räknade med att det skulle ta max två timmar när det faktiska tiden nästan blev fyra timmar. och 2. är att jag hittar hela tiden på ursäkter för att göra andra saker än att plugga (vilket givetvis förklarar varför det tar så lång tid). Dricka kaffe, klippa naglarna, diska, läsa bloggar osv. Blir tokig på mig själv.

Men trots detta så är jag alltså klar med plugget för dagen! Nu ska jag laga en av mina favoriträtter och ni känner ju mig vid det här laget och vet att det handlar om kyckling. Sen funderar jag på om jag ska sticka till tomelilla och se finalen av sveriges mästerkock tillsammans med mamma och pappa eller om jag väntar med att åka dit till imorgon. So many choices!


bloppis.

Både jag och maria har lite upp över öronen med diverse projekt, så blir det inte så mycket nytt på bloppisen för tillfälligt. Däremot finns det massa gamla godbitar kvar!




jeansskjortor, solglasögon, vackra blusar, halsband, gladiatorsandaler, rubbet helt enkelt! bloppisen hittar ni HÄR.

dalai lama.



Dalai lama
var ju i sverige i helgen, och häromdagen blev han intervjuad av malou von sivers i tv4s efter tio. I klippet ovan kan ni se intervjun och jag tycker han säger en hel del vettiga saker. När jag läste religionshistoria förra terminen var buddhismen definitivt en personlig favorit bland världsreligionerna, den känns väldigt varm och har många enkla och viktiga budskap.

8am departure.

Godmorgon bloggisar! Idag är jag uppe i ottan med anledning av ett seminarium där vår grupp ska redovisa en analys av en mediedagbok. Nu är det inte jag som har gjort mediedagboken (mitt uppdrag var att göra analysen) men jag tror det kan vara nyttigt att reflektera över vilka medier man använder, hur ofta och i vilket syfte. Ibland tycker jag nästan det är lite skrämmande att vi är omgivna av medier i princip hela vår vakna tid, men oftast känns det så normalt att man inte ens reflekterar det. Men egentligen är det ju ganska knäppt. Nåväl, vi hörs senare idag!


midnight skies.

Nu är jag äntligen färdigpluggad för dagen! Alldeles precis i lagom tid till programmet på tv som jag vill se. Jag har gjort ett litet pluggschema inför tentan nästa vecka, håller jag bara det så ska det nog gå bra. Nej tv var det, puss!


tre filmer jag längtar efter.



Red riding hood. Jag älskar när man gör en ny version av gamla barnklassiker, i detta fallet rödluvan. Vackert och lite farligt, jag tror att den kommer vara helt fantastisk!



Norwegian Wood. Först och främst får jag väl erkänna att jag inte har hunnit läsa boken än, den står fint i bokhyllan och väntar på mig. Men jag förstår ju att denna kärlekshistorian är alldeles speciell och jag tror framförallt att den är väldigt vackert filmad.



Water for elephants. Är väldigt förtjust i denna sortens filmer när det ska föreställa för längesedan och så cirkus dessutom. Älskar cirkus.

thuesdaybreakfast.


måndagsbilder.









Ungefär såhär har min måndag sett ut. Väntan på bussen, påväg till skolan, grupparbete och sammanfattning av delkursen på föreläsningen, kaffe, anna på besök, lasagnette till kvällsmat och nu får nittileaks avsluta denna dagen. Imorgon har jag inga saker planerade vilket innebär tentaplugg hela dagen lång! Kan knappt vänta. Godnattis!

docs.



Titta vad jag har köpt! Helt fel tidpunkt på året att köpa ett par dr. martens, men till det priset kunde jag inte motstå. Jag köpte dem på handmedownbloppis!

2011-04-18

Godmorgon! Jag är oförskämt måndagspigg och ska nu pysa iväg till skolan för grupparbete, föreläsning och efter det ska jag luncha med en kompis från gymnasiet. För övrigt är det sista föreläsningen i denna delkursen, helt sjukt vad tiden går fort. Vi hörs senare, puss!


en inkorg full av minnen.

Jag rensade inkorgen i min gamla e-mail och där dök det upp så otroligt många minnen. Krossade parisdrömmar som till en början hade varit vår flykt till något bättre, något större. Ljudklipp som Du hade spelat in och skickat till mig, och förmodligen tusen andra (har jag insett nu i efterhand...). Så många tårar dessa låtarna har orsakat. Och din röst, och Du. Så många tårar du inte har en aning om. Konsertbiljetter till mina favoritband som på något sätt räddade mitt liv flera gånger om. Flygbiljetter från när jag bodde i Stockholm och skulle åka och hälsa på mamma och pappa. Datum att längta till. Ångestfyllda mejl till och från vänner med ord som inte gick att säga i verkligheten. Så mycket lättare att skriva i ett mejl och klicka på en knapp så var det skickat. Nästan för lätt.

Min gamla e-mail är döpt efter en kentlåt, bara en sån sak.

where's the truth when i need it.

Tove%20Styrke%20-%20Chaos Tove%20Styrke%20-%20High%20and%20low



Från nyhetsmorgon imorse. Detta är så bra!


jorden runt i motvind.

Hej raringar. Lördagen i ängelholm gick bra, men herregud vad slutkörd jag känner mig just nu. Som att någon har tömt all min energi i kroppen och lagret är helt slut.

Jag är hemma i lund igen och känner mig lite kaos, men för en gångs skull tror jag att jag vet hur jag ska ordna upp detta kaos. Ibland tänker man för lite och ibland, som idag, tänker man för mycket. Just nu borde jag mest fokusera på skolan eftersom tentan närmar sig med alldeles för hög takt. Det känns som att jag aldrig riktigt får slappna av för den finns liksom alltid där i bakhuvudet. Det är dags att sätta igång nu.


plättar.



Igår slog jag på stort och stekte plättar som jag har med mig idag till lunch. Det åt jag varje gång det var utflykt när jag var liten, men det gjorde kanske alla barn haha. Hursomhelst så tycker jag fortfarande det är lika gott!

skånedrill.

Godmorgon! Det är obehagligt tidigt och anledningen till att jag är uppe nu är att jag alldeles strax ska hoppa på en buss till ängelholm för där är det drilltävling hela dagen lång. Fastän det heter skånedrill så kommer det föreningar från hela sverige, så det ska bli väldigt kul att få se vad alla har åstadkommit denna säsongen. Själv har jag min lilla juniorsolist som ska tävla för andra gången, förra gången fixade hon det galant så jag tror inte det ska bli några problem denna gången heller. Håll tummarna för oss!


ostbricka.



Titta vad jag ska äta ikväll! Kan ju faktiskt vara något av det godaste som finns.

våren.











Våren gör verkligen denna staden vackrare och även människorna som befinner sig i den. Här är några bilder från när jag och mamma gick på stan några timmar tidigare idag och fikade på uteserveringen för första gången detta året.

För övrigt kommer idolcastingen samt dalai lama till lund imorgon, men jag missar hela spektaklet eftersom jag ska sitta på en läktare i ängelholm på drilltävling hela dagen. Kanske lika bra.

space.


bild: stockholms streetstyle

Inte så fint i övrigt, men herregud vad jag vill ha dessa rymdtights!!!

indestructible

Godmorgon fredag! Jag vaknade pigg som en lärka för en halvtimme sedan och nu väntar jag på mamma som ska komma med frukost. I mitt kylskåp ekar det tomt så det passar ju faktiskt alldeles ypperligt. Sen pyser jag på föreläsning och möter upp henne i stan två timmar senare. Hoppas ni får en strålande start på helgen, puss!


vin, chokladbollar och sex and the city.

Sitter i soffan med ett glas vin och chokladbollar, tänkte se första sex and the city filmen efter att sett färdigt serien tidigare idag. Denna dagen har verkligen flugit förbi och jag är glad över att den nästan är över. Hela denna veckan har varit sen sådan som man längtar tills den är slut. Imorgon är det äntligen helg!


avtryck.

Jag var ju hos tandläkaren imorse. Det var bara några veckor sedan jag var där sist och denna gången var det samma sköterska som ropade upp mitt namn i väntsalen. Det märktes väldigt snabbt att hon inte mindes så mycket av vårt förra besök. Exempelvis frågade hon även denna gången om jag jobbade eller pluggade, och vad jag isånnafall pluggade. Och det märktes så tydligt att hon inte mindes mitt svar som var identiskt förra besöket. Jag klandrar inte henne för det, jag förstår verkligen att hon har massa patienter varje dag (säger man så när det gäller tandläkare?) och det var tidigt på morgonen. Men jag kan inte låta bli att känna mig lite sorgsen ändå. Att man inte har gjort avtryck liksom.

hurts like bullets.


bilder: quietland

I början av veckan ville jag fira mitt nya jobb så jag slängde iväg en beställning till min favorit shop på internet - quietland. Det blev ett otroligt fint halsband med en återvunnen vapenhylsa med en klar vintagepärla i. Hoppas den är lika fin i verkligheten!

under cover of darkness

Hörde denna på radion igår och blev väldigt glad av den!

thursday, i don't care about you.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag längtar tills denna torsdagen är över. Tandläkartid 9.00, snabbt till lund för grupparbete och sedan jobb i tre timmar. Inte så värst tråkiga saker egentligen (förutom tandläkarbesöket möjligtvis), jag har bara inte riktigt lust.

Men imorgon är det fredag och då ska jag gå på stan med mamma efter förmiddagsföreläsningen! Har inte gått på stan på hundra år känns det som så det ska bli trevligt. Men först torsdag, alltså.


jordgubbar!!!


händer.

Så många saker man tar för givet. Att ha fungerande händer till exempel. I en veckas tid har jag haft ont i min högra handled när jag vrider den i vissa lägen, ibland har jag velat skrika av smärta och jag har ingen aning om varför det har blivit såhär. Så nu har jag en slags linda om så att jag ska vila den så mycket som möjligt och försöker använda den andra handen mest. Så fick jag drillstaven på vänstra lillfingret när jag inte var uppvärmd och nu gör också den ont.

Känner mig handikappad.

en helt vanlig onsdag.



Det är en helt vanlig onsdag med drillträning i tomelilla ikväll. Annars pluggar jag lite, städar, råkar buda hem ett par skor på tradera och känner mig ovanligt mycket i balans.

På tal om skor så har det blivit väldigt många nya den senaste tiden. Kanske är det dags med ett litet köpstopp på den fronten? Eller äsch, varför det egentligen. Man kan väl aldrig ha för många par, resonerar jag.

kaninnosar.


klicka på bilden för källa.

Godmorgon!

youtube.



Just nu läser vi bland annat om medieetnografi i skolan, vilket enkelt uttryckt är beskrivningar av relationen mellan människor och medier. Ett exempel inom digital etnografi är youtube och idag såg vi denna filmen som handlar om just det. Den är ganska lång, men väldigt intressant och rolig!

du gör det mycket svårare än det egentligen är.




Nej, det finns inget positivt med detta regnet (förutom att vi pollenallergiker kan andas lite lättare).

inte än men snart.


the world is yours.

Imorse vaknade jag av att en tjej knackade på dörren och skulle kika på mitt internet som har legat nere nu i några dagar. Efter en stund konstaterade hon att det var mitt nätverkskort som var inaktiverat och kunde tyvärr inte hjälpa till, men till min förvåning och lycka så var det inte så svårt att fixa själv så nu fungerar allt som det ska igen! Älskar när man kan fixa saker själv.

Och jag har fått sovmorgon, duschat länge och ätit makrillfrukost och ägg. Vilken lyx. Känner på mig att detta blir en bra tisdag (trots regnet)!


måndagen.

Förutom att jag ligger back på sömnen (ni vet hur känslig jag är när det gäller sömn) så har det varit en fantastisk dag på många vis. Vi gjorde en helt klart godkänd presentation på seminariet imorse och ikväll när jag promenerade till bussen i solen efter min intervju kändes det verkligen som att mitt liv går i precis rätt riktning. Älskar det. Angående intervjun så gick det alldeles strålande vilket innebär att jag ska ta hand om en liten prinsessa ungefär två dagar i veckan framöver. Känns sjukt bra med ett extrajobb som jag kan kombinera med studierna.

Ikväll börjar Filip & Fredriks tvprogram nittileaks och efter det ska jag gå och lägga mig så att jag får extra många timmar sömn. Imorgon har jag föreläsning och på eftermiddagen är det första dagen på jobbet. Au revoir!

några bilder från helgen.











det är bara repetition, repetition, repetition jämt.

Hej där! Jag är precis hemkommen från ett tidigt seminarium och härmed var det jobbigaste denna måndagen över. Känns otroligt skönt. Nu ska jag ta en liten powernap och sedan sätta igång med dagens plugg, lite senare i eftermiddag ska jag på intervju!


weekend.

Hej finisar! Jag är hemma igen efter en helg på konfirmationsläger i Åhus. Det har varit väldigt roligt och härligt att spendera två dagar ute i naturen med helt sjukt fint väder, men nu är jag verkligen helt slut. Nu ska jag äta mina varma mackor, fortsätta titta på sex and the city och förbereda mig mentalt inför måndag imorgon. Känns inte så lockande, om jag ska vara helt ärlig. Men det får väl gå. Puss!

you're my river running high, run deep, run wild


pastellkängor, valen med servetterna och moln inomhus.




källa: mint, mustard and melange

jag kallar det för mod.

Den senaste tiden har jag funderat en hel del på mod. Vad är mod? Det är nog orimligt att definiera. Finns det en definition på modiga människor? Det tror jag inte att det finns, det heller. Jag tror att vi alla har olika föreställningar om vad mod och modiga människor är, att det kan vara allt ifrån superstjärnor till våra bästa kompisar. Det kan vara vem som helst, egentligen.

Jag kallar det för mod när en äldre dam hälsar på mig, när vi aldrig tidigare har träffats. Att skratta hjärtligt åt sig själv när man har gjort något pinsamt. När en tjej i tonåren vågar gå på bio ensam, utan en rädsla över vad folk skulle tycka. Jag kallar det för mod när man vågar testa nya saker, som aldrig förr har prövats på. Risken och tanken på att misslyckas faller i skuggan för modet, som fyller hela själen och får en att utvecklas. Jag kallar det för mod att be om hjälp, även om det går emot normen. För sanningen är den att vi inte klarar oss ensamma. Vi behöver hjälp, vare sig vi vill be om den eller inte. Men att ta av sig Jantes landslagströja, och inse att vi behöver andra människor för att orka, det är mod. Min definition av mod.

Vi behöver stryka alla föreställningar om att modiga människor bär en skinande rustning med ett svärd i handen eller flyger uppe bland molnen med blanka trikåer. Generationerna under oss växer upp med en förtrollande bild över hur den idealiska människan ska se ut, som är mil ifrån den riktiga sanningen. Det vi borde lära våra barn och småsyskon glöms ofta bort, det finns inte med i våra tankar. Vi måste lära dem, och oss själva, att alla kan vara modiga, men att det inte betyder att man nödvändigtvis måste rädda jorden från att gå under. Det räcker länge med att det är stort för en själv.

(Krönika publicerad i Ystads Allehanda 5 februari 2008)

en hemlig plats.





Dessa bilderna tog jag på maria för ungefär ett år sedan när vi bestämde oss för att fira midsommar fast dagen efter, och så avslutade vi med att blåsa upp massa ballonger och fota henne med finaste utsikten över stockholm i bakgrunden. Vi valde att kalla fotosessionen en hemlig plats, men för er kan jag avslöja att det var på nybohovsbacken på liljeholmen där vi hade vår lägenhet.

konfaläger

Idag åker jag på konfirmationsläger! Själv är jag konfirmerad sen flera år tillbaka, men nu ska jag medverka av andra anledningar. Det är nämligen så att under denna våren har jag följt en konfirmandgrupp genom kameran och ska dokumentera den slutgiltiga konfirmationen. Mitt första riktigt fotojobb! Förutom fotograf ska jag också vara lite extra ledare och maria ska också med vilket känns jätteroligt.

Funderar lite över mitt eget läger men jag minns inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig. Men jag minns att den gruppen jag gick i var ganska lugn så vi hittade inte på så mycket bus som de andra gjorde. Vad gjorde ni för bus på ert läger? Bör jag vara orolig, haha? Äsch, det ska bli kul. Har tidsinställt lite inlägg så att bloggen inte står tom, är tillbaka igen på söndagkväll. Ha en fin helg, puss!



fredagen.

Hej sötnosar! Idag har jag fikat med mina föräldrar och morföräldrar, nästan blåst bort i stormen och så har jag sålt påskris med drillningen. Nu sitter jag i soffan i tomelilla, är mätt efter kvällens lyxmiddag, smuttar på ett glas vin och väntar på att kvällens tv ska börja. Väldigt härligt med fredag. Imorgon åker jag iväg på en rolig grej!


recept; kycklingpaj


Mamma och jag lagade godaste kycklingpajen igår. Här kommer receptet!


Stek en gul paprika och en tredjedel purjolök tills det börjar få lite färg och blir mjukt.


Lägg i paprikan och purjolöken i bottnen på en pajdeg, och lägg sedan i ungefär 250 gram kyckling.



Skiva fetaost och cocktailtomater.


Och placera överst i pajen så att det ser ut ungefär såhär.


Blanda tre ägg och 2 dl créme fraiche till äggstanningen, häll över pajen och in i ugnen på 200 grader i 35 minuter (tills äggstanningen har stelnat).


Ät! Servera till en sallad och drick ett glas vin till så blir det extra gott, särskilt om det är en helt vanlig torsdag.

det är ett stort liv


fredagstraditionen.

Jag har skaffat mig en liten fredagstradition. Det är nämligen så att varje fredag läggs ett nytt avsnitt av webprogrammet schulman show ut på aftonbladet och så brukar jag lyssna på filip och fredriks podcast, fastän det släpps på torsdagar. Men jag sparar liksom på det. På detta sättet längtar jag ännu mer till fredagar!

Schulman show hittar ni här och podcasten här. Mycket angenämt!



emsedge







Denna damen höll mig uppe till två igårnatt. Kikade igenom hennes blogg si sådär två år tillbaka och blev mer inspirerad för varje inlägg, både när det gäller hennes stil och hennes fotografier. Oj vad jag gillar!

ear cuff.


Häromdagen damp det ner ett litet paket i brevlådan som var inslaget i hjärtpapper.


Jag har nämligen köpt en ear cuff! Resonerade som så att om jag någonsin ska köpa en sådan så ska det vara något så festligt som en musiknot på den.


Och såhär ser den ut på. Inte det lättaste att ta bild på kan jag tala om. Men jag tycker om den! Fin liten detalj. Om man är intresserad av att köpa en sådan så finns den hos quietland.

stop crying your heart out.



Vårtecken i föräldrarnas trädgård. Jag sitter i sängen med en lurvig pudel tätt intill, dricker kaffe och pratar med mina gruppmedlemmar över facebook om vår redovisning nästa vecka. Annars är det en rätt så härlig dag faktiskt! Är på väldigt bra humör.

her morning elegance


energitjuvar.

All denna energi som vissa människor stjäler från en. Herregud, vad jag har tillåtit andra människor ta min energi. Tänk om jag hade valt att inte lägga den enorma tankeverksamheten på några personer, utan bara fokuserat på det som inspirerar och gör mig glad istället. Jag tror att det hade gjort mig lyckligare i grunden.

Till slut tror jag att man bara måste blockera. Sluta låta människor göra så mot en, sluta bli påverkad. Det är lättare sagt än gjort, men jag tror att med övning så går det till slut. Bara blockera.

busungar



Oavsett hur dålig dag jag än har och hur trött jag än är, så blir jag alltid på bättre humör när jag tränar dessa busungarna. Måste vara den bästa medicinen som finns.

rollerskates.



Idag på bloppisen hittar ni denna bedårande berlocken i form utav en rullskridsko. För två guldpengar blir den din! Funderar på att konstruera örhängen av dem också, vad tror ni om det?

bra tisdag.




Jag hade en mycket bra tisdag.
Det var det perfekta-stanna-inne-utan-dåligt-samvete-väder, så det var precis det jag gjorde. Sökte kurser inför hösten, tvättade en maskin kläder, pluggade precis så mycket att jag kände mig nöjd och så åt jag fiskmiddag. Kanske är det så att man borde äta fisk varje tisdag. Eller är det traditionellt torsdagar? På kvällen ville varken internet eller tvn fungera (igen...) så jag tittade på sex and the city och drack kaffe istället. Det var inte så tokigt det heller.

Detta är för övrigt tänkvärt.

de tama längtar, de vilda flyger


om att plugga på universitet.



Jag har ägnat morgonen åt att söka utbildningar till hösten. Det känns väldigt bra och pirrigt, och samtidigt lite läskigt. Jag har ju samlat ihop poäng för att kunna söka kanidatkursen i journalistik ett tag, och nu är det äntligen dags att söka och jag har fått för mig att jag inte kommer att komma in. Men jag måste ju söka ändå. Såklart. Och så har jag sökt lite andra kurser ifall jag inte kommer in. Men jag hoppas verkligen, herregud vad jag hoppas.

Måste verkligen rekommendera det här med att plugga på universitet. Jag tror att många blir lite skrämda av bara själva namnet på skolan, men för den som tycker om att plugga är det verkligen jättekul. Att få fokusera på ett ämne som man själv har valt och som man dessutom får läsa tillsammans med andra människor som är intresserade av samma sak. Nu har jag inte pluggat på malmö högskola så jag kan inte riktigt jämföra, men jag tycker att lunds universitet är väldigt bra utformat och det känns väldigt proffsigt. Så om ni funderar på att söka till universitetet i höst - tveka inte, bara gör det!

vardagsprojektet del 1 - laga något gott till kvällsmat.




Jag har börjat med ett litet vardagsprojekt. Bad ju er tipsa mig om era bästa vardagstips och först ut är att laga något gott till kvällsmat. En av mina absoluta favoriträtter är tomatpaj och här hittar ni receptet! Det är så gott att man vill dö lite grann och verkligen ett enkelt knep att sätta lite färg på vardagen.


the heart of the matter.

Jag märker så tydligt av mitt beteende när jag är inne i en dålig period. Vill inte klä mig fint utan tycker det mest är jobbigt att välja kläder och lägenheten ser ut som skit för jag har inte orkat dammsuga eller lägga saker på rätt plats. Och så blir det som en ond spiral för jag mår ännu sämre när jag inte har det fint omkring mig och när jag inte orkar bry mig om vad jag har på mig.

Lärdom av detta: klä dig fint och städa lägenheten fastän du inte orkar, för du kommer med all säkerhet må bättre av det.


monki


Finfint från monki. Speciellt skorna, men annars tror jag att allting hade varit väldigt fint tillsammans.

always worth it.


bild: weheartit

Hej måndag, jag är lite sådär pepp på dig men du kommer på besök vare sig jag vill det eller ej så det är väl bara att gilla läget. Idag har jag föreläsning och efter det ska jag träffa några klasskamrater och börja på vår seminarieuppgift som ska redovisas om precis en vecka. Roligare än så blir det inte idag.

våffelsöndag



Det är inte våffeldagen idag, men man kan väl äta våfflor ändå resonerade mamma och jag. Så sjukt gott. Annars har jag jobbat några timmar och åkte hem till lund igen. Nu är det fenomen, efter det söndagsfilm och sen är denna helgen slut!

mars genom mobilen.

Såhär såg mars ut genom min mobiltelefon!


Blev bjuden på spenatomelett i malmö.


Skip-bo hemma hos anna i hässleholm.


Solnedgång påväg hem till lund.


Fika med mamma på olof viktors.


Spännande frukt i mataffären, men jag vågade inte testa.


Spelkväll hemma hos mig.


Vår!!!


Maria kom på ett smart sätt att ställa vår dricka inne på kb under ett toalettbesök.


Blå himmel.


Drillekis har uppvisning för varandra.

never mind i'll find someone like you


bakis smakis

Herregud. Jag kan ju känna att det inte är helt rättvist att jag ska må på detta viset idag, eller så är det precis vad jag förtjänar. Vaknade halv ett och trodde att någon hade brutit sig in i lägenheten och ställt om min klocka. Men nejdå, jag hade nog hamnat i någon slags koma. Trots detta är jag fortfarande trött och hade helst varit död i soffan men givetvis ska jag på släktkalas ikväll så det är bara att rycka upp sig. Puss!


goldi



Igår började vi kvällen hemma hos anna, och johanna hade tjusigt iphonefodral och ett linne med ett citat från en robynlåt.



Maria och anna var fredagspepp.




Ja men ni ser ju.





Sen trillade det in lite fler personer och efter någon timme var det dags att gå bort till golden och sätta sig vid uteserveringen en stund innan jag tog bussen hem till lund igen. Och så var det med den fredagen!

Ps. hade sånt sjukt flyt med bussarna igår, behövde max vänta två minuter och då bytade jag ändå buss säkert tio gånger. så får det gärna vara typ alltid!

fredagkväll i soffan vs fredagkväll i mamö med några av favoriterna 0-1





Hoppas ni spenderar er fredag på just ert favoritsätt, det tänker jag göra! Pusspusspuss, vi hörs imorgon!

första tandläkarbesöket i vuxen ålder.

Igår gjorde jag mitt första tandläkarbesök i vuxen ålder. Den stora skillnaden är väl mest att det är hiskeligt mycket dyrare än innan man fyllde tjugo år. Väldigt knasigt att det har varit gratis innan, om man tänker efter. Men det är väl dumt att klaga.

Hur som helst så börjar jag mitt besök med att köra på en lyktstolpe. Då kände jag mig inte så vuxen utan snarare nyss fyllda arton med ett skakigt körkort i handen. Jag kan avslöja att den förvåningen i mitt ansikte hade varit värt att betala för att få se. Också värt att betala för är få se gubben och tanten som kommer ut från systembolaget och blir alldeles chockade. Det bjuder jag på, tänkte jag och gick ur bilen och tittade ifall det blev något märke på min lilla silvriga golf. Den klarade sig denna gången också och jag måste faktiskt erkänna att jag är förvånad att den fortfarande är hel efter alla dessa äventyr jag har utsatt den för.

Så går jag över gatan och in på tandläkarmottagningen, struntar i att ta på mig blå skoskydd fastän det står mycket tydligt på dörren "VÄNLIGEN använd våra skoskydd", sätter mig i soffan och väntar på min tur. Det är något med mindre väntrum och förmodligen ännu vanligare i mindre byar att man får för sig att hälsa på alla, och mycket riktigt får jag två vänliga "hejhej" riktade mot mig efter bara några sekunder. Här är det faktiskt jag som ska skämmas, som tycker det är lite märkligt när det egentligen bara är fint och trevligt.

Jag sitter där i lädersoffan och blir lite nervös. Och jag undrar varför jag alltid blir nervös precis innan jag ska till tandläkaren, när jag vet att det inte kommer att göra ont och att det kommer vara över innan jag hinner blinka. Som tur är hinner jag inte vara nervös så länge innan jag blir inkallad i ett rum av en tandsköterska jag aldrig har sett förut. Detta borde kanske inte vara så märkligt, men efter att haft samma sköterska i hela sitt liv och sen helt plötsligt byta känns lite svindlande. Men det går bra, hon pratar inte så mycket förutom att ställa de obligatoriska frågorna "jaha du sandra, vad jobbar du med? jasså du pluggar, vad då till?". Kan inte låta bli att känna att det är en väldigt konstig känsla att försöka prata med någon när man ligger på en tandläkarbrits och det stor någon ovanför ens huvud med skydd över munnen. När hon pratar i telefon en liten stund kan jag inte låta bli att trycka på knappen där det står "VATTEN" för att se om det fungerar. Det gör det och jag känner för att fnissa lite grann åt min busighet. Man får inte röra saker hos tandläkaren förrän man fått lov, har jag en känsla av, och så pillar jag lite på leksaksinsekterna som är fästa med häftmassa på ställningen bredvid.

Tydligen har jag tandsten, och så har jag bitit av en beläggning på en tand. Det sistnämnda kan hon inte göra någonting åt nu, men tandstenen tar hon itu med och det med besked. Herregud vad hon gräver. Ni vet som när man gröper ur något med en sked eller kniv och man måste göra det hårt och skoningslöst för att det ska komma ut, lite så gräver hon. Och jag känner blodsmaken och vill kommentera det, men låter bli. Hon ser den förmodligen mycket väl och det gör jag också när jag får skölja med vatten efteråt. Hon frågar hur det känns och jag svarar tomt, och hon säger att det är så det ska kännas och så skrattar vi lite grann. Så bokar vi in en ny tid och hon är snäll och skriver in det som tandstensbehandling som är lite billigare. Det var väldigt rart av henne.

1 april



Detta aprilskämtet har maria kört nu ungefär tre år i rad. Men i år är jag ingen dum sill!

vendredi

Vilken superkvinna jag kände mig som igår. Gjorde massa bra och viktiga saker och sen slockande jag i sängen vid elva totalt utmattad. Idag är det fredag och jag har föreläsning mellan 14-16, vilket kan vara den sämsta tiden. Tur att man läser en rolig och intressant kurs!


RSS 2.0