lund.

Tillbaka i lund. Dagen har varit bra, ja faktiskt bättre än förväntat. När jag måste gå upp så fasligt tidigt förutsätter jag ofta att dagen blir lite skev. Förlåt att jag tjatar så mycket om det, jag är väldigt känslig med sömn bara. Nu ska jag plugga tills klockan slår åtta och sen har jag förtjänat att titta på o.c tills jag somnar!

En sak till bara. Varför envisas alla radiokanaler som rix fm och mix megapol och allt vad det heter, med att dom spelar ny musik? Nästan alla låtar är ju flera år gamla. Fattar inte grejen.


januari genom mobilen.

Idag tar januari slut och jag har tagit 130 bilder i min iphone. Jag tänkte att ni skulle få se några av dem!



Firade in det nya året i malmö med favoriterna.


Var på ikea.


Sol.


Färgglada ljuslyktor på Ica.


Promenad till buss efter bio med kusin.


Dimma.


Påväg till ullared.


Sötaste hunden.


Dricka kaffe med mamma.


Födelsedagsmiddag hos anna. Maria ser väldigt munter ut!


En natt på sjukhuset.


Kursintroduktion.


Träning en lördagsmorgon.





Teater i malmö.


Förfest hos anna k. Sjukt pepp!



Fina byggnader i lund.


Tulpaner.



Finaste fågelmönstret på h&m. Tror att jag måste ha den klänningen. Står det inte Sandra på den?



Flygplanshimmel och conversefötter.

chloë.





Dagens inspiration står chloë sevigny för. Jag är väl sist i världen på denna hypen, men herregud vad snygg hon är.


dessa måndagsmornarna alltså.

Godmorgon! Usch, ni vet ju vad jag tycker om tidiga måndagsmornar. Nåväl, ska sticka iväg på en föreläsning nu om medialisering och offentlighet, och sen åker jag till tomelilla för en spännande sak! Kan avslöja att det handlar om fotograferande och jag känner mig väldigt peppad, glad och stolt över det. Ha en fin måndag hörrni, puss!


mitt hjärta slog ett extra slag för pastell.



Mina nya pastelltröjor från h&m. Åh, jag känner att våren kan bli fin i dessa.


o.c


Hoppsan. Två avsnitt blev till sex avsnitt och nu vill jag inte sluta titta. Gud vad första säsongen är bra!!! Men jag måste nog plugga lite också. Bara ett avsnitt till...

känner ni mig?



Ibland kan jag känna att jag inte riktigt kommer fram i den här bloggen. Eller alltså det är ju jag, såklart att det är, men inte hela jag. Fast samtidigt vill jag inte lämna ut för mycket heller. Klurigt det där med att blogga, man vill inte vara för privat men ändå personlig. På något sätt vill jag ju att ni ska känna att det är jag, det är väl lite det som är poängen med en blogg. Att visa sig själv.

Eller vad säger ni, tycker ni att ni känner mig? Är det något ni vill veta om mig? Jag svarar så ärligt jag kan, och jag vill hemskt gärna veta saker om er så att ni blir mer än siffror i statistiken.


just idag älskar jag söndagar.

Att få sova tills man vaknar av sig själv och inte av alarmet på mobilen, att äta frukost utan någon tid att passa, att titta på två avsnitt o.c på raken. Just idag älskar jag söndagar.


flyktsoda.

Min lycka och mitt välbefinnande kan inte vara beroende av någon annan. Måste förstå det.


trocadero.






Trocadero och kycklingmacka på ebbas skafferi, färgglada burkar och salladen till kvällsmaten. Jag har köpt tröjor i pastellfärger på h&m och haft en fin dag med mamma. Nu har hon åkt härifrån och jag ska titta på schulman show och filmen Så olika som går på fyran halv tio (tips tips). Härliga lördag!

h&m february.




Fint från h&m, kommer ut i butik i februari.

igår.







Fem bilder från igårkväll, varken mer eller mindre. Rosetter på servettringarna, överbliven champagne från nyår, sjukt god mat, en glad maria och godis. Och så tittade vi på gudryn i skavlan och i rymden finns inga känslor. Min fredagskväll kunde inte varit bättre!

rosa tulpaner och pudlar i sängen.




Godmorgon fina! Nu kommer mamma snart med frukost och sen blir det en tur på stan! Puss <3

let's celebrate our general faboulousness.



Just nu är jag full igång med att laga den här utsökta lasagnen som jag ska bjuda på maria ikväll! Vi har en del saker att fira, bland annat att jag klarade religionshistorian och att csn-strulet med pengarna har löst sig! Och så ska vi fira our general faboulousness, som maria sa. Ni hör ju, det kan inte bli annat än en bra kväll.


there'll be love, love, love wherever you go.


fredagspeppen!



Godmorgon! Nu tänker jag att det har varit nog av ångest och deppigheter denna veckan, ska försöka rycka upp mig nu. Det är fredag, jag är ung, jag bor i en vacker stad, har en fantastisk familj och fantastiska vänner och egentligen allt jag behöver. Haha, jamen ni vet. Så lite att må dåligt över egentligen.

Nu ska jag till biblioteket för genomgång av informationssökning och efteråt är det grupparbete som gäller. Vi hörs senare, pusspuss!

granatäpple.



Så oerhört skönt att denna dagen snart är slut. Idag har jag köpt mitt första granatäpple! Så jag tänkte avsluta denna märkliga torsdagen med att äta det tillsammans med vaniljglass. En slående kombination, skulle jag tippa på.

Ps. Imorgon får jag sova till nio, vilken lyx!

berg och dalbana.

Herregud vilken berg och dalbana denna dagen är.

men solen gjorde det lite lättare.

Vilken morgon. Jag hade sett fel på schemat så jag tog bussen en timme för tidigt, vilket jag upptäcker först när jag är i Lund. Såklart. Sen tar det mig ungefär en halvtimme att hitta salen som vi ska ha föreläsning i och som grädden på moset så är det åtta minusgrader och jag hade på tok för lite kläder för det.

Jag var så nära på att bara åka hem och sova, men ibland tror jag att man inte ska välja den lätta vägen. Ibland får man bara ta sig igenom det jobbiga. Jag tror att man blir en starkare människa då.


4.

Idag har jag tränat små fyraåringar i drill och det var nog det sötaste jag har sett.

att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött.



Förra veckan damp alex schulmans nya bok med en tjusig signering ner i brevlådan. Den heter att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött och handlar om när han träffar sin Amanda.



Det alex gör så bra är att han inte redigerar bort sina tillkortakommanden, de blir en del av honom och de gör att man kan känna igen sig.



Att träffa någon som är så lik sig själv, det måste vara det största.


Denna boken berörde verkligen mig. Den hyllar kärleken men den ger ingen romantiserande bild utav den. Underbar, jag ville aldrig att den skulle ta slut och jag försökte till och med läsa den så långsamt jag bara kunde. Läs!

wonderland




Ni glömmer väl inte att det är onsdag och dags att göra ett besök på bloppisen?

wrapped in piano strings.



bilder: papertissue

Godmorgon! Nu ska jag ta bussen ner till stan och träffa några klasskamrater för att göra grupparbete. Sen tar jag bussen till tomelilla för ikväll är det drillning som vanligt. Hoppas er onsdag har börjat bra, puss!

ps. det gick bra igår!

nervösitet.

Det är väldigt sällan jag hamnar i situationer där jag blir nervös numera. Jag vet inte om det hör till när man känner sig betydligt säkrare på sig själv, att man är övertygad om att man klarar av det mesta och att det egentligen bara är slöseri med tid att bli nervös. Men ibland är det ganska härligt med lite fjärilar i magen. Förväntansfull och nervösitet är två skilda ord, men det är en tunn gräns.

För att komma till saken så ska jag göra något idag som jag är lite nervös inför, men mest förväntansfull. Denna våren innebär så mycket nytt och jag älskar det.

we were lovers, now we can't be friends.



Bästa förmiddagen med frukost, p3 populär, plugg och tusen koppar thé.  

yellow.



tips.

Se inte en film vars huvudingrediens är att skildra meningslösheten när du själv känner hur meningslösheten äter upp dig.


idag var det conversepremiär!


bild: wildyounghearts

Inte för att det var varmt nog, utan mest på grund utav snön och isen som nästan helt har smält bort. Och det är definitivt en anledning till att fira!

jag tror jag väljer andra alternativet.

Antingen så känner man sig besegrad innan man ens har öppnat ögonen för man bara vet att det är grått ute och grått inne och gud vad jag behöver städa.

Eller så inser man att detta inte kommer vara den bästa dagen i hela mitt liv, men att den faktiskt är helt okej ändå. Tvättar håret fastän det känns som att det är det jobbigaste jag någonsin har gjort, sätter på lite mascara och rouge, anstränger mig för att vara lite fin och bara accepterar att det är måndag.


I've crossed the ocean for a heart of gold


new york, i love you.


Den obligatoriska söndagsfilmen blir new york, i love you. Tycker den verkar hur fin som helst.


making up for teenage crime.






Min lördagskväll började hos maria, hon bjöd på godaste auburginepastagratängen och så drack vi varsitt glas vin. Sen missade vi bussen, hoppade in i en taxi och åkte till intiman och såg teatern Subtales - arior från medelklassen som handlade om feminism och könsroller, typ. Det var marias julklapp till mig, väldigt bra!









Efter teatern åkte vi till anna k där emil och qu också var, och så kom johanna senare. Vin vin vin, sittdans, skratt och hemskt trevligt.






Vid tio gick vi bort till ett ställe som heter Golden där vi blev behandlade som v.i.p gäster. Några timmar senare gick jag och maria hem till henne och jag somnade ungefär medebums. Fy vilken bra lördagskväll!

att komma hem.

Att sätta i nyckeln i nyckelhålet, öppna dörren och känna välbekanta dofter, sätta ner väskan och hänga upp jackan. Att veta att man inte behöver gå utanför dörren för resten av dagen. Fantastiskt.

Nu ska jag ta en huvudvärkstablett, sätta på lite kaffe och sen ska ni få se vad jag hade för mig igårkväll!

ikväll:


anna lennartsson.

Ni som har läst denna bloggen ett tag vet vem anna lennartsson är. Det är hon som drar med mig ut på äventyr, som älskar kräftor lika mycket som jag, som tycker om musik lika mycket som jag och som är bäst på att göra mig glad. När jag började högstadiet skrev jag till henne på lunarstorm och det hela ledde till en vänskap som aldrig någonsin kommer ta slut. Jag vet att vi kommer sitta på samma ålderdomshem med varsin rullator som vi kommer köra rally med så fort skötarna är utom synhåll. Jag vet att vi kommer gå igenom så mycket bra och så mycket dåliga saker, men så länge vi går igenom det tillsammans vet jag att vi båda kommer klara allt.

Idag fyller anna 23 år, och jag ville väl mest bara säga grattis på födelsedagen! Älskar dig så mycket.














högstadiet/gymnasiet

duffy.









Tittade på skavlan ikväll, där både Alex Schulman och duffy var med. Jag blev lite faschinerad av Duffy. Hon verkade så söt och glad av sig, och hon sa en väldigt bra sak. Hon sa att hon var väldigt lycklig och att det dels berodde på att hon hade tagit ett beslut att sluta vilja saker och istället göra saker. Och så ser hon ju helt fantastisk ut, hon ser ut att komma från ett helt annat årtionde och jag älskar det!

vi kör väl på va.



Ibland tror jag att det är bra att bara köra
på och inte tänka så mycket. Sova, äta, träna, plugga, fixa med allt annat, träffa vänner, sova äta, träna och så går det runt så. Det kallas väl vardag, antar jag. Jag tycker om vardagen så länge den inte är precis likadan alltid alltid. Därför har jag väldigt svårt att tro att jag skulle klara av att jobba på ett nio-till-fem jobb...

Idag har jag varit väldigt effektiv, åtminstone de senaste timmarna. Jag ska verkligen försöka vara lite bättre på framförhållning när det gäller skolan och inte göra allt i sista sekund. Tror att jag sparar så mycket ångest och magknip på det sättet. Ikväll ska jag äta middag med familjen och inte så mycket mer än det. Låter perfekt i mina öron, efter en mördande vecka. Hoppas ni har en härlig fredag!

can't get it out of my head.




i andra hand.


Förutom tyllklänningen, var detta läppstiftet det enda jag ville ha från h&m's lanvinkollektion. Finaste färgen!


Läppstiftet och dessa örhängena klickade jag hem på tradera. Älskar.


Denna fantastiska väskan rotade jag fram hos mormor för länge sen, hittade den hemma i tomelilla häromdagen och vips fick den följa med till lund.


<3


so fucking special.


bildkälla

listor och sömn.


bild: papertissue

Innan jag somnade igår gjorde jag en lista på vad som behövde göras idag, det viktigaste. Listor är bra. Det är bättre att ha alla saker på en lista än i huvudet, för om de bara finns i huvudet blir det lätt kaos (som det blev igår). Imorse efter föreläsningen köpte jag två begagnade kursböcker, och så skaffade jag mig ett bibliotekskort. Bra där, Sandra!

För övrigt är min sömnrutin ganska absurd för tillfälligt, eller rättare sagt obefintlig. Ena dagen vaknar jag halv elva och nästa går jag upp kvart i sju. Lite balans vore kanske en idé?

well, aren't you glad



En gammal one tree hill-goding, passar ganska bra idag. Vill ni förresten ha en bra spellista från just den serien (känns dock som att det mest är musik från de första säsongerna) så kan ni lyssna på en här.

kaos.

Hej finisar. Det är kaos i min hjärna, känns nästan omöjligt att tänka färdigt en tanke innan nästa har påbörjats. Det händer så hemskt mycket nu, mest roliga saker med skolan och lite spännande jobbsaker, men sen är det massa strul med csnpengar och studentkort och jag blir bara så less.

Jag körde hem till lund nu ikväll och det var så skönt att bara behöva koncentrera sig på vägen och inte kunna göra något annat. Nu ska jag andas lite, plugga och sen sova för imorgon är det föreläsning klockan åtta!


råkade fastna på lookbook, finns så mycket fint.







alla bilder kommer från lookbook.nu

wonderland




Onsdag är lika med nytt på bloppisen!

2011.01.18


Jag sov helt sjukt länge imorse, var så trött. Antar att jag hade lite sömn att ta igen efter helgens äventyr. Vaknade med en kurrande mage så det första jag gjorde var att äta frukost. Brukar snöa in mig på olika frukostar, nu har jag ätit vaniljyoghurt och denna müslin ett tag. Gott!


Sen råkade jag titta på för många sex and the city avsnitt, men när jag fick syn på listan jag gjorde igår fick jag sätta fart.


Såg ut lite såhär.


Vid två hade jag kursintroduktion i skolan som gick finemang, sen testade jag att gå en annan väg till bussen vilket medförde att jag upptäckte lite nya sidor av lund, hehe... Väl hemma var jag så hungrig att jag inte ens kunde vänta på att maten var klar i micron, så jag var tvungen att äta en macaron som jag bakade igår. Godare än de ser ut! Verkar vara temat för mina bakverk den senaste tiden. Sen tog jag bussen till tomelilla och där är jag nu!

om maria.

Maria bad mig att skriva en liten text till hennes blogg där jag beskriver henne, och jag skrev såhär:

Maria är en person som får mig att vilja göra saker. Jag känner mig aldrig så kreativ och handlingskraftig som när jag är med henne. Hon får mig att vilja göra det jag brinner för och hon får mig framförallt att vilja vara en bra människa. En sak jag verkligen beundrar Maria för är att hon är en så otroligt bra medmänniska. Hon funderar inte på ifall hon verkligen ska gå fram till personen som ligger på gatan, hon bara gör det och hon gör det inte bara för att själv verka bättre. Jag önskar att jag hade lite mer av det där i mig, att jag följde min omedelbara magkänsla utan att fundera över konsekvenserna. Hon är också helt otrolig på att få människor att känna sig värdefulla, och där är jag själv inräknad otaliga gånger. Jag kan inte räkna hur många gånger hon har gjort så att jag har gått från att känna mig som ingenting till precis allting. Annars är hon den där fantastiska tjejen som alla helt enkelt mår bättre utav att umgås med, och jag tror faktiskt att hennes skratt låter bättre i mina öron än all musik i hela världen.


spring looks.


Åh, alltså hur fint är inte detta. Älskar frisyren, och jag tror att jag måste köpa den hundtandmönstrade koftan längst uppe till vänster! Från h&m såklart.

somewhere.








Igår såg jag Sofia Coppolas Somewhere. Jag blev ju ganska tagen av lost in translation, så jag tänkte att hon skulle nog inte göra mig besviken nu heller. Filmen var inte riktigt som jag hade tänkt mig men det är inget negativt. Den handlar om en skådespelare som spenderar sitt liv på ett hotell och i olika kvinnors sängar, samtidigt som han är pappa till en fantastisk elvaårig dotter. För mig var det detaljerna som var det viktiga i denna filmen, och det jag tyckte allra mest om var själva filmningen. I andra filmer verkar det finnas en sorts regel på att man inte ska filma samma sak för länge, men här har man gjort ett medvetet val att kanske till och med filma extra länge. Först tyckte jag det var märkligt, men sen tyckte jag om det.

Jag tror att jag måste se filmen minst en gång till för att helt förstå dens storhet, för jag förstår att det är något magiskt med den. Åter igen, ett mästerverk signerat av Sofia Coppola.

good vibrations.

Herregud vad dagen blir lång när man går upp vid sju. Uppropet gick hur bra som helst (inte så mycket som kan gå fel iförsig) och jag var mest glad att jag hittade rätt sal. En sjuk sak var att en från min förra kurs också skulle läsa denna kursen. Vad är oddsen!

Ps. limevatten är sjukt gott och kvällsmatens ris blev helt perfekt!!! Jag har typ aldrig lyckats med det innan.


kurslitteratur - sälja och köpa




Är det någon av er som ska läsa religionshistoria i vår, måntro? Isåfall är jag lite avundsjuk, faktiskt. Fastän jag redan har läst den så skulle jag gärna läst den igen, det var helt fantastiska lärare och religion är verkligen intressant och spännande att lära sig mer om. Jag tänkte sälja den kurslitteraturen som finns på bilden ovan, så om det är någon som är intresserad kan ni höra av er på [email protected] så kan vi diskutera fram ett pris!

Och om det är någon som har läst medie- och kommunikationsvetenskap, och vill sälja böcker så får ni hemskt gärna höra av er också! Tackis.


like a goddess, part three.






Bilder: Sandra Berg

Här får ni se tredje delen av gudinneplåtningen. Här är del ett och del två.

medie- och kommunikationsvetenskap vt2011.

Igår lämnade jag in sista tentan i religionshistoria och idag börjar vårterminen på universitetet. Denna våren ska jag läsa en kurs som heter media- och kommunikationsvetenskap, och det ska faktiskt bli jätteroligt! Jag är ju galen i allt som handlar om media. Det har varit ganska intensivt med tentor och gruppredovisningar den senaste tiden, så jag har inte riktigt hunnit smälta allting än eller hunnit förbereda mig mentalt inför en ny kurs. Men det kanske är bra också, då hinner jag inte bli nervös.

Tydligen tänker schemaanläggarna kickstarta våren ordentligt med upprop redan klockan åtta en måndagsmorgon, så det är väl bara att klunka i sig kaffe och hänga på. Vi hörs senare, hörrni!


onlinepizza i mitt hjärta.

Denna dagen kan inte sluta på något annat sätt än med pizza. Ska titta på solsidan nu (och se what all the fuzz is about) och sen sova, imorgon börjar vårterminen i skolan! Puss.


att spendera natten på sjukhuset.

Olyckligtvis slutade min lördagskväll i framsätet på en ambulans till kristianstad sjukhus. Det är första gången jag har åkt i en ambulansbil, även om det inte var jag som var patient så kändes det väldigt... absurt. Smattrande regn på biltaket och en ambulanssjukvårdare i förarsätet som ställde frågor och försökte vara trevlig. Att känna sig så totalt hjälplös när ens bästa vän ligger i fosterställning för att hon har så ont i magen att hon gråter. Frustration över att sjuksköterskor och läkare bara behandlar henne som ett jobb och inte som en människa. Efter några timmar fick hon komma upp på en avdelning, men då fick jag inte stanna kvar längre. Halv fyra en lördagsnatt, tog mig ut genom akutmottagningen och kollade upp att första tåget gick halv sex. Jaha. Ringde och frågade vad en taxi kostade till lund, femtonhundra. Skämtar du, frågade jag mannen i mobilen. Skämtar du med mig. Jag har tvåhundra kronor på mitt kort, jag har ingen aning om var stationen ligger i kristianstad och jag vet inte var jag ska ta vägen. Den smällen. Så ringer min vän och säger att jag får stanna ändå, sköterskan sa att jag kunde sova på en soffa. Försöker hitta rätt våning igen, vandrar omkring på ett helt tomt sjukhus. Det var något av det sjukaste jag har varit med om, kändes som en skräckfilm. Hittade till slut rätt våning och rätt sköterska som visade var jag kunde få sova en stund, och hon frågade om jag ville ha en filt och ja, det vill jag väldigt gärna tack. Sova en timme och sen ta en taxi till stationen, snäll taxichaufför som gav mig ett billigare pris och så första tåget till lund. Det tar en timme att åka mellan kristianstad och lund, men som tur är så gick det väldigt smärtfritt och snabbt. Prata med mamma i telefonen när jag väntade på bussen, och så äntligen hemma. Så lycklig över det.

födelsedagsmiddag hos anna.














Igår var jag på födelsdagsmiddag hos anna i hässleholm! Fin kväll med härliga vänner, supergod trerättersmiddag och så skrattade vi tills vi fick ont i magen och tårarna rann. Så befriande det är att skratta så. Trots ett plötsligt slut så var det en väldigt trevlig kväll!


like a goddess, part two.






bilder: Sandra Berg

Andra delen av gudinnebilderna på maria! Första delen hittar ni här.

a red carpet moment.









Godmorgon! Sitter och kikar igenom bilderna från röda mattan på elle galan igår. Nu är ju jag verkligen ingen expert och har ingen rätt att tycka till om sånt här, men jag tyckte de flesta klädde sig ganska tråkigt faktiskt. Är det gala borde man ju slå på stort! Men det fanns några guldkorn och ovanför ser ni mina favoriter.

fredagen genom mobilkameran.


Imorse kom mamma till lund, vi åt frukost och åkte sen till nova lund. Jag hittade en väldigt fin tröja på lindex, ja den var till och med så fin att det fick bli en i två färger. Sån är jag!



Roade mig med att fota mig själv när mamma tog helt sjuk lång tid på sig att välja en väska. Förlåt mamma, men det gjorde du.



Åkte hem till mig och fikade.


Köpte nya smycken på gina tricot-rean också. Älskar.


När mamma hade åkt gjorde jag maränger med vit choklad. Ser absurt äckliga ut, men det smakade väldigt gott. Samma recept som dessa, fast med vit choklad istället som sagt.


Åt godaste pizzan.


Och nu sitter jag i soffan med denna utsikten. Tänkte skriva på sista tentan tills fingrarna blöder ungefär, och sen lite till.

Förlåt för crappy iphone-bilder, men det bjuder jag på!

när det känns så jävla mycket.

Den vackraste musiken är nästan alltid sorglig. Jag har alltid känt mig dragen åt det mörka. På högstadiet och i början av gymnasiet lär jag det ta uttryck i svart ögonskugga och marilyn manson t-shirtar. Nu finns det så mycket mer ljus i mitt liv, men jag ser fortfarande mycket vackert i det mörka. Det sorgsna och melankoliska.

Jag behöver inte vara ledsen när jag lyssnar på sorgsna låtar, och jag behöver inte bli ledsen när jag gör det heller. Samtidigt är det klart att det förstärker när man är ledsen. Musik kan verkligen förstärka på båda hållen. Man kan bli så väldigt pepp och man kan bli ännu mer ledsen. För mig handlar musik mycket om att känna ännu mer än vad man redan gör. Jag antar att jag är en person som känner väldigt mycket, både på gott och ont. Men jag känner hellre mycket än inte alls. Likgiltighet är något av det värsta som finns. Denna spellistan lyssnar jag på när jag känner så jävla mycket, Det är mest sorgsen musik, men det gör inte så mycket. Inte för mig.


bild: lolitas

om jag hade gått på elle-galan.



Om jag hade gått på elle-galan idag hade jag nog haft denna drömmen på mig tillsammans med långa svarta handskar, chanelörhängena och några tjusiga skor. Nåja, vad är väl en bal på slottet? Jag hade nog mest känt mig dum och malplacerad på en sådan tillställning ändå.

like a goddess, part one.






bilder: Sandra Berg

Första delen av bilderna på maria som jag tog i måndags, tycker hon ser ut som en romersk/grekisk gudinna! Det var ett litet försök till hemmastudio-fotografering och jag tyckte det blev riktigt bra.

judisk humor och sex and the city.



Jag håller på med ett sista paper i kursen judisk humor och kulturell identitet, där man ska diskutera förhållandet mellan humor och identitet i valfri vits, tvserie osv. Givetvis valde jag att ta utgångspunkt i sex and the city när Charlotte konverterar till judendomen. Om jag trodde att jag någonsin skulle kombinera skolan och denna serien? Verkligen inte, men jag tänker inte klaga!

i väntan på våren.




Det är nästan lite för lätt att klicka hem saker på h&ms hemsida. Igår kom ett litet paket innehållandes två par superfina solglasögon som jag ska börja använda så fort vårsolen tittar fram. Och så en tjusig tröja med fjärilstryck, som för övrigt är ett av de vackraste djuren.

födelsedagsfika med ellen.





Igår födelsedagsfikade jag med ellen på ett nytt fik i tomelilla med det passande namnet Fiket. Ellen fyllde år i slutet av december, så det var alltså hennes födelsedag vi firade lite sådär i efterhand. Mysig fika med prat om skola, relationer och mycket annat, och så avslutade vi med att skvallra om vem av våra forna klasskamrater som har fått barn och om det var chockernade eller inte. Förvånandsvärt kul ämne.

För övrigt så beställde jag en panini utan salami, men det var salami på den ändå och jag fick vara en jobbig kund som bad om en ny. Inget negativt med att jag fick salami trots att jag hade bett att inte få det, alla kan göra misstag. Men det känns så oerhört dumt ibland när man som vegeterian ber om att få något annat, vem tror hon att hon är undrar jag om vissa tänker.

the constant.

Hej sötnosar. Jag har haft kanske världens sämsta natt. Brukar ALDRIG ha problem med att somna, men igår kunde jag inte somna förrän två och sen vaknade jag kanske varannan halvtimme och drömde massa obehagliga drömmar däremellan. Vaknade helt utmattad. Skönt att vara vaken nu iallafall!

Nu ska jag ta bussen tillbaka till lund, har ju varit i tomelilla sen i tisdagskväll. Idag tänkte jag varva plugg, tvätt och bildredigering. Vi hörs snart igen! Puss.

we used to be the luminary ones.




fint från jak&jil.

ett filter mot magont.

Ibland önskar jag att det fanns ett slags filter som höll allt som känns som en kniv i magen borta. Att vissa händelser och personer kan påverka en så mycket. Önskar att det fanns ett sätt att slippa det, för när man redan har läst det är det för sent. Då planterar det ett frö i hjärnan som inte försvinner och så ligger man där i sängen med magont och inte kan somna. Hade man bara sluppit läsa hade man sluppit magontet. Men man får kanske skylla sig själv.

Jag hyllar verkligen internet, men ibland är det bara skit.

wonderlandbloppis

Hörrni, det är onsdag och det innebär massa nya saker på bloppisen! Den hittar ni här.



party animals.




En av presenterna till storebror. Hur fina? Jag vill också ha!!

2011-01-11

Nu pyser jag iväg till sista föreläsningen och gör vår gruppredovisning. Idag fyller min storebror år så efter skolan ska jag ta bussen till tomelilla och fira honom med paketer och sånt. Kul! För övrigt lite svårt att välja presentpapper när man ska slå in presenter till sin bror. Tror inte han gillar cupcakes, rosaprickigt och rosmönster...


om det finns några skor som är de perfekta vårskorna så är det nog dessa.




I slutet av förra veckan kom skorna som jag beställde från h&m för ett litet tag sen! Och de är nästan ännu finare i verkligheten, finaste färgen och superbekväma och allting. Nu får gärna snön försvinna och plusgraderna öka!


vi drar till malmö, baby.




Hej kompisar! Idag har jag varit i malmö och hälsat på maria lite. Vi gick banans inne på myrornas och humana som hade superrea med 60 kronor på alla kläder och 20 kronor för alla accessoarer. Kanske var det förresten mest jag som gick bananas, och så köpte vi massa saker till bloppisen! Glöm inte att kolla in på onsdag.

Sen vågade vi inte gå in i fler affärer så vi gick hem till maria, fikade lite och hade en liten photoshoot! Ni får se bilder så snart de är klara såklart. Det var min måndag!

elin kling ♥ h&m.



Detta tycker jag låter väldigt spännande!

we did it when we were young.

Fantastisk låt.

jonsby egby.


Jag skulle behöva en till lampa till mitt stora fönster, blev så mörkt nu när jag tog bort ljusstaken. Tycker denna är väldigt fin från ikea, heter jonsby egby. Tur då att mina föräldrar köpte en till mig när de var på ikea idag!

tusen koppar kaffe senare.

Nu har precis en fröken anna nilsson åkt härifrån, vi har förberett oss inför vår gruppredovisning som vi ska ha på tisdag. Med tusen koppar kaffe och god kladdkaka gick det som en dans. Så himla skönt att det är gjort, nu är det bara en individuell uppgift som ska lämnas in nästa söndag och sen är kursen slut. Nu ska jag lyssna vidare på eldkvarn och kanske ta tag i den där garderobsrensningen... Blir trött bara jag tänker på det.


just some beautiful things on a sunday.




bilder: lolitas

black swan.






Ikväll har jag sett filmen Black Swan med helt otroliga Natalie Portman i huvudrollen. En psykologisk thriller som handlar om en ballerinadansös som har fått huvudrollen i den berömda svansjön. Väldigt vacker, mörk och sorglig film som verkligen lämnar ett avtryck.

en lista över sånt som gör en glad.

När det känns grått och man håller på att kväva sig själv med meningslösheten kan det vara bra att göra en liten lista över saker som egentligen gör en väldigt glad. Saker som motbevisar den där meningslösheten.

Jag är väldigt glad över:
♥ att jag har en fin lägenhet som jag trivs hur bra som helst i.
♥ att jag bor i lund. tycker om lund.
♥ att jag klarar allt om jag bara vill.
♥ att jag har världens finaste vänner som skulle göra vad som helst för mig, och jag vad som helst för dem.
♥ att jag har läst religionshistoria i en termin och lärt mig så mycket mer än jag någonsin kunde ana.
♥ att jag ska börja plugga media- och kommunikationsvetenskap i vår och det ska bli jättekul.
♥ att jag har föräldrar som skulle bestiga berg för min skull.
♥ att våren närmar sig för att då slipper man klä på sig tusen lager varje gång man ska utanför dörren och slipper frysa.


qu's bild.

några bilder från igår.









Några bilder från igår när vi körde till ullared. Väl där var vi förvånandsvärt organiserade och effektiva så det hela gick väldigt smärtfritt och några timmar senare var vi påväg därifrån. Något snopet var att våra vänner som åkte i en annan bil var framme ungefär när vi skulle åka därifrån, haha. På kvällen stannade jag hos anna i hässleholm, och det blev tacos, film och godis. Mycket bra avslut på dagen!

ps. jag måste säga att jag blir mer och mer nöjd med bilderna som jag tar med iphonen.

studentkrubb.

Receptet i förra inlägget hittade jag på studentkrubb, en receptsida för studenter. Det är en superbra sida med billig och god studentmat utan massa konstiga ingredienser! Ett stort plus är att det finns många vegetariska recept. Till exempel kyckling moussaka (om man äter kyckling), mango qourn och halloumiburgare. Tips tips!


recept: spenatlasagne.



Spenatlasagnen jag och kusinen gjorde igår blev så god att ni bara måste ha receptet.

Ingredienser:
250 g färsk spenat
12 lasagneplattor
2 dl riven ost

Tomatsås:
400 g krossad tomat
2 krm svartpeppar
2 msk olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk oregano
½ tsk salt

Bechamelsås:
5 dl mjölk
4 msk smör
2 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Skala och hacka den gula löken.
4. Bryn löken i olja på högsta värme.
5. Sänk till medelvärme och tillsätt tomatkross och kryddor.
6. Låt småkoka i 3 minuter.
7. Stek spenat på högsta värme i 3 minuter.
8. Rör ihop spenat och tomatsås.
9. Smält smör i kastrull på medelvärme.
10. Vispa ned mjöl och häll i mjölk.
11. Rör om tills blandningen tjocknar.
12. Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en ugnssäker form.
13. Strö över ost.
14. Grädda längst ner i ugnen i 25 minuter.
15. Servera och njut!

fredag.

Godmorgon raringar! Jag tänkte som så att det går ju inte riktigt att börja detta året utan en roadtrip till ullared tillsammans med några härliga vänner, så det är precis vad jag ska göra idag. Handla lite nödvändiga och onödiga saker. Hoppas ni är glada idag, pussel!


hemtenta, middag och bio.






Efter att ha pluggat från den stunden till jag vaknade fram till halv fyra var det dags att hoppa in i duschen illa kvickt. Det var nämligen så att en halvtimme senare kom min kusin johanna på besök! Vi lagade supergod lasagne och sen gick vi på bio. Perfekt torsdagkväll, trots stress. Vi såg tredje narnia filmen och den var så himla bra. Älskar narnia, vill typ bo där. Fast utan alla läskiga varelser såklart.

För övrigt är min hemtenta färdig nu!!! En dag innan deadline, kors i taket. Tänk vad man kan bara man ger sig fan på det.

man kan bara förlora och hålla huvudet högt.



Sorgligaste och finaste låten just nu.

trettondedagsafton.



Det blev inget malmö, en av gruppmedlemmarna fick förhinder så vi ska ses en annan dag istället. Så idag har jag varit hemma och pluggat, tvättat och sådana nödvändigheter. Närmare kvällen kom mina föräldrar hit och vi har firat lite trettondedagsafton med egengjord smörgårstårta och mamma hade med sig fina tulpaner och ännu en kiwilykta. Vilken lyx!

Nu ska jag fortsätta plugga och äta ostbågar samtidigt. Det underlättar försöker jag inbilla mig. Puss!

fläta.



att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött.

Alex Schulman har skrivit en ny bok om kärleken till sin Amanda. Många har olika uppfattningar om Alex, men om det är något han är fantastisk på så är det att skriva. Nu låter han oss läsa ett kapitel ur boken på hans blogg, ni hittar inlägget här.

"Jag får ett sms, det är från Amanda: ”Var är du?” Blodet stiger till tinningen. Jag kontrolläser sms:et ett par gånger – kan hon vara ironisk? Har hennes telefon kidnappats av någon av tv-männen som upptäckt att jag är förtjust i henne? Jag sitter en stund och funderar. Jag sluter mig efter noggrant övervägande till: här finns ingen ironi, ingen distansering. Det är Amanda och hon undrar var jag befinner mig. Det är ett otroligt sms. Som när man river undan de tunga gardinerna i ett mycket mörkt rum och upptäcker att solen skiner där ute. Jag lösgör mig genast. Jag ska träffa Amanda Widell."


we'll meet you in wonderland.

Nu drar vi igång bloppisen igen med nya fina saker. Varje onsdag framöver kommer det komma upp nytt, så håll utkik! Idag säljer vi bland annat ett armband och två superfina halsband.


pull yourself together.


Idag är det dags att ta sig själv i kragen. Ska plugga några timmar nu i raketfart och sen ta tåget, möta upp några klasskamrater i malmö och förbereda inför en redovisning nästa vecka. Förutom den ska en hemtenta lämnas in på fredag och en större uppgift om någon vecka. Så går det när man får för sig att ha jullov. Men först, kaffe! Jag tror att kaffe kan vara min räddning denna dagen.


förändring.

När det krävs en förändring kan det vara lättare att börja med sakerna man kan se och ta på. Ikväll har jag tagit bort mitt julpynt (inte för att det var så mycket, tog typ fem sekunder) och det känns skönt. Fast glitterrenen ska få stanna på fönsterblecket året runt.


when life hits you.



första bilden via julia

Vissa dagar är livet som en käftsmäll. Det kan slå en så hårt.

lookbook h&m spring 2011





via: julia



Ännu mer vår. Även om det inte är riktigt min stil med 50/60-tal så tycker jag att lookbooken för våren på h&m ser så himla fin ut.

waiting for spring.


Dessa finisarna beställde jag från h&m häromdagen. Ungefär likadana som jag har i svart, tycker de är så sjukt fina. Perfekta vårskorna!!!

04:15

Godmorgon! Eller kanske godnatt för vissa. Såhär tidigt har jag nog aldrig gått upp förutom om man ska iväg sådär supertidigt till flygplatsen eller så. Anledningen till att jag ställde klockan på 04:15 är att jag ska inventera idag i kivik, lite extrapengar slår ju aldrig fel. Dessutom har jag min vapendragare med mig så det ska nog till och med bli ganska trevligt. Nu får jag skynda mig så att vi inte kommer försent, puss!


nyår genom marias lins.





bilder: maria

once upon a time...





Igår bäddade jag fint med nya sagolika sänglakan som jag fick i julklapp. Älskar h&m home!

söndag/måndag

Eftersom igår var den ultimata söndagen känns det ruskigt mycket som måndag idag. Men det är bra, jag gillar måndagar. Ska dricka lite kaffe och hoppa in i duschen nu, om lite mindre än en timme kommer mamma, moster och kusin hit för att kika på lägenheten och sen drar vi till ikea en sväng. Bra dag!


1 januari 2011.

Oj, var tog denna dagen vägen? Vi vaknade vid tvåtiden, beställde pizza det första vi gjorde, satte på en film och när jag rullade upp gardinerna var det redan mörkt. Mina övernattningsvänner begav sig hemåt vid femtiden och nu sitter jag här med en kopp nudlar och mamma mia på tvn. 2011 alltså, jag tror det kommer bli ett väldigt väldigt bra år.


nyårsafton.





Min nyårsafton började hemma hos anna k med fördrink tillsammans med några andra.




Skålade och peppade.


Maria var väldigt tjusig!


Själv hade jag samma sammetsrosett som förra nyår, långa handskar och en prickig klänning som jag har köpt på beyond retro i stockholm. Klänningen var väldigt Sandrig, som Anna k sa.


<3


Qu var så fin i en smaragdgrön skapelse.




Anna var också där!


Hej hej i spegeln.


När klockan närmade sig sex tog vi en taxi till elysée som ligger ungefär vid gustav adolfs torg.



Där började vi summera året men kom bara till mars, haha.


Vegeterianerna började med vitlöksmarinerade champinjoner! Gott.




Till huvudrätt åt de andra köttfondue.


Medans jag och maria åt någon slags lasagne med ädelost och sparris.


Och så avslutade vi med pannacotta och champagnemarinerade bär!




Vid åtta åkte vi tillbaka till anna k och det var dags för festligt bål.




Jag var glad.





Plötsligt trillade det in massa massa folk.


Anna och Linnea.



Malin var där och hon kom med nyheten att hon ska flytta från norge tillbaka till skåne igen! Då blev jag glad.




Johanna och anna k.





Så började det bli dags att ta fram champagnen.



Emma var snygg och pepp!






Så var klockan tolv och det var gott nytt ååååååååår!


1.


2.


3.


4!




Sen tokdansade vi in det nya året!


Jag sittdansade mest, men det var lika kul!









Skriksång till håkan hellström, kärlek, glädje och i taxin hem twittrade jag "att få fira nyår med sina bästa vänner, vad mer kan man begära?".

RSS 2.0