tv-serier som jag följer.

Som utlovat, här kommer en liten guide över tv-serier som jag följer just nu! Älskar att ha massa serier som verklighetsflykt när en behöver tänka på annat än plugg eller när livet känns grått och trist. Och det finns serriöst inte mycket som slår en söndag i soffan med tusen avsnitt av ens favoritserier. Jag är sämst på alfabetet (OBS sant, skäms dock lite över det eftersom jag ska bli svensklärare men det får väl ses som min akilleshäl eller något), så jag kan inte garantera att de är i bokstavsordning men jag tror det.

Beauty and the Beast. Detta är en ganska ny serie och har hittills inte gått i en säsong ens. Men åh så bra det är! Anspelar givetvis på skönheten och odjuret, fast mer verklighetstroget.



Glee. Det finns nästan inget som gör mig så glad som denna serien. Ett gäng förvirrade tonåringar som samlas i en kör och gör grym musik. Älskar det! Har för övrigt en lista på spotify med mina gleefavoriter, den hittar ni här.


Girls. Just nu är det säsongsuppehåll, men jag måste ändå tipsa om denna fantastiska serien. Jag har nog berättat om den förr, men den handlar iallafall om ett tjejgäng i New York och känns betydligt mer realistiskt än te.x. SATC. Får nog ta och se om första säsongen under julen!


Gossip Girl. Kikade på denna serien när den hade premiär för en herrans massa år sedan och tyckte att första säsongen var väldigt bra. Men sedan tyckte jag att den blev väldigt annorlunda och slutade titta, fram tills i våras när jag kollade ikapp alla säsonger. Fantastiska kläder, kärlek, vänskap och extremt mycket intriger.

Grimm. Har haft några avsnitt på datorn i en hel evighet men har inte tagit mig tid att titta på dem. Förrän förra veckan! Handlar om en kille som blir en väktare och får därmed ett sjätte sinne som ska skydda oskyldiga från olika sorters monster. Spännande och lite läskigt, om jag ska vara ärlig.

Historieätarna. Erik Haag och Lotta Lundgren (som jag har en ny girlcrush på, fantastisk) äter sig igenom historien och inte nog med det - de klär sig och lever så som man gjorde under den tiden också. Än så länge har de gått igenom 1920-talet och 1970-talet. Intressant som attans och väldigt roligt! Går att se på torsdagar eller via svtplay.


Jakten på det perfekta livet. Underbaraste Hanna Hellquist undersöker om det finns något perfekt liv och intervjuar experter och kända personer för att försöka hitta ett svar på den frågan. Förutom att det är väldigt intressant så är Hanna så SJUKT rolig att jag oftast sitter och gapskrattar under varje avsnitt. Priceless: när Hanna gestaltar en spermie. Går att se på onsdagar eller på svtplay!


New Girl. Jess flyttar in till ett killkollektiv och de utvecklar en väldigt fin vänskap. Oerhört roligt och en måste ju älska Zooey Deschanel som spelar huvudrollen!


Once upon a time. Huvudstoryn grundar sig i sagornas värld där Den elaka drottningen kastar en förbannelse över alla som förflyttar dem till en plats utan lyckliga slut - vilket är vår jord. I serien får man genom en parallellhandling följa både deras nya liv där de inte minns något från sagornas värld - och vad som hände innan förbannelsen. Fruktansvärt spännande och väldigt oförutsägbart!

Schulman Show. Alex Schulman och två sidekickar intervjuar en känd gäst och talar om aktuella händelser. Väldigt avslappnat och härligt. Varje fredag släpps ett nytt avsnitt på aftonbladet och det är den perfekta starten på helgen!

Miss%20Li%20-%20Somebody%20loves%20you

Så mycket bättre. Det är väl knappast någon som har undgått denna publiksuccén på tv4 som sänds på lördagskvällarna nu under hösten. Jag tyckte det är ett väldigt härligt koncept och varje säsong har det funnits någon som tar alla med storm - detta året är definitivt min favorit Miss Li!


The Vampire Diaries. Detta är en serie jag aldrig någonsin vill ska ta slut. Tanken på att den faktiskt någon gång kommer att göra det gör på riktigt ont. Handlar hursomhelst om tonåringar, vampyrer och kärlek.


Och slutligen, tv-serier jag funderar att börja följa: Homeland, Breaking Bad, The Wire, Downtown Abbey. Vad säger ni om det? Har ni några andra tips för en tv-seriejunkie?

söndag, julmarknad i Högestad och fika på olof viktors.

sunday.

I söndags åkte jag och mamma till julmarkanden i Högestad för att komma i julstämning.

sunday.sunday.

Därinne var det fullt av folk, granar med belysning, glögg och pepparkakor och det mesta var som det brukar.

sunday.

Jag hittade fina snören som fick följa med hem.

sunday.sunday.sunday.

Efteråt åkte vi till Olof Viktors och fikade surdegsbulle, kaffe och citron och marängpaj. Galet gott.

På kvällen körde jag hem till Anna och Sofie där jag blev bjuden på extremt god mat och resten av kvällen drack vi vin och spelade skip-bo. En fantastisk söndag.

onsdagsinspiration.

wednesdayinspiration
bildkällor via pinterest

vecka 48.

 
bildkällor via pinterest

Hej bloggisar! Är fullkomligt oförberedd på denna veckan och ligger redan hopplöst efter, men ikväll tänkte jag dricka lite julmust och försöka strukturera upp allihop så ska det nog gå vägen denna gången också. Såhär ser min fullspäckade vecka ut:
 
♥ Denna måndagen har känts mest som söndag och jag har tillbringat dagen hemma hos Anna, Sofie, en supergullig bebis och två fina hundar. Perfekta starten på veckan även om jag borde har pluggat betydligt mer än jag gjort idag (dvs ingenting)..
♥ Imorgon har jag skola mellan 13-17 och på kvällen ska jag och Maria testa på indoor walking! Låter asjobbigt men det blir nog roligt. Hoppas jag!
♥ Onsdagen börjar med litteraturseminarium och efter lunch har vi basgrupparbete fram till fem. På kvällen ska jag göra pumpasoppa, återkommer med resultatet! Låter ju gott iallafall.
♥ På torsdag har vi film- och datorspelseminarum fram till lunch. Japp, ni läste rätt - datorspel! Tills dess ska vi har spelat World of Worcraft och det kan ju vara spännande för en som aldrig har varit i närheten av den världen. På kvällen ska det dansas afro, min nya favoritform av träning!
♥ På fredag ska jag åka till Eslöv och titta på tre filmer inför ett seminarium tillsammans med min basgrupp i skolan och på kvällen åker jag till Tomelilla för att spendera den med min mamma och min brors flickvän. Myz!
♥ Och på lördag ska jag åka till Köpenhamn! Längtar helt galet mycket efter ett juligt tivoli och julklappsletande på ströget. Kan inte bli annat än en perfekt start på december.
♥ På söndag vill jag ligga i soffan exakt hela dagen och ta igen alla tvserier jag har missat den senaste tiden, får se om jag lyckas med det och inte begravs i plugg istället. Julpynta ska jag göra iallafall, det är ju första advent!

På bloggen kommer ni bland annat att få tips om massa bra tv-serier som jag följer (skulle ha kommit förra veckan, sorry) och kanske kommer också ett bildregn från förra bröllopet jag fotograferade! Är det något annat ni skulle vilja läsa om eller se bilder på i veckan här på bloggen? Önska på!

kära tomten.

Idag är det på pricken en månad till julafton, och då får man lov att skriva en önskelista till tomten! Eller till sig själv för att man har varit grym detta året och förtjänar något fint. Såhär ser min ut:



Mugg och assiett från Day Home.
Lappljung ruta, matta från IKEA. Förstår ni hur fin denna kommer vara i nya lägenheten?


Batman - the dark knight rises och The amazing spiderman på dvd. Har ju redan sett på bio men så sjukt bra och vansinnigt spännande.


Löskrage från H&M. Denna är så sjukt fiiiiin, tänk till något helsvart.

Vinröd eller mörkblå fleecejacka från Monki. Har redan denna i grön och den är så mysig att jag dör och jag känner att det behövs en till i jackgarderoben för kalla vinterdagar.




Revolt och fatta eld som är en fortsättning på hungerspelen, läste den precis i skolan och blev helt fast. Nu måste jag läsa fortsättningen.


Någon av dessa collar clips häirfrån. Hur fina?!


Ida Pyks bok Paris, Chérie - sådär säger folk, alltså.


Sedan hade jag blivit extremt glad för:
 
♥ ett vackert tvålfat.
♥ en presskanna till kaffe.
♥ presentkort på h&m.
♥ en glassmaskin.
♥ en veckas semester.
♥ och en prickig liten hundvalp, såklart.

en ovanligt bra torsdag.

best thursday ever.

För exakt en vecka vaknade jag av ett samtal om att jag hade blivit med ny lägenhet. Skrek ut min lycka på alla sociala medier.

best thursday ever.

Efter att ha skuttat runt lite och inte riktigt förstått att det var sant gjorde jag frukost och tittade på en fransk film som vi ska analysera i skolan.

best thursday ever.

Det perfekt kokta ägget.

best thursday ever.

Sedan blev det kaffe och epikanalys i någon timme.

best thursday ever.best thursday ever.

Innan det blev dags för en sen lunch! Alltså detta var så gott att jag smäller av. Stekt halloumi och basilikamarinerad tofu, tomater, sallad, gurka, cashewnötter och en dressing gjord på pesto och olivolja.

best thursday ever.

På eftermiddagen var det dags att packa träningskläderna.

best thursday ever.best thursday ever.

Såhär rosa och fin var himlen när jag stod och väntade på bussen till Malmö. Där mötte jag upp Maria och så gick vi på vårt första gympapass! Det var lite sjukt faktiskt. Jobbigt men roligt!

best thursday ever.

Efteråt bjöd Maria mig på en sinnesjukt god paj och så drack vi ett glas rött till för att fira min flytt.

best thursday ever.

Kladdkaka till efterätt, dog.

best thursday ever.

Mätta och belåtna spatserade vi bort till biografen och såg breaking dawn part 2 och den var väldigt spännande och bra, men kanske inte bäst i serien.

IMG_4136

Och sen hoppade jag på bussen tillbaka till Lund och somnade på direkten när jag kom hem.

malmö, baby.




Ni kanske undrar vad som har hållit mig vaken om nätterna den senaste tiden och vilken stor förändring som håller på att ske i mitt liv. Nu ska ni få veta.

Förra veckan gick jag tillsammans med Maria (min eviga stöttepelare i livet) på lägenhetsvisning i Malmö. En studentetta en liten bit ifrån Värnhem som kanske vid första anblicken inte var så mycket för världen - men jag såg potential i den. Nu var jag tyvärr inte den enda som var intresserad av denna lägenheten, så när hyresvärden skulle ge besked under torsdagen visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Så jäkla dumt att ta ut segern i förskott när det inte blir som en har tänkt, men en kan ju inte låta bli att hoppas såklart. Därav dessa sömnlösa nätter.
 
Men turen var på min sida, för vid tio ringde hyresvärden och sa att lägenheten var min ifall jag ville ha den. Och jag sa (kanske lite väl) överlyckligt ja!!! Så i januari går flyttlasset från Lund äntligen till Malmö, staden jag så länge har längtat efter att bo i där det är nära till mina finaste, till skolan, till träningen och så mycket annat. Det kan inte bli annat än fantastiskt.

tisdagsinspiration

style
källor via pinterest

just when it can't get worse, i had a bad day.



När jag satt på bussen hem från skolan och träningen kändes jag lika grå och tung som dimman utanför fönstret. Men efter en varm dusch och en liten powernap känns det lite bättre, nu ska jag peppa upp mig med denna fantastiska glee-låten och äta lite mat innan jag fortsätter med plugget. Heja heja!

vecka 47.

bildkällor via pinterest

Waddap! Efter en väldigt rolig födelsedagsmiddag hos min fina kusin Johanna spenderade dagen efter, alltså söndagen, i soffan med att ta igen alla tv-serier jag inte hade sett i veckan. Vilket är en hel del, någon gång under denna veckan tänkte jag tipsa er om alla serier jag följer! Förutom det ser vecka fyrtiosju ut såhär:
 
♥ Börjar veckan med ett harmoniskt yogapass och resten av dagen innehåller veckohandling av mat, plugg och städning. Ikväll ska jag titta på lördagens avsnitt av Så mycket bättre, det ser jag fram emot!
♥ Imorgon har vi skola fram till tolv och efter det får jag nog plugga resten av dagen. Förutom all kurslitteratur ska vi läsa väldigt mycket skönlitteratur denna kursen vilket är väldigt roligt men också stressigt.
♥ Onsdagen är också lika med plugg.
♥ Torsdagen börjar med skola fram till två har jag för mig, och på kvällen ska jag dansa afro med maria!
♥ En helt ledig fredag i kalendern, det enda är att jag ska åka till Tomelilla på kvällen och träna inför lördagens uppvisning...
♥ ... för på lördagen ska vi som sagt ha jubileumskonsert med drillningen för att föreningen fyller tio år! Jag börjar dock dagen med ett fotojobb, men på eftermiddagen är det dags för uppvisning och då ska vi visa upp program från alla åren och även visa upp massa dräkter som vi har burit. På kvällen blir det fest med folk från föreningen genom åren!
♥ På söndag ska jag och mamma på julmarknad och på kvällen ska jag åka till Anna för hund- och bebisgos, bli bjuden på middag, dricka vin och spela skip-bo. Ingen dålig avslutning på veckan inte!

christian & johanna.

Äntligen har jag fått tummen ur och kan visa er dessa bilderna. Christian & Johanna gifte sig den 18 augusti i Söderåsens nationalpark under en av de finaste sommardagarna detta året. Ett otroligt kärleksfullt bröllopspar som inte kunde slita sig från varandra (många fotomoments med andra ord) och ett helt fantastiskt vackert bröllop. Hoppas ni tycker om bilderna lika mycket som jag gör.

(Om det är någon som är på jakt efter två bröllopsfotografer kan ni mejla till [email protected])

Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.Christian & Johanna.IMG_5182christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.christian & johanna.

måndagskvällen

monday.monday.monday.

Såhär såg min måndagskväll ut. Kom hem efter en lång dag, lagade korv stroganoff, tände kandelabern och åt samtidigt som jag lyssnade på vinylskivor. Vardagslyx gånger tusen. Resten av kvällen redigerade jag bröllopsbilder och kunde inte somna pga en sjukt rolig sak som jag låg och fantiserade och drömde om. Mer om det snart.

batgirl



Maria fångade min spexiga sida i lördags.

lördagskväll, svamprisotto och mousserande vin.

IMG_4039IMG_4040

I lördags tillbringade jag först dagen på Emporia, Malmös nya köpcenter, med mamma och på kvällen tog jag bussen till Malmö igen.

saturdaynight, dinner and wine.

Gick hem till Maria och drack en cider.

saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.

Sedan gick vi bort till bussen och fotade fina ljusinstallationer på vägen.

saturdaynight, dinner and wine.

Åkte till Nobel och gick hem till Linnea & Essie, vi var nämligen bjudna på middag! Lyxen alltså.

saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.

Svamprisotto och kladdkaka till efterätt. Om det var gott? Eh ja.

saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.saturdaynight, dinner and wine.IMG_4092

Några timmar senare kom Celia och Jojo förbi och vi drack vin, lyssnade på bra musik, skrattade och hade en härlig lördagskväll tills jag tog sista bussen hem till Lund igen.

en ledig fredag, la piazza och henrik fexeus.

friday.

Förra fredagen var jag ledig och helt slut efter att ha avslutat första delkursen dagen innan. Började dagen med frukost, bästa målet på dagen ju.

IMG_4010

Sedan började jag redigera bröllopsbilder och drack en hallonsmoothie samtidigt.

friday.

Efter någon timme framför datorn var det dags att göra något annat. Bestämde mig för att baka kladdkaksmuffins.

friday.
friday.

Smakade ljuvligt tillsammans med kaffe och Schulman Show.

friday.

På kvällen blev jag upphämtad av min mamma och moster, och så åkte vi ner till stan för att äta middag på en av mina nya favoritrestauranger i Lund - La Piazza. Ligger vid Mårtenstorget ifall någon är intresserad.

friday.friday.

Varmt bröd doppat i olivolja = himlen.

friday.friday.

Två fina personer.

friday.friday.

Precis som förra gången beställde jag kycklingpasta med pesto och soltorkade tomater och det var så gott att jag på riktigt inte visste var jag skulle bli av. Måste ha varit italienska i mitt förra liv pga älskar denna sortens mat över allt annat.

IMG_4037

Sedan knallade vi bort till stadsteatern där vi skulle se Henrik Fexeus show I ditt huvud. Jag tyckte det var bra och imponerande, och när allting knöts samman i slutet tappade jag hakan!

jag har så mycket att berätta för er.

Jag har så mycket att berätta för er, så många bilder att visa, men så lite tid att göra just detta. Stora förändringar är igång och jag hinner inte riktigt med.

Men alldeles snart ska ni får höra.

måndagen i fem instabilder.

 
Har haft en sjukt bra måndag! Den började imorse med ett harmoniskt yogapass tillsammans med Maria och en kvart på crosstrainern efteråt.  Sedan gick vi en sväng på myrorna som ligger precis bredvid och åkte efter det till skolan, åt lunch och pluggade fram tills min kursintroduktion vid tre. Fram tills nu har jag lagat mat och pysslat med bröllopsredigering, men nu får det banne mig vara nog för dagen. Känner mig helt mosig i hjärnan. Ska titta på Så mycket bättre från i lördags och sedan bums i säng. Puss!

vecka 46.


bildkällor via pinterest

Hej och hå, då kör på ny vecka igen! Denna hösten flyger verkligen förbi känns det som. Jag är så glad över att jag tog mig igenom förra veckans skolvecka, och att jag dessutom gjorde bra ifrån mig. När jag hade lämnat in sista uppgiften och gjort min bokpresentation i torsdags däckade jag i sängen och har känt mig ungefär som en zombie resten av helgen. Men det har varit väldigt skönt och välbehövligt med lite vila. Nu kikar vi på hur veckan ser ut!

♥ Efter ett yogapass på förmiddagen ska jag till skolan senare i eftermiddag. Idag börjar vi en ny delkurs i skolan som heter ungdomars textvärldar, vilket betyder att vi kommer att, förutom kurslitteraturen, läsa massa skönlitteratur! Hurra för det!
♥ Halva tisdagen innehåller urval av bröllopsbilder i Veberöd hemma hos Veronika och på kvällen ska jag på lägenhetsvisning! Vågar inte hoppas på för mycket, men håll tummarna för mig är ni snälla.
♥ På onsdag har vi en förmiddagsföreläsning och på kvällen ska jag på styrelsemöte med drillningen i Tomelilla! Passar på att äta middag hos föräldrarna, lyxen i det.
♥ Torsdag är full av hemmaplugg och ett svettigt afropass på kvällen. Efteråt ska jag äta middag med Maria och så ska vi gå och kika på breaking dawn part 2 på bio!!! Löjligt pepp över det.
♥ Fredagen börjar med en härlig sovmorgon för då börjar vi inte skolan förrän efter lunch. På kvällen åker jag till Tomelilla och förhoppningsvis genomför min födelsedagspresent till pappa och sedan sover jag över där...
♥ ... för på lördagen har vi genrep med drillningen på morgonen och på kvällen är jag bjuden på födelsedagsmiddag hos mig kusin Johanna i Staffanstorp!
♥ Söndagen är det vila som gäller, som vanligt.

look at the stars, look how they shine for you.

Storma.

Förra söndagen var jag på dop i Trelleborg.

Storma.Storma.Storma.

Det var denna fantastiska lilla varelsen som skulle döpas till Storma.

Storma.Storma.Storma.Storma.Storma.Storma.Storma.Storma.

Familjen.

Storma.Storma.

Dop är ju en väldigt mysig och fin sak alltså.

Storma.Storma.

Efteråt åkte vi till en liten lokal och där var det dags för mat. Kycklingspett, vårrullar, ris, friterade räkor osv. Så sjukt gott!

Storma.Storma.

Och presentöppning.

Storma.Storma.

Såhär såg min present ut (som fotograferades några dagar innan när den slogs in). Som den dalmatinlover jag är kunde jag inte motstå detta URGULLIGA diademet med dalmatinöron <3 samt ett halsband med den bästa bokstaven!

Storma.Storma.Storma.Storma.

Till slut blev det dags för tårta.

Storma.Storma.Storma.

Det var en tjej som heter Moa som hade gjort dessa tårtorna och jag var så imponerad! Kolla in detaljerna. Och jag som inte brukar tycka om tårtor tyckte till och med att det var gott.

Storma.

Kakor och kaffe fanns det också.

Storma.

Efter att ha gosat med en bebis i famnen för typ första gången och totalt förälskat mig i den lilla varelsen, var dopet över och jag åkte hem till Lund igen. Finfin söndag.

söndag.

sunday.
bildkällor via pinterest

Idag är det jag som är världsmästare i myz. Tänker gå runt i pyjamas hela dagen, ta igen alla serier jag har missat under veckan, äta pizza och förbereda mig mentalt inför nästa vecka. Och tänka lite extra på min fina pappa just idag, såklart. Puss!

i will wait, i will wait for you.

Hej hej, nu åker jag till Malmö och blir bjuden på middag och dricker vin med ett fint litet gäng!

fantastisk klänning från H&M.



Ska en?

nytt hår och nya glitterstrumpor.

saturday.saturday.saturday.saturday.saturday.

Förra lördagen åkte jag till Tomelilla för att fira min fantastiska pappas födelsedag. Några bilder från kvällen blev det inte, jag passade på att njuta av god mat och fint sällskap utan kameran denna gången. Men i början av kvällen bad jag min mamma fotografera det nya håret och mina nya glitterstrumpor från monki, bra investeringar båda två tycker jag!

en fredag i tio bilder.

friday.

I fredags bestämde jag mig för att dokumentera min dag! Tycker själv att det är roligt att följa andras dagar på detta sättet via bloggar så därför tänkte jag att det kanske skulle vara kul för er också. Jag började iallafall min fredag med frukost och den magiska tidningen Lula som jag hade köpt dagen innan.

friday.

Sedan tog jag en dusch och förevigade håret innan det var ett minne blott.

friday.

Har ett nytt mobilskal förresten, här har ni numera min batmobil.

friday.

Klockan ett åkte jag till Nova och klippte mig! Unnade mig även ögonbrynsplockning och kände mig som en ny människa efteråt. Så värt. Sedan satte jag mig på Espresso House och pluggade några timmar och åt en sen lunch.

friday.

Hann med fredagsfika också. Viktigt.

friday.

När jag kände mig färdig med pluggandet för dagen gick jag i några affärer, köpte presenter och tyckte tydligen att jag förtjänade ett par nya skor.

friday.

När det var mörkt ute åkte jag hem och såhär såg håret ut genom badrumsspegeln!

friday.

En ganska rejäl bit åkte av och det var så skönt. Är väldigt nöjd.

friday.

Förutom skorna ovan köpte jag ett glitternagellack på Topshop som jag invigde redan samma kväll över ett svart lack.

friday.

Och resten av kvällen bestod utav fredagspasta, ett glas rött och tvserier. Fantastiskt.

20:38

wednesdaybreakfast.
 
Så var även denna onsdagen snart till ända.

Imorse bjöd jag en klasskompis på frukost och sedan pluggade vi i några timmar och drack kaffe. Så mycket roligare det är att plugga tillsammans med någon annan. Och i eftermiddags fick jag besök av min fina Ellen, älskar relationer som känns precis lika naturliga oavsett hur sällan en ses.
 
Förutom fint sällskap och kaffedrickande har jag ägnat dagen åt att förbereda mig inför bokpresentationen som jag ska hålla imorgon, och just nu känner jag mig ganska lugn och säker på mig själv. Får hoppas att det håller i sig till imorgon. Kan knappt fatta att delkursen sedan är över och jag får vila några dagar. Obeskrivligt.

vecka 45.

bildkällor via pinterest

Hej vecka 45, det ska bli skönt när du är ett minne blott. Nej riktigt så illa är det kanske inte, men fram till fredag är det hard work work som gäller men sedan är äntligen denna delkursen över och jag får förhoppningsvis andas lite. Såhär ser veckan ut:
 
♥ Idag har vi skola mellan 10-16 och ikväll ska jag bjuda två av mina favvisar på scones och thé som vi ska kalasa på framför finalen av ensam mamma söker! Varje måndag har vi smsat som galningar under programmet så det är logiskt att vi träffas och irl-kommenterar sista programmet!
♥ Tisdag och onsdag ska ägnas åt att förbereda en bokpresentation som jag ska genomföra på torsdagen. Lite nervös inför det men det ska nog gå bra, trorja. Efter presentationen ska jag fira med att träna afro på kvällen!
♥ På fredag ska vi lämna in en slutgiltig version av lektionsanalysen vi har hållt på med ett par veckor, och på kvällen ska jag tillsammans med min mamma och moster kolla på Henrik Fexeus show i Lund!
♥ Resten av helgen är faktiskt helt oplanerad och det känns så fruktansvärt bra. Då ska jag vila upp mig och ta en paus från allt som just nu känns jobbigt (men som egentligen är kul såklart, förutom när det blir lite för mycket av det goda).

idag fyller världens finaste pappa år.

 
Vågar inte ens tänka på vad jag skulle tagit mig till utan denna fantastiska personen i mitt liv. Grattis på födelsedagen, pappa!


frukost, morgonpasset och plugg.

 
Hej lördag! Jag börjar denna fantastiska dag (försöker vara överpositiv så att jag faktiskt ska känna så tillslut och inte illamående över allt som måste göras) med frukost samtidigt som jag lyssnar på gårdagens morgonpasset i p3. Ska sätta igång med lite plugg innan jag åker till Tomelilla senare idag för att fira min fina pappa. Hoppas ni har en rolig lördag framför er, puss!

hårinspiration inför dagens klipptid.

hairinspiration.
bildkällor via pinterest

torsdagstipsen.



♥ Som ni vet är jag väldigt svag för sagor och moderna spin offs, så därför blev jag ganska lyrisk när jag såg reklamen för den nya serien Beauty and the beast som börjar ikväll på sjuan klockan tio! Får inte riktigt greppet om vad serien handlar om, men det ger sig nog efter första avsnittet.
 

♥ I podcasten Värvet intervjuar Kristoffer Triumf kända personer på ett väldigt intressant sätt. Mina favoriter hittills, och som jag även varmt rekommenderar, är intervjuerna med Alex Schulman, Lina Thomsgård, Annika Lantz, Kakan Hermansson, Sigge Eklund, Pontur Gårdinger, Nour El Refai, Mona Sahlin, Hanna Hellquist och Babben Larsson. Värvet hittar ni via itunes eller här.
 

♥ Igår när jag kom hem efter en lång dag ville jag bara slänga mig i sängen och gråta lite för att jag har så extremt mycket att göra i skolan och det känns inte som att jag hinner med varken det eller allt annat. Istället tittade jag på det senaste avsnittet på middag hos Hannah & Amanda och det var så underbart att få skratta lite och tänka på annat en liten stund. Så det rekommenderar jag starkt, senaste avsnittet är ljuvliga Annika Lantz och Niklas Strömstedt gäster och det hittar ni här.
 
♥ Annars tror jag just nu mycket på tända ljus, filtar, att somna tidigt på kvällen, att skratta så mycket som möjligt, att vara snäll mot sig själv och andra. Nu kör vi skiten ur den här torsdagen, imorgon är det fredag och då brukar livet alltid kännas lite lättare och bättre.

RSS 2.0