mercredi.

Hej bloggisar! Jag har varit ute på stan i tre timmar, kom precis hem. Det första jag gjorde var att stöta på maria som var påväg ut från socialhögskolan så jag passade på att ge henne en grattiskram. Sen mötte vi upp min kusin som har börjat plugga i lund så jag guidade henne runt lite grann. När dom två hoppade på bussen hem gick jag på presentjakt och jag tror faktiskt att det blev riktigt bra. Nu måste jag ha kaffe!



into the forrest, part 3







Fotograf: Sandra Berg
Modell: Frida Eriksson

Är väldigt förtjust i sista bilden i detta inlägget. Den andas verkligen frihet. Del 1 hittar ni här och del 2 här.

idag är ingen vanlig dag



Idag fyller min allra bästa maria 21 år!!! Grattis baby <3

first day of school.

Jag råkade placera mig själv i sängen framför ett flertal one tree hill avsnitt när jag kom hem från skolan och har inte riktigt förflyttat mig därifrån än. Då var alltså första skoldagen över och det känns skönt och bra. Idag fick vi mest information om kursen och så fick vi presentera oss och berätta varför vi var där. Det är spännande med människor med andra kurser och program i bagaget och som kommer från allt mellan stockholm och trollhättan. Och så samlas vi alla med ett gemensamt intresse och delad passion.

Nu har jag precis beställt all kurslitteratur och min plånbok jublade lite när jag insåg att vi "bara" behövde fem böcker under hela kursen. På mina tidigare kurser har jag behövt typ fem böcker per deltermin. Nu ska jag fortsätta ligga i koma, puss!

heart full of wine


den fotografiska bilden

Godmorgon cupcakes! Nu ska jag strax åka till malmö och gå på uppropet till kursen den fotografiska bilden som jag ska läsa i höst! Det ska faktiskt bli helt fantastiskt roligt och en smula nervöst eftersom jag aldrig har varit i malmö högskolas lokaler. Får hoppas på att jag inte går vilse. Jag slutar redan vid tolv, så vi hörs mer då!


hur många lingon finns det i världen?



Om man vill bli varm och glad i hjärtat ska man se filmen hur många lingon finns det i världen.

into the forrest, part 2







Fotograf: Sandra Berg
Modell: Frida Eriksson

Fortsättningen av into the forrest plåtningen med frida. Del 1 hittar ni här.

monday.

Hej hej hallå! Jag steg upp med maria vid sju och åt frukost, sen somnade jag om i någon timme och nu känns hjärnan mest som gröt. Håller på med en to do-lista med saker som måste göras idag, som att skicka iväg traderaskor, betala räkningar och göra mig skolredo inför imorgon. Nej nu får jag hoppa ur pyjamasen, puss!


söndagsmyz

Hej finisar. Maria är här och vi har ätit vegetarisk chili con carne, tittat på en film, bakat vit kladdkaka som vi ska äta under film nummer två och sen måste vi gå och lägga oss tidigt för imorgon börjar maria på socionomprogrammet! Hur häftigt är inte det. Själv börjar jag inte förrän på tisdag så det känns extra lyxigt att vara ledig imorgon.


wonderland




Lite nytt på bloppisen!

into the forrest, part 1







Fotograf: Sandra Berg
Modell: Frida Eriksson

För några veckor sedan fotade jag min kusin frida i skogen där det var helt magiskt ljus. Temat är hennes drillsolo, därav dräkten. Lämpligt nog ska hon föreställa en påfågel vilket, som ni vet, är mitt favoritdjur. Tur att man har en kusin går med på att hoppa upp i ett träd för att man ska få bra bilder!

under löven



Söndag och jag lyssnar på melissa horns nya singel under löven. Längtar tills hennes album släpps i september.

jag är så tacksam över dig.



malmöfestivalen fredag















Igår hängde vi mest i metrotältet, drack vin, skrattade och stötte på vänner titt som tätt. Halv tolv började äntligen the ark spela och konserten var svettig, sorglig, fantastisk, minnesvärd och avslutades med ett konfettiregn över hela stortorget. Kan inte förstå att det var min sista konsert med the ark och att malmöfestivalen är över för detta året. Men jag kunde inte fått ett bättre slut på min sommar.

photo booth





Hejhej, här sitter vi och väntar på att klockan ska bli dags att åka till malmö. Sista dagen på festivalen och det känns bitterljuvt för det betyder i princip att sommaren officiellt är över. Hursomhelst kommer det bli en helt helt fantastisk kväll med vänner, vin och sjukt bra musik.

friday afternoon.



Går runt och nynnar på volare och låtsas att jag är en italiensk mästerkock. Nu ska jag göra en fantastisk pastarätt och bjuda på maria! Eller jag hoppas det blir lyckat iallafall, slänger mest i allt som verkar gott. Ikväll avslutar the ark malmöfestivalen och jag är så peppad för det att jag snart spricker!

att resa med dig är det finaste jag vet




Inatt plockade maria blommor och stal finaste skylten till mig. Fast egentligen frågade hon busschauffören om hon fick ta den, och han svarade att det fick hon och om någon frågade hade han inte sett något. Sån fin kompis jag har va.

malmöfestivalen torsdag




Igår åkte jag och maria till malmö, mötte upp qu och placerade oss på stortorget för att titta på tove styrke som spelade på rix fm festivalen! Det var första gången jag såg henne och hon var såklart grym.



Qu är söt.


Vi åt churros.




Och lyssnade på kurt vile på posthusplatsen.








Avslutningsvis gick vi bort till stortorget igen, mötte upp fler vänner och såg en förvånandsvärt sjukt bra konsert med bob hund. Sen gick jag och maria bort till stationen, köpte varsin veggieburgare på burger king och tog första bästa tåget hem till lund. Och det var den torsdagskvällen!

kjol-overload



Nu säljer maria massa finfina kjolar på bloppisen, den hittar ni HÄR!

criminal heaven


you make it easy on me

Godmorgon! Det var länge sedan jag var uppe innan tio men det är väl dags att börja vänja sig vid att klockan ringer tidigare. Alldeles strax kommer mamma med frukost och sen ska vi ner i stan en sväng. I eftermiddag kommer maria hit och ikväll ska vi till malmö och se rix fm festivalen bland annat. Hoppas ni får en strålande torsdag, puss!


i'm walking home to you





marias bilder från igår

traderatraderatradera



Ikväll går de flesta av mina traderaauktioner ut, så buda buda! Ni hittar alla auktioner HÄR.

malmöfestivalen tisdag






Igår tog jag tåget till malmö vid sextiden och mötte upp maria vid posthusplatsen.




Vi gick på Edda Magnasons konsert.




Sen gick vi bort till stortorget och väntade på att miss li skulle börja spela.



Hon bjöd på en helt fantastisk och galen show!









Efter det satte vi oss i öltältet, skrattade åt det tomma vip-tältet, drack öl och vin och hade det fint. Jag tappade bort mitt ena favoritörhänge men hittade det mirakulöst igen och sen orkade vi inte gå bort till tingseks konsert så vi stannade kvar och låtsades att vi älskade orup och sittdansade som galningar. Väldigt bra kväll!

nu sticker jag till malmö, hej!


edda magnason



I söndags under Emil Jensens konsert gästade Edda Magnason under låten hur lyckliga kan vi bli. Ljudteknikern klantade till det, men när hon väl började höras lite senare under låten blev det magiskt. Ikväll spelar hon ensam, 18.00 på posthusplatsen. Tips tips!

flamingos


bild lånad från quietland

Min senaste beställning till webshopen quietland blev dessa fantastiska flamingoörhängena! Det är fjädrar från riktiga (!) flamingos som har plockats från marken eller ruggande fåglar. Det är alltså inte fråga om något djurplågeri.



Såhär ser mitt par ut. Och jag fullkomligt älskar dem!

solen lyser plågsamt och underbart, livet rusar och kryper

Godmorgon tisdag! Om exakt en vecka börjar skolan igen och jag börjar känna mig lite nervös eftersom jag inte har pluggat i malmö tidigare så jag har ingen aning om var allting ligger eller hur det fungerar. Men det är mest första dagen, sen brukar det släppa ganska fort. Hursomhelst så ska det bli skönt att gå ur denna sommarlovsbubblan där varje dag känns som något mitt emellan helg och vardag.

Idag ska jag fortsätta organisera mitt liv (typ städa och skicka iväg massa mejl) och ikväll är det dags för malmöfestivalen igen tillsammans med maria. En strålande tisdag med andra ord!


måndag fast det känns som söndag

Godkväll bloggisar. Jag hade lite för kul igår så idag är jag ganska trött trots många timmars sömn. Har inte fått så hemskt mycket gjort idag mer än att titta på one tree hill och försökt organisera upp mitt liv lite grann. Får nog fortsätta med det imorgon, ikväll blir det filip och fredriks nya talkshow breaking news och senaste true blood avsnittet. Vi hörs mer imorgon, puss!


erikshjälpen <3



Mina bästa secondhandfynd gör jag på erikshjälpen i tomelilla. Jag vet att jag tjatar om det, men det är verkligen en riktig guldgruva med vettiga priser. Denna portföljen, eller vad man ska kalla modellen, köpte jag i lördags. Min laptop får precis plats och jag tänkte att det skulle bli den perfekta skolväskan!

hair



På en av marias bilder från igår ser man den nya hårfärgen ganska så bra. Jag håller fortfarande på att vänja mig, men jag börjar känna mig rätt så nöjd faktiskt!

malmöfestivalen söndag





Igår var jag framme i ett soligt (!) Malmö vid fyratiden och möttes av det här gänget på Stortorget. 


Där satt vi och njöt av Emil Jensens spelning som var blandad med musik och spoken word. Man måste bara älska den mannen, alltså.


Hej hej, i marias solglasögon.



Sen gick vi bort till Gustav Adolfs torg och åt thaimat. Kycklingspett med nudlar i jordnötssås, mmm.


En något oskarp, men glad, Sandra.


Dags att gå vidare.



Mot Posthusplatsen precis bredvid centralen.


Där spelade svängigaste Billie the vision & the dancers.



Efteråt satte vi oss på en trottoarkant och lyssnade lite på Daniel Adams Ray.




Och sen var det äntligen äntligen dags för Serenades som består utav Markus Krunegård och Adam från Shout out louds. Två genier som resulterar i otroligt bra musik. Så pass bra att det inte ens gjorde något att det började regna.



Så avslutade Veronica Maggio på Stortorget som var fullständigt fullpackat av människor. Sen tog jag tåget och sista bussen hem, och herregud vilken bra kväll! Bästa söndagen på väldigt väldigt länge.


2010.









Några bilder från förra årets festival. Malmöfestivalen är verkligen det perfekta sättet att avsluta en sommar på!

vill du dansa barfota i gräset med mig?

Hej kompisar! Jag har precis kommit hem till lund och nu börjar världens stressigaste timme (givetvis sätter jag mig och bloggar när jag egentligen borde sätta fart), jag ska hinna äta, byta kläder, fixa håret och sminka mig för klockan tre ska jag åka till malmö. Ikväll spelar sjukt bra band och det blir min premiär på festivalen detta året! Kan ju inte bli annat än fantastiskt. Puss! 


tradera




Hej, jag säljer lite skor och andra saker via tradera HÄR!

kräftfredag




jag älskar att hjälpa.

Mina morföräldrar har köpt en ny tv, det är deras första platt-tv och jag ser så tydligt att de är stolta och glada över den. Och så har de köpt en ny dvd till deras nya tv men så visste de inte hur man skulle slå på den och sätta igång dvdskivan. Så jag visade mormor grundligt och skrev en lapp och ritade vilka symboler hon skulle trycka på dvdn och fjärrkontrollen. Och hon mindes och klarade det direkt, min fina lilla mormor.

Förra veckan hjälpte jag pappa att skriva i ett dokument där man var tvungen att klippa och klistra lite. Ett dokument som var avsett att skriva ut och skriva för hand, men pappa ville skriva i datorn direkt och jag hjälpte honom och jag älskar verkligen att hjälpa. Något som är enkelt för mig men som en annan person kanske inte alls förstår sig på, när jag visar den personen hur pass enkelt det egentligen är och man ser i dens ögon hur den lyser upp när den förstår.

Kanske är det därför jag älskar att vara tränare och har en hemlig dröm om att utbilda mig till gymnasielärare i svenska och religion. För att jag älskar att hjälpa och göra något svårt och obegripligt till något hanterbart och lätt.

malmöfestivalen.

Idag börjar världens bästa malmöfestival och nedan ser ni mitt schema över band och artister som jag vill se! Vill ni göra ert eget spelschema kan ni göra det här.



hej, ikväll ska jag äta kräftor och jag är såhäääär pepp på det!


torsdagstjat.



Idag har jag minsann varit effektiv. Om man jämför med tidigare i veckan, det vill säga. Redan klockan tio var jag hos hårfrisörskan för att klippa och färga håret och nu genomgår jag en smärre identitetskris när jag ser den nya färgen i mitt synfält. Men det ska nog gå över. Sedan har jag tränat två tjejer i drillning och städat på pappas firma, som jag tänkte fortsätta med i höst och ha som ett litet extrajobb. Och alldeles strax ska jag åka iväg på ledarmöte!

Angående bilden så får ni nöja er med en crappy webcambild tills jag orkar ta en riktig och lägga in på mammas dator (förmodligen imorgon), smart som jag var glömde jag min egen i lund. Undrar om sådana egenskaper växer bort med tiden. Jag hoppas det.

recept; morotsmarmelad

Nu ska ni få ett recept på en supergod och enkel morotsmarmelad! Det blir ju mycket billigare om man gör det själv och så vet man precis vad man har i och så.


1. Vi börjar med morötterna. Skölj och skala ungefär ett halvt kilo, tänk typ fem morötter.


2. Riv fint på ett rivjärn eller i en matberedare. Jag föreslår det sistnämnda om ni vill vara effektiva.


3. Skölj en apelsin och en citron.


4. Riv skalet fint på ett rivjärn, men akta så att inget vitt kommer med för då kommer det smaka beskt.


5. Kasta i morötterna och skalet från citronen och apelsinen i en kastrull, halvera de sistnämnda och pressa ur saften, tillsätt 4 dl vatten och låt koka i ungefär tio minuter eller tills morötterna är mjuka.


6. Tillsätt ett halvt kilo (halva påsen) syltsocker och låt det koka i fem minuter till.


7. Häll till sist upp marmeladen i varma burkar och låt dem svalna innan locket sätts på och burken sätts in i kylskåpet. Klart!

hårinspiration








Hejhej, nu sticker jag till frisören!

kvällens (mat)tips



Vaxbönor.
Förväll i 3 minuter och stek sedan i rapsolja med örtsalt på. Gott!

det handlar om dig

Igårkväll körde jag till tomelilla och imorse åkte jag och mamma ut på en tur.



Första stoppet var på en gård i ingenstans där vi köpte ägg. Man måste ju älska att en lantbrukade litar så pass mycket på sina kunder att han ställer fram en burk att lägga pengarna i utan att ens vara där själv.




Sen åkte vi till Olof Viktors som är världens bästa café, men eftersom det var någon tvinspelning med leila (som bakar) så fick vi vänta utanför en stund innan de öppnade på andra sidan.



När klockan slog elva fick vi komma in och fika kaffe och surdegsbulle. Himmelskt.




Nästa stopp blev Österlenkryddor där det fanns en fin katt som man bara ville ta upp i famnen och klappa. Jag är verkligen ingen kattmänniska och brukar i ärlighetens namn inte vara så förtjust i dem förutom när det gäller kattungar. Men är det någon katt jag skulle kunna tänka mig så är det en i denna färgen och precis lika lekfull. Ännu mer tyckte jag om den när butiksägaren slog på vattenkranen inomhus och katten ställde sig bredvid och drack direkt ur kranen. Alltså, åh.



När vi körde mot tomelilla igen stannade vi vid väggrenen där det fanns massa vackra solrosor, och sen var den lilla rundan över! Ikväll håller jag i sommarträningen i drill och sen tänkte jag stanna här några dagar.

one tree hill

Jag slukar serie efter serie nu när jag är ledig. I förrgår började jag titta på one tree hill från första säsongen och nu är jag redan inne på andra. De första boxarna är slitna i kanterna efter att ha blivit utlånade till kompisar och efter att jag har sett dom ungefär tusen gånger. Herregud vad jag har gråtit, skrattat och blivit berörd av dessa avsnitten. Om trasslig ungdomskärlek och trasiga hjärtan, men också den djupaste vänskapen och den lyckliga kärleken. Och musiken som förändrade mitt liv, kändes det som då. Musiken som fortfarande idag är viktig.

Det är ingen annan serie som har gjort så ont i mig att titta på eller fått mig att känna så mycket. Jag tror att det är den bästa tvserien som har gjorts.


young at heart and full of hope




marias bilder

Lever fortfarande lite på lyckokänslorna efter lördagens födelsedagsfest i malmö. Jag har verkligen fantastiska vänner, är så tacksam och glad över det. Och att jag och maria blåste upp 21 ballonger på stadsbussen som om det vore den naturligaste saken i hela världen. Bara en sån sak.

beyond retro online

Nu kan man äntligen shoppa vintage online på världens bästa Beyond Retro! Exakt hur galet bra är inte det? Speciellt för oss stackare som varkens bor nära Göteborg eller Stockholm där deras butiker finns. Hurra! beyondretro.com.


new paintings.




När vi besökte fotografiska i Stockholm köpte jag dessa plancherna, den ena från utställningen northern women in chanel och den andra av Vee Speers. Förra veckan införskaffades ramar på ikea och nu hänger de tjusigt ovanför soffan tillsammans med det lilla eiffeltornet!

boom boom boom


bloppisnyheter





Nu finns det lite nytt på bloppisen!

måndagsinspiration.






bilder: facehunter

måndag.


marias bild

Jaha, då var det måndag igen. Som tur är har det blivit något utav en favoritdag och idag ska jag börja på den långa listan som ska vara färdig innan jag börjar skolan om lite mer än två veckor. Ni vet sådana saker som att rensa  och städa badrumsskåpet och skafferiet. Sånt man inte riktigt hinner (och orkar eller vill) ta tag i annars. Och gissa hur skönt det ska bli när det är gjort!

anna k's födelsedagsfest



































Igår firade vi annas födelsedag med 21 pastellballonger, bål och sjukt goda bellinis, ett gäng med fina människor, kramar, vinkande katter, tokdans i köket, skratt, leenden och jag-må-hon-leva-sång när klockan slog midnatt (eftersom hon egentligen fyller år dagen efter festen). Så mycket kärlek. En helt fantastisk kväll!

hej hej, igår såg jag ut såhär






söndag.

Hej! Idag har mina föräldrar varit här och fikat, hjälpt mig med några saker i lägenheten och så åt vi middag tillsammans. Mysigt. Och så fick jag två till ittala glas och cirkusservetter av snälla mamma. Annars är jag rätt trött men ändå glad. Alldeles snart får ni se bilderna från igår!






hurry up let's go don't wanna miss a thing





Hej hopp! Är ni lika lördagspeppade som jag är? Nu ska jag åka och hämta maria på stationen och lite senare ska vi till malmö för att fira annas födelsedag! That's all, pusspuss <3

friday





dancing under influence



Här får ni lite festlig fredagsmusik att peppa till. Hittills har jag haft en alldeles utomordentlig fredag och ikväll ska jag bjuda min vän louise en av mina absoluta favoriträtter, ni borde verkligen testa det för det är helt sinnesjukt gott. Hoppas ni får bästa kvällen, puss!

stripes, flowers and a new ring.





cirkushem.

Efter vår ikearunda i tisdags åkte vi till Ilva där jag hittade massa fina saker som hade gjort min lägenhet till ett riktigt cirkushem. Det vore väl något, det. Nu ska ni få se.


Jag blev alldeles förälskad i denna byrån i finaste cirkusfärgerna.


Hattlampor som min kära vän qu föreslog att man kunde göra själv. Vad tror ni om det?


Snygga strålkastare och stativlampor. Åh, vill ha.

hurra!

Världens bästa anna har fixat till min blogg så att jag bland annat kan ha större bilder. Gud vad jag önskar att jag var bättre på koder och sådant men jag lyckas bara röra till det. Nåväl, detta firar i med en stoooor bild på bästa tjejen!


att resa med dig är det finaste jag vet.












Idag har det regnat exakt hela dagen, så våra torsdagsplaner krossades ganska snabbt. Men det blev en ganska fin dag ändå, vid lunchtid mötte vi upp qu i malmö och gick på presentjakt till en dam som har födelsedagsfest på lördag. Och så fikade vi kaffe, scones och chokladmoussetårta (lika ljuvligt som det låter) uppe på waynes på andra våningen ovanför akademibokhandeln. Vid tretiden hoppade vi alla på ett tåg i olika riktningar och åkte hem igen!

you never were and you never will be mine


a young summer's youth.

Hej cupcakes! Igårkväll fick jag finbesök av en långbent blondin och idag ska vi åka till malmö för att leta födelsedagspresenter, picknicka i västra hamnen (om vädret tillåter, det ser inte så ljust ut för tillfälligt) och avsluta dagen med ett glas vin någonstans. Det tycker jag låter som en utomordentlig torsdagsplan, puss!


shake it like a polaroid picture





När jag bodde i Stockholm köpte jag en polaroidkamera på stadsmissionen, men tog aldrig riktigt tag i att försöka hitta en film till den. Nu ramlade jag över en hemsida som säljer nyproducerad film, så nu kan jag äntligen använda min kamera. Hurra! Dock var filmen ganska dyr så det får bli väl utvalda tillfällen.

Hursomhelst, polaroidfilmen för alla 600-kameror hittar ni på bildverkstan.com.


dansande flamingos

7ex1BO on Make A Gif, Animated Gifs

photoshot

Godmorgon! Om ungefär en timme ska jag åka till tomelilla för att fotografera två tjejer i deras drilldräkter. Båda två gör solo och har lite annorlunda teman och uttryck så det ska bli spännande. Förra året såg det ut såhär när jag fotograferade min kusin frida på stranden!










Psst, snart kommer ni att kunna hitta alla mina bildet samlade på ett ställe.

tisdagen.





Imorse kom mamma till lund och vi åkte till ikea där jag införskaffade ramar, sängöverkast, ny dörrmatta och lite andra småsaker. Sen vi kom hem till mig igen har vi mest städat och fixat lite här hemma och ikväll har vi ätit räkor, ostbricka och druckit ett glas vin till. Sämre tisdag kan man ju ha.

tur att man har världens bästa mamma som ger ittala glas och blommor i present för att fira antagningsbeskedet <3



marias tävling.



Just nu har maria en tävling på sin blogg där man kan vinna denna fina boken av joakim wahlberg som skriver helt magiskt. Tävlingen går ut på att man ska skriva om någonting man längtar efter eller ser fram emot. Själv ser jag fruktansvärt mycket fram emot malmöfestivalen och så längtar jag efter att höstterminen ska börja.

Tävlingen hittar ni här och imorgon är sista dagen att tävla!

vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer längtar efter något som kan rädda mig



Jag har inte ord nog att beskriva hur sjukt bra jag tycker denna låten är.

vattenmelon plus true blood <3


om höstterminen.

Som ni kanske minns sökte jag kandidatprogrammet i journalistik nu till hösten men tyvärr så kom jag inte in denna gången. Som andrahandsval sökte jag en fotokurs i malmö som verkar helt otroligt bra, men i första antagningsbeskedet kom jag inte in på den heller. Jag fick en liten chock och sökte två kurser till i panik så att jag var försäkrad om att jag åtminstone skulle läsa någonting till hösten.

Idag kom andra antagningsbeskedet och till min stora lycka och lättnad kom jag in på kursen Den fotografiska bilden. Även om det är mitt andrahandsval så ingår fotografering i mina drömmar och jag tror att jag kommer utvecklas som sjutton efter denna kursen. Dessutom är den i malmö och det ska bli spännande att studera i en ny stad. Kort sagt: jag är väldigt peppad inför denna hösten!


sundayicecream



måndagspeppen

Efter en värdelös söndag med utebliven energi och andra små missöden så känns det fruktansvärt skönt med måndag. Inte för att min dag egentligen ser särskilt annorlunda ut jämfört med gårdagen, men det är något med måndagar som får en att vilja ta sats och sätta igång. Så det är precis vad jag ska göra nu!


golden

Igår köpte jag nya knoppar på Indiska till min vita byrå och direkt när jag kom hem så drog jag fram verktygslådan och lyckades efter lite slit byta knopparna. Ni anar inte hur händig jag kände mig! Älskar när man kan fixa saker själv.


reminder

Hallå ni glömmer väl inte att jag säljer massa skor på bloppisen just nu? Många fina par finns fortfarande kvar! Några av skorna säljs via tradera, och de hittar ni här. Bloppisen hittar ni som vanligt här!




roses





never thought i'd say that it's alright







Jag har haft en perfekt lördag med världens bästa maria. Efter långfrukost åkte vi ner till stan och gick på erikshjälpen och lite andra affärer, fikade kaffe och dammsugare på ariman och åkte sedan hem på varsitt håll.

Ikväll ska jag inte göra något särskilt alls och jag tycker det ska bli hur härligt som helst. Laga god mat, titta på någon film, äta ostbågar och inte så mycket mer än så.

alfapetfredag



saturday.



Lördagsfrukost framför två avsnitt sex and the city med bästa sällskapet.

sommar

Just nu är himlen grå, men det känns ändå som att sommaren är tillbaka. Jag hoppas det iallafall. Därför vill jag passa på att tipsa om min sommarspotifylista där jag samlar alla låtar som jag tycker mest om just nu! Ni hittar den här, puss.


lila



Varje gång jag är i Stockholm är Beyond Retro en av mina största prioriteringar. Jag tror att det kan vara världens bästa affär och jag hittar alltid någon fantastisk klänning i den modellen som jag känner mig finast i. Det senaste fyndet är denna lila klänningen som inte är riktigt så blå i färgen som det ser ut, och som är lite glittrigt i tyget. Jag är mycket nöjd med mitt köp!

igår och idag.



Igår
åt vi tacos tills vi hamnade i matkoma, jag blev utklassad på skipbo av någon som hade spelat det i hela sitt liv (själv lärde jag mig det för inte så länge sedan, så jag skyller på det), drack lite vin och hade en himla bra torsdagskväll.  

Idag fixar jag lite i lägenheten och packar upp det sista från Stockholm samtidigt som jag tittar på sex and the city. Ikväll kommer maria hit och jag funderar lite på om jag ska göra någon god efterätt till oss, har ni något förslag? Bästa förslaget får en puss!

tacos



Ikväll har jag bjudit hit denna damen för att äta tacos, dricka lite vin och titta på senaste avsnittet av true blood. En kombination som definitivt inte kan slå fel!

juli genom mobilen.



Juli började med demobankens konsertkväll i malmö och jag hade på mig mina fina martens och vi drack öl och cider i solen.



Dagen efter hade jag födelsedagsfest och ballongen jag fick av anna k hänger fortfarande i fönstret.


Sälja bär.


Äta grillspett hos mina föräldrar.



Elefanter och delfiner på Kolmården.




Öland.



Vackra rosor och sista dagen på jobbet.


Muminplåster. Ni får ursäkta mina smutsiga naglar.


På planet till Stockholm.


Frukostbuffé på café String.



Mysig middag på söder hemma hos Martina och Anton.



Älskade Stockholm, jag hoppas att vi ses snart igen.

stockholm dag tre




Vår sista dag i Stockholm började med frukost och utcheckning, sedan åkte vi till centralen och lämnade våra väskor och gjorde ett besök på h&m home på drottninggatan.




Sen åkte vi till götgatan och utforskade vintageavdelningen på weekday.


Snygg fåtölj och klädstång på Flying A.



Fikapaus på waynes.





När det närmade sig eftermiddag mötte vi upp Martina, som precis hade slutat jobbet, på Sofo och gick runt i lite secondhandaffärer som stadsmissionen.




En stund senare slog vi oss ner på ett café och drack smoothies, juice och sa hejdå till Martina.




För sen var det tyvärr dags att bege sig till flygplatsen och flyga till Malmö igen.






Världen är verkligen vacker ovanför molnen. Och så var den fantastiska resan över!

lund

Känslan av att vrida om nyckeln till sin egen lägenhet... Obeskrivligt.

österlen





Idag har jag och mamma varit på Österlenrunda! Vi började i Kivik och besökte en retroaffär med massa fina saker.




Sen körde vi vidare.



Och hamnade i Orelund.





Där man kunde köpa massa goda grönsaker.




Dags för fika. Fantastisk morotskaka och någon sorts havreflarnkaka.



Mamma och jag.


Sen körde vi mot Tomelilla igen, med ett kort stopp i en affär i Hammenhög.




I Tomelilla svängde vi inom mormor och morfar för att kika på deras fjärilsblommar där det fanns ungefär tusen fjärilar. Så otroligt vackra.

stockholm dag två


Så blev det söndag och vi började dagen med frukost.








Sen studsade vi hela vägen bort till tunnelbanan. Bokstavligen studsade som ni ser på sista bilden på mig.


Vi tog tuben till slussen där vi mötte upp Martina.




Vackra Stockholm.


Vi tre.


Vi gick bort till Fotografiska.




Robert Mapplethorpe hade hämtat inspiration från antikens och renässangens statyer, vilket han sedan återknöt till sin tid och kultur i New Yorks gayvärld under 1980-talet.



Jacqueline Hellmanns utställning Från andra sidan längtan handlar om henns vän Cizzi och deras vänskap, om hur mycket hon vill rädda henne men att hon inser att det egentligen inte spelar någon roll vad hon gör. Om samhällsideal, tvångsvård och längtan. Jacqueline ville fotografera sin samtid för att få fram det som inte annars syns.






Eleanor Coppolas son omkom i en olycka endast 22 år gammal. Utställningen Circle of Memory är både en fotoutställning och en offentlig minnesplats där besökarna får möjligheten att själva skriva ner sina minnen på små papperslappar och sticka in i halmen.










I utställningen Northern Women in Chanel har fotografen Peter Farago och stylisten Ingela Klementz-Farago förverkligat sina dröm om att dokumentera klassiska Chanel-kreationer genom kameran. Jag älskade det.




Liu Bolin är känd som den osynlige mannen som bokstavligt talat målar in sig själv i varje bild. En väldigt finurlig och intressant utställning.




Jacob Fällander skriver såhär fint om sin utställning I want to live close to you:

"Jag gjorde en resa jorden runt och besökte våra mest befolkade storstäder. Ett experiment med analog kamera i syfte att fånga hela världen på en bild. Hela världen på ett enda multiexponerat negativ.

Allteftersom platser och människor flöt samman framför mig, blev jag mer och mer fascinerad av hur nära varandra vi alla lever. För första gången i mänsklighetens historia är det fler av oss som bor i städer än på landet, och vi har lagt ner oändliga resurser på att skapa de mest makalöst infrastrukturerade urbana landskap.

Jag kan inte sluta fascineras av dessa skapelser.  Vårt sätt att leva på dessa plaster kan kanske tyckas groteskt men vi kommer faktiskt förvånansvärt bra överens i våra städer. Vi kanske tror oss vara annorlunda, vi kanske tror oss gilla eller ogilla varandra. Men ändå väljer vi att bo så extremt nära.: Bredvid, under, ovanpå.

Nära. Nära varandra."




Sen strosade vi runt i Gamla stan en stund, råkade hamna mitt i en orkesters spelning precis utanför slottet, gick vidare upp mot drottninggatan och Sergels torg.


Kaffepaus på gallerian.


Jag ville visa vart jag hade bott på Liljeholmen och den fantastiska utsikten.




När det närmade sig kväll åkte jag och Louise tillbaka till vandrarhemmet och lagade en god pastarätt.



Lite över åtta åkte vi till Hötorget och gick bort till biografen Saga och såg filmen Kronjuvelerna som var hur bra som helst. Ett perfekt avslut på vår söndag.


tonight's the kind of night anything could change



Om ni vill lyssna på en sinnesjukt bra låt ska ni lyssna på denna.

stockholm dag ett


I lördags landade vi i stockholm några minuter över nio på morgonen.




Vi råkade missa flygbussen med bara några sekunder så vi fick sitta och vänta en stund. Här är jag och min reskamrat Louise.


Tillslut kom vi fram till stan iallafall, åkte och checkade in på vandrarhemmet vid zinkendamm, lämnade våra väskor och åkte till medborgarplatsen för att träffa upp Martina! Tror att det var ungefär ett år sedan vi sågs så det var verkligen härligt att se henne igen och krama extra hårt.





Vi gick bort till Café Strng på direkten som serverade sin berömda frukostbuffé som innehåller ungefär allt som är gott. Där satt vi i timmar och tog igen allt som hade hänt sen sist.


Sen gick vi vidare och jag såg en flamingo utanför en affär och var tvungen att gå in. Flamingos är ett av mina favoritdjur, för övrigt.


Där inne fanns det fina hängare, jag var mest sugen på en kanin.



Vi gick vidare mot Åsögatan.


Och beyond retro! Som jag har längtat.


Där inne var det som vanligt färgexplotioner i alla olika former.


En klänning med luftballonger till exempel. Ångrar lite i efterhand att jag inte köpte den, tänk så festligt det hade varit.




När det närmade sig sen eftermiddag gick vi uppför götgatan och vinkade av Martina.





Och så åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och gjorde vid oss, köpte blommor påvägen och åkte hem till Martina och hennes pojkvän Anton som bor på bästa läge på söder. Ni anar inte hur avundsjuk jag är.



Hemma hos dem stod detta framdukat.


Sötpotatispaj med massa gott på, sallad, kall kyckling i god marinad och egengjorda baguetter. Dog så ljuvligt det var.


Martina och Anton.


Marrängswiss till efterätt.


Så satt vi hemma hos dem i flera flera timmar och pratade om knasiga saker som händer på posten (både Martina och Anton jobbar där), om instrument man spelade när man var yngre, om skolan, om vissa politiker är härliga människor utanför deras jobb och massa annat tills jag och Louise kom på hur länge vi hade varit vakna och att det kanske var bäst att åka hem och sova lite så att vi skulle orka gå upp dagen efter. En fantastisk dag och kväll!

home.

Nu har törnrosa vaknat, men hon hade nog kunnat sova i tusen år till. Igår landade vi sent på kvällen i malmö efter tre helt fantastiska och intensiva dagar i stockholm. Känner mig helt slut i kroppen och väldigt lycklig i hjärtat. Idag ska jag bara åka till ystad och ta min allergispruta, ni får massa bilder ikväll!

bromma → sturup



20.30 lyfter planet från bromma och vi landar på sturup ungefär en timme senare. Hoppas ni har haft det fint medans jag har varit borta. <3


det finns ingen olycklig kärlek.

"det finns ingen olycklig kärlek, det är bara alla idioter som inte vill ha en som gör en olycklig. men kärleken är alltid lycklig, så skyll aldrig på den." - emil jensen.

i put some new shoes on and suddenly everything's right

Om vi ska vara helt ärliga här på bloggen (det tycker jag att vi ska) så är anledningen till att jag kände mig tvungen att rensa ut massa skor nämligen så att jag råkade köpa fyra nya par på ungefär en vecka. Den enda ursäkten jag egentligen har är att två av dem hade jag velat ha länge och de andra kunde jag inte riktigt motstå. Nu ska ni få se!


Jag har aldrig riktigt sett mig själv i ett par skor med korkklack, men när jag såg dessa på monki ändrade jag min uppfattning. När jag inte fick tag på ett par i butik glömde jag bort dem lite grann, men när de sedan dök upp på tradera slog jag till. Sjukt fina!


Dessa fina kilklackarna köpte jag på h&m för en del av ett presentkort, så därför känns det nästan som att jag fick dem gratis. Älskar presentkort.


Fina bara. Från h&m, men köpta på tradera. Perfekta finskor och vardagsskor.


Låga dr martens kan vara något av det finaste jag vet just nu så jag var tvungen att köpa dessa.

Nu får det vara skostopp åtminstone resten av sommaren!

RSS 2.0