recept; morotsmarmelad

Nu ska ni få ett recept på en supergod och enkel morotsmarmelad! Det blir ju mycket billigare om man gör det själv och så vet man precis vad man har i och så.


1. Vi börjar med morötterna. Skölj och skala ungefär ett halvt kilo, tänk typ fem morötter.


2. Riv fint på ett rivjärn eller i en matberedare. Jag föreslår det sistnämnda om ni vill vara effektiva.


3. Skölj en apelsin och en citron.


4. Riv skalet fint på ett rivjärn, men akta så att inget vitt kommer med för då kommer det smaka beskt.


5. Kasta i morötterna och skalet från citronen och apelsinen i en kastrull, halvera de sistnämnda och pressa ur saften, tillsätt 4 dl vatten och låt koka i ungefär tio minuter eller tills morötterna är mjuka.


6. Tillsätt ett halvt kilo (halva påsen) syltsocker och låt det koka i fem minuter till.


7. Häll till sist upp marmeladen i varma burkar och låt dem svalna innan locket sätts på och burken sätts in i kylskåpet. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0