you and me always and forever

Hej! Här sitter jag i en lägenhet i eslöv och väntar på att anna ska bli klar så att vi kan ta oss in till malmö. Det är ju valborg idag! Det regnar traditionsenligt så vi får se om det blir något parkhäng innan vi hoppar in i någons lägenhet och fortsätter festligheterna där. Den där förkylningen ignorerar vi idag. Ha en fantastisk valborg, för det tänker jag ha!


<3

feber


bild: we heart it

Det gick inget vidare att inbilla mig att jag var frisk idag. Var nere en sväng på erikshjälpen när dom öppnade och det var verkligen en pina. Fruktansvärt mycket människor och jag började kallsvettas och kände mig mest yr. Hej feber. Nu ska jag iallafall åka till en fin vän och titta på massa film och inte röra mig ur fläcken. Tror att det kan hjälpa. Förlåt för sämst bloggning för tillfälligt, det blir ju så när man inte mår så bra. Puss på er!

hjälp


förkylningen som attackerade

Imorse vaknade jag med halsont och en helt igentäppt näsa. Härligt. Det är väldigt sällan jag är sjuk, och så fort jag är snuvig skyller jag direkt på allergin. Jag har nämligen en teori att man blir inte sjuk förrän man själv erkänner det. Så fort jag ens tänkte tanken att jo, jag är kanske lite sjuk, så mådde jag genast ännu sämre. Det har helt ärligt funnits stunder jag inte velat leva idag, och allt på grund av denna fruktansvärda förkylningen. Och kanske lite på grund av tentan som jag fortfarande inte har gjort klar.

Hur som helst, nu tänkte jag skriva som aldrig förr och kanske bli klar innan andra avenyn börjar vid nio. Sen tänkte jag efter mycket sömn försöka inbilla mig imorgon att jag nästan är helt frisk så att jag faktiskt är det på fredag, för då är det ju valborg och då finns det inte tid för sjukdomar!

(undrar om detta är feberyra? åh, jag orkar inte ha feber också.)

kör, bara kör!

Precis så.

så här vill jag känna idag:






från finaste dior-reklamen.

passion




Varje gång marabou kommer med någon ny smak blir jag alldeles lyrisk. Älskar choklad, och speciellt deras, och tycker att dom är riktigt bra på att kombinera nya smaker med varandra. Dessutom är jag tokig i passionsfrukt, och tillsammans med chili tycker jag att det låter riktigt spännande. Så idag smakade jag det, gott var det och jag kan rekomendera er att köpa det!

Annars har jag precis kommit hem från ystad där jag skulle fixa en sak till mamma. Tog en sväng in om på h&m (såklart) och köpte en mascara och detta fantastiska halsbandet. Älskar det. NU: tenta tenta tenta.

du visste redan från början hur jag blir svag



bilder: skinny

Hej. Just nu sitter jag vid ett skrivbord, dricker thé och lyssnar på det här.

ibland orkar man bara inte.

Fick inte så hemskt mycket gjort på tentan idag, men det är okej. Funderar på att vi människor måste sluta vara så himla hårda mot oss själva. Känner man inte för att diska en dag är det helt okej, disken finns kvar nästa dag och ibland orkar man bara inte. Samma sak gäller nästan allt (om det inte är superviktigt och man har en deadline nästa dag eller sådär).

Sen gäller det ju att leva som man lär också, och det är inte alltid lika enkelt. Nu ska jag titta på ett avsnitt av min nya favoritserie vampire diares och sen sova. Imorgon är ny dag.

amanda widell

Även om jag inte själv är mamma, och kan faktiskt inte alls förstå hur det är överhuvudtaget, tycker jag väldigt mycket om att läsa Amanda Widells krönikor. Fastän det är en värld jag inte är bekant med blir jag alldeles varm i hela magen och tycker att det här med föräldraskap är fantastiskt, och jag blir verkligen imponerad av er mammor och pappor som gör ett så bra jobb med era barn. För är det något jag har förstått så är det att det är ett jobb att ta hand om ett barn, och den som påstår något annat och säger att alla mamma/pappalediga bara latar sig borde prova på att vara förälder själv innan den uttalar sig.

Så, oavsett om du som Amanda är en mamma (eller pappa) till en alldeles underbar bebis (charlie verkar vara extraordinär) eller om du precis som jag är mitt uppe i studier och inte har en tanke på blöjor och barnvagnar, så tycker jag att du ska klicka in här och läsa.


26/4

Idag måste jag verkligen komma igång med min tenta så jag tänkte sätta mig på biblioteket eller ett fik i några timmar så blir det kanske lite roligare. Kanske blir det en sväng in om på röda korset också, dom har ju öppet idag. Vi hörs senare kära ni!


bild: papertissue

rosettvecka.






I söndags bestämde jag och sambon oss för att ha rosettvecka, som dock bara varade fram tills torsdagen. Så varje dag har vi haft någon rosett på oss, antingen i håret, på fingret, runt handleden eller runt midjan. Utmärkt sätt att lysa upp tillvaron på!

samboliv







Några bilder från helgen. Har haft så fina dagar med dessa människorna, önskar att dom kunde vara hos oss alltid. Gårdagen spenderades i en bil påväg söderut och runt halv nio på kvällen var jag framme i tomelilla. Home sweet home.

skåne



Hej cupcakes! Nu hoppar jag in i bilen och åker ner till skåne i en vecka. Ska skriva hemtenta, fira valborg och sådana festligheter. Hoppas ni mår bra! Pusspusspuss

last night














Igår: Vi började kvällen med att grilla ute i solen, fortsatte inne i lägenheten med vin och kortspel, drog till ace som tillfälligt var i en annan lokal på kungsgatan, dansade till bäst musik och som vanligt kan det stället inte riktigt göra mig besviken.

kom ta mig högre än husen högre än månen, högre än solen och munspelsdåren



Jag hade med mig filmkameran igår, så här kommer ett smakprov från konserten!

vi kör väl på, va













konsertbilderna är tagna med maria's kamera

Såhär såg vår gårkväll ut genom kameran. Vi drack bål med jordgubbar i, peppade inför konserten och var hemskt glada. Vid nio tiden var det dags att ta sig till hornstull strand där markus började spela klockan tio. Precis som vanligt kunde jag knappt stå still och musiken kändes genom precis hela kroppen. Så. fruktansvärt. bra. att. det. inte. är. sant. Finaste markus!

puss






lev som en gris dö som en hund



Ikväll är det äntligen dags att se denna mannen på scenen igen! Jag tror att sjömanskepsen åker på även denna gången.

en fredag på stan











Såhär kan en fredag på stan se ut med några av ens finaste vänner. Gå vilse i gamla stan, handla för pengar man egentligen borde lägga på andra saker, solen i ögonen, skratt, indisk mat och bara glädje rakt igenom. Nu är det dags att hoppa in i duschen och göra sig klar inför kvällen!

friday i'm in love




från förra besöket

Nu: stan! (och det är sol, tack vädergudarna!)

ibland är det kul att fota sig själv i webcamen





Speciellt när man väntar på ett gäng fina människor som är påväg hit hela vägen från skåne.

ödet

Precis dom sidorna i precis den boken som jag behöver till tentan har maria i sitt kompendium som hon använder i sin kurs. Hur knasigt är inte det?

It's a good day, indeed.

recept; macarons

Igår testade jag för första gången att göra egna macarons, och det är mycket enklare än man tror! Så jag tänkte att ni också kunde testa, om ni vill. Vi gjorde tre olika smaker; hallon, choklad och pistage, och här kommer receptet!

Grundrecept mandelkakor (25 macarons, 50 mandelkakor):
♥ 4 äggvitor
♥ 0,5 dl strösocker
♥ 150 g skållad och malen sötmandel
♥ 4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm (25 macarons):
♥ 100 g mjukt smör
♥ 1,5 dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1 äggula

Smaker:
♥ Hallon: Färga smeten med röd hushållsfärg och smaksätt krämen med 2 msk hallonsylt.
♥ Choklad och hasselnöt: Gör smeten med 125 g hasselnötter istället för sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao. Smaksätt smörkrämen med 2 msk nutella och 1 msk kakao.
♥ Pistage: Gör smeten med 150 g pistagemandel istället för sötmandeln. Smaksätt smörkrämen med lite pistagenötter och färga med grön hushållsfärg.

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.


2.
Separera vitan från äggulan (spara äggulan till smörkrämen) i en stor skål.


3. Vispa äggvitorna på låg hastighet och öka efter hand.


4. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en toppig marräng.



5. Blanda försiktigt ner florsocker och mandel.


6. Klicka ut smeten till 50 runda klickar på en plåt.
7. Låt kakorna vila på plåten i 15 minuter så att de inte spricker i ugnen.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. (de ska vara lite mjuka i mitten)
9. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


10. Nu är det dags att göra smörkrämen! Börja med att vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt.
11. Vispa ner äggulan.
12. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak. Följ anvisningarna på de olika smakerna längst upp.



13. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 macarons. Lägg resten över som ett lock. Tada, färdigt!

if the silence takes you then I hope it takes me too



Hej mina vänner! Nu på morgonen har jag läst fröken julie av strindberg och skrivit ihop ett recept till er som kommer i nästa inlägg. Äntligen är det torsdag! Nu ska bara vädret vända också, hoppas hoppas hoppas.

onsdag och macarons





Ikväll har vi cyklat ner till torget och handlat, bakat macarons, slickat skålar, tvättat och tittat på andra avenyn. Imorgon efter skolan är det helg och på kvällen får vi finfint besök från skåne! Ni anar inte hur mycket jag har längtat till denna helgen. Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, åh särskilt ikväll ska det bli extra skönt att sova. Godnattpuss!

tema: bokstaven B




presenter på B: banan, bilar och bounty.


boll med chokladsmak.



maria var båtkvinna och jag fick agera tatuerare. flott!


en bullmamma med fantastiska accesoarer som två vispar i håret.


en ståtlig jean baptiste.


b-chips, bollar med chokladsmak, bananer, bollar med ostsmak och vin i koppar såklart.


jag var blå.


bullmamman och en butler.



bov/bandit, billig och bakpulver.


en bowlare.




Igår var jag medbjuden av maria till en genusfest med hennes klass, och temat var bokstaven B. Så det fanns ballonger överallt, vi lyssnade på beyoncé och belle and sebastien, drack vin ur kaffekoppar, pratade om sommaren och viktiga saker och tog sista tunnelbanan hem. Och även om det var lite jobbigt att gå upp imorse för att åka till skolan så var det så värt det. Mer temafester tycker jag!

please don't talk to me, i fall in love so easily

HIMÅ OrhoiwAMRIWPARMOwm rpoMOJpojamp orjawpijwarjPOJ MPOJR ipWHrpIhrIPRqmåHJEPihjPIrh PIHGPSIEGHMTHVN PHTEPITHEWPGIHWE IPMQEHPIWHIMP HQR U+4´148OMAHMROHROWH56789P2OJK2LRNH IPJ280UP2I9 480P4,2U1I9U41N28YM1Å28U9 GH1NT41MÅU97 1T NPMY7T12749 NT14791T2N 94712NMÅ217T4N912Å4UM 21794NY2M9Å4124BUIWJOK ÅPLÖKJHGBJNK

sluta.

and there shouldn't be snow on the 10th of may



På fullaste allvar snöar det ute. Inte så lockande att ta på sig kläder och åka till skolan, men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Hade en väldigt fin kväll igår, ni får se bilder senare!

brown




bilder: stylesightings

sanningen är att utan dig är jag ingenting värd



Mitt tisdagstips är att lyssna på Magnus Weideskogs album unga hjärtan, och kanske framförallt på denna låten ovan. Fint om snus.

tisdag



God förmiddag! Jag och maria har varit riktigt hurtiga nu på morgonen, och flyttat ner dubbelsängen som stod på mitt rum till förrådet. Det är nämligen så att min säng som har stått hemma i skåne kommer hit idag! Och våra cyklar! Ska bli så himla fint att cykla i stockholm nu i vår och i sommar, och faktiskt kunna se någonting av staden istället för att åka tunnelbana under den.

Annars då? Jag är ledig från skolan idag så jag tänkte plugga lite och så. Ikväll ska vi på fest med tema bokstaven B, som en i hennes klass ordnar för att dom har lämnat in sin tenta. Och när maria frågade om jag ville följa med tyckte jag att det lät festligt! Vem tackar nej till vin och chansen att klä ut sig på en tisdag, liksom. Adios amigos!

you see blue







Godaste pastan med spenat- och valnöttssås som maria lagade, blåaste himlen och bästa måndagskänslan någonsin. Hade varje måndag varit såhär hade jag varit hemskt nöjd! Receptet på pastarätten hittar ni här förresten.

besökrekord

Igår hade jag besökrekord. Ni är fina, puss!



my best friend is you



Ni kan tro att jag hade höga förväntningar på Kate Nash's nya album My best friend is you som släpps idag. Jag fullkomligt älskar förra skivan, och skulle vilja påstå att det är en av mina absoluta favoritskivor. Efter att ha lyssnat igenom det en gång inser jag att hon har gjort det igen. Blir sådär överdrivet glad och lycklig och vill bara dansa och hoppa runder. Hennes musik har den påverkan på mig, och det hade definitivt detta albumet också. Lyssna för guds skull!

måndagsglad



Började denna veckan med att gå upp klockan åtta, äta god frukost, gå en promenad runt finaste sjön och veckohandla. Har jag nämnt att jag älskar att bo i stockholm?

Nu: latte.

kontrakt med gud











I eftermiddags var vi och tittade på kontrakt med gud på stadsteatern med Ola Rapace i huvudrollen, bra bra bra! Gå och se den om ni har möjlighet. Och så var det så fint väder så vi var tvugna att ta tusen miljoner bilder. Nu ska vi äta hasselbackspotatis, qournfiléer, sallad och beasås! Jamen ni hör ju så gott.

våfflor till frukost



Godmorgon! Nu ska vi äta våfflor till frukost.

SJP




Två fantastiska bilder på Sarah Jessica Parker i vogue.

you've got soul


Solomon Burke

Tio timmars sömn och en förmiddag med soul. Här kan ni lyssna på en lista som jag har knåpat ihop de senare timmarna, 3 timmar med massa bra soulmusik.

Och nu då, redigering eller ska jag kanske sy något? Baka? Jag vet inte, och det är hur härligt som helst. Att få göra precis vad man känner för när man vill. Ibland är det skönt att inte ha några som helst planer.

så som i himmelen




Som avslutning på denna dagen har vi tittat på Så som i himmelen, en av de finaste filmerna som finns.

fredagsmys och svordomsvisan



Vi har fredagsmys med cola, choklad, chips och dippa. Och så ska det låta såklart! När ni är arga nästa gång kan ni lyssna på klippet ovan, då tror jag att det går över ganska snabbt igen. Jag tänkte testa iallafall!

fashion agains aids part 2





bilder: glamour.se

Några av kampanjbilderna till fashion against aids kollektionen med festivaltema som släpps i maj. Tjusigt!

jag säger som det är att allt är sådär bara sådär, sådär som det är såhär års



Man känner på sig när man har en sån dag när ingenting vill gå som man själv vill, när man till och med känner att det är tråkigt att det slutar regna för om det regnar känns det mer okej att må lite sådär. Så jag har försökt att göra så lite som möjligt och druckit massa thé och lyssnat på Angus & Julia Stone istället. Nu ska jag åka till universitetet för en föreläsning. Hoppas ni är mer fredagsglada än vad jag är!

utan dig skulle dagens sinnesrörelser bara vara flagor från förr

Eftersom jag är hemskt svag för fina formuleringar blir vinnaren i min lilla tävling maria med detta bidraget:

"utan dig skulle dagens sinnesrörelser bara vara flagor från förr".

jag tror att citatet ursprungligen kommer från amelie från montmartre men det får mitt hjärta att göra kullerbyttor varje gång och kanske för att det var ett av de citaten som först fick en verklig betydelse för mig när jag blev kär för några år sedan och när jag till min förvåning insåg att det faktiskt var sant. det var så jävla sant då.




Det var väldigt svårt att utse vinnaren, alla tipsen jag fick var väldigt fina. Här kommer de andra tävlingsbidragen också.


Qu (hennes fantastiska bild) skrev såhär:

Malmö - Mitt hjärtas Malmö. Mitt hjärta slår några slag för fort när 176:an närmar sig avfarten som leder till Värnhemstorget. Jag ler alltid när jag stiger av på min hållplats, och även om det regnar ute - kan man inte se en liten tendens till solstråle där uppe vid den högra byggnaden?

Malmö är staden som har sammanstrålat mig med några av de finaste vännerna som du kan finna på denna jord - i mitt tycke.

I Malmö bildade nitton stolta herrar världens finaste fotbollsförening - Malmö FF. Klubben som har en så pass stor plats i mitt hjärta att jag andas fotboll, jag lever med passionen och mitt humör styrs efter prestationerna på fotbollsplanen.

Jag säger inte att Malmö är den bästa och mest fantastiska stad på jorden - men det är definitivt staden som har störst plats i mitt hjärta och staden jag alltid kommer att längta tillbaka till.



bild: le love

Denise tipsade om låten Dobermann utav Raubtier, som enligt henne är den finaste kärlekssången någonsin:

Sover du vakar jag,
Min puls är dina hjärteslag,
När du är vaken följer jag,
Vid din sida både natt och dag
När jag är vaken är du allt jag ser,
Och jag skall inte svika, inte falla ner
Det får aldrig någonsin ske,
För världen är vår fiende

Vakthund, vakthund, jag är din vakthund
Alltid tätt intill med både hugg och slag
Vakthund, vakthund jag är din vakthund
Min heder är din trygghet, trohet är min lag

Du är trygg hos mig, jag är för alltid din
Och ingen djävul kommer någonsin röra vid ditt skinn
Varje ed är sann och de har svurits medan blodet rann
När jag bevisat vad jag kan
Din dobermann

Jag blir här till mitt bittra slut
evig kärlek falnar aldrig ut
Ditt namn har etsats till mitt liv
En länk av stål som glöder, som är explosiv
Hur kan jag föreställa mig
Ett liv av tomhet, övergiven utan dig
Det är den största skräck jag har
Att du ej längre skulle stanna kvar

Vakthund, vakthund jag är din vakthund
alltid rätt intill med både hugg och slag
Vakthund, vakthund, jag är din vakthund
Min heder är din trygghet, trohet är min lag

De satans jävlarna som vill ha dig
Ska få se rabiesattacker när de möter mig
Må fan ta frigjordhet åt helvete med din frihet
Jag är och förblir han
Din dobermann




Erica tipsade om Rufus Wainwrights låt Cigarettes and Chocolate milk med denna motiveringen:

Den gör att mitt hjärta klappar lite häftigare eftersom den påminner mig om en speciell person.


malmöfestivalen 2009

Finaste Anna skrev såhär:

jag vill bara säga en sak om kärlek, och det är fan vänskap! det är såhär att jag känner en jävligt bra människa. i mina konstiga, förvirrade och destruktiva tonår lärde jag känna henne, över internet. jag var helt för blyg för att våga prata, men tillslut gick det! och vet du vad det ledde till? att jag fick lära känna en helt underbar människa som jag ALLTID vill ha i mitt liv. fan vad jag älskar dig vännen. (jag älskar dig också)


bild: lina scheynius

Elin tipsade om det här med beskrivningen:

Han och hans musik är kärlek så det bara tjuter om det!

melissa horn



Godmorgon! Jag har spenderat senaste timmen med att lyssna på Melissa horn i morgonpasset i P3, och denna låten spelade hon live. Blev alldeles knäsvag som vanligt. Om ni missade programmet borde ni kolla på det i repris på hemsidan! Nu ska jag göra lite yoga och sen är det seminarium vid två. Puss!

20

Idag fyller världens bästa Louise år och jag önskar att jag inte hade varit så många mil ifrån henne för annars hade jag gett henne en så stor kram att hon knappt hade fått luft. Grattis hjärtat!



recept; sparrissoppa



Som avslutning på denna dagen ska ni få ett recept på en väldigt god sparrissoppa som jag gjorde ikväll. Receptet kommer urprungligen från fröken billgren!

Ni behöver:

♥ sparris
♥ lök
♥ vitlök
♥ ett glas vitt vin
♥ några deciliter matlagningsgrädde
♥ grönsaksbuljong
♥ salt
♥ vatten

(mängden kan man variera lite beroende eget tycke och smak)



(1) Börja med att hacka löken och vitlöken och fräs tills det är mjukt. (2) Skölj samtidigt sparrisen, hacka i tvåcentimetersbitar men låt toppen vara hel. (3) Koka den sedan i vatten med salt i två minuter. (4) Plocka ut topparna och lägg dem åt sidan (de ska användas som garnityr sen). (5) Häll över vinet, (6) matlagningsgrädden, (7) lite vatten och (8) buljongtärningarna (en till en och en halv är nog lagom ungefär). (9) När det kokat upp lägger man i sparrisbitarna (förutom topparna). (10) Koka soppan i tio minuter och (11) mixa den sedan till önskad konsistens. (12) Servera med topparna, en skiva gott bröd och bjud in en fin kompis på onsdagssoppa!


på tal om kärlek

Nu är tävlingen slut och vinnaren får ni, tillsammans med de andra bidragen, presenterade imorgon!

Och på tal om kärlek borde ni titta på den här videon som jag hittade via silverfisken. Så vackert att jag tappar andan.

Neda + Sati "A Marriage of Two Cultures" from Cherish Films on Vimeo.


sitta ute i solen med en latte när man kommer hem från skolan är inte fy skam




such great hights


bild: papertissue

Ikväll klockan 21:00 avslutas tävlingen där man kan vinna boken skeppsbrott. För att tävla skriver man en kommentar i det här inlägget om kärlek!

something good can work


bild: papertissue

Hej raringar. Jag tycker om att kalla människor för raringar, ska börja med det oftare. Så fint liksom. Idag har jag varit uppe sen åtta, minns inte sist jag var det. Men herrejesus vad mycket längre dagen redan känns för att man är vaken någon timme mer än vanligt. Nu på morgonen har jag bokat massa tåg och flygbiljetter. Slutet av denna månaden och hela nästa månad är full av äventyr och jag älskar det. Nu måste jag snart kila, har föreläsning vid tolv. Puss!

idag skulle jag kunna bestiga vilket berg som helst.

Ni vet dom dagarna när man vaknar med hur mycket energi som helst, när solen lyser och man bara måste rulla upp rullgardinen trots att den är nere året runt. När man är så jäkla glad över i princip ingenting och varje steg dansar man fram. En sån dag har jag haft, jag skulle kunna bestiga vilket berg som helst idag.

När sambon kom hem tog vi upp vårskorna från förrådet, och som ni ser på bilden är det ju en del. Men iiiih, vår! Annars har jag sökt jobb idag, städat ordentligt, beställt kurslitteratur, bloggat och sådant. Ikväll har jag bakat bröd som jag ska bjuda på maria och en gammal klasskamrat från låg och mellanstadiet som är på kortvarigt besök. Hoppas ni mår bra, puss och glöm inte tävlingen!


ett inlägg om kaffe och onödigt motstånd.

Innan hatade jag kaffe. Jag var en stark motståndare av denna fruktansvärda dryck och pratade högt och stolt om hur jag aldrig i hela mitt liv skulle dricka något så vidrigt. Det blev en liten princip. Varje gång mina vänner och föräldrar drack kaffe och frågade om jag ville ha sa jag tack, men nej tack, jag dricker inte kaffe. Och ett litet leende som påpekade att jag tänker minsann inte sjunka så lågt och dricka den där sörjan. När det blev tal om att flytta hemifrån påpekade jag för min besökande släkt att om de ville ha kaffe fick de minsann ta med det själv, för jag tänkte inte ha någon kaffemaskin hemma. Det var ju onödigt, jag drack ju inte ens det! Jag ville inte ha någonting med den skiten att göra!

Men dessa starka motståndarna, som jag får räkna in mig som, får för eller senare anse sig besegrade. Det finns ju som bekant hundra tusentals, nåväl det känns iallafall så, sorter att välja mellan nuförtiden. En dag fick jag faktiskt lust att testa något, för att se om det var så hemskt som jag hade föreställt mig, och då tog jag det som lät mest sött och minst starkt - vaniljlatte. Och jag måste ju faktiskt erkänna att jag tyckte det var gott, efter några försök riktigt gott till och med. Så kom jag till ett ställe där det inte fanns sådana, och jag tänkte att nämen då testar jag väl en vanlig latte då. Och det var ju inte så farligt det heller. Nu tycker jag nästan att vaniljlatten är för söt och snart lär jag väl dricka vanligt svart kaffe.

Jag vet inte riktigt varifrån denna motvilja att följa strömmen kom ifrån. För sanningen är ju att de flesta dricker kaffe, och latte är ju lika populärt som banana skids på 90-talet. Det finns människor som direkt tar avstånd ifrån sådant som alla andra gillar, så fort någonting är "inne" anser de att det är "ute", och skulle hellre dö än att beblanda sig med det. Till exempel hatet mot de största och mest framgångsrika bloggtjejerna. Människor kan reta sig sönder på Blondinbellas dialekt eller hennes radikala åsikter, och många säger att de aldrig kommer skaffa en blogg för vem vill hålla på med sån skit. Men ändå läser folk ett flertal bloggar och är insatta i vad Isabella gjorde förra veckan, de vet precis hur mycket extremt dyra saker hon köper och de vet vad hon tycker om pälsindustrin. Jag skulle vilja påstå att alla i min ålder vet vem denna unga entreprenören är, men nästan ingen har något bra att säga om henne. Men om det inte finns något bra med henne, hur kan hon ha en sådan stor blogg då? Hur kan hon vara så framgångsrik och faktiskt kunna leva på sin blogg?

Nu kom jag in på ett annat spår känner jag, men det jag vill komma fram till är att man lägger ner så oerhört mycket tid på att vara emot saker som man egentligen inte är så insatt i. Jag sa att jag hatade kaffe, trots att jag aldrig riktigt hade smakat det. Människor säger att de avskyr många av de största bloggarna, men de har aldrig riktigt gett dem en chans. Saken är att den som förlorar på det här motståndet är bara en själv. Då får man klara sig utan en god latte och utan att få ta del av coola unga tjejers liv som inspirerar tusentals människor. Shame on you, is all i'm saying!


"jag fixar fortfarande min frisyr i hiss-spegeln innan jag kommer hem, för att vara fin när hon ser mig. jag tycker att hon är så vacker att jag ibland inte klarar av att se henne i ögonen, generat vänder jag bort blicken."

Vill ni läsa något som gör att man blir helt varm i magen? Läs här.

så får du mig ändå.



Idag är jag ledig, så jag sitter här och äter långlångfrukost och lyssnar på reprisen av morgonpasset där emil jensen är gäst. Han verkar vara helt fantastisk den mannen, och denna låten kan vara den finaste kärlekslåten jag vet.

Vad du än gör med mig nu

och vad du än försöker såga nu

så får du mig ändå

Om du trollar bort mig

långt från dig

och lurar hem mig

med dina sämsta tricks

så får du mig ändå

tro att du har tröttnat på mig

ring mig sen och ångra dig igen

så får du mig ändå

för vad du än försöker säga nu

så får du mig ändå

i wish that you knew when i said two sugars, actually i meant three


finaste maria gör en cover på kate nash - the nicest thing.

vårglöd





När jag var och handlade efter skolan såg jag denna blomman som hette vårglöd. Och när den hette så var jag ju bara tvungen att köpa den, men mest för att den var så fin såklart. Ni har väl sett dessa fantastiska godisskålarna som man kan köpa innehållandes godis i mataffären? Jag tänkte att den passade perfekt som blomkruka också.

godmorgon




bilder: skinny

Börjar veckan med lite inspiration från de snyggaste tvillingarna. Hur mår ni idag? Jag mår bra! Ska äta lite frukost nu, läsa så mycket jag hinner ur svindlande höjder och sen åka till skolan och ha seminarium vid två snåret. Hoppas ni får en bra dag, puss!

ps. glöm inte tävlingen!

sunny afternoon











Några bilder från min eftermiddag och kväll. Efter att ha ätit en väldigt god broccoli och tomatpaj var det så fint väder så vi kunde helt enkelt inte motstå att ta en promenad över liljeholmsbron och en sväng på liljeholmskajen. Stockholm framträder på ett helt annat sätt under våren, det är så fruktansvärt vackert här så att det inte är sant. Jag är så glad över att jag flyttade hit.

Nu har jag precis färgat mitt hår (rättare sagt så har maria gjort det åt mig) och nu är det wallander på tvn, och det får man ju inte missa. Pusspåer!

en liten tävling om kärlek (tävlingen är avslutad!)



Nu är det dags för bloggens allra första tävling! Det handlar om en av de finaste böckerna jag någonsin läst, Skeppsbrott utav författaren Dan Rhodes. Boken innehåller 101 historier som alla handlar om flickvänner och kärlek. Jag log igenom varje liten novell och blev alldeles varm i hjärtat. Vissa är knäppa och absurda, vissa är sorgliga, roliga och vissa är bara så gulliga att man vill dö lite grann. Bland annat Sandra Beijer/niotillfem har tipsat om den i sin blogg (om ni söker i hennes arkiv).

För att vinna denna fantastiska bok ska man lämna en kommentar i detta inlägget där man tipsar mig om något fint som handlar om kärlek. Det kan vara en låt som får ens hjärta att klappa lite häftigare, en film man älskar, en bild, en blogg, en bok, ett citat - vad som helst, bara det handlar om kärlek. Bästa tipset vinner och vill man ha extra stor chans att vinna kan man tipsa om tävlingen på sin blogg (glöm då inte att länka hit och berätta att ni har gjort det)! Tävlingen avslutas på onsdag (14/4) klockan 21:00, lycka till!

(obs! glöm inte att skriva er mejladress i kommentaren, så att jag kan kontakta den som vinner.)



två av mina favoriter.

recept; två saker man kan göra med morötter



Recept 1: Första receptet gäller ett fantastiskt gott morotsbröd som jag bakade i fredags. Ursprungligen kommer det ifrån UnderbaraClara och vad som gör det så bra är att det är helt utan raffinerat socker och det är billigare än bröd man köper i affär! Du behöver:

♥ 5 dl mjölk
♥ 50 g jäst
♥ 0,5 dl rapsolja
♥ 2-3 finrivna morötter
♥ 1 tsk salt
♥ 2 stora matskedar honung
♥ 8-10 dl vetemjöl
♥ 1 dl grahamsmjöl
♥ 1 dl havregryn


Börja med att smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och blanda sedan den med jästen.


Tillsätt olja, morötter, honung och salt.


Tillsätt sedan havregryn och så mycket mjöl som degen klarar av, och spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen och ställ sedan på jäsning i 30 minuter.


Baka sedan ut degen och lägg i en långpanna med papper. Låt jäsa i ytterligare 30 min och grädda sedan i ugnen i ca 15 min på 220 grader!



Recept 2:
Till detta brödet kan man äta en helt otrolig morotssoppa med fetaostkräm. Du behöver:

♥ 1 hackad gul lök
♥ 1 finhackad vitlöksklyfta
♥ 1 tärnad potatis
♥ 5 grovrivna morötter
♥ 1 liter grönsaksbuljong
♥ salt och peppar
♥ Fetaost 100 g
♥ 2 dl gräddfil


Börja med att fräsa lök och vitlök tills det blir mjukt, utan att det tar färg.



Riv morötter och tärna potatis.


Blanda alltihop med löken och tillsätt buljongen. Sjud soppan tills potatisen är mjuk.


Mixa sedan soppan till puré och krydda den. Fetaostkrämen mixar man genom att blanda osten och gräddfilen, häll sedan i soppan. Jag vet att det inte ser särskilt gott ut på bilden, men detta var helt ärligt en av de godaste sopporna jag någonsin har ätit! Lycka till och smaklig spis!

birds flying high

"i always wonder why birds choose to stay in the same place, when they can fly anywhere on the earth. 
-then i ask myself the same question."

sweet sunday



bilder: papertissue

Godmorgon cupcakes. Igårkväll satt vi bara hemma och tittade på djävulen bär prada på tv och åt kladdkaka. Mest på grund utav att vår bank strular så vi kan inte ta ut några pengar, och så var jag hemskt trött så jag orkade inte dansa hela natten. Nåväl, nu är det söndag iallafall och den ska mest gå åt plugg, städning och sådana nödvändigheter. Fast just nu tittar vi på lite till sex and the city, det är ju så förbaskat bra. Om någon timme kommer en tävling upp här på bloggen, så glöm inte att kika in då!

på tal om sex and the city



Här är den senaste trailern för den nya SATC filmen, snart snart snart är det dags!

"did you cry?" "no, but i listened to a hell of a lot sinatra"





Dagen efter är aldrig lika rolig. Jag i soffan, sambon i fåtöljen, båda i sovkläder tittandes på sex and the city boxen precis hela dagen. Men det känns faktiskt helt okej. Nu ska vi göra pastagratäng!

last night







maria's kamera

Lite bilder från igår när vi var på marie laveau tillsammans med två fina norrlänningar vid namn Linnéa och Elina. Innan vi drog dit satt vi hemma hos oss, drack vin, lyssnade på musik och pratade massa om stockholm, om hur det är att flytta hemifrån och sådana saker. Hemskt fin kväll!

change of plans



Ikväll har jag bakat morotsbröd och så har vi ätit morotssoppa. Mycket morötter. Egentligen var det tänkt att vi skulle ha en lugn kväll framför teven, men nu har det blivit ändrade planer. Snart kommer två flickor hit och vi ska dricka vin och bege oss till marie laveau senare. Ha en fantastisk fredagskväll, fina ni!

när himlen är grå och trist




När himlen är grå och trist hjälper det att sätta på sig en somrig klänning och sina nya skor. Fast mindre härligt är det när man får hemskt mycket skoskav och när bara en av fem böcker som man behöver finns biblioteket.

dog days are over


bild: papertissue

Godmorgon fredag! Idag har jag ingen skola, men jag tänkte vara lite effektiv ändå. Dagens planer ser ut som följande:

♥ baka morotsbröd
♥ åka till biblioteket
♥ sy lite grann
♥ redigera bilder från en fotosession jag gjorde i skåne senast
♥ söka jobb
♥ färga håret
♥ städa

Ha en fin dag hörrni!

london







2008.

En sak som verkligen lyste upp min dag var när mamma ringde i förmiddags och sa: "packa väskan sandra, i maj åker vi till london!" Så fruktansvärt fantastiskt roligt att det knappt är sant! Så i maj åker alltså jag och mina föräldrar till en av världens finaste städer för några dagar. Jag kan knappt bärga mig!

converse




Efter lång längtan blev dessa äntligen mina igår!

hur hittar flyttfåglarna?




Hej finisar! Denna dagen är snart slut och det känns ganska skönt. Det har en väldigt omtumlande dag, många saker har gått emot mig och men det har också hänt roliga saker. Så det känns som att det har varit en plus minus noll dag. Efter ett seminarium i skolan så gick inte tunnelbanan, så det var bara att sätta sig på första bästa buss och byta några gånger för att slutligen komma fram till liljeholmen. Inte det roligaste i rusningstrafik. En resa på vanligtvis 20 minuter tog en hel timme. Nåväl, ikväll har vi haft tvättid och mycket mer spännande saker har inte hänt. Imorgon är det äntligen fredag!

så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan



Gå ut och gå för att känna någonting, gå fort fort fort, lyssna på melissa horn högt så att inte ens egna andetag hörs, försöka att tänka på att inte tänka. Andas in, andas ut. Inte tänka.

the smell of you in every single dream I dream



Hej. Här sitter jag och dricker latte, söker jobb och utbildningar om vartannat, småtittar lite på efter tio emellanåt och försöker inte irritera mig på björn ranelid, lyssnar på denna låten och tar tag i saker. På tal om latte, så gjorde jag min alldeles egna för första gången idag! Och gott blev det dessutom. Ska ta mig ner i gallerian om en timme och dela ut cvn, köpa ett par skor (!) och göra lite andra ärrenden. Sen ska jag till s:t görans sjukhus och få en allergispruta. Så ser min onsdag ut! Lite läsande inför seminariumet ska också hinnas med. Hoppas ni mår bra och är glada! Pusspusspuss

rävunge


bild: papertissue

Åh vet ni vad!! Påväg mellan hissbanan och vår lägenhet såg vi en rävunge innan! Så fruktansvärt fin.

en tisdag



Hej! Imorse vaknade jag relativt pigg med tanke på att klockan endast var åtta. Mellan tio och tolv var jag på en föreläsning om rysk 1800-tals litteratur. Det var faktiskt riktigt intressant! Och nu kanske jag får lust att läsa ut andra halvan ur romanen brott och straff också. Efter skolan åkte jag och min klasskompis Denise till Ikea där det var tänkt att jag huvudsakligen skulle få tag i en ny klädstång. Min gamla gav nämligen upp igår. Men gissa vad som var slut på lagret? Jodå, precis den klädstången som jag skulle ha. Nåväl, inte så mycket att göra åt saken. Sen åkte vi båda hemåt, och ikväll har jag och sambon gått en promenad och handlat mat. Nu ska vi se på film!

hemma!



Stockholm I love you, puss puss puss!

they're pickin' up pieces of me, while they're pickin' up pieces of you.


wonderland





Lite nyheter på bloppisen!

i make it on my own



bild: papertissue

Hej raringar! Idag är det måndag, eller söndag, eller hur det nu är. Röd dag hur som helst. Jag tycker om röda dagar. Det känns liksom som att man har en dag extra som man kan ta det lungt på utan att ha dåligt samvete. För det är ju en ren bonus, i min mening. Nu ska jag ta tag i den där packningen som jag givetvis struntade i igår och gick och la mig istället. 16.10 lyfter mitt plan och ungefär en tmme senare landar jag i stockholm!

och där kom det, precis som jag visste att det skulle göra

men denna gången kunde jag stå emot. en fjärilsexplosion men sen inget mer, och slutligen lättnad över att jag klarade det.

söndag

Vakna i en vit soffa hemma hos annas pappa, åka och hälsa på louise i hennes nya lägenhet och bli bjuden på frukost, ta tåget till tomelilla och lyssna på melissa horn, gå en långpromenad med pappa, äta tacopaj, titta på några vampire diaries avsnitt och njuta av att vara hemma hos mamma och pappa. Nu ska jag packa min resväska, imorgon flyger jag nämligen hem till stockholm igen!


om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt

















En liten bildbomb från igår. Jag hade en sån himla fin lördagskväll! Min fina vän anna hade inflyttningsfest på lantmannagatan i malmö och det var nya och gamla ansikten, skriksång till håkan hellström, skratt, kramar och massa kärlek som vanligt. Kvällen slutade lite abrupt men det gör inte så mycket. Jag är hemskt nöjd!

det är så tråkigt och trist utan er






Ikväll har anna k inflyttningsfest och jag ska få träffa alla mina fina!!!!! (utom linnea)

långfredag











Idag har jag och mina föräldrar varit ute på en liten påskrunda på österlen. Vi åkte först till en av mammas vänner som gör jättefina smycken, och sedan körde vi vidare till ystad och saltsjöbadet där carolina gynning hade sin utställning. Jag tyckte att hennes tavlor var ännu bättre än förra året, och även i år befann hon sig i lokalen och jag tycker att hela hon strålar. Hon är så vacker, Carolina, och jag är så imponerad av henne. Sedan körde vi vidare till hylkegården där det blev en fika och efter det begav vi oss hemåt. Ikväll har vi ätit grillat för första gången detta året och så hyrde jag en film som jag har tittat på. Jag är nöjd med min långfredag!

skärtorsdag












Här kommer lite bilder från min skärtorsdag! Det började med en tur på erikshjälpen, där jag såklart hittade massa fina saker. Sen körde jag till ystad, bokade en resa (!) och hämtade upp elinore och martina för att köra ut till olof viktors och fika. Har inte träffat dem på evigheter så det var fint. På kvällen firade jag påsk med mormor och morfar och moster med man och ena kusinen.

ullared och tips på hur man luras (efterfrågas)

Idag har jag varit i ullared! Innan hatade jag det stället efter en klaustrofobisk upplevelse för några år sedan, men på sistone har jag blivit lite fascinerad. Kanske har det med den där tvserien som gick för ett tag sedan. Hur som helst, så hittade jag massa fina kläder och lite andra saker som jag faktiskt har letat efter ett bra tag. Så jag är nöjd. Och fint sällskap har jag haft idag också! Älskar känslan av att åka bil tillsammans med fantastiska vänner med bra musik.

Klockan är över tolv så det är officiellt april nu. Jag planerar att inte prata med sambon förrän på fredag, eftersom hon har en ovana att lura mig första april varje år. Men vem vet, jag kanske blir lurad på annat håll! Ska ni lura någon? Kan ni inte berätta om ett kul sätt att luras på, jag har lite dålig fantasti för tillfälligt. Kom gärna med tips!

RSS 2.0