vaniljlatte och vardagstristess.




Avslutar denna ganska så vardagsgråa tisdagen med en gudomlig vaniljlatte och sätter på några avsnitt gossip girl. Efter att ha sett nästan en hel säsong på bara några dagar när jag egentligen har massa andra viktigheter att ta tag i, men som är betydligt tråkigare att göra. Kanske börjar jag rensa garderoben samtidigt så får jag iallafall något vettigt gjort idag förutom att ha gått på förmiddagsföreläsning och känt mig som en zombie hela dagen. Tidiga mornar är verkligen inte min grej.

helgen via instagram.



Min helg har inte varit särskilt dokumenterad förutom när det gäller fredagskvällen. Men några bilder har jag tagit genom appen instagram och min fredag började iallafall med föreläsning där vi blev introducerade inför ett nytt spännande projekt och så fick vi kika på några av föreläsaren och fotografen christel brosts fantastiska bilder.


På kvällen åkte jag till malmö och firade nyår igen. Som ni vet.


lördagen åkte jag till tomelilla och firade min kusin och fasters födelsedag med smörgåstårta (hur gott!!!), massa spel och kladdkaka till efterätt. Trots att det kändes lite som att jag var i koma så var det väldigt mysigt.


Och på söndagen följde jag med mina föräldrar och såg spjutstorpsrevyns föreställning "en så'n tjuga!", som var väldigt bra! Efteråt körde jag hem till lund och det var den helgen.

golvfest


qu's bild från fredags

monday you can fall apart

Då var det måndag igen och dags att ta tag i det där livet. Igen. Känner att det hade varit ganska så skönt med lite mer helg men egentligen ska jag inte klaga. Vi går bara i skolan tre dagar denna veckan, som vi brukar egentligen, men har också en del att plugga och några fotouppgifter att ta tag i. Jag får nog se till att göra en ordentlig planering inför denna veckan så att jag inte glömmer bort något.

Men först frukost framför två avsnitt gossip girl. Jag tror att jag börjar bli fast och kanske ska börja avsluta alla inlägg som alla andra inbitna. Vi testar.

You know you love me,
Xoxo.


gott nytt år (igen)!



























Igår firade vi in det nya året
(igen) hos bästa Qu med skumpa, golvfest, tusen människor, sittdans, nedräkning vid tolvslaget, allvarliga samtal blandat med skratt, kramar och kärlek som vanligt. Eftersom några av mina favoriter firade det egentliga nyåret i berlin så kändes det fint att få en chans till att fira med dem. Vid två tog jag tåget till lund och somnade ungefär medebums när jag kom hem. Så bra inledning på helgen!

gå loss & låtsas att det är nyår




Jag är glad för nu ska jag åka till malmö och fira nyårsafton nummer två hos Qu! Ja, vi tar oss helt enkelt friheten att låtsas att det är nyår idag också. Alla ursäkter för att dricka skumpa är strålande tycker jag!

i keep dancing on my own



Ok, hur cool tjej?!

torsdagspaj och tre klassisar.


Igår var det torsdag och på kvällen hade jag bjudit hem tre klassisar på torsdagsmiddag.



Jag hade dukat med tjusiga servetter och mina finaste glas och tallrikar.


Och på bordet stod rosa fairtrade rosor som jag hade köpt tidigare på dagen för en tjuga.



När alla hade kommit var det dags för mozzarella och tomatpaj och en grön sallad bestående av olika sorters sallad, gurka, avocado, salt, peppar och olivolja. SÅ gott.





Johanna.


Veronika.



Och Cornelia.


Efter maten satte vi oss i soffan och åt ananaspaj med glass samtidigt som vi diskuterade foto (såklart), vilka filmer som man "ska se" men som är dåliga, nittiotalsmodet med buffaloskor och fornarinajeans och så smög sig lite politik in. Något glas vin blev det också och en väldigt trevlig kväll!

fett onice med disk asså.

Jag förtjänar en guldmedalj efter att ha tagit hand om världens diskberg. Det är trevligt att bjuda folk på middag, men mindre härligt att ta hand om disken efteråt. Har hursomhelst haft en väldigt väldigt bra torsdagskväll och nu måste jag sova för imorgon har vi föreläsning klockan tio! Godnattpuss.

so let's set the world on fire


torsdagsprat.

Godmorgon cupcakes! Trots att jag somnade ganska sent igår är jag för en gångs skull relativt pigg idag, det är något att fira! Har sovit så fruktansvärt dåligt de senaste dagarna och vaknat på jättemärkligt humör. Hoppas verkligen att det vänder nu, känner mig handikappad om jag inte får sova ordentligt.

Idag ska jag städa lägenheten så att den blir skinande ren och sedan åka ner till stan för att fixa några saker inför ikväll, då kommer några fina klasskamrater på middag! Men först frukost.


another pair of shoes.


Om någon vill köpa dessa skorna till mig från monki är det fritt fram.

everybody hurts



Godmorgon tänkte jag skriva, men jag har varit vaken några timmar. Tänkte att vi startar denna dagen med bästa markus krunegårds nya låt som han spelade på p3 guld, längtar till hans album mänsklig värme släpps!

med en enkel tulipan.





Tulpaner är nog mina favoritblommor, kanske just för att det är ett vårtecken. Inte för att våren är inom räckhåll för tillfälligt, men man kan ju låtsas när man är inomhus åtminstone. Just nu står en bukett vita på köksbordet och en bukett rödrosa på soffbordet. Finfint!

pictures



Förra veckan tog vi ner bilderna från utställningen som har hängt över ledigheten och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dem här hemma. Väldigt trist att bara lägga dem i en mapp någonstans där ingen får se dem. Kanske borde jag ta tag i det där med en fysisk portfolio...

tisdag.




klicka på bilderna för källor

Godmorgon!
Idag gick jag upp extra tidigt för att kunna ta en ordentlig dusch, äta frukost (tyvärr inte riktigt som på någon av bilderna) framför nyhetsmorgon och hinna andas lite. Även om det hade varit skönt att få sova en kvart till så är det faktiskt väldigt härligt att slippa stressa på morgonen för en gångs skull när jag ska iväg till skolan.

Jag har en lång tisdag framför mig. Först teknikföreläsning 10-12, sedan ska jag och en klasskompis ut på stan och fota till en skoluppgift och i eftermiddag ska jag jobba i några timmar. Men det ska nog gå bra, dagen är över innan jag hinner blinka och ikväll ska jag nog titta på en film och somna tidigt. Längtar redan.

p3 guld, vin, dans och kb.









I lördags mådde jag ganska dåligt (inte bara på grund av vinet dagen innan, mer som att jag hade ätit något dåligt eller började bli sjuk), men på kvällen åkte vi iallafall bort till johanna vid möllan och det är jag välidigt glad över för efter någon timme mådde jag bra igen. Vi tittade på p3 guld, drack vin, rejvade loss i johannas finfina lägenhet och när klockan närmade sig två bestämde tre av oss att kila bort till kb. Tyvärr var det ganska dålig musik, men vi hade roligt ändå! En fantastisk lördagskväll.

café grannen.

Precis där anna bor ligger ett riktigt mysigt ställe som heter café grannen. Vi mötte upp emma och tog en fika innan jag åkte hem igår, och det såg ut lite såhär:





Tips till er som befinner er runt värnhem alltså. Den exakta adressen är Östervärnsgatan 5, och tydligen erbjuder de gratis trådlöst internet, serverar frukostbuffé varje dag från klockan 9 och har te- och sconesbuffé på måndagar mellan 18-20. Här kommer lite instagrambilder också:




fredag, mammabesök och en kväll hos anna.


Min fredag började såhär och när klockan närmade sig lunch knackade mamma på dörren och vi åt lite innan vi åkte ner till stan.





Snö på biltaken och blomsterförsäljning på torget. Åh.



Färgglatt fluff.



Jag köpte två buketter tulpaner. Älskar tulpaner.







Vackra lund.


Min fina mamma.


Dog på dessa rosorna.





Efter några timmar på stan köpte vi med oss lite kakor och åkte hem till mig och fikade.


På kvällen gjorde jag mig i ordning och åkte sedan till malmö och hem till anna.


Där blev jag bjuden på en god middag bestående av vegetariska filer, ris med grönsaker och sås.




Sen spelade vi ungefär tusen parier skip-bo, drack vin och avslutade med några rundor alfapet där jag hittade på lite egna ord som vanligt. Den perfekta fredagen!

weekend.

Har haft en riktig panghelg i malmö med på tok för lite sömn men herregud vad roligt jag har haft det. Jag behövde verkligen denna helgen där jag kunde släppa allt annat och bara umgås med några av mina favoriter.

Idag har vi mest legat i annas soffa och tittat på gossip girl (börjar ana ett beroende växa fram), och helt plötsligt började det snöa gigantiska fluffiga snöflingor från himlen och jag var tvungen att springa ut på balkongen och förundras. Jag blev inte lika glad när jag på kvällen steg av bussen i lund och höll på att svimma så halt det var och hur mycket snö som hade lagt sig på marken. Och där stod jag i tygskor utan strumpor. Har fortfarande inte riktigt tinat. Nu ska jag titta på mamma mia på tvn och förmodligen somna redan innan första reklampausen, imorgon ska ni få se massa bilder och höra om vad jag har hittat på med i helgen.




the majority says







Här kommer ett musiktips till er om ni gillar samma sorts musik som jag! När jag såg viasat's senaste reklamfilm blev jag alldeles lyrisk över låten som var med och efter att ha skickat ut en förfrågan på deras hemsida om vem som låg bakom denna fantastiska musiken fick jag reda på att det var bandet the majority says med låten 114. Allra överst hör ni alltså hela versionen, och de två under finns att lyssna på genom spotify! Har väl lyssnat på alla tre låtarna si sådär en miljon gånger redan, dör så bra.

torsdagspaj.

Paj är något av det bästa jag vet, och torsdags slängde jag ihop en fantastiskt god av lite allt möjligt jag hade hemma. Det blev en kalkonpaj med fetaost, cocktailtomater, purjolök och vitlök. Här kommer receptet:



Ingredienser:

♥ 200 g (ca. 3,3 dl) vetemjöl
♥ 125 g smör
♥ 2 msk vatten
♥ 3 ägg
♥ 2,5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
♥ så mycket fetaost man vill ha (jag tog ungefär en halv paket)
några cm purjolök
♥ 5-6 cocktailtomater
♥ 1 vitlöksklyfta
♥ 1 paket strimlad kalkon
♥ riven ost



Gör såhär:
1. Blanda ihop vetemjöl, smör och vatten till en smidig pajdeg.
2. Kavla ut degen i en form och förgrädda mitt i ugnen i 200 grader under 10 minuter.
3. Vispa ihop ägg och mjölk/grädde. Pressa ner en vitlök och tillsätt salt och peppar. Häll sedan äggstanningen i det förgräddade pajskalet.
4. Fördela skivad purjolök, tomathalvor, tärnad eller smulad fetaost och kalkon på stanningen. Strö över riven ost.
5. Grädda i 180 grader under 40-45 minuter.
6. Ät och drick ett glas rött till!


platå



Säg hej till mina nya platåtygskor! Schnögga, va? Jag trotsar vintern och inviger dem redan nu i helgen.

fridaynight.

Hej hopp! Jag har haft en strålande fredag hittills med solsken och mammabesök, och nu ska jag hoppa på bussen till malmö för att spendera min fredagskväll hos min bästa anna. Lite vin, lite film och lite spel. Och så ska jag bli bjuden på middag till råga på allt. Kan ju faktiskt inte bli något annat än fantastiskt! Känner redan nu att denna helgen kommer bli så bra.




lite grym musik bara.






januarisnö.






Igår kom den, den första riktiga snön. Just precis när man trodde att man skulle få slippa snön helt denna vintern.

fredagslyx.



Hoppsan, jag glömde visst att blogga. Inte för att det har hänt något superspännande direkt, jag har varit på kursintroduktion som mynnade ut i den första föreläsningen och idag är jag ledig! Börjar med frukost framför Schulman Show som äntligen drar igång igen.

can anybody find me somebody to love



Mycket tjat om glee just nu, men denna låten är SÅ JÄVLA BRA.

onsdagsfrukost.



Onsdagsfrukost i sängen framför kalle och chokladfabriken. Minipannkakor med sylt och skivad banan, kokt ägg och varm choklad är receptet på hur man börjar dagen på ett bra sätt.

tisdag.

Efter en timmes upprop i skolan tog jag tåget hem till lund med min partner in crime och tågkompis veronika, svängde inom affären och köpte mjölk och ägg för att göra pannkakor till kvällsmat (min nya tisdagstradition), förnyade busskortet och tog bussen hem. Landade i soffan framför två disneyfilmer, grät mer än en skvätt och njöt av att egentligen inte ha något jag måste göra.

Nu har jag tränat lite och ska hoppa in i duschen, sedan blir det mat och efter det ska jag spendera kvällen i mina nya blommiga pyjamasbyxor som jag älskar framför tvn. Det är sällan en vanlig tisdag kan kännas såhär kravlös så jag njuter fullt ut.

glee.

Såg att dom har börjat sända första säsongen av glee på tv4 varje kväll med start från 17.00. Första avsnittet sändes igår så om man vill hänga med från början är det perfekt! Det är verkligen en av dom finaste och charmigaste serierna jag har sett som handlar om ett förvirrat tonårsgäng, om kärlek och stark vänskap, popularitet och utanförskap. Om att hitta rätt väg och inte tappa bort sig själv undertiden. Det blir mitt tisdagstips!


den fotografiska bilden II


blå himmel förra veckan

Godmorgon! Idag börjar jag på fortsättningskursen i Den fotografiska bilden på malmö högskola. Det känns tryggt och skönt att inte behöva börja i en helt ny klass denna terminsstarten, som man brukar göra i början av varje termin när man läser fristående kurser. Och framförallt ska det bli väldigt roligt att få lära sig mer och bygga på sina kunskaper inom fotografi!

I LOVE YOU, MAN


helgen.

Jag har haft en så himla bra helg. En lugn och varm helg med vänner och familj. I fredags var jag hemma själv, drack ett glas rött och tittade på bra filmer och tvserier. I lördags firade jag min brors födelsedag tillsammans med släkt och det var god mat, tårta och kärlek. Min söndag började med frukost tillsammans med mamma och pappa och sedan körde jag hem till lund för att sitta barnvakt till en söt tvåårig pojke i några timmar och på kvällen kom maria hit för söndagsmyz med två wallanderfilmer (nu har vi sett alla som har kommit ut hittills) och så avslutade vi kvällen med denna som var väldigt innerlig och fin.



Skamligt nog har jag bara tagit två bilder dessa dagarna. Presenterna till min bror som innehöll senaste harry potter filmen i blu ray (äntligen har jag hittat ett gemensamt intresse, vi är annars ganska olika) och hans favoritchoklad. Och en bild på några av ljusen vi tände igår för att värma upp lägenheten. Så kallt nu.


måndag.



Då var det måndag igen
och jag har börjat veckan med att titta på en disneyfilm under en filt i soffan. Så härligt att oftast vara ledig på måndagar! Det står röda tulpaner på mitt köksbord och hjärtat känns väldigt lätt idag. Jag ska sätta på lite kaffe, ta en lång dusch och sedan ta tag i lite saker som att börja söka sommarjobb (tänkte vara ute supertidigt i år så att jag verkligen får ett bra sommarjobb typ för första gången) innan jag åker till tomelilla för drillträning ikväll.

lördag.




En lördagsförmiddag med sovmorgon, kaffe, två disneyfilmer på raken (svärdet i stenen och bernard & bianca) och nu har jag gjort mig kalasfin för ikväll ska vi fira min brors födelsedag med släkten. Men först måste jag sticka och ordna en present till honom, hoppas ni har en strålande lördag! Puss.

mandy



Igår köpte jag ett nytt läppstift! I den finaste rosa färgen som heter Mandy från mitt favoritsminkmärke Make up store. Jag spelade in en liten film där jag använde det för första gången, låten är teeth med lady gaga. Hoppas ni gillar den!

nu vänder det.





Tidigare idag mötte jag upp johanna och så gick vi i massa affärer för att leta efter födelsedagspresenter men handlade mest saker till oss själva och så avslutade vi dagen med en gudomlig äppelpaj och kaffe på mysiga café ariman. Skratt och värme hela dagen trots den mest sinnesjuka blåsten.

Alltså, jag är så lycklig över denna fredagen. Har inte riktigt varit mig själv de senaste veckorna och i ärlighetens namn inte mått särskilt bra, men det känns som att det vänder nu. Ikväll har jag en date med mig själv, ett glas rödvin och senaste avsnittet av vampire diaries. Idag känns det väldigt enkelt att leva.

sometime it lasts in love but sometime it hurts instead



Har varit lite besatt av denna låten i veckan.

fredagen den trettonde.

Vaknade på obeskrivligt glatt fredagshumor och känner att denna dagen kommer att vara något alldeles extra. Det är sol ute och jag ska ta en lång dusch innan jag åker ner till stan för att möta upp min kusin johanna. Vi ska fika, leta födelsedagspresenter och prata ikapp vad som har hänt sedan sist vi sågs. Härliga fredag!


torsdag.

Avslutning på kursen, check. Blåsa bort i januarivädret som gör att man tappar andan, check. Nu är jag helt helt ledig fram till tisdag när fortsättningskursen börjar och herregud vad härligt det är. Jag ska bara göra roliga saker och inleder helgen redan ikväll. Bästa anna är här och jag gick lite crazy i mataffären så vi ska äta massa godsaker och titta på tusen filmer. Kan inte tänka mig en bättre torsdagskväll.



palladium



Klickade precis hem ett par palladium på tradera som jag har velat ha typ i evigheter. Skolycka <3

den fotografiska bilden

Medan jag åker iväg på avslutning med Den fotografiska bilden tänkte jag att ni skulle få kika på de flesta av bilderna som jag har tagit under kursen! Under varje bild står det något om varje uppgift och har ni någon särskild fråga om kursen är det bara att kommentera detta inlägget så ska jag svara så gott jag kan.


alterego




heldagsfotograferng där vi skulle fotografera fem dörrar, tre bilder på en arbetsplats med reportagekänsla, reflektioner och ett par som pussas.


stilleben tillsammans med en klasskamrat.


studiofotografering.


parafras.



fotografera en arbetsplats, jag valde min pappas.


street photography där jag fotograferade äldre människor.


och det avslutande projektet där jag gjorde ett modereportage med inspiration från sagovärlden, fler bilder därifrån finns här.

kim



Idag fyller min storebror år. Grattis Kim!

young at heart and full of hope

Under förra året växte det fram en enorm tilltro till mig själv. Jag klarar precis allting om jag bara kämpar och vill det tillräckligt mycket. Ju äldre jag blir desto mer inser jag att jag inte längre kan skylla på någon annan när jag misslyckas eller när jag är missnöjd med min tillvaro. Ansvaret ligger helt hos mig själv och ingen annan. En svindlande och lite jobbig tanke, men mest härlig egentligen. Jag är den viktigaste personen i mitt liv och jag måste se till att jag lever det liv som jag vill leva.

Och kanske det viktigaste av allting. Oavsett vad som händer i livet med relationer och andra förändringar så har jag alltid mig själv. Alltid.



interior



inspiration via lolitas och julia

bloppisnyheter




Skepp o hoj, här kommer två bloppisnyheter! Ett par vrålsnygga klackar med lila sula och ett par fantastiskt fina brogues som förbannat nog är för små för mina fötter. Lagom orättvist.

Bloppisen hittar ni som vanligt HÄR, skynda fynda innan någon annan hinner före!

kaffebebis.

Med några tusen koppar kaffe ska jag nog överleva denna dagen.

Påtal om kaffe så åkte jag och pappa till elgigantens mellandagsrea dagen efter julafton och köpte en kaffemaskin till mig i julklapp. Inte för att den var på rea, men ändå. Den är min nya bebis och jag känner redan en oändlig kärlek till den. Än så länge har jag testat på smakerna latte macchiato, mocha, chococino och cappucino. Gott!


snö.




När jag klev av tåget i lund i eftermiddags snöade det och för första gången på flera dagar kände jag mig lite lycklig. Tänk vad lite snö kan göra.

måndag.

Vissa dagar är som bäst när dom lider mot sitt slut. Har suttit hela dagen i en sal längst ner i byggnaden och lyssnat på opponeringar och själv var jag sist ut så det var ganska drygt faktiskt. Men nu är det gjort och nu ska vi bara ha en avslutning på torsdag med hela klassen och sedan är kursen över.

Nu: tomatsoppa framför glee.


lights will guide you home and ignite your bones, and i will try to fix you


så enkelt (och så svårt)

Jag behöver dig lika mycket som du behöver mig.


2011 genom webcam.


musik: coldplay - hurts like heaven

Här kommer en ganska så kort film med dom flesta bilderna jag har tagit genom min webcam under 2011. Egentligen tänkte jag visa dem som vanliga bilder, men det skulle bli ett väldigt långt inlägg så efter att ha blivit inspirerad av sandra bestämde jag mig för att göra såhär.

Det är bilder från siestafestivalen, när jag pluggar, när jag har lämnat in en hemtenta och är glad över det, hundbilder och kanske allra mest bilder som är tagna precis innan jag ska åka iväg på äventyr på fredag- och lördagskvällar.

igår och idag.




Igår avslutade jag dagen med att gå på bio tillsammans med ellen som jag inte har träffat på evigheter (ett år kom vi fram till, galet). Vi såg filmen the girl with the dragon tattoo, nivet den engelska filmatiseringen av män som hatar kvinnor. Jag blev glatt överraskad över att dom hade ändrat en hel del detaljer, det hade inte varit kul att se filmen om den hade varit översatt rakt av. Väldigt bra!

Idag ska jag plugga exakt hela dagen och försöka lägga mig i tid så att jag kommer upp imorgon för att åka till skolan och opponera på en klasskamrats rapport. En heldag i skolan känns väldigt långt bort efter några veckors ledighet.

grimm.

På tal om tvserien once upon a time som jag skrev om tidigare i veckan (och som jag förövrigt har plöjt igenom sju avsnitt av, blir bara bättre och bättre för varje avsnitt) så såg jag en reklam för en annan sagoinfluerad tvserie som heter Grimm. Den går på tv6 på torsdagar och på deras hemsida beskrivs den såhär:

"I den amerikanska staden Portland arbetar Nick Burkhardt, en mordutredare som bär på en minst sagt udda hemlighet: han är arvinge till en elitgrupp ämnade att stoppa övernaturliga monster.

Bröderna Grimm har skrivit sagor som barn har fascinerats av i generationer, som Rödluvan, Snövit och Hans och Greta. Men föreställ dig att monstren är riktiga och att Nick är den enda personen som kan stoppa dem. Dessa klassiska sagor är inte berättelser… de är varningar, i en spännande och snygg skildring av vårt nutida samhälle."

Det får dagens tips både till mig själv och er! Har ni några tips på tvserier som ni vill dela med er av?


december genom mobilen.

Nu har det blivit dags att sammanfatta december genom iphonebilder som jag har tagit via appen instagram. Om någon vill följa mig där heter jag sandraberg. Detta har varit roligt så jag tror jag fortsätter ett år till att visa varje månad här på bloggen!


En skoldag i studion.


Adventsmys med pepparkakor och ädelost.


Triangelns station och teater på intiman.


Frukost på café simpan och marias tofflor som jag måste fnissa åt varje gång jag ser dem.


Vackra lund och mitt vackra skrivbord.



Sagolika illustrationer ovanför smågodiset inne i en mataffär.


Cirkussadel och julfika.


Babelkväll.


Finaste spegeln i blått och kitchenaid i finaste färgen.


Jul i lund.


Saffransbullar.


Julklappar och julklappsleken lillejulafton.


Tacos hemma hos anna och pannkakor till frukost dagen efter.


Fint mönster i ystad.



Och nyår såklart.

if this world makes you crazy, you've taken all you can bear, you call me up because you know i'll be there


on my mind

Medan jag är iväg på träningsdag med drillningen hela denna fredagen tänkte jag att ni skulle få kika på fem saker jag tycker är extra tjusiga just nu.


Fint anteckningsblock från åhlens som jag funderar på att slå till på nu inför terminstarten. Måste ju bli roligare att plugga när man kan anteckna i ett fint block, tänker jag.


Den kanske mest perfekta väskan som jag har sett på åhlens. Är så sjukt sugen på att köpa denna men har lovat mig själv att rensa ut minst fem väskor först och iallafall vänta en månad så att jag verkligen är säker. Men åh dör så fin.


En fantastisk klänning från h&m som också finns i orange och svart. Man kanske borde slå till, det känns som den ultimata vårklänningen.


Känns som att jag inte behöver skriva så mycket om dessa skor? Herregud.


Och den perfekta eyelinern, via lolita.

forrest in my bed.




vinylspelaren.




Det som jag kanske önskade mig allra mest i julklapp var en portabel vinylspelare och mina fantastiska föräldrar lyckades komma över en förtjusande liten orange som tillverkades i slutet av sextiotalet. Jag är så obeskrivligt glad! Nu kan jag äntligen spela skivan som jag fick av maria i födelsedags/inflyttningspresent.

once upon a time



Jag måste tipsa er om en tvserie som ska börja sändas på kanal 5 den 12 januari! Den heter once upon a time och verkar både spännande och mystisk. Den ska ju inte börja sändas i sverige förrän nästa vecka, men jag tror att jag tjuvstartar och ser första avsnittet ikväll. En beskrivning av serien hittade jag här:

"There is a town in Maine. Where every story book character you’ev ever known is trapped between two worlds. Victims of a powerful curse. Only one knows the truth and only one can break her spell.

Once upon a time revolves around Emma Swan, a 28-year-old bail bonds collector that has been supporting herself from when she was abandoned as a baby. Things change for her when her son Henry, who she abandoned years ago and gave him up, finds her and tells that he needs her help. He tells that she is really from a different world where she is really Snow White's missing daughter. He shows that in the fairytale books, Prince Charming and Snow White sent her away to protect her. The Evil Quieen cast a spell that trapped the fairytale world. Emma doesn't believe them and take Henry back to Storybrooke.

Once in the little town, she is strangely drawn to him and the town of Storybrooke. She is concerned and starts to see that Storybrooke is not what it seems. The longer she stays in the town, the more she suspects that the members of the town are not who they say they are. Even though the townspeople don't remember that they too were part of the fairytale, including Henry's foster mother who was once the Evil Queen, they slowly start to realize who they once were. The battle commences and if Emma wants to win, she is going to have to embrace who she once was and can be again. From the Creators of Lost, Edward Kitsis and Adam Horowitz have outdone themselves with a fairytale type story that comes in real life."

"för tulpaner är finare än rosor, och du är finare än tulpaner"



Citat av maria och tulpaner från mamma.

to do or not to do, that is the question.

Hej cupcakes! Idag ska ni få se min superroliga to do-lista som jag ska ta itu med så fort jag har ätit upp min frukost och tittat klart på sjunde himlen. Onsdagslistan kommer här:

♥ renskriva anteckningar från förra kursen
♥ svara på mejl
♥ börja opponera på en klasskamrats rapport
♥ fylla i körersättningsblankett till drillningen och skicka iväg
♥ tvätta
♥ byta sängkläder

Inte sådär värst jättekul, men ändå helt okej. En helt vanlig onsdag.



finurligt anteckningsblock från old tom foolery

det är storm i sverige, orkaner i skåne, det har stormat i mig det senaste året

Min storslagna tanke var att jag skulle ta tag i livet idag och börja plugga inför sista terminsuppgifterna nästa vecka, men förutom träningen imorse har jag bara orkat sova en timme på soffan med en varm hund på magen, tagit mig hem till lund och sovit en timme till. Är fortfarande obeskrivligt trött efter helgen och igår att jag inte vet var jag ska ta vägen och inte blir det bättre av emil som härjar utanför mitt fönster.

Livet eller snarare plugget får vänta tills imorgon, nu blir det kaffe och saffransbulle framför filip och fredriks årskrönika. Underlägget är förresten en till julklapp, tycker om.




måndag.

Traditionsenligt gick jag upp okristligt tidigt (ett väldigt roligt uttryck) denna första måndag på det nya året och åkte till kivik flr att inventera i en outletbutik. Precis som vanligt var vi färdiga innan jag hann blinka och precis som vanligt var jag fullkomligt död efteråt. Men nu har jag sovit en stund och ska strax äta chili con carne tillsammans med familjen innan det är dags för träning med bästa tjejerna.

Jag behöver inte börja mitt nya år med dunder och brak, det räcker gott och väl med lite harmoni och att för en gångs skull känna sig i balans.


marias bild

jag känner att ödet är i våra händer


Efter att ha misslyckats ännu ett nyår med lösögonfransar som slutade med limm i ögonen åkte jag till malmö och gick hem till erika och jens som skulle ha nyårsmiddag!



När alla hade anlänt började vi med ett glas bubbel och förrätt.



Förrätten bestod utav olika omelett- och laxrullar, och det var bara så sjukt gott alltihop. Dog på morotsomeletten med fetaost.






Sjukt lyxigt att få ha så fina personer runt omkring sig.



Guldnaglar dagen till ära.



Sen var det dags för huvudrätt som för vegeterianerna bestod utav den godaste tofun jag ätit, rösti, tomat med rosmarin och sallad.



När några fler hade trillat in var det dags för efterätt som maria var ansvarig för. Choklad- och citroncupcakes och brownies.


Det smakade otroligt bra tillsammans med bubbel.



PAWS UP.



Värdparet pussas.






Killarna i soffan och vi galendansade i vardagsrummet till bästa musiken tills klockan helt plötsligt var halv tolv och det var dags att springa iväg till folkets park.









Vid tolvslaget var det fyrverkerier, kramar, kärlek och så bestämde vi oss för att detta ska bli ett fantastiskt år.


Efter det gick vi bort till moriskan som hade nyårskväll.









Och därinne dansade vi oss svettiga på tre olika dansgolv i två timmar och då gick jag och maria arm i arm hemåt och stannade till vid sibylla för att ta med lite mat hem och när vi hade ätit upp den somnade jag medebums. Kan inte tänka mig en bättre start på 2012.

2012

Första januari och jag har ätit pizza till frukost, sovit till ivanhoe och känt mig mer död än levande. Men det var det värt. 2012 känns som möjligheternas år, jag vet redan nu att det kommer bli fantastiskt. Det bästa med ett nytt år är att det känns lite som att börja om, att gå i en ny riktning. Jag vill inte börja om men jag vill bygga på och fortsätta i det spår som jag tror är rätt för mig.

Nu ska jag ta bussen till tomelilla för imorgon ska jag upp tidigt och jobba i kivik. Vi hörs om några timmar, då ska ni få se alla bilderna från igår!




RSS 2.0