ett tårtrecept kommer lastat.



Eftersom tårtan jag gjorde på min cirkusmaskerad är så otroligt god (tipstack till maria som gjorde den först på midsommar!) tänkte jag dela med mig av receptet! Här kommer receptet för en koladröm med daimgrädde och jordgubbar.

Ingredienser:
♥ 1 burk kondenserad mjölk (ca. 400 g)
♥ 150 g smör
♥ 300 g digestivekex
♥ 1 l jordgubbar
♥ 1 ½ dubbeldaim
♥ 3 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Börja med kolakrämen. Denna går med fördel att göra dagen innan och lägga på bottnen, eller så kan man förvara burken i kylen bara. Lägg burken med kondenserad mjölk oöppnad i en kastrull med vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka i 2 ½ timme utan lock och se till så att vattnet täcker hela tiden, fyll annars på efterhand.
2. Ta upp burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna sedan burken, nu har den kondenserade mjölken blivit en kolakräm.
3. Klä insidan av en rund form med lörtagbar kant med plastfolie.
4. Nu är det dags att göra digestivebottnen, som man också kan göra dagen innan. Smält smöret och blanda med finkrossade digestivekex. Tryck ut blandningen på en form och ställ kallt i 1 timme.
5. Rensa och dela jordgubbarna. Krossa daimen, blanda 2/3 med fast vispad grädde.
6. Lossa kanten från plasten, lyft upp den, dra försiktigt av plasten och lägg bottnen på ett tårtfat. Bred på kolakrämen och lägg på grädden precis innan servering.
7. Avsluta med att toppa med jordgubbar och krossad daim, klart för servering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0